- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
facetracing #52048 üzenetére
-
Osynho
addikt
válasz
facetracing #52048 üzenetére
A média lejátszását eleve külön venném a PC-től, sokkal egyszerűbb úgy az élet.
-
facetracing
csendes tag
Sziasztok csoporttagok!
A közeljövőbe PC váltáson leszek, és a komolyabb árfekvésű lapokon található csak meg optikai kimenet.
A kérdésem arra irányulna, hogy fektessek be egy 50-60.000-es alaplapba, vagy maradjak kicsit beljebbi árkategóriánál, és toldjam meg a konfigot egy 20-30 ezres PCI hangkártyával?Van esetleg tapasztalt, hogy egy ilyen közép-felső lap dedikált, vs minőségi hangkártyánál van-e füllel hallható különbség?
(MSI Tomahawk Z390 lapról beszélek, izolált hangkártyával, aranyozott csatikkal (+optikai), és HQ audio kondikkal, Realtek® ALC892 Codec, 7.1)
Tehát ez is elég komoly cuccnak mondhat, a számok és leírás alapján.
Válaszokat előre is köszönömU.I.: JBL stuido 280 7.1, Erősítő még függőben, de 150-200.000 körüli kategória lesz.
-
mettek
addikt
válasz
mazdacomprex #52041 üzenetére
Azért majd írd meg hogy végül miből áll a rendszer és milyennek hallod, hogy tetszik.
A frontokat ne told rá semmire se falra se butorra, legyen mögöttük 20-30cm légrés és fontos a bejáratás ami azt jelenti hogy az első 40-50 órában ne told neki a kakaót, csak finoman, mértékkel szóljanak így fognak optimálisan bepuhulni a membránok. -
tamasgolf1
csendes tag
Sziasztok! Véleményre, tanácsra lenne szükségem avr témában. Jelenleg egy yamaha htr-2064-est használok két tibo edge 200-as front álló, két tibo edge mini bookshelf hátsó, egy tannoy eclipse center sugárzóval. Jelenleg a sub még a gyári passzív ami a dobozban jött vele, de a hétvégén érkezik egy wharfedale sw150 làda. Mindez egy 65ös pana vt plazmàra kötve. Következő körben szeretném az erősítőt lecserélni. Elsősorban mozizok illetve techno, house és egyéb elektronikus zenéket hallgatok rajta. Két kiszemeltem van leginkább, pioneer vsx933 £300-ért vagy denon avrx1600h £340-ért. Van valami érdemi különbség, esetleg más ajánlás? Esetleg valaki itt aki az említett erősítők tulajdonosa megoszthatnà a tapasztalatait! Előre is köszönöm a segítséget!
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Hifi futár Oelbach 2x2,5mm² került 1000ft környékén, én azt vettem.
mettek
Ne is mond, 36m kellett.... -
gab1ka
senior tag
válasz
mazdacomprex #52038 üzenetére
Hali, én épp pár napja olvasgattam az Audioholics oldalán a Klipsch RP8000-ről a mérésekkel is alátámasztott tesztet és ott egyenesen el voltak ájulva tőle.Ott is és egyéb vélemények szerint is a legújabb RP szériában már orvosolták ezt a bizonyos jellegzetes V karakterű hangzást, kíváncsi lennék majd a beszámolódra hogy te majd mit tapasztalsz, hiszen az rp6000 is hasonló lehet mint a 8000, azaz egyelőre nagyon jó vételnek tűnik, ilyen áron én is szemezgetek vele, de először hallani szeretnék egy Dali Zensort olcsón, csak nem találok feketét
-
mettek
addikt
válasz
Én a qed xt25 reference-et ajánlanám vagy valamilyen oehlbach 2.5 négyzetmillis. Vannak ezüst bevonatú kábelek is, ezek jellemzően kicsit fényesítik, magasban kiemelik a hangot. De ez a klipscheknek sztem pont nem állna jól szóval tömör réz kábelt vennék.
A center és frontok kapjanak egyforma típusú kábelezést. A hosszuk eltérhet.
A surroundok pedig kaphatnak olcsóbb kábelt ami nem feltétlen jó de kevesen adnak ki 50-100ezret csak a surroundok bekábelezésére. -
mettek
addikt
válasz
mazdacomprex #52038 üzenetére
Sajnos csak egyszer hallottam egy kisebb klipsch álló hangfalat demóztatva, a centerét nem hallottam de ez az rp504-es elég bizalomgerjesztő. A Klipsch tudja hogy a centernek sem szabad alul maradnia,.igazából rgy teljes értékű front hangfal kellene legyen a center is. Ez a klipschnél kb teljesül. Nem is értem a többi gyártó miért gyárt ilyen vacak bóvli centereket.
-
mettek
addikt
válasz
mazdacomprex #52034 üzenetére
Nem. Eleve nem szól folyamatosan mindegyik. A házimoziban a legfontosabb csatorna a center, innen jön a legtöbb információ, a beszéd nagy része szóval sokan úgy tartják (többek közt én is) hogy a center hangfalat kell alapul venni, annak kell a lehető legjobbnak lenni. Ezért érdemes olyan hangfalmárkát és típust választani ahol a lehető legjobb centert tudjuk megvenni vagy a szériának van több centere ami lehetőséget ad a későbbi fejlesztésre.
Az a monitor audio bronze center elég vekenyóka. -
-
cimbi186
aktív tag
válasz
mazdacomprex #52005 üzenetére
Szia!
Én modern pop zenére csak Klipsch-et (+később házi-mozira) vennék. -
mettek
addikt
válasz
mazdacomprex #52030 üzenetére
De csak hangnyomás tekintetében ha figyeltél. A klipscheknek hatásvadász hangja van. Sok mély, sok magas és kevesebb közép. Sokan pont ezt a V karaktert szeretik. Ízlés dolga.
Az is lehet hogy összehallgatnád a monitor audioval és elsőre a klipschet mondanád jobbnak mert telt és nagy hangja van. De lehet hogy 1 hónappal később már fárasztana a hangja és valami finomabb zeneibb hangra vágynál...na meg ugye a filmekben is sok a zene ezért sem árt ha zenei egy hangfal.A monitor audio vékonyabban, kevesebb méllyel, feszesebben fog szólni..mélyláda nélkül szinte élvezhetetlen lesz mozin. Az biztoshogy kell hozzá...bár a szub minden házimoziba kötelező.
De ez tényleg ízlés kérdése. Talán előrébb visz egy picit ha egy jobb fejhallgatóval belenézel egy két youtube-os demozásba. Illetve gondold át hogy te mit is vársz el hogy hogy szóljon az a hangfal. Szóljon nagyot mint a moziban vagy szóljon precízen de erőtlenebbül.
Ezek kombinációja is létezik azaz mozis hangnyomással és precízen is de az már millióhoz közelít 5.0-ban.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
mazdacomprex #52030 üzenetére
Látod, nem is olyan könnyű....
A Klipsch-ről annyit tudok mondani, hogy mozinál nagyon kemény mélye van, de nem döng, hanem tere van. Mivel nincs még subbom, így sem csalódás a mozizás(majd lesz 1x). Nekem a magas is rendben van és a közepet sem hiányolom. Hogy aztán ez mennyire felel meg az"elvárásoknak" nem tudom, de a CA eddig szépen meghajtotta, annak az erősítőnek is más a hangja mint egy Denon-nak. -
galaxys80
veterán
A front helye korlátozott. Ide vagy 1.5 méterrel feljebb tudom tenni.
A sub-ot, majd tesztelgetem. Korábban hátrább volt, ott mintha jobban szólt volna. Viszont ott meg a sub és kanapé közötti légvonalban belelógott kicsit egy fotel. Ez gondolom úgy nem a legjobb. Vagy sub esetén az mindegy? -
mettek
addikt
válasz
mazdacomprex #52028 üzenetére
Ne kapkodd el mert jó esetben hosszú évekre veszed most meg a cuccot.
-
mettek
addikt
válasz
mazdacomprex #52024 üzenetére
Az kiváló lehetőség és ár.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
mazdacomprex #52024 üzenetére
-150e forint akció nem rossz ajánlat sztem.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
mazdacomprex #52019 üzenetére
Őszintén szólva ha ÉN lennék megvenném a Monitor Audio Bronze 6-ot és a maradék pénzt kiegészítve vennék egy ugyan ilyen centert is. Az összesen 265e. Később jöhet 2 sorrund hátra és vmikor a subb láda is(ezt te tudod hogy telik rá)
Szerk
Az a MAB6 szett is nagyon jó akcióban van, elgondolkodtató lehet. -
mazdacomprex
csendes tag
válasz
#09634560 #52021 üzenetére
Rendben.Viszont akkor a Triangle espirit gaia ez,Monitor audio bronze 6 vagy a Fyne audio 303 legyen ?A triangle annyival jobb mint a monitor audio vagy a fyne audio amennyivel drágább is ?monitor audio bronze 6 5.0 300e fyne audio 303 5.0 kb 400 triangle 5.0 kb 1millio
-
törölt tag
válasz
mazdacomprex #52014 üzenetére
Mondd le, mert a klipschnek pont a közepe hiányzik, olyan mint egykoron az alacsony kategóriás onkyok voltak: terjedelmes magas, tulhangsulyos mély de ép a közép hiányzik, kb V alaku lenne a görbéje...
-
mazdacomprex
csendes tag
válasz
Quqesz #52018 üzenetére
Még csak visszaigazolást kaptam.Akkor reggel telefonálok és lemondom.Viszont akkor a másuk 3 hangfal közül melyik lenne a legjobb ?Később bővíteni akarom majd 7.1 vagy 7.2 re bármelyik márkát is ajánljátok.A keretemhez képest a legjobb házimozi élményt szeretném a nappaliba majd.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
mazdacomprex #52014 üzenetére
Hol tart a rendelésed? Ha még csak visszaigazolást kaptál simán reggel le tudod mondani. Akkor van gond, ha már futárnak átadták... .akkor ne bontsd ki, van 14 nap elállás, jelezd nekik és küld vissza. Simábban megy, ha ugyan arról a boltról van szó a 2 hangfal esetében, mert amint visszaért küldik a másikat. Ha nem, akkor a visszautalás lehet esetleg hosszabb idő(bár most elvileg nem szabadna az lennie az azonnali utalás miatt) .
-
válasz
galaxys80 #52016 üzenetére
Legegyszerűbb, ha beteszed a hallgatói pozícióba, ahol ülsz, bekapcsolsz valami folyamatos mélyet adó zenét és négykézláb körbemész a szobában. Ahol a legjobb a hangja, oda tedd. Lehet több ilyen hely is. Egy ilyen elhelyezés beletelik pár órába, vagy inkább napba.
A frontokat is magasabbra raknám. -
Quqesz
nagyúr
válasz
-
aerosmith
őstag
Az audiofilek most görgessenek nyugodtan tovább (végülis ez a házimozi belépő szinten topic).
Tudtok valamit a 2020ban megjelenő Dolby Atmosos DTS X-es soundbarokról?
Mik jelennek meg mostanában? A Samsungok megvannak de más is érdekelne.
A vírushelyzet bekarvarhat a megjelenésekbe? -
BBéci
legenda
válasz
-
Dorian
félisten
válasz
mazdacomprex #52008 üzenetére
Nem tudom, mindkettő lehet, ez kívülről nem látszik. Klipsch-ekkel sosem foglalkoztam.
-
Dorian
félisten
válasz
Ezt hívják 2,5 útnak. Egyik mélyközép csak a közepet, a másik a mélyet és a közepet adja le.
-
mazdacomprex
csendes tag
válasz
Quqesz #52001 üzenetére
Nagyrészt modern pop zene lenne hallgarva rajta,csak azt nem tudom hogy a RP 6000 széria jobb választás-e mint a sima R820.Mivel most a Rp600f ugyanabban az árban van mint a R820f.Mert nem igazán találtam olyat amiben van külön ,,közép" hangszó.Nagyrészt 2 utas front hangfalak vannak ebben a 250e ft os kategóriában.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
mazdacomprex #51997 üzenetére
Milye zenére használnád? Modern zenére jó, házimozira szintén. Nekem van R820f, nekem bejött, de ritkán hallgatok rajta akusztikus zenét(bár nekem az sem lett csalódás). Nálam egy Cambridge Audio hajtja, nem tudom mennyiben lehet más a hangzása egy Denon-nal.
Ha akusztikus zene is benne van a repertoárban akkor pl:
Monitor Audio Bronze 6 vagy a Dali Spector 6 hasonló áron.
Használt(quadral, canton, B&W is szokott ilyen árban lenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest