-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
Barthezz2 #40008 üzenetére
Detto.
Figyelj ,én abból indultam ki hogy nekem 2db Onkyo tx nr 5x5 sem volt elég hangban, azok annyival vannak lejjebb hogy kb. "örüljünk hogy megszólal" .....természetesen házimozira.
Amit te felvázoltál arra elég lehet, de kicsivel többért már belépő vehető.
A harman hkts jó 5let.Kis alkuval bomba vétel lehet(de így sem rossz) ha közelben laksz [link]
Erősítőből ha használt is játszik akkor 60eFt körül keress egy belépő pl. Onkyo 535 -öst. -
válasz
zsoika #38948 üzenetére
Szia!
Tudom, régebbi hsz..
Kicsit kifejtenéd, hogy a 2-es(Onkyo HT-S3800) miért van kizárva?
Most gondolkodom én is egy házimozi szett vásárlásán, és mivel nem szeretnék nagyot, meg sokat költeni sem rá én is ezt néztem ki.Jelenleg egy ilyen van a PC-hez kötve. Filmek és PC játék terén engem kiszolgált 7-8 évig kb(jó zenére meg van füles meg dac, de el hallgattam ezen is). Ezt leváltani sem ajánlott?
A lényeg nekem, hogy kicsi legyen, mert kevés a hely, és hogy digitális legyen(tehát ilyen PC-s 5.1-ek analóg csatlakozókkal kizárva). A normálisabb PC szettek, amiken van optikai bemenet sem sokkal olcsóbbak és akkor ez már jobb lenne, mert egy soron mehetne rá a PC, a satelit box, meg BT-n még a telefon is.
A fent linkelthez nyernék vele, vagy úgy is hanyagoljam inkább?
-
BBéci
legenda
válasz
gabber01 #39996 üzenetére
De nem abban a tartományban leghangosabb, hanem jóval följebb, azért tűnik ütősnek. Elhelyezéstől is függ a hangja, gondolom olvastad az AVO tesztet.
(#39999) Zigi
Nem ördögtől való, de olyan nagyméretű (félmillió Ft/pár árú) frontsugárzókhoz, amiknek a gyári alsó frekvencia határértéke 22 Hz, a valóságos 32 Hz körüli, mi a fenének kellene szubláda. Pláne olyan, ami olcsó, nem megy 30 Hz alá, ráadásul lötyögős, pontatlan, kontrollálatlan. Adna a kakinak egy pofont. -
Zigi
senior tag
válasz
gabber01 #39996 üzenetére
Ne borzold az idegeinket, hogy egy bluetooth hangszórót hasonlítasz egy sztereó rendszerhez és a BT hangszóró nyer
Olvastam,hogy voltak ládák nálad és nem hozták azt amit vártál. Nos ez lehet elhelyezés és beállítási gond is. Az hogy hangkarakterben csak magas áron találnál subot a frontokhoz, még rátesz egy lapáttal. Egy ládát nem egyszerű belőni, hónapokig is eltart mire kitapasztalja az ember mi a neki megfelelő hangzás. Aztán áthelyezed B v. C pontba és kezdődik elölről
Próbálj meg hosszabb ideig kölcsönkérni ládát és pakolgasd állítgasd, nem baj ha nem illik a frontokhoz, de legalább tudsz majd mihez hasonlítani. Sokan vagyunk itt akik használnak zenehallgatáshoz ládát, nem ördögtől való dolog az csak nem mindegyik műfajnak áll jól.....
-
törölt tag
Még egy kérdés, a Yamaha 685-ről mik a vélemények?
-
Daywalker
addikt
válasz
Formaster #39991 üzenetére
Mert az EU nem engedélyezi a banandugot, mivel a banandugot átmérője pont akkora, mint a szabvány villany villasdugó. A gyártók úgy oldottak meg, hogy ledugoztak az EU piacra szánt erősítők csatlakozóit és nem írják bele a kézikönyvbe sem, kvázi mintha nem létezne. Ki kell venni a lezarot és ott a banán aljzat.
-
törölt tag
Valaki használ Sony DN1080-as erősítőt?
Tudja a hangszórónkénti frekivágást? -
Formaster
addikt
válasz
#42044160 #39988 üzenetére
Nem tudom hova tenni a dolgot, igaz este már nem volt sok időm elmerülni benne. Még a tévét is át kell néznem, mert ott is változtak a beállítások, az új bemenet miatt alapértelmezett lett minden, lehet hogy valamit kihagytam
Szerk: annyit tudok még mondani, hogy a menürendszer negativan változott a BT520-hoz képest. Komplikáltabb lett és nehezen kezelhetőbb. Ami egyenesen hülyeség, hogy a csatornák hangerejének a változtatásához egyesével be kell lépnem a csatornán belüli menüpontba. Eddig, ha valami nem tetszett csak végigzongoráztam a hangerőket 1 perc alatt, ez most lesz vagy 3.
Amit még hiányolok, hogy egy 200-250k körüli erősítőbe hogy nem fért bele a banán aljzat.
-
attiss66
senior tag
OLvasgatom itt az okosságokat. Ha feljebb akarnék lépni a dvd-ről, a blu ray-ra, dolby atmos stb., Pio. VSX-Lx302/Pio. UDP LX-500-ról mán le elettem beszélve, merthogy belülről összeszerelésben kinézetre gatya.
/ lenne a házimozierősítő/ja, bocsi, ez blu ray lejátszó
/. És blu ray lejátszónak a Sony UBP X-700. Ez a kettő így jó lenne együtt? Szempont az is, hogy csendesek legyenek. Árban 300 ezerből kigyönne összesen.
Ja, a Pio. VSX-Lx302-t már látta valaki belülről, az nem gatya?!
Csak , hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
-
Formaster
addikt
Elhoztam tegnap az X2500-at, nagy meglepetésemre, mintha belenyúlna a képbe. Felskálázás kikapcsolva, képi beállítások kikapcsolva, mégis sötétít rajta valamennyit.
-
törölt tag
Üdv
Keresek 3D BD playert, aminek halk a mechanikája. Volt Pio BDP150/160 és Pana BDT380, de zajosak. Olyan kell, ami csendben teszi a dolgát. Házimoziban, közvetlen a fejünk mögött lenne. Lehetőleg belépő kategória. 4K nem kell, elég a FullHD.
köszi -
smiti
veterán
Sziasztok!
Nézegetem az 5.0 szetteket ( később lenne .1 ) és több helyen azt látom, hogy a Jamo S 809 HCS 5.0 szett olcsóbb mint az S805 vagy 807. Még ráadásul nem is kicsivel, mert ~ 10-40k a különbség.
Egy valami zavar csak ezekben a szettekben, nekem nagyon kicsinek tűnik az a 127mm-es mélyközép sugárzó.
Esetleg van valakinek innen a topikból? A legszebb az lenne, ha itt Szolnok megyében lenne és el is lehetne menni meghallgatni.Esetleg még lenne Magnat Monitor Supreme 1002 is ugyanennyiért ( 170k ) , az mennyivel lenne esetleg másabb? Marantz erősítővel lenne hajtva.
-
zsoika
addikt
válasz
#42044160 #39977 üzenetére
Most írjam hogy nekem meg pont fordítva mint BBécinek?!
Az Onkyonál jöttek a részletek és a Denonnál mosott, fátyolos volt a hang....igaz, az egy régebbi AVR1909-es volt. Az X -es széria már 2 vel újabb sorozat.Azt meg nem csodálom hogy a Sony STR-DN1080 a legjobb ebben a kategóriában csak túlárazott.
Mondom ezt úgy hogy most egy Sony STR-DN1040-est használok. Hangban Denonnál mozisabb , az Onkyonál meg zeneibb....pont a kettő között. -
Daywalker
addikt
válasz
#42044160 #39977 üzenetére
Menj el es hallgasd meg valahol. Lehet, hogy részletezőbb zenén, de mozin nem biztos, hogy jobb választás, lehet, hogy simán neked nem az a hang tetszik - lásd mai heco hangfalas posztok. Az ilyen fórumos okoskodás csak max arra jó, hogy leszűkítsd a kört, onnantól neked kell dönteni lehetőleg saját hallás után. Ezt én korábbi tapasztalat alapján mondom (pl. hiába volt a harman finomabb műszer a tesztek szerint, valami mindig hiányzott zenén és mozin is, pedig...szóval ne járj úgy, mint én és valószínűleg sokan mások, akik hallgatás nélkül beleugranak valamibe).
-
Gtaati
őstag
válasz
jaszy76 #39943 üzenetére
Helló!
Hát nem rossz készülék az biztos. De előtte egy Himedia Q10 Pro-m volt és azt kell, hogy mondjam képminőségben minimalisan ha többet tud a CXUHD. Azt hittem, hogy ilyen szinten már nem lesznek bugok, hát pedig vannak. DolbyVision film megáll a kép meg a hang lemerevedik az egész kép, de a készülék nem fagy le. Aztan azon a bizonyos részen átlörgetsz és megy tovabb szépen. Akkor a CXR200 hdmi-n kapja meg a hangot a CXUHD-től és kb. 2 szer volt olyan, hogy elindítotm a filmet és nincs hang.... Erősítő azt írja ki, hogy No Signal..... Lejátszás megállít újra elindít és jó. Reméljük lesz még pár firmware rá és javítják a kellemetlenségeket.....
-
Fr3eWar
őstag
válasz
densie #39946 üzenetére
Én a PC-s világból csöppentem ide, szóval nekem a 2.1 oké
, csak egy ideje követem a topicot és azért írtam ezt, mert a sztereóra két darab hangsugárzót javasolnak általában .1 nélkül. Néhány HSZ-el fentebb ez van vesézve, hogy sztereó rendszernél olyan hangfalakat kell választani ami elég mélyre megy, és akkor nem kell külön SUB.
Persze van akinek nem számít a zenei pontosság, hogy minden hang ott legyen ahová álmodták, hanem inkább kénye kedve szerint EQ-zik, és kívánja a remegtető mélyhangokat stb. ez valahol egyéni preferencia szvsz.Másrészt kicsi polcsugárzók esetén elkelhet a .1.
Viszont ha jó rendszert szeretnél akkor el kell dönteni, hogy sztereó vagy házimozi, mert annak megfelelően vagy sztereó erősítőt kell venned, vagy HM erősítőt. Egyáltalán nem vagyok otthon a sztereó rendszerekben, mi számít jónak mi nem, de pl egy Onkyo TX-8020-as csatlakozóit elnézve van rajta LFE port a külön SUB-nak.
Esetleg itt a HIFI-topicban előbb kapsz válaszokat sztereó rendszerekkel kapcsolatban.
De reméljük BBéci megszán pár hasznos jótanáccsal, hogy merre indulj.
-
törölt tag
válasz
Daywalker #39968 üzenetére
Tudom, hogy azonos a kategória - és nem nyúlok mellé.
Kapásból azért nem csaptam le a Denonra, mert a Pioneer előtt vettem egy X1400-ast, aminek a trafója volt zajos, meg büdös, szóval ért negatívum.
Az Onkyo meg totál ismeretlen, ahogy a Pio is az volt, és meg is jártam vele. -
Daywalker
addikt
válasz
#42044160 #39965 üzenetére
A jobb eléggé szubjektív. Sok függ attól mivel tesztelték, hol, hogyan stb. Őszintén, ezekben a hifis tesztekben annyira nem hiszek. Egyrészt sok a berögződés és a marketing rizsa, illetve leszoktak a mérésekről is - főleg itthon. Marad a hallgatózás és a saját tapasztalat.
-
törölt tag
válasz
Daywalker #39960 üzenetére
Én pozitívumként éltem meg azt, hogy a gyengébb hangszórókkal is jól elvan.
AZ egyik What Hi-Fi teszt szerint az Onkyo (686) kevesebb dinamikában és zenei részletben, mint a Denon - ezzel pont az ellenkezőjét mondja, mint Ti.
Nekik a Sony STR-DN1080 a best.
Nah, ezért vagyok dilemmában. -
Daywalker
addikt
válasz
#42044160 #39958 üzenetére
Nehéz általanosítani. Nem igazán tiszta, hogy mi történik, ha drága hangfal kerül az onkyo alá?
Amúgy pozitívan is felfogható, amit beidéztél. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy mindenki válasszon ízlés szerint. Én utólag örülök, hogy megszabadultam a Harman steril hangjától, és annak idején a denon is nagyon hasonló volt. De mindenkinek más a füle, más tetszik.
Ugyanakkor tény, hogy a denon külsőt tekintve komolyabbnak tűnik, de ez csak egy a sok mérlegelési szempont között. Engem az onkyo nem fáraszt, de biztos én vagyok az ufó, mert már a klipsch miatt is meg kellett volna süketülnöm a hifisták szerint -
törölt tag
válasz
#42044160 #39958 üzenetére
vedd figyelembe hogy a denon a laposabb hangkép miatt tompábbnak hat és mellette minden más ütőssé válik.
De ez nem feltétlen rossz: hosszabb távon halgatható a denon:
Hátttérzene: ha bulizósak vagytok vagy rockot szereted viszon akkor Onkyo sokkal jobbb választás.
Ha mégse tudsz dönteni akkor nagyon jó kompromisszum: használtan denon x4 kategóriát, onnantól lehet mondani hogy életre kel a denon, ot megjön az akciófilmekben a dinamika.. és életed végéig meghálálod magad a döntésedért. -
törölt tag
válasz
Daywalker #39955 üzenetére
Pont egy véleményben olvastam a következőket:
"Az Onkyo olcsóbb hangfalakon is jól érzi magát, még a Denon kifejezetten kívánja, és elvárja a jó hangfalak meglétét."Sejtettem, csak nem tudtam... hogy ezekkel a hangszórókkal nem lesz sok különbség, sőt, de azért a véleményetek segít, mindenképpen.
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
Daywalker #39955 üzenetére
jó az észrevétel, azért irtam márkákat.. ez nem azt jelenti hogy nem érezné jól magát dali spector az Onkyóval::
Zsoracing: én ezeket tudva inkábba denonnak adnék először esélyt.
Természetesen NEM HELYETTESITI a válaszom a meghallgatást, csak iránymutatásra szolgál, nem zárom ko az onkyot jobbank sem csak a fülünk és az izlésünk se teljesen egyforma. -
Daywalker
addikt
válasz
#09634560 #39952 üzenetére
Egészen az utolsó részig egyetértek, de én pontosítanék, mert így az jön le, hogy az onkyo csak olcsó hangfalakhoz jó... Tehát ár nélkül az a kérdés, hogy milyen típusú hangzást kedvel. Azt már csak azért is írom, mert attól még vehet drága/drágább hangfalat az onkyo-hoz, mert egyes típusoknak nem árt, ha kicsit ratol az erősítő, sőt valaki kifejezetten ezt keresi.
ZsoRacing: nézd, ezekkel a hangfalakkal nem lesz nagy különbség, mert alapból vágni kell a hangszórókat és a sub fog dolgozni, az adja meg a dinamikát. Ha később váltani akarsz hangfalat, akkor lehet kérdéses. Kis hangerőn az onkyo úgymond színezése jól jön (gyerek teren hasonló cipőben járunk). De tényleg kellene egy jobb hangfalszett, hogy érdemben lehessen ajanlgatni. (irány a nagy klipsch
)
-
törölt tag
válasz
#09634560 #39952 üzenetére
Jelenleg nem találok olyan boltot, ahol van mindkettő. Külön meg nem jegyzi meg a fülem, hogy milyen volt a másik...
Pici a baba, így ha zene, akkor csak minimális hangerő - háttérzene.
Ha esetleg elmennek sétálni Anyával, vagy a Nagyival, akkor mozi, nagyobb hangerővel.Korábban egy Denon X1300-as volt otthon, a Klipsch Quintet hangszórókkal, én meg voltam elégedve velük, a hangszórókat nem is cserélném le (igazán helye sem lenne az álló hangfalaknak, és azt sem szeretném, ha a baba "véletlenül" összemaszatolná, kitépné a szövetet, ha nagyobb lesz).
Tehát Klipsch Quintet V, ez az 5.1 verzió.
Akciókat szeretjük jobban, de itt sem a düvörgés hangerővel - társasházban lakunk.Ezek alapján az Onkyo?
-
törölt tag
válasz
#42044160 #39951 üzenetére
Akkor 1-2 kérdés:
-mozira többet használod?
-ütős vagy az egyenletes hangzást szereted jobban, másként fogalmazva: akció vagy inkább vigjáték a több:
-milyen hangdobozokat tervezel/vannak? Olcsóbb kateória vagy picit többet is áldozol: jamo-taga-mission vagy Boston audio-dali Catle hangzása jön be jobban?megfejtések: első válaszok. Onkyo, második válaszok Denon .
-
törölt tag
válasz
#09634560 #39949 üzenetére
Ok, a kategória megvan.
X2500 vs NR656. A 686 200 felett van, ezt most kiejteném.
Melyik legyen véleményetek szerint?
Mivel kis hangsugárzók ezek, a kifinomult részletek nyilván nem fognak annyira kihallatszódni, de valhogy döntenem kell a kettő közül - a garancia 3 vs 2 év, ez is lehet döntő...
De nem feltétlenül csak ez az irány.
Pár percet kérek még az életetekből, hogy a "jobb" irány felé menjek.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest