Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz cintula187 #84055 üzenetére
Coreelec alatt kodi. Mas nem kell rá. Kondiba meg ott a mediatár.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
VoidXs
Topikgazda
válasz cintula187 #84020 üzenetére
Az LSR310S kisebb és jelentősen jobb.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Mauzes
addikt
válasz cintula187 #83996 üzenetére
Ha mégis kábeleket szeretnél cserélni, tudok ajánlani egy FB csoportot, ahol tucatjával jönnek fel a többszázezres "audiofil" kábel hirdetések. Komolyan mondom, a hirdetések negyede valamilyen kiegészítő, 500 ezres tápelosztók, 200 ezres tápkábelek, hangfalkábelek, rezgéselnyelők. És ezek hamarabb elkelnek, mint a vasak, nem igazán értem...
Például valaki felszámolja a sztereó rendszerét, csak a "kábelek" használt ára 2 millió Ft.
Cardas Audio Nautilus hálózati tápelosztó 700.000
Cardas Clear Sky X4 LS Hangfalkábel 420.000
Cardas Audio Clear Reflection Power 1.5 m 250.000
Cardas Audio Clear Power 1.5 m 300.000
Cardas Audio Clear Cygnus Power 1.5 m 140.000
Cardas Audio Clear Network 1.5 m 120.000 -
lenox
veterán
Egy sub kene ehhez is. 150k-tol ameddig kedved van.
-
Quetz
őstag
válasz cintula187 #83998 üzenetére
A fontossági sorrend audió esetén:
- Hangfalak
- Akusztika/szobakorrekció
- Elektronika
- Tudatmódosítók szintje
- Kábelek -
ctrlaltdel13
őstag
válasz cintula187 #83998 üzenetére
Hát én biztos nem kábelekkel hangolnám a rendszert.
A MA-ról, még mem hallottam, hogy harsány lenne.
Az a mindenes lejátszó nem egy felső kategóriás cucc,nem hiszem hogy komolyabb dac lenne benne,mint az avr-ben.
Gondolom akkor analógon akarod átvinni a jelet az avr-be, azt csak erősítésre használva.
Ettől csodát nem várnék,max más lenne.
Szerintem a hangkeltők nagyobb súlyt nyomnak a lattba, a szinpadkép,stb terén.
Elhelyezés,üléspozició,(akusztika)minden kimaxolva🤔? -
ctrlaltdel13
őstag
Ha a technikával meg vagy elégedve,miért akarsz bármit is cserélni🤔
Igaz a kapott hang paramétereiről,azok esetleges hiányáról semmit se írtál. -
aktív tag
válasz cintula187 #80958 üzenetére
Ehh, hát jó. Amúgy persze, akár a feje tetejére is állíthatod, de nyilván nem úgy találták ki. Oldalra borítás még kevésbé gáz.
Úgy csatolod el a padlótól ahogy tetszik. Egy két műszaki megkötést leszámítva eléggé szabad ez a hobbi, úgy csinosítod alakítod a rendszeres ahogy neked tetszik optikailag, hangilag. Van ami placebo, de ha neked úgy jó akkor pont jó -
DoItYourself
addikt
válasz cintula187 #80958 üzenetére
Nekem is oldalra van fordítva a subom, mert a kisasztal alá nem fért be állva, nagy sűrűségű szivacshasábot tettem alá, amit vmi csomagolóanyagból tettem félre.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
csƵ
addikt
válasz cintula187 #80952 üzenetére
A Nubert subokat nézd meg.
Konkrétan az XW-800 Slim ilyen.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz cintula187 #80952 üzenetére
Milyen szubot akarsz te döntögetni? Alapvetően bármelyiket lehet, csak hülyén néz ki Viszont! Ha találsz használtan egy polk audio dsw pro 660, azt gyárilag úgy találták ki, hogy át szerelhetőek a lábai. Gumilap meg persze, játszik. OBI, Praktiker mosógép alátét gumilap. Méretre vágod és már jó is. Vagy valami anyagos boltban veszel valami vastagabb filc anyagot és azt ragasztod rá.
I'am Dony javaslata a BK elec szerintem jobb választás mint a Dali -
aktív tag
válasz cintula187 #80948 üzenetére
Véleményem szerint ebben a kategóriában a lefelé néző membrános változatok kerülendők és nem csak a szomszéd miatt. Amúgy meg még ha placebó is, de egy gránit lapot csak tennék alá. Ami nálam volt BK elec az lefelé néző volt, de hamar az oldalára lett döntve, nekem valahogy úgy jobban bejön.
Nálunk szerencsére nincs gond az FTF részével, kedvesem is nagy zenebarát, volt hogy elmentünk meghallgatnia egy szettet és pár perc hallgatózás után mosolyogva rám nézett és azt kérdezte, hogy "ugye megvesszük?!" -
aktív tag
válasz cintula187 #80945 üzenetére
Amúgy a fentiekből én is BK elec-re szavaznék. Járt már nálam, igaz egyel kisebb változat, de igazi kis méregzsák volt. Nekem kicsit kevés volt abban 10" és bármennyi is szépen meg jól szólt, főleg zenéhez, végül csere lett. Volt még Elac, SVS és most végül az XTZ. Megérkeztem (egyelőre )
-
I'am Dony
őstag
válasz cintula187 #80939 üzenetére
Ár érték arányban ezt nyugodt szívvel megveheted: [link] Ez egy nagyon jó szub, hozzáértő gyártótól. Ez alatt nem igazán van értelme.
-
proci985
MODERÁTOR
emlitett XTZk darabja sajnos duplaja kb.
SPEA: durva. es tok viccesek a pici speakerek amig nem veszem figyelembe, hogy az a Lego modell mekkora a valosagban.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Gino20
őstag
100e Ft alatt, így hirtelen én (ez semmit nem jelent, majd lehet más tud egyebet) nem tudok, de ha már linkeltél Q Acoustics-ot 190-ért, akkor ez pl [link] szerintem egy jó választás. Pici, kompakt, refis, de nem röfög, teljesítménye meg sok mindenre elég. Első szettem sub-ja ez volt [link] kb egy hétig, de "magasabb" kategóriás soundbar után is csalódás volt. Nem volt előrelépés, max oldalra. Ezt követte a Dali E12, ami ha nem is multiverzumnyi különbséget hozott , de mégis akkora előrelépés volt, hogy a subwoofer fogalom, akkor egy új szintet nyert az SB vagy MRW10 után.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Köszi, még nincs kész
Nem könnyű szituáció, lehet inkább várnék és spórolnék még egy kicsit amennyiben szükséges. Csak gyorsan átfutva a pangó használt piacot kb ez a három működhet. Szerintem
B&W 600 -
aktív tag
válasz cintula187 #80937 üzenetére
Legalja? Árban? Minőségben?
Szintén panelben, de 18 nm-en. Persze van némi technika mögötte de sosem volt gond a szomszédokkal.. 2db XTZ 12.17 edge -
BBéci
legenda
válasz cintula187 #80935 üzenetére
Nem ismerem azt a Q szubládát. Viszont használtam, teszteltem legalább százfélét, volt köztük olyan reflexes ami tetszett és ajánlottam másoknak, de magamnak csakis zártat vennék. Ízlés dolga.
Be lehet úgy állítani, hogy szinte észrevétlenül simuljon a hangképbe a szubbasszus, mégis jelentős mértékben növelje az élvezeti faktort.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Anubis_9
őstag
válasz cintula187 #80806 üzenetére
A kézikönyvben találtam egy ilyen beállítást:
"Digitális audiokimenet engedélyezése. (MENU/123) MENU Hang További beállítások.
Mivel ez a Smart TV Sony/Philips Digital Interface Format (S/PDIF)-kompatibilis, a tv-készülék digitális audiokimenetet biztosít számos digitális audioeszköz, például hangszórók, A/V-erősítők és házimozi rendszerek
számára, az alábbi értékek beállításával.
- HDMI-audioformátum: A hangbemeneti jelet olyan formátumra állítja, amely megfelel a tévé HDMI-csatlakozójához csatlakoztatott külső eszközhöz.
- Audioformátum: Itt választhatja ki a digitális audiokimenet (S/PDIF) formátumát. Az elérhető formátumok a bemeneti forrástól függenek."Amint hazaértem, otthon ránézek, mi van beállítva.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
félisten
válasz cintula187 #80803 üzenetére
Egy két dolgon túl kell tennie magát az embernek. Gagyi távirányító, kicsit gagyibb összeszerelési minőség, doboz ,ilyesmi.Denon ezekben sokkal jobb.
De a lényeg a hangzás az viszont mindenért kárpótol.Élvezetes, ez a legjobb szó rá,teszi a dolgát. Érdekes adalék, hogy az utóbbi 5-6 erősítőm közül ez az aminek a menüjébe nem lépkedek be amióta megvan, ez annak a jele hogy elégedett vagyok vele.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Quqesz
nagyúr
válasz cintula187 #80791 üzenetére
HDMI beállításnál pcm helyett bitstream esetén?
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80796 üzenetére
A screenshot alapján a CC azt írja hogy a fogadó készülék, azaz a TV nem támogatja és ezért lejatszashoz letiltja.
Box's don't touch!
-
embe
nagyúr
válasz cintula187 #80789 üzenetére
De nem az LG-nek volt licensz problémája és pont a DTS jogtulajdonosával? Pár éve mintha pont az LG tévék küzdöttek volna ezzel, hogy nem tudták kezelni....de az is lehet rosszul emlékszem.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80791 üzenetére
Elvileg a C3 már tudja a DTS-t. A lejátszón és a TV-n is az "áthaladás", "passthrough", "átengedés" opciókat kellene választani. Illetve a TV-n is engedélyezni az ARC-t és a DTS-t ha kell/lehet és az erősítőn is érdemes átnézni a HDMI ARC beállításokat.
De az OLED topikban érdemesebb lesz kérdezni, sokaknak vanb LG C3 és nekik van erről direkt tapasztalatuk is.
(Nekem Sony van, azon minden hangformátum átengedhető, de azt is be kellett jól állítani.)[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80789 üzenetére
A CC le tudja játszani a DTS sávot passthrough módon?
A tv tartalmaz DTS licencet, azaz képes lejátszani vagy továbbítani a DTS hangot? Milyen TV?Box's don't touch!
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #80788 üzenetére
összehoztam a kapcsolatot. igazából azt nem találom hogy pl. a DTS kapcsolatot kijelezze az erősítő. Ezt optikán se sikerült amúgy .
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80724 üzenetére
1. Legjobb megoldás AVR csere.
További megoldások:
- marad minden, CC TV -be, hang tovább HDMI ARC vagy optika az AVR -be. Itt korlátozott lesz a hang minőség, a tv képességei és az ARC/optikai továbbítás képességei miatt.
- veszel egy HDMI audió extractor kütyüt amivel ketté osztod a CC kimenetet képre és hangra, 30khuf ami jó is. Ekkor az erősítő vezérlését és a CC vezérlését is külön távval kel csinálni.Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Tökéletes töketlenség
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik