-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #42693 üzenetére
De nincs szükség komolyabbra, az A10 5700-at tök feleslegesnek érzem. A Kabinivel kapcsolatban kérdés lehet, hogy megoldja-e erőből a madVR/Jinc és egyéb skálázó algoritmusokat.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #42691 üzenetére
Talán ezzel, legfeljebb kap egy minimál fordszámú ventit rásegítésnek.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Patice #42690 üzenetére
Hat, a 15W-os eleg kozel all a 18W-os E350-hez, abbol se nagyon van passziv...
A 25W-osbol ezert szerintem kar is varni.
A 9W-os esetleg, ha lesz egyaltalan ilyen alaplap...
De ha lesz is barmelyikbol, milyen ara lesz? Mint az E450es Asus-nak? Akkor se megyunk vele sokra.
En is remenykedek, de azert nem tulzottan bizok benne -
nuke7
veterán
válasz
Patice #42684 üzenetére
nem akarom teljesen az ablak elé tenni a rendszert, ezért nem tökéletesen szimmetrikus.
ha a falon lenne, esélytelen lenne a szimmetria.
növények azok lehet, h lesznek... lehet, hogy olcsóbb mint az akkusztikai panel
hátsók kicsit a falon lesznek, de azok is állók, úgyhogy nem polcon/állványon lesznek. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #42678 üzenetére
Trinity-t Kabinire ebben az estben nincs értelme cserélned. A Kabini ITX lapjai integrált procival érkeznek, a Brazos utódjának tekinthető. Lesz 4 magos HD8400 integrált videóval, ami képminőségben nem hiszem, hogy jelentős javulást hoz (azért reménykedem
), ellenben fogyasztásban 15 és 25w TDP-s példányok várhatók. Én azonnal kipróbálom a 4x2GHz-es változatot, majd beszámolok A10 vs Kabini ügyben. Mindenképpen építek belőle egy full passzív HTPC-t.
Amire te vársz, az a Richland sorozat lesz (belemegy majd a Trinity lapodba), ez is hamarosan megjelenik, mint a Trinity utódja, de kétlem, hogy 1920x1080-as játékra alkalmas lesz, tehát dedikált VGA-ra lenne szükséged.
-
Patice
nagyúr
Már csak arra kell ügyelni, hogy szimmetrikus legyen a két oldal...
Viszont ha ez lesz az elrendezés, akkor a frontok mögött + oldalfalakon jöhetnek az akusztikai panelek. Kicsit üres még így a szoba. Esetleg növények?
TV mehet a falra? Gépeknek elé állványok + centernek valami külön tartó. Frontokat kicsit majd húz előrébb a center síkjától, hátsók mehetnek a falra, vagy polcra.
-
nuke7
veterán
válasz
Oldfighter #42680 üzenetére
-
Oldfighter
senior tag
Írtam is, hogy arra vigyázz, túl közel ne kerüljön a frontokhoz.
A korábbi kép alapján én se tudom ám eldönteni, hogy nálad ez hogy nézne ki pontosan, pl milyen széles az asztal stb.
Csak egy javaslat volt amúgy is, hogy a kábelezést ne kelljen az egész szobán végighúzni.
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #42673 üzenetére
Abba ha jól emlékszem talán a Richland procik mennek majd bele.
De egyenlőre szerintem ne akart a htpc-t cserélni, majd regger teszteli, aztán max akkor éri meg ha sokkal jobb lesz a kép, egyébként azért, hogy napi 2-3 órát menjen és azon spórolj a különbözetet nem hozza vissza csak nagyon lassan.(#42671) gyurczy
Annyiért én is oda adnám az enyémet -
nuke7
veterán
válasz
Oldfighter #42664 üzenetére
jaa, hogy a front és a sorround közé rakjam az íróasztalt...? hmmm.
érdekes elgondolás, de tökre belógna szerintem a front elé.
meg ha már hosszában csinálom az egészet, akkor van hely hosszában -
gyurczy
őstag
-
cekkk
veterán
válasz
gyurczy #42668 üzenetére
Mivel hamarosan kint van a amd kabini, szerintem arra már érdemesebb építani mint a HPra, valamint ha hp nem akciós közel 100 ezer az ára
Mondjuk nekem is ez van itthon, de hamarosan cserélem én is Kabinire és abból építek szervert itthonra.
-
csari
csendes tag
Sziasztok! Kezdő házimozisként már kaptam tanácsot tőletek. A meglévő Pio HPM-60-asok (front) mellé keresek centert és háttereket. Azt ajánlottátok hogy lehetőleg azonos gyártótól legyenek. Ezt találtam: Pioneer S-31C, és Pioneer-31B. Szerintetek elsőnek jó lesz?
Erősítőt használtan vettem, egy Denon 1912-t. Most olyan kínom van vele hogy a HDMI hdmi passthrough csak pár másodpercig működik utána a set-top box jele nem jut el a tv-hez.
Igazából rengeteg kérdésem lenne, esetleg nincs közületek Tatabánya környéki guru, akitől sörözés közben lehetne okosodni? -
MasterMark
titán
válasz
masteryoda #42648 üzenetére
A TV hátulján az inkább bemenet szerintem, de maximum akkor is csak egy RCA kimenet szokott lenni.
Könnyebb lenne, ha leírnád a pontos típusokat is.
-
Oldfighter
senior tag
Arra, hogy az egyik oldalfal elé rakod a számítógépasztal. Nem hinném, hogy túl sok vizet zavarna. Mondjuk arra ügyelj, hogy a frontrészlegre ne told rá, nálam is van kb másfél méter, még úgy is, hogy enyhén befelé van forgatva a hangdoboz.
Későbbiekben -hogyha túl leszek végre az új dobozok és erősítő vásárlásán, plusz beszerzek némi akusztikus elemet-, majd rakok fel pár képet, támogatásként azoknak akik hasonló körülmények közt alakították ki a hm szigetüket. -
MPeter87
őstag
válasz
#09634560 #42607 üzenetére
Ahogy nézegettem a digitális összekötő kábeleket, ahhoz, hogy legyen ilyen csatlakozóm, kellene egy komolyabb hangkártya, úgyhogy ezt egyelőre nem erőltetném.
HDMI kimenet csak 1 van a gépen, arra pedig a monitor van kötve, de az is megoldható lenne végül is, mert van DVI kábelem is. Gondolom gépen be lehetne állítani a dolgokat, hogy jók legyenek.
A gépen van még s/pdif kimenet és van egy FiiO E17-em is, az is tud ilyet egy hozzá adott átalakítóval. Ha az optikai is jó megoldás, akkor van még egy alternatíva az összekötésre.Zenét mostanában hallgatok minden félét, többnyire elektronikust, de néha klasszikust, elektro swinget és rock/metált is, úgyhogy akkor lehet a Denon lenne a jobb választás. Vagy megveszem mindkettőt és eladom, amelyik nem jön be.
-
nuke7
veterán
válasz
Oldfighter #42654 üzenetére
"... Node talán nálad segítene valamennyit ha valami hasonló elhelyezést iktatnál be..."
ezalatt mire gondolsz? ez nem jött le tisztán...
(amúgy van nekem is 1tb külső winyo, csakhát a sztereó rotel az csak analógot tud - az meg akkor DAC és azt meg számítógépről / laptopról / apple tv-ről kell etetni)
-
törölt tag
válasz
soldi3r #42658 üzenetére
Engem nem állít az ilyen megoldhatatlan feladat elé: egy kis laposfogóval ovál alakúvá lapitanám a hüvelyt (mamát) megfelelő méretűvé, és annyi összeköttetés elég az antennának. Természetesen ha kétszálas (kábeltévé,V alakú vagy dipól) az antenna, akkor be kell kötni a másik szálat a külső hüvelyre (GND,t est) ügyelve hogy ne lógjanak a koax csati külső vezetékének szálai öszevissza.
-
törölt tag
válasz
masteryoda #42648 üzenetére
Igen de kapcsolhatós kell neked, simáén nem mükszik.
ProdyG: 28-33xx-es Denon lenne jó, jobb lenne a lx60-es piótól, a 38-43xx még akár az LX7x-es piónál is jobb. Csak ahhoz meg a BX lene szük keresztmetszet,de ha fejlődni akarsz tovább, iránynak jó. -
Oldfighter
senior tag
Nálam az egyik oldalfal mellett van és keskenyebb a szobám a tiédnél, mégse zavar bele kimondottan a hangzásba, igaz, mint korábban írtam én külön lejátszót használok....külső dokkolóval, melyet ha kell, USB kábellel kötök össze a számítógéppel ha anyagot kell másolni a benne lévő HDD-re. ( másik megoldás lenne rakosgatnom a dokkolót, hogy ne 5 méteres kábelt használjak, sajnos nem is minőségi...még. Eddig szerencsére hibával nem találkoztam. ) Node talán nálad segítene valamennyit ha valami hasonló elhelyezést iktatnál be, három és fél méter szélesség mégse annyira durva, mint az enyém és akkor talán elég lenne neked rövidebb kábel is a tervezettnél. A kábeleket meg fal mellett elvezetheted.
"Élő" képen jobb lenne látni a helyzetet. Mondjuk amúgy se árt, ha nem csupaszok az oldalfalak; pár polc, alacsony magasságú szekrény stb. Azon felül, hogy az akusztikához más elemeket is felhasználsz.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Sefter #42652 üzenetére
A htpc azoknak valo, akik rendelkeznek alapvető informatikai es hálózati ismeretekkel.
Ha ez megvan, a készülék hibátlanul működik.
A mp is lehet jó, bár elég sok közülük fw hibás.
A fentiek tükrében el tudod dönteni, hogy melyik csoportba tartozol.
Én egy éve adtam el a mp-t, azóta semmi gondom nincs -
soldi3r
veterán
ha mar igy bekerult ez a kep
milyen csatlakozoju az antenna az onkyo-nal? mint itt a kepen a bal szelso? ami a yamaha-ban volt az lehet, hogy nem megy bele? -
masteryoda
tag
válasz
MasterMark #42564 üzenetére
a hifi hátulján van RCA bemenet, ha jól látom/gondolom:
a TV hátulján szintén van RCA-kimenet (2 sorozat is), illetve 1 SCART is...
ezek alapján akkor kellene egy ilyen scart/RCA átalakitó? vagy simán RCA kábellel összekötve mukodne?
-
nuke7
veterán
válasz
Oldfighter #42625 üzenetére
igen, rakhatnám hátra is, de így ha egy szőnyeg lesz a kanapé meg a tv között, azalatt el tudom vinni a kábelt amivel a gépt kötöm a "hifi"-hez, a DAC-on keresztül...
Mert a zenéim túlnyomóan nagyrésze digitális formátumban van (99% kb.) és most vacilálok az apple tv bevetésen, vagy/és a direktbe csinált hdmi - AVR és koax/optikai/USB - kisDAC - sztereó kiépítésen
(de már érzem, hogy az a kábelezés is egy vagyon lesz, pedig itt max. 4m-ről van szó így, a kanapé mögötti asztallal... mondjuk ha a hátsó falon lenne, lehet, hogy 6m is kéne)
a sorround-ok meg szépen elférnének a szoba falához közel gondolom
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #42642 üzenetére
Érdekes állat ez a linux, szerveren szeretem egyébként asztalin nekem nem jön be
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42642 üzenetére
Pontosan milyen OS-t húztál fel?
-
-
Dorian
félisten
válasz
szabi__memo #42634 üzenetére
SPDIF-en csak a DTS és DD rész megy ilyenkor ki.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Dorian #42633 üzenetére
Szóval kimegy az eredeti adat a hdmi-n és azérta DTS-HD és a TrueHD esetében is úgy van kitalálva, hogy a régis erősitők a DTS-t és a DD-t ki tudják belőle nyerni. Ez szuper.
De még egy kérdés: ha nem hdmi-n akarja az ember kiküldeni hanem S/PDIF-en? Ha jól tudom ott nem megy ki egyik sem, vagy rosszul tudom? -
Dorian
félisten
válasz
szabi__memo #42632 üzenetére
Ha jól tudom -de nem biztos, hogy pontosan- 640kbps DD
-
Dorian
félisten
válasz
szabi__memo #42630 üzenetére
Igen.
-
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #42621 üzenetére
Megfőtt már?
-
Oldfighter
senior tag
Na így már mindjárt más.
Azt a számítógépasztal máshová is elhelyezheted a hátsó szekcióban, ne nézzen ki olyan sután a kanapé mögött.
És igen, a visszaverődések miatt fontos az azonos távolságokra való elhelyezés a falaktól. Ez nem egyenlő azzal, mikor a tőled mért távolságot állítod be az erősítőn. -
ProdyG
őstag
Le szeretném cserélni az erősítőmet olyanra ami támogatja a HD hangokat, az AVX-en jelenleg nagyjából ezeket találtam, amik megfelelhetnek:
- Onkyo Tx-Sr 707
- Onkyo Tx-Nr 807
- Onkyo Tx-Sr 876
- Denon Avr 2113
- Pioneer LX60Ezek körül érdemes valamelyiket megvennem a MA BX hangfalaimhoz? vagy inkább várjak még valami jobbra? Hangzásban inkább Denont javasoltatok, mint Pio-t, az Onkyo pedig abszolút új versenyző. köszi a válaszokat
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #42621 üzenetére
Ez, nem a te szobád!
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #42619 üzenetére
Mi melegszik, a Linux?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #42597 üzenetére
Jobb lett a hang?
-
Rebell
senior tag
Sziasztok,
az mennyire normális, hogy egy Erősítő (Onkyo 616) kikapcsolt állapotban is , melegszik? nem enyhén meleg, hanem rendesen. (forrónak még nem mondanám) , de úgy, hogy csak hálózatra volt kötve, és nem szólt rajta semmi ez elég furcsa jelenség. Vajon milyen hőt produkálna 1-2 film folyamatos megnézése után?
Az összes Onkyo képes ilyen hő előállítására? befolyásolja az erősítő élettartalmát? Mondjuk így már sejtem, hogy miért van a házba felülre 1 Ventilátor is beépítve.
Tegnap nézelődtem 1 picit új erősítők terén , de ennyiért nem veszek.üdv.
RebellHa az Amazon.com-ról rendelek házimozi erősítőt, akkor az vámköteles? (pl az említett 616-os 330 dollár) :vagy esetleg nem lehet ajándékként elküldeni? B
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Warter #42609 üzenetére
Szerintem a Gotham után (és itt a hangsúly) még a Sinus is viszonylag hallható előrelépés lenne. De az tény, hogy ettől jobbat is megérdemelne a rendszer.
(Mondom ezt úgy, hogy eladni már nemigen tudnék Neki. Kifogyóban. Mielőtt még valaki megvádol, hogy "hazabeszélek". )
-
ginola
addikt
Sub kábelnek jobb az Y, vagy maradhat a sima RCA is?
-
nuke7
veterán
válasz
gyurczy #42581 üzenetére
így szerinted több értelme van..?
és jobb mint az első verzió..?
amúgy azért mondjátok, hogy hosszában jobb, mert akkor kb. ugyanúgy verődnek vissza mindkét oldalról a hangok, nem..?
(mondjuk ezt tudja kicsit ellensúlyozni a mikrofonos beállítás, nem..? )(#42596) Vikthor
homestyler.com
teljesen ingyenes, de regisztrációs és webes. -
AtHoS
nagyúr
válasz
#09634560 #42608 üzenetére
807-es könyvének 121. oldalán ez olvasható:
"Only analog input sources are output by the ZONE 2/
3 PRE OUT and ZONE 2/3 L/R speaker terminals.
Digital input sources are not output. If no sound is
heard when an input source is selected, check if it’s
connected to an analog input."A netrádió digitális forrásnak számít?
-
Warter
addikt
válasz
kimi02 #42588 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem éri meg váltani. Bár nekem furcsa a kérdés maga is, hogy egy 500e Ft-os erősítő és egy 300e-s hangfal között 10e Ft-os kábeleket cserélgetsz. Azok a komponensek amiket te használsz a 5-6x jobb kábeleket is meghálálnák, bár tény, hogy tesztelgetni kell.
-
törölt tag
válasz
masteryoda #42563 üzenetére
Vagy Mastermark ötlete, vagy inkább egy olcsóbb DAC (digitális-analóg átalakitó) lene a jó megoldás. Az utóbbi csak digitális adásnál müködik, de sokal job minőségben.
Athos: a zone 2-höz simán rendelhetsz digitális forrást, így netrádiót is. Az 5.1 mellé telepithető, így nem lehet több .1 a fü hallgatási zónában. És mozira jó vétel a 807,bár olcsóbb hangfalakhoz a 609 megfontolandó.
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #42604 üzenetére
Nálam is beleszól a sztereóba, hogy egyik oldalon nagyobb a tér mint a másikon.
Én maradnék a szimmetrikus elhelyezésnél.
-
-
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #42601 üzenetére
Pedig nem is hallottad.
-
soldi3r
veterán
válasz
bajnokpityu #42599 üzenetére
nem is kell neki, tedd fel wubival, de inkabb egy mint-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Automata kávégépek
- EA Sports WRC '23
- sziku69: Szólánc.
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged