Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
Természetesen minden szavad igaz és Én is amondó vagyok ,de nem vagyunk egyformák. Vannak olyanok akik csak újban gondolkodnak és csak ennyijük van rá....ráadásul hitelre szeretnék, ezért használt nem játszik.
Nincs helyük, vagy nem akarják megtörni a szoba jellegét stb.
Csak annyit szerettem volna közölni ,hogy ne vessük el azonnal a bögreszetteket és próbáljunk a kérdező fejével gondolkodva (nem leoltva), válaszolni amit kérdez. Legfeljebb jobb útra terelni ,de végtére is Ő fogja hallgatni....neki kell hogy megfeleljen.
Jó az igaz, hogy a kérdés sem ide, a haladóba kellett volna feltenni szerintem. Sokszor megkapjuk, hogy agresszívan viselkedünk itt és a belépőben is. Persze csak jót akarunk a delikvensnek, csak Ő/Ők ezt nem tudják és marhára megsértődnek, illetve rossz hírünket keltik. A bögrék, a kommersz gyártók "házimozi" szettjeihez képest sokkal jobbak és árfekvésben hasonlóak.Én is 30eFt /pár vettem a hangfalakat, Sony 1040 70eFt.
-
-KP-
addikt
válasz
zsoika #146897 üzenetére
Megnéztem ezt az onkyo szettet, 8 meg 12 centis hangszórók, hagyjuk már. Ha ennyiből kell megoldani, akkor vegyen normális hangfalakat de használtan. Simán lehet jó fajta polcsugárzókat venni használtan 30e ft/pár körül. Kell szerezni valamilyen centert 40 ezer körül, egy erősítőt 80-100körül és még marad 60k körül valami szubládára.
Van pl. Cambridge S30 avx aprón 28-ért. Én Swans RM600R-t vettem 30k-ért. Akár eladó is lehet, mert a Goldenear 5.0 mellett nem igazán van szükségem rá. De van újonnan ATC-nél Swans D2000R 29-ért. Utolsó darab. Ez is közel 100e németországban.
A korábbi Quadral Platinum centerem 40 ezerért adtam el, de volt pl. avx aprón Phonar Veritas Center is ennyiért.
Kis türelemmel simán ki lehet fogni nagyon jó dolgokat avx apróról, olyanokat, amik egy ilyen konzervdoboz szettet megesznek kb. reggelire ...
De még akár a másik topikban belinkelt JBL Arena rendszer se tűnik rossznak.
-
zsoika
addikt
"Volt szerencsém olcsóbb Samsung házimozihoz"
Ahhoz a samuhoz képest ég és föld. Ennyi pénzből komplett 5.1(sőt ATMOS) újat nehéz jobbat venni.
Ha kicsi a hely és nincs nagy igény, elvárás akkor még jó is lehet...szerintem.
Volt 3 bögreszettem és simán elvoltam vele.
1., Denon 1909+Sony pascal 835ED (használtan 100eFt)
2., Onkyo 515+Hk hkts 16 (használtan 120eFt)
3., Onkyo 535+HK hkts 60 (használtan 200eFt)
Az utóbbi már meglepően jól szólt ....igaz újkori listaáron már 400eFt körüli lett volna.Aztán elmentem ELACielvtárs-hoz hallgatózni és rájöttem hogy igénylem hangban a 80Hz-es vágást, amit ugye ezek a szatelitek nem tudtak prezentálni.
Sajnos a nappalim nem lett nagyobb és a bútorok sem kisebbek, de az asszony 5letét megvalósítva kettévágtam egy bútort és így már lehetőségem nyúlt egy "polc"sugárzós rendszert kiépíteni.
-
zsoika
addikt
válasz
kelna91 #146892 üzenetére
Szia!
Nem igazi ATMOS -os....csak pattintott.
A front hangfal tetején van egy-egy fölfelé néző ATMOS sugárzó és az a hangot föllövi a mennyezetre és onnan visszaverődve jut el a füledhez. Emeli a teret de nem olyan mértékben mint az igazi ATMOS sugárzók amik eleve a mennyezeten vannak elhelyezve.
Ilyen ATMOS nem annyira fontos hogy csak e miatt válaszd ezt a szettet...nyugodtan nézhetsz "sima" 5.1-es szettet.Igen az AVR-ek általában passzív hűtésűek és jellemzően a Harman Kardon erősítők amik ventilátorosak. Onkyo is előszeretettel használ az újabb típusokban ventit ami fölfelé fúj. Konkrétan nem tudom ebben a típusban van e.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a vélemény? Ez tűnik a legolcsóbb Atmos-képes rendszernek, így találtam rá.De igazából nem tudom, hogy olyan fontos-e az Atmos, csak jövőbiztos házimozit szeretnék. Hogyha alternatívát tudtok ajánlani, azt is megköszönném. Elsősorban filmekhez, de zenehallgatásra is kellene. Elég fontos szempont, hogy az erősítő halk legyen, lehetőleg teljesen hangtalan, passzív hűtésű, hogyha ilyen van. Volt szerencsém olcsóbb Samsung házimozihoz, és nagyon zavar a ventilátora.
-
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #146880 üzenetére
Na,ez már igaz!
VoidXs
Ezért nem veszek én lemezt,kölcsönzöm a filmeket. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #146873 üzenetére
"Érdekes dolog ez,mikor diy-ben tervezünk meg egy dobozt,kerül bele merevítés,még gyári ajánlásra is,akkor a gyár miért felejti ki belőle?
"
Gondolom/remélem ezt költői kérdésnek szántad!?
A cégek ugye gazdasági társaságok, ezért a cél a kitüzött minőséget a lehető legolcsóbban elérni. A "DIY-be" meg ugye ilyen nincs, mivel nem cél a profitmaximalizálás.
Mellesleg: nem kevés esetben láttam már olyat, hogy egy gyártó az olcsóbb hsz sorozatát direkt lerontotta, mert lejjebb kellett pozicionálni mint egy másikat, ami (szinte) csak kinézetben különbözött, még a gyártásköltségben sem volt jelentős az eltérés .... szóval tetü egy dolog a "pesztizs" meg a fogyasztói társadalom, főleg együtt ....
-
Tonyka 2
tag
válasz
Dorian #146867 üzenetére
Ezt hagyjuk már, egyrészt valószínűleg nem állsz kapcsolatba a stúdiók hangkeverését végző cégekkel. Valószínűleg nem kaptál tőlük egy bizonylatot aláírással, pecséttel, " mi csak 80hz-ig keverünk mélyeket az LFE-re" kijelentéssel. Lehet egy ilyen elgondolás mentén szemet hunyni, megerősíteni magunkat, nekünk erre nincs szűkségünk, mert úgy sincs ott semmi. Az igazság meg úgy fest, h valójában vannak jelenetek amikor bizony van ott anyag. Na már most, aki maximalistán gondolkodik, nem muszáj nyilván, és van ez nélkül nagyon élvezetes mozizás. Szóval a maximalista úgy van vele, legyen egy olyan subom, amit ha van ott valami akkor meg tudja szólaltatni. Ezzel a felállással gyakorlatilag csak nyerhetsz, ameddig az ellenkezőjével csak veszthetsz, 40 hertznyi információt. Lehet nincs mindig kihasználva, de amikor igen akkor ott van ha szűkség van rá.
-
öhhöm
csendes tag
Na! Probléma megoldva! Nem is volt semmi baja a T-12-nek, csak én voltam balfék.
A Dynavoice Thunder T-12 egy nagyon jó subwoofer!
Nyugodtan nézzetek hülyének, leírom röviden a kálváriámat, amit igazából csak magamnak köszönhetek, és a mélyláda pár centis arrébb csúsztatásával megoldódott.
A dolog onnan kezdődik, hogy a megérkezésétől egészen négy nappal ezelőttig, a gyári hulladék lábakkal használtam, alatta egy jó vastag szőnyeg darabbal, mert a szobában laminált padló (parketta) van, és valaki itt egy régebbi hozzászólásában írta, hogy az szinte a lehető legrosszabb padló fajta akusztikai szempontból, és érdemes a sub alá egy vastag szőnyeget rakni. Csakhogy én kb. egy hete rendeltem 4 db olcsó hangfal tüskét alátéttel, mondván, hogy még az is jobb lesz a gyári lábaknál. Ez szerdán meg is érkezett, nagy-nagy izgalommal fel is szereltem, és vártam, hogy mi fog változni. Az első amit észre vettem az az volt, hogy mintha picivel erőtlenebbé váltak volna a mélyek. Aztán rájöttem, hogy ez nem teljesen igaz, inkább kiegyenlítettebb (szebb) lett a hangzása. Kb. két nap alatt meg is szerettem ezt az új hagzást... De akkor épp zenét hallgattam, és közben hátul, a sub mögött matattam valamit, amikor döbbenten vettem észre, hogy valami a zene ütemében zörög-zizeg. Végül a hátlap nyomkodásával azt vettem észre, hogy ez meg-megszűnik, így kézenfekvő volt a gondolat, hogy a hátlap zizeg. Másnap meghúztam a csavarokat, és nemhogy nem lett jobb, még talán rosszabb is lett. Ezután írtam be ide a fórumba a problémámmal. Csakhogy továbbra se hagyott nyugodni a dolog, és működés közben ismét sasoltam, füleltem, hogy hol lehet a gond... Közben véletlenül picit megtámaszkodtam a T-12 felső lapján, és a zörgés abba maradt. Ekkor megnéztem a tüskéket, és arra jöttem rá, hogy a laminált padló nem teljesen sík felületű (valamerre picit lejt), így vagy a hagfal tüske zizeg a tüske alátéten, vagy az alátét a laminált padlón, mivel nem tökéletes az alátámasztás mind a négy ponton.
Pici tologatással viszont sikerült olyan helyet találni a T-12 számára, ahol tökéletesen tisztán, zizegés nélkül szól. És ez csak pár centivel esik arrébb az eddigi helyénél... Ennyi!
-
python1
veterán
Lelkemből szóltál,éppen írni akartam,hogy lesz egy rev 2gen ES változat belőle.
Mielőtt még jönne a sav zuhany,biztosan jól szól,és a becsületére legyen írva a gyártónak,hogy legalább tett bele merevítést.Érdekes dolog ez,mikor diy-ben tervezünk meg egy dobozt,kerül bele merevítés,még gyári ajánlásra is,akkor a gyár miért felejti ki belőle?
-
Quetz
őstag
Olyan, mintha 80Hz-től egy egy 24db/oktáv low pass filter lenne beépítve a mélynyomóba. Amúgy korrektül megépített ládának tűnik a belsejét elnézve.
-
-KP-
addikt
válasz
lemmy9 #146860 üzenetére
hát én erre nem tudok válaszolni, találgatni meg nem akarok. De pl. a korábbi diy BK szubom kb. 500hz-ig használható lett volna(csak minek?). Amúgy elnézve az itthoni méréseimről az Anthem Arc diagramjait az is valami hasonló,mint a T12 av online-os mérése, csak korántsem olyan brutál meredeken esik. Ennek a miértjére én is kíváncsi lennék.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
öhhöm #146853 üzenetére
Szedd ki a panelt, hátha megtalálod mi zörög. Stream van olyan korrekt, hogy gari kapcsán ezért nem problémázna, meg nikik is jobb ha nem kell szállíttatni.Beszélhetsz is velük előtte, nem kerül semmibe. Nekem mindkét ládámmal akadt némi probléma, de segítőkészek voltak és mindig sikerült megoldást találni.
(#146857) Quetz: Gyári talp szemétre való, előlap viszont nekem nemigazán zörgött egyiken sem (pedig rajta van
).
-
Quetz
őstag
válasz
viera #146851 üzenetére
A T12-nek két egyértelmű tervezési hibája van:
- Gyenge mágneseket építenek az elejébe, ezért membrán védő rezonál rajta, ami hallható is. Vagy le kell venni, vagy a rögzítési pontokra puha ragasztó szalagot kell rakni.
- A gyári láb gyenge minőségű, mikor eladtam, kb. 45 fokban ferdült már. Nem is gumiból van, hanem valami sűrűbb habszivacs féleség.A 80Hz feletti problémákat nem vettem észre, szerintem ez már felvétel és egyéni ízlés dolga. Ami még kijött, ahogy javult a rendszerem, és egyre nagyobb hangerőn tudtam hallgatni, nyilvánvalóvá vált, hogy 30nm-re nekem kevés a T12. Egyszerűen kifogyott a szuflából. Ez ismét egyéni preferencia függvénye, ha például sosem tekered -20 fölé a hangerőt, akkor simán elég lehet ekkora térben is.
-
öhhöm
csendes tag
Köszönöm a válaszokat és a tippeket a T-12-vel kapcsolatban. Úgy teszek, ahogy írtátok, felveszem a kapcsolatot a Stream Audio-val, és elküldöm nekik szervizre (bár nincs sok kedvem ehhez a macerához). Sajnos picivel túl vagyok már az 1 hónapon, így a csere nem játszik.
Egyébként mindenki maga dönti el, hogy milyen subwoofer-t választ. A fent említett hátlapi zizegés nálam tegnap este jelentkezett, azóta néha finoman bejátszik a zenék alá... A jelenséget egyáltalán nem mondanám durvának, de engem zavar. Ettől eltekintve még mindig elégedett vagyok ezzel a típussal, mert egy gyönyörű hangú, masszív felépítésű, szép mélyláda.
Visznt továbbra is érdekelne, hogy más is tapasztalt-e hasonló problémát, halk zörgő-zizegő hangot a hátlaptól, működés közben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Uher UR-3600
- JÓ ÁRON HIBÁTLAN 65" 4K UHD Samsung TV (UE65MU6102) Első tulajdonos..
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Tv! 55"/4k/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp/Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest