Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Egy pár lépcsőfokot átugrottál. Hogy finoman fogalmazzak..
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
senior tag
Bölcs döntés. Nem véletlen az a 2,7-es értékelés a Cordon Electronics oldalon;
Email-eztem velük a hibával kapcsolatban, azt írták vigyem be, bevizsgálják, javítják, ha úgy van.
Bevittem, ott közölték, hogy mivel lejárt a gari, ezért pénzes lesz a bevizsgálás (9000 Ft). De ha igaz amit mondok, hogy ezt javítja a YAMAHA visszahívásban, akkor persze nem kell kifizetni.
Ma felhívtak, hogy akkor a 130 ezerért vett erősítő javítása 120 ezer lenne.
Ha nem kérem, akkor intézzem a visszahívásos weboldalon, mert ők gari után nem javítanak ingyen.
Csak tök jó lett volna, ha ezt előre mondják, még mikor leveleztünk, mert akkor nem vettem volna ki szabit, hogy elvihessem hozzájuk az erősítőt. Most megint mehetek érte, de közben meg nem használhattam és nincs is javítva.Csak érdekelt volna, hogy melyik volt a hibás HDMI chip, és melyik a jó chip (más a gyártója).
[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
Én feladtam a Cordon és a magyarországi Yamaha support egymásra mutogatását. Felkerestem egy ezer éve Yamaha eszközökkel, főleg szintetizátorjavítással foglakozó emberkét, aki egyébként hivatalos szerviznek minősül, és tökéletesen lezongoráztam vele a dolgot. Elvittem a kis alagsori műhelyébe, ahol kicserélte a modult.
-
senior tag
Valaki intézte már a következő Yamaha erősítők gyári visszahívását?
RX-V4A, RX-V6A, RX-A2A, TSR-400 és TSR-700Story röviden:
2021-ben előre megígérték, hogy majd egy firmware frissítéssel bekapcsolják a HDMI 2.1 funkciókat ezeken az erősítőkőn (RX-V4A adatlapján még mindig látszik). Sajnos ez nem jött be. Néhány korai modellbe nem megfelelő HDMI chip került, amivel lehetetlen kihozni a 4K/120Hz HDR képet. Erre készítettek egy globális visszahívást, amit a fenti linken lehet elérni.Az újabb gyártásúakba már másik HDMI chip/lap került, így azok már nem érintettek!
Én pl. 2021. februárjában vettem, és érintett vagyok.Itt tudod ellenőrizni, hogy érintett-e a te egységed. Innen is tudod kezdeményezni a regisztrációt, ha szükséges.
Én most jutottam el az intézésig, és a következők a tapasztalataim:
- ha garancia időn belül kezded el itthon intézni, akkor megoldja a szerviz (Cordon Electronics)
- garancia időn túl viszont már csak a fenti linken, külföldre postázással érvényesíthető a HDMI lap cseréjeTehát én most tartok ott, hogy küldenek egy postázásra alkalmas dobozt, amiben visszaküldhetem az erősítőt javításra.
2021. őszétől 2 évig él ingyenesen ez a lehetőség. Tehát elvileg idén őszig.
Ha érintett az erősítőd, de nem használod ki a HDMI 2.1 funkciókat, akkor is érdemes lehet élni a még ingyenes javítással, mert a későbbi eladhatóságot nagyban befolyásolhatja!
[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #76888 üzenetére
Meg is indokoltad magadnak.., nekem bejön az igazi dögös amerikai karakter, főleg mozira - de populáris zenére is Klipsch polcsugárzókat használok.., nekem telitalálat volt..!
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Zsömica #76879 üzenetére
Kifejtenéd, hogy miért pont a Klipsch?
Bevallom őszintén, hogy a felsoroltak közül a Klipschtől tartok a legjobban mert úgy tudom nem mindenkinek jön be a "hatásvadász/bulizós" hangzás meg a tölcséres magas sugárzó de úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér ha úgy van. -
krx21
nagyúr
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Ha van esetleg valakinek Denon AVR-X2200W erősítőhöz magyar nyelvű használati utasítása, akkor el tudná nekem küldeni?
Köszönöm előre is.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Zsömica
aktív tag
válasz HELLAFLUSH #76878 üzenetére
Klipsch-re 1szavazat!
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Frontsugárzó vásárlás előtt állok, a kérdésem pedig arra irányulna, hogy az alábbi polcsugárzók közül melyikkel járnék a legjobban ha filmezés és zenehallgatás lenne a fő szempont.(utóbbiból minden műfajt hallgatok)
Az erősítő 5.1csatornás illetve mélysugárzó, center és háttér már van.
(Típusukat nem írom most le mert ezeket is cserélni fogom rövid időn belül)
A keret frontsugárzóra 150e FtAz alábbiak közül kellene választanom:
-Acoustic Energy AE100 MK2
-Fyne Audio F301i
-Indiana Line Nota 260 X
-Klipsch RP-160M
-Polk Audio Signature S20EHa esetleg van más is ami jobb ezeknél akkor azt is meghallgatom.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bencefica13 #76874 üzenetére
Én a második opciót választanám, használt 6015 vagy 4500H. részemről főleg a 6015 Marantz, jobban szeretem a hangképét.
Audyssey MultEQ XT32 verziót támogatják ezek.
Hangfalakban amúgy az RP 600M mellé nem overkill semelyik , nem alulértékelt párosítás semelyik oldalról.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-igu-
addikt
ha szempont az audiofilség (későbben akár) és a jó szobakorrekció, akkor én NAD, Anthem, Arcam vonalon néznék szét elsősorban
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Quetz
őstag
Denon x3600H vagy x4500h. Különbségekről itt olvashatsz mondjuk: - - - - https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x3600h/denon-avr-x4500h/
https://www.reddit.com/r/hometheater/comments/dtrqw4/denon_avrx3600h_vs_avrx4500h/[ Szerkesztve ]
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
AVR választásban tudtok egy kis tanácsot adni, kérlek? Megrendeltem a két végső 3.0-ás hangfal setup-ot, két különböző árkategóriában (Polk Signature S20E és S30E és Klipsch RP-600M II + RP-504C) és itthon tesztelném őket, hogy melyik tetszik jobban nekünk.
Viszont AVR-ben egy kicsit elbizonytalanodtam, hogyha a jövőben majd upgradelni szeretnék esetlegesen, vagy akár már most is a jobb szobakorrekció miatt, Ti mit választanátok?
1. opció: Új Denon X1700H, vagy 2800H és ha később rákapok az audiofilság ízére és feljebb lépek AVR-t is cserélek egy akkori újabb darabra (ahogy néztem ~250k HUF)
2. opció: Használt Denon X3600H / X4500H, vagy Marantz SR6015 (~400k HUF), ha találok megfelelőt és remélhetőleg ebben az esetben az AVR future proof és ha tovább is lépek hangfalaknál a jövőben, nem feltétlen kell újat venniKöszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Természetesen haza érve megint működik minden, reggel úgy hagytam itt, hogy az istenért nem akart képet adni a Shield. Ha legközelebb előjön a hiba próbálkozom a bekapcsolási sorrendekkel, utána ha nem lesz jó kikapcsolom a DV-t és a 12-bit színmélységet. Ha valakinek van még ötlete, vagy hasonló sztorija, örülnék ha megosztaná!
Az eddigi tapasztalatokat pedig köszönöm!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
-igu-
addikt
válasz svgyula #76866 üzenetére
Nálam AppleTV + Anthem erősítő + Philips tévé: csak az AppleTV távirányítját használjuk, de ha hagyjuk magától stand by-ba menni a rendszert, akkor utána a távirányító csak az AppleTV-t éleszti fel, az erősítőt és a tévét manuálisan kell bekapcsolni.
Ami megoldást leltem, az az, hogy használat után én küldöm aludni az eszközt, akkor rendesen kikapcsolja a többit is.
Arra gondoltam ebből, hogy a készülékek egymáshoz viszonyított stand by időzítésével lehetne játszani, hátha.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Gabesz87
veterán
válasz morfondőr #76865 üzenetére
Nekem Yamaha 583 volt, és szintén volt valami megjelenítési gondom, a Telekomos IPTV boxxal összefüggésben. Már nem emlékszem pontosan mi, de talán az volt, hogy néha amikor a TV-t akartam nézni az erősítő bekapcsolása nélkül, nem volt se kép se hang. Kiderült, hogy a Yamaha HDMI Passthrough-ja az utolsóként nézett bemenetet jeleníti meg. Azt hiszem, kikapcsolt állapotban is lehetett forrást változtatni, talán úgy jó lett. Meg is untam aztán, és az IPTV-t közvetlenül a TV-be dugtam, így az erősítőbe csak a Shield ment. De lehet, hogy ez más jellegű probléma, mint ami neked van, és lehet, hogy nem is így volt teljesen ahogy írtam. Én mindenesetre rühelltem a Yamaha menüjét és megoldásait, úgyhogy váltottam Denonra, Yamaha előtt is az volt. Most minden ok (igaz, azóta Digi van), Shield távval kapcsolom az erősítőt is, úgyhogy most boldogság van!
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz svgyula #76866 üzenetére
Természetesen a Shield kapcsol mindent egy gombnyomásra, ami eddig tökéletesen működött is a régi TV-vel. Ezt a funkciót viszont nehezen engedném el, mert nem szeretek 3 távval szórakozni mire egy film elindul, de tesztelni fogom, hogy tényleg így megoldódik-e. Én naív meg azt hittem, hogy az új TV jobban kompatibilis, mint egy 2015-ös modell!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
svgyula
addikt
válasz morfondőr #76863 üzenetére
Szia! Nekem a TV-PC között csinál ugyanilyen "anomáliát" Én arra rájöttem ha a TV standby állapotba van amikor indítom a PC-t akkor utólag nem ad képet csak ha egy pillanatra átkapcsolom egy digitális adóra majd lekapcsolom a TV-t. Utána már simán megy. Az mondjuk a PC/szoftver hiba, hogy ha a hangot pl átkapcsolom másik kimenetre(asztali hangszóró) akkor érdekes módon utólag is ad képet a TV. De ha leállításkor a TV-n maradt a hangkimenet akkor nincs az az istem, hogy egyből képet/hangot adjon utólagos bekapcsolással! Ha viszont be van kapcsolva a TV akkor minden rendben. Ha nálad a TV-t a lejátszó kapcsolja akkor meg is van a gond forrása, kb olyan mint a mesében hol van jel hol nincs.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
morfondőr
őstag
Én úgy emlékszem, hogy nem, de mivel mindig reggel jelentkezett eddig a probléma, amikor rohanunk, nagyon tesztelni nem tudtam csak kapkodtam a kábelekkel meg mindennel. A gyereknek szoktam 10-15 percre valamit bekapcsolni amíg reggelizik. Múltkor csak ki lett kapcsolva, délután bekapcs után meg minden ment ahogy kell, pedig nem nyúltam semmihez. Kíváncsi leszek ma ha haza érek mi lesz.
-
-
morfondőr
őstag
Sajnos nem segít, mert próbáltam azt is, hogy állítok valamit, de nem jelent meg a menü. Viszont átváltva másik bemenetre (T-home tv box (fullHD-re állítva), Nintendo Switch (eleve fullHD) és PC (4K60), minden megjelenik csak a Shield nem.
-
félisten
válasz morfondőr #76860 üzenetére
szia!
Ez sajnos nálam is előfordult szintén Shield pro és Yamaha.
Eddig egyetlen erősítőnél , az Arcam-nál nem volt ilyen gond, Marantznál is ritkán ,de van.
Ha nincs kép, nyomj a Yamahán a setup gombra, előjön így az OSD majd lépj ki belőle és
akkor már látnod kellene a dolgokat. . Általában ez segít.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van, amire lehet nem tudtok megoldást mondani, de ötleteket szívesen vennék.
2 hete vettem egy LG CX OLED-et, így a fullHD világából tettem egy nagy ugrást. Az AVR egy Yamaha RX-V685 a lejátszó pedig egy Nvidia Shield Pro. Már harmadszor fordul elő, hogy reggel (valamiért csak reggel volt ez) egyszerűen nem ad képet a rendszer, a TV-n "nincs jel" felirat látható. 1-1 pillanatra felvillan a kép, de csak ennyi. A legutóbb ez a probléma délutánra magától megszűnt, munkából haza érve bekapcs után simán ment minden úgy, hogy nem értem hozzá semmihez. Már 10-20 órát biztos ment hiba nélkül a lejátszás.
Kábeleket cserélgettem, legelőször az oldotta meg a hibát, utána napokig nem volt semmi baj. Shield-en be van kapcsolva a DV, így 12-bit a színmélység, amit nem enged lejjebb venni (gondolom a dolby szabvány miatt). Lehet ez a probléma? DV film is ment már le, több is gond nélkül. Én még most is kábelre gyanakszom, de nem fér a fejembe, hogy mehet órákat ugyanazzal a kábellel, amivel egyszer csak nem ad képet?
Az ötleteket előre is köszönöm!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
svgyula
addikt
válasz Ger_man #76851 üzenetére
Azért kérdeztem mivel találtam egy ilyen cuccot.
Meg van ez a fajta is.
De ha ez nem működik akkor ilyenben gondolkodom.
Nyilván a tápra jó az USB aztán az AUDIO IN-hez pedig vezetékkel megy. De ezt a madzagolást szerettem volna elkerülni.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Ger_man
senior tag
Szia!
Te ismered az erősítőd, hogy mennyire melegedős. De egész biztos h egy zárt szekrényben melegebb lesz
Kábelek hogyan mennek majd bele? Nem kell a hátfalat kifúrnod? Így tudnál szellőzést is biztosítani.Én egy IKEA-s Bestát fúrtam-faragtam szét: LINK
5V-os ventillátora van a Noctuának és van RPM-es vezérlője is, azt építettem be: az USB-t amiről kapja az áramot az erősítőbe dugtam, így mikor bekapcsol az erősítő bekapcsol a ventillátor is. Az RPM vezérlővel meg annyira állítottam hogy hangtalan a cucc. Igaz én a szekrényre vettem üvegajtót is, emiatt gondoltam hogy kelleni fog a venti is. -
félisten
válasz VoidXs #76853 üzenetére
Vagyis lehet hátul is zárt (kivéve a ventinek vágott lyuk) és felül is, csak legyen egy venti?
#76854 krx21: Természetesen, egy körben ki vannak ezek vágva, vagy én kivágom a kábeleknek.
De akkor lesz két kis kör; plusz egy a ventinek.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
VoidXs
Topikgazda
Sajnos a legtöbb AVR hűtése épp a határain táncol. Ha beteszel egy PC ventit USB-re vagy triggerre erősítve, azzal együtt már fair. Nagyon sokan vannak itt, akik laptophűtőt tartanak rajta.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
Sziasztok!
Az erősítőt mennyire célszerű Tv szekrény erre kialakított polcára tenni?
A legtöbb ilyenbe éppen csak befér az erősítő, és semmi hűtést nem kap, mert hátulról is zártak ezek.
Mennyi helynek kell lennie az erősítő felett, hogy rendesen tudjon hűlni?
Nagy gáz, ha hátul nem nyitott a szekrény?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ger_man
senior tag
válasz svgyula #76850 üzenetére
Sajnos nem fog működni. Az erősítőkön lévő USB-k arra szolgálnak hogy pendrive-on tárolt zenéket tudj lejátszani (csinál még valaki ilyet? ). Ha oda bedugsz egy usb receivert nem fogja felismerni.
Neked valami ilyesmi kellene, de ez meg nem olcsó dolog: FIIO BTA30Pro.
Vagy egy egyszerűbb DAC is megfelel, ami BT TX, és RCA-n mondjuk ki tudja küldeni a hangot az erősítőre.
A tv-d mondjuk andorid alapú akkor talán felismer egy ilyen usb receivert, de ebben se vagyok teljesen biztos. -
svgyula
addikt
Üdv mindenkinek! Lenne egy kérdésem a házimozival kapcsolatban. Nos semmi gond nincs vele amit rácsatolok azzal tökéletesen működik. DE! Szeretném bluetooth kapcsolattal kiegészíteni. Nyilván van rajta USB 2 csatlakozó. Arra gondoltam ide berakok egy USB Bluetooth vevőegységet és azon keresztül hallgatom a zenéket amiket egy másik eszközről(teló, tablet) küldök rá. Nyilván lejátssza az USB pendrive tárolóról is az oda felrakott zenéket. Viszont azt nem tudom, hogyha ez egy bluetooth vevőegység az képes-e ugyanilyen formában "továbbküldeni" az erősítőnek? Vagy csak az a fajta működik ahol az USB bluetooth egységnek van audió kimenete és azt csatlakoztatom a hangrendszerhez? Tehát az lenne a cél a vevőt bedugom az egységbe onnan kap tápot és oda kellene a jelet is továbbítani mintha egy pendrive lenne. Próbál már valaki ilyen kapcsolatot létrehozni? Nyilván azért kérdezem mert nem akarok xdb bluetooth vevőegységet vásárolni. Azt szeretném kérni, hogy azok akik nem próbáltak ilyet kapcsolatot kiépíteni, kíméljenek meg a felesleges hozzászólásaikkal. Ha lenne esetleg konkrét működő darab és link azt megköszönném. Köszönöm a válaszokat előre is!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Yuden.Yari #76847 üzenetére
a kozepso testver NS-SW200at anno ilyen 150 euroert vettem, annyiert nekem ketto lett, de a kisebb modell ennyiert draga. egyebkent megvannak 8 eve, szoval szepen birjak.
Dynavoice challenger 8 vagy 10 mennyiert van? az itt altalaban nagyon jo aron megy, csaladtagnal az teljesit szolgalatot es az araert jo.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
jambiyya
őstag
válasz Yuden.Yari #76847 üzenetére
Ugyanebben a szituban, nekem ők javították.
szerk: amúgy avx-en láttam 1-2 subot 100k alatt, amennyiben a használt is szóba jöhet (nem mind adja meg magát éven belül ).[ Szerkesztve ]
-
Yuden.Yari
csendes tag
Sziasztok,
~11 éves HTKS 5-ös szettemben lévő "hkts 160sub/230" aktív mélynyomó megadta magát. Ehhez a "minőséghez" mérten keresem az utódját, de kissé el vagyok keseredve, mert az árak nagyon elszálltak. Nem szeretnék gyengébb minőséget, mint ami volt (de többre sincs szükségem), fontos, hogy fekete és semleges dizájn legyen, a hangszóró lefelé nézzen, vagy előre + legyen rajta grillrács (kisgyermek a fedélzeten). 4x4-es szoba, főként filmezni szoktunk. Az erősítőn van crossover + fázisállítási lehetőség, szóval az sem gond, ha a sub ezt nem tudja.. Újat keresek, hogy lehetőleg ne adja meg magát 1-2 éven belül..
Ezt néztem eddig: YAMAHA NS-SW050 Nagyon gagyi? Valami alternatíva esetleg? Ez is ~100 ezer Ft... e fölött a Polk Audio XT10 lenne 130 ezerért vagy a KLIPSCH R-8SW lenne 150 ezerért. (Utóbbit már nagyon soknak érzem, anno 80 rugó volt az erősítő, 70 pedig a hangfalszett...)
Köszi ha segítetek!
-
-
Zep76
friss újonc
Sziasztok!
Egy 20 m² körüli szobába szeretnék 2.1-es rendszert szinte kizárólag zene hallgatásra (elektronikus, pop, rock). 100-150e lenne a keret. Nem baj ha használt, sőt! Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy a legtöbbet tudjam kihozni ebből a pénzből. Eddig egy Jamo FC 6000, Auna AV2-CD508 párost hallottam amihez tudok viszonyítani. Klipsch márkából talaltam pár polcsugárzót peldául R-51M-et -
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Van valaki, aki esetleg használ házimozi rendszerben otthon Polk Reserve R200 hangfalakat? Külföldi oldalakon elég sok jót hallottam / olvastam róla, de kereső alapján itt nem találtam róla véleményt még.
35nm a nappali kb ahol lenne, torony nem megoldható a beépített TV szekrény miatt és a sub is kicsit kérdéses, mivel társasház, de alattunk pont nem laknak, felettünk pedig erkély van azon a részen, szóval lehet még megoldható is lenne.
AVR-nek Denon x1700h-t gondoltam.
köszi előre is! -
Gabás
addikt
Melyiket vennétek ugyanabban az árban egy kb 30 nm-es nappaliba: Monitor Audio Bronze 200+50+C150 vagy Monitor 300+100+C150?
-
Gabesz87
veterán
válasz atyec7 #76837 üzenetére
Tök jó, hogy neked van ~1m a sub-ok mellett. Nálam azért szűkebb a hely. Eddig nem volt gond, csak ez az új bútor hosszú kicsit. Igazából a hanggal semmi bajom, rontani biztos nem rontott a 2 sub, na meg költeni sem nagyon akarok most igazából. De kíváncsiságból megnéztem azért kleinanzeigen-en, mik vannak 400EUR körül azon márkákból, amiket itt néha látok említve, mint preferáltak, és ezeket találtam:
SVS PB 1000
REL HT / 1205
Klipsch R-112SW
Klipsch SW-112
Quadral Qube 10 -
atyec7
tag
válasz Gabesz87 #76835 üzenetére
Üdv. Nem igazán tudok teljesértékű tanácsot adni, mindössze az én tapasztalatomat osztanám meg veled. Denon AVR-X6300H házimozival használom 7.2.4 felállásban, a nálam is meglévő 2 TAGA TSW-120 sub-ládát. Nálam a tv-állvány két oldalán a 65' LG OLED alatt vannak elhelyezve. Oldaltávolságban tőlük kevesebb mint 1 méterre a 2 front, amik a faltól pár centire vannak, nagyjából egy vonalban velük. Nagyszerű a mozifilmek kiegészítőjeként, bár sokan mondják, hogy nincs is igazából rájuk szükség. Nos. Szerintem van. Nagyszerűek a mélyhangok teljessé tételében. Különböző streaming szolgáltatók, vagy akár BD filmek esetében a Dolby Atmos kiváló velük. Tartsd meg őket, de úgyis a te döntésed. Abban van igazság, hogy egy mérés nem árt. 30 nm helyiségben használva, az erősítő saját Audyssey bemérő, és kalibráló rendszerével a tökéletes: vagy legalábbis én így gondolom.
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Meglévő 65 colos oled tv-met 77-esre cserélném és már a kezdeti tervezgetéskor fellépett 1-2 probléma audio terén.
A jelenlegi rendszer Marantz sr5013, XTZ Edge 10.12, Boston Acoustic 5.0 állványokon. Amennyiben 77 colos tv-re váltok, nagy valószínűséggel nem tudom megfelelő távolságra tenni a Front hangfalakat és azok állványait.
Szóba került egy Hangprojektor csere is és arra lennék kíváncsi, hogy a meglévő rendszer és egy Samsung Q990b projektor között nagyon sok különbség lenne e a jelenlegi rendszer javára, vagy a másikéra?
A szoba mérete 17 nm2.
Az 5.0 cseréje javallott lenne most is, de a 4-500 ezres felár - új vétel esetén -, most nem igazán fér bele a keretbe. A hangprojektort jobban lehetne helyezgetni, film alatt lehet többet is nyújtana, de nem igazán szeretném elpotyázni a mostani rendszert se.
Másrészt Samsung hangproji mellé Samsung tv dukálna, de a fos mozgása miatt biztos hogy más márka lesz. Össze fog e férni egy más márka tv-jével, illetve lesz e valamilyen hátránya, ha pl egy LG vagy Pana Oleddel társítanám?Nektek mi a véleményetek?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Mélyláda témában kérnék tanácsot. Pár hónapja szereztem egy újabb TAGA TSW-120 sub-ot a már meglévő mellé. Egyrészt nem igazán tudom eldönteni, hogy a hang előnyére vált-e, változott-e valami, lehet hogy csak én vagyok hozzá botfülű. SZemben, szimmetrikusan voltak elhelyezve. Persze tudom, olvastam hogy 2 sub-ot megfelelő akusztikai mérésekkel lehet elhelyzeni a jó eredmény érdekében. A másik meg, hogy időközben megjött a rég megrendelt nappali bútorunk, és most az egyik sub-ot csak szorosan (passzentosan) a bal front és a szekrény között tudom elhelyezni (a front meg így szinte teljelsen oldalra van tolva a falhoz). Úgyhogy arra gondoltam, mégis maradna egy sub. A kérdés, hogy szimplán csak adjam el az egyiket, vagy pedig mindkettőt, és vegyek valami jobbat. Ebben kérnék tanácsot, hogy ha mindkettőt eladnám, olyan 100e körül (max.150) mit lenne érdemes venni? Használt is OK, sőt! ~30nm-es nappaliban lesz, Denon S950H-val.
Gyors keresés után pl. EZ tetszik (amúgy is részben fehér a bútor, emiatt később majd az egész hangrendszert szeretném fehérre cserélni). Jónak számít? Mennyire lenne előrelépés a TAGA-hoz képest?[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Ezeket a bipol-dipol hangszórókat van értelme hátra tenni, ha falig tolt kanapéból, ágyból mozizik az ember?
Tudom hogy elvileg oldalra is pakolhatóak, de mégiscsak jobb lenne a hangzás - gondolom- ha valamelyest mögülem jönne a hang és nem oldalról.
Esetemben egy Monitor Audio Silver FX pártól lenne szó. -
gubabela
senior tag
-
gubabela
senior tag
Attól, hogy mit ír oda a gyártó attól az még nem az. Vagyis hát rá lehet fogni, persze, mint hogy a trabant is autó meg a ferrari is. Érted? A mackie és a presonus meg még jópár ilyen cég próbálja eladni a termékeit. Ezek néha jobban, néha rosszabbul sikerülnek, de alapvetően a márka nevét is megfizeted plusszban, ahogy pl az apple-nél. Nem attól fog jól szólni valami mert odahazudják, hogy stúdio monitor. Ha rám hallgatsz, és szereted a mélyeket, akkor 6.5 coll alatt ne is igen nézelődj, de inkább 8. Aztán ha találtál valamit linkeld be és megszakértjük. De ne ide, hanem a multimédiás topikba!
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
De attól az még nem lesz az, függetlenül attól, hogy mit írnak oda, legalább is nem a hagyományos értelemben vett stúdió monitor. Eredetileg ezeket a cuccokat dolgozni tervezték stúdiókba, innen is a neve. Na már most, ha valaki elé odatennél egy ilyen 4.5ös erist például, hogy dolgozzon rajta egy stúdióban, hát igen csak fancsali képet vágna. Ezeknek a kialakításán is látszik, hogy csak az egyik oldal aktív. (Ami nem feltétlenül baj, annál inkább a 4.5 colos közép, mert attól értelmes mélyekre ne nagyon számíts már csak a méretéből adódóan sem). De miért annyira fontos, hogy stúdió monitor legyen? Dolgoznál rajta? Mert ha nem, akkor nem kell feltétlenül az neked.
-
FunTomAs
kezdő
Yamaha rx-a2a erősítőnek van jobb alternatívája ezen az árszinten? Whathifi a Denon AVR-X2700H-t hozza fel olcsóbb, jobb példának. Míg a nagyobb denon AVC- X3700H drágábban, de plusz és "teljes" atmos kialakításban állitja szembe a yamaha legkisebb aventage vasával.
Ti mit gondoltok erről?
" Mindez arra késztette a vállalatot, hogy lenyűgözően kreatívvá tegye a HDMI 2.1 funkciókat alacsonyabb sávszélességű aljzatokon keresztül. E funkciók némelyikét natív módon kezelik, míg mások a Display Stream Compression vagy röviden DSC nevű technológiát használják."
Akkor most a a2a nál csak hókuszpók van?
Mert a nagyobb tesóknál azt írja hogy teljes értékű a hdmi 2.1.
Wtf.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Joe123 #76824 üzenetére
Van BT változata is. A Mackie CR5-XBT viszont 50Hz-ről indul. Egyébként jó nekem ez a kategória. Majd még nézegetek teszteket aztán választok egyet.
-
Joe123
senior tag
Megnéztem a presonus leírását, ok vaksi vagyok, de én nem látom hogy ez BT-s lenne. Amúgy ez nem "rendes" aktív hangfal, az egyikben van mindkét oldal erősítője, maga a hangfal passzívan vált. Ha már stúdiómonitort vesz az ember, érdemes olyat amiben aktív váltás van. (Hangszórónként külön erősítő, nem egy erősítő egy hangfalnak.) Illetve 70Hz-től indul, ez alá nagyon elkel egy sub.
-
Joshi
titán
válasz gubabela #76816 üzenetére
Itt studio monitornak írják a Presonus Eris E4.5. De pl a KRK-kat is annak írják, meg még bőven vannak elfogadható áron. Na mind1.
-
félisten
válasz töky76 #76820 üzenetére
[link]
mellé ez : [link]
Elektronikus zenére nagyon jó, nem feltétlenül kell mellé SUB, mert jók a mélyei.
Ha később mégis igényled az erősítő SUB kimenetes.[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz töky76 #76815 üzenetére
parancsolj
Amúgy mennyi rá a keret? -
gubabela
senior tag
Csak azok nem stúdió monitorok.
#76813 Zsömica
Nekem nincs amúgy bajom az edifierrrel, van 2 modell is tőlük itthon (r2000db, r1600) pár másik mellett. Az a baj, hogy a régi olcsóbb jó minőséget adó márkák kikoptak és nem igen van helyettük más amire azt mondanám, hogy érdemes lenne rá pénzt is adni. -
töky76
tag
Sziasztok,
ajánljatok már nekem valami olyan rendszert zene hallgatásra(modern zenék,techno) ahol a hangerő és a mélyhangoknak falat, ablakot rengető ereje lenne a lényeg , nem a kristálytiszta hangok.
Pc-vel összekötve használnám a “dolgozó” szobámban ami kb 18m2-es. Edifier s351db-t nézegettem, r2850db-t, vagy valami aktív hangfalat mélyládával karöltve,pl.: krk rokit 5 g4-et-,m-audio bx8 d3-at,de utóbbiakhoz kéne dac is, meg ugye mélyláda, meg nem tudom még mi.(nem értek ezekhez)
Valami all in one rendszer?
Hetente csak maximum pár órát hallgatnám, de akkor rendesen.
Köszi -
gubabela
senior tag
Az darab ár, a stúfdió monitorokat darabra adják. Ha sztereót szeretnél akkor 2db-ra lesz szükséged. Ja, és ezekben nem találsz bt-t. Ha mindenképpen kell, akkor neked valami multimédiás hangfal fog kelleni. A topikjában találsz hozzá sok hasznos infót. (Szerintem valami edifiert fognak ajánlani )
[ Szerkesztve ]
-
Sanci38
tag
válasz Askformore #76783 üzenetére
Én tévébe az optikai kimenetre gondoltam. a Piros-fehér meg abba menne bele ami a 3 jack csinál piros-fehéret.,
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
Zsömica
aktív tag
Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1) topikban találsz válaszokat a kérdéseidre..!
-
Joshi
titán
Elvileg pont a studiomonitor hangsugárzóknak kellene teljesen "középszerűen" szólnia mindenféle hozzáadott karakterisztika nélkül. Remélem jól tudom. Aztán ebből nekem olyan kellene aminek azért van mélye a korábban leírt méretű dobozok esetén. KB ennyi. Ja és ne kerüljön fél millába, de 200k-ba se.
Azzal tisztában vagyok, hogy az ár azért jelent valamit, de nekem nincs szükségem High-end cuccra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Másra nem tudsz alapozni ,nem sok hely van ahol studió monitorokat meg tudsz hallgatni széles választékban.
A tesztek gyakran pénznzmotiváltak és nem a valóságot írják le, még ha a tesztelőnek más is a véleménye. Épp nemrég találkoztam ezzel sajnos...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Leírta hogy saját tapasztalat alapján kérne segítséget. Szerintem arra gondolt,aki halott már egy-egy konkrét típust és arról van véleménye..
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Figyelj. Ha rákeresek studiomonitor névre akkor én is találok rengeteg modellt. Nekem az lenne a segítség, ha segítenétek saját tapasztalat alapján megtalálni a lehető legjobb ár/hangminőség kombót. Quetz konkrétan ajánlotta a JBL 305P mkII-t, de azon nincs BT. Valami ilyesmi segítség kellen. Bocs hogy válogatok, de eddig nem lettem meggyőzve. Még mindig tudom hogy meg kellene hallgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest