Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Ha nem kezeli az Atmos formátumot, akkor sehol nem tudnak segíteni. Megnéztem a honlapon, sehol nem találkoztam Atmossal. Ezt bárki átböngészheti, nem kell hozzá fórumos segítség.
Ha tévedtem, elnézést kérek!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kenand
veterán
válasz zsoika #51790 üzenetére
Én vettem -olcsóbban - egy TX-NR1007-et projektorhoz, így elég az 1080p, megkímélt darab, nem javított, remélem bírja majd a HDMI panel még egy ideig... (nem lesz mindennap használva)
606-osok elég könnyen javíthatók voltak panel hibával (azoknál az átkondizás elég volt többnyire) Egyik tökéletes lett másik kettőnél első indítás után előfordulhat hogy 1x ide-oda kell váltani a bemenetek között, de utána jó
1007-esnél nincs tapasztalatom, de remélem nem is lesz[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Ha nem kell Dolby Atmos, HDMI-ből meg olyan ami 2.x-et kér ( 1.4-et támogat) akkor jó választás lehet.
Ár-értékben nem biztos, hogy naprakész vagyok, 500E FT volt az eredeti ára, de évekkel ezelőtt.(2012)..
Rövid bemutató (de nem részletes teszt) Ha német nyelv a barátod (vagy google translate angolra...) -
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Fejezzétek be az off-olást!
Köszönöm.Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
smiti
veterán
válasz Daffni2 #51781 üzenetére
Jah, aggyá mávalamirostosat!!!!!
Bútorlap jó lesz?
De egyébként nem offolni jöttem.
Sziasztok!
Lehet készülök elkövetni életem baklövését. Eladásra hirdettem a Marantz SR6007-et, el is viszik.
Ma megláttam egy Onkyo TX-NR1010-et, természetesen használt a készülék. Valami vélemény? nagy dőreség lenne megvenni a Monitor Audio Bronze2 szettemhez? 140k-ra tartják, megér ennyit? -
p66
csendes tag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudnák választ kapni a kérdésemre, miszerint adott egy Nvidia 2080 super videokártya, amin keresztül akarom a hangot kivinni egy pioneer vsx-932 -be, de sajnos nem adja ki az atmos hangzást sehogyan sem, csak dolby + módban. Ugyan szépen szóll az is, de ha lehetőség adott, hogy atmos, vagy dts-x -ben mehet akkor miért nem megy ?
Bocsánat, ha offoltam ! -
zalman90
őstag
Sziasztok.
Nem igazán házimozi de talán, tudtok segíteni Adott egy Genius X-530 "5.1" (tudom h nem az, van itthon komolyabb is csak kell valami a géphez a yutub mellé)
A gondom az vele hogy, a mély nem olyan mint kell hogy legyen.. 3 jack csatlakozóval csatlakozik az alaplapra ugye, zöld Front, fekete rear és sárga C/sub.
Ugy vettem észre, az egész jelet a zöldről veszi le, mert ha ki húzom a másik kettőt pont nem történik semmi és szól az összes hangszóró.. a mély meg olyan visszhangos, akkor is van mely amikor nem kellene.. ezt nehéz el magyarázni, egy videó nem tudom mennyire adna vissza a problémám..
Ma kiprobaltsm itthon egy szintén Genius X-540 et és a probléma ugyan az..
A lap gyári Realtek programjában már végig próbáltam mindent és semmi sem változott
ötlet?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
őstag
Én inkább ezt az erősítőt [link] választanám, ezzel a hangfal szettel [link] . A hangfalak azért nem csúcs darabok, de indulásnak jó és az árba belefér. Lehet, hogy valaki talál jobbat. Kicsit drágábban találtam. Esetleg még ez is, ha nem zavar a színkülönbség [link] meg a sérülés.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Visszaolvastam és találtam pár hozzászólást optikai kábellel kapcsolatban, viszont azért érdekelne, hogy árban érdemes e feljebb menni, ha optikai kábelről van szó, vagy jó egy átlagosan 5k körüli optikai kábel? A lényeg annyi, hogy egy médialejátszóból egyenesen a tv-be megy a HDMI (HDR és UHD miatt) és az erősítőbe optikai megy az erősítőbe, mert régebbi az erősítő (Pio LX73). Tudom le kell mondanom a HD-s hangokról, de ettől eltekintve romlik bármit is a minőség HDMI-vel összehasonlítva? Tudom hallgassam meg, de gondolom más is tesztelte már.
-
RockCNC
senior tag
válasz Lagolit #51739 üzenetére
Az S950H kicsit drágább mint X2600-as kitudja miért.
Nemrég beruháztam egy AVR-X2600H-ba és a javára szólnak az alábbiak (mivel ezeket az AVR-S950H nem tudja):-5 W teljesítmény csatornánként, 95W / 150W (90W / 145W-tal szemben)
-500 W-os táp (460 W-tal szemben)
-Audyssey MultiEQ van benne a másikban pedig a MultiEQ XT
--ISF kalibrációs beállításra képes
-Lehet a front hangszórókat bi-amplifikálni, tehát két-két végfokkal hajtani
-A/B, azaz két pár front hangfal pár hajtása
-1080p felskálázás
-2. zóna hajtása RCA Pre Out csatlakozóval
-Bluetooth 4.1 (3.0-val szemben)
-Komolyabb, zeneibb minőségű belső, elektronikai komponensek... -
péjé
őstag
sziasztok,
vkinek van esetleg tapasztalata a NAD T757 erősítővel? köszi -
mjx90
friss újonc
Közben kicsit utána jártam és lenne lehetőségem a következők közül (használtan) valamelyiket beszerezni:
Marantz SR 4500 / SR 7200 / NR 1501 ..
Véleményetek szerint valamelyikkel el lehetne indulni otthoni 5.1 kategóriában? -
Lagolit
tag
Sziasztok,
A Denonnak az S950H-ja és az X2600H-ja, árban kb. ugyanott vannak, ha jől tudom ah S széria a belépő az X széria a haladó. Jobban megéri a 2600 mint a 950 egy 5.1es rendszerhez?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Vannak is nálam nagyobb tapasztalattal és komolyabb szettekkel...
Onkyo 6xx-es szériának jó hanga van házimozira, de HDMI panel hibára hajlamosak (606/607 biztosan)
Most vettem egy teljesen megkímélt Onkyo TX-NR 1007-est 60 000Ft-ért, van benn anyag 28.8kg...nem mai darab , HDMi jó, jó ár-érték arányban volt.(szerintem)
Hangfalak nehezebb téma....
Korábban volt CAV DP288+DS28+DC28 70 000Ft alatt újonnan, kezdő szettnek jó. -
mjx90
friss újonc
Szia, köszi, hogy írtál!
Igazából sejtettem, hogy ez lesz a vége, nem ez lesz az első "házi projekt" amiből jót szeretnék kihozni (korábban ugyanígy voltam a kávéval, de az már pipa, szóval jöhet valami új )
Ha azt nézzük, hogy "inkább jót vagy semmit" akkor mi lenne az az alap összeállítás amivel érdemes számolnom? (akár márka és típus konkrétan, erősítő + hangfal szett terén)
Ha van 1-2 jó ötlet szívesen utánanéznék, hogy árban ez mit is jelent (ettől csak jobban fogom becsülni ha egyszer megvalósul).Köszi előre is
-
kenand
veterán
Elég szűkös keret-minden képen használtban gondolkodnék..új bögreszettest-ami ebbe belefér - inkább kerülném.
2 hete az "új" terminátor filmet a nagyon régi Marantz Sr 4400-al néztük meg (15 000Ft +10 000FT javítás, adtam érte, de 30 000Ft körül meg lehet venni), meglepően jó hangja van még most is.
Ha nem kell 4K, HD hang képes, HDMI-s, korábban közép vagy felső kategóriás erősítőket is ki lehet fogni 50-80 000Ft körül.. -
mjx90
friss újonc
Sziasztok,
Valami szerencse folytán ide irányított az internet és olvasva a korábbi hozzászólásokat úgy érzem jó helyen vagyok
Egy kérdésem lenne: belépő szintű házimozi rendszert szeretnék (5.1), régi vágyam lenne, viszont nem tudom mennyire lehetséges ennek összeállítása az általam gondolt összeg körül / alatt (max. 150.000 Ft)
Tudnátok ebben segíteni? Mennyire érdemes komplett szettet vásárolni manapság? Érdemes "összeválogatni" az erősítőt ill. a hozzá tartozó hangszórókat? Milyen oldalakat érdemes böngészni mondjuk? Nagyon köszönöm előre is ha valaki megosztja velem tapasztalatait. -
I'am Dony
őstag
válasz hegyitaho #51728 üzenetére
Egy használt belépő hm vas is sokszorosan többet ad mint ezek a sundb...-ok.
Pl. Denon AVR-X1000 - 1100 -1200-...-1400 stb... mellé mondjuk egy pár Dali Zensor 1 vagy 3
Árban bőven 200 alatt, hangzásban sokkal feljebb maradsz.
pl.: [link] [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
hegyitaho
tag
Értem, tovább kutakodtam és mint legkisebb befektetés most az új tv mellé a 100 ezres Yamaha YAS-207 találtam. Körülnéztem a hwapron de nem találtam olyan 2.1/3.1 + erősítő kombót ami kb az említett soundbar árában lenne.
Van esetleg tipped miket érdemes és hol nézni vagy ennyiért jó a soundbar és majd ha lesz 3x ennyim rendszerre akkor térjek vissza rá? -
BBéci
legenda
válasz hegyitaho #51726 üzenetére
Ha már soundbar, akkor ne Samsung legyen!
Ha nem soundbar, akkor ezek szerint sztereó rendszert szeretnél venni, ami nem rossz ötlet, csupán azt kell megoldani, hogy a lejátszó rendelkezzen analóg kimenettel, vagy az erősítőnek legyen digitális bemenete. Nem olyan egyszerű ez, mint sokan gondolják.
Ha a szekrénysorra helyezed a hangdobozokat, kell alájuk valami elcsatolás, hogy ne közvetlenül érintkezzen a bútorral!
A háttérsugárzók ideális helye oldal- vagy hátsó falon van, nem fotel mellett/mögött.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hegyitaho
tag
sziasztok,
200 ezerért gondolkozom Samsung HW-Q80R soundbaron. Hasonló összegből mit lehet összedobni rendszerben (használt is lehet)? Csak a TV melletti szekrénysorra tudok hangszórókat tenni, fotel mögé vagy mellé nem.
kösz a segítséget! -
BBéci
legenda
válasz Kaisho #51723 üzenetére
Nem kell hozzá másik erősítő, mert a surround back kimenetek mennyezeti hangszórókhoz is használhatóak. Amennyiben 7.1.4 rendszert akarsz erősíteni, akkor másik házimozi erősítőt válassz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
Ha vkit érdekel a Home Movie boltban most akciósak a kábelek hétvégén.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Kaisho
kezdő
Szakember,gondoltam ért hozzá.
Ilyeneket nézegettem pl:https://vegfok.arukereso.hu/behringer/km750-erosito-p527808546/
-
BBéci
legenda
válasz Kaisho #51713 üzenetére
Az a szerelő hatalmas baromságot mondott. Nem számolgatni kell, hanem mérni!
Még a belépő erősítők is képesek egyszerre 5 csatornán 50 watt fölötti teljesítményt leadni. A középkategóriásak simán küldenek 5x80-100-at.
Az a kétcsatornás végerősítő, amit 40000 forintért adnak, szinte biztosan hót gagyi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Nemtudom jó helyen járok e . Jelenleg a szamitogepemre egy nagyon régi hyundai házimozinak az erositoje van rakoltve ( egyben mélynyomó is ) 2 db nagy álló hangfalakkal ( valami conen sound systems 100watt és asszem 4 Ohm vagy 6 ?? ) és így tolom a zenét .Viszont ez a kis erősítő mélyláda kezd beszarni és nemtudom hogy mivel hogyan kéne meghajtanom majd a hangfalakat .Igazából egy olyan oszver megoldás kéne ha egyáltalán van ilyen én ilyesmire gondoltam megpróbálok leírni valahogyan. Valami nagy bluetootos melynyomos hang lada felé kéne amit tudok magammal vinni bárhova és ad melyet szól a zene tudja a bluetoothot szóval lehet vele mondjuk akár egy kerti partiban nyomulni van benne akkumulátor de mondjuk lakásban 230 V is tudna menni és ralehetne kötni akár hangszóró kábellel hangfalakat .Egy ilyen valami kéne és tudnám mobilisan vinni mindenhova de otthon még a gépre lenne kötve tolna a melyet a zenét plusz adna kakaót a két hangfalnak 230v rol ha még nem kötnem rá a gépre akkor még bluetoothal is menni .Van ilyen egyaltalan :beépített aksi és 230V , Bluetooth , mélynyomó erősítő hogy önállóan is tudjon zenélni és akár vezetékes hangfalakat is ralehessen kötni és azokhoz is legyen benne Kraft .Üdv Nem szeretnék külön erositot , melynyomot meg bluetoothos hangladat venni a kerti partikhoz.Egy valami legyen azt egész évben dolgozhat .
-
kenand
veterán
válasz ati888 #51013 üzenetére
Olcsó USB hangkártyával pótolható az SPDIF, kár azért továbbadni rajta...driver nélkül megy Android és CoreELEC alatt is, támogatja a passthrough-t is...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz sixer66 #51714 üzenetére
Azért a kompresszor erősségétől jócskán elmarad, közelről is mehet viszont néha "jegesedik", én sok eszközömet tisztítom vele ha nincs kedvem a kompresszorral vacakolni, azért az elég hangos. Nyugostan nekiállhatsz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sixer66
senior tag
Különböző elektronikai boltokban kapható koncentrált "levegő spray"-el tisztította már valaki erősítője belsejét? Értelemszerűen vigyázni kell rá, mint ahogy a kompresszoros tisztításnál is, hogy ne érje túl közelről a nagy nyomású levegő a különböző apró alkatrészeket, viszont nagyon poros az erősítőm belseje, amit szeretnék a hosszabb élettartam megőrzése végett kitakarítani. Elnézést a buta kérdésért, de inkább szívesen fogadok tanácsot tapasztaltabb kollégáktól erre vonatkozóan.
-
Kaisho
kezdő
Igazából csak azért gondolkodtam ilyemiben mert nemrég elkellett vinnem a center hangfalamat javítattni. Ott beszélgettem a szerelővel és ő mondta ,hogy a mai modern erősítőket ha vissza számoljuk csatornánként kb 20w teljesítméteny jön ki. Ezért gondoltam ilyen megoldásra. De közben utána néztem. A végerősítő 40e ft körül már van persze 2 csatornás. De előerősítő azért húzósabb árcédulával rendelkeznalami mindent vivő ek. Havi pár filmet tudok megnézni szóval annyira nincs értelme vagyonokat beleölni. Ilyen 150-200e ft erősítőben gondolkodom majd. A hangfalak már meg vannak. Eddig a tv lejátszóját használtam de a modernebb hangzással már az sem bírkózik meg. Ezért még mindent vivő lejátszó is kell.
-
BBéci
legenda
válasz Kaisho #51710 üzenetére
Jól gondoltad, a magasabb kategóriás erősítőkön van sokpontegy pre out.
Miért érdekes ez számodra? Egy jobbfajta sztereó végfok annyiba kerül, mint egy belépő AVR. Ráadásul a belépő AVR dekóderének és előfokának hangjából a legjobb különálló
végfok sem képes audiofilt varázsolni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kaisho
kezdő
Sziasztok!
A házimozi erősítőm (sony) a végét járja, lassan cserés lesz. Igaz rajta még nincs hdmi így az új formátumokkal nemis tud megbírkózni. Denon erősítőn gondolkodom.
Sok videót nézegettem és abba pl úgy volt megoldva hogy az erősítőre rá volt kötve 2-3 végerősítő. Ezeket hogyn lehet megoldani? Sok kimenetet nem láttam az erősítőkön. -
kenand
veterán
-
tothjani81
senior tag
Köszönöm a válaszokat
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Van 1 kérdésem, hátha tudtok segíteni: van egy Denon AVR X1200W erősítőm. Egy Android tv okosítóról kapja TV-n keresztül a zenét HDMI Arc-on.
A nappaliban 5.1, a konyhában 2.0 hangfalak vannak. Direkt multi-room erősítőt akartam, de az elkerülte a figyelmemet, hogy ez az erősítő nem tudja a TV okosító zenéjét kirakni egyszerre az 5.1-re és a 2.0-ra. Olyat tud, hogy az 5.1-en megy a TV okosító és a 2.0-n pl. Bluetooth, rádió, Mplay (RCA), USB, Online, Source (ez vajon mi?).
Megpróbáltam kicselezni úgy, hogy a tv okosítón van HDMI és RCA kimenet is. Az RCA-t rákötöttem az erősítőre, és mindkét kábelen megy a jel. De sajnos időeltolás van a kettő között, visszhangzik az egész.
Nincs valami trükk, vagy kábel amivel megoldhatnám, hogy egyszerre menjen a két helységben a HDMI-n jövő zene?Előre is köszi: Levi
-
kenand
veterán
Létezik olyan HDMI splitter ami egyidejűleg tud 2 kimenetet? Pl egyiken a kép másikon hangot használnám?
(4k-t nem tudó erősítőbe menne a hang, a kép meg a 4K TV-be)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest