- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz fehér_ember #34490 üzenetére
-
törölt tag
Gratula hozzájuk...
Szerintem biztosan hozni fog a rendszereden, nekem is Isotek az erősitőben lévő kábel, és a magas frekvenciákon sokat javított...
Mindenképp írd majd le a tapasztalataidat.. -
migabi24
nagyúr
Na kíváncsi leszek mit mondasz, nálam az isotek nagyon rendberakta a hangot
-
BRobee
tag
Hali,
Melyiket tartjatok jobb vetelnek? Tv melle raknam, zene hallgatas es tv-zes, kb. 4 meterrol. Van jobb, de a low budgeten kell tartanom magam. Elso korben stereo (LR), majd center lenne es par honap mulva jonne a tobbi.
Kiszemeltek:
Pioneer sb22-lr, sb41-lr vagy sf52. Az elso ketto bookshelf, az utolso pedit torony. A szoba nem nagy, ergo nem bomboltetni akarom a cuccot, de most 50% -os akcio van a toronyra, ezert elgondolkoztam rajta.
Hasonlo arban sok kutatast vegeztem, de a pionak tetszik a legjobban a hangja. (mas tanacs is johet.)
Koszi!
If I can see it and believe it, then I can achieve it. //Schwarzenegger
-
fehér_ember
addikt
válasz Kal-El #34492 üzenetére
Jó lesz neked 10m-es optikai kábel a kétezerforintosak közül is. + Roland RCA
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz MasterMark #34489 üzenetére
Mindenes. Film, zene, játék, PC hangok, YT, beszélgetni, úgy hogy mások is hallják, hogy mit mond a másik közben. Tehát egyáltalán nem az a cél/lényeg, hogy a legmagasabb szintű zenei élményt tudjak teremteni, hanem csak hogy nagyjából recsegés/gerjedés/torzulás mentesen tudjak hallgatni ezeket, amiket felsoroltam.
(#34489) MasterMark:
Azt írták, hogy toslinkből ne vegyek 10m-nél hosszabbat. Ugye ezt kaptam 10m-esből ajánlásként. 15m-esből meg csak ezt találtam.
D/A átalakítóból ezt találtam első keresésre, azt írtad 10k körül.
És akkor még kéne egy analóg RCA kábel 3-4m környékén, az nem tudom mennyi lenne, vagy milyet.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #34447 üzenetére
Nekem meg 22.-én jött meg a Kínából rendelt tápkábelnek való (furukawa). Ami egyébként rekord idő: 11.-én adták postára és 11 nap múlva már hozta is a postás. De vettem egy Isotek-et is (mondjuk a 3130Ft-os utánvétes postaköltségen eléggé meglepődtem; csak tudnám minek kell "törékenyként" dupla áron feladni egy kábelt ). Szóval mostmár nemcsak az elosztóba, hanem abból is normális tápkábellel megyek tovább; (persze az elosztós megoldás is hozott, egyáltalán nem biztos hogy így mégjobb lesz; de kipróbálom).
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz MasterMark #34486 üzenetére
Ez érdekes megoldás.
Tehát akkor egy ilyen 10m-es digitális toslink kábel, egy D/A átalakító és egy jobb minőségű RCA analóg kábel a hiányzó méretben lényegében, igaz? Ez tűnik a legkönnyebben kivitelezhetőnek eddig, bár ez se olcsó.Ellenvetés, bárki?
-
-
Kal-El
senior tag
válasz MasterMark #34484 üzenetére
Asus P8H77-V integrált.
De lehet majd beszerzek valami hangkártyát külön. Volt egy Asus Xonar U7 csak tönkrement, szerencsémre szériahibás. -
Kal-El
senior tag
Hogy értve erősítéssel?
(#34476) zsoika
Amúgy gondolkoztam ezen a médialejátszós dolgon és eszembe jutott olyan, hogy ott csak zene és film lejátszási lehetőség van nem? Tehát, ha én rendszer hangokat is szeretnék hallani, vagy játékok/programok hangját, esetleg beszélgetéseket, akkor abban az esetben is megoldható ez médialejátszóval? -
Ringman
nagyúr
sziasztok!
dell 7480-hoz keresek type C -> hdmi 2.0 adaptert (esetleg kábelt, de abban az esetben min. 3 m hosszú kellene), 4k@60Hz átviteléhez - egy philips 49Pus7503 tv-re akarok képet kitenni. a laptopon nincs thunderbolt, csak type-c. semmi extra nem kell, szóval nem baj, ha nem 10k fölött van az ára.
pl itt van ez a spigen, ami jó lenne papíron, de csak 2m hosszú, ~5k-ért
van egy hdmi is a gépen, de az csak 1.4-es sajnos
köszi a választ, remélem belefér a topik témájába a kérdésem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
BBéci
legenda
válasz Kal-El #34479 üzenetére
Analóg RCA-ra írtam nemrég, hogy 5 méternél hosszabbat nem árul a legnagyobb választékkal rendelkező bolt. Nem véletlenül. Ellenben optikai (toslink csatlakozós) simán mehet 10 méterre is, némi erősítéssel a többszöröse sem gond. [link]
Digitális koax maximuma szintén 5 méter, de az már necces, három méteresnél hosszabbat nem ajánlok.(#34480) torrente666
Adtak hozzá RCA kábelt? Furcsa, nem szokás.
Érdemes valami speciálisan szubkábelnek készítettet használni, viszont nemrég írta egyik fórumtársunk, hogy nagyon bevált a Klotz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
torrente666
csendes tag
Sziasztok!
JBL Studio 250P sub gyári kábeljét cserélném le. Megéri valami másikra, vagy nem, ha igen mivel lenne érdemes csatlakoztatni a házimozihoz?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Lacika2013
tag
Sziasztok.Akinek AVR161S-erősítője van,tudna segíteni nekem a beállításokban?
Teljesen kezdő vagyok,és nem igazán értem,hogy mit hova kellene dugni,nem tudom előhozni az OSD menüt.
Köszönöm -
zsoika
addikt
válasz Kal-El #34475 üzenetére
"Media playert rákötni a számítógépre UTP kábellel, " Nem a számítógépre, hanem a routerre ....tehát közös hálózatra(ajánlott utp-vel de van rajta wifi is).
"media playert a hifi-vel egy rövidebb RCA kábell"
Igen...akárTehát a lejátszót közelebb viszed a hi-fi hez ....így nem kell hosszú kábel. Az adatot a MP a hálózatról veszi, így nem kell pendrive-n dugdosni.
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz dave118 #34473 üzenetére
Ezt a média player + UTP kombót hogyan kell elképzelni? Media playert rákötni a számítógépre UTP kábellel, majd a media playert a hifi-vel egy rövidebb RCA kábellel?
Amúgy a másik topicban optikai kábelt javasoltak sima RCA helyett, csak nincs olyan csatalkozás a hifi-n. És újramértem nem elég a 12m, inkább 13m kéne, ami meg már inkább csak 15m-es kábelként van a boltokban.
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz junkpod #34472 üzenetére
Pont ezt akartam én is javasolni. MP+12m UTP kábel és még anyagilag is jobb, az egész mutatvány megvan 20k alatt.
(#34471) htw: Nem hallottam még Wilson-t, de a Spector egy nagyon jó ár/érték arányú szett. Gyakran ajánlják a hozzáértők, meg talán kicsit nagyobb a presztízse is
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
BBéci
legenda
Próbáltál már valaha 12 méteres RCA kábelt? 5 méteresnél hosszabbat még a legnagyobb kínálattal rendelkező üzlet, a Kácsa Audió sem árul.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
htw
tag
Sziasztok
Denon avr 2400h-hoz keresek 5.0-ás hangfalszettet 20nm-es szobába. Többnyir filmézésre lenne használva. 200.000ft környékén.
Dali spektort találtam ilyesmi árban de a sarokban valószínűleg nem érezné jól magát.
A zensor 5 már kicsit drága nekem.
Amit még néztem az a wilson raptor 7.
Mozinál van akkora különbség a raptor és a zensor között vagy azt a pluszt inkább a mélyláda árához adjam hozzá? -
Bakus
tag
válasz Kal-El #34466 üzenetére
Az, hogy az RCA kábel aranyozott általában semmit nem jelent, sőt az aranynak rosszabb a vezető képessége mint a réznek, de nem hajlamos a korrózióra. Az aranyozott RCA kábel azt jelenti, hogy a két végén az RCA dugók jó esetben aranyozást kapnak.
Kérdésedre a válasz az, hogy mindenképpen minőségi kábelt vegyél, árat és márkát nem ajánlok mert nem akarom felkeverni a topik álló vizét.Ui.: A kábel métere azért érje el az 1000ft-ot.
"A víz örök, de a gép változik"
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Másik topicba már írtam, de ide jobb lett volna. Olyan problémám lenne, hogy egy 12m-es kábel kéne a hifi és a számítógép összekötésére. A másik topicba írták hogy optikai kábel kéne. De a hifi-n nincs ilyen. A kérdés pedig a következő lenne, érdemes-e aranyozott RCA kábelt venni, vagy jó a sima is? Van-e a kettő között észrevehető különbség a hangminőségben? -
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #34463 üzenetére
Mivel a jelenség konfighibát sejtet, így annyira nem mindegy.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Csabi1984
addikt
Nem is az a kérdés melyik a jobb hanem,hogy az erősítőn egyes digitális csatlakozók alapjaraton mekkora db szintet kapnak.
Nem mindegy nekem, hogy -40db hez képest - 25-28 dB-re kell memni hogy halljak valamit. -
törölt tag
No megvan az első benyomás...
A Dunkirk DTS HD-MA hangsávja volt a tesztalany, mivel ott aztán mindenféle efekt, dinamika stb fellelhető.
A meghallgatás során használtam szobakorrekció EQ-t, és egyértelműen van változás...
Úgy érzem, hogy az egész valahogy jobban összeáll, illetve mintha lehúztak volna egy celofánt a hangról..Elötte egy túlfesz védelemmel ellátott hama elosztót használtam..
-
Quetz
őstag
Rossz következtetést vontok le és egymástól független események közé állítotok ok - okozati összefüggést.
Az egér/hdd zaját a hangkártya DA fokozata szedi fel a PCI buszról, és ez kerül erősítésre a hangrendszerben. Optikai kábel használata esetén a DA átalakítás nem a PC-n belül történik, ezért nincs is ami a zajt összeszedje a PCI buszról.
Ha például a fenti rendszerben csinálnál egy DA - AD átalakítást, majd átküldenéd optikai kábelen a kapott hangot, ugyanúgy ciceregne benne az egér. -
-
VoidXs
Topikgazda
Az egérmozgás az alaplap (USB vezérlő) zaja, azt kell cserélni hozzá. Néha a PCIe slotok újrarendezése vagy az USB-k átkötése szokott segíteni. A tipikusan egérzajos márka az AsRock.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Yocee
aktív tag
válasz MasterMark #34446 üzenetére
Mikor én ezt kitapasztaltam, a HDMI még a fasorban sem volt, és a Vargánéről Codegenre cserélt tápom helyett vettem Chiefteket, hogy megszűnjön ez a zaj, és ott is volt erősebb vgaval.
-
-
Krilehor
tag
Sziasztok, egy ilyesmi fali tartót szeretnék csináltatni. Számít, hogy Söund Arts M6 hangfaltüskét vagy Söund Arts kúpot használok a felső polcnál szerintetek?
Amúgy ha a lakkozott hangszóróra öntapadós tüskét/kúpot teszek, később az mivel távolítható el nyomtalanul, hogy ne sérüljön a hangszóró, van valami tippetek?
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Köszi a válaszokat!
Akkor azt mondjátok ha csak 5.1 a rendszerünk és ahogy a magyar szinkron hangsávok túlnyomó része DD. vagy DTS ebben az esetbe is a hdmi a nyerő?
Köszönöm ismét!
-
junkpod
veterán
válasz Csabi1984 #34427 üzenetére
Ha egy film aac hangsavval van véletlen, azt nem tudja dekodolni az erősítő.
Vagy transkodolod DD-be és akkor mehet RCA/optikai vagy kiküldöd pcm-ben sok.1 csatornával hdmi-n.
Az spdif átvitel 2 csatornás pcm vagy ebbe kódolt DD/DTS veszteséges.
HDMI-n megy a hd hang is ezen felül.Box's don't touch!
-
-
MasterMark
titán
válasz Gtaati #34430 üzenetére
Ha arról nem beszélünk amit már írtak, hogy a jobb formátumok átmennek rajta, akkor is alapjában jobb.
Egyszerűen protokol szinten jobb egy HDMI mindig.Ez viszont nem azt jelenti, hogy az SPDIF rossz, hanem azt, hogy ha mind a kettő van, akkor a HDMI jobb.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Gtaati
őstag
válasz MasterMark #34429 üzenetére
Hello!
Koszi a valaszt! Egyebkent miert? Lehet hulyen gondolkkdom de a hdmi tobb kisebb atmeroju er, megy rajta videojel es hang is, mig a digitalis rca-n nagyobb a keresztmetszet egy er van es csak a hang megy at rajta..
Koszonom!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok azon kívül,hogy képet és hangot is átvisz a HDMI de ha max 5.1-es hangot szeretnék hallani mert nincs 7.1-em nem járok-e jobban a digitális rca kábellel?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Hohocali #34424 üzenetére
Mindig a melegen van terhelés, a föld lényege, hogy onnan már csak a hálózati hidegpontra megy. A vastagság probléma viszont eléggé valós, de nem egybe Sonyval.
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
Ha ez így működik is, azért én nem erőltetném. Ha a feketére 6db hangszóró van kötve, akkor mind a 6-nak a terhelését viszi. Vagyis elméleti szinten, ha a piros 1,5m2-es kábel, akkor a közös feketének 6x1,5mm2-esnek kéne lennie. A lényeg, hogy a közös fekete ne legyen vékony.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
VoidXs
Topikgazda
Aha, nálam volt is így. Előtte bizonyosodj azért meg róla, hogy tényleg közös föld-e, köss rá egy hangszórót két földre lejátszás közben, és ha nem szól, akkor mehet ez a bekötés.
-
Yocee
aktív tag
Van egy totál hülye kérdésem, de meg kell kérdeznem.
Rá lehet kötni úgy 2 hangszórót 3 vezetékre, hogy közös a fekete kábelük? Ismerős nem szeretne újra kábelezni semmit, de több csatornát kötne a rendszerére. most 4 hangszóró, és 4 pár kábel van a falon, és még 2 hangszórót be kellene kötnie.
Tudom, hogy hülye kérdés, magamtól eszembe sem jutott volna, de azt kérte, járjak utána a témának.
-
CalibRasta
tag
válasz MasterMark #34418 üzenetére
Köszönöm! Úgy néz ki így jó. Pedig már máskor is próbáltam, de azóta eszembe sem jutott. Lehet valamit én állítottam el. A lényeg, hogy műkszik! Ezer köszönet az ötletért!
-
MasterMark
titán
-
CalibRasta
tag
Sziasztok!
Van egy LG 55UK6950PLB led tévém ami első simán össze tudtam kötni a számítógéppel. Bonyolultság nem volt benne az HDMI kábelt a két végponthoz csatlakoztatva szépen ment. Sajnos a pc-n csak 1 hdmi és 1 DVI van és a monitor is arról ment, így később beszereztem egy DVI csatit, hogy ne keljen össze vissza dugdosni a kábelt, és DVI van még a monitoron is. Viszont azóta behülyült a rendszer vagy valami, mert azóta nem tudom összehozni a gépet és a TV-t. Ha bedugom a hdmi kábelt is a gépbe akkor átvált a gép egy üres asztal háttérképre, és semmi mást nem mutat, hiába fut alatt a film(vagy bármi más). A tv-n meg persze nem jön jel...ezt csak azóta csinálja mióta a DVI kábellel használtam a gépet és valamit konfigurált maga is. Akkor még felismerte a tv-t is a gép, de azóta valami nem stimmel.ÉS persze vmiket beállított automatán is... Win7 64bit a rendszer. Valakinek hasonló tapasztalat? Esetleg vmi beállítási hiba(akár amit én okozhattam) amit nem találok a pipától??
Előre is köszi -
BRobee
tag
Igen ott. Megneztem amit linkeltel, eleg keves (de annal erosebb es dragabb) a valasztek, ezert maradnek a 279-es sale-nel... Most problem solving van alap aron Hangszoro szettre esetleg valami tipp/url? A bookshelf system nagyon kecsegteto ezen az oldalon, de tobbe kerul, mint az egesz hobelevanc a nappalimban
-
jeni
félisten
válasz adriankoooo #34414 üzenetére
X2500 az újabb
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #34389 üzenetére
Hát, nem nagyon kaptam választ. Talán Denon X2400 lesz akkor, ez jónak tűnik és elég sok mindent tud.
-
forguet
senior tag
Most a Jamora gondolsz? Mert azt 'best buy' kategóriában (vagyis ár/érték arányban) hozták ki győztesnek, az én értelmezésem szerint nem is kell falbontó erősségűnek lennie.
Legjobb sub az SVS SB-4000, legjobb hangfalszett a KEF Q szériája (szerintük)
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
-
Quetz
őstag
válasz BRobee #34407 üzenetére
$279...Ezek szerint USA-ban rendelsz? Mert akkor megnézném a PSA kinálatát
-
forguet
senior tag
Sziasztok, néztétek hogy múlt héten nyilvánosságra hozták az Eisa pickeket?
Eisa Awards 2018-19 Home Theatre AudioBest Buy home theatre speaker system: Jamo S809 HCS / S810 SUB / S8 ATM
Best home theatre receiver: Pioneer VSX-933Ezt most 310k + 176k = 486k-ból ki lehet hozni.
Vélemények?Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #34406 üzenetére
Tévedsz, mert mindkettő helyes és elfogadott. Amikor iskolába jártam, csak az a változat létezett, amit én használok. Talán az internet terjedése hozta magával a lapon-t.
Gondolj bele, mennyivel nagyobb a különbség, ha ugyanazon a napon nem említhető valami, mintha csak egy lapról van szó!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BRobee
tag
válasz VoidXs #34405 üzenetére
Akkor eldolt, hogy a yamaha v483 lesz a befuto, mert most meg jo arban is van ($279) es DLNA/ethernet is van benne, plusz a tobbi.
Viszont ez esetben a stereo kilove, milyen hangrendszert tudtok ajanlani belepo szintre, hogy elfogadhato minoseget kapjak zenehallgatasnal? Nem zsenialisat, csak egy mezei elegedettseg a szint Van ami jo filmhez, de zenehez vicc, En megkozepelnem a tortenetet, jusson is maradjon is.
Egy Yamaha NS-SP1800BL szett mennyire esik a nevetseges kategoriaba? Logitech felejtos? Esetleg kovethetem a fokozatossag elvet, azaz eloszor ket elfogadhato hangfal, plusz center majd a tobbi...
Koszi sracok!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Delta Force (2024)
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- További aktív témák...
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest