Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patice
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #44791 üzenetére
Vagy azt jelenti, hogy az eddig szar végfok kapásból úgy felmelegedett bekapcsoláskor, hogy mindig be kellett kapcsolni a ventinek.
Most meg, hogy jó a végfok, így normálisan nem is melegszik fel bekapcsoláskor, majd csak használat közben, és ígynem is kell bekapcsolnia a ventinek. Ez szerintem a normál működés.
-
Visszakaptam kb 1 hónap után a Sekon Bt. tol a Harman/Kardon AVR 360 asom. Ahogy olvasom valami végfokot cseréltek benne. Nem próbáltam meg ki csak bedugtam hogy bekapcsol e, de eddig mindig felpörgött a venti benne most viszont fel sem pörög. Ez azt jelenti, hogy nem dugtak volna vissza rá vagy csak akkor pörgeti ha hangfal is van rákötve (terhelve van) ? Karc nincs rajta szerencsére.
-
z123456789
addikt
-
Gombinyó
őstag
válasz
z123456789 #44787 üzenetére
Spórolás, így nem fogyasztanak semmit az eszközök míg stand byban van egy minimális fogyasztás. 1 master van, 4 slave meg egy független. Általában a tv szokott master lenni. Plusz van rajta túlfesz védelem is, ami mondjuk nem tudom a gyakorlatban mit véd.
-
z123456789
addikt
Tehát akkor megoszlanak a vélemények, de javarészt azt látom hogy ez nem okoz problémát.
Akkor elnézést ha keltettem a "feszültséget"!(#44783) Gombinyó
Mondjuk kikapcsolod az erösítöt (amia masterban van), és a többi bedugott készüléket pedig áramtalanítja?Mi ennek az elönye?Standby-ban sem fogyaszt a többi vagy? -
Valkűr
addikt
Én 4 éven keresztül napi szinten, ha elmentem otthonról áramtalanítottam, 4 év után sem volt baja a plazmámnak...Erről a sokkról ennyit...
-
Dorian
félisten
A feszültség alá helyezés minden készüléknek fokozott igénybevételt jelent, ilyenkor kap egy áramlöketet a készülék. (Az egymás utáni gyors ki-be dugdosás meg főleg) Hogy ez mennyi kockázatot rejt magában, azt sztem még soha, senki nem mérte, számolta.
Szomszédomnak ment tönkre plazmája áramszünet utáni visszakapcsoláskor, az ugyanaz, csak még fokozottabb.Mondjuk nagy valószínűséggel előbb kerül más miatt kukába a tévé.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #44782 üzenetére
Plazmák lelkivilágával nem vagyok képben.
Én egy villámcsapás óta mindig mindent kihúzok ha nem vagyok otthon. -
z123456789
addikt
Hangsúlyozom ezt a plazma topicban kaptam a szakértötöl (kinek, ha másnak ne hinnék?).
Lehetséges hogy te csak a HM rendszerröl beszélsz, és annak nem, de a plazma TV-nek árt?
Vagy akkor itt két ütközö vélemény találkozik hasonló affinitásu, és tájékozottsággal rendelkezö embereknél?"1.Mennyire tenne rosszat a TV-nek ha mondjuk naponta áramtalanítva lenne?"
"1. Sürgősen szokj le róla! Egyrészt kvázi semmit nem spórolsz, másrészt viszont fölöslegesen sokkolod a készülékeidet napi szinten a feszültség alá helyezéssel, ami mindig kritikus állapot az elektronikára nézve."
Szóval most nagyon érdekelne hogy akkor mi van?
Nem szerettem volna ginola társunkat félrevezetni, csak a hallot info-t akartam tovább adni, amit úgy érzek viszonylag stabil forrásból tudtam.Jò lenne erre most fényt deríteni.Köszönöm!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #44779 üzenetére
Én minden éjszaka lefekvés előtt kihúzom az elosztót és csak másnap délután 3-4 körül van visszadugva.
(#44780) z123456789: Engem sokszor a hülyeségek érnek sokkhatásként.
Egy tápkábel AB teszt akkor milyen durva. Hogy élik túl a készülékek?
Én inkább féltem egy vihartól vagy tüskétől mint attól, hogy minden éjszaka kihúzom. -
z123456789
addikt
válasz
ginola #44779 üzenetére
Èn régebben kérdeztem ugyan ezt, a TV-mel kapcsolatban, mivel éjszakára szeretem áramtalanítani a dolgokat a paranoiám által kreált "elektromos szenny" miatt.
Akkor azt a választ kaptam, hogy ezek az áramtalanítások sokkhatásként érik a TV elektronikáját minden egyes ki-bekapcsolásnál, és hogy felejtsem el!Szóval meg kellett barátkoznom a búgásokkal.
Ergo szerintem rosszat teszel vele bármely kifinomultabb elektromos kütyünek. -
ginola
addikt
Sziasztok
Kicsit fura a kérdés az arámtalanítások, ill, ha hosszabbítóba van dugva az erősítő, az elosztó kikapcsolása húzása, majd újra áram alá helyezése nem teszi tönkre az elektronikákat, főleg ha ez napi szinten van?
-
dunkel
őstag
Bő egy hete sikerült lecserélnem az erősítőmet Pioneer VSX 821-ről Denon 2809-re (Dali Concept 2). Bő fél év alatt 2db 3d-s filmet sikerült megnézni, ha ismét egy olyan következik majd átdugom a HDMI kábelt a lejátszóba.
A két erősítő teljesen más, és van amiben a Pio jobban tetszett (tudtam még egymás mellett hallgatni pár napig). A Pio nagyon szűk de megfogható színpadot ad, minden középen, és van mellette a háttér. A Denon ezzel szemben egy szélesebb, széthúzottabb színpadot ad, a háttérzenekar is része a képnek.
Ez a központiság pl a Rock & Roll Hall of Fame koncert lemeznél nekem bejött, ott pl. Stevie Wonder 30 tagú zenekara kevésbé érdekel mint Sting éneke, amit a Pio kiemel. Ezzel szemben van a berlini Sting koncert amit a Pioval eddig nem voltam képes megnézni, mert élvezhetetlen volt.
Nagyjából itt és ennél a műfajnál meg is áll az ahol a Pio jobban tetszik, a rock zenén a kicsit fényesebb hangzása jobban bejön. Adelénél érdekes módon már nem tetszik ez a fényesség, ott a Denon természetessége és az új részletek amiket elővarázsolt sokkal élvezetesebb előadás nyújt.Mozin és minden más zenei műfajon a Denon kategóriával jobb, nem is akarom nagyon részletezni mert hiányoznak a terminus technikusok
Dorian javaslatára készítettem hálózati kábelt, Bals dugvillával, Shurter dugóval, 1m 3*2,5 MBCU kábellel. Mindkét erősítőn egyértelműen hallható különbséget produkált a PC tápkábel szinttel szemben: a Pion részletesebbé vált az előadás, a Denon képe pedig kevésbé "folyik szét", rendezettebb. Pár ezresből megvan és tényleg működik.
-
Wilk
csendes tag
Sziasztok!
Melyik a jobb választás szerintetek, ez
[TAGA Harmony TAV-806]
vagy ez?
[Jamo S606 HCS3]Esetleg ilyen árfekvésben alternatíva? Denon AVR1611-hez kellene, 50-50%-ban zenére és filmezni.
-
tomic
addikt
válasz
Oldfighter #44767 üzenetére
Nem tudom neked mid volt előtte.
-
tomic
addikt
Tényleg csak azért cseréltem ezt le mert ez garis, és nem volt drága. Tényleg olyan mintha most csomagoltam volna ki újonan. A táv a doboz az erősítő mint az új.108e volt. A tanácsokat olvasva osztály különbségre számítottam. Tudom ,hogy ennyit megért ,de mikor az ember hallgat egy 50 ezres erősítőt előtte, és vállt, többre számít. Főleg úgy ,hogy a Dalik jól párosíthatóak.
Félre ne értsen senki. Nem rossz ez sem ,csak szerintem ez az alsó közép kategóriás Denonhoz képest nincs előrébb egy kicsit sem! De ez csak az én véleményem.Shefter Ha megunom te leszel az első akinek szólok!
Axvel18Mondj egy típust amire érdemes lenne ebben az árban szerinted.
-
Peetta14
tag
Szóval 100-120K környékén használtan nem lehet hálózatképes AV receiver-t találni, ami "elmegy" 2 front hangfallal zenén is? Nem a csúcs minőség a célom, csak annyi, hogy 30m2-en 2 studio aktív hangszóró szintjét azért felülmúlja (Fostex P.MO 4).
-
tomic
addikt
válasz
Oldfighter #44716 üzenetére
Nem tudom. Engem ennyire nem nyűgözött le a Marantz tudása. Sőt! Semmivel nem tud ez többet mint a kis Denon 1911. 2 napja nyüstölöm ugyan,de nem érzek semmiben sem többet.Tápkábel csere is volt. Inkább azt tudom mondani ,hogy nekem a Denon menüjében ,kezelhetőségében jobban tetszett. Sajnálom a cserét picit. Igaz ugyan ,hogy ez egy éves garis de nekem nem hozta az a (hú vazze) hatást.
-
Bici
félisten
Köszi mindenkinek a választ!
Az működőképes koncepció, hogy az erősítő elé egy HDMI elosztót rakok?
(Ilyet, vagy jobb minőségűt.)
Ez már csak elméleti kérdés a jövőre nézve, mert a kedvem elment ettől a típustól. -
törölt tag
válasz
Valkűr #44754 üzenetére
Igen én is úgy gondolom.. de ez nincs annyira kisarkitva: ez nem jelenti azt hogy teljesen alkalmatlan csak hogy nem az a hangzásvilág, ha populáris zenét szeret lehet hogy ez még jobb választás is lehet mint pl.alapkategóriás Denon...
Pl rocker barátom a világ minden pénzéért sem válna meg Onkyo 608-ától. Anyira bevált rockra nki az Onkyo-Mission M6. -
Valkűr
addikt
válasz
#09634560 #44752 üzenetére
Én úgy gondolom aki valamennyi zenét is hallgatni szeretne rajta, az a Denonokkal vagy a Marantz gépeivel jár a legjobban, még az alsó szegmensben is...Az Onkyok kiabálnak, magasba húznak, van hogy még a nagyobb gépei is, az új szériás erősítői amikre ez nem annyira jellemző, ott is csak a középkategória és felette.
-
rgeorge
addikt
Az ilyen régiek nem, csak amin van HDMI pass-through, és azok általában lényegesen nagyobb készenléti fogyasztással is tudják csak ezt, ritka, aminek van egy tápja külön ehhez a funkcióhoz. Amit linkeltél az ráadásul csak max 1080i-t tud, tehát kérdéses a 1080p24 és a 3D is (valószínűleg egyik se menne).
-
Bici
félisten
-
Valkűr
addikt
Ez egy teljesen alap kategória...Ennyi pénzért rendben van, ha nem kell nagy térben túlhajtani. Hajlamos a kapkodásra, torzításra nagyobb terhelésnél, zavarossá válik a hangja, de ez jellemző az összes kisebb teljesítményű erősítőre, márkanévtől független. Kisebb szobába, könnyen hajtható hangsugárzóval, alap igényeket kielégít. Igazán jó mozihangot azért nem szabad még várni ettől a kategóriától.,..Az igényeket a saját ízlésed határozza meg, de ugye mint egy idegennyelv a hifi is tanulható folyamat, amivel az ízlésed is változhat, változik, valamint a hallásod is..Van akinek boldog perceket tud szerezni egy egybemozi is, tejfölös dobozkákkal, van aki több száz, vagy milliós rendszerben találja meg amit keres..
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Sony STR-DG510 típusról?
Meghibásodás előfordul gyakran? A hangja hova sorolja?
Megér 33 ezret + postát?Köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #44745 üzenetére
Utánanéztem amennyire tudtam ennek. Nem tudtam leszedni a MS honlapjáról a használatit a ládához, de pár külföldi cikkből az következőket vontam le:
1. Meghallgatod a mellékelt teszt CD-t, amin ugye van 11 szám szinusz mély-hangokkal. Ekkor a notch-szűrő legyen kikapcsolva.
2. A meghallgatás alapján azt az egy frekvenciát (tartományt) tudod csökkenteni, ahol a leghangosabb volt a teszt CD lejátszásakor. (Megjegyzed, hogy hanyadik track-nél volt ez.)
3. A notch-szűrőn oda tekered a jobb oldali potit, ahol a leghangosabb volt a CD-vel. Meg van jelölve a track-ek számával és frekvenciával is a poti körül.
4. A notch-szűrő másik (bal oldali) potijával azt tudod állítani, hogy ez a csökkentés mekkora mértékű legyen. (ha jól látom a képen, akkor 2-től 16 dB-ig állítható.)
5. Bekapcsolod a szűrőt és elkezdi szűrni az adott frekvenciát.Ennyi.
Ezután kb. egyenletes hangosságúnak kellene lennie az összes számnál újratesztelve.
Tehát röviden a teszt CD meghallgatása után kell belőni a kívánt frekvenciát és a csökkentés mértékét és utána kapcsolod be a szűrőt. Akár menet közben, a teszthang lejátszásakor is valószínűleg állítható a freki és a csökkentés mértéke. De ennek utánaolvasnék a mélyláda használatiában.
A - 10 dB-t szerintem azért írták, hogy elég hatásos legyen ez a csökkentés. - 2 dB szerintem nem annyira észrevehető füllel. Egyéni ízlés és akusztika függvénye, hogy mennyivel csökkented.
De ismétlem. Ezt csak kikövetkeztettem magamnak az infók alapján. Semmi sem biztos benne.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Patice #44742 üzenetére
A 44210-es hsz alján ott van ami nekem nem teljesen világos. Itt egy kép a mélyláda hátuljáról a kérdéses potméterekkel, melyek egy keretben vannak felül. A frekvenciabeállítás tiszta, érthető, ahol a leghangosabb a jel, oda tekerem. Viszont a dB csökkentést nem tudom, hogy a teszt elején hová kell állítani, amit majd 10 dB-el csökkenteni kell ennél a frekvenciánál.
-
ginola
addikt
válasz
Oldfighter #44741 üzenetére
Így már emlékszem, bocs, ha tudsz képet csinálni a rendszerről, meg a környezetéről lehet tudnánk tippeket adni!
-
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #44741 üzenetére
Épp most készülöm publikálni egy külföldi cikk fordítását, amiben pont ezekről van szó.
Esetleg tudok segíteni a kérdésben.
Mi a pontos kérdés?
A cikk alapján lehet meglesz a válasz.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
ginola #44739 üzenetére
Tárgytalan, mert pár napja már felvetettem a dolgot és te is lereagáltad ezt. Most kicsit visszalapoztam és akkor láttam, hogy te is írtál hozzá. ( 44210-es hsz) Sajnos a -10dB-es csökkentéssel kapcsolatosan azóta se tudom, hogy honnan, milyen értékről csökkentjük. Szerintem majd írok a Proteusaudiora, hogy lesz szíves ezt pontosítani.
-
Patice
nagyúr
válasz
Valkűr #44737 üzenetére
Leírásban:
Tangent Evo E8 divatos, színes aktív mélysugárzó
Tulajdonságai:aktív mélysugárzó
Frekvencia átvitel: (+/- 3dB): 35 - 250 Hz
Hálózati feszültség: 230V
Maximális kimenő teljesítmény: 90 Watt
Ajánlott erősítő teljesítmény: 10-150 Watt
Bemenet: alacsony jel (1 pár RCA), magas jelszint (hangszóró szintű)
Belső kábelezése: 99,99% OFC (oxidmentes réz)
Doboz kivitele: zárt kialakítás
Mély hangszóró: 20cm, papír membrán, ferrit mágnes
állítható hangerő
Automatikus ki/bekapcsolás
fáziskapcsoló 0-180°
db ár
Méretei (Ráccsal, csatlakozóval): 366 x 369 x 334 mm
Tömeg: 10,5kg / db
Elérhető színek: Fekete, FehérAmúgy szimpatikus dobozkák. A zárt kialakítás miatt pedig plusz pont!
-
ginola
addikt
válasz
Oldfighter #44723 üzenetére
Nekem nem ilyen szettem van, csak így "tetszett" nekem anno, de nyugodtan kérdezz.
-
Valkűr
addikt
Akinek kicsi a szobája és jó minőséget akar, ezek a dobozkák meglepően jól tudnak szólni...Melegen tudom ajánlani, és az ára sem épp eget verő, már aki komolyabban gondolja és nem az alapoknál kezdi..
-
Patice
nagyúr
válasz
Thaddeuss #44732 üzenetére
Konkrétan én még nem hallottam ezt az összeállítást, de annak idején jó véleménnyel voltak róla, amikor megjelent. Azóta olcsóbban még jobb vételnek számít. Ajánlott kezdő/belépő szett.
Nem muszáj az erősítőt is megvenni hozzá, komolyabb vasat is vehetsz használtan, de a hangrendszer legalább elég kis helyet fog foglalni és nem a gagyi kategória.
Én régebbi Yamaha, vagy Sony erősítővel is meghallgatnám.
-
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #44730 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
Thaddeuss #44726 üzenetére
Használt is lehet?
Egyébként ha nincs sok helyed, akkor is egy házimozi erősítőt vennék + mondjuk két kisebb front és egy mélyláda. És így később a mozierősítőre nem lenne gondod, és olyan frontot választanék, ami nagy valószínűséggel kapható lesz még pár év múlva is és amikor aktuális, akkor kiegészíteném a 2.1-et 5.1-re, azaz második körben már csak a centert és két hátsót kellene venned.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Thaddeuss #44726 üzenetére
Ha nagy a valószínűsége, hogy rövid időn belül tényleg költözés lesz a dologból, akkor egy olyan 2.0-ás rendszert építenék ki addig, amit a költözés után ki lehet bővíteni teljessé. Nézz szét a használt piacon egy 3-4 éves erősítő után, illetve fronthangfalakért, ezek lehetnek most még állványosak, amiket később majd háttérként használsz. Feleslegesnek érzem kidobni a pénzt egy hangprojektorért amit úgy sem fogsz használni a nagyobb helyiségben.
Ha tudsz, menj el te is hallgatózni valamelyik bemutatóterembe, hogy legyen viszonyítási alapod. -
Oldfighter
senior tag
válasz
z123456789 #44724 üzenetére
A marketingesek kezet rázhatnak vele.
-
Thaddeuss
tag
Szervusztok!
Adott egy Panasonic 42UT50-es plazma tv, illetve egy jövőbeni Playstation 4.
Érdeklődnék, hogy mit vegyek hozzá, hogy legyen valami jó (jobb) hangzás. Elsősorban a basszus amit szeretek, viszont jelenleg egy pici szobában vagyok (lényegében 0 hely), ezért leginkább hangprojektorokat nézegettem. Később (1-2 év múlva) lehet, hogy már új lakásban leszek, akkor viszont már lehet értelmesebb lenne egy hangrendszer.
150 ezer forint volt a tv, kb. ennyit szeretnék rákölteni hangzásra is (a PS4 130-as áráról nem is beszélve).
A segítséget köszi előre is. -
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #44724 üzenetére
Szerintem bögreszett kategória. De az ő dolga. Használja egészséggel 1 évig.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #44703 üzenetére
Onkyo ls 310 lett a választása.Csak gondoltam jelzem, hogy ha már annyit fáradoztatok...a semmiért.Még nem hallottam ezeket a dobozokat, de gondolom jelentösen eltér az itt felsoroltaktól.Azért köszönöm még1x az ötleteket.
-
Oldfighter
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
Azt hiszem az 5. részt kihagyom. Nekem az 1-2 volt az etalon.
Tegnap az Óz-t néztük, nekem nagyon tetszett (szeretek infantilis lenni), kiemelném a zenei és hang betéteket. Bár lehet most azért tetszik annyira, mert kis módosításokkal újra mértem a rendszert.
-
ginola
addikt
válasz
Oldfighter #44719 üzenetére
SZia
A helyedben a THX 80 Hz-es beállításait használnám, próbáld ki. Sub potiját csavard maxra, és a vágást 80 Hz-en ajánlanám a dobozoknál, esetleg a frontoknál 60 Hz. Anno nekem így "tesztett" az Aviano szett, Marantz 6005 hajtotta!
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #44719 üzenetére
Azt mi is tervezzük megnézni. Remélem adják majd IMAX-ben, mert az ott lesz az igazi.
Amúgy szerintem a Die Hard 5 is jó kis tesztlemeznek, legalábbis a moziban jó hangok voltak benne.
Kíváncsi vagyok, hogy itthon az én kis rendszerem mit mutat majd. -
Oldfighter
senior tag
Kösz szépen.
Jövőhéten lehet, hogy megnézem a Tűzgyűrűt; erre a filmre már készülök egy ideje.Gondolom a későbbiekben jó kis tesztanyag lesz belőle idehaza is.
Amúgy úgy vettem észre, hogy az erősítő a videó részlegével is szépen teljesít, az ajándékba kapott Qed kábellel sokkal szebb színeket ad ki a tv-re, mint a Popi sajátja, vagy az Inakustik a Blu-rey-el.
A hangsugárzó és az analóg IC kábelek után itt is lesz érzésem szerint némi ráncfelvarrás.
-
törölt tag
válasz
Én is gratula hozzá...
Szerintem Smallnál mindegy mire álitod de én nem tettem egyiket se LFE+mainre: de dolgozzon a mélyhangokkal az erősitő. -
spiky03
veterán
válasz
Gratula hozzá.
Én is várom már azt a napot, amikor ilyeneket írhatok majd az új rendszeremről.A Die Hard 5, meg valóban nem hozza már a régi színvonalat. Szerintem a 3.rész volt a legjobb.
Szombaton megyünk megnézni a Gru 2-t, remélem az nem lesz rossz.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #44715 üzenetére
Imént néztem meg a Die Hard 5-öt, igaz magyar szinkronnal mely csupán DD 448 kbps, de olyan tombolást végzett az új rendszer a szobában, hogy gyönyörű volt hallani, kár, hogy a film valóban silány, jószerivel vizsgafilmes beütése van.......Hol is van már a harmadik rész lendületes világához képest?
Úgy érzem, hogy a jelenleg használt beállításokkal elleszek egy darabig, sikerült megcsípnem azt a szintet mely mellett a filmek és a koncertek is jól szólnak, a sima mezei zenei anyagokról nem is beszélve, ahol a Pure Direct mód mellett, a szemet lehunyva is látom a zenekart a színpadon, tudom ki mikor fordul el a mikrofontól......Új dimenziók nyíltak meg.És még nem is értem a végére a fejlesztéseknek.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #44714 üzenetére
Igen, ha gyenge a frontokhoz, szobamérethez a sub, akkor van létjogosultsága a large beállításnak.
Ha jól tudom a .1 csatorna 120 Hz-ig kaphat jelet. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #44713 üzenetére
A frontokat large beállításon hagytam, mert nagyon kellemes basszusa van és teltebbé teszi az egész mélyfrekvenciás érzetet a szobában. Ezt most a Magnat mellett hasznosnak érzem, meglátom, milyen lesz majd az Aviano 7-essel. Viszont a korábban felvetett LPF for LFE beállításra nekem olyan megállapításom van, hogy azzal jelölöm ki az LFE jelek felső határértékét. Ergó ennél a pontnál kapja a jelet a .1 csatorna. Ez 250 Hz-ig állítható a felső tartományban. Jól gondolom én ezt? A .1 csatornának milyen felső határértéke van amúgy?
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #44712 üzenetére
"Az LFE beállításra olyat ír, hogy ott a Small hangfalakról veszi le a mélyhangokat és keveri a mélyláda LFE jeléhez, míg az LFE+Main-nél az összes csatorna jelét, beállítástól függetlenül lekeveri a mélyládára."
Szerintem is ez a helyes. Tehát ha valamelyik hangdobozt large-ra teszed, annak a mélye LFE+Main beállításnál "duplán szól". Valószínűleg úgysem teszed a dobozaidat large-ra, így LFE+Main nem csinál semmit. Ha pedig vmelyik dobozod large, akkor is a sima LFE beállítás a helyes.
-
Oldfighter
senior tag
Az LFE beállításra olyat ír, hogy ott a Small hangfalakról veszi le a mélyhangokat és keveri a mélyláda LFE jeléhez, míg az LFE+Main-nél az összes csatorna jelét, beállítástól függetlenül lekeveri a mélyládára.
Ezért nézek ki kicsit értetlenül a fejemből.
A kétfajta vágási beállításra tudtok valamit mondani, mert az se egészen tiszta. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #44710 üzenetére
Pedig Sanci mester jól beszél. LFE+Main amikor a szub + frontok kapják a mélyet.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #44708 üzenetére
LFE mert ott csak a sub adja le az alacsony frekvenciát így az erősítőnek marad elég szufla a párbeszédekre és a többire. Nem veszi el az alacsony freki alacsony impedanciája a többi elől a szuflat.
-
Oldfighter
senior tag
A mélyládát milyen állásban érdemesebb használni? LFE vagy LFE+Main.
Én a vágási frekiket 80Hz-re állítottam minden hangsugárzón.
Van még egy olyan beállítási lehetőség, hogy LPF for LFE. Ennek gyári értékén hagytam, azaz 120 Hz-en. A két vágási frekvencia beállítás között mi a különbség? -
JaniS
senior tag
válasz
z123456789 #44681 üzenetére
KEF-nek vannak ilyen kütyüi, ha ez a szempont. De se jól nem fog szólni, se olcsó nem lesz. Ezekről beszélek:
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- E-roller topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kikristályosodik a Razr 60
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest