Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #8298 üzenetére
Heco a szokott áráért (35-ért) nem rossz. Persze pontoságot meg részleteket sokat ne várjunk, de nagy teljesítményű, képes olcsón nagy teret behangosítani, rendesen mélyre megy, és meg van építve rendesen, mentes az olcsó szuboknál jellemző idegesítő hibáktól: portzaj, zörgés-berezonálás, ugrándozás...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz pmartin96 #8296 üzenetére
Igen,a D osztály kevesebbet fogyaszt (akár felét vagy kevesebbet) mint egy “hagyományos”,ellenben nehezebb “jó” hangot megvalósítani velük (legalább is drágábban lehet),az LX-ek-nél viszont sikerül. A sub-oknál azért alkalmazzák,mert a “szükebb” frek tartományra az olcsóbb D osztály is megfelel.
Vásárlásnál azért ne a fogyasztás legyen a legfőbb (vagy fő) szempont,bár az LX-es Pio-k nem rossz választás.
croma84:
A KEF-nek elég barátságos hangja van,azt a Heco-t én hagynám ott ahol van.Hmm ....
-
lajthabalazs
senior tag
válasz pmartin96 #8296 üzenetére
"Hagyományos" végfokból is van jópár féle, az osztályokról ez egy jó összefoglaló. De a felépítésen túl még nagyon sok tényező számít. Más a hatásfoka az elektroncsövel és a félvezetővel megvalósított tranzisztoroknak és szintén más a diszkrét és az IC erősítőknek. A teljes erősítő hatásfokának szempontjából nem mindegy az sem, hogy milyen tápja van: egy switching PSU elérheti a 90%-os hatásfokot is, közben a lineáris tápok 40-60% közt mozognak, ha pedig szabályozatlan tápot használ az erősítő, a 95%-os hatásfokot is elérheti.
De ami a hangrendszered áramfelvételét talán a legjobban meghatározza, a rendszered érzékenysége, amibe a hangdobozok, és hallgatási pozíció is beletartozik. Adott érzékelt hangerőhöz egy fülbe dugható fülhallgatónak néhány mW-ra van szüksége, egy fejhallgatónak néhány tíz mW-ra. Egy nagy érzékenységű klasszikus hangszórónak egy kisebb szobában néhány Watt-ra. És egy érzéketlenebb hangrendszernek egy nagyobb szobában akár több tíz, akár 100W-ra, és lehet tovább menni a szabadtéri koncertekig. 3dB-lel érzékenyebb hangszóró esetén adott hangerőhöz fele akkora teljesítmény szükséges. Illetőleg fele olyan messziről hallgatva fele akkora teljesítmény szükséges.
Szóval ha áramon akarsz spórolni, akkor a legegyszerűbb, ha közelebb ülsz a hangszóróhoz, de a megfelelő hangszóró-választás is fontosabb, mint az erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
pmartin96
csendes tag
Lehet kicsit OFF de olvastam hogy a D-osztályú végfokok(Pioneer sc lx széria,sub ládák stb használnak) kevesebbet fogyasztanak mivel hatékonyabbak.Azt irják hogy az áramfelvétel sokkal alacsonyabb mint a hagyományos végfofkok esetében.Nos mennyivel? Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"640 kilobájt minden felhasználónak elég kell hogy legyen"
-
croma84
csendes tag
Heco Vitas Sub 30A?
KEF psw 2000?Így már négyre bővült a lista
Azt ne mondjátok, hogy ezeket sem ismeri senki, mert rögtön megőrülök
-
Norbi 72
veterán
válasz croma84 #8290 üzenetére
Jó lesz ez így? Normál esetben hová rakják a "gyengébbet" és az "erősebbet"?
Jó.
Majd a kalibráció belövi a hangot.Ha pedig nem jó,utánaállítasz.
Egy családban nem probléma ,hogy gyengébb,vagy erősebb,+/- dB érték van.
Sub-ra nincs tippem,nem hallottam őket.
[ Szerkesztve ]
-
croma84
csendes tag
Sziasztok,
ismét egy kis segítségre lenne szükségem sub választásban és surround kérdésben.
Cél a 7.1, eddig ezek vannak/lesznek meg:
Denon 1906
Wharfedale 8.3 frontok,
8 center,
8.2/2db surroundoknak,
WH-2/2db surroundoknak.Sr elhelyezés: a WH-2-ket dipol mivoltuk miatt gondolom csak oldalsóknak lehet rakni, így a 8.2-k maradnak hátsóknak.
Jó lesz ez így? Normál esetben hová rakják a "gyengébbet" és az "erősebbet"?Lehetséges sub opciók hozzá: Boston Acoustics CS Sub10 vagy Wharfedale Power Cube 10.
Mindkettő kb egy árban van használtan, aki már hallotta/ismeri mindkettőt, melyiket javasolja inkább a fenti kombinációhoz?Ha valami ordító baromság van az elméletemben kérlek jelezzétek .
Köszi -
rolywrx
tag
Sziasztok,
Ebben a topic-ban read only-ként vagyok jelen, de sok hasznos tanácsot olvastam az elmúlt években. Ezekért utólag is köszönet.
Amiben a tapasztalatotokat kérném:
2 hónapja helyett kapott a nappaliban egy Denon X1200, egy régi Denon 1306-ot váltott ami a mai napig hibátlanul szól a dolgozó szobában tovább.
Szóval 2 hibajelenségem van, a kérdés az hogy induljak-e vele a hivatalos szervizbe:
Denon X1200 (legutolsó firmware vásárlás óta rajta)
-ONLINE MUSIC: CSAK az online music input kiválasztása esetén "szalad a kép" mint egy régi analóg tv-n. És pattog a hang. Nem, semmilyen másik jelforrás esetén nem teszi, tehát nem lehet a AVR-TV közti HDMI kábel hibája, teszteltem is másik kábellel. Másrészt a hang pattogásra nem ad magyarázatot. Csak néha csinálja, teljes áramtalanítás után egy darabig ok
Gyorsan löttem egy videót róla:
https://youtu.be/pg_E6MpHVfc-TUNER: normál analóg tuner-t választva STEREO módban nincs hang, tehát nem szólnak a frontok. Semmilyen más bemenet esetén nincs gond only STEREO-ban, sőt tuner módban is ugyanúgy szólnak a fronkon ha pl. Dolby Surround/Multi Ch Stereo/etc módban van.
Mindkét hiba rendszeresen reprodukálható / teljes reset után is fennáll. IT oldalon dolgozom szóval az alap dolgokkal viszonylag képben vagyok. Inkább arra vagyok kiváncsi hogy az újabb Denon-ok esetében jellemzőek-e ilyen hibák?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
RolyWRX
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #8286 üzenetére
Jobb biztosan van,olcsóbb viszont nem nagyon ..
Érdekes ajánlás...miért szólsz hozzá,ha nem ajánlasz valami mást ebben az árban?
-
Thorkos
tag
szerintetek van e ennél jobb választás belépő szinten? YAMAHA HTR-3068 most le van akciózva 70e-re és már csak 3 napig. Nem tudom h rendeljem e
-
Thorkos
tag
válasz szgaborsz #8282 üzenetére
Végignéztem az user manualt ott ezt irták:
Audio Format- Dolby TrueHD - Dolby Digital Plus - Dolby Digital - DTS-HD Master Audio - DTS-HD High Resolution Audio - DTS Express -DTS - DSD 2-ch to 6-ch
Decoding Format- Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus- Dolby Digital - DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS Express- DTS, DTS 96/24, DTS-ES Matrix 6.1, DTS-ES Discrete 6.1• Post Decoding Format- Dolby Pro Logic - Dolby Pro Logic II Music, Dolby Pro Logic II Movie, Dolby Pro Logic II Game- DTS Neo: 6 Music, DTS Neo: 6 Cine -
Thorkos
tag
Hali! Szeretném kikérni a véleményetek YAMAHA HTR-3068-as erősítőről. Azt írták, h megegyezik az rx-v379. Nálam egy kb. 25nm es nappaliba kellene kiszolgálnia egy Magnat szupreme 800as 5.1 szettet.
-
Sz_Imre
senior tag
Nem rég az Fb-n kirakta az Extreme Audio: WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1 5.0 HANGFAL SZETT (BOLTI BEMUTATÓ DARAB) 100ezer Ft. (ennyit bőven megérhet)
Aki esetleg új hangfalszettet szeretne venni jó áron. -
Rbert
aktív tag
válasz Gábor984 #8273 üzenetére
Szia
Hívd fel Papatyi Tibort a házimozigyőr-nél.
[link]Nem beszél mellé,elmondja mi lesz a jobb neked.Vagy el mehetsz meghallgatni hozzá is.Én is elmentem, 400km-re van tőlem de megérte. Sok minden nem úgy van ahogy "mondják". Több hangfalszettet meghallgattam,nagyon sokban csalódtam.Sok hangfalmárkának csak a neve van.
üdvobi -
kpykpy
tag
Sziasztok!
Anno sok segítséget kaptam ebben a fórumban, bízom benne, h most is tudtok segíteni
Alap 5.1 vagy 7.1-es házimozit szeretnék kialakítani a kis nappalimban és ehhez kérnék építő jellegű kommenteket, hogy melyik lenne a jobb választás.
Erősítők amik szóba jöhetnek: Onkyo tx-sr 607, onkyo nr616, onkyo nr609, Yamaha rx v1600.
(ezeket 45e-60e közti áron tudnám megvenni)Vagy esetleg egy most is kapható, alsókategóriás új 70e-s onkyo jobban megérné?
Hangfalszettben tanácstalan vagyok. Elegendő-e pl a Jamo legolcsóbb most is kapható 5.1-es szettje egy ilyen alaperősítőnek vagy inkább használtan egy márkásabb lenne a jobb választás?
kb 150e-t szánnék az erősítőre és hangfalakra (használtan).
köszönöm előre is a segítséget!
Oh long Johnson...
-
Gábor984
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hangfalszett vásárlással kapcsolatban. Adott egy új Pioneer VSX 329-k alap erősítő, amihez hangfalszettet keresek. Lassan kezd körvonalazódni a szett is. Jelenleg az Onkyo SKF 4800+SKS 4800 szett és a TAGA TAV 506 5.0 v2 van versenyben. Meghallgatni egyiket sem fogom tudni sajnos, ezért is írok Nektek itt. Igaz, hogy soha nem fogom hallani a kettő közti különbséget, de nem szeretném ablakon kidobni a pénzt. Fizikai paramétereit és felépítését tekintva a Taga szimpatikusabb, viszont az Onkyot mindenhol dícsérik és rosszat nem nagyon hallottam róla eddig. Aktív sub már megvan, így a mélyhangok kérdése megoldott. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy melyik kábelt ajánljátok inkább?
Proson 2*2,5
vagy
Audioquest g2 (2*1,31)
vagy
Catharsis CAW lapos kivitelű (2*2,5)Köszi előre is a választ!
-
törölt tag
Most próbálom a centert belőni, mi lehet a megfelelő frekvencia vágás?
-
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8246 üzenetére
Beállítottam mindent úgy ahogy javasoltad. Minden Small, 80hz, sub hangereje felénél kicsit több, lfe 80hz. Sokkal jobb hangja lett. Köszi a segítséget.
-
xxxxxxxxx
tag
Meglett a probléma, de kösz a segítséget. Megakartam válaszolni hogy a VGA karimon csak 1 HDMI van és ha erősítőn keresztül megy minden akkor multiplayer játéknál van egy kis egérhúzásom. Pedig 2 nagyon jó minőségű kábelem van, de hát mégis csak több megszakítás/dugalj. Most jött az iklet hátha van HDMI az alaplapon és lás csodát ilyenem is van Azt hiszem meg fogom nézni mit tud.
Na szóval ahol ki kell választani az alapértelmezett hang lejátszó eszközt. Ott kell az effektek fülnél az ablak jobb sarkába kipipálni egy opciót és akkor megy a DTS. Angol nyelvű rendszerem van magyarul nem tudom pontos megfelelőjét. Immediate mode -
Thorkos
tag
válasz Nemir Ombe #8260 üzenetére
Szimpatikus a márka, tetszik a design a keretet 40e körül húztam meg. Ez a 2 volt fent jofogas/hardverapro/avx. Szívesen fogadok javaslatokat kezdő vagyok a témában. Még egy 255ös volt ami beleférhet de annak nincs meg a távja :/
-
Thorkos
tag
Hali!
Tudnátok setleg abban segíteni hogy HARMAN KARDON AVR142 és a HARMAN KARDON AVR245 rendelkezek e bemérő mikrofonnal? Esetlegesen melyiket lenne érdemesebb megvenni? -
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #8256 üzenetére
+ a vas.
-
-
flegga92
senior tag
válasz Nemir Ombe #8253 üzenetére
Kb. mennyi a minimum összeg, amit rá kéne szánni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz flegga92 #8252 üzenetére
Ha ennyi lenne a kereted az "újra", akkor inkább vegyél egy átalakítót, az olcsóbb megoldás.
(a pénzkidobás tökéletes példája lenne megvenni azt a sony/samsung párost, akkor inkább tedd félre a pénzt, gyüjtögess még és vegyél valami normális szettet)A soudbar inkább megoldás lehet (ebben az esetben és árban), de abból is csak aYamaha-t [link] vagy JBL-t [link] vegyél, egyik sem egy "nagy csoda", de az eddigi (és a linkelt sony/samsung) "szintjét" bőven túlteljesíti.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Teljesen tudatlan vagyok mindenféle házimozihoz, erősítőhöz hangszórókhoz. Van egy Logitech X-530 5.1-em amit PC-vel használtam, igényeimet majdnem kielégítette mély nagyon rendben van vele viszont a közép hiányzik belőle (nem vagyok egy vájtfülű)
Problémám az, hogy áttértem a PS4-re amire nem tudom rákötni, csak 2.1-ként mivel 3 db jackel rendelkezik. Film/zene hallgatás nem érdekelne.
Kérdésem az, hogy érdemes e 5-6e Ft ért optikai/jack átalakítókkal szenvedni vele vagy inkább passzoljam el és vegyek normálisabb rendszert. Ez ellen szól még, hogy nem távirányítható ezért mindig fel kell állni bekapcsolni, ez egy master/slave elosztóval megoldható, de megint 3-4e ft.Ha érdemes cserélni 30e Ft környékén gondolkozom (kábelezés nélkül), használt is szóba jöhet. 20 nm szobába kellene, álló hangszórók kizárva, mert nem tudom hova rakni (plusz az összefoglalóban sem ajánljátok)
Fontos, hogy legyen rajta optikai vagy HDMI de inkább az elsőt preferálnám és legyen hozzá távirányító, vagy a jelre kapcsoljon be majd ki.
Szétnéztem a környékünkön a használt kínálatot, sajnos nem sok van pláne nem komplett szett.Ne kövezzetek meg, de tényleg nem értek semmit hozzá, de ezeket néztem ki:
SONY STR K840P
Samsung hangszórók Majdnem ez a típusú hangszórója van ismerősömnek és tetszett a hangzása a gyári erősítőjével. Neki a Center nagyobb ennél.Konkrét típusokat is szívesen fogadok és majd bújom utána a netet. Esetleg még hangprojektor is érdekelne, hogy ezekről mi a vélemény. Sosem hallottam még őket szólni.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Lassan fél éve tulaja vagyok egy onkyo txnr636osnak de még mindig vannak kezelési nehézségeim. Duble bass funkciót milyen menüpontban találom? Illetve állandóan váltogassa a Setup menüt. Valamikor nem elérhető a Music OPT, Cinema Filter.
Néznék egy filmet gépről alaplapi opt kimenetel van összecsatlakozva és csak egy darabig hangosítható persze tekerhető feljebb is de semmi változás. Ez mi ez? DTS lejátszásakor miért nincs hang?[ Szerkesztve ]
-
Krisztian101
tag
válasz Nemir Ombe #8249 üzenetére
Köszi! Így már értem!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Krisztian101 #8247 üzenetére
Így a sub erősítőjének a teljesítményét alig használod ki, viszont a magas(abb) bemeneti jellel "szinte túlvezérled", hamarabb torzíthat és sz@rabb hangja lesz.
Nem véletlenül ajánlják, hogy az erősítőn valahol 0 (+/- 1-2dB) közelében legyen és inkább a sub-on legyen fél-háromnegyed közé tekerve a hangerő.
(viszont ha így is, úgy is "brummog" a sub nagyobb hangerőn, akkor érdemes kikapcsolni pár "hangzásjavító" funkciót és/vagy távolabb vinni a faltól/kivenni a sarokból, stb)
Hmm ....
-
törölt tag
Köszi! Sokat segítettél. A sub-ot 80hz-re állítottam most már jó a basszus sima lfe-n is.
-
Krisztian101
tag
Nagyon jó írás. Egyet soha, sehol nem értettem:
Állítsam a sub hangsrejét 60-65%-ra.
Nálam JBL SW708 brummog és 25%-nál nagyobbra nem jó állítani, mert túl sok lesz belőle, akkor meg az erősítőn kell visszavennem a decibeleket.
Az nem jó megoldás, hogy az erősítőt nem bántom és a szubot 25%-ra teszem?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #8244 üzenetére
Ha már ott tartasz,hogy bemértél/beállítottál mindent a korábbiak szerint és már elfogadható hangja van (jók a mélyek is “csak” lfe mellett),akkor elkezdheted a hátterek és a center vágását módosítani (persze nem egyszerre) rakd feljebb kicsit és hallgasd meg,utána még feljebb és hallgasd meg igy is,állitsd oda (és hagyd ott),ahol szerinted a legjobb volt (a center és a hátterek is,a frontokat hagyd 80-on mindig,persze csak ha lehet külön vágást megadni a külön csatornákhoz,ha nem akkor hagyj mindent 80-on)
Ha kell a sub-on is tudsz állitani,de itt inkább az erősítőn állits +/- dB-eket,a subon a hangerőpotit hagyd fél-háromnegyed körül.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8243 üzenetére
Most a center, és a sourrandok is 80-an vannak. Hogyan tudom finomítani?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #8242 üzenetére
Akkor most jön majd a “java”:
Ha így “elfogadható hangot kaptál már (az írt beállitásokkal) akkor a center és a hátterek vágásával (freki) még tudsz “finomítani”. Persze mindezeket (a korábbiakat is) a mikrofonos bemérés (ha van) után érdemes megcsinálni (csak a vágásokon és a +/- dB-ek változtatásával,szintém minden-t “small”-ra állitva.El lehet (és ajánlott is) vele “tökörészni”....
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8241 üzenetére
Ok, minden csatorna 80 hertz-en. LFE, és minden small.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #8240 üzenetére
Beállitod csak az lfe-t és teszel hangot a sub-ra - de előtte az erősítőn minden csatorna vágását (a sub-ot is) 80hz-re rakod és mindent small-ra állítasz - a sub-on a vágást (frek) maxra tekered a hangerőt fél-háromnegyed közé (a sub-on) és az erősítőn adsz rá +dB-t (csak a sub csatornán) addig,amig elég nem lesz a mély.
Ha igy nem tudsz normális hangot “csinálni”,akkor javasolt egy sub csere.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
Lenne itt még valami:Ha azt szeretném elérni, hogy a mély hangok csakis a sub-ból jöjjenek akkor az álló front hangfalakat "small"-ra állítsam??
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #8234 üzenetére
Ha nincs készenléti mód, akkor azért nem hagynám folyamatosan bekapcsolva.
Egyrészt ilyenkor azért nem elhanyagolható a fogyasztás és az alkatrészek hőterhelése. Persze nem kell állandóan kapcsolgatni, elegendő ha hazamész du. bekapcs, esti filmezés után kikapcs. Régebbi sub-omnál ez utóbbi általában reggelre maradt, de még így sem okozott észrevehető fogyasztásnövekedést és be se döglöttKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #8225 üzenetére
Szerintem nemcsak mozi hanem zene vagy rádió.
-
Hapi18
tag
Ki kell e kapcsolni a szubot ha nem használom, vagy maradhat készenlétben mindig.
Napi 8-10 órát szól összesen. -
Thorkos
tag
eddig ezeket találtam, vélemény róluk? nincsenek esetleg túlárazva? melyik a legjobb legmegérősebb?
yamaha rx-v659 50e
Onkyo tx-sr 578 41e
Yamaha RX-365 40e
Pioneer VSX 920 55e
Onkyo TX-SR 607 50e -
Thorkos
tag
Hali! Tanácsot szeretnék kérni. Teljesen laikus vagyok a témában, de egy ideje szeretnék venni valami házimozi szettet itthonra. Kollégám megválna magnat supreme 800-as szettjétől egészen jó árban. Nézegettem hozzá erőlködőket, de teljesen elvesztem a számok között... Tudnátok ajánlani valami megbízható vasat? Használtban gondolkodom elsősorban kb 40e körüli árban
előre is köszönöm a segítséget -
péjé
őstag
sziasztok,
egy 7.1-es erősítőhöz( Yamaha rx-v567) 6. és 7. hangfalat keresek...elég ide esetleg az un. polcos kis hangfal? mekkorát illik/kell ide tenni? kb. 20nm-es normál nappalink van, 120w-os Jamo falak a rendszer többi része ill. ehhez passzoló Jamo sw.
előre is köszi. -
Dorian
félisten
Nem tudom így kijelenteni, hogy "lényegesen jobb". Tekintve, hogy ez mindenkinek mást jelent, ill. közvetlen összehasonlítást nem tudtam tenni, több hónap volt a kettő közt.
Az biztos, hogy jobb. Mindkettő nagy kategóriás, szóval itt már eleve volt dinamika, részletek, ilyesmi. Ezekben mindegyikben is jobb, de óriási ugrások itt már sztem nem nagyon lehetnek, inkább a pontosságban, finomságokban. Amiben sokkal jobb, az a nagyon stabil térérzet - atmoszféra. Gondolom itt a brutál tápegység meg a fejlett bemérő rendszer számít. Center mintha korábban kicsit kilógott volna, most ilyesmit nem tapasztalok.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Konfigos
őstag
Épp most néztem pont,tetszik,de egyelőre várok még a jobb vas vásárlásával mert ennyit jelenleg nem áldoznék rá,ha már 200k fölé mennék akkor csak úgy ha van rá gari is de az ennél a szintnél kb lehetetlen,az már inkább a 380k+ kategória lehet.Egyelőre nem akarok kapkodni vele,biztos lesz még aki fejleszt az új szériára és eladja a régit amit használt,igazság szerint egy 3808 is teljesen elég lenne nekem lehet,egyelőre a "kis" onkyom kelljen életre aztán lehet tovább gondolkozni,lehet olyan baja van hogy annyi lenne a javítása mint ha eladom alkatrésznek és megvehetném újra használtan,akkor viszont biztos nem fogok foglalkozni vele és megy a levesbe.
-
törölt tag
Mi a különbség, ha a center Small-ra, vagy Large-ra van állítva?
-
Dorian
félisten
válasz Konfigos #8208 üzenetére
Nagyjából én is így gondolom. Benne van a régebbi vasakban a rizikó, de inkább bevállalom, mintsem h hallgassak nekem nem tetsző hangot vagy baromi sokat adjak garanciális gépre. Azért annyi még belejátszik, hogy az új gépek processzálása, bemérőrendszerei fejlődtek időközben, ezt hozzá kell tenni az összképhez.
Én most a (remélem arany ) középutat választottam, a Denon 2 évvel ezelőtti zászlóshajóját vettem meg 250-ért. Így nem olyan régi, de nagyvas, emészthető áron.
-
Konfigos
őstag
Igen pont ez a dilemmám,hogy esélyes hogy ha szerzek egy 4308at akkor az is beadja majd a kulcsot,de kérdés az hogy mi éri meg jobban..Valahogy még mindig ezekhez a "régiekhez" jobban húz a szívem,még akkoris ha esetleg utána javíttatni kell.Nézegettem az újabb eresztéseket amik talán már hoznák ezt a szintet de az inkább 400k körül volt található és sok olyan dolgot tudtak amik számomra feleslegesek még pl 4k,atmos stb..Abból indultam ki hogy mondjuk ha az onkyo javítása 30k körül megáll akkor eladható lesz 70-80k körül és a vevő jó jár hiszen egy átnézett gépet fog venni,valószínűleg új hdmi panellal,ehhez hozzáteszek egy 100ast még és lesz egy ugyan szintén nem mai darab vas a 4308 személyébe de az legalább minden igényemet kielégítené,kérdés hogy meddig.Nem tudom mennyi lehet ezeknek a prociknak a javítása,gondolom 50k+ felett,ha ezt hozzáadom a 160hoz akkor még mindig 210knál járok és nem 400nál,a csere után meg kiszolgálna amire tervezem 3-4év szerintem ha vigyáz rá az ember.
Onkyonál az volt a gond hogy abból indultam ki hogy ha vigyázok a hdmi panelra akkor nem lesz gond,de jobban utána kellett volna néznem hogy botrányosan szarul volt megoldva a hűtése a panelnak és nem csodálnám ha azért sült volna meg a chip(feltéve ha az a baja). Most az a tervem hogy miután megjavítják az onkyot átmoddolom kicsit mert van itthon egy nagy pc oldallapi ventim meg alu/réz bordák gap pad stb és megoldom én magam azt amit az onkyo szarul csinált meg,ha minden jól megy látszódni se fog az egész mert a saját venti rendszerébe akarom belekötni.Rettenetesen meleg volt hátul mindig,én azt hittem ott vannak a végfokok nagy bordája,de amikor levettem a tetejét láttam hogy ott bizony a hdmi panel van és rajta az a nevetséges 2x2cmes 100ftos 5 grammos alu borda,ami alatt egy (állítólag)120+ fokos chip dolgozik,nem csodálom hogy eddig bírta.. -
Dorian
félisten
válasz Konfigos #8206 üzenetére
Az tény, hogy az x2000 (de még az x3000 sem) sehol nincs hangminőségben egy 4308 vagy 3808-hoz.
Viszont az is tény, hogy a 08-as Denonok már elég régiek, és épp mostanában elég sok adja be a kulcsot.Pl. nem kell messzire menni, nekem is van egy 3808-am szervizben valószínűleg proci hibával. Szerelő mondta, hogy 3 másik áll mellette ugyanevvel. Az új kártya meg mocsok drága hozzá, enyémnél is mostanában fog kiderülni, hogy megéri-e egyáltalán cserélni benne. Ha nem éri meg, akkor max alkatrész áron tudom eladni, ha rentábilis a javítása, akkor viszont ez a leendő vevőnek kifejezetten előnyös, hiszen a típushibát okozó drága alkatrész újra lett cserélve. Mindenesetre én megszoptam így régi vassal, más kérdés, hogy ennyiért új hangminőség meg hallgathatatlan lenne számomra.
-
Konfigos
őstag
Szerintem marad az hogy megjavítottam az onkyot azzal elfilmezgetek majd,és közbe nézem hátha felkerül egy 4308 és akkor arra lecserélem.Ezek az X2100 stb denon gépek nem győztek meg,sehol se lehetnek erőbe egy 4308 vagy 3808hoz képest,cserébe új van rá gari..De visszalépni nem akarok az onkyo után.160 körül ha felkerül majd egy 4308 ami jó állapotba van arra meg lecsapok majd,megbánni szerintem nem fogom.
-
eldorado8
csendes újonc
válasz Nemir Ombe #8188 üzenetére
Köszönöm az infókat
Elhoztam ma a 329-es erölködőt, este kipróbálom. -
jeni
félisten
válasz Konfigos #8202 üzenetére
Ebben az esetben csakis gyártói új darabot vegyél és semmikép sem használtat.
www.extremeaudio.hu/hi-fi/hazimozi_erositok/yamaha-rx-a740-72-hazimozi-erosito
www.extremeaudio.hu/yamaha-rx-v679blk-72-hazimozi-erosito
www.extremeaudio.hu/denon-avr-x2100w-72-hd-hazimozi-erositoMind garisak újak.
Neki cosmopoly vannak új jó cuccaik eladóak.
[ Szerkesztve ]
-
Konfigos
őstag
Üdv
Egy kis vásárlási tanácsot szeretnék kérni,sajnos az onkyo nr807 vasam még mindig üzemképtelen és lehet nem is fogom megjavíttatni hanem veszek egy jobbat és eladom hibásan.Mit tudnátok ajánlani ami előrelépés lenne zene és film téren is?Atmos,4k stb nem mozgat,7.2-7.1 teljesen elég nekem,később szeretnék venni hozzá egy klipsch szettet majd és egy komolyabb zárt subot.Denon 3808 esetleg 4308 ha lesz olcsón amivel szemeztem,de láttam még ezeket az újabb x1200 stb gépeket is csak gyengének tűnnek a régi 3808ashoz képest is,árba pedig nagyjából ott vannak de nem mondanám hogy értek hozzá.Árba olyan 100-150k huf körül gondoltam használtan,a lényeg az erő lenne és a megbízhatóság,nem szeretnék utána foglalkozni már vele végképp nem szervizből szervizhez járni.. Javaslatok/tippek?
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
Technikai problémám adódott egy 4 éve hibátlanul működő belépő Onkyo 5.1 erősítővel.
Elöljáróban annyit, hogy sem az elektromos hálózat, sem az azon működő egyéb berendezések, sem a kiépített audio rendszer nem változott.
Szóval, erőteljes búgás + sistergés jött bele a rendszerbe, ami a hangerő növelésével együtt erősödik.
A 4 HDMI bemenetet érinti. Ha az erősítőben SUB is be van állítva, akkor csak az búg. Ha 5.0-ra állítom, akkor az összes többi búg.
Kipróbáltam bemenetek nélkül, más villamos hálózaton is, csak a hangfalak voltak rákötve, de ugyanaz az eredmény.
Az már csak hab a tortán, hogy a búgás + sistergés erőssége attól is függ, hogy stereo vagy más kimeneti formátum van beállítva, hogy az EQ és más audio beállítások be ill. ki vannak-e kapcsolva.
Ezért is veszem biztosra, hogy az erősítőben vmi megadta magát. A HDMI panelra gyanakszom, már csak azért is, mert HDMI passthrough-t használok standby-ban, szóval folyamatos a használata. Illetve még az erősítő "hangképző" áramköreiben lehet vmi gebasz. Kifogytam az ötletekből, asszem szervizbe megy.
Szerintetek? Köszönöm!Szerk: Még annyit, hogy bemérő mikrofonos beállítás alatt is ott van a búgás és sistergés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest