-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz MasterMark #33798 üzenetére
Az elõzõ ~100 hozzászólás, az akusztikát vesézi ki. Olvass vissza!
-
nagyúr
válasz Toobee #33797 üzenetére
Martin Logan Request a 2 front, de nem hinném, hogy a centerhez is elektrosztatikusat lehet csak venni, egy jobb "tölcséres" hagyományos center is megtenné ami a dialógusokhoz kell, csak gondoltam van esetleg tapasztalat/tanács ilyen téren amit meg tudnék fogadni.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Parson
addikt
válasz MasterMark #33803 üzenetére
Azok a leírások nekem is bejönnek elsőre...
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Toobee
veterán
válasz MasterMark #33803 üzenetére
Te se subról beszéltél. A basszus, az alsó frekvenciákat jelenti számomra. Én is linkeltem pár napja egy blogot, meg ma is linkelte valaki. Sõt, TCr még diy basszuscsapdát is mutatott. Szóval megint csak azt tudom mondani, hogy olvass vissza.
-
xtremetuning
addikt
válasz spiky03 #33794 üzenetére
"nem egy emberke volt ott meghallgatni/nézi a rendszerüket és senki sem jött el úgy onnan, hogy "hát ez sz@r volt." Addig, amíg olyanok mennek hozzájuk, akiknek gyengébb a rendszerük, persze, hogy nem kapnak negatív kritikát. Továbbmennék : olyantól meg, akinek jobb van és elég intelligens ember, szintén nem fog kapni, mert az illető megtartja magának a véleményét.
Én anno olvastam a cuccainak a felsorolását, biztos ért hozzá, de semmi extra nem volt a rendszerben, amitől az ember fia eldobná a haját.
Mindezt nem bántásból, csak azért kezeljétek a helyén ezt az 'ért hozzá' dolgot....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #33794 üzenetére
Én csak a Hiltonban a són hallottam párszor a kiállított szettjeiket (gondolom nem valami alsókategóriás cuccokat vittek) de az maga volt a borzalom, ingyen se' kéne. Csupa basszusdübörgés, tér, részletek sehol. De biztos van akiknek ez tetszik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
skoos
őstag
Hol tudok HK 360 at venni? Sehol nem találok... ES80hoz, mi mást érdemes még tenni?
-
törölt tag
Picit rendezgettem most a dobozaimat és most úgy van h a frontok szimmetriája teljesen a hátsók, mind szögben, mind távra.Szóval most középen ülök és szerintem marad így.Hallom ahogy megy körbe a hang meg az effekt.Tényleg a középpontban vagyok
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #33813 üzenetére
Azt gondolom, hogy egy ilyen rendezvényen van (lennie kellene) egy olyan minimum szint amit ez nem ütött meg.
-
FefeeX
veterán
Jelenlegi hangrendszerem egy HK AVR-132 + JBL SCS 178;
Ezt gondoltam cserélni valami komolyabbra, egyrészt a HD Audio miatt, másrészt a HDMI csatlakozások miatt, harmadrészt a hangolómikrofon miatt, mert a hangoláshoz nem értek, így a kb 25m2 szobában úgy gyári beállítás szerint fut a szett évek óta.
Amit kinéztem, az a
Pioneer VSX-922
+
Jamo S606 HCS3, főleg az av-online.hu tesztjei után lettem nagyon bepaprikázva... [link] [link]
Most újonnan lenne lehetőségem egyben 240ben elvinni a szettet.Érdemes lehet, vagy nem kapok érte jelentős különbséget a jelenlegihez képest?
Azt írják, nagyon jól szól a Jamo szett, csak kell hozzá a jó erősítő...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #33807 üzenetére
Pontosan ezeket tapasztaltam én is.
A són sokkal könnyebb a különbségeket felfedezni, a jót megkülönböztetni a vacaktól, mintha elmegy az ember valakihez házimozinézőbe. Több szobában demóznak ugyanazokkal a filmekkel, ezért néhány percen belül, amikor még a füledben van az előző rendszer hangja, már a következő közepén ülsz.(#33816) FefeeX
Az a Pio erősítő sokkal jobb hangdobozszettet érdemel. Másik nézőpontból: a Jamo szetthez elegendő egy olcsóbb erősítő.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #33815 üzenetére
Nézd, miért nem vettél onkyiot, v akármi más szemszögedből gyengébb cuccot?
Biztosan van akinek tetszik. Vagy 8-10éve bemutatótermükbe elmentem, azóta nem jártam a cuccaik közelében, így nem is tudom, mit tudnak.ui: akinek segitenek akusztikában, egy jótanács: ezek kiindulási szokásos dolgok, de minden szoba/lánc más, simán lehet, hogy találsz olyat,ami neked jobban tetszik, mint a nagykönyves ezerszer idézett alapesetek.
A képeket nézve meg nekem pl első gondolatom, hogy hány olyan hangszóró van,ami ugyanúgy sugároz minden irányba? Sztem a legjobb,ha kipróbálod,pakolod. Más úgysem csinálja meg helyetted. Aztán hagyd ott,ahol tetszik.
eladó topping dac
-
skoos
őstag
válasz Gergőke88 #33817 üzenetére
608at hallgattam Kef falakkal...nekem nyers. Túl steril. Az es80tól leestem a székről, és ezt a hatást megtartandó HK erősítőt kerestem.
Egy Denont is meghallgattam Tannoy falakkal, szép és kellemes, de kicsit komolyzenei. Ennél egy falattal több populárisabb zenét hallgatnék. Az ES falakról nagyon sok jót olvastam és hallottam, ezért gondoltam, hogy házon belül maradnék. Eddig es30+ es20 + es25c + AVR360 volt a potban, amit utolsó pillanatban megváltoztattam Es80 + avr360ra (érdemes volt meghallgatni ismét), de most, hogy nem találok ilyen erőlködőt, az es80at sem merem megvenni. Pedig jövő héten hallgatni szeretném végre! -
őstag
válasz Gombinyó #33793 üzenetére
Hali!
Most már gépről vagyok, itthon. Megvettem. Annyi hibája van, hogy az egyik fronton van egy kb 1-1,5 mm-es lyuk. Ezt kivéve tökéletes állapotban van. Beüzemeltem, tetszik nagyon. Onkyo TX-NR509-es erősítőről megy. Sal szettet váltott, amit el tudok adni ismerősnek. Nekem annyiért megérte. Köszi a segítséget mindenkinek. Mákom volt, mert 1 másik srác is nézte, aki másodjára jött vissza, ha 5 perccel később megyek vissza érte, szerintem elvitte volna.
Üdv!
-
zsolyx13
csendes tag
Sziasztok.
Nincs valakinek egy aktív mélye eladó?
Megfizethető árú érdekelne.
Ajánlatokat légyszi priviben.
KösziUE40EH6030
-
-
Tszkr
csendes tag
Az erősítő: Onkyo HTr- 548 Front:JBL Control 28 centernek passzolna a JBL EC25?
-
Oldfighter
senior tag
válasz Kirbypolo #33768 üzenetére
Próbáld ki a gumiőrlemény lapokat. Mondjuk azokat álló frontokhoz szokták ajánlani, ha a tüskés módszer nem jön be. De nem tudom, hogy egyáltalán valóban e szükséges neked. Ha kellőképpen stabil és vastag lapokból áll a szekrényed, akkor nem hinném, hogy gondot okozna. Persze valamely szinten rezonálhat a közvetlen érintkezés miatt. Tégy egy próbát a fenti javaslattal.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #33828 üzenetére
Mindenképpen kell valamit tenni a hangdoboz és a szekrény lapja közé!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Oldfighter #33828 üzenetére
Gumiőrleményt én nem tartom jó ötletnek hangdoboz alá, visszarugózik.
Ilyen szekrényen lévő hangdoboz alá tégy blu-tack golyócskákat, ez csillapítja a szekrényre átadott rezgéseket.Igen Béci, javítottam a nevét.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz FefeeX #33830 üzenetére
Valami belépő ELAC szettet, de az nem a Jamo Studio árkategóriája, viszont összehasonlíthatatlanul jobban szólnak. Most remek akciókat kínál a forgalmazó, meghallgatásra is van lehetőség.
(#33831) Dorian
Erre gondoltál? [link][ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #33833 üzenetére
Igen. azért jobb, mint a sima gyurma, mert nem keményedik meg idővel.
Azért a tüske padlón állók esetében sztem jobb megoldás, de ebben az esetben megfelelhet és összehasonlíthatatlanul olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
-
ginola
addikt
Valóban nem jó párosítás, inkább Onkyo, H/K, Denon.
A Canton Karat 40-t hallottál már, milyen véleménnyel vagy róla.
A "klaruszok" miért úgy készülnek, hogy ne lehessen roncsolás nélkül szétszedni, kíváncsi lennék belül milyenek, de a hangja miatt lehet nem is érdekel!
[ Szerkesztve ]
-
putyu10
aktív tag
Ha a dobozok padló szőnyegen vannak akkor is kellenek a tüskék?
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Dorian
félisten
válasz putyu10 #33843 üzenetére
Át akarod lyukasztani a padlószőnyeget?
Ebben az esetben mindenképp kell a kettő közé gránit vagy keményfa lap. De nem biztos, hogy egyáltalán hallasz bármi változást. Az alátétekkel való játszadozásnak akkor van értelme, ha minden más rendben van.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Csontos123
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kicsi segítség.Jelenleg egy Dimarson dm-r500-as házimozit kötöttem össze a pc-vel. A hangkártyám egy Asus Xonar Essence STX, amit S/pdif-en keresztül kötöttem össze.
Azon már túl léptem, hogy játékokba nem tudom előcsalni az 5.1-et, de sajnos a filmeknél is van gond.
A problémám az lenne, hogy mikor egy filmet elindítok, akkor szépen megszólal az 5.1 és minden tök faja, csak mikor kilépek a lejátszóból akkor ilyen furcsa cicergést(vagy talán búgásnak mondanám), ad ki a hangfal és onnantól kezdve semmi hangom sincs. Miután kikapcsolom az erősítőt majd vissza, akkor megint minden működik. Csak kicsit fárasztó, hogy mindig ki-be kell kapcsolgatni
Jelenleg a Windows hang beállításaiban a DTS Audio és a Dolby Digital engedélyezve van illetve 48 khz-re van beállítva. Ha 44,1-re állítom be akkor nincs gond, viszont a film se 5.1-be szól.
Remélem erre a problémára van valami megoldás.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen -
MasterMark
titán
-
törölt tag
Erről vélemény?
Pioneer VSX 322[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest