Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
Nem az enyém
Csak családba van megláttam lefotóztam és nem tudom mit tud gondoltam utána járok mert én nem értek hozzá.De egy másik kérdés is közbe.
Lesz majd egy JBL SCS178-am és azt szeretném kérdezni ,hogy ami az elején van védő szövet, az kell oda vagy lelehet szedni nem gond? Mert akkor jobban néz ki ahogy láttam képeken eddig. Csak az gondolom nem viccnek van ottTehát a hang változik akkor? S nem árt neki vagy csak annyi ,hogy hetente töröljem át a por miatt majd jobban oda figyelve?
-
buci30
addikt
Mesterek kéne egy kis segítség
Adott ez a hangfal vagyis kettő van belőle.
De ezen kívül semmit nem tudok róla ,hogy milyen erős jó féle e érdemes megvenni ha igen mennyiért.
Így van ahogy lefotóztam gyárilag nem volt szét szedve sose tehát nem is tudom mi van benne de gondlom van aki kapásból vágja max abból a márka jelzésből ott rajta vagy pasz.
-
Thuglife
senior tag
Na tegnap sikerült eljutnom a netdepo-ba! Ha már a munka felszólított Pestre és két utcányira tőlük, akkor nem hagytam ki a napomból.
Igaz, csak gyors látogatás volt, de egyből lebeszéltek a Mission MX szériáról, viszont az Aviano 6 és a Zensor 7 nagyon tetszett (Denon PMA-1510 volt az "erőlködő"). Talán a Zensor még egy kicsit szebben is szól, nyíltabb, nagyobb a tér és szebbek a magas hangok, bár nekem a plusz 100ezret nem éri meg az Aviano szetthez képest. Persze használtan lenne az igazi... bármelyikről is beszélünk. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #31780 üzenetére
Például a felirat pozícióját, méretét, színét, időzítését nem tudják változtatni. Sőt, némelyiket nem is jeleníti meg, bár a jelenlétét mutatja.
Itt van nálam egy OPPO-BDP105EU, de a MED600-at használom médialejátszásra, pedig kép- és hangminőségben nagyon nem azonos kategóriát képviselnek.
A legújabb OPPO firmware az m2ts lejátszást is letiltja, ez várható a többi BD-játszónál is, mert a jogvédők keményen dolgoznak.(#31784) pr0bi
Egyrészt a tévék médialejátszási képessége nudli, másrészt a DLNA is egy rakás kaki. -
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Lassan eljön az ideje, hogy vegyek egy Blu Ray lejátszót, ami képes mkv lejátszásra is USB-ről. Jelenleg egy AC Ryan Playon HD medialejátszó és egy Pioneer DVD lejátszó van a rendszerbe. A többi alkotóelem: Pionees VSA-E03 erősítő, Pioneer front, Pioneer surround, Wharfedale Vardus C1 Center, Panasonic 42UX30 plazma.
A kérdéseim:
- van a piacon olyan BD player ami kiválthatja az AC Ryan-t?
- a Samsung BD-E5300, LG BP-220 lejátszó minőségben megfelelő lenne?
- DVD és CD lejátszásra a Pioneer DVD lejátszó (belépő) szintjét elérné?Ha maradna az AC Ryan is, akkor mivel az Xbox elfoglalja az egyik HDMI-t a TV-n a másikat a BD player vagy a media lejátszónak tartsam fent? A maradék kapná a komponens bemenetet.
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #31729 üzenetére
Okés. Ez világos.
De számomra a fontosabb, h vmi normális toslink kábelt szerváljak. Mert ami most van az csak vmi übergagyi kategória. -
Sefter
veterán
a KEF IQ sorozat pariban van a Dali concept-el ?
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #31759 üzenetére
Ha érintetlen digitális jelet (Dolby Digital, DTS) kap az erősítő, akkor ezeket írja ki és dekódolja. Ha PCM-et mutat a kijelző, akkor a jelforrás, a lejátszó már dekódolta az említett mozihangokat.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #31759 üzenetére
Normális, fóleg zenehallgatáskor. Ez kódolatlan hangot jelöl.
Csak akkor nem az ha DD vagy DTS az eredeti hang. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
#09634560 #31755 üzenetére
OK, ebből lényegében egy szót sem értettem.
Én csak hobbifelhasználó vagyok, nem értek hozzá. Akkor máshogy kérdezem: normális, hogy kiírja? Jó ez nekem? Vagy ezt automatikusan odarakja?
Bocsánat, ha értetlennek tűnök, de tényleg vakhülye vagyok ebben a témában. Most próbáltam rákeresni erre: "Pulzuskód-mdulált hang" google-ban, de nem találtam olyan találatot, amitől okosabb lettem volna.
-
robim
tag
válasz
Oldfighter #31752 üzenetére
Köszi, akkor felveszem a kapcsolatot a hirdetővel.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #31754 üzenetére
Az dekódolt digitális hangjel, pl audio cd, mp3 vagy kikódólt dolby digital,stb. hangja. Pulzuskód-mdulált hang.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
TazLeacher #31750 üzenetére
Korán volt, nem ott található.
Mondjuk 607-em van, de szvsz ez nem különbözik: 5. menüpont, Listening mode preset.
-
Dorian
félisten
Analóg dolgokról beszélünk (erősítő, hangdoboz). Már ezerszer leírtam én is, hogy más jóságokat visz (illetve torzításokat visz, mert bármilyen tökéletlen dolog csak rontani tud az eredeti anyagon) a rendszerbe a két dolog, ezek egymás mellett futnak. Csak az a kérdés, hogy mi az a határ, amikor a másik összetevő cseréjével jobban járunk.
-
robim
tag
Erősítő cserén agyalok még mindig...avx-en van most egy Marantz SR5004, ez kb melyik Denon-al lehet egy szinten? 23XX vagy 28XX?
Szerintetek jó választás lenne?
Nekem egy kicsit soknak tűnik az ára... -
M_AND_Ms
veterán
Egyszer ki kell próbálni az összeset....
Őstag létedre tudhatnád, hogy nem szokás "kifestőzni"! - Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
Patice
nagyúr
válasz
buci30 #31735 üzenetére
A válaszom ismét nem. Kimenetet még csak csak lehetne csinálni az optika mellé másodikat, de azok is párhuzamosan működnének. Bemenet hova kötnél? Vagy akkor kellene egy kapcsoló, hogy tudj váltani a bemenetek között.
Az optikai (hang) bemenet miért rontana a képen? Mi köze van hozzá?
-
buci30
addikt
Ha mo djik egy erositobe van 2 digitalis bemenet es bekem 3 kellene, akkor megtudom osztani az egyik bemenetett mint mondjuk az rca elosztok-nal?
Van ilyen kutyu? S ha igen akkor nem fog romlani a kep minoseg? -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #31729 üzenetére
Hu,kicsit
ócsókorán volt még...Szóval nem nagyon lehet sztem találni a mi láncainkba való USB kábelt 40alatt. USB egyelőre elég drága átvitel.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
TazLeacher #31727 üzenetére
Input assign.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #31727 üzenetére
Nálam a dolgok nagyjából jól mennek, de a set-top-box esetében mindenáron "ál 5.1"-et ad.
-
TazLeacher
nagyúr
Csesztettem az erősítőt. Tudna valaki abban segíteni, hogy az 508-as Onkyon mit kell beállítani, hogy a hangszórók a forrás szerint szólaljanak meg? A múltkori Pioneer-es próbálkozásom alkalmával ott volt egy gomb, amit ha bekapcsoltam, akkor minden így ment. Tehát a TV adás sztereó volt, a BD filmeknél kijelezte a HD hangokat, illetve a DD vagy a DTS-t...
-
BBéci
legenda
A 3D képesség miatt leadnál a hangminőségből?
Inkább azt válaszd, amit említettél: két HDMI kimenetes lejátszót, bár szerintem felfújt mókusvakítás az egész 3D mizéria. Ma (tegnap) négyen néztük az Avatart 2D-ben, Runco vetítővel, Stewart Greyhawk vásznon és egyhangúan megállapítottuk, cseppet sem hiányzik a 3D, sokkal többet ér a kép minősége és a mérete. Ha itthon olyanom lenne, egy életre lemondanék a 3D-ről.
Ez fokozottan vonatkozik arra a képre is, amit Xtremetuning fórumtársunknál láttam, mert az még egy fokkal jobb. -
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #31714 üzenetére
természetesen kurva olcsón szeretném megúszni és 1 m kell
Most, hogy átgondoltam 0,5m is elég.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #31723 üzenetére
Olvass privátot és leesik. Amúgy meg semmi buzulás! Max. kvittek leszünk.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #31721 üzenetére
Jövő héten már jó vagyok, de ahogy a tápkábeles témában visszaolvastam te leszel a szűk keresztmetszet.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #31717 üzenetére
A sima vagy a csavart bordás kábel?
Nem tőled, mama nyomta ezt 3-4 napja, meg a spori akivel úszni járok.
Nils Lofgren - Keith Don't Go meg volt ma már?
-
bajnokpityu
félisten
SolidTech Isoclear-t próbálta már valaki?
Asszony batár megoldás lenne, és még hiszek a mesékben, hogy helyettesíthet állványt. -
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #31713 üzenetére
Nem adja. Határidős melóm van (kettő), plusz délelőtt van egy pesti túrám, majd 7-re kutyasuli. A reggeli sportfoglalkozásról nem is beszélve, bár lehet skippelem, megtámadott valami kór.
Beldenből kétféle is volt, melyiket kaptad?
UPA már a nappaliban, de még a dobozban pihen, nálad van amivel etetni kéne.
A 484-es Onkyo-nak max a sub pre-out-ját tudnám rákötni.
-
Steady74
addikt
Megfordult a fejemben, hogy a szép, testes 777-es Yamahákat lecserélem valami kisebb méretű polc/állványos hangsugárzókra. Nagyjából zene, mozi fele-fele arányban, zenében inkább sacd, nagyfelbontású anyagok vannak túlsúlyban. Nézegettem a Dali Lektor 3-ast az MM-ben, meghallgatni holnap fogom. Mi róla a véleményetek, ha már hallottátok?
-
Toobee
veterán
válasz
gyurczy #31712 üzenetére
Kinek és mit kell hazudni, hogy jöhess?
Nagyon remélem, hogy megint meglesz a "baaz" érzés, és a dolgok is jól alakulnak majd.
Kaptam egy nem emlékszem már milyen Belden tápkábelt, majd azt is sasoljuk. Érdekel, hogy csak a Gábornál nem volt érzékeny a tápkábelre, vagy mindenhol ezt produkálja. Igaz ott csak a végfokot próbálgattuk.
UPA megmelegedett már?
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #31662 üzenetére
(#31662) Toobee A VdH hangszórókábel szerintem nagyon jót tett mindkét felállásnak. Érdekes, hogy az Emo-val ma is megvolt a báz, de jól szól, de nem éreztem ég és földnek a Rotel-hez képes, mint anno az XDA-val. Holnap remélem okosabbak lesztek, sajna én nem tudok jelen lenni.
A HDMI vs koax engem is meglepett. A VdH-ra szerintem van jó konstrukció, ami nem is áll messze a Bártfay árától.
(#31677) Tamoo Én is fennakadtam kicsit, mert nálam nem lesz más opció, mint a HDMI. Érdekes lehet még, hogy a diszkrét ATI kártya tud-e jobbat, mint a Trinity alapú cucc.
(#31679) bajnokpityu Popi gyári HDMI-je jó cucc, az Nvidia zsugák képminőségénél pedig van jobb (bár a mai zsugákat nem ismerem, régebben ATI jobbat tudott).
(#31682) bajnokpityu Azért adhatnál az Emo párosnak egy esélyt, szívesen látlak.
(#31683) Toobee Moziban szvsz nem lesz hiba. Holnap egy USB-s megoldást is kipróbálhatnátok... csak mert az is elmaradt ma.
(#31686) BBéci Nagyjából 15-20K körül mennek a 2x2-2x2,5m-ek. Ennyit szerintem ér.
(#31695) Toobee Vedd rá Gábort, hogy vigye azt is.
Báz, de kár, hogy a holnapot ki kell hagynom...
-
spiky03
veterán
De EZ sem lehet rossz vas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest