Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz g.osseus #141475 üzenetére
Ez a tulfeszvédő is olyan dolog, mint a zavarszűrő és tsi. .... van rendszer, ahol ront/más lesz/lehet a hang és van rendszer, ahol meg sem hallani a különbséget és ez sok esetben független a rendszer árától/kategóriájától .... de tény, hogy minél jobb minőségü és minél kevesebb plusz elektronikát tartalmaz egy elosztó, annál kisebb az esély rá, hogy "beleszól" a hangba ....
.... az olcsóbb kategóriában egy Kontaset is teljesen jól tud működni, de pl. nemrég akciós volt a Goldkabel is csak az már x2/x3 a Kontaset-hez képest, de minőségben nem hozza azt, mint ami az ár miatt elvárható lenne .... a kommersz "PC-s/mindenes/irodai" kategóriákban nem igazán érdemes "hifi" elosztót ketesni, bármit is ír rá az adott gyártó ....
(megjegyzés: a valaki olcsón akar elosztót "tuningolni" akkor pl. egy cserélhető kábeles Kontaset elosztó + 2m Inakustik 1.5-es/2.5-es tápkábel + Bals dugó kombinációt érdemes kipróbálni .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dorian
félisten
-
-
Dorian
félisten
válasz g.osseus #140445 üzenetére
Jól olvastad, ezt hívják a szub illesztésének (azon kívül, hogy minőségi szintben is passzoljon a frontokhoz), ami nagyon sokszor szokott problémás lenni.
Meg kell találni azt a frekvenciahatárt, ahol a frontok már nem képesek megfelelő hangnyomást produkálni (ez a -3dB-es pont szokott lenni) és a szub vágását a rajta lévő potival oda állítani. Itt is kérdés, hogy a poti milyen pontos, és a vágás meredeksége milyen, úgyh egy kis játék. A hangerőt meg szintén be kell állítani a szubon.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Dorian
félisten
válasz g.osseus #140357 üzenetére
A Carbon szvsz borzasztóan túlárazott kábel, a Kácsás viszont elég gyenge. ~15 körül kapsz olyant ami van olyan jó, mint egy Carbon és sokkal jobb, mint a Kácsás. Egy ilyen Kácsás asszem hányódik az egyik fiókomban, ha akarod kipróbálni, kölcsön adom.
T12-höz a Boxert vedd, de nem árt hozzá egy kicsit normálisabb táp. Itt sem kell túlzásba menni, ~15 körül kapsz jót. Nekem van egy DIY ("Sín"-nevű) ami bevált szubokhoz (nemtom a készítő még csinál-e ilyent), de pl. a Belden 83803 is nagyon jó tápkábel, használtan esetleg megcsíphető 15-ért, az erősítőbe is nagyon ajánlott.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
válasz g.osseus #140284 üzenetére
Nekem Focal Electra 906-osokhoz a sima, tiszta réz vált be (eddig) emberi ársávban. QED reference XT40 is tiszta réz, volt is a (sztereó) rendszeremben pár hónapig. Tényleg tiszta hangú kábel, jó választás lehet 906 Aria-hoz is. Mozira elég a tudása.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
BBéci
legenda
válasz g.osseus #140201 üzenetére
Bármilyen hangdobozt teszel egy olyan Vogels konzolra, a tudásának felét sem fogja kiadni magából. Legfeljebb háttérsugárzóhoz ajánlom.
Polcsugárzó nincs, azt csak a hozzá nem értők, és miattuk a boltok írják, mondják. Helyesen állványosnak kell nevezni őket, mert csakis úgy mutatják meg, hogy mit tudnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz g.osseus #140181 üzenetére
Részben a nem megfelelő magasság (nem lesz "normális" szinpad), részben a fal közelsége (igaz a 906 első reflexes, de akkor sem árt neki a hely), részben azért mert így nem fognak úgy szólni, ahogy "illene" (ergo: lehet feleslegesen költenél ennyit), részben pedig a légköbméter/membránfelület "arány" miatt (mégha nem is akarsz "döngetni", akkor is számít, nem csak a hangerőről szól a dolog)....
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz g.osseus #140167 üzenetére
Nem kötelező az 1:3 arány, csak egy "javaslat", az 1:2 kb. arány már tejesen jó tud lenni (ez kb. meg is van a CX60:906 esetén) .... hangban teljesen vállalható páros (ha visszaolvasol van pl. beszámoló CXR + Aria mozi szettről is), de a "tuti" az, ha meghallgatod .... (az "árarányokat" meg úgy kell/érdemes figyelembe venni, mint Patice is írta)
(a "front hangfal" pedig mindig az, ami elöl van, a doboz mérete meg a hely méretétől (kellene hogy) függ(jön) és a nagyobb nem mindig a jobb is .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Patice
nagyúr
válasz g.osseus #139896 üzenetére
Ha alapvetően zenét hallgatsz, és max. 2.1-ig bővítenéd a hangfalakat, akkor miért nem sztereó erősítőben gondolkodsz?
Popi VTEN szvsz. ma már felejtős. Sokkal korszerűbb lejátszók vannak már piacon, hasonló, vagy akár alacsonyabb áron.
Neked szerintem egy sztereó erősítőre és egy külön DAC-ra van szükséged, ami akár hálózati zenelejátszást is tud. CD lejátszáshoz mennyi lemezed van?
Szub kimenet, vagy sima pre-out meg az erősítőn, vagy a DAC-on előfordul.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
claire78
senior tag
válasz g.osseus #139896 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint nem fogod észre venni. Az erősítő alap esetben nem csinál semmit a videójellel, de képes lehet paramétereiben módosítani azt (kontraszt, fényerő, stb.)
VTEN képes egyidőben minden kimenetén kiadni a jeleket, tehát HDMI-n mehet a kép, koax-on pedig külön a hang, ha ki szeretnéd hagyni az AVR-t. -
BBéci
legenda
válasz g.osseus #92502 üzenetére
Az egy fél éves hirdetés.
14 négyzetméteres szobába kissé nagynak tűnik az ES80, de talán nem lenne vészes.(#92504) Ursache
Itt a PH!-n is csak kötözködésre képes.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Valkűr
addikt
válasz g.osseus #58733 üzenetére
Én adnék egy pontot a CA gépének...Noha nem rossz a Pioneer, ez még a márka analógos idejéből származik, de ha már választani kell akkor a Cambridge Audiót vinném. Mindemellett mindenképp meg kell hallgatni és nem árt rendszerben gondolkodni sem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Oldfighter
senior tag
válasz g.osseus #58719 üzenetére
Szerintem mindkettő remek árban van és szerintem még pár ezrest nyugodtan alkudhat is az ember. És itt már tényleg nagyon nehéz dönteni, hogy melyiket vigye az ember, de meg kell őket hallgatni és amelyik a fülnek kellemes azt lehet vinni.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
válasz g.osseus #58516 üzenetére
Ezekkel a hangdobozokkal nem jársz rosszul, bármely zenei műfajról is legyen szó. Hallgasd meg őket azért, mikor elmész értük, vizsgáld át a membránok, peremek, csatlakozók felületét és ha minden okés velük, akkor hajrá. Tesztek még nem írtak rosszat róluk.
-
Sefter
veterán
válasz g.osseus #58106 üzenetére
Nem rossz az a JBL zenélni sem (hallottam), de a Tamoo által ajánlott Lektor szettel szerintem jobban jársz...
Az LS szub0 felejtős annyiért, inkább Velodyne olcsóbban
Erősítőből jó felé nézelődsz, jó cuccok közel reális árakon...(alkudni persze mindenből kötelező )[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz g.osseus #58106 üzenetére
Nem azt mondom, hogy mit vegyél, hanem hogy én mit vennék.
Dali Lektor 6 + Dynavoice T-12
Erősítőt használtan néznék és próbálgatni kellene mi passzol...
Nagy Denon talán. De jó lehet a Arcam, CA, Pio, Nad, Marantz stb... Mindenképpen érdemes vétel előtt otthon kipróbálni ha az eladóval ez kivitelezhető.
Amelyik erősítő már tudja a HD-t, az egyáltalán nem számít öregnek. 5-6év nem gáz egyáltalán.(#58107) TCr: Én használt gyári kábelek felé nézelődnék a helyedben. De nem volt dolgom még ezzel a kácsással.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz g.osseus #42830 üzenetére
Néhány esetben az online boltok is úgy akciózzák a termékeiket, hogy négy darab álló hangdobozt és egy centert raknak össze. Nem is oly rég, az egyik akciós Elac szett is így állt össze. De én is azt javaslom, mint Sanci. Ha 7.1 és van elég helyed nekik, akkor oldalra dipólok, hátra pedig állványos hangdobozok, megfelelő magasságba. Az Állókat nehezebb elhelyezni, bár ha külön helyiséged van a házimozinak, akkor mondjuk egy dobogóval növelhető a magasságuk, de végső soron a feladatuk se indokolja a több utas kivitelt.
-
törölt tag
válasz g.osseus #42429 üzenetére
LX60 sztem tökéletes lenne.
De ne bándd: mert így az erősitő és a hangfalak is a legjobb tudásukat adják. Újat inkább nem ajánlok hozzá, mert tényleg rámenne a gatyád.
Kissebb (TSI) lene jó vagy a Dali Lektorral egy minőségüek kb.Sarkan: ha frissithető a szoftvere akkor frissíts.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz g.osseus #42261 üzenetére
Pedig korábban elég sokszor felmerültek a Polkok, elég ha csak a kitűnő ár/érték arányú mélysugárzóit említjük. De az Rti szettek is nagyon jók, kimi is ilyet használ a padlásterében, néha napján fel szokott bukkanni errefelé. Amiket említettél azok közül ez a legerősebb szett, majd ezt követi a Mission és végül a JBL ES 80-as. Ennél többet szerintem nem lehet mondani, mert innentől a te ízlésedtől függ minden. Mellényúlni egyikkel sem fogsz. A Polk azonban nagyobb térbe való, mint a másik kettő.
-
TCr
veterán
válasz g.osseus #41892 üzenetére
Az adott 6006 és 6007-ben közvetítettem neki (a 6007-re nem kaptam választ) és tegnap megírta, hogy meglett neki a 6006.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz g.osseus #41892 üzenetére
A Mission egy igencsak belépő szett, balgaság lenne megvenni ilyen erősítő mellé. Nekem 8-as volt, nem ajánlom csak belépő cuccokhoz. A JBL az jobb egy-két lépcsővel, de még az is "lemaradásban" van.
Lejátszóból viszont az olcsóbbat venném, azt a pénzt inkább költsd más komponensre![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz g.osseus #41672 üzenetére
Amennyiben ezt komolyan gondolod: "CD-met játssza már le valami úgy, ahogy azt igazán kell.", akkor sürgősen felejtsd el a 150000 forint alatti BD-játszókat!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz g.osseus #41628 üzenetére
Akkor 922, ha 130-ig meg tudod venni.
Igazából hazsnált LX-eket emlegetttek a fórumon, az hozna igazi fejlődést. Az járható?
Még Marantz is számitásba jöhet.. Elég sok van fent.
Elég válogatósak az Onkyo lejátszók, csak ha gyári lemeztzel eteted akkor viszont oké, minőségileg ott vannak.
Linkeltem Dune prime-t avx-ről, annak is jó lemezpörgetője van, az neked nem lenne jó -már ha nem kelt el?[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz g.osseus #41672 üzenetére
Nem ismerem az Onkyo termékeit,így ebben nem tudok segíteni.
Ha nagy többségben eredeti lemezeket akarsz lejátszani, akkor neked nem kell crackelt firmware támogatás.Mint írtam, a 450-nek akkor van értelme, ha zömében gyengébb minőségű filmeket akarsz lejátszani. Mind a 150, mind a 450 coaxialis digitális kimenete csapnivaló, a jó hang eléréséhez kell egy jó és korszerű HM erősítő, amivel a lejátszót HDMI-vel kötöd össze és a lejátszó menüjében beállított a dekódolás nélküli (bitstream) hangtovábbítást.
-
robi-k
őstag
válasz g.osseus #41670 üzenetére
Gyári FW-vel eléggé korlátozott a támogatott formátumok terén, na meg hiányzik belőle a normális SMB/NFS protokoll szerint hálózattámogatás.
Ezért és alternatív kínai FW-vel használom, kvázi médialejátszónak, de vannak megkötések. Nekem megfelel, bár pl. egy Dune TV-102 sokkal inkább illik a "mindenevő" meghatározás, és a Dune képminőség terén pariba van a 150-sel. Ha nem akarsz DVD-Audio és SACD lemezeket hallgatni, akkor nem biztos, hogy a pio lenne neked a legjobb választás. -
robi-k
őstag
válasz g.osseus #41662 üzenetére
A pio BDP-450 lejátszónak, bármennyire is furcsán hangzik, szvsz igazán akkor van értelme, ha nem csak Blu-ray lemezeket vagy BD rippeket nézel, hanem eléggé sok a régi DVD vagy esetleg a DivX/Xvid filmed, mert ilyenkor látványosan javítja a kép minőségét a 450-ben lévő Marvel QDEO processzor.
Másik előnye a 450-nek a 150-sel szemben akkor jönne ki, ha lenne egy régebbi - még nem 3D képes, de valamennyi HD hangformátumot ismerő és támogató - jó minőségű házimozi erősítőd, mert ebben az esetben az egyik HDMI kimenetet rákötnéd a 3D TV-re, a másikat pedig a házimozi erősítőre.Ezeket mondom úgy, hogy magam is egy BDP-450 tulajdonosa vagyok
-
BBéci
legenda
válasz g.osseus #41662 üzenetére
Hirtelen nem tudok olyan terméket mondani, amire érvényes és igaz lenne, hogy a kétszer drágább kétszer jobb. Ezt felejtsd el!
Az viszont tényként kezelhető, hogy a drágább erősítők és lejátszók jobb kép- és hangminőségűek, mint az olcsóbbak. Ebből következik, hogy a két Pioneer BD-játszó közül a 450-es minden szempontból többet nyújt. Akkor éri meg a drágábbat venni, ha ki is használod a képességeit. Az említett erősítőkhöz, hangdobozokhoz megfelel a BDP-150 vagy utódja a BDP-160. A képet nem említem, mert nem tudom, milyen megjelenítőhöz fogod csatlakoztatni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz g.osseus #41591 üzenetére
25 m2-re elég az ES80, vagy még inkább kell is neki akkora. JBL nagyobbjait nem hallottam, de általánosságban elmondható, hogy azonos kategóriában és típusban a nagyobb példányok mindig lassabbak, brummogósabbak.
Hangfalra ráírt adatok még tájékoztatásra sem valók, nincs értelme figyelembe venni. Mission MX-5 rendszert még nem hallottam, így nem tudom melyik lenne jobb. Legjobb lenne, ha elmennél egy olyan üzletbe (nem MM és hasonló) ahol ilyesmire specializálódtak és van mindkét típus nekik és meghallgatnád őket, mert kategórián belül egyéni ízlés dönt.
Erősítők tekintetében a többiek már elmondták, nagyobb kategóriás gép természetesen hangban is jobb, az általad írt példákból a nagyobbak a minimumok ezekhez a hangfalakhoz. Én a Pio-t venném.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz g.osseus #41591 üzenetére
25m2-re az ES80 is bőven jó, az se kis doboz. Háttérnek szintén a kisebb is megfelel, több pénz jut a többi komponensre. Erősítőből minél magasabb kategóriásat vegyél! Nyilván jobb a hangminőségük, komolyabb alkatrészekből vannak. Ha mindenképpen újban gondolkozol, akkor leakciózott kifutó darabokat keress, vagy esetleg garanciális bemutató darabokat. Érdemes utánajárni, rákérdezni minél több helyen. Nagy különbségek lehetnek.
Amiket felsoroltál erősítők közül a "nagyobb testvérek" éppen hogy elég kategória. Szerintem. A kisebbeket eszedbe se jusson megvenni! Illetve a kábelezésre is hagyj pénzt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz g.osseus #41354 üzenetére
Zenei erősítő (denon) mellé zenei(Dali) hangfal ütős erősítőhöz (onkyo) ütős (mission) hangfal való vagy úgy kell párosítani hogy egymás hibáját kijavítsák. Vannak jól(Marantz, Dali) és rosszul (h/k, Wharfedale) párosítható erősítők és hangfalak. Denon-Jbl nem megfelelő egymáshoz ütős hangfal zenei erősítő, Nem passzol a hangzásuk. Legalábbis aki Itt párosította ezeket cserélte hamar valamelyik komponenst másik fajtára. Próbálni kell együtt amit választasz. Ki lehet szűrni hamar mi illik mi nem illik egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz g.osseus #41347 üzenetére
Wharfi csak Denonhoz vétel de tutiezek csa. 1713-ig okék.. JBL esetleg 4xxx yamaha vagy 1xx H/K szintje.. Ha linkeltél volna,akkor anak a boltnak ajánlatából tudunk volna ránypontot adni,és majd eldöntötted volna: megléped vagy kicsit olcsóbbat nézelődnél.. Hiuába, drágábba kerül ujonnan a minőség -ezért irány a hazsnáltpiac...
ezt vagy ez és ez felett kell nézelődni.. -
gepeszgyerek
csendes tag
válasz g.osseus #40993 üzenetére
Szia!
Hangfalnál én javasolni tudom Neked az Onkyo SKF 4800-as álló hangfalait. Nekem kb. 2 hónapja van meg és szerintem nagyon szépen szól az árához képest. Mediaban volt akkor 39e/ pár. Szettben nem érdemes mert a center és a polc sugárzái nagyon kicsik és szerintem nem szólnok jól, de az állók nagyon jó vétel.
Nekem egy Pio VSX-527 mellett szólnak, nagyon nem vvolt még lehetőségem meghajtani őket,de egyszer kifogom próbálni.
Én ugyanebben a cipőben jártam, aztán haver angliából 53e Ft-ért elhozta 5 év garival az erősitőt, szóval ha ismerősöd van odakint érdemes tárgyalni vele, mert felébe megúszod az építkezést.
Richersound itt érdemes szétnézni, nekem is innen van. -
Oldfighter
senior tag
válasz g.osseus #40993 üzenetére
Ha jól veszem ki a szavaidból, 200e-ből szeretnél kihozni erősítőt, lejátszót és hangfalak is, újonnan? Nagyon akciós cuccokat kell ehhez keresned, mert jóformán lehetetlen ebből a keretből 25 nm-re ajánlani bármit is, ami nem tartozik a bögreszett kategóriába. Azt meg ellenségeinknek sem! Nézz szét az online üzletek "polcain" ( netdepo, streamaudio) valami akciós, válogatott készülékekből összeállított csomag után és majd véleményezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- 5 Channel Live Mixer F-5A Számla+Garancia
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest