- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
facetracing
csendes tag
Sziasztok!
Szakmaibb kérdéssel fordulnék az akusztikában jártas / tanult csoporttagokhoz!Adott egy "épített" Technics SB M500 hangfalpár, és a SUB hangszórópár bekötésével kapcsolatban kérdeznék. A koncepció, hogy egy légtérben, ellentétes irányba van 2 hangszóró, és a gyári bekötést a párhuzamos módot választja. Ebből az következik, hogy a fázis nem fordul 180fokot, viszont én annó 2x4 ohm-os hangszórót vettem bele, hogy sorba kötve 8-at kapjak. (így klappolva a közép + magas induktivitásával.)
Kérdésem arra irányulna, hogy hogyan változhat meg a hangkép a két bekötés tekintetében a doboznak, mert füllel hallgatva, vagy akár mérve badarság összehasonlítani, hisz a terhelés teljesen más 8 vs 2,66 ohm-on.
(Az egyik esetben ugye összedolgozik a 2 hangszóró, a másik esetben egymás ellen dolgozik.)
Remélem érthetően kérdeztem, és tudtok érdemi választ adni! -
facetracing
csendes tag
Sziasztok csoporttagok!
A közeljövőbe PC váltáson leszek, és a komolyabb árfekvésű lapokon található csak meg optikai kimenet.
A kérdésem arra irányulna, hogy fektessek be egy 50-60.000-es alaplapba, vagy maradjak kicsit beljebbi árkategóriánál, és toldjam meg a konfigot egy 20-30 ezres PCI hangkártyával?Van esetleg tapasztalt, hogy egy ilyen közép-felső lap dedikált, vs minőségi hangkártyánál van-e füllel hallható különbség?
(MSI Tomahawk Z390 lapról beszélek, izolált hangkártyával, aranyozott csatikkal (+optikai), és HQ audio kondikkal, Realtek® ALC892 Codec, 7.1)
Tehát ez is elég komoly cuccnak mondhat, a számok és leírás alapján.
Válaszokat előre is köszönömU.I.: JBL stuido 280 7.1, Erősítő még függőben, de 150-200.000 körüli kategória lesz.
-
facetracing
csendes tag
válasz
sixer66 #51618 üzenetére
100-150-ből azért már lehet jó erőlködőt venni
Yamaha erősítővel volt szerencsém hallgatni quadral hangfalakat, és a hangzás magáért beszélt. Így ebben az árfekvésben szívesen dobom fel a Yamaha RX-V485-ös modell, ami ugyan nincs agyonnyomva mindenféle be és kimenettel, de a legtöbb igényt kielégíti így is.
Amúgy, a Pioneer LX az kicsit már árfekvés, nem? 3-500 körüli cuccok -
facetracing
csendes tag
válasz
btomi89 #51475 üzenetére
Szia!
Talán a legfontosabb kérdés az összeköttetés milyensége, mielőtt bármit is vennél. Az LG-nek "csak egy" optikai bemenete van, illetve azon felül bluetooth. az Edifier-nek pedik 2x2 RCA + optikai + coaxial, viszotn nincs bt. Ezt te tudod, hogy hogyan fogod / tudod majd megoldani ha több dolgot akarnál rákötni ( pc + tv + stb?). Ezeken túlmenően én vegyes felhasználásra erősen hajlanék a soundbar felé, mint egy 2.1-re. Hangbéli minőségben szerintem nem térhet el a kettő egymástól túlzott mértékben, viszont összeépítési minőségben és anyaghasználatban a kis 2.1 szimpatikusabb.
Továbbá esztétikai, és elhelyezési szempontból neked kell döntened, hogy melyik a praktikusabb arra az adott helyre, ahova tenni szeretnéd. Fussanak-e oda kábelek, vagy mehet minden bluetooth ról pl.
Ugyan a válaszom nem igazán tartalmazza, hogy melyik a jobb, de remélem pár támpontot tudtam adni a választáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Videó stream letöltése
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kedvenc zene a mai napra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest