Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz RockHaRD #79498 üzenetére
Szia! A PC-ből a HDMI mindig ad ki hangot, kivéve ha a kimenetet megváltoztatod. Neked nem a hanghártya kimenetét kell ilyenkor használni, hanem a PC->TV HDMI, TV->erősítő ARC, és vagy ha az erősítő tudja akkor eARC de HDMI kábellel. Nyilván olyan erőlködő kell amin van HDMI csatlakozás.
Én évek óta nem használok külső PCI hangkártyát. Nem dob akkorát a hangzáson. Azt inkább stúdiós berkekben ajánlanám. Arról nem is beszélve, hogy a kezelése az OP rendszernek nem mindig optimális(de ez az én tapasztalatom). Jó alaplapot kell venni és akkor nem kell külső kártya.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
RockHaRD
addikt
válasz proci985 #79495 üzenetére
Ehhez eléggé hülye vagyok. Ha erősítőt vennék, akkor abba menne a pc hangkártyából az optikain a hang, adott esetben egy média lejátszóból egy hdmi képpel-hanggal, a ps5 hdmi-je szintén képpel-hanggal, és esetleg a sima tv-ből másik optikain szintén a hang? Vagy hogy kell ezt elképzelni? 4k@120hz, VFR, és társai miatt akármilyen erősítő nem jöhetne szóba
-
-
válasz RockHaRD #79488 üzenetére
Ha analógon módban összedugva sípol / cicereg, de ha lehúzod a jack csatlakozókat a gépről, akkor elmúlik, azaz kvázi a gépből jön, akkor földhurok van. Optikán meg koaxon a földhurok nem megy át, mert azok galvanikusan leválasztott csatlakozások.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
RockHaRD
addikt
válasz proci985 #79487 üzenetére
Optikain nem sípol, olyankor írja is a Logi, hogy nincs audio source. Csak akkor sípol ha van, analógban meg ugye mindig van Ezért fogok optikaira váltani, csak még várom az elosztót, mivel a tv-ről is úgy kapja a jelet.
szerk.: Sound Blaster X4 hangkártyám van[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz RockHaRD #79483 üzenetére
Az erősítő hibája, majd később lecseréled! Nekem is van itthon használatonk kívül HKTS 16 szett az eredeti mélynyomóval, egy H/K AVR 151S vasra van bekötve. Ezeknek a szatelliteknek kell kraft rendesen, hogy meg tudd hajtani. Nekem az AVR 151S nem nagyon tudott mit kezdeni velük. A Hypex végfokomon még nem próbáltam ki őket, de szerintem már nem is fogom, már eladtam volna őket, de az asszony megvétózta, aszongya jó lesz az még valamire.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Újra itt Szerváltam egy kedves fórumtárstól HKTS 16 hangszórókat a Logi Z5500-hoz. Egyelőre csak az első hármat dugtam rá, mert várom az állványokat hátra, de nagyon jól szól. Ami pici negatívum, hogy analógon használva van egy alap sípolása a szateliteknek. Ez volt a gyári hangszórókkal is, de most erősebb. Olvastam már fórumokon, hogy utólagos jobb szateliteknél hangosabb lesz, csak érdeklődnék, hogy van-e erre esetleg bármi megoldás, vagy csak normális erősítőre kötve lennének csendben?
-
Smish
tag
Forgalmaznak ocsóbbat is szerencsére.
Végül ezt rendeltem:
[link]
Aki rendel ilyen csavart, akár máshonnan, az figyeljen rá hogy itt a teljes hosszba nincs beleszámolva a fej mint a metrikusoknál vagy fameneteseknél.
Így viszont a 31mm hosszó lett, de 4 fa-alátét megoldotta, szerencsére nem látszik.Biztos hogy lehet ennél olcsóbban is, de 3 csavarboltból is elhajtottak. Többe kerül a benzin.
-
Peter668
csendes tag
Sziasztok!
AV erösítő vsásárlásásn gondolkozom, de nagy a választék és nehéz dönteni, továbbá nem vagyok nagyon jártas a témában. Amit szeretnék, hogy tudjunk közösségi médiából zenét hallhgatni, és filmeket, koncerteket nézni, akár hangosabban is.
A keret 100-200 ezer között, nagyon többet most nem tudok erre áldozni, ezért nem szettet keresek. Lehet használt erösítö is.Régebben HIFI-t preferáltam így amit most hirtelen rá tudnék kötni az erösítőre az [link] ez a Dyno hangfal, kicsit háklis a teljesítményre, persze nem mai darab tudom, és nem is házimozi.
A kérdésem hogy milyen irányban iduljak készülék terén, gyártó, teljesítmény vagy egyébb preferenciák mentén keresgéljek. Fontos lenne a jobb hangminőség, ezeket a hangfalakat nagyon sokáig egy Yamaha AX890 végfokkal hajtottam, így a Yamahák hangját ismerem valamelyest.
Köszönöm.
-
jambiyya
őstag
válasz rayoliviero #79472 üzenetére
Nekem a gumi alapú talpak váltak be inkább subokhoz.
-
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79468 üzenetére
Az nem konkrét "ajánlat" az csak egy a sok sok ajánlat közül. Természetesen van több teljesítmény kivitelben. Én a helyedben egy 1Kw=1000W környékén keresgélnék. Nyilván nem annyit fogyaszt hanem akkora átvitelre képes. Mint a számítógépek tápegysége, aminél szintén nem a fogyasztást adják meg hanem a PC fele maximálisan leadott teljesítményt. A fogyasztása mint nálad is az eszközök által felvett energiától függ. Az "elmélet" amit írnak ezeknél az a 98% hatásfok, vagyis ha 100W energiát kérsz tőle akkor a konnektorból 102W lesz a valós fogyasztás.(csak példa az egyszerű számoláshoz)
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Dorian
félisten
válasz rayoliviero #79461 üzenetére
Én nagyon szerettem a T12-t. De az kis lakás után a nagy házba már kevés volt, ha lehúztam a szoba kiemelését (anélkül még ott is megfelelt), így cseréltem egy R-115SW-re.
A T12 gyári lábai (szivacsbazzeg, nem elmászkál, hanem összenyomódik, hát milyen alátámasztás az egy szubnak...) még kicsomagolatlanul megvannak, azt rá se tettem, hanem vettem helyette valami tüskét.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79460 üzenetére
Az eszközöknek amit rá szeretnél kötni az összesen maximális teljesítmény+~20% ráhagyással kell kiszámolni. Mert ha minden megy és túlléped akkor meg valami be fog guggolni vagy simán lekapcsol. Ezt én se sőt senki innen nem fogja megmondani, hogy neked mekkora kell.
-
jambiyya
őstag
Az úgy finomabb. A maradékból veszel alá valami normális lábat, mert a gyári elég gyenge.
-
VoidXs
Topikgazda
Szerintem belefér. Ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt fél év alatt volt 50% emelkedés sub árakban, még jó is.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
attiss66
senior tag
válasz svgyula #79459 üzenetére
Nem olyan zúzós az ára, ahhoz képest, amennyire szükségeltetik az audio-video eszközökhöz. És arra , amit linkeltél mit lehet rákapcsolni egyszerre? Lenne egy Hm erősítő és a Denon3910 vagy a Himedia Q10pro. A sub és a projektor külön-külön van, de ha elbírná, mindet arra tenném(bár a sub.-ot külön konektorra javasolták. A projektornak is elkelne gondolom a stabil feszültség, tehát a sub. kivételével/mert annak nagy áramfelvétele van/ mehetne minden a feszültségstabilizátorra?
Erre rá lehet tenni pl egy 6-os elosztót?[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79457 üzenetére
Hááát. Ez egy 1 forintos kérdés. A felépítéstől függ. Trafós a táp, vagy kapcsoló üzemű? Bár a kapcsoló üzemű tápegységek nagy feszültség spektrumon üzemelnek de azoknak is van "vég feszültség". A közbeiktatott feszültség stabilizátor jó ötlet ha van keret beszerezni szerezi ilyen eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
-
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79448 üzenetére
Szia! Csak egy egyszerű gondolat a Denon3910 javításhoz. A szerelőnek el kellene mondani, hogy mérje már végig a tápegység feszültség szintjeit is! Ugyanis ezeket is a világ minden tájára szállították, ahol ugye különböző hálózati feszültség szabványok vannak. Ha ez még esetleg a 220V-os hálózatra készült akkor a mostani 230-at még kicsit nagyobb hőmérséklet növekedés mellett elviseli, de a napelemes rátöltögetett hálózati feszültséget ami egy szép napos időben akár 248V is lehet már nem ússza meg károsodás nélkül. Sajna az utóbbi időben több üzletben is láttam embereket akik eszközöket kerestek a túlfeszültségek ellen. A szomszédomnál a napelemek beszerelése(hivatalos EON!) óta amit cseréltek: villanytűzhely, hűtőszekrény, TV
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79453 üzenetére
Én attól nem félnék, lecsapnék rá. Ha tényleg szériahibás lenne, tele lenne vele a fórum, de ez eddig csak a Monoprice Monolith-nak sikerült. Kár érte, pedig alapesetben az is egy kategóriagyilkos volt.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
rayoliviero
veterán
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79451 üzenetére
Ha a zárt karaktert szereted, nem hinném, hogy van jobb opció.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79449 üzenetére
Félelmetesen jó ára volt, ettől lett hírneve. A saját árkategóriájában sok refist maga mögé utasított, ami egy zárttól lényegében hallatlan. Ugyanaz a jelenség, mint anno az R-115SW, aminél egyszerűen annyiért nem lehetett jobbat ajánlani. Most már a T12-t nem árulják, a Klipsch pedig borzalmasan áraz, viszont 100-ért használtan ajánlott vételek.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
A Dynavoice Thunder T12 szub sem ajánlott? A zárt szubokat eddig nem ajánlottátok. De ez régen népszerű szub volt.
-
attiss66
senior tag
Na, ma megjött a GLS-el az ország másik végéről a Denon AVC-A11SR hmerősítő. Voltak a dobozon rajta benyomódások, átszakadások/nem vészes, a nikecelek alig nyomódtak be, láthatóvá vált, amikor kiszedtem a dobozból és el se repedtek/. Kérdés az, hogy esett vagy ráesett, vagy rádőlt e valami. Lefotóztam a futár jelenlétében. Azért adtam neki 500 Ft borra valót, lehet nem ő a hibás. meg, hogy nem tört ripityára, azé is hálás az ember a mai Világban. Ha a működésben lesz akármi gondja, megyek reklamálni a GLS-hez a fotókkal.
Egy karcot se találtam amúgy rajta/megkímélt állapot/, azért jól be is volt csomagolva, az védte rendesen. Majd pár hét múlva foglalkozok vele, sok jót olvastam róla, kiváncsi leszek, hogy produkálja e az olvasottakat. A Denon3910 a szám.tech.-es ismerősnél, vár a kondicserékre táp és audio résznél, vezérlőchip hűtésre és a feszültségszabályzók átalakítására, esetleg cserére.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz junkpod #79446 üzenetére
A te leírásod alapján nincs magasabbra téve a léc.500 a realitás új rendszerben beugróként,amiben már van némi mozgástere is és olyan rendszert kap,aminél nem azt érzi,hogy pénzt dobott ki az ablakon.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
junkpod
veterán
válasz Pandimakaay #79433 üzenetére
Szerintem magasabbra teszik a lécet mint amekkorát te ugrani szeretnél.
Belépő kategóriás erősítő újonnan is van 180-250 között,5.1 hangszóró szett melynyomóval szerintem elérhető 200 alatt újonnan (amennyiben megelégszel 5db szatelit dobozzal).
Használtan pedig minden olcsóbb.
Először menj el pár helyre és hallgass meg konfigurációkat, döntsd el, hogy miben engedsz kompromisszumot és miben nem.Box's don't touch!
-
félisten
válasz Pandimakaay #79428 üzenetére
szia ! legolcsóbban ajánlható szerintem használt piacról ez :[link]
ez 95 ezerért 5.1 rendszer.csodát ne várj tőle de ennyiért szerntem jó vétel, ha megvan még.
vagy ez 110K .[link] szintén 5.1
[link]
Erősítőnél kérdés mire van szükséged ARC , eARC, Dolby Vision stb támogatásra.
Ez már jó lehet.[link]
nagyjából 200 K így kábelezéssel együtt.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Gino20
őstag
Szerepel a hirdetés címeiben, ami ahogy nézegettem nagyjából valid (találtam más Angol boltot, ahol fontra pontosan annyi volt a listaár, mint ami itt át van húzva).
Aki külföldről vásárol, az szerintem tisztában van vele, hogy van szállítási díj és mondjuk Anglia esetén lesz vám is, de még így is pazar lehetőség, ha valaki ilyet keres. Amúgy tartalmazza a hirdetés ezeket az összegeket is. A szállítási költség meg szerencsére nem szorzódik a termék darabszámával (1db ~30 font, 4db ~65 font). -
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #79438 üzenetére
A 650-es kedvezmény nélküli ár 530 lesz. Félre ne érts, hatalmas javulás, de nem esik be 200-ra. Igen, a PC-s aktív vonalon sub nélkül még az is lehetséges, de mivel általában visszadobják, hogy kényelmetlen, nem szoktuk erőltetni.
-
válasz tranceplanet #79438 üzenetére
Ja, úgy már nagyon más a leányzó fekvése.
-
válasz VoidXs #79436 üzenetére
60k/db áron mondjuk aktívat is kapsz már, ínyenceknek akár AMT-t is (Adam T5V). Mondjuk ott a tápot is kábelezni kell, az lehet horror. Meg a minőség nem tudom mennyivel rosszabb. De a supertweetertől engem kiráz a hideg.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Pandimakaay #79433 üzenetére
Legalább 5 hangszóró, 1 sub, és egy erősítő. A legolcsóbb ajánlott hangszórók a Sony SS-CS5-ök, 60k/db, és akkor a centert még máshogy kell megoldani, egy sub 150, egy erősítő pedig 200. Ez a csomag újonnan kedvezményekkel kijöhet 500-ból. Természetesen elég sok hangszóró elhagyható.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Ha esetleg valaki számára érdekes lehet, akkor jelenleg itt [link] a bolti ár töredékéért lehet vásárolni beépíthető Revel sugárzókat.
-
cintula187
addikt
Sziasztok. Kicsit unom a jelenlegi AVR + hangfal szettem. Monitor Audio BX2 állványos párost hajt meg egy Pioneer VSX827 sztereó módban. Továbbiakban is AVR-re lenne szükségem mert HDMI -n kapja a PC ről , chromecast rol a médiát illetve lehet egy centert is beszereznék 175mm magassági bezárólag. Főképp használtak közül pl. NAD t748 at láttam. Nem tudom az mennyire lenne előrelépés.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
BBéci
legenda
Sajnos 500000 egy belépő kategóriás házimozi rendszer ára. Amennyiben használt alkotóelemekből állítod össze, akkor is kevés a 200, hacsak nem 15-20 éves az AVR és a hangdobozok vagy a legeslegaljából válogatsz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiss66
senior tag
válasz svgyula #79425 üzenetére
A szerelő, aki legutóbb szerelte, azt mondta, hogy szerinte nem szoftverhibás/ mert ezt kérdeztem tőle/. Azt mondta nem is fejhibás. Szerinte a kora miatt melegszenek benne az alkatrészek, azokat kéne hűteni. Rakott a vezérlőchip-re egy kis alu hűtőbordát és azzal egy filmet hiba nélkül végigvitt. És nem fagyott le ott, ahol előtte mindig lefagyott. Viszont, mikor másodjára elindítottam , rögtön az első után, a megszokott résznél megint lefagyott.
Tehát, szerintem jó a tipp, a melegedés miatt fagy le/plusz egy másik szerelő, ezzel összefüggésben mondta, hogy a nem jól működő kondik, sok furaságot tudnak művelni/, a vezérlőchip-re tett jelenlegi alu hűtőborda jó, de kevés, egy film után az se bírta megfelelőre hűteni a chip-et. A szám,tech-es ismerőssel ki fogjuk cserélni a vezérlőchip-en a rátett hűtőbordát nagyobb kapacitásúra. Itt a prohardveren már kaptam ötleteket, hogy miket kéne, pl sárgaréz vagy vörösrézbordát/merthogy azok jobban vezetik a hőt, mint az alu, plusz a dvd lejátszó oldala is a hűtőborda meghosszabbításaként funkcionálna/ a lejátszó oldalához rögzítve, és a chip-re ráültetve, megfelelő hűtést lehetne adni neki. A szám.tech-es ismerős említett olyan hűtőbordát, amiben gáz van/. A kondicserék után, ha nem működne megfelelően, akkor szerelni fogunk rá ventillátorokat , a nagyon csendeseket. Valahogy a végére járunk a hűtésnek. És remélem, hogy a szerelőnek igaza van, aki azt mondta, hogy nem szoftverhibás, mert az már gubancos dolog lenne. Visszatérve a vezérlőchip-re, szerintem az amikor túlmelegszik, a hibakorrekciós részt összezavarja, és azért fagy le a kisebb karcoknál és a részek közt is, mivelhogy amig hideg, nem fagy le sehol.
Az időtállóbb polaritás nélküli kondi lesz a jó megoldás, akkor is ha drágább.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Mi a célod? Mondjuk miután elolvastad az õsszefoglalót.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, szeretnek egy hangrendszert a tv hez. Filmnezeshez. Mit tudtok ajanlani? Nem szeretnek 500 ezret rakolteni. De a leggagyibbat se. Van vmi otlet honnan induljak el?
-
Quetz
őstag
válasz Majimr #79417 üzenetére
A hivatalos dokumentáció szerint:
Frequency response (-10 dB): 35Hz - 400Hz
Frequency response (--3 dB): 42Hz - 250HzEzek alapján ez egy asztali PC-s mélynyomó, ami arra jó, hogy az otthoni stúdiódban zenéljél vele. Házimozihoz olyan eszköz kell, ami tudja -3 dB: 20Hz - 120Hz.
Egy jó álló hangfal, vagy egy komolyabb állványos ugyanazt tudja, mint a mackie. -
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79424 üzenetére
Azt nem tudom miért fagy le. Én szoftver hibára tippelnék. Nyilván belejátszik a kora, az éppen aktuális film kódolása, a lejátszó beépített dekódolója stb. Sajna a 10+éves DVD lejátszók beépített lejátszó+dekódoló már nem minden filmet képes olvasni ez pedig cserélni szinte lehetetlen.
Az audio rendszerhez azért használnak polaritás nélküli kondikat mert azok "hülyebiztosak" és tovább bírják mint a tömegben gyártott elco kondenzátorok. Viszont csak egy példa a 10mF 100V elco(+ - jelölve) kondenzátor ~60Ft a polaritás nélküli pedig 500Ft.
Ugyanebből a direkt audio rendszerbe szánt pedig ~1500Ft-tól.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
attiss66
senior tag
válasz svgyula #79423 üzenetére
"...csak egyszerűen rossz lesz a rendszer..."
pl , abban szerepet játszhat, hogy lefagy a rendszer filmnézéskor?" kifejezetten polaritás nélküli kondenzátort érdemes berakni"
ez miért jobb, mint ami polaritásos? Azt olvastam, hogy nem lehet felcserélni a polaritást, mert felrobban a kondi, de gondolom a szakértő nem cseréli fel , akkor valami más miatt jobb? -
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79421 üzenetére
Az audio részen mindenképpen szint lépés, bár ez a hallástól is függ!
A táp részen az élettartamot lehet kitolni. Sokszor nem is látszik ha kiszárad/elöregszik a kondenzátor csak egyszerűen rossz lesz a rendszer. Az audio részen még az is befolyásoló, hogy azért a drágább minőségi kondenzátorok kapacitása az alap +- 20%-tól azért pontosabb.
Mert azért a ráírt érték nem mindig tükrözi a valóságot az a %-os eltérés megengedett az "occó" termékeknél. Nagyon sok hangváltó azért kerül nagyon sok pénzbe mert összeválogatott (párosított) alkatrészekből építik. De az egy más világ.....Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
attiss66
senior tag
válasz svgyula #79419 üzenetére
"Az audió részen nem szabad változtatni a kapacitás értékén, mert elmehet minden."
de nem véglegesen, mert ha utána ki lenne cserélve a megfelelő kapacitásértékűre, akkor onnantól megint rendben menne. nem?
pedig én elég olcsónak nézem, amit linkeltél, vannak attól drágábbak is. pl Audio Note Kaisei [link]
Mennyire érdemes nagyon jó minőségű, drága kondikra cserélni az audio vagy tápkondikat?[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
Igen mert a légmagos tekercsből jóval nagyobb kell mint a vasmagosból. A nagy teljesítményű hangfalaknál probléma a
vasmag telítődése és utána már változik a hangzása is. Amit beraktam fényképet azon is légmagos a tekercs ill. műanyag csévetestre van tekerve. Természetesen az új! A magyar(fekete doboz) az vasmagos! Valószínűleg ez is egy része a rosszabb hangzásnak. Amit én itthon tekertem annak meg fából esztergált a cséveteste mert az volt itthon műanyag meg nem.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz attiss66 #79410 üzenetére
Ha melegszik a tápnál akkor érdemes nagyobb feszültségre készült de ugyanolyan értékűre cserélni. Van olyan aminél fel van tüntetve az üzemi hőmérséklet is! Persze a hely nagysága is meghatározó. Viszont ki lehet hozni a panelról ha máshol van hely mert ez nem okoz gondot megfelelő szigetelés esetén. A kapcsolóüzemű tápnál azért figyelni kell mert ott a 3-400V sem ritka!
Az audió részen nem szabad változtatni a kapacitás értékén, mert elmehet minden. Itt szintén nagyobb feszültségre készült és vagy kifejezetten polaritás nélküli kondenzátort érdemes berakni. Nyilván ezek nagyon nem "occó" alkatrészek. Csak egy példa.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Quetz
őstag
válasz Majimr #79412 üzenetére
- A Mackie-t felejtsd el, annyira vérszegény, hogy pénzkidobás lenne csak. Az árát csoportosítsd át a frontokra.
- Az, hogy mi hány ohm magában még nem érdekes, mert hangerő hiányában nem mondanak semmit. Ha halkabban mozizol, akkor a 4ohm se probléma, ha meg referencia szintre tekered a hangerőt, akkor egy 8ohm-os rendszer is lekapcsolhatja az erősítőd. -
krx21
nagyúr
-
attiss66
senior tag
Zárt minőségi hangfalakat már nem gyártanak? mert én egyet se találtam a net-en.
-
Majimr
újonc
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
5.1 hangrendszert szeretnék építeni de előtte néhány infóra szükségem lenne.
Ezek adottak a rendszerből.
Erősítő: Onkyo TX-NR509
https://www.plazmadiszkont.hu/termekek.php?megnyit=hazir&fajta=&gyarto=1103&id=4292
Mélyláda: Mackie CR8S-XBT
https://www.muziker.hu/cr8s-xbt
Van egy 8 ohmos centerem és 8 ohmos háttérsugárzóim de nem lényeg mert régiek, azokat ki fogom cserelni.
Magnat hangfalakat néztem hozzá, jelenleg a 2 front hangfalat szeretném megvenni a rendszerbe.
Kérdés: Az erősítő 6-16 ohm. Én magnat hangfalakat nézegettem eddig amik 4-8 ohm. Ezek így kompatibilisek egymással?
Ti milyen márkákat ajánlotok?
Ha valakinek van hozzá hangfal újszerű vagy új, ajánlatokat is fogadok. A front hangfalpárra 80 ezer forintot szánnék maximum használt hangfal esetén. -
junkpod
veterán
Tegnap megmértem, egy 2,5 órás Atmos film után, az üveg ajtós Besta szekrénybe zárt Sony dh790 tetején 39 fok volt. Jól gondolom, hogy ez nem kíván aktív hűtést?
Box's don't touch!
-
attiss66
senior tag
válasz svgyula #79408 üzenetére
"A másik alapvető alkatrész a hangváltókban a kondenzátor. Ennek a hangfrekvenciákra gyakorolt hatása pontosan az ellenkező mint a tekercseknek. Vagyis a jel útjába helyezett kondenzátor kapacitása függvényében csillapítja az alacsony frekvenciákat. Nagyon fontos a kondenzátor anyaga a hangfrekvenciás eszközökben mert igen nagy torzítást okozhat a magas tartományban, illetve elöregedése esetén a "fátyolos" hangzás egyik oka->eltűnnek a szép magas hangok."
Ez, vonatkozik a dvd lejátszóban lévő kondikra is? Merthogy cserélni akarunk a Denon3910-ben sok kondit/elméletileg amik túlmelegszenek/, digitális hőmérővel ellenőrizve a melegedést, vagy van más szempont is a cserére? De nem csak az audio résznél cserélnénk, hanem a tápnál is.
A "kondenzátor anyaga" -nál mire kell figyelni? Az elektrolitkondenzátorokon belül van jó, kevésbé jó, és rossz, a célra? -
attiss66
senior tag
Jövő hét hétfőn fogja átadni a GLS-nek a csomagot a srác, akitől vettem a Denon AVC-A11SR házimozi erősítőt és a csomag utazik Debrecenbe. Remélem nem törik össze a szállítók. Elméletileg kedden vagy szerdán érkezik meg.
-
svgyula
addikt
Az zárható ki egyértelműen, hogy egy tekercs nincs hatással a hangokra! Ráadásul mindegy, hogy vasmagos, vagy légmagos az csak az induktivitásán változtat. A tekercsen keresztül haladó váltakozó elektromos áram(zene, film, stb.->hang) a tekercsben
indukciót indít el. Ettől a kimenő jel a menet másik végén megváltozik. A magas frekvenciák jelszintje lecsökken. Mert itt is mint amúgy mindenhol a távolság függvényében a magas hangok energiája gyengébb. A másik alapvető alkatrész a hangváltókban a kondenzátor. Ennek a hangfrekvenciákra gyakorolt hatása pontosan az ellenkező mint a tekercseknek. Vagyis a jel útjába helyezett kondenzátor kapacitása függvényében csillapítja az alacsony frekvenciákat. Nagyon fontos a kondenzátor anyaga a hangfrekvenciás eszközökben mert igen nagy torzítást okozhat a magas tartományban, illetve elöregedése esetén a "fátyolos" hangzás egyik oka->eltűnnek a szép magas hangok. A harmadik alkatrész az ellenállás. Ezzel a különböző ellenállású hangszórókat állítják be azonos ellenállás értékre. Ha ezt kihagyják akkor egyszerűen a kisebb ellenállású hangszórón lesz az egész terhelés és ez sokszor kis füstfelhő kíséretében jelentkezik. Nos ezeknek a kombinálásából állítanak össze hangváltókat. Ezeknek a jellemzői: hány dB a csillapítás a sávok között, mekkora a keresztező frekvencia, hány Ohm az ellenállása a kapcsolható hangszóróknak, végül mekkora teljesítményt tud átvinni. Hát dióhéjban ennyit arról ami szerinted kizárt. De tehetsz egy egyszerű próbát tekerj fel egy 10mm átmérőjű műanyag csőre 30menetet pl. 0,5mm rézdrótól és kösd be egy hangszóróval sorosan. Hallani fogsz "coddát"Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest