- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz Harsonás #34197 üzenetére
Igen, ez a "Lacy-féle hangfalátkapcsoló" Csak nem egy olcsó dolog, használtan is 30 körül megy, + kell 1x kb. 1m meglévőkkel azonos hangfalkábel feldugózva. Ha nem alap kábeleket használ valaki, ez sem olcsó mulatság.
Cekk:
Nem vettem.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Shadowbull
addikt
válasz Patice #34191 üzenetére
Patice (#34191)
"Több digitális forrás esetén én még elgondolkoznék egy külön DAC + sztereó erősítő + egy pár hangsugárzó láncban. "
pelda?
Egyebkent olyan 2000 euro korul szannek ra, de lehet tobb is, ha latom az ertelmet. Mediaplayer lesz kulon, valami Dune vagy hasonlo meg nem tudom, az ilyen jellegu anyagok ugyis egy NAS-on vannak.
cintula187(#34192)
Ezzel csak az a gondom, hogyha pl. CD-t akarok hallgatni, akkor be kell hozza kapcsolni a tevet is Nyilvan elony ha az erosito halozati kepessegekkel is meg van aldva.
Kittosz(#34195)
Az ELAC-okat mindenkeppen meg fogom kozelebbrol nezni, bar egy par FS189 2000 euro...
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Warter
addikt
válasz z123456789 #34200 üzenetére
Kapcsold át projektor mode-ba, akkor csak 1 desktop lesz és mindent arra fog kiküldeni.
-
cintula187
addikt
válasz Shadowbull #34205 üzenetére
Igen ezt én sem tudom, hogy be kell e ehhez kapcsolni a tévét, szerintem tuti. Ehhez hogy jön a hálózati képesség. Vagy ettől függetlenűl lenne hasznos.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
BBéci
legenda
Németországban olyan szuper vételeket lehet kifogni, amilyenekről mi itt csak álmodunk.
A kifutó szériákat féláron adják, a használtakat még olcsóbban és óriási a választék.
Eszedbe ne jusson újat venni és a Wharfedale nevet felejtsd el!
Az eBay tele szokott lenni ELAC, Canton, Quadral, Heco hangdobozokkal, ott keresgélj!Miről játszol le CD-t és miért kell hozzá bekapcsolni a TV-t?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
JohannZimu
senior tag
Német Ebay-en most EZT találtam, biztosan fog fentebb menni, viszont ennek darabja volt 2000€...
gyurczy: ha még aktuális, ezt érdemes figyelni
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz JohannZimu #34211 üzenetére
Az a tapasztalat, hogy ezek 375€ felett mennek el. Figyelem az összes JET-es kis dobozt.
JET-es centerből is szokott ám lenni, szúrtad?
[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
BBéci (#34209)
Koszi a tippeket, ezeket a gyartokat kozelebbrol is meg fogom nezni.
CD-t a BD-rol jatszanek le. Azert gondoltam hogy be kell kapcsolni a tevet, mert ha HDMI-vel megy fel a hang a tevebe, es optikain jo vissza a sztereo erositobe, akkor maskepp nem megy. Persze ha a BD-nek van valami digitalis kimenete, amit ra lehet direkt kotni az erosito bemenetere, akkor megy anelkul is, gondolom.
Eddig sem vettem sohasem hasznalt dolgokat (kiveve autot, de azt sem szivesen), ugyhogy nem hiszem hogy most fogom elkezdeni
Kittosz(#34211)
uj dolgoknal a licit el szokott menni a listaar kozelebe.
-
Dorian
félisten
válasz Shadowbull #34214 üzenetére
Így van. A BD lejátszóból HDMI-n keresztül küldöd a képest a TV-be, optikai vagy szerencsésebb esetben koax kábelen meg egyből az erősítőbe. Butaság lenne közbeiktatni a tévét.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #34213 üzenetére
Majd egyeztessünk, nehogy egymás ellen licitáljunk
Bár nekem még odébb van, kiköltekeztem elmúlt hónapokbaneladó topping dac
-
BBéci
legenda
Mivel eléggé komoly minőségű erősítőt és hangdobozokat keresel, a tévén átvezetett hang a lehető legrosszabb ötlet.
Olyan sztereó erősítőt ajánlottunk, amin van digitális bemenet, tehát az nem lehet akadály.
De vehetsz baráti áron 4 év körüli házimozi erősítőt is, amin már van HDMI bemenet.Ostobaság, pénzkidobás újat venni, amikor ugyanazt a minőséget a feléért megkapod, vagy ugyanannyiért két kategóriával feljebb léphetsz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Shadowbull
addikt
egyebkent arra meg mindig irtatok semmit, hogy alacsony hangeron mennyire elvezhetoek ezek a nagy hangszorok.
szeretem a hangos zenet, csak a szomszedok meg a csalad nem Ugyhogy halkan ill. kozepes hangerovel fogom hallgatni oket, hogy a szomszed ne hallja, ill. a csaladot ne zavarja.
Viszont ha ilyen uzemmodban nem szolnak jol, akkor valami mas megoldast kell keresnem.
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #34216 üzenetére
Rendben, ha valamit találok, szívesen jelzem!
Nagyon tetszenek a 2xx széria gyémántszerű membránjai..
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #34218 üzenetére
Szerencsére túlnyomó többségben vannak az "észnélküli" vásárlók, ezért nekünk, tudatosaknak nincs okunk aggodalomra.
(#34219) Shadowbull
Nem a mérettől függ, hogy egy hangdoboz jól szól-e halkan, vagy sem, hanem a minőségétől. És persze az erősítőtől.[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
Nem a dobozért sokallom, hanem a funkcióért.
Figyelem azokat is, mindent ami JET és polcsugárzó.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #34208 üzenetére
Kábel volt a hibás.Tesco-Hama kollab.
Már vissza is fizettettem.És vettem egy rendeset számtech boltban -
bajnokpityu
félisten
24x és 18x széria eléggé különbözik szerintem. Nem vegyíteném őket egy szobán belül.
eladó topping dac
-
JohannZimu
senior tag
Ilyet is találtam, kérdés van-e még belőlük : [link]
bajnokpityu: tudom, hogy neked ilyen van, csak jeleztem, hogy számomra igen különleges és szép.
Én a 180-as sorozatot vettem, abból szeretnék CC180-as centert. Esetleg a centerből gondolkodtam a CC241-en, ha előbb találnék jó vételt mint a CC180-ból. Szerinted? Nagyon nem illene a többihez?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #34224 üzenetére
Számtech boltban rendeset??? Ugye viccelsz?
(#34226) Kittosz
A Marantz erősítővel atom szettecske lenne![ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #34226 üzenetére
A 189 és a 247 hangszine más. 189 mélyebb hangszinű. Magasuk hangja is más 247 élesebb, 189 fedettebb. Sztem nem érdemes keverni a gyár által hozzájuk illesztett centereket.
eladó topping dac
-
z123456789
addikt
Kb több órája pörgetem a fórumot hogy mi az ajánlott lejátszó program PC-ről, de nem találom.Tudom hogy van ilyen téma, és már 1 párszor ki lett csontozva, de nem találom.Tudom hogy VLC szar, a classic media player talán az ami jó?Nem emlékszem már rá hogy akkor mi lett a válasz.
Valaki ideböffentené nekem?Lekötelezne.Köszönöm! -
putyu10
aktív tag
válasz Shadowbull #34219 üzenetére
Azért alacsony hangerőn is szép tiszta hanggal szoktak szólni a komolyabb "nagyobb" dobozok szerencsére.
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
JohannZimu
senior tag
Egyelőre tetszik a CA, még sokat kell kábeleznem is... a Marantz 7005-öt néztem még használtan, ha nem lett volna mostanában eladó CA, akkor a Marantz-ot céloztam volna meg. (Tudom Te a FS 407-re is értetted )
(#34229) bajnokpityu: köszönöm, logikus, megfogadom egy licitálóval kevesebb
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz JohannZimu #34232 üzenetére
OK, de a linkelt honlapon ott egy Marantz 7007, ami annyiért remek vétel és talán még némi árenegedményt is adnak, ha a hangdobozokhoz megveszi valaki.
-
z123456789
addikt
Már amikor le OK-ztam tudtam hogy Béci heréli ki először a hsz-emet.
Egyenlőre a kényszer megoldások közt vergődöm, szóval számomra a működő HDMI kábel már rendesnek számít.Egy db-ig sajnos ezzel kell beérnem.Szóval arra is adtok valami választ hogy milyen programmal tudok filmet nézni TV-re kivetítve?Aztán itt sem vagyok. -
MasterMark
titán
válasz z123456789 #34230 üzenetére
Zenére Foobar wasapi-val, filmre Media Player Classic Home Cinema AC3 Filter-rel.
Switch Tax
-
z123456789
addikt
válasz MasterMark #34236 üzenetére
kösz
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #34233 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #34238 üzenetére
Csak az elődjét hallottam.
De, ajánlotta Ákos. Viszont még senki sem hallotta.Előítéleteim vannak, mert opás, és mert ismertük elődjét. De bármi lehet.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #34239 üzenetére
Nem ezt ajánlja Ákos?
-
Harsonás
tag
válasz z123456789 #34237 üzenetére
Onkyo kezdő erősítő mellé egy Heco Vitas 500/200/ center vagy inkáb egy Taga 406?
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #34229 üzenetére
Nálam jól megfér a CC241 az FS189-el, legalábbis filmnél egyáltalán nem zavaró, hogy a center egy szinttel feljebb van.
-
-
MasterMark
titán
Ha egy hangfal 4-8 ohm-os, és az erősítőm min. 6 ohm-os, akkor 6 ohm-on, fog menni? Vagy hogy működik ez?
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #34247 üzenetére
Hangfal a mérvadó. Képzeld hogy az erősitő az áramforrás,hangfal a fogyasztó.AZ hogy X ohmos erősitő, olyan nincs, csak ennyire vannak megadva a teljesitmény.jel-zaj viszony, stb. adatok, mint ahogy nincs pl. 15 ohmos elem vagy aggregátor sem. 4 ohmig simán birják az erősitők,(sőt kicsit lejjebb is simán lemennek) különben sem egy egzakt szám, frekvenciával is változik az értékük.
[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
válasz z123456789 #34235 üzenetére
Nekem itt ajánlották az XBMC lejátszót és tényleg bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest