Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz AtHoS #159631 üzenetére
Nincsenek összefüggésben. Nálam is volt hdmi kimeneti panel hiba de a másik kimenet müködött de azért ez így elég necces. Ha rádobja azt a 40rzres javítási költséget a 80ra akkor már elég jó használt vasat nézhet sztem.
Itt egy alternatíva Denon x4000
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
törölt tag
válasz AtHoS #159628 üzenetére
hamar találni másikat.. pl. (remélem nem erről vabn szó ) egy uj tipus. 2 ével ujabb végül egy ász vétel.
megcsinálni.. 50-es kb...[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Nincs semmi gond azzal, egy médialejátszó zenelejátásásra akarsz használni. Egy nagyon fontos dolgot viszont jó ha tudsz, még ebben a 60 ezres kategóriában is csapnivaló a beépített Audio DAC, így kizárólag bitstream módban egy jobbfajta HDMI-vel érdemes hallgatni, őket!
Hálózat: A PC-n nics hálózat szakadás? Mielőtt még az erősítőt hibáztatnád, ebben a részben próbálj ki egy csere routert vagy switchet.
erősítő:
1. lépés: mindenképpen csinálj egy RESET-et
2. lépés: ha még nem takarítottad ki, akkor itt az ideje, hogy belenézz és kiporszívózd és puha, hosszú-szőrű ecsettel segítségével portalanítsd.Hálózati lejátszás esetén szigorúan fix IP a PC-nek is és az erősítőnk is (csinálj kivételeket a routerben), az összes többi "mobil eszköz" maradhat DHCP-n
Ebben az árkategóriában: Dune, Popi, és Med jó választás, egy középkategóriás HM rendszerben szerintem korrektül megállják a helyüket árukhoz képest, kizárólag az első bekezdésben említett módon.
Ha ennél több kell, akkor Oppo vagy jön a "dacolás"
"in medias res"
-
bajnokpityu
félisten
nézd meg a minimszerver leirását, elég részletesen leirják.
user annyit lát,hogy elinditja a javas minimservert, ami indulásnál megnézi, mi változott a megosztott könyvtárban, majd, ha ezt megcsinálta, akkor tud a streamer is csatlakozni.A lejátszás az a streameren történik, mert pl a Lumin szól még jó ideig, miután kihúztad az ethernet kábelt. És tud USB portjába dugott winyóval szervert inditani, és hálózat nélkül is zenét játszani.
Gyurci: ape-t se? mintha itt ment volna.
Toobee: devialet is wifis, és elég jól szól. dlnan
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Hm. És esetleg az, hogy a Dp portot teljesen eltávolítod? ( Lehet olyat?), de az se jó, mert csak akkor aktív a hdmi, ha be van kapcsolva az erősítő...és ha utánna kapcsolod be hiába teszed át, újra kell indítani...nincs ötletem. Esetleg a videokártyás topikban próbálkozz.
Bár amikor nekem ATI kártyám volt, és használtam a HDMI kimenetet simán váltott kikapcsolás nélkül is.
Pepe07: a te igényedhez valószínűleg az Onkyo-hoz, ha tudod hallgasd meg.
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zolaas
senior tag
Nekem ehhez még 1 ötletem lenne:
-Tiltsd le a Dp portot, ha nem használod.
-Jobb klikk azon az ablakon és pipáld ki a letiltott és a leválasztott eszközök megjelenítése opciót. Majd ha az erősítőn akarsz hangot mielőtt bekapcsolod azt tedd alapértelmezetté. Vagy miután bekapcsolod.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Peak
addikt
Semmi baj nincs a VGAddal.
A "vezérlőpult - hang" alatt 1 kattintással állitod át alapértelmezett kimenetnek bármelyik eszközt, tehát igazából nincs semmi probléma a rendszereddel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Oldfighter
senior tag
Eh, sötét is volt már, szemem is félig lecsukva, elütöttem. No nem a nénit.
Mindkét filmben nagyon jók voltak az effektek, ezen felül maga a Jack Reacher egy kellemesen csordogáló, nyomozós hangulatot árasztott, megérte minden percét. Az Erőnek erejével még túl is teljesítette az elvárásaimat és bár Freddie Wong éreztette a hatását a lövöldözések alatt még mindig elég hihetőnek tűntek a becsapódások, mint más, hasonló filmekben. Az Öreg is jól nyomta.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
Ha ezekre gerjed, effélére van igénye, akkor tök mindegy, melyiket veszi meg. Persze a magasabb sorozatszámú használt még olcsóbb is, tehát egyértelműen jobb vétel.
Szerintem belépő kategóriában a 7.1 inkább mókusvakítás, mint valós erény, mert 5 csatormára is kevés a végfokokban a szufla, nemhogy 7-re.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rebell
senior tag
AtHoS és Patice köszi a válaszokat. Ha úgy volna, ahogy Patice írta egy ilyen kütyü elég lenne?
(tegnap este még rongyosra olvastam a netet, és mint az eladó is írta a 807 es HDMI panelja javítva lett. (de nem cserélve?) Elég drága mulatság lenne, ha ismét bekrepálna a HDMI-mert onnantól kezdve az erősítő meg sem mukkan.
Esetleg még 1 tanács tőletek?.85lenne 1 609-es Onkyo,. Szerintetek?
-
Rebell
senior tag
"Mivel kapcsolod össze a TV-t és a telót a lejátszáshoz?"
Belkin Router
Telefonra tedd fel a Media share vagy allshare-t és Wifin simán rá lehet küldeni a Tv-re a videót.
Samsung remote controll, neked működik? nekem az sem, ha a Router védve van.Ha van infód. ne tartsd magadban .
[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
A frontok,ami a problémás,az CAV DP880A hivox tuning.
8 Ohm,87dB érzékenység,power handling 20-180W
De egyik denonnal sem szólt jól,erőtlen dinamikátlan az egész,mély az nix a frontokból.
A sub meg csak jelet kap ugye,de az sem úgy szól mint pl a pioneer 1015-el,ott nem volt gond a dinamikával.Tuto:Mindegyik dobozom 8 Ohmos.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Patice
nagyúr
Dolby Digital kódolású hangsávokban a center csatornát (ha jól emlékszem) -4 dB-re (átlagos RMS értékre) keverik, hogy a dekódolás folyamán, ha szükséges, ha túl halknak érzi az ember a center csatorna hangerejét, akkor +4 dB-el megemelhető simán a center csatorna hangereje, úgy, hogy biztosan nem fogja torzításba vezérelni a végfokot az elektronika. Ez a "dialógus normalizáció", amit az erősítőd kiír.
Ezt nem lehet ki-be kapcsolni általában, ez a DD kódolás része.
Újabb erősítőknél szerintem ez a szolgáltatás már alapértelmezetten be van kapcsolva és a csatornák hangerejét már csak az elhelyezésnek megfelelően kell módosítani, vagy mikrofonnal bemérni.
Az megint más kérdés, hogy az adott erősítő kiírja-e vagy nem ezt a "szűrést".
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
putyu10
aktív tag
Valósnak tűnő adat lehet, azért is mert -50dB suttogás szintű most hagytam abba a film nézést mely -20dB ment. Szerintem 200-300W esetén már nem szobába való házimozi.
[ Szerkesztve ]
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
putyu10
aktív tag
Nekem van egy partnerem akinek 7,5Kw-os valódi szinuszos on line üzemű ups-t használ. Az egész házban csak ezen keresztül van villany, kis szobányi használt aksival! Nála lehetne valoban ezt tesztelni. Nekem is mindig kínálja tesztelésre valamelyik készet, egy majd hozok egyet targoncával!
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha szinuszos a szünetmentes, akkor passz. Fogalmam sincs, nem akarlak félrevezetni. Annyira nem vagyok otthon a témában. Annyi biztos, hogy kváziszinuszosra nem kötném.
Viszont elgondolkodtató, hogy hányan hifiznek szünetmentesről.(#38308) Nonner: Megkérdezhetem mennyit költöttél összesen foq lapokra?
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Én nem látom értelmét. Mégis minek? Áramszünet esetén egy számot még meg tudj hallgatni? Védelemnek ott vannak a hifi célra készült túlfeszvédős elosztók.
Egy szünetmentes nem hiszem, hogy jó hatással lehet a hangra. Főleg ha küldd az erősítőnek egy kis kvázi szinuszt, amit nem is feltétlenül díjaz minden készülék. (nem néztem utána, hogy a tiéd szinuszos vagy kváziszinuszos, de a lényegen nem változtat)
Ezeket PC-hez találták ki, hogy áramszünet/ingadozás esetén lementsd a munkád és kikapcsold a gépet... -
BBéci
legenda
Próbáld ki, ha nem ront a hangminőségen, akkor az APC-ból is kaphatja az áramot. Nekem eszembe sem jutna ilyesmit használni, ami nem hifis, házimozis célra készült.
(#38252) bigdady
Aki egy kicsit is hozzáértő, nem fog mást mondani, bármelyik topikban kérdezősködsz. A plazmásban nagyjából ugyanazt válaszolták, mint én.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
-
Sefter
veterán
Amiket linkeltél, azokkal nem maradnál 100k alatt...(erősítő 80 olcsóbbik hangfal 60...)
Azért a denonért kurt@ sok a 80k, a linkelt hangkeltőket pedig céltábla mögé golyófogónak tudnám elképzelni Ha 100k alatt akarsz maradni maradj egy régebbi házimozi erősítőnél (a bemenetek miatt) és egy hangfal párnál (ne akarj ennyiből 5.1-et, kiábrándulnál belőle)Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest