Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #93966848 #58414 üzenetére
Job mint az egydobozosok, kezdésnek oké.
Lacielvtárs: Igen ugyanúgy, ugyanaz a platform, még jobb is lehet akár a hang.Tehát koaxra fel!!
Gutentaq: azért az tulzás hogy jobb, magnat eléggé tuloz, meg kell hallgatrni, de be is jöhet akár.. élből nem lehet javasolni, nem olyan mint pl a Dali vagy a Qln vagy a JBL hogy tudd, mit kapsz. Magnatra rá is faraghatsz..
[ Szerkesztve ]
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz #93966848 #33889 üzenetére
Nálam a keskeny szobából adódóan, nem tudom maradéktalanul betartani ezeket a fokokat. A front rész, a mélyládával egyetemben ( előre sugárzó) kb 70 centire van a faltól. Oldalt sajnos már nincs ennyi helyem. Frontok enyhén beforgatva, a hátsók mögöttem vannak a sarokban, én saccra a szoba közepén ülök. A mélyhangoknál van némi kiemelés az első és hátsó falakhoz közel a hullámhossztartományból fakadóan. A szoba hossza négy és fél méter.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Toobee
veterán
válasz #93966848 #33868 üzenetére
6. emelet. Egyszer szóltak. Iszogatós koncertezés volt, és elfelejtettem kikapcsolni a mélynyomót. Azt hiszem, hogy éjjel 3-4 körül történt. Nettó baromság ez a panelos hülyeség, amit néhányan terjesztenek. A másik nagy marhaság, amit rendszeresen látok, az a "nem kell, hogy falat bontson, elég a bögre" duma. Ha azt a Sony-t nézegeted, akkor egyetlen szó nem jutott el a tudatodig, felesleges minden erõfeszítés, amivel a helyes irányba próbálnak terelgetni a többiek.
-
Oldfighter
senior tag
válasz #93966848 #33868 üzenetére
Rengetegszer le lett már írva, hogy a panel nem lehet kifogás. Sőt, ösztönző, hogy minőségi cuccokat vegyen az ember. ( Nem feltétlen drágát is) Van aki a Sokol rádiót is tudja bömböltetni, úgy, hogy a környező lépcsőházak hallják a vízállásjelentést.
Hozzám még nem érkezett panasz akkor se mikor az U-571 aknái porolták a szőnyegemet.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33864 üzenetére
Szegény ember a tévé hangszóróróival mozizik. Esetleg fejhallgatóval. Bögreszettet csak a teljes mértékben tájékozatlanok vesznek.
Pár éve egy jóember elmagyarázta, micsoda szuper hangja van a bögreszettjének a tévéből Scarton belevezetett Dolby Digitaltól.Az általad használt és a linkelt Sony bögreszett sokkal jobban zavarja a szomszédságot, mint egy normális házimozi rendszer hangja.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Deadzone41
őstag
válasz #93966848 #33752 üzenetére
a legmagasabb frekitartományoknak meg van az tulajdonsága, hogy szinte csak egyenes vonalban terjednek, így fontos a dobozok beforgatása, ha még hallod őket ^^.
az első visszaverődési pontokat egyébként egy tükörrel a legegyszerűbb megkeresni. leülsz a hallgató pozícióba, és megkérsz valakit, hogy mozgasson egy tükröt a lehetséges helyük körül a falon, és ahol meglátod a hangszóró közepét a tükörben, ott van ez a pont.pr0bi háát nem tudom. próbálgatni kéne, hogy jobb-e, ha kicsit hátrébb tolod a tv-t. nem tudom mennyire szólnak bele a hangba a fal és a tv hátfala közti visszhangok, lehet érdemes azt is csillapítani. ha a tv-hez elég közel vannak a frontok, és a tv síkja bele esik az első visszaverődési pontba, zenehallgatáskor érdemes elé tenni valamit.
-
Patice
nagyúr
válasz #93966848 #33716 üzenetére
Ha oda rakod kb. ahol a következő szett lesz, akkor meghallgathatod, hogy mennyire zavaróak a kioltások, erősödések a szobában, ill. játszhatsz még a mélynyomó elhelyezésével is addig. Egy ilyennel is meglesznek azok a pontok, ahol nagyon felerősödik a hangja, vagy szinte nem is hallani. Az igazság valahol a kettő között lesz.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz #93966848 #33605 üzenetére
Először is a szoba a méretei alapján pont négyzet alapterületű, azaz az egész légtér egy nagy kocka, így elég nagy valószínűséggel számíthatsz majd állóhullámokra és erős kioltásokra, gerjedésekre.
Az akusztikával minden képen kell majd valamit kezdened. Első körben a hangsugárzók elhelyezése lesz a kérdéses. Szerintem:
Frontok: a TV szekrény síkjától előrébb húzva, alájuk esetleg márvány lap, vagy a sugárzókat tüskékre helyezni, ha nincs alattuk alapból. Milyenek lesznek a frontok? Álló vagy állványos sugárzók?
Center: a TV fölé kellene valahogy majd szerkeszteni valahogy. Vagy konzolokkal direktbe felakasztani, vagy egy masszívabb polcra rakni, fa kockákat lábnak használva.
Hátsók: az ágy két oldalán, bal oldalon a két ablak közé, a jobb oldalon a szekrénysort betolnám a sarokig és kb. a másik sugárzóval szembe helyezném el őket. Ha lehet, akkor konzollal falra akasztva, esetleg ha szükséges kicsit lefele döntve. Ha dipól, bipól hátterek lesznek, akkor simán falra velük ugyan ott. Talán ez lenne a legjobb megoldás ide, az akusztika miatt.
Mély: szintén a TV szekrény elé tenném, valamelyik oldalra eltolva, de ne olyan távolságokra, ami pont a szoba szélességének a fele, negyede. Meghallgatás alapján kipróbálnám, hogy jobb, vagy bal oldalt szól-e jobban a hallgatási pozícióban.
Akusztika: lehetőleg a padlón szőnyeg, vagy a nagyobb üres felületekre vastag, kisebb szőnyegek telepítése, Az ablakok elé lehetőleg vastag sötétítő függöny, amin nem tudsz átfújni. Bekarnisoznám azt a falat az egész hosszában és amikor film/zene megy, akkor behúznám. Az ágy fölé vastag faliszőnyeg, szinte végig a falon. A plafonra is lehetne pár panelt rakni a visszaverési pontokra. Elől a bal, ablak melletti sarokba mehetne egy nagyobb dísznövény. A TV szekrény fölé is elférhetne pár akusztikus panel.
Ennyi ötletem támadt..
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gyurczy
őstag
válasz #93966848 #33636 üzenetére
Jimanszky: Nem biztos, hogy megúszod. Kicsit olvass vissza, nemrég veséztük ki (pont az én példámon), hogy a szobaakusztika mennyire fontos és milyen durván haza tudja vágni a hangzást és mennyire szarul is tud szólni a nem körültekintően felállított cucc a csupasz szobában.
Sajnos az üres falak visszaverik a hanghullámokat, így mindenféle visszhangok és kiemelések/kioltások jönnek létre a frekvenciamenetben, te meg nem érted, hogy ami a próbánál faszán szólt, az miért zenél gyengébben egy bögre szettnél.
tibcsibacsi: A második legjobb megoldás, ha a hangsugárzót a lehető legközelebb helyezzük a hátfalhoz. Így az első reflexió okozta kioltás frekvenciája feljebb tolódik. Mivel a hangsugárzók a frekvencia növekedtével egyre kevésbé sugároznak hátra is hangot, azaz mindjobban irányítottá válnak, ezért csökken a hátfali reflexió mértéke is. Mindez persze a nagyon kisméretű hangsugárzókra nem igaz, sőt ezeknél a kioltás az alsó-közép és középtartományba feltolódva még sokkal zavaróbbá válik. Amennyiben a hangsugárzó előlapjának távolsága a hátfaltól 20 cm-en belül van, akkor a kioltások frekvenciája 430 Hz fölé kerül. Ezen frekvenciákon a hullámhosszal összemérhető nagyságú előlappal rendelkező hangsugárzók már elég irányítottak, a hátrasugárzás már nem okoz komoly kioltást, s így a legtöbb esetben frekvencia-átvitelük alig változik. Forrás.
Ezt egyébiránt kivesézésre dobtam fel. Kinek mi a véleménye róla?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33593 üzenetére
46-nak 23 a fele, akkora képmegjelenítőnek ki örülne? Az monitor méret, amit 70-80 centiről bámulunk.
Bár házimozi erősítőt nagyobb spájzban is lehet használni, azért nem az a jellemző felhasználási terület. Ha viszont tényleg házimoziról beszélünk, akkor a 46 colos TV kicsinek számít, de még az 50-es is.(#33601) Jimanszky
A center teljesen jó helyen van.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Oldfighter
senior tag
válasz #93966848 #33605 üzenetére
Sok variáció nincs, az tuti. Ami problémás lesz, az a center- , illetve a sarokajtó miatt a hátterek elhelyezése. A front oldali elemes szekrénysort én leváltanám egy ízléses tv és/vagy hifi állványra. A gardróbszekrényt meg kicsit hátrébb húznám, már ha nem fog kellőképp "szellőzni" a jobb oldali frontsugárzó.
A falakon van valami?Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
nagyúr
válasz #93966848 #33593 üzenetére
mivel nem is elég, üssed csak fel a gugliban a nézési távolságot ami a felbontás és képátlót taglalja, ott meglátod, hogy nekem lesz igazam és eg fullhd-s 46 colos tv max 1,3-1,5m távról érdemes nézni mert ott meg tudja különböztetni az emberi szem még a pixeleket. Btw én meg 2,8m-ről nézem és emiatt meg tökmindegy hogy 1080p vagy 720p a forrás... 46-os kijelző monitornak elegendő.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33437 üzenetére
Ha csak 30-at szánsz rá, akkor miért linkelted az 50000 forintos Pioneer erősítőt?
Azokat az LG csöveket nem csak meg, hanem akár szanaszét hajtja bármelyik házimozi erősítő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33433 üzenetére
A szobaméret lényegtelen, mert a szóbajöhető erősítők teljesítménye nagyjából egyforma.
A rászánt összeg alapján keresgélj a használtak között! Amit találtál, azt majd véleményezzük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
mp54
senior tag
válasz #93966848 #33197 üzenetére
Van olyan álláspont, hogy adott pénzért egy (sokkal) szebben szóló sztereó rendszert venni (természetesen HASZNÁLTAN!!!) és ezen nézni a filmet. Ez azoknak ajánlatos, akinek fontos a (minőségi) zene (és kevés a lóvé). Ha csak a film hangeffektek a lényeg, akkor az más....
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33312 üzenetére
Olyasmi a különbség, mint az MP3 és a FLAC között. A DTS-HD MA veszteségmentesen tömörített, nem vész el semmi az eredeti hangból. Hogy ne csak odafigyelve tudd őket megkülönböztetni, hanem valóban magasabb szintű élményt nyújtson, ahhoz a lejátszónak, az erősítőnek, a kábeleknek és a hangdobozoknak is el kell érniük egy bizonyos minőségi szintet. Ebben a topikban volt már vita arról, hogy ez mennyibe kerül. Én azt mondtam, (új listaárakon) mindent beleszámítva 800000 Ft a minimum. Egyik topiktársunk 1,4 M forintot, mások 4-500000-et tartottak reálisnak.
Nálam állandóan változik a rendszer, az összérték általában 3-3,5 M Ft. Ha a frontok erősítésére a Normát használom, akkor kapásból másfél gurigával több, de amikor az ELAC FS 240 BE szett volt tesztelésen Primare SPA22-vel, akkor elérte a 6-ot.
Mindezek ellenére, vagy mellett, remekül tudok szórakozni a jól kevert DTS core hangsávú filmeken és nem esz a fene, hogy miért nem HD. Pontosan ez történt a Skyfall nézése közben. Semmiféle hiányérzetem nem volt.(#33314) gyurczy
A Lexicon ZX7 hangját többször volt szerencsém élvezni. Azzal csak a JBL Synthesis végfokai veszik fel a versenyt.
Ez persze csak az általam hallott házimozis készülékekre érvényes, ami nagyon pici szelete a teljes piaci kínálatnak.
Az Emotiváknak nincs ellenfele, ha az ár/érték arányt nézzük.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33263 üzenetére
A Procinema kb. két éve bezárt.
Ismétlem, erősítő cserével kezdj, ne hangdobozokkal és a használtak között nézelődj!
Annak az LG központi egységnek valami 130 W a teljesítményfelvétele. Azzal lehetetlen normális méretű hangszórókat meghajtani. Ha 2x75 lenne a kimenő teljesítménye, az OK, de a 130-ból nem hasznosul az egész és nem csak a frontokra, a többire is kell juttatnia belőle.(#33264) sayoo
Csabroncka megadta a választ.[ Szerkesztve ]
-
vmatyko
tag
válasz #93966848 #33235 üzenetére
Egy kompalt rendszer - ami neked is van - össze van hangolva. Ez az erősítő ezt a hangfalat használja ki. Sokkal inkább hangfalakat vegyél és abból is max frontokat egyelőre. 20-30-ért már simán kapsz olyan (5-10 éves középkategóriás) frontokat amikkel egy kisebb panel szoba nagyon szépen kihangosítható.
Tényleg sokakat presszionál - tudat alatt - a fórumozás vásárlásra, de egy kezdőnek sztem nagyon nem éri meg többszázezer forintot belerakni abba, amit nem is ismer.
Nyilván hatalmas különbségek vannak hangcuccok között, de van egy átlag user határ, ami fölött azoknak éri meg beruházni, akik nem 720-as meg 1080-as blue-ray rippet néznek, meg 320-as mp3-at hallgatnak.
És azért valljuk be, a legtöbben ezeket a formátumokat használjuk, amiknek a maximális élvezetéhez közel sem érdemes ilyen összegeket befektetni.
Persze én is imádok vásárolgatni, úgyhogy csak félig akarlak lebeszélni, de nem árt néha végiggondolni a dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33235 üzenetére
Lehetséges, hogy árnyalatnyival jobb hangzást érsz el egy házimozi erősítővel, de csodára ne számíts. A bögreszetteknek rendkívül szerény képességűek a hangszórói.
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33231 üzenetére
A hangerő említése az alapvető probléma. Egyáltalán szóba sem kellene hozni!
Ha kevés pénzből akarsz házimozi hangrendszert összerakni, akkor a HD formátumokat töröld ki a szótáradból!
Nem fogod érezni a hiányát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #93966848 #33212 üzenetére
Az a szett nem képes a HD hangformátumokban rejlő többletet megmutatni.
A korábban leírt 600000 forintos keret az, amiből már össze lehet hozni egy HD-képes rendszert. Új árakkal számolva, kábelezéssel együtt.Többször említetted a panelt és a hangerőt, ami arra utal, hogy nem vagy tisztában az alapfogalmakkal.
Rengetegszer leírtuk, hogy minél jobb minőségűek az alkotóelemek és a rendszer egésze, annál jobban szól halkan is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Parson
addikt
válasz #93966848 #33191 üzenetére
Nézd, én első körben úgy álltam neki, hogy mi és mennyi az az eszközsereglet amit rá kell tudnom dugni, netán ráhagyással. Tehát milyen és hány bemenete legyen, esetleg kimenete, bár itt elég volt a HDMI plusz a hangfalkimenetek.
Eztán ha tetszik a topic lakóknak, ha nem, az árplafon, hogy mennyit tudok rááldozni... ami közben ráadásul folyamatosan változott, mert nézelődtem.
Végül mikor már csak a márkák közül kellett választanom - konkrét tipusok már megvoltak - döntöttem egyet az onkyo mellett.Szóval csak az itt olvasottak alapján meg logikusan elgondolva is, hatalmas különbség nem nagyon lesz belépőszint termékei között, igy sztem jó választás lehet... Nekem pl tuti tetszett volna ez is, de én az első onkyo után szintén onkyo-t vettem (AVR + 5.1 hangfalszett) Ráadásul a hangfalak sem tűnnek aprónak első ránézésre.
Sztem egy-két tapasztaltabb vénróka okosabbat is fog tudni mondani.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz #93966848 #33186 üzenetére
Szivesen máskor is. De én csak tényként közöltem az alsó határt (én két 5.1 rendszert is vettem egy hónapja) és mindkettő jól szól azon a belépőszinten amire vásárolva is lettek).
Ugyanakkor házimozi területén én is kezdő vagyok, max a mérnöki logikámmal és realitásommal tudlak támogatni, házimozis tapasztalatokban a többiek mérvadóbbak.
Ezek után max megemliteni tudom, hogy én Onkyo párti vagyok (ugyanakkor ahogy irtam kezdő, és még nem nagyon hallottam más rendszereket, csak eztán fogok - vannak barátaim akiknél szintén most lettek új rendszerek... igaz ott is csak a belépőszintek, de más márkák, Pioneer, Denon...)───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz #93966848 #33165 üzenetére
Hello, 100e a legalsó határ (egy hónappal ezelőtti ár), de ez nem vájtfülű megoldás, viszont tudja a HD hangokat (DD, DTS). Az efölöttiek viszont a hallható hangminőségben hoznak magasabb szinvonalat, persze magasabb áron...
A topiclakók alapvetően a minőségi házimozirendszerek miatt emlitik a felsőbb kategóriás cuccokat, amik valóban jók (sokkal jobbak), csak legyen rá keret...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest