- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
Csabroncka #104498 üzenetére
Nekem errol tokre Kasza Tibi hangja jut eszembe
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bennedek #104497 üzenetére
Egy dolog jutott eszembe, unokaöcsém mágikus Jinn-je szokta kérdezni.
-
Bennedek
tag
Sziasztok!
Most lett meghallgatásra kész állapotban a passzív mélynyomóm, Eminence LAB12 driverrel, házimozihoz milyen erősítőt ajánlanátok hozzá(nálam az építés is játszik)? Ha sub pre-outról hajtom akkor is kell alul áteresztő szűrő?
Habár ez csak 90 liter(80 liter hasznos, 31 Hz-re hangolva 27Hz F3 és 22 Hz -10dB-nél), egy 18nm-es szobában ez is rendezi a dolgokat
Ugyanebbe a szobába keresnék házimozi erősítőt, a Pioneer VSX-424-el szemezgetek. Mi a vélemény erről, tudnátok ebben az árkategóriában jobb alternatívát?
Ugyanide nézegetek hangfalszettet is, zenét is szeretnék róla hallgatni, viszont csak populáris(jazz, klasszikus stb. szóba sem jön) A szoba keskenysége végett a hangfalakat csak a fal mellett tudom elhelyezni, érdemes álló frontba gondolkodnom vagy felejtsem el? Egy ilyen szobába milyen megoldásokat ajánlanátok?(7*2,5m, a szoba 2,5m-es falán van a vászon)
Köszi a segítséget előre is!
-
lemmy9
őstag
válasz
Dagidög #104482 üzenetére
Sokan zenélnek HM vassal. Zenehallgatáskor ugye Pure Direct mód, és nem tekergetjük a hangszínszabályzót. A mikis bemérés meg tekergeti. (Mozin nem számít?) és akár koncerteket is eltekert hangszínekkel hallgatsz, a mikis beméréssel.Ha utána kikapcsolod, akkor csak a távolságok, és a vágási frekik maradnak, azt meg be tudod te is állítani. Én is használom az Audyssey-t, 10-ből 3 alkalommal, de nem tudom minek.
Ma estétől nem fogom
Rituálisan meggyújtom a mikrofont. -
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #104460 üzenetére
Akkor ez bukta
HBO nincs, M1-et meg nem nézek.
No nem katasztrófa, tévén csak sorozatokat nézek max., filmeket meg PC-ről. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #104476 üzenetére
Na igen nem egyszerű döntés, bár azért páran szerintem lennének a helyedben
. (így, hogy az Arcam jégre került már eléggé eldőlni látszik
)
(#104477) escape:
Igaza van Norbinak. Én ugyan azt tapasztaltam, hogy kevesebbet változik a VD a bejáratás során , de azért kell neki pár nap.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #104454 üzenetére
De, de, csak a szemem zavarja.
(#104469) BBéci
Furcsán néznének bárkire a suliban, ha azt mondaná a háromszög helyett, hogy háromszeg. Biztos vagyok benne, hogy egy életen át nem tudná lemosni magáról ezt a balga kifejezést, még 3 db szöget is kapna kabalaként, az biztos. -
escape
aktív tag
válasz
Norbi 72 #104475 üzenetére
Sajna nincs olyan komoly rendszerem amin hallani lehetne nagyobb változást, de mindenképpen valami értelmesebb kábelt szerettem volna a milliméteres tyúkbélnél. Ráadásul most szoba átrendezés miatt szét van bombázva az egész rendszer, épp csak kipróbáltam, hogy szól-e egyáltalán. Ezért, vagy ettől függetlenül szívesen meghallgatnám komolyabb rendszerben.
-
Norbi 72
veterán
Na,amíg ti szögeltetek,megnéztem 2 filmet.
Drakula,egyszer simán nézhető.
John Wick,na ez már frankó,kép és hang is tuti.(#104474) escape Először járasd be őket,és mondjál véleményt.
-
escape
aktív tag
Megjöttek a VD kábelek. Debrecenieknek szívesen kölcsönadom egy teszt erejéig.
(2x3méter ebből)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #104467 üzenetére
Én aztán sehova nem megyek ez alapján.
Hallgatói pozíció szerintem ne legyen közelebb mint a frontok közti távolság. -
dio001
tag
válasz
gabo01 #104448 üzenetére
Szia!
A baloldali szekrény mellett van az ajtó? A radiátor oldalon van még egy erkélyajtó? Hülyeségnek tűnik ha azt mondom hogy nyomj egy 180 fokos fordulatot? Úgyhogy: 2 polc közötti rész kivesz, át tesz a szembe lévő falra, kanapé a polcok elé olyan 1-2 méterrel, kanapé-polcok közé a surround. jobb ötletem nincs. -
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #104462 üzenetére
Tévedsz.
A szeg és a szög egyformán helyes és ugyanazt jelenti. Akárcsak a tejfel - tejföl, törölköző - törülköző.
Viszont a háromszög nem egyenlő a 3 szöggel.
És egyáltalán nem az alapján megyünk, rendezzük be a házimozi szobákat, amit linkeltél.(#104468) Cseneles
Nem arra van. A rossz elhelyezésen semmi nem segít. -
Cseneles
őstag
válasz
Csabroncka #104467 üzenetére
Erre van az erősítőd mikrofonos kalibrációs rendszere!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Tamoo #104465 üzenetére
Nem értelek? Ez alapján megyünk tudtommal - a két front esetén egyenlő szárú 3 szöget formáz a hallgatói pozíció
Azt mondta 4,5 méterre ül a TV-től a kanapén, most csak besaccolni tudom, de kb 2-2,5 méterre van egymástól a két front.
Cseneles #104468: nem feltétlen értek ezzel egyet, de ez magánvélemény.
-
gabo01
őstag
válasz
Csabroncka #104464 üzenetére
Sajnos egyelőre egyik megoldás sem kivitelezhető mert jobb oldalon van egy baromi nagy teraszajtó ami korlátozza a bútorok ill. a rendszer mozgatását!
Tamoo: de gondolom nem ennyivel távolabb mint nálam?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #104458 üzenetére
Ezt olvastad valahol, hogy így kell?
Lehet tudatlan vagyok, de én biztos nem így alakítanám. Én egy kicsit mindig távolabb ülnék mint a frontok közötti távolság.
-
gabo01
őstag
válasz
Csabroncka #104462 üzenetére
Na ez nem fog működni, ugyanis szélesebb nem lesz a szoba sajnos!
Kb 4.5m a távolság a frontok és a kanapé között! -
Csabroncka
addikt
válasz
gabo01 #104459 üzenetére
A háromszög nem csak a zenehallgatáshoz kell! Pontosan tudom, hogy HM-ezel.
Mérd le milyen távolságra van a frontok vonalától a kanapé, és számold ki milyen távolságra kell ehhez tenni egymástól a frontokat.BBéci:
Szeg = falba verik kalapáccsalSzög = geometriai fogalom
Namost akkor például hogy mondanád azt hogy szöged Szögediesen
-
BBéci
legenda
válasz
"3 szöget"
Egy darabot sem látok.
-
gabo01
őstag
válasz
Zene hallgatáshoz nem is probléma még az 1,7 m sem (odateszem a fotelt ahová akarom) a gond inkább a mozival van ahol a kanapét nem tudom tologatni ha 1-nél többen mozizunk!
-
Csabroncka
addikt
válasz
gabo01 #104457 üzenetére
"Melyik a fontosabb a radiátortól távolodni vagy nagyobb távolságra tenni a frontokat?"
A frontok közötti távolság alapból meghatározza az optimális hallgatói távolságot - középről (fronttávolság x gyök3/2).
Ez például 2 méter esetén ~ 1,7 méter ami szerintem nagyon közel van, 3 méter esetén már jóval barátibb ~ 2,6 méter.
Nem okoskodás miatt tettem oda az egyenlő oldalú 3 szöget!
-
gabo01
őstag
válasz
BBéci #104456 üzenetére
Értem!
Tételezzük fel, hogy elkerül onnan az a 60cm széles szekrény és az egész sor csúszik balra mondjuk 30-40cm-t!
Akkor már nem lesz ilyen közel a jobbos front a radiátorhoz viszont nem fog számottevően nőni a frontok közötti távolság!
Melyik a fontosabb a radiátortól távolodni vagy nagyobb távolságra tenni a frontokat? -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #104455 üzenetére
Rendben, értem. De ameddig azok a bútordarabok a jelenlegi helyükön maradnak, a hangzás bármilyen módon történő javítási kísérletének eredménye, erősen kétséges.
Elegendő a radiátor közvetlen közelében lévő hangdobozt említeni. De a másik mögötti szekrény legalább annyira gázos.
Amikor a nemrég emlegetett, akusztikai méréseket is végző ismerősöm meglátta, hogy a frontsugárzóim 35 centire vannak a 60 cm magas hifiállványtól, meglehetősen neheztelt rám. Hozzáértőként miként követhetek el ilyen hibát. Pedig a hangdoboz legalacsonyabban elhelyezkedő hangszórójának az alja 70 centire van a padlótól. Szerencsére jobbra és balra 70-80 centire vannak a falak. Szóval nálam is vannak hibák, pedig a szobát és a berendezést direkt házimozis szempontok figyelembevételével terveztem. -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #104448 üzenetére
Az összes szekrényt eltenném onnan! A nyitottak a rendetlenség - bocsánat a kifejezésért - a tipikus kupleráj megtestesítői, a zárt, fiókos pedig a jó hang ősi ellensége.
(#104453) devil-k
És akkor mi van, nem fér bele az idődbe?A megfelelő célszerszámmal 10 másodperc alatt portalanítható. Egyébként nálam bőven elegendő 4-5 naponta elvégezni, a készülékek tetejével és az állvány, valamint a center és a frontok felső lapjával együtt. Összesen 3 percet vesz igénybe, plusz a pamacs kirázása, ami további egy perc.
-
BBéci
legenda
válasz
dunkel #104442 üzenetére
Teljes mértékben egyetértünk, éppen azért tettem fel az előző kérdésemet. Szerintem a T-12 kifejezetten szép és mutatós. A zongoralakknál nincs elegánsabb, kedvencem a Velodyne SPL 1200 Ultra, amit 3 évig használtam, ragyogó fekete színével emelte a nappalim kinézetét és hangulatát.
(#104450) spiky03
Erről van szó, pontosan ilyen van most nálam, famintázatú fólia a borítása, minden, csak nem szép és nem elegáns. -
gabo01
őstag
-
Gergőke88
addikt
válasz
gabo01 #104443 üzenetére
Mert az eddigi képeket elnézve nem tudom, hogy hova fogod tudni elhelyezni azt a subot.
Az elhelyezés eddig is kompromisszumos volt.dunkel: nem erről van szó. Nem is mozdultam rá mert "nem érdekel".
Továbbá nézd meg ezt a képet. Tv a centeren, frontok egymáshoz közel..... -
dunkel
őstag
válasz
BBéci #104438 üzenetére
Hadd jegyezzem meg, legtöbbünknél többet van szem előtt kikapcsolt állapotban a szub mint besötétítve és bekapcsolva, lévén általában a nappaliba kerül. Bár nem elsődleges szempont legtöbbünknél, de két feltételezett azonos hangot produkáló kocka esetén miért ne dönthetne a kinézet?
Én spec. nem szeretem a zongoralakk kivitelt, se a zizegő porvédőt, de elnézem a T12-nek ezeket. A hangja bőségesen kárpótol. Egy újabb hívő. -
BBéci
legenda
válasz
nismoka #104436 üzenetére
Értem, köszi!
Megette a fene, ha a DTS 5.1 nem megy át rajta, mert aki egy picit igényes a hangminőségre, az eredeti, döntő többségben DTS hangsávot választja. Persze az átvezetés miatt már megkérdőjelezhető az igényesség.
És akkor még nem beszéltünk a veszteségmentes formátumokról.(#104437) spiky03
Mi tetszik az SVS-eken? A famintázatú fólia?A hangjuk, ár/érték arányuk viszont tényleg kiváló.
-
sixer66
senior tag
Sziasztok.
Erősen elgondolkodtam az AVX-en fellelhető MJ Acoustics 5.0-ás szetten, amit később kiegészítenék egy nagyobb front párral, már csak a zene miatt is vagy éppen a mozi miatt, mert háttérnek biztos jók azok a "kis" dobozok, de front-nak a méretei alapján.....
Ott van még az a KEF PSW2010-es sub. A szettel és a subbal, persze nem együtt van tapasztalat? -
Gigi01
őstag
Ne haragudjatok kicsit off leszek!Csak tudom,jártok innen páran,legalábbis nálam többször.
Ezer éve nem voltam moziba,viszont most elmennénk egy 3d-re.
Szerintetek hova érdemes ülni?
2d-nél középre ülnék,de 3d-nél is jó,vagy inkább előrébb? -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #104404 üzenetére
Hol árulják ezeket a VD kábeleket? Melyik IC-ről van szó pontosan?
-
kabar
senior tag
válasz
poisson #104403 üzenetére
Én valószínűleg félreértettem. Sajnos smarttv-re aaszociáltam, meg arra, hogy a TV ad-e ki többcsatornás jelet. Nálam mindigTV-vel, saját médialejátszóval a TV ad ki többcsatornás jelet ha az olyan. Én erre értettem. A többihez használd a megmaradt RCA csatit. Nagyon nem tobzódsz bennük, 1-1 van csak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #104398 üzenetére
meg milyen nagyon drága AQ kábel?
gondolom ő mondta. kár, hogy én is hallottam.azért nem véletlenül nem a powerR kábelekkel demoznak külföldön, hanem diamonddal. MAgam részéről még nem hallottam egyetlen USB kábelt se, ami elérte a szintjét. Annyira szinezetlen, annyira gyors, pontos, nincs önálló hangja. Ami szvsz a legjobb dolog, amit tudhat egy kábel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #104401 üzenetére
Aha. Volt itt nálam egy 2.5M árú dac, a tulaj stúdióscucchívő, ő mutatta. Nem egy AQ Diamond, de szvsz hasonlóan komoly vétel, mint az általam "ajnározott" netto 427Ftos méterárú VanDamme IC.
És eszem ágában sincs lecserélni. ahogy az IC is köszöni jól van, mozicuccban mindent lecseréltem rá.
és elhiheted fillért nem kapok azért, h leírom, még csak előnyöm se lesz belőle. ilyen árú kábelekből nem lehetne kigazdálkodni egy mérnökórát se
Ugyanakkor megjegyzem, még az a 2,5M árú dac se volt igazán jó belső USBről, részben ezért se költött tobbet rá a tulaj.
-
poisson
csendes tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #104399 üzenetére
[link] erre a Klotz-ra gondolsz? Vagy van másik típus is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged