Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
IoT-nek ez az egyik buzzword-je, de való igaz, hogy nagy fogyasztókat nem érdemes ezekre kötni. 2A max jobb a békesség alapon, akármit írnak. Akinek több kell vagy kalapsínes központi cuccot használjon, esetleg egy segédrelé, de persze egyik sem egységsugarú júzer játéka.
-
mikk2000
őstag
Én még sose hallottam ilyet, hogy az okoskonnektor arra van, hogy áramot spóroljunk vele... tehát eleve értelmetlen volt ez az egész videó. A másik értelmetlenség, hogy "nagyobb fogyasztók" kapcsolására ajánlja, ami azért necces, mert egy mezei olcsó kínai okoskonnektorra nem feltétlenül lehet rábízni 10A körüli és nem feltétlenül ohmikus terhelésű eszközt, hacsak nem a lakás felgyújtása a cél. Továbbá mondjuk egy bojleren van hőfokszabályzó, ha valaki elutazik, akkor mondjuk * -ra kell állítani, ez azt jelenti hogy csak fagy esetén kapcsol be, tehát oda felesleges is az okoskonnektor. Jó én értem hogy az ilyen 2 perces kis villámvideóknak megvan a maga korlátja, nyilván feldobj a ph-t kicsit változatosabbá teszi a főoldalt, legalábbis amíg megint le nem döglik az egész.
-
Sokszor nem is a kapcsolás a fontos, hanem az áramfelvétel monitorozása.
Nálam kellett egy kis bojler a konyhába, a sütő vezetékére kötöttem, nem kellett új kábel, ez bírja. Ha a sütő üzemel, akkor a bojlert nem lehet bekapcsolni, tutira ne legyen sok Amper ott szipkázva. De lehet így figyelni buta gépeket (vagy pre-smart? Mi a helyes?) és szól a konyhában az okos otthon, h a mosógép vagy a szárítógép végzett.
Álljon itt még a két legfontosabb mottó az okos otthon és a hobbielektronika topikból:
-Spóroljunk, mindegy, hogy mibe kerül!
-Minek vegyem meg készen, ha megépíthetem kicsit drágábban?
-
Graphics
Jómunkásember
3db Xiaomi okoskonnektor van itthon, 1db még első szériás, vagy 5 éve megy, a másik 2 már a Plug2, semmi baja.
Vettem Tuya-sat is, 1500 volt darabja. Annak sincs baja, de kicsit nehezebb csoportba hangolni őket.
Ettől függetlenül nagyon megkönnyíti az életünket , akár locsolás, akár más háztartásbeli eset kapcsán.
Nem a fogyasztás miatt vettük, hanem a kényelem okán.
-
Surround rendszer van, szóval a hátsók eleve más-más konnektorba vannak dugva. A frontokat még rá lehet kötni egy kapcsolós elosztóra, de nem akarok kábeldzsumbujt. A master-slave dolog sajnos nem működne, mert szinte állandóan megy a gép. Egyébként a hangfalak bírják a táp kapcsolgatást (gyártói FAQ-ban benne van), de ezek stúdió monitorok, muszáj is nekik. Ha már a gyártó volt olyan hülye, hogy nem tett beléjük auto standby-t.

-
Kapcsolós elosztó?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A sztereó erősítőmnek nincs készenléti köre, ezért a gombot kellene nyomni. A HTPC pedig úgy van beállítva hogy ha "visszajön" az áram, akkor kapcsoljon be (kézzel nyomva arrébb is lehet tolni). Persze eszembe jutott már hogy kellene elé egy okos valami. Például amikor úgy hagytam egy hétig véletlenül, az csak utólag derült ki. Nem is fogyasztás hanem a melegedés a problémás. -
Csandi
addikt
Ha egy 5090-es gép megy napi 8 órát full load-on, sosem idleözve az 8 ezer ft havonta kb. Nem tudom milyen géped van de gondolom nem konstans full loadon járatod, meg ha nem 5090 ed + i9 ed van akkor a fogyasztás is barátibb, szóval kerülhet kb. 2-3 ezer ft-ba ha 24 órát járatod.
-
na mondjuk erre pont eleg olyan buta eloszto, aminek van 'master' kimenete es a tobbi kimenetre akkor ad feszultseget, amikor a master fogyaszt. szoval bekapcsolom a gepet, felelednek a tobbiek is (hangszorok, monitor), kikapcsolom, elvesztik a tapot

szerk: kerdes h azok a kutyuk amik a 'slave'-be vannak dugva mennyire boldogok ettol a fajta hasznalattol. az enyemek nem panaszkodnak, de egy komolyabb aktiv hangfalat lehet nem mernek bedugni

-
Ezek a konnektorok nálam 1, max 2 évet bírnak. 4 ből évente 1-2 megpurcan...
Lámpák (szekrény tetején indirekt fényként fénycső), párásító, vagy a tv előtt van használatban.
Persze az automatizálás a hő és páraszenzorral SmartLifeban gyakorlatban nem működik, úgyhogy időzítésre használom.lezso6: Telefonnal kikapcsolni lassabb mint fizikailag, bár ha eléred, az aljzaton is megnyomhatod a gombot.
Ilyen sw ami a hangkimentet nézi, szerintem nincs, max napi ütemezést állíthatsz rá.Persze ha pc-ről megy, akkor logikusabb lenne egy mastar-slave elosztó vagy relé (amit az usb portján megjelenő fezsültség kapcsol be/ki azok olcsók is).
-
Én azért tervezek okoskonnektort, mert az aktív stúdió monitoraimon nincs automatikus standby, ami nem csak a fogyasztás, hanem a melegedés miatt is problémás, 7 év alatt már kétszer is volt szervizben tápegységproblémák miatt, mert 24/7-ben mentek. Először pár kondicsere volt, de idén leutóbb már komplett tápegység panelt cserélni kellett.
Persze, mondaná az ember, hogy miért nem kapcsolom ki kézzel? Mert elfelejtem, kényelmetlen, sok idő odamenni egyenként minden hangfal hátuljához megnyomni a gombot. Szóval lusta dög vagyok. Sokkal jobb lenne valami távirányíthatóság. Vagy automata szoftver, ami elemzi, hogy Windows ad-e hangot s automatikusan kikapcsolná a konnektorokat (hangfalakat) 20 perc csend után.
-
Nálunk pl. a csengőt dugtam rá, HA-ban pedig beállítottam, hogy este 8 és reggel 7 között kapcsoljon ki.
Így ha már csak egy éjszakai random csengetést megúsztunk (és nem kell visszaaltatni a gyereket emiatt), már boldog vagyok.
Persze ennél sokkal több mindent automatizáltam, de pl. ez az egyik hasznos, ha már okoskonnektor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MasterDeeJay: Intel Optane M10 mire lehet használni? Ötletek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- YouTube
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Chromebook 5 2in1 (2020)
- újszerű iPhone 15 Plus 128GB blue kék független Apple 100% akkumulátor
- Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- Használt Nintendo Switch amoled
- szinte új Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm fekete titántok titán milánói szíj 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)