- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dualcore
őstag
válasz
Norbi 72 #101849 üzenetére
nincs bekapcsolva a blu-ray lejátszó és behívja az onkyo menüjét
Nekem volt 609-es. A HM erősítő képjelének attól függetlenül kell mennie a tv-n, hogy bármi más készülék be van kapcsolva mellette. Gondold el mi van , ha csak netrádiót akar hallgatni? Az erősítő kikapcsolt állapotban a HDMI csatlakozón pedig az utolsó kikapcsolás előtti bemeneti jelforrás jeleit továbbítja.
-
szgaborsz
tag
Üdv,
Egy kis segítséget kérnék, mert nem találkoztam még ilyen problémával. Havernak onkyo 609-es erősítője van, amelybe hdmi-vel bekötve a blu-ray lejátszó, az erősítőből pedig szintén hdmi-vel a tévébe megy a képi világ. Ha nincs bekapcsolva a blu-ray lejátszó és behívja az onkyo menüjét, akkor a kép alja csíkozódik majd pár másodperc múlva szétesik a kép, csíkozódás,vibrálás és eltűnik a kép. Viszont, ha bekapcsolja a blu-ray lejátszót és úgy hívja be az onkyo menüjét, akkor hibátlan, szépen működik. Szerintem ha hdmi panel gond lenne, akkor filmnézés közben is jelentkezne... nem értem. Hdmi kábel csere és erősítő reseten túl vagyunk. Ötletet, tapasztalatot szívesen fogadok.
-
DjKoxi
senior tag
SW: a mélysugárzó beállítása. Ha a front hangfal SMALL beállításban van, ez az
alpont automatikusan YES – van mélysugárzó módra kapcsol. Ha NO beállítást
választ, nincs mélysugárzó a rendszerben. Ha a PLUS beállítást választja, a
mélysugárzó mindig üzemelni fog (a front hangcsatornák mélyhang tartományát is
kiadja a mélysugárzó felé az erősítő, így növeli meg a mélyhang tartományt). Ezt a
beállítást csak akkor javasoljuk, ha nagyon kedveli a sok mélyhangot.
Tipp:
Logikusnak tűnik, ha nagyon szereti a mélyhangokat a front hangfal LARGE
beállítása mellett a PLUS mélysugárzó beállítást alkalmazni. Ennek a beállításnak az
lehet a buktatója, hogy a szoba akusztikája a sok mélyhangtól teljesen elferdített
tonalitású hangot fog megszólaltatni. Javasoljuk, próbálja ki a front SMALL, és SW
PLUS, vagy FRONT LARGE, és SW YES beállításokat is.Ez van a Pio 921 manuáljában.
-
Attika82
csendes tag
Sziasztok. Lefelésugárzó mélynyomó mennyire lehet jó.
-
robi222
senior tag
Most néztem a pio 2022-nél ,large beállításnál a sw plus -ra kell állítani ,akkor fog csak megszolalni egyszerre.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Spuri2000 #101824 üzenetére
Húha! Ez nem egyszerű... Nekem lenne pár kérdésem:
- Mekkora ez a szoba?
- A valóságban is ennyi ajtó van ott?
- Ezek az ajtók üvegajtók a valóságban is?
- Ha jól látom, bal oldalt van egy kiugró oszlop, ugye?
- Lesz-e egyáltalán normális hely a centernek és a többi eszköznek? (erősítő, lejátszó(k)... stb.)
- Hogy fogod megoldani az eszközöknek a szellőzését?
- Mennyi lenne a távolság a 2 db front között?
- Milyen vetítővel fogsz vetíteni és mekkora képet?
- Nem lesz útban ott minden az ajtók miatt?
- Lesz-e/van-e mélyláda? Ha igen, akkor az üvegajtók miatt ott nagy problémák lesznek.
- Milyen magasan is lesz a vászon, hogy alá fog férni a front? (Mivel az sem jó, ha (nagyon) felfelé kell nézni)- "A hátsókat 40-60 cm a hallgatóság feje felé teszem és lefelé döntöm."
Miből gondolod, hogy az úgy biztos, hogy jó lesz? Előtte kipróbáltad már?S végül:
- Nincs-e másik helyiség, ahol be lehetne üzemelni a mozit? -
válasz
Csabroncka #101819 üzenetére
Be lehet kapcsolni a subot large beállításnál is...
-
dunkel
őstag
válasz
Csabroncka #101836 üzenetére
A manuál megfelelő részét linkelted, így gondolom jó helyen vagy. Front large mellett is kell tudni sw-t yes-re állítani, a manuál is ezt írja. Ha mégse megy, akkor reseteld az erősítőt és kezdd újból.
-
Csabroncka
addikt
válasz
dunkel #101833 üzenetére
"A large mellett a frontok mélye a mélynyomóra akkor megy, ha a subwoofer on"
Az OSD-ben ha a frontokra beállítom a Large módot, inaktívvá válik az SW beállítása és NO lesz a módja erre mit lépjek?
nem a levegőbe beszélek és csak "úgy" állítok valamit hidd el.
Norbi: néma csend!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #101834 üzenetére
Hagyd a könyvet,állítsd large-ra a frontokat,és hallgasd meg,hogy a sub működik-e.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #101830 üzenetére
Norbi nekem így írja a felhasználói kézikönyv (remélem jól értem és fordítom) és a tapasztalat is ez.
-
dunkel
őstag
válasz
Csabroncka #101828 üzenetére
Megnéztem az erősítőd manuálját, és ugyanazt be lehet állítani amit pl. az enémyen is.
Mindez le van írva a gyógyszerész által fordított cikkben is, így ez csupán ismétlés. Sajnos legtöbben lusták elolvasni és/vagy értelmezni, de még kipróbálni is.Ha a subwoofer on, akkor az LFE csatorna oda megy. Emellett:
Ha a front large, a front csatornára a front csatorna teljes spektruma megy
Ha a szatellit small, a subwooferre megy a vágás alatti frekvencia.Ha subwoofer off, LFE a frontokra megy. Emellett:
A front mindenképp large.
Ha a szatellit small, a frontra megy a vágás alatti frekvencia.A large mellett a frontok mélye a mélynyomóra akkor megy, ha a subwoofer on, a front large, és még be kell kapcsolni a double bass, plus, LFE+Main vagy hasonló néven futó funkciót a subwoofernél. Amíg a front oldal large-ra állítása bocsánatos bűn, ennek a funkciónak a használata nem az.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #101828 üzenetére
Azért érdemes beszélni róla,lehet hogy másokat érdekel.
Elég fura dolog,hogy a vas nem engedi a large+sub beállítást.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Spuri2000 #101824 üzenetére
(nem álló mert az nem fér el, inkább állványos típus)
Ami ugyanakkora helyet foglal,mint egy álló.
Tipp: Amikor nem használod őket,berakod a vászon elé.
(#101826) monstre A subnak a mélyhangokon kívül kuss a neve,nem zúghat.
A sub tologatásával elérheted a megfelelő beállítást,az erősítő nem nyúl bele.
-
törölt tag
(#101818) kimi02 és (#101820) Norbi 72
Igen, ideje már, de még gyűjteni kell rá.
Viszont úgy tűnik már megint belerángattam magam valamibeSzóval eddig úgy tudtam, hogy a sub nem kap jelet, ha a frontok large-ra vannak beállítva.
Most beállítottam úgy a rendszert, hogy a frontokat large-ra tettem, és bizony mégis csak szól a sub, csak egy kicsit halkabban.Ha benyomom a Cinema EQ-t, akkor visszakapom a "régi hangzást/basszust".
2 dolgot vettem észre:
-ha a frontok large-ra vannak állítva, akkor a sub zúg egy kicsit. Ez normális vagy lehet kábelhiba? A mostani Y kábel már eléggé viseltes.
-ha a frontok large-ra vannak állítva + használom a cinema eq-t, akkor a hangzás eltolódik kicsit középre. Ez azért lehet, mert az erősítő "belenyúl" a jelbe?Mindezek ellenére kicsit jobb a helyzet, de a frontoknál a sztereó nem annyira jön ki.
Na most már megint mibe nyúltam bele és mit csináljak?
-
Spuri2000
senior tag
Kis segítséget szeretnék kérni a hangfalak kiválasztásában és elhelyezésében.
Elkészítettem a szoba felülnézeti rajzát. Sajnos a lehetőségek elégé behatároltak.
A következőt gondoltam ki:
- A front hangfalakat (nem álló mert az nem fér el, inkább állványos típus) a vászon alá teszem. A vászon előtt/alatt még nincs bútor, így oda külön készítettek egyet egy asztalossal. Esetleg tüskékkel próbálom leválasztani.
A frontokat talán egy kicsit meg is kellene dönteni felfelé, hogy a hallgató felé sugározza a hangot, ,de ebben nem vagyok biztos. A hátsókat 40-60 cm a hallgatóság feje felé teszem és lefelé döntöm.
Valakinek van esetleg ötlete? -
dunkel
őstag
válasz
Csabroncka #101819 üzenetére
1. hsz-ben linkelt bass mgmt cikket vagy az erősítőd manuálját vedd elő légyszi. Hadd ne húzzam alá
-
Csabroncka
addikt
válasz
robi222 #101815 üzenetére
Ha az erősítő támogatja (újabbak)! Normál esetben (amire ezt a funkciót kitalálták) large beállítás esetén a mélynyomó nem kap jelet, a teljes spektrum az 5 tércsatornára kerül, small esetén pedig ott a vágási frekvencia és az LFE.
A pioneer erősítők esetén pl. azt tudom, hogy ezt a funkciót az LX70 és 60 nem, de a 71 már támogatja.
Egyébként semmi értelme, mert pont a mélynyomó létjogosultságát feszegeti.
-
törölt tag
válasz
robi222 #101815 üzenetére
Lemaradtam a sztoriról, de ha a frontok large-ként vannak beállítva, akkor a sub nem szól, mert a frontok adják a mélyet is (ha tudják).
Kivéve (nálam legalábbis Kenwood erősítőnél) ha rányomok a cinema eq-ra, de az picit furcsán szól, így a nagy frontjaim is normal-ként vannak beállítva. -
Oldfighter
senior tag
válasz
HagaNRG #101808 üzenetére
Eddig nem tűnt fel, hogy a beszédhang nincs szinkronban az ajakmozgással????
Amúgy bizonyos visszhang előfordul ha egyszerre szól a tv, illetve az erősítőre kötött hangsugárzók. De ennek semmi köze a hangkésleltetésnek. A tv-t mindig le kell halkítani/elnémítani ha a hm hangsugárzóit használjuk.
-
robi222
senior tag
Kipróbáltam Greike tanácsát,és tényleg jobbanszól large -n, csak subot eggyáltalán nem hallotam. Pedig a beállításoknál azt on -onvan.
-
0pityesz0
tag
Sziasztok!
Sikerült beszerezni végre jbl es100-as szetthez a H/K 360-as erősítőt..
Hát így bejáratlanul is elképesztő amit mível! (számomra)
Előtte egy yamaha rx-430as erősítőm volt Pioneer hangfalakkal,ég és föld.
Tudja esetleg valaki mennyi időt kell járatni hogy "bemelegedjenek" a dobozok?
Valaki 80-100at mondott,valaki 200at?
Más.. Szeretnék egy 'másodlagos' szettet is beszerezni. (20-25m2 közötti nappali)
No már most úgy néz ki, elég lenne erre a célra egy Heco victa2 701-es front, (ma hallgattam meg),illetve hamarosan nálam vendégeskedik egy szintén H/K avr 151.
Van valakinek tapasztala ezzel a párosítással kapcsolatban? -amikor hallgattam a victa2-t egy sony erősítő hajtotta- -
zolem
aktív tag
Hi! ezekről van valami tapasztalat ?
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Előfordulhat egy Pioneer hm erősítőn bármi olyan funkció esetleges bekapcsolása, ami a hang csúszását okozhatja?
Most tűnt csak föl, hogy ha a tv hangszórók és az erősítő által megszóltatatott hangsugárzók egyszerre szólnak, az erősítő hangja kicsit késik a tv-hez képest. Épp, csak visszhangzik a hang, de ez épp elég bosszantó, hogy azóta csak arra figyelek, hogy a beszéd és a hang nincs szinkronban a filmeknél.Van egy mede8er médialejátszó optikai kábellel egy Pio 329-es erősítőre kötve, illetve hdmi-n a tv-re.
Köszi!
-
robi222
senior tag
Ha a hangfalakat large-ra fogom rakni akkor ugye a sub nem fog szolni ?
Legalább is ki próbáltam de nem hallotam a mélynyomót. -
greike
tag
válasz
mettek #101792 üzenetére
Itt van egy Pioneer [link]. biztos lehet belőle alkudni!Régen sokat keresgéltem a Pioneer vsx-lx70-et!Külföldi fórumokon "Fekete Szörny" a beceneve!Mozin fergetegesnek írják!
Norbi72 : miért írtad kivève 876,906? Az Onkyo tx-nr 906 szerintem egy bitang jó erősítő! Upsz! Bocsi! Vágom! Neki futottam még egyszer!
-
vieri2000
tag
Keresek egy házimozi erősítőt ami zenehallgatásra is szépen szól.
max 150k lenne rá. Tudnátok ajánlani tipusokat. Med600 is rá lenne kötve + cd, meg egy dvd lejátszó.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest