Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swenk
aktív tag
Na, találtam még egy problémát, a Denon miatt. Ok, beállítom a frontokat és a centert small-ra.Ez filmnézéshez remek. De van a denonnak egy Heos appja, amin lehet zenét hallgatni, pl amazon music HD-t. Hiába kapcsolom át HEOS-ra, megmarad a small front beállítás, és bedolgozik a mélynyomó is. 2.0-ból csinál így 2.1-et. Elrontja a pl 192.Khz/24 bites UHD zenét, hiába viszi a bemenetre változatlan formában a heos/ ami egyfajta upnp azt hiszem/, a kimenet már nem olyan, freki vágás, stb.../ Csak a kézi átkapcsolgatás segít.
-
Swenk
aktív tag
Már alakul az átrendezés: tv a falon, alatta állvány, a tetjén center.Igy a tv és a center között maradt még egy kis távolság, kb 5 cm. Szabad a center alá pl. üvegtéglát tenni, 2 db-ot fektetve? A klipsh centeren jelenleg a saját, lágynak tünő gyári lábacskái vannak.
-
VoidXs
Topikgazda
Mindig kicsit válassz, legyenek bármilyen strapabíró hangfalaid. Egy AVR folyamatosan a képességeinek határán jár, ha nem small-on vannak, ezzel viszont a crossover megszabadítja a felesleges terheléstől.
#75392 Ger_man: A hangszóró közelében minden nem párhuzamos felület komoly torzításokat okoz, főleg, ha azok laposak, tehát a polc a lehető legrosszabb. A fal például párhuzamos, ezért lehet rárakni adott darabokat, a TV se komoly probléma, de egy doboz már eléggé.
Minden doboz zeng, durva állóhullámok alakulnak ki belül, és még a szoba fésűszűrését is kb. megtriplázza (lásd: boundary effect). Mivel egy helyett négy-öt lapon éri a közvetlen hullám, a rezonancia kb. ugyanennyiszeresére nő.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz Ger_man #75392 üzenetére
Ez a megoldás nem egy THX fal hanem egy üregbe rakod a centert a legjobb ha nem fogja közre semmi. Meg aztán eléggé lent is van ha lehet törekedni kell hogy közel fül magasságba legyen.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Nekem volt olyan barátnőm nem tetszett neki a hobbim a hobbi maradt ő ment
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Ger_man
senior tag
válasz powerup2 #75367 üzenetére
Egyébként mi a probléma azzal ha így be van építve a center?
Akkor talán még megértem, ha hátul van rajta valami reflexcső vagy minek hívják, de ha teljesen zárt dobozban van, nem hiszem hogy gondot tud okozni.
Rezonál, ez a gond? Az a polc tetején is rezonál, nem?
A hang keltő hangszóró az egy síkban van a polc front síkjával, szóval mi a gond? -
Swenk
aktív tag
Maradt még kérdésem hozzátok. A Denon beállításánál a 3 Klipsh kicsi vagy nagy? AVR-S760H az erősítő.
Van egy 5.0 hangszóró rendszer: Polk Monitor center XT30, Front XT20, surroud XT15. Melyik lenne jobb ugyanolyan körülmények mellett?
Atmosnak 2 wilson atmos van a plafon alatt, és a 3 Klipsh mellé mehetne 2 db X15 Polk, vagy 2db wilson raptor mini. Lehetőségeim:
Az útobbi vegyes a 3 Klipshel és a 4 wilsonnal, vagy a komplett 5 polk monitor hangszóró, vagy 3 Klipsh elöl, 2wilson atmos fent, és 2 Polk monitor surround.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Hosszú szálas szőnyeg kell ami ilyen kicsi sima az nem sokat ér.
-
félisten
Igen, áttértem egy köztes megoldásra. 4 db lefele megdöntött Bronze C100 polcsugárzót helyeztem el a frontok és a hátsók fölött a mennyezet és oldalfal találkozásnál.
A front tetején elhelyezett megoldás az atmost kevésbé adja vissza((dörrenések erősebb gyors effektek azért érezhetőek) de általában nézve a front tere kitágul ami jól tud szólni .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
powerup2
addikt
Szivesen
-
powerup2
addikt
Falra kéne tenni rendel elnyelő paneleket amiket feltettél az kezdésnek jó de azért sokat nem ér. Aztán a földre a front rész és a hallgatói pozició közé kéne valami vastagabb szőnyeg. Az is sokat hoz. Aztán a sarokba basszus csapda lehetőleg az összes sarokba ha megoldható. Plafonra hallgatói pozició főlé meg diffúzorokat. Azok nekem jelenleg vannak eladók mert kicsit többet rendeltem mint amire szűkségem van. De ha lefotózod a szobád összes oldalát jobban le lehet irni mi hova kerüljön meg mit vegyél. Én pl az akusztikai kezelést eléggé a végére hagytam de most hogy folyamatban van meg kell hogy mondjam olyan jó 50% számit a jó akusztika. Teljesen mása mozi ha kezelve van minden sokkal pontosabb jobb a tér és persze csendesebb a szoba.
-
powerup2
addikt
Hát a tv-t fel a falra konzollal. maradhat ez a magasság. Aztán valami média szekrény kéne neked amibe elférnek a cuccaid az mellé menne a sub és akkor a média tároló felső polcára menne a center lehetőleg elválasztva a média tárolótól. És akkor a hang sokkal jobb lenne. Mert a center az egyik legfontosabb eleme a mozinak és bizony azt ha kiheréled mint most, jó hang nem lesz soha! A center olyan 70%-ba van használva a filmek alatt. Aztán ha ez meg van amit fentebb leirtam. Akkor jöhet az akusztikai kezelés és a jelenlegit valami normálisra cserélni. És akkor sokat változna a hang aztán persze a subbot sem ártana egy combosabb darabra cserélni.
-
powerup2
addikt
Csinálj egy képet a front oldalról és leirjuk neked hogy a legjobb. amúgy a centernek nagyon nem jó hogy igy közre van fogva. De a tv-t a falra kéne tenni konzolra a centert meg állványra pont a tv alatt legyen. ÉS akkor tökéletes lenne plusz a centert lehet dönteni és akkor pár fokkal fül magasság irányába mozditani.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
válasz powerup2 #75367 üzenetére
OK, értem én: Nem tudom hova kell tenni TV esetén. Bárhová rakhatnám, de ha valaki megmondaná, hogy hová, min elhelyezve, vagy hogyan, nagyon jó lenne . Amit nem szabad, azt tudom, de hogy mit szabad, azt nem. Falra NE, polcba NE. Ha az állvány tetejére teszem, akkor a tv lesz magasan fölötte, ha a tv 115 cm-re kerül,/szem magasság/ akkor a tv alja kb 70cm, a center hangfal /20cm magas/ 48 cm-re kerül a padlótól.
Az meg alacsony. Akkor, most hogyan lenne jó? Hol lehet csalni?[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Az a szegény center mit követett el hogy ilyen büntibe került ?
-
Swenk
aktív tag
Ez nagyon rossz elhelyezés?
-
félisten
nekem csak olyan volt amihez külön volt a tetején a Dolby Atmos hangszoró , Dali Alteco-k. itt [link]írtam anno. Adott kicsit magasabb/ tágasabb térérzetet, de számított hol ültem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
embe
nagyúr
Valaki használt már Dolby Enabled front hangfalat, aminek a tetejébe be van építve a "pattintós" hangszóró? Adott valamit a térérzethez? Tudom nem az igazi, csak kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
BBéci
legenda
Nagyon nem ajánlott polcra/ba tenni a centersugárzót.
Amit leírtál, azt szoktam felhozni a 4K értelmetlensége melletti érvként. Ha optimális távolságra ülsz, akkor túl közel leszel a center hangszórókhoz és nem megfelelő szögben a frontsugárzókkal. Vegyél nagyobb tévét, vetíts nagy vászonra vagy ülj távolabb.
Miért nem akarod fali konzolra tenni a tévét? Az a legtutibb helye.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Az, hogy egy hangfal hátsó reflexes, csak annyit jelent, hogy legalább a refinyílás átmérőjénak a 1,5x-esére el kell húzni a faltól. Ez lehet max 10 centi, úgyh ezzel nincs probléma.
Az, hogy egy (reflexes vagy sem, mindegy) hangfal mennyire van elhúzva a faltól, az azt befolyásolja, hogy melyik frekvenciatartományban lesz egy jelentős kioltás a hangjában. Tipikus elhelyezéseknél ez 80-120 Hz közt jelentkezik valahol, ezt a mögötte lévő fal csillapításával lehet csökkenteni.Elég, ha egyenlő szárú lesz az a háromszög, bár javasolt, hogy a szár hosszabb legyen, mint az alap.
A center TV-megjelenítő esetén mindenképpen alacsonyabban lesz, mint a frontok, hiszen a frrontok magasait fülmagasságba illik elhelyezni, és a TV-t is úgy, hogy a képmagasság középvonalában legyen a szemmagasságod.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok! A TV, és a center elhelyezésén agyalok. Nem szeretném falra tenni egyiket sem. Van ilyen alkalmas tv állvány? Ok, a tv a tetejére kerül a lábával/samsung kacsaláb/, a center akkor az alatta lévő hátul nyitott, de elég szűk polc belsejébe. Elől-hátul nyitott, de körbe zárt tér. Nem baj? Persze elég alacsonyra is kerül a center így, alacsonyabbra, mint a frontok.És akkor még ott van a két erősítő is. Nálatok hogy van, csak a falon lehet a tv? Tudtok olyan képet, vagy rajzot, ami ezt megmutatja a gyakorlatban, azt, hogy hogyan lehet a szempontok szerinti elhelyezést megvalósítani. Ebben segítene nekem:
Járkálok a mérőszalaggal. Olvastam: a hallgatási távolság a szembe faltól az oldalfal hosszának 38%-a. Na, ez nálam 5mX0.38=1.75m. A 4K -s tv nézési távolsága: 1,7 m. Hurrá, megy a falhoz a tv.De akkor mi lesz a frontok és a hátsó fal távolságával, reflex nyílás hátul van.Ha elhozom a faltól csak 60 cm-re, máris nagyon közel lesz a hallgatási ponthoz. Hogy alakÍtom ki az egyenlő oldalú háromszöget? És persze a tv állvány miatt a polcon lévő center alcsonyabban lesz, mint a frontok magassága, amiket nem tudok lejjebb engedni, mert akkor nem lesznek fülmagasságban. ?[ Szerkesztve ]
-
-
lavassa
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: kaptam egy 5.1-es hangfalszettet, de jelenleg nem reális, hogy használjuk, és kíváncsi lennék, hogy mennyiért érdemes meghirdetni. A tartalma:
4 db Yamaha NS-LC5 hangszóró
1 db Yamaha NS-C40 front
1 db random Logitech mélynyomó
Kb mennyiért lehetne ezt a szettet eladni?Illetve ha mégis megpróbálnám beüzemelni egy Raspberry pi és egy 15 éves TV mellett, akkor egy 5.1-es USB hangkártya plusz egy erősítő jó megoldás lehet?
Köszönöm a segítséget! -
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
5 cm vastagságú közetgyapot alapú akusztikai panel mennyire lehet jó? Visszhang csökkentésére kellen oldalfalon ill. hangfal mögé gondoltam.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
bisza
tag
Üdv urak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Épp házimozi fejlesztésben vagyok. Jelenleg az erősítőm lett lecserélve. Ezen az erősítőn már van ypao.
A problémám az, hogy a mérések elvégzése után azt jelzi a rendszer, hogy a front hangfalak polaritása fel van cserélve. Pedig helyesen van bekötve, többször leellenőrizve, sőt a hangszóró kifelé mozdul először, azt is leellenöriztem. A kérdésem az lenne, hogy mennyire vehető komolyan a ypao jelzése? Hagyjam így az eredetileg helyes bekötéssel vagy cseréljem a polaritást? Amikor megfordítom, akkor természetesen nem jelez hibát. Viszont úgy a hangszóró befele mozdul először.
Szerintetek?
Előre is köszi a válaszokat.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=bisza
-
félisten
válasz Phobosz90 #75342 üzenetére
Sajnos annyira "normált" nem kapsz tényleg csak belépőt. Helyedben [link] Ránéznék erre vagy erre [link] itt tudnál szerintem alkudni is kicsit.
Vagy van bögreszett [link] sub nélkül ehhez 60-80 körül kapsz subot. A Polk hangzása hasonlít a Klipschére.
van fent egy ilyen Taga is [link] az erősítő nem tud Atmost de talán el tudod passzolni pár tizesért vagy otthagyod és hátha enged belőle.
A Sony 790 amúgy nem rossz cucc én használtam egy ideig az egyik legjobb ár/ értékkel rendelkező belépő erősítő.[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Phobosz90 #75342 üzenetére
HDMI Arc-ot már a 10-15 éves erősítők is tudják, szerintem eARC-ra gondoltál. Abból meg használtan sem igazán kapsz 150k-ért olyat, ami az atmost is tudni fogja (7 csatornás). Egyébként a mennyezeti hangszórók lesznek a legkisebb tétel a rendszerben. 50 körül már lehet lőni párját kis szerencsével a használtpiacon.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Phobosz90
csendes tag
Erősítő: 150k körül
Hangfal 200-250k körül
De ez már akkor min dolby atmos és HDMI Arc kompatibilis legyen.
Ahogy elnéztem 150k ért egy normál 5.1 surroundot kapok a pénzemért. Ez volt eddig egy 5.1 Genius formájában amit egy DAC al kötöttem a TV re optikával. (Ennél többre vágyok)
Hely az van bőven mindenek. Kb 30 m2 a nappali.
Ui: Nekem használt is jó akár, csak ne legyen kinyirva az erősítő[ Szerkesztve ]
-
Phobosz90
csendes tag
Sziasztok, 5.1.2 dolby atmos rendszert szeretnék összerakni az új nappalinkba. Soundbar nem opció, nem tetszik a hangjuk.
Tudnátok ajánlani olyan rendszert ami HDMIarc támogatást kapott már?
Sony STR-DH790 néztem és hozzá egy Klipsch Referencet akartam volna venni. Aztan ha a pénz engedi idővel akkor vettem volna még 2 hangszórót a plafonra de nem kapni sehol Klipsch rendszerét.
Hasonló árkategóriában tudtok ajánlani valamit?
Ilyen amplitudókhoz meg frekikhez nem értek csak baromi sok youtube videó után jutottam a fenti modellekhez. (Köszönöm előre is) -
Atomgeszi
nagyúr
Köszi, megnézem.
De nem pont ilyenekre gondoltam, hanem ami pl. ezen a csatornán van:
[link] Vízesés, csobogás, erdőben lévő hangok. Szóval ilyen órás felvételek, amiket lehet hallgatni nyugalomban .Sajnos Youtube TV hiányában a YT sem 5.1.. és PC-n ki sem adja a hangot. Mintha mindenki TV-n akarna ilyet hallgatni. Nem is értem.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] Ehhez hasonló tartalmakat tud valaki küldeni?
Sajnos YT -on lejátszva nincs meg az 5.1. De a leírásban a dts fájl igen jó minőségűEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
félisten
Szerintem is egy simán ki tud szolgálni, hatalmas jószág elég jó teljesítménynél. Nekem is csak egy véletlen üzlet miatt lett kettő, elötte elvoltam nagyon jól egy darabbal is. Most sem lenne nagy érvágás a második hiánya.
-
m3ss
veterán
eleg ha egy pozicioban jol szol. na meg fix helyre tudom csak rakni a subokat, semmit nem tudok varialni pozicion. szoval lehet eleg egy darab. pc-s eq lesz majd, egyszer... addig xt32. de egy diracos arcamot lehet kiprobalok majd vmikor..
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
dormant
csendes újonc
Ha valaki ilyesmi lcr-ben gondolkodna, és nem tart a külföldi vásárlástól, ez a szett nagyon jó áron van: https://www.elektrowelt24.eu/shop/product_info.php?refID=31234&products_id=5185. A hazai ár 2/3-a kb.
-
félisten
Szerintem kettő 112 bőven elég, nekem is az van.
kb 35 m2 , olyan 80m3 de nagyon sok múlik erősítő subkezelésén. Sajnos nálam elhelyezésben nem lehet variálni, két front mellett ott van a kettő de szerencsére hangzásban nagyon egységes. Nekem eddig a Yamaha A1080 tudta őket a legjobban kezelni, a NAD 758 V3 nem igazán, igaz korlátozott Dirac volt hozzá .
A Marantz 6015 nem volt rossz , elfogadható volt XT 32 vel.Nagyon szeretnék MA Silver 500 frontokat
Esetleg ha lesz időd leírod a hangzásról a véleményed?[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
hmm jo kis hangfal ez a silver 100 6g. nem bantam meg, kicsit aggodtam, hogy zenere milyen lesz, de inkabb jol ismert filmjeleneteknel kell szoknom a hangzast...majd irok meg ha hallgattam kicsit tobbet.
mindenesetre durva, hogy mennyire szet volt esve a front hangkep 2 bw 602 fronttal, meg c350 centerrel filmeknel. nagyon nem erdemes ennyire tipusidegen centert hasznalni, sokszor van azert atfedes, amikor ugyanaz szol beloluk..borzaszto volt egyutt.viszont abban biztos vagyok, hogy a subom (xxls400) nem eleg -20-nal nagyobb hangerohoz. sajnalom, mert a hangjat imadom..szerintetek kb. 75 m3 -re 1db r112sw eleg lehet, vagy r115sw-vel probalkozzak? audyssey szerint 2.8m-re van a sub hallgatoitol, szinte sarokban. -10 dB koruli hangerore fel szeretnem tekerni a rendszert.
-
krx21
nagyúr
-
szpali
addikt
válasz Gabesz87 #75313 üzenetére
Nekem gond nélkül lejött. Először hőlégfúvóval próbáltam, de úgy csak a fólia vált el, a ragasztó ottmaradt.
Meleg levegő nélkül, lassan húzva, szinte nyom nélkül el lehetett távolítani. 2-3 helyen maradt cask ott a ragasztó, de azt meg simán ledörzsöltem ragasztó oldóval.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Gino20
őstag
válasz VoidXs #75315 üzenetére
Vagyis képes megtölteni azt a fekete lyukat is, de ugyan ezt egy monopole már nem tudja? Nekem egyik oldalt nem lesz fal. Én ezért is mondtam le az ilyen elrendezésű dobozról, mert ha jól értem, nincs mi vezesse a hangot meg, hogy kicsit katyvasz a kapott hangok iránya.
-
Gino20
őstag
-
Gabesz87
veterán
válasz szpali #75312 üzenetére
Háát, nem is tudom...biztosan költséghatékonyabb megoldás, de félnék attól, hogyha le kell szedni (pl. mert eladom) megsérül az eredeti felület. Nem tudom mennyire ragad ez. Meg aztán egyébként is régóta tervezem már a rendszer cserét. Nem vetem el teljesen azért az ötletet, asszony biztosan díjazná ezt a megoldást
-
szpali
addikt
válasz Gabesz87 #75309 üzenetére
- Komplett rendszer csere előtt gondold át a bútorfóliázást.
Én is azt csináltam 2018-ban, vettem WhiteWood mintájú fóliát és behúztam vele a Wharfedale Diamind 200-as dobozokat:
https://photos.app.goo.gl/TJG7FxoU4ykUh33g7
Most pedig egy újabb költözés után egyszerűen csak lehúztam róla a fehér fóliát és ismét barna/fekete a szett.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
m3ss
veterán
válasz Gino20 #75296 üzenetére
en is gondolkozok a dipolon, mert az egyik surroundom szinte mogottem van, 30 fok azert van oldalra. de a magas fejtamlaja a fotelnek full betakarja. hiaba van a magassugarzo vagy 70 cm-rel magasabban es kicsit lefele van dontve...mar ott tartottam, hogy +4-et ratettem arra a hangfalra, de igy sem az igazi. ha par fokot forditok a szeken amin ulok, akkor mar jo..de nem idealis igy. ha viszont eleg fura szogben felraknek a polcra egy dipolt, akkor a hallgatoi mellett levo szekrenyre tudnam iranyitani az egyik magasat, a masikat meg a hatso falra. lehet jobb eredmenyt kapnek mint direkt surrounddal
-
Dorian
félisten
válasz Gabesz87 #75309 üzenetére
Teljesítményt nem ront, hiszen alacsony szintű jelet kap és a szub saját erősítője erősíti fel.
2. szubot csak pontos REW-es mérések és azok kielemzése után van értelme elhelyezni, így alaprajzon ez nem meghatározható. Ha csak leteszed valahová, akkor valószínűbb, hogy többet ront, mint használ.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Régóta foglalkoztat amúgy a 2. SUB gondolata is, pláne hogy talán az egész hangrendszert cserélni fogom nappali bútor vásárlása miatt (emiatt lehet, hogy fehér dobozokat keresek). SZóval pont a hangerő kapcsán most az vetődött fel bennem, hogy egy 2. sub ugye nem rontja tovább a teljesítményt (nem kell még hangosabbra vennem miatta az erősítőt), vagy hogy is fogalmazzak? Merthogy a sub-nak ugye saját erősítője van!? No meg a másik ami még számomra kérdés: honnan a fenéből tudjam, hová kell(ene)/lenne érdemes tenni a 2. sub-ot? Így fest kb. a nappali, és az elrendezés (pirossal jelölve a mostani dobozok helye):
-
Q
senior tag
Nem én keresek rendszert hanem Roland861010, de gondolom észreveszi, hogy neki szól.
De egyetértek, nagyon magasan vannak az árak.
Eladó: QSC DCA2422
-
Dorian
félisten
válasz guppy_83 #75305 üzenetére
Hangminőségben simán jobb az r-115, hangnyomásban sem lesz kevesebb. Ha a korábbi két szub helye a szobában pontos mikrofonos mérések alapján lett meghatározva, akkor lehet hátránya 1 db szubnak, ha csak le volt téve oda ahol hely volt, akkor nem.
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem volna; sajnos a 2 darab JBL Studio 550p sub ismét betegeskedik. Már mind kettő volt szerelőnél és hagytam ott párszor pár ezer forintot lassan kifizetek egy új szubot..
A legutolsó javítás is 4-6 hét volt mert nem lehet hozzá alakatrészt szerezni, ami érthető hisz nem mai gyerekek.Szerintetek érdemes-e egy Klipsch R-115SW (link) subbal kiváltani ezt a 2 darab subot:
https://www.extremeaudio.hu/klipsch-r-115sw-hi-fi-melysugarzoOlvastam korábban itt, hogy van amelyik ezekből ajánlott és van olyan amit messzire el kell kerülni...
Egy Denon 4400H-val hajtanám, csupán 5.1-ben. A többi, azaz a frontok a center és az oldaló sugárzók maradanak JBL Studio 590,530, 520. Az itt olvasottak alapján a sub-nak nem feltétlen kell márkában, szériában passzolnia a többi sugárzóhoz.
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
trokigabi
csendes tag
Szép jó reggelt!
Van valakinek tapasztalata a sony str-dh 790-es av erősítővel?Megérett a csere,és ez viszonylag jó áron van.
Előre is köszönöm,ha valaki megosztaná a véleményét. -
BBéci
legenda
válasz Gabesz87 #75295 üzenetére
Nincs jelentősége addig, amíg a kívánt szintre tudod hangosítani.
Alighanem tönkrement valami a szubládában, irány egy szerviz!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest