Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
Marantz-tól le lehet tölteni egy korábbi (03.15-i) fw-t, meg lehet nézni azzal is sisteregne-e...
Utána factory reset és bemeres....[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
én nálam nincs sisteregés... azóta sistereg amióta frissítetted a legújabbra? az kb szeptember vagy mikor volt
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
bajnokpityu
félisten
Wbt volt itthon, az került rá. Némiképp cink, h a két dugó többe kerül a, mint drót. Sublink is volt, meg pár olcsóbb. Sublink szimmetrikusban is köthető, úgy sokkal jobb volt.
76 vs 4308.sztem elég alaposan osszehasonlitottuk anno. Térben, valosagerzetben, mely feszessegben, hosszan hallgathatosagban zenen, teljesítményben. Ezekben mind jobb volt. Keress rá, ebben a topicban irtam egy hszt pár éve. Ha te ebből leszarozast olvastál ki, te bajod, nem ezt akartam írni. Írtam már olyat is, más cuccrol, de ez nem az volt. Engem tényleg nem érdekelne xy messziről jött ember véleménye, tegyél így.
-
Hohocali
aktív tag
Klotz MC5000-et javasolták itt korábban, szubhoz nem próbáltam. Bajnokpityunak kell legyen véleménye róla...
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
BBéci
legenda
HDMI-ből KáCsa saját márkást, vagy AudioQuestet, tápból IsoTeket, de csakis saját rendszerben történő vakteszteléssel kiválasztva.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
-
BBéci
legenda
A Star-nál szinte bármi jobb hangot ad.
(#158066) exception
A régi, Onkyo házasság előtti SC-LX-eket tartom kiválónak, pontosabban a 70/80 számozásúakat. Ízlés dolga, inkább használnék olyat, mint mondjuk MRX500-at. Sztereó zenére is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hohocali
aktív tag
Ha nem voltak még kábeleid, akkor szerintem próbáld ki az említett NF214-et, hogy mennyi különbséget hallasz. Aztán ha belelkesedsz, utána mehetsz feljebb.
Ha AQ mellett döntesz, én megvárnám a Black Friday-t."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Hohocali
aktív tag
A gyártó nyilván a sajátját ajánlja, mi mást tenne?
Ha ebben gondolkodsz, akkor szerintem ne ezt, hanem a SUB 1200R-t nézd, az ennek az elődmodellje jóval kedvezőbb áron (németben elérhető). Nem gondolnám, hogy jelentősebb különbség lenne köztük, a technikai paraméterei megegyeznek. Ennyiért rendben van szerintem az 1200R. Egy próbát megérhet, 14 napos visszaküldés működik, a visszafuvart kell csak fizetni (saját tapasztalat, Hifi-Fabrik).
Nálam van jelenleg egy 1200R és egy Arendal SUB1, de véleményt még nem tudok/akarok mondani, az Arendal még nagyon új.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Quetz
őstag
A következőket is érdemes felvenni a listádra:
- Arendal Sub2 - 1599 euro (ez szól jelenleg nálam 30nm-en)
- Arendal Sub3 - 1899 euro
- Paradigm Defiance X15 ~2100 euro
- Martin Logan DYNAMO 1600x ~2100 euroAz Arendalokra 60 napos buy&try lehetőség van, a visszaküldés összege 149 euro. 5 év garancia az elekromos részekre, 10 év minden másra.
A Paradigm és Martin Logan mélynyomók Anthem ARC szobakorrekcióval érkeznek.Fentiek több szempontból is jobbak, mint az SVS vagy Elac hasonló áru versenyzői.
-
Hohocali
aktív tag
Szerintem érdemes lehet kihasználni, ha egy szub gyártó kipróbálásra ad lehetőséget az otthonodban. Nem biztos, hogy ugyanolyan meghallgani "valahol".
Arendal sub2 vs SB-4000 review. Nyilván ez csak 1 teszt a sok közül, de az Arendal 60 nap próbát ad 10% bukóért (ha visszaküldöd, és nincs szállítási díj se oda, se vissza). SVS-nél is van hasonló, ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Nézz rá az arendal 1723 sub2-re is...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
BBéci
legenda
Nem tudok egyetlen legjobb vételt kiemelni, annyiért sok kiváló (ELAC, REL, Sunfire, SVS, Velodyne, stb.) mélyládát lehet kapni. Szubjektív: nekem a B&W DB4S annyira tetszett, hogy némi hangnyomás hiányért cserébe bevállalnám a hangminősége, EQ-ja miatt. Az ELAC SUB 2070 EQ-ja szintén szuper, hangnyomásban sincs hiány, egyetlen bajom vele, hogy nem felém néz a hangszórója, ettől kevésbé direktek a felém érkező hanghullámok.
Ebből az a tanulság, hogy az egyéni szempontok lehetnek döntőek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A Marantz erősítőre értette.
(#154496) gxyb
Leírtam az AVO-n, olvasd el! [link]
Azért nem említettem, mert a 650000 Ft jóval több, mint 1500 euró. Valamint 25 négyzetméterre felesleges akkora méretű és teljesítményű szubládát venni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem tudok egyet kiemelni.
Kiváló az ELAC SUB 2070, de az kifutott modell, az utódját még nem teszteltem. Szuper a B&W DB4S, mintaszerűen pontos, gyors, megfogott és részletező, de a hangnyomása nem mindenki számára elegendő. Aztán ott az SVS SB-3000, aminek a hangnyomása akkora szobában talán még sok is lehet, mellette minden olyan tulajdonságot fel tud mutatni, ami miatt szeretjük a zárt szubládák hangját.
Természetesen ezeken kívül is van élet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gxyb
aktív tag
-
törölt tag
Onkyo 656-ról mennék tovább,
Na akkor főleg jó lesz a denon 4000 kategória..-és a crx is. mindkettő jugrás lesz.Csak hát alma-körte, ezt neked kell eldöntened melyik a jobb.Béci: igaz hogy elég a jelenlegihez a 2500(inkáb 2400) szett de írta hogy fejleszteni szeretne későbbiekben.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Semi baj a Denon 4000-es sorozatával, ha eddig nem ajánlották, akkor én most megteszem.
Szerintem Tibi arra gondolt, hogy a hangdobozaidhoz bővem negfelel egy 2000-es Denon, amive egyetértek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az általad felsorolt Marantz és NAD erősítők kőkeményen overkill-ek azokhoz a B&W hangdobozokhoz.
Ennél elbaltázottabb ötletet már régen olvastam.
Marantz SR7012 mellé ajánlom a B&W 700 Series-ből a 704 S2, vagy a 705 S2 modelleket. A 703 S2 még jobb lenne.[ Szerkesztve ]
-
gxyb
aktív tag
Az erölkődőt cserélem majd rövidesen 4k képesre, Marantz sr7012 vagy sr7013-at néztem mivel a Denon 4000-es sorozat állítólag nem illik hozzá.
Pioneer menüje nem tetszik nekem bonyolultnak tűnt (922) Yamaha hangja nem jött be annak idején. Talán még Nad t758 v3 758 mert av online-on eléggé dícsérték.
Nad-ot még nem hallottam, nem tudom melyik lenne jobb hozzá.
Árban kb ezek ára amit rá tudok szánni.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
milyen hangeron tesztelted? filmfuggo is. madmax truehd -5 - 0 kozott nalam pl sok helyen banto volt.
merre vagy helyileg amugy? ha itt kozelben en tudnek vinni tesztelni neked erolkodot, legalabb meghallgatnam a frontokat, meg hogy mas-e marantzal a hangzastegnap mar 3. review-t olvasom, azon gondolkozva, hogy miert nem adtam el mar regen a bowereket es vettem pl focal 726ot ugyanilyen aron..aztan rajottem, hogy darabarasak a hangfalak arai
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
powerup2
addikt
Magas hangok nagyon bántóak a B&W szériáknál egyedül talán a 800 széria ami jó de az meg árba igen csak drága
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
Aminek tetszik a hangja, azért bármennyit szabad adni.
Soha nem fogom megérteni, miképpen tetszhet valakinek a DM 603S3 hangja, de mint tudjuk, ízlések és pofonok...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Korábban érdeklődtem egy Bower szett és Marantz erölködő miatt. [link]
Megvannak a típusszámok végre:
1 Centerspeaker LCR 60
2 Lautsprecher DM 603S3
2 Lautsprecher DM 600S3
1 Receiver SR 6300 GL
1 Subwoofer ASW 600800 euró lenne a vége, erölködőt eladnám, cserélném modernebb 4k képes vasra.
Szabad ezért ennyit adni ha tetszik a hangja? -
m3ss
veterán
ha mar lcr 60 s3, nem vagyok elajulva ettol a centertol. sztem ha hangosan akarsz filemezni nagy szobaban komolyabb centert vegyel. csomo filmen egesz egyszeruen nem ertem jol a parbeszedeket felirat nelkul, meg ha uvolt akkor se. nem eleg jol artikulalt. de elegge filmfuggo is a dolog...mind1 hogy 60 80 vagy 100hz-en vagom, bedugozom a reflext vagy sem. sztem ez a nullas hangero 4.2 meterrol nem annyira izlik mar neki. lehet a legtobb idegesito hang is onnan jon, nem is a frontokbol. ma felrakom a banandugokat es berakom center helyere az egyik frontomat...kivancsi vagyok. na meg felrakom a fuggonykarnist vegre
blade runnernek se egyszeru az lfe savja, elso film ahol hallom hogy rezonalnak a dolgok a sub korul...vagy lehet maga a sub volt. de ez mar megint olyan film volt, hogy a 0 kozelebe se tudtam rakni a hangerot, uvoltott legtobb filmhez kepest...8 korul fajt a fulem de 10-15-nel sem kellett neki dynamic eq
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest