- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tylerddd #9494 üzenetére
"80k-ért szeretne telefont, akkor ebből a szegmensből ajánlom neki a legjobb lehetőséget"
Ha már a hülye példáknál tartunk ..... 80k-t (vagy akár 2-300k-t) szinte senki nem sokall egy mobilért, elfogadják az emberek azt is, hogy egy "normálisabb" TV 150-200k-tól indul, akkor miért akarnak (főként újonnan) 30-40k-ért házimozit venni?! (költői kérdés, kéretik nem válaszolni rá)
Ez nem "szint", hanem józan paraszti ész kérdése lenne.
(de "rágjátok" csak tovább nyugodtan a "témát" ..... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
tylerddd
veterán
"Lehet venni, de sokkal többe kerül, mint a bérlet és plusz havonta ráköltesz kétszer annyit, amennyi a BKV bérlet ára. Javítás, karbantartás, üzemanyag, GFB, adó."
Látod, milyen béna volt már az eredeti hasonlatod is?! Egy házimozinál ilyenek költségek nincsenek.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #9494 üzenetére
Lehet venni, de sokkal többe kerül, mint a bérlet és plusz havonta ráköltesz kétszer annyit, amennyi a BKV bérlet ára. Javítás, karbantartás, üzemanyag, GFB, adó.
Direkt nem akarod megérteni, vagy képtelen vagy rá?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tylerddd
veterán
Autót is lehet 150 ezerért venni, mégis autó a neve és ellátja azt az alapvető funkciót, amire hívatott: elvisz A-ból B-be. Igaz nem úgy, mint egy 5 millás társa, de megteszi.
@ Nemir Ombe "én semmi olyat nem szoktam ajánlani,amit (személy szerint) nem tartok vállalhatónak éz nem ajànlom “csak azért” mert belefér a keretbe"
Pont ezért nem kellene sokszor válaszolnod, mert nem tudsz más szintjén gondolkodni. Ezekkel a "gyűjts még és lesz normális rendszered" jellegű hozzászólásaiddal nem sokra mennek a kérdezők. Ha én eladó vagyok pl. egy telefonboltban és azt mondja a vevő, h 80k-ért szeretne telefont, akkor ebből a szegmensből ajánlom neki a legjobb lehetőséget, nem pedig az iPhone-t vagy S7-et verem a szájához vagy küldöm el, h ennyiért nem is érdemes telefont vennie.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz liszi70 #9490 üzenetére
.... és tylerddd-nek is.
Most valóban ezen fogtok lovagolni? A kérdező kapott jópár választ és majd eldönti melyiket választja,elvégre “tanácsért” jött ide vagy megfogadja vagy saját tapasztalatból “tanul”.
(továbbá; nem tudom ti hogy vagytok vele,de én semmi olyat nem szoktam ajánlani,amit (személy szerint) nem tartok vállalhatónak éz nem ajànlom “csak azért” mert belefér a keretbe )
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #9491 üzenetére
Akinek kevés pénze van, nem autóval jár, hanem a tömegközlekedést veszi igénybe, rosszabb esetben gyalogol. És nem sértődik meg, ha felvilágosítják, hogy egy BKV havibérlet áráért nem kap autót.
Azt sem értem, miért kell más nevében, más helyett okoskodni? A kérdező azóta sem írt egy sort sem, de egyesek fél napja vitatkoznak a megjelent válaszokon, ahelyett, hogy konkrét tippeket adtak volna.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Persze, világos, aki nem ért veled egyet, az nem ért hozzá. Megszoktuk.....
Szóval. Ki és milyen szempontok alapján határozta meg a házimozi fogalmát? Ugye nem azt akarod mondani, hogy házimozi az, amit te annak gondolsz? Azzal nem vitatkozom, hogy a 35k nagyon kevés rá, de valakinek lehet az is "házimozi".
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #9487 üzenetére
A vidámpark nem tanács volt, hanem hasonlat, érzékeltetni akarta, mennyire csekély összegről van szó, ha házimoziról beszélünk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz liszi70 #9485 üzenetére
“Tudod, ez a belépő topik.”
Igaz,ez a belépő topik,de akkor sem kellene (újonnan) 30-35e-be kerülő “valamiket” ajánlgatni,mert ugye nem akarunk rosszat senkinek??!!
“a házimozi fogalma is mindenkinek mást jelent”
Ez meg egy alapvető hiba. (ami viszont a legtöbb esetben nem a vásárló/felhasználó hibája,ha
nem a “fogyasztói társadalomé”,mivel minden sz@rt eladnak,ha van rajta haszon)[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
tylerddd
veterán
Jóindulatú tanács a fejhallgató meg a vidámpark duma?! Akkor legyen úgy megfogalmazva, h legalább jóindulatú tanácsnak tűnjön. Mellesleg lehet, h ő a topik címéből kiindulva valami kis kompakt rendszerre gondolt, mert nincs benne a témában, mást ért házimozi alatt. Mehetne neki egyből válaszként, h ez nem az a topik, ennyiből nem lehet kihozni semmi komolyat stb.
Van itt olyan ember is, akinek 10-ből 1 értelmes válasza van a kérdésekre, a többi kifordított szövegelés. Neki is szólj kérlek.
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #9485 üzenetére
A házimozi fogalma meghatározható, ha más véleményen vagy, akkor nagyon nem értesz hozzá.
A belépő házimozit sem a TV hangszóróihoz viszonyítjuk, aki ezt állítja, baromira el van tévedve. A kettő között fényévnyi a távolság.
Emlékezetem szerint soha nem írtam saját véleményemként az említett összeghatárt. Úgyis imádsz hozzászólásokat keresgélni, biztosan kideríted, hogy így igaz. Nem véletlenül fogalmaztam az előbb úgy, ahogy. Ott vannak például az Onkyo szettek, amik már házimozinak nevezhetők és messze olcsóbbak, mint 200000 Ft.
Az erőltetés legfeljebb a Te képzeletedben létezik, itt csak ajánlgatunk, véleményeket írunk le.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nagyon sokan viszonyítanak a tévé hangszóróihoz, mert csak annyi fejlődést akarnak elérni, és az már nekik elég. Nincs ezzel semmi baj. Tudod, ez a belépő topik.
Arról már rengetegszer beszéltünk, hogy honnan számít valami házimozinak, van-e egyáltalán értelme ezt összegszerűsíteni, és merev szabályokba foglalni. A 200-250k-t leginkább te szoktad hangoztatni, de mindenkinek máshol van ez az összeg, mint ahogy a házimozi fogalma is mindenkinek mást jelent. Nem kellene a saját értékrendünket másra erőltetni.[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #9482 üzenetére
Borzasztó sértettség, indulat süt a szavaidból, plusz téves következtetéseket vonsz le a jóindulatú tanácsokból.
A 35000 forintos fejhallgató ajánlása egyenlő azzal, hogy forduljon föl?
Tudomásul kell venni, hogy a belépő házimozi rendszerek sem olcsóak, többen, többször leírták, hogy új árakkal számolva 200-250000 forintba kerül az, ami kiérdemli ezt a megnevezést.
Amikor házimoziról beszélünk, nem a TV hangszóróihoz viszonyítunk! Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor mindenki számára hasznosabb lenne, ha nem szólnál a témához, csak olvasnál és információkat gyűjtenél! Ami persze gyakorlati tapasztalatok nélkül nagyon keveset ér.
Ne vedd egy kalap alá a hangprojektorokat és a soundbarokat, mert két külön termékcsoport![ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tylerddd #9482 üzenetére
“Az olyanok, akik 35k-t szánnak erre, azok forduljanak föl?!”
Nem,ne “forduljanak föl”, csak jó ha tisztában vannak azzal,hogy 35k pl. egy családi “vidámparklátogatás” kerete egy szombati napon,nem egy házimozié.
(mellesleg külön tetszett ahogy beépítetted a hsz-be a “hamarosan eladó” 906-ot )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Konfigos #9471 üzenetére
Használtam pár hétig olyan Klipsch szubládát, összességében tetszett a hangja, de inkább vennék kisebb membrános zártat, mert eléggé hallani rajta, hogy reflexes.
Két különböző centersugárzó egy rendszerben, durva merénylet az egységes hangzás ellen, ami az egyik legfontosabb alapkövetelmény a házimoziban. Az elhelyezésük sem egyszerű, ezért ha egyformák lennének, akkor sem ajánlott megoldás. Kivéve hangáteresztő vászon mögött, de csakis olyan erősítővel, processzorral, amelyik képes a kettőt külön kezelni és jellel ellátni. Ha ugyanazt kapják, romlik a hang pozicionálása. Nem onnan fog szólni a szereplő hangja, ahol a képen látható.
-
fehér_ember
addikt
válasz Konfigos #9471 üzenetére
Jól gondolod (és jól is írtad a kötést), sorba kötve biztos nem lesz baj, de szerintem párhuzamosan se lenne, mert 4Ω-mal is még simán elbírna az erősítő. Unokatesóm pl. ráaggatott a régi Sony erősítője centerének helyére három hangdobozt is párhuzamosan, ráadást nem is volt mindegyik 8Ω-os és vagy 1 évig úgy hallgatta, persze azt megtanulta, hogy egy bizonyos hangerő felett már eléggé melegedett az erősítő és leoldott a hővédelem, tehát ha folyamatosan hallgatni akarta, oda kellett figyelnie meddig tekeri fel.
[ Szerkesztve ]
-
Konfigos
őstag
Ezt találtam:
– Soros kapcsolás: előnye, hogy az impedanciák összeadódnak (nem terheli az erősítőt), fő hátránya, hogy különböző hangszórók esetén (márpedig nincs két egyforma hangszóró) a teljesítmény egyenlőtlenül oszlik meg.
Akkor nem 16ohm lesz a 2db 8ohmos hangfal sorba kötve?Nem mertem összekötni amikor írtad hogy 4 ohm lesz,szóval biztosra akarok menni,nehogy kinyírjam a végfokot
Na meg az a kérdés hogy amit írtam az soros kapcsolás-e,de szerintem igen.Tehát erősítő - egyik hangfal -,erősítő + másik hangfal +,maradék -+ a 2 hangfalnál pedig egy kábel.
Az már megint más kérdés hogy lehet adok a s*arnak egy pofont mert szar lesz egybe,de mostmár birizgálja a fantáziám. -
nagyúr
"Subot fülre, mert a mélyhangokra a telefon mikrofonja alkalmatlan."
Ez pontosan így van, én is írni akartam, de gyorsabb voltál. . Annyit tennék hozzá, hogy "a mélyhangokra a telefon mikrofonja IS alkalmatlan". Mert szerintem az alsó-közép-kategóriás erősítők bemérőmikrofonjai sem arról híresek, hogy a mély-tartományt képesek pontosan mérni. Legalábbis egy kezemen biztosan nem tudom megszámolni azokat, akik panaszkodtak erre, és manuálisan kellett korrigálni a szub hangerejét.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Konfigos
őstag
Sorba kötve nem 16ohm lesz?Mostmár akkor belezavarodtam..
Az ok egyszerű,van itthon egy árva centerem még pluszba és gondoltam használnám addig ameddig nem tudom eladni,az már más kérdés hogy hangba mennyire jó egybe 2 különböző hangfal,de ameddig nem fülelem meg nem tudhatom.Maga a kötés azért is érdekelne mert szemezek a avx-es jbl mozis dobozokkal amiket árul az eladó,és kettőt használnék majd belőle centernek ha bejön a hangja.Jelenleg egy tannoy sensys C van ( 51 Hz - 51 kHz),és nekem doboz hangja van.De továbbmegyek nekem a corvin moziba is a center hangja doboz hangú,lehet velem van a baj? Mondjuk az ottani mélyhang se tetszett nekem,az itthoni sokkal szebb és ütősebb.Próbáltam már mindent kalibrálni,manuálisan levettem a középtartományt,megvan vágva thxre,de nem javul az ami zavarja a fülem.A magasa viszont nagyon tetszik nekem,de beletolakodik a középtartomány valahogy,vagy nem tudom hogy mondjam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Denon DTS-X jön.
-
Dorian
félisten
válasz kurucz24 #9468 üzenetére
A mérőjelet addig hangosítod, amíg 75dB-es hangerőt nem mérsz hallgatási helyen az egyik hangfallal, pl a centerrel. Aztán a többi hangdoboz szintjét úgy módosítod, h ugyanannyi legyen. Subot fülre, mert a mélyhangokra a telefon mikrofonja alkalmatlan.
Konfigos!
2 8 Ohmos hangfal sorba kötve 4 Ohm!
Mi töknek 2 center?[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Konfigos
őstag
Egy totál láma kérdés,de biztos ami biztos megkérdezem.Ha 2 centert akarok használni amik 8 ohmosak,és az erősítő 6-16ohm közöttire van állítva akkor gondolom sorba kötve nem lehet baja ugye?Erősítőből - az egyik hangfal -ba,erősítőből a + a másik hangfal +ba,és a 2 üres helyet összekötöm egymással.Jó az elgondolás?
Másik kérdésem: Valaki hallotta innen a klipsch sw-115 subját?Ha igen mennyire tetszett neki?Olvastam róla tesztet és nagyon tetszett az alapján.
-
nagyúr
válasz kurucz24 #9468 üzenetére
A hangdobozok egymáshoz viszonyított hangerejének beállításához ezen a szinten simán megfelel a telefon. tylerddd is erre utalt, abból kiindulva, hogy az ismerősei egy részénél szar eredményt adott a mikrofonos bemérés, szobakorrekció. És ez így is van, főleg a régebbi erősítőknél sokszor előfordul. Ilyenkor marad a hangdobozok távolságának és az egymáshoz viszonyított hangerejének manuális beállítása. Az alap kérdésed is csak hangerő-állításra vonatkozott szerintem, de aztán valahogy szobakorrekciós bemérésre terelődött a szó. Arra nyilván nem alkalmas a telefon, de nem is erről volt szó.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
kurucz24
tag
Igen, tudom, de sajnos az erősítő nem tud ilyet( se mikrofon, se semmi, H/K avr 151). Távolságokat beállítottam, a hangfalak hangerejének állításánál pedig annyit tudok, hogy elindítok egy beépített hangot, ami külön megszólal minden hangfalon és hallásra tudom nagyjából beállítani, de ezzel a módszerrel nem sokra megyek.
Ezért gondoltam a telefonos megoldásra csak nem tudom hogy lehetne megfelelően használni, beállítani.
Ebben esetleg tudnátok segíteni?(tudom, nem a legjobb megoldás, de jobb híján...)Köszi
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Egy HK TS11 sub kb 2 perc használat után standby módba kapcsolt és érezhető volt a jellegzetes "most valami elégett" szag. Azóta nem kapcsolt be semmilyen opcióra (se kapcsoló, se jel). Hova lenne érdemes elvinnem, hogy ránézzenek?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tylerddd #9462 üzenetére
Szerintem nézz utána, hogy egy (normálisabb) AVR mit állít mikrofonos méréskor és mit tudsz mérni a mobiloddal. Addig ezt teljesen felesleges folytatni.....
"meg kell hallgatni és ami neked tetszik"
Ezzel kapcsolatban meg olvass vissza kérlek, hogy ne legyenek ilyen "fogalomzavarok" a "neked mi tetszikkel" kapcsolatban.... és sz@r hang, attól még sz@r marad, még ha esetleg tetszik is valakinek, lehet hogy előtte még sz@rabbat hallgatott.
(#9463) Cry0:
Ennyiért valóban inkább egy soundbar-t (egy hangprojektorra azért kevés lenne ez a keret) a Yamaha Yas-101, JBL SB 200 elég elfogadható hangot (megfelelő körülmények között térhangot is) produkál, használtan simán beleférnek a keretedben. A többi, újonnan 20-40e-es "soundbar-t" viszont felejtsd el.
(vagy ha "szólóban" mozizol, akkor egy jobb füles is jó lehet)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Cry0
őstag
Sziasztok
házimozi vásárlásán gondolkozom
használtan max 35.000Ft ig
mit ajánlotok ebben az árkategóriában ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
tylerddd
veterán
válasz Nemir Ombe #9461 üzenetére
Én azt írtam, h vannak ilyen ismerőseim, nem azt, h így kell csinálnia. A mobilos verziót is ki lehet próbálni, nem kerül semmibe. Ha mégsem jobb, mint a mikrofonos, akkor belövi azzal és mondjuk hallás után utánállít.
Az említett fórumosoknak nem jött be a mikrofonos, így mobilos megoldással próbálkoztak. Ha annak az eredménye neki jobban bejön, akkor úgy hallgatja. Így is mindig arról van szó itt, h meg kell hallgatni és ami neked tetszik.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tylerddd #9456 üzenetére
“miért evidens, h a bemérőmikrofonos beállítás korrekt hangképet ad?!”
Nem biztos,hogy (teljesen) “korrekt hangképet ad”, de ezt legalább arra találták ki,hardevestől-szoftverestől (igaz ezzel is érdemes több mérést végezni egymás után normálisan elhelyezett mikrofonnal, majd lehet korrigálni az “akusztikai anomáliákat”) ellenben a mobilok mikrofonjával (ami nem erre van kitalálva),továbbá az android-ra megirt app-al,amit ugye nem csak a telefon hardveres részei korlátoznak (mikrofon), hanem maga az “android” is.
De természetesen ha neked és a fórumtársaidnak a (csak) telefonos mérés jobban bejön,akkor használjátok azt, de ettől még ne biztassatok senkit arra,hogy igy tegyen.
Hmm ....
-
Hewty
csendes tag
Sziasztok vettem egy http://www.hangtechnikakft.hu/spike-907-5317 tüskét. Kérdés hogy a francba rakom ezt rá ? lehet hülye vagyok de nem értem előre is köszi a választ
-
tylerddd
veterán
válasz Nemir Ombe #9454 üzenetére
Nem tudom, h az miért evidens, h a bemérőmikrofonos beállítás korrekt hangképet ad?! Van, h azután is kell utánállítani.
-
dave118
senior tag
Sziasztok!
Egy Sony dav-s880 5.1 házimoziról mit lehet tudni? Az eladó szerint működik mindene szépen, külsőre is jó állapotú, táv is működik. Sok mindent nem találtam róla a neten, jó régi darab lehet. Szürke színű.
Manulal talán segíthet?
Érdemes ilyesmibe fektetni? Egy Sony W756 LCD hangját küldeném rá, egyéb funkciója nem érdekel.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tylerddd #9452 üzenetére
“és egyáltalán nem használják a bemérőmikrofont”
Akkor gratulálok nekik,mivel (főként az újabb modellek) nem csak “hangerőkülönbségeket” állitanak,hanem sok egyéb mást is.
(nem beszélve a mobiltelefonok mikrofonjainál a “beépített” zajszűrésről és beszédhang-érthetőség növelésről,ami szintén nem segíti a pontos mérést,de hát a mai világban mindent mobil app-okkat kell csinálni,csak mert vannak )
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz kurucz24 #9451 üzenetére
A hangdobozok egymáshoz viszonyított hangnyomását még valamennyire elfogadhatóan mérik és mutatják, de abszolút viszonylatban rémesen pontatlanok. Rendes hangnyomásmérő műszerhez hasonlítottam pár telefont, akár 8-10 dB eltérések is adódtak, valamint egymáshoz képest is jelentős eltérések mutatkoztak.
Az erősítők mikrofonjainál nem pontosabbak a telefonok. Azt ajánlom, méresd az erősítővel, utána a telefonnal is.
Nem érdemes lemondani a szobaakusztika korrekcióról, ha tud olyat az erősítő.[ Szerkesztve ]
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
Lehet letölteni telefonra hangnyomásmérő alkalmazást. Ez jó lehet a házimozi hangfalak hangerejének beállítására? (Természetesen nem profi módon, csak hogy lehet-e elérni hangzásjavulást vagy van-e egyáltalán értelme megpróbálni.)
Amennyiben igen, akkor mire érdemes figyelni, hogy kell használni?
Köszi.
-
mettek
addikt
Sziasztok.
SVS sb12 Onkyo tx nr818 közé megérdemel a sub egy AQ boxert ugye?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Gábor984
tag
válasz Anymus no #9445 üzenetére
Illetve itt egy szaki véleménye pont ehhez a párosításhoz: (ugyanúgy a szetthez kérdezték a 329-es erősítőt):
Kedves Dani! Természetesen meg lehet hajtani ezt a szettet a VSX-329-es erősítővel. Amennyiben viszont egy nagyobb modellt vásárolsz hozzá, úgy maradna egy kis energia tartalék, amivel komolyabb hangminőség is kinyerhetővé válik a szettből, illetve az esetleges későbbi bővítési lehetőséget is magában foglalná. Üdvözlettel: Papatyi Tibor - Hazimozigyor.hu
SZvsz ez is azt sugallja, hogy kicsi hozzá a 329.
[ Szerkesztve ]
-
Gábor984
tag
válasz Anymus no #9445 üzenetére
Szia!
Én is ezen a szetten gondolkoztam, bár nekem az erősítő volt adott. Egy pioneer vsx 329 erősítőm van, de nem mertem megvenni hozzá, mert sztem gyengécske lenne, nem tudná rendesen meghajtani. Pont egy Yamaha 2067 erősítővel hallottam szólni ezt a szettet, de majdnem maxra tekerve adott csak értékelhető teljesítményt. Szóval sztem ez a belépő kategória nem elég neki. Hiába van 105w/ch írva a 329-re, valóságban csak 30 wattot tud és az nagyon kevés annak a 8 ohmos, rendkívül érzéketlen (86 dB) hangfalnak. Sztem minimum a VSX 430 kellene hozzá, ami sajnos a megadott kereten kívül van. Esetleg használt erősítő lenne még alternatíva. Amúgy a 329 sztem nagyon jó a maga kategóriájában. A Yamaha 2067 és a 329 között vaciláltam én is, de a pio lett a befutó és nem bántam meg.
[link][ Szerkesztve ]
-
Anymus no
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket/véleményeteket szeretném kérni.
Van egy Pioneer s-rs88tb hangfalszettem ... Milyen erősítőt ajànlanàtok hozzà 60-70 ezer ft környékén? Pl Pioneer vsx-329 k, vagy Yamaha htr-2067?
Előre is köszönöm. -
Feca2
csendes újonc
Tudtok ajánlani valami jól bevált center sugárzót, ami tényleg szépen szól?
Olvastam, hogy az a jó aminek nincs dobozhangja, de nem igazán értek hozzá. Wharfedale 220C-ről mi a vélemény, érdemes vele foglalkozni? -
tylerddd
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Krisztian101 #9438 üzenetére
“Csúnya világ ez, ahol a marketinggel adnak el és a mögöttes tartalom, sokszor nulla”
Akkor üdv a fogyasztói társadalomban,lassan már 25 éve ez a “trend”.
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz renatto #9434 üzenetére
Igen, én írtam. Nem arról van szó, hogy a Klipsch nem az esetem, a reflexes szubládák ritkán szokták belopni magukat a szívembe. Egy DALI-nak sikerült. [link]
(#9436) Krisztian101
Sajnos a legtöbb esetben nulla a valós értéke annak a minősítésnek. Lásd LG tévék, Logitech PC-s szettek és Onkyo házimozi erősítők.[ Szerkesztve ]
-
Krisztian101
tag
Mi a véleményetek a THX minősítésről?
Néztem Onkyo erősítőket és igen soknak van ilyen minősítése pl. Onkyo TX-SR 806 vagy a Sony STR-DN840, de Denonoknál nem igazán láttam.
Érdemes ezt figyelembe venni?
Sony erősítőről, amit fent írtam, tudtok valamit mondani, esetleg tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kurucz24 #9425 üzenetére
Bemérőmikrofon kell hozzá. Szerintem ez alapfeltétele a jó hangzásnak, hiszen olyan fontos adatokat állít be mint pl: a szobaakusztika, pontos hallgatói távolság, késleltetés stb...meg persze a sub ideális hangzását. Utobbit a közelmultban tapasztaltam meg, hogy milyen mértékben változott a sub intenzitása bemérés után.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Rendben, köszi a választ! Te írtad esetleg a cikket az AV-Online-on? Ha nem, azért remélem nem rossz a véleményed róla! Bár ha jól sejtem a Klipsch nem az eseted...
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
-
renatto
őstag
Amúgy nem szoktam, de ugye a bekapcsoló gomb az egyik ilyen és kikapcsoláskor tűnt fel. Akkor auto-n hagyom, amúgy is kihúzom ha nem vagyok otthon. Ez amúgy mitől van, nem lesz baja? És akkor felesleges vennem másik kábelt vennem? Vagy ez az erősítőről jön át? Bocsi de nem vagyok képbe ezen a téren. Előre is köszönöm a választ!
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
Heló!
Az új mélynyomómon - Klipsch R-12SW - ha a fém kapcsolókhoz érek enyhén elkezd zúgni/búgni. Azt az infót kaptam lehet földelt szub kábel kellene, mondjuk egy ilyen? SUB kábel. Lehet tényleg ez a gond vagy egyéb ötlet?
-
spiky03
veterán
válasz rayoliviero #9424 üzenetére
Köszönöm.
Ilyet lesz nekem is, csak nekem másikfajta dugók lesznek rajta. Elvileg kedden találkozom Ferivel.
Remélem jó lesz.SuperHeRo - Eladó! POCO F2 Pro + extra!
-
rayoliviero
veterán
válasz spiky03 #9423 üzenetére
Lapp Ölflex, amit írtál fentebb.
Kettőt is, az egyiket 4000-ért, másik vagy 5000-re jött ki, mert mást is vettem és alkudtam.
A mélyláda gyári kábele úgy nézett ki, mintha a kutya szájából húzták volna ki (a láda pedig karcmentes). A tápkábelét másra is használhatták. Aztán az erősítőhöz is vettem, mert pont egy másik eladó is ilyet árult.
-
spiky03
veterán
válasz rayoliviero #9422 üzenetére
Jah értem.
Ezt legalább mások is éreznék.
Milyen tápkábelt vettél? Azt szabad tudni? Jöhet PM-be is ha titkos
SuperHeRo - Eladó! POCO F2 Pro + extra!
-
spiky03
veterán
Fúú az necces lesz a vizes laptop. De reméljük a legjobbakat.
Haver a gyümölcslevet borította bele a laptop billentyűzetébe aztán azt hajszárítózta és meghajlott neki. Úgyhogy csak óvatosan. Majd külső billentyűvel tudta csak használni.
A G20 karcot meg szerintem eltudod tüntetni. Én sem örülnék ha megkarcolnák a Cantonokat.@(#9420) Gazsi00
Azt a parfümöt nem nagyon értem.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! POCO F2 Pro + extra!
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #9417 üzenetére
Tudtam és igazából nem is neked válaszoltam kifejezetten, csak így sikerült.
Nem is meséltem: Ritának tegnap sikerült az egyik GS20 oldalára csinálni egy 10 centis karcot...
Ill. a laptopomból csöpögött a víz.
Tegnap szétszedtem, hajszárítóztam, úgy hagytam, kíváncsi vagyok működik-e. A GS20 oldala meg kap fekete alkoholos filcet jobb híján...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #9410 üzenetére
Pontosan.
Főleg az után, hogy vett spéci tápkábelt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz rayoliviero #9409 üzenetére
Vagy vegyél valami IsoTek-et.
Nekem tegnap mutogatták az Audiocentrumban őket.
Szép áruk van.SuperHeRo - Eladó! POCO F2 Pro + extra!
-
Birdiee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek a Skytec SWA15 típusú aktív ládáról?
30 ezer Ft-ért tudnék venni,egy 1 hónapos darabot,3 év garanciával. Új ára 50 körül mozog,de ettől függetlenül nem vennék olyat,amiről nem tudok semmit. Hiába a jónak tűnő árrés.
Köszönöm a válaszokat!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=birdiee
-
Nemir Ombe
addikt
válasz rayoliviero #9409 üzenetére
Kb. azt fogja írni, hogy dobd ki és vegyél minimum egy "normálisabb" Kontaset-et, de várd meg a válaszát .....
Hmm ....
-
nagyúr
válasz rayoliviero #9407 üzenetére
Nem jött át az üzenet, úgy látom. Szóval nincs értelme kérdezősködni ilyenekről, ezt neked kell tudni eldönteni megfelelő teszteléssel. Mert ez olyan téma, ami nagyon megosztó, olvashatod olyanok véleményét is, akik kiakadnak, hogy hangi különbség egyáltalán eszedbe jut ennek kapcsán, meg olvashatod olyanokét is, akik a "zeneszoba bútorainak lába alá tett névjegytől" is hallani vélnek javulást. Kinek fogsz hinni, amíg le nem teszteled magad otthon?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
nagyúr
válasz rayoliviero #9405 üzenetére
"A T elosztó rontja a hangot?"
Te hallottál különbséget a letesztelés után? (Sokkal praktikusabb egyébként egy jó minőségű hosszabbító, elosztó.)
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
rayoliviero
veterán
Szia.
A T elosztó rontja a hangot? Gondolom, hogy még mindig jobb, mintha a Kopp túlfeszvédős elosztóba lenne bedugva a mélyláda és az erősítő.
Most így néz ki:
A T elosztó közepébe a Kopp túlfeszvédős elosztó van bedugva, mert abba van bedugva a tv és telefon.
A T elosztó tetejébe és aljába pedig az erősítő és a mélyláda.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hát akkor Bécikém ez bakfitty.
Mit lehet vele kezdeni? Tudom elfelejteni de azért 7-8 rugó? és be vannak építve.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kurucz24
tag
Oké, bocsi.
Egyiket sem csináltam, nincs bemérő mikrofonom. :/
Akkor próbálok állítani rajt. KösziIgazából, az ismeretségi körömben senkinek sincs a kompakt házimozitól eltérő rendszere, így nagyon kevés lehetőségem van komolyabb, szakértő által beállított házimozit látni/hallani. Cikkekből, fórumokból próbálok "okosodni", így sajnos nem nagyon van összehasonlítási alapom... :/
Ezért is köszönöm a türelmet, segítséget.
-
BBéci
legenda
válasz kurucz24 #9400 üzenetére
Az érdekes. Nem végeztél mikrofonos bemérést? Netán annak hiányában hangnyomásmérős szint-kiegyenlítést?
Ha soknak érzed a mélynyomót, azon csökkentsd a szintet.Nem írj 5 percen belül két vagy több hozzászólást, szerkeszd a meglévőt!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Politika
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Sennheiser HD800S + High-end rendszer FÉLÁRON
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest