Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pityke78

őstag

Sziasztok!

Ebben a témában tudna valaki tanácsot adni?

"Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg kicsit elégedetlen vagyok a rendszerem hangzásával és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányba kellene tovább lépnem.

Röviden megpróbálom leírni, hogy mivel is van problémám és hogy egész pontosan milyen rendszert használok.

Rendszer:
    Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR 906
    Front: Phonar P30s
    Center: JBL Studio 520c
    Surround: Wharfedale WH-2
    Sub: Jamo E8 sub.5

A környezet ~25 m2 és magas belmagassággal és 70%-ban mozizni szoktam és csak 30% a zene.
    Tudom, a rendszer elég vegyes és lehet ebből is fakad a hiányérzetem. :(

Amúgy hangfal kábelek terén teljesen normál, hétköznapi hangfalkábeleket használok, illetve forrásként PC-t, illetve A.C. Ryan médialejátszót használok HDMI kábellel.

A problémám az, ami természetesen szubjektív, hogy nem érzem elég dinamikusnak, feszesnek a hangzást.

Illetve azt is hozzáfűzném, hogy nem szeretem üvöltetni a rendszert, szóval valami olyan hangzást keresek, ami alacsonyabb hangerőn is elég dinamikával rendelkezik.

Az tény, hogy a hangzásvilágom kicsit a mély kiemelést szereti, de hiába állítok be több mély hangzást a rendszerben, a mélyek csak pufogósak lesznek és abszolút nem lesz dinamikus, feszes a hangzás.

Véleményetek szerint milyen irányba kellene elmennem?

Esetleg aki vállalkozó kedvű és Veszprém környékén lakik, azzal szívesen egyeztetnék, hallgatóznák személyesen is.

Előre is köszi a segítséget!"

Új hozzászólás Aktív témák