Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco78
tag
Úgy döntöttem halgatok az itt jelenlévő szakikra és inkább a komolyabb kategóriában keresek hangfalakat.
A kérdésem a következő:
Egy B&W ASW600 sub mennyire jó? Érdemes megvenni?
És ha igen mennyit adjak egy használtért?Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
Na megcsináltam a Papatyi Tibor álltal ajánlott módosítást. Kifforrasztottam a pascal hangdobozokból a fekete kondikat és átkötöttem a helyét réz kábellel. Ezután megcsináltam a mérőmikrofonos bemérést is újra. Határozottan javúlt a rendszer de én most sem vagyok még vele megelégedve úgyhogy valószínüleg csere lesz belőle.
Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz alphamooncam #137083 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Akkor marad a Dali
A Dali mélylédáról mi a véleményed?Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Lacielvtárs #137075 üzenetére
Persze. Mindenképpen megírom majd!
Én is kiváncsi vagyok rá egyébként mennyit fog javulni.így a pascal.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
Még annyi kérdésem lenne,hogy ez a Dali concept rendszer mennyivel jobb mint az eredetileg ajánlott Wharfedale diamond?
Na meg találtam hozzá egy Dali swa-12 subot 85ezerért.
Ez már jó lenne hozzá vagy ez is az a kategória amit még nem érdemes megvenni?Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Lacielvtárs #137063 üzenetére
A gond ott van és ezt már leírtam egy korábbi hozzászólásomban,hogy Papatyi Tibor kollégától azt az infót kaptam,hogy tök mindegy mire van állitva az erősitő a hangfalak mindenképpen 250hz-en vágnak mert ilyen elektronika van beépitve a sub meg movie módban 50hz-en music módban 80hz-en vág. Amig ez ki nincs iktatva addig nem lesz jó a hangzása. Utána majd meglátjuk milyen lesz. Hétfőn elvileg lesz időm szétszedni őket és kiforrasztani a kondikat. Utána csinálok egy új bemérést is és akkor kiderül javult-e a hangzás.
Ezért nem is akartam annyira addig vacakolni a beméréssel de hát annyira erőltettétek a dolgot és mint kiderült egyáltalán nem is olyan bonyolúlt dolog ez.[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
Mivel annyira mondtátok megcsináltam a bemérést.
Ami változott: jobb lett a térhangzás viszont a dinamika és a hangzás érzésem szerint nem javult.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Lacielvtárs #137051 üzenetére
Ok. Igazad van! Meggyőztél! Holnap ezzel a beméréssel kezdem!
Látod értek én a szóból még ha kezdő is vagyok ha logikusan elmagyarázzák!
Tonikára is hallgatnék ha nem azt mondta volna,hogy csak az a jó ami 160ezer hanem ezt megtámogatta volna érvekkel is és,hogy konkrétan mit keressek és miért.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Lacielvtárs #137047 üzenetére
De mit mérjek be amig nem tökéletes a rendszer?
Sok értelme nem lenne sztem.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Tonyka 2 #137044 üzenetére
Sajnos még mindig nem írtál konkrét tipust mit keressek!
Így sajnos nem fogom tudni mire gondolsz.
Nem azzal van bajom egyébként,hogy nem tudok kifizetni mondjuk 150ezret egy subra. Van ennél jóval drágább hobbim is.
Csak a számomra egyszerűen nem ér ennyit a dolog.
Inkább veszek azon a pénzen valami japán régiséget.
Az eredeti rendszerem ezzel az erősitővel egy yamaha hanfalszett volt egy heco subbal. Nekem tetszett. Azért adtam el mert úgy gondoltam jó lesz a pascal is. De nem lett.
Gondolom ez a wharfedale szett amit itt a segítőkész fórumtársak összeállitottak nekem határozott előrelépés lesz a yamahához képest! Hát még a sony pascalhoz!
Ez a lényeg sztem.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #137042 üzenetére
Nem nincs a kukában a cucc!
De úgy gondoltam,hogy a bemérést és beállitást azután érdemes elvégeznem miután megcsináltam a Papatyi Tibor álltal javasolt módosításokat.Úgy gondolom nem vagyok rossz topikban hiszen elvileg itt vannak az igazán profik akik értenek hozzá vagy mégsem?
-
Tuco78
tag
válasz hétalvó #137040 üzenetére
Tegnap kaptam egy ötlete Papatyi Tibortól,hogy hogy tudom sokkal jobbá varázsolni a pascalok hangját:
A hangfalakban van 2kondi amikket ki kell forrasztani mert így tök mindegy mire állitom az erősitőt mindenképpen 250hz-en vág. A subban meg egy 80hz-es lpf szűrő van. Ezért túl nagy a lyuk a kettő közt. Valamelyik nap szétkapom és kiforrasztom a kondikat aztán meglátjuk milyen lesz.
De addig is gyűjtöm az infókat ha mégis csere lesz akkor már elöbbre legyek.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Tonyka 2 #137034 üzenetére
Ok. Értem, de nem hiszem,hogy ahhoz a rendszerhez amit tervezek,ha lecserélem a sony pascalt lenne értelme 160ezres subot venni. Sztem.te már egy másik ligában játszol és alapban úgy is gondolkodsz,de nem mindenki teheti meg,hogy mondjuk fél milliót kifizessen egy hangfalszettre vagy mint az én esetemben én nem akarok annyit kifizetni mert a számomra nem ér annyit az egész.
De szart sem akarok ezért kérdezek,hogy jó áron egy viszonylag jó rendszert össze tudjak rakni.
Arról nem is beszélve,hogy nem ajánlottál semmit csak idenyomtál egy árat. Azért kérdezek mert nem értek hozzá és nem akarok még egyszer belenyúlni egy pascal szerű hibába
A fórumtársak eddigi segitsége alapján kialakult a rendszerem terve:
Front: Wharfedale diamond 8.4
Center: Wharfedale diamond 8c (nem tudom ehelyett használhatnék-e 10c-t mert az most pont van egy eladó)
Surroun: Wharfedale diamond 8.1
Sub: még kérdéses.
Ha segiteni akarsz nyugodtan írd meg mit keressek figyelembe véve a rendszer többi elemét és az erősitőmet: onkyo tx-sr608
Köszönöm!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz hétalvó #137022 üzenetére
Betennék én mellé szivesen egy jó kis szubot csak mivel nem értek hozzá nem tudom milyet vegyek. Találtam egy Wharfedale wh-208-ast 28ezerért, cantont 50ért meg polkot 60-ért de gőzöm sincs ezek milyenek.
Ja meg egy wharfedale powercube 10+ 30ezerért.[ Szerkesztve ]
-
-
Tuco78
tag
válasz BBéci #137023 üzenetére
Sajnos ez esetemben nem mindegyik hangfalnál megoldható. A bal oldali frontot sehogy máshogy nem tudom elhelyezni. A többinél nincs gond de annál sajnos a szekrény és a fal közé kerül. Hátúlról szellős helye lesz de két oldalról kb.10cm helye marad mindkét oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
Már találtam is egy komplett Wharfedale Vardus VR-400 5.1 szettet 100ezerért. Mi a véleményed erről a tipusról?
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #137012 üzenetére
Nem hagytam még semmit. Egyenlőre csak ötletelek! Beszéltem Papatyi Tiborral akit ajánlottál. Azt mondta leirja,hogy lehet egy kellemes kis rendszert csinálni a pascalból mozizásra. Ezt megcsinálom aztán bemérem és ha úgy sem tetszik akkor jön a csere. De addig is nézegetek, hogy mit lenne érdemes venni ha mégis sor kerülne a cserére.
-
Tuco78
tag
válasz spiky03 #137009 üzenetére
Nem még sosem hallottam egyiket sem. Viszont úgy néz ki ezeket a hangfalakat a minőségükhöz képest jó áron lehet megvenni használtban. És nekem ez lenne a lényeg. Találtam is egy kef cestra sp3320 hangfalpárat 25ezerért. Nekem mint nem hozzáértőnek jónak tűnik. Mi a véleményetek róla? Betenném egyenlőre frontnak aztán ha találok egy pár jó 3utas álló dobozt akkor mehetnének hátra surroundnak. Mi a véleményetek az ötletről?
Ja és egy kef c4 subbal is szemezgetek.
Mi a véleményetek ezekről?[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
Kicsit utánanéztem a neten ezeknek a dolgoknak és arra jutottam,hogy a legjobb vállasztás minőség/ár szempontból valamilyen angol hi-fi cég (kef,canton) hangfalainak összevadászgatása használtban. Kérlek erősitsétek meg vagy cáfoljátok meg ezt a saját kútfőből jövő ötletemet!
-
Tuco78
tag
válasz Festina86 #136987 üzenetére
A fene se gondolta volna,hogy az hogy dugod be a villásdugót számit.Tudsz valamit ajánlani mit keressek? Pontos tipusokra és kb.árra gondoltam. Csak használtban gondolkodom egyébként.A front és a surround hangdobozok is vékony magas álló dobozok legyenek. Mert a szélesek nem férnének el.
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136973 üzenetére
Pontosan ezért nem akarok újat venni...
-
Tuco78
tag
De találtam pár jónak tűnő szettet:
https://www.jofogas.hu/csongrad/Yamaha_RX_V359_5_1_hazimozi__Yamaha_150W_os_hangfalszettel_JBL_SUB_al_65148497.htm
https://www.jofogas.hu/somogy/Yamaha_hangfalszett_63063717.htm
Valami hasonlóra gondoltam.
De egyébként a kezdetleges beállitás után nem lett rossz a pascal. Persze nem egy hifi szint de simán hallgatható.[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Tonyka 2 #136969 üzenetére
Az,hogy valami matuzsálem még nem jelenti azt,hogy szar is! Az otthon maradt hangdobozaim amik ide nem férnének be egy régi videoton hangfalpár most nem jut eszembe a kódja de baromi nagy doboz 30cm-s mélyhangszóróval. Ajándékba kaptam. De jobban szólt mint az én yamaha nsg40-es hangfalpárom. Ezért a yamahát használtam surrondnak otthon. Szóval engem nem izgat ha matuzsálem csak jólszóljon. Az álltalad linkelt hangfalszettet semmi esetre se venném meg a tesztben leírtak alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136968 üzenetére
Dehogyis! Én kiváncsi vagyok a véleményedre! És mint mondtam a kezdetleges beállitás után baromi nagyot javúlt a rendszer! Élmény volt vele filmet nézni.
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136964 üzenetére
Na azért én sem vagyok madár annak ellenére,hogy megvettem a pascal szettet...
Abból tuti.ki tudok szállni sztem.bukta nélkül.[ Szerkesztve ]
-
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136955 üzenetére
Mostmár nem jelent akkora gondot a méret mert az asszony is rájött hogy nem is olyan rossz a házimozi
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136953 üzenetére
De meg ám! 100ezer a keret mint irtam fentebb.
Ezt találtam most:https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=Dali%205.1
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136950 üzenetére
Én eléggé amatőr vagyok ezen a téren mint látod! Nem is szeretnék nagyon belebonyolódni az az igazság. Csak egy jól szóló cuccot akarok összerakni filmnézéshez meg játékhoz. Ennyi. Pont most nézegettem miket árulnak és találtam egy dali 5.1-es hangfalszettet. Én eddig erről sosem hallottam de jónak néz ki és 95ezer a komplett ára szóval kb.bele is férne a bővitési keretembe. 100ezret akarok rászánni a hangfalszett cserére kompletten. Ha van valami tipped ne tartsd magadban
Használtban gondolkodom elsősorban.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136947 üzenetére
Tudom. Csak még nem volt időm rá. Mindössze annyiból állt ám ez a beállitás,hogy reseteltem az erősitőt. Lemértem egy mérőszalaggal milyen messze vannak tőlem a satelitek ezt beírtam a menübe meg beállitottam neki,hogy 120hz-nél vágjon.
De már ez hatalmas előrelépést jelentett!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Tonyka 2 #136943 üzenetére
Most, hogy nagyjából beállitottam a tippek alapján amiket kaptam egész tűrhető lett. Bár a bemérés még hátravan. Remélem az is javit még rajta valamelyest. Bedobtam az egyik kedvenc háborús filmemet a Ryan közlegény megmentését és határozottan nem lett rossz. Megjött a mély is és szépen tisztán szól. Persze nem egy hifi szint de ég és föld az első próbához képest. Ettől függetlenűl sztem.eladásra fog kerülni mert a páromnak is tetszett ahogy szólt. Szóval indulhat a fejlesztés
-
Tuco78
tag
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136938 üzenetére
Erről linkelhetnél valamit!
Egy próbát megér hátha jobb lesz. Bár most nagyon úgy érzem,hogy megy is eladásra.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136930 üzenetére
Köszi! Elolvastam a tesztet. Mondjuk sokat nem ír a sony pascalról. De ha ezt használja tesztelni egy erősítőt akkor mégsem olyan rossz és nálam van a hiba? Mindegy holnap több időm lesz és megcsinálom ezt a bemérőmikrofonos dolgot. Talán jobb lesz.
-
Tuco78
tag
válasz Zsolesz7603 #136919 üzenetére
A gond az,hogy nagyon helyszűkében vagyok. Egy 49m2-es panelba költöztem a páromhoz és leszedné a fejem ha most beraknám a 18m2-es nappalinkba a yamaha hangfalaimat. Így is hülyét kapott amikor meglátta az erősítőt Meg 35ezerért sikerült megvennem a sony pascal szettet. Gondoltam ennyit megér meg ha anno ennyibe került meg díjat is nyert akkor csak nem lehet olyan rossz. Jól is néz ki egyébként még a páromnak is tetszik meg semmi helyet nem foglal de a hangjával nem vagyok kibékülve. Bár sokat javult a tegnapi kezdés óta de még valahogy súlytalan a hangzása. Egyébként szépen tisztán szól csak valahogy egy ilyen baromi drága szettnél nem erre számitottam.
-
Tuco78
tag
válasz nobeige #136911 üzenetére
Köszi a segítséget! Hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz.
Van mérőmikrofonom de még sosem használtam. A reset után sokat javult a hangzás pedig már kezdtem azon gondolkodni, hogy kidobom a szekrényt,hogy beférjenek a hangfalaim[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136907 üzenetére
Hú ez hirtelen eszembe se jutott. Bár a google fordító azért tud baromságokat fordítani de azért biztos ki tudom silabizálni.
Akkor mit ajánlanál nekem?
Azért döntöttem a sony pascal mellett mert gondoltam ha anno negyed millába került meg eisa dijat nyert csak nem lehet olyan rossz.... Tévedtem volna.[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136904 üzenetére
Köszi! Most bejött. Viszont az a gond,hogy mivel én angolul nem beszélek sajnos nekem nem segit.
Szóval akkor nem a hangfalszettel van a gond?
Közben kireseteltem az erősítőt és határozottan javult a hangzás.
Miért nem ajánlasz állóhangfalakat mozira egyébként?[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136898 üzenetére
Sajnos nekem nem tölti be a linket úgyhogy igazán elmagyarázhatnád miről van szó!
-
Tuco78
tag
-
Tuco78
tag
válasz rottenbull #136880 üzenetére
Igen. Elvileg ha jól tudom 7x160W az erősitő teljesitménye.
http://www.digitalis-otthon.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=311:tx-sr608-tx-sr578-tx-sr508-tx-sr308-negy-uj-onkyo-hazimozi-radioersit&catid=45:szorakoztato-elektronika&Itemid=61
-
Tuco78
tag
Ma megjött a hangfalszett. Összeraktam az új házimozit. Onkyo TX-SR608 plusz a Sony pascal SA-VE705. Egyenlőre hatalmas csalódás. A hangzás erőtlen. Majdnem teljesen fel kell hangositanom az erősitőt, hogy szóljon valamit de így sem az igazi. Nem értem ez,hogy lehetséges. 160W csatornánkénti teljesitményem van és ez nem birja meghajtani ezeket a kis szarokat??? Vagy valamit én ronthattam el vagy ez tényleg ilyen? Erre kapott eisa dijat??? Vagy valamit be kéne állitanom,hozzá,hogy rendesen szóljon. Vagy beigazolódott a gyanum,hogy ezek a kis hangfalak semmire valók? Egy 18m2-es szobát kéne beszólnia de ez harmatgyenge eddig. Még a pc-s logitech z5500-as szettem is jobban szólt ennél.
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136722 üzenetére
Ja ez is igaz de nem tudom mire számitsak. Már napok óta bújom a netet de nem találok róla értelmes tesztet. Viszont eisa dijas cucc úgyhogy talán nem lehet olyan szar remélem. Az erősitőm is az és abban nem csalódtam. Baromi jól szól. De attól is tartok,hogy nem lesz-e túl sok ezeknek a kis hangfalaknak.
-
Tuco78
tag
A múltkori kérdésemre nem válaszolt senki úgyhogy megvettem a sony pascal sa ve-705 hangfalszettet. Ehhez tudom legalább használni az erősítőmet: Onkyo TX SR608
Sajnos a hifi hangfalaim akárhogy próbálkoztam nem fértek el. Kicsit tartok tőle,hogy fognak szólni ezek a Kis fangszórók. Van esetleg valakinek tapasztalata vele. Mire számitsak ettől az összeállítástól? Egy 18m2-es nappalit kellene szépen kihangosítania. Nyugtassatok már meg mert tükön fogok ülni a jövő hét közepéig amire megjön!!!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni házimozi témakörben. Panelba költöztkem úgyhogy sajnos nem fér el a yamaha szettem. Ezért be kell szereznem egy kis helyet foglaló kompakt házimozi hangfalszettet. Sokat nem szeretnék rá költeni mert tudom,hogy nem fog tetszeni igazán de ugye a kényszer nagy úr. A rendszer kizárólag filmekre és játékra(ps3/ps4) lesz használva. Két kiszemeltem van eddig használtban:
1. Logitech z5500: volt már ilyen hangfalszettem pc-hez és szerettem is. Az egyedüli negativuma a vezérlőegység meghibásodásra hajlamossága. Használn találtam is 60ezerért.
2. Sony pascal sa-v705 hangfalszett. Csak jót hallottam róla anno. 40ezer lenne a használt ára. Nem tudom ehhez kell erősítő is?
Én a sonyra hajlok inkább de ha tudtok kb.ebben az árkategóriában használtban jobbat akkor szíbesen veszem a tanácsokat!
Köszönöm a segítséget mindenkinek!!!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony WH-CH720N (Szinte új!)
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest