Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ebben a témában tudna valaki tanácsot adni?
"Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg kicsit elégedetlen vagyok a rendszerem hangzásával és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányba kellene tovább lépnem.
Röviden megpróbálom leírni, hogy mivel is van problémám és hogy egész pontosan milyen rendszert használok.
Rendszer:
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR 906
Front: Phonar P30s
Center: JBL Studio 520c
Surround: Wharfedale WH-2
Sub: Jamo E8 sub.5A környezet ~25 m2 és magas belmagassággal és 70%-ban mozizni szoktam és csak 30% a zene.
Tudom, a rendszer elég vegyes és lehet ebből is fakad a hiányérzetem.Amúgy hangfal kábelek terén teljesen normál, hétköznapi hangfalkábeleket használok, illetve forrásként PC-t, illetve A.C. Ryan médialejátszót használok HDMI kábellel.
A problémám az, ami természetesen szubjektív, hogy nem érzem elég dinamikusnak, feszesnek a hangzást.
Illetve azt is hozzáfűzném, hogy nem szeretem üvöltetni a rendszert, szóval valami olyan hangzást keresek, ami alacsonyabb hangerőn is elég dinamikával rendelkezik.
Az tény, hogy a hangzásvilágom kicsit a mély kiemelést szereti, de hiába állítok be több mély hangzást a rendszerben, a mélyek csak pufogósak lesznek és abszolút nem lesz dinamikus, feszes a hangzás.
Véleményetek szerint milyen irányba kellene elmennem?
Esetleg aki vállalkozó kedvű és Veszprém környékén lakik, azzal szívesen egyeztetnék, hallgatóznák személyesen is.
Előre is köszi a segítséget!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Ukrajnai háború
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Videós, mozgóképes topik
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest