- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz
#54715584 #11398 üzenetére
Nincs is ezzel gond, gyakorlatilag úgymond kipróbálta megvételhez, hogy minden rendben van-e.
Majd én bemérem rendesen ha minden összeáll.Az meg, hogy kinek mi jön be hangra / hangzásra erősen szubjektív tényező.
Emiatt bántani nem szabad senkit. Laci elvtársunk fülének az Onkyo jön be, azt is vesz. Így szép a világ.@Béci:
Amíg volt én is képes voltam, bár ez erősen zene függő. Szerintem kornántsem akkora szentségtörés
Viszont abban egyetértünk, hogy szerintem se kevés a Denon mélye... Legalábbis eddig nem tapasztaltam.
Majd kiderül ha ideér az X3100, hogy milyen.
Ha meg kevés, lehet arra egy picit pluszba adni isRáadásul egy másik tényezőt se hagyjunk figyelmen kívül... Ugyanaz a hangfalszett teljesen másképp szól minden erősítővel. Nem ismerem az ELAC -okat, de lehet jobban passzolnak az Onkyohoz.
Holnap meg kiderül milyen a Dalikkal -
BBéci
legenda
-
törölt tag
Egy picit belevau, csak hogy árnyaljam a képet.
Annyi infóm van erről, hogy nem történt bemérés, egyéb beállításról nem tudok, de feltételezem, hogy megérkezett a cucc, összedugta és kész, nem történt egyéb beállítás.Vagyis az előző tulaj beállításai voltak érvényesek.
Ezt megírtam neki is, hogy majd ha minden a helyén van, akkor írja meg úgy hogyan szólt, és akkor lesz végleges eredmény/vélemény majd.
Mivel nyilván dolgozik, max este lesz majd valami infó erről, de majd jön ő és elmondja az infókat.
Nem tudom a 2 erősítő hogyan viszonyul egymáshoz, de fél infók alapján nehogy valaki rossz döntést hozzon.
És igen, nekem is Denonom van.
A basszusokkal nem is volt gond eddig, mármint sosem volt belőle kevés.
A magasak is megérkeztek, amikor lecseréltem a front kábeleket.
És nekem még csak a kicsi erősítőm van (X520BT). -
BRDragon
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #11393 üzenetére
Szuper volt olvasni az összehasonlító véleményed e két erősítőről (köszönet érte), mert én is pont egy Denon és egy Onkyo között gondolkodom. Valószínűleg a kinézett Quadral hangfalakkal csak a Denon-t (x3300) lesz lehetőségem meghallgatni vásárlás előtt.
Én amúgy egy 646-os Onkyo-t tudtam meghallgatni Wharfedale 10.6-os frontokkal, Pure Audio módnál viszont sokkal jobban tetszett a stereo mód mert ott a mélynyomót is engedte használni a rendszer és a Nickelback How you remind me című számának (24bit FLAC) refrénje így sokkal jobban tetszett (jobban zúzott).
(Ha a Denon-ban azt mondod még kevesebb a mély, akkor az valószínűleg elsodor engem az Onkyo irányába.)Egy másik alkalommal Onkyo RZ710-et sikerült meghallgatnom Heco Music Style 900 hangfalakkal, összehasonlításban (ismét) a 646-tal. Volt különbség köztük az RZ710 javára, tisztább volt. Bár azt hittem nagyobb különbség lesz (pl. a nagy árkülönbség meg az RZ típusnév miatt), azért nem volt ég és föld köztük, de kicsit határozottan jobbnak tűnt az RZ.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Lacielvtárs #11395 üzenetére
pofon biztos h nem...
Én elgalább olyan elfogult vagyok a Denonnal, mint Te az Onkyoval... szóval ha rosszat mondanék, akkor "bagoly mondja verébnek" esete lenne...Mindenesetre alig várom, lassan ide érnek a kábelek is és végre legalább az 5.0 össze áll. Már csak valami megfizethető, de mégis jó HDMI kábel kell (2db) és egy értelmesebb média lejátszó.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Shokkolo #11394 üzenetére
jaja, nincs kizárva hogy a Dalikkal jobb lesz, de az sincs kizárva hogy én vagyok a nagy igényű, ami már többször be is bizonyosodott.
a fenti szavaim arra utalnak hogy másabb a hangja.és igen, ha nagyon jó lett volna akkor a pénzed kaptad volna vissza és marad az erősítő
de így biztonságban van/vagy.
és igen, ízlések és pofonok, csak nehogy az én kifacsart ízlésem miatt kijárjon tőled egy pofon, ha rosszat írok a Denon-ról -
Shokkolo
addikt
válasz
Lacielvtárs #11393 üzenetére
Sebaj, nálam majd a Dalikkal
Az meg, hogy neked az Onkyo jobban tetszik... tökéletes. Ettől szép a világ.
sőt... ha megtetszett volna még a végén megtartod magadnak
Így is nagyon köszönöm az igencsak hathatós segítséget és közreműködést -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #11389 üzenetére
köszi a gratot, de nem az enyém az erőlködő.
egy itteni kedves fórumtársam megkért hogy vegyem át neki, mert a szegedi eladó nem volt hajlandó/lehetősége, postázni, és így meg volt az idei jo cselekedetem
és én ha veszek vasat, akkor még nagyobb lépésekkel fogok fejlődni.
amúgy nem rossz hangja van, de az Onkyo nekem jobban tetszik, ha mondhatok ilyet és nem sértek meg vele mást, vagy valakit.
Liszi70 szavaival élni, nem mondom hogy jobb, hanem másabb a hangja.
talán - talán a magas hangja egy picikével szebb mint az onkyio-é, de a mélye, no az az én fülemnek kevéske.
vagyis a két erősítő között nem érzek nagy különbséget, bár tudjátok, nekem amúgy is bot fülem van. így ciki cikket azért nem írok a különbségről -
ferko0726
tag
válasz
Nemir Ombe #11391 üzenetére
-
Norbi 72
veterán
-
ferko0726
tag
válasz
Nemir Ombe #11387 üzenetére
Köszi szépen!
Az Onkyo NR905 és 906 -os nál szériahiba a hdmi? Gyakorlatilag lehet hogy előbb utóbb mindegyiknél meghal a hdmi?Lacielvtars köszi
-
Shokkolo
addikt
válasz
Lacielvtárs #11383 üzenetére
Idevele
-
ferko0726
tag
Sziasztok!
Régebbi JBL (TLX70, XE-2, LX1) hangfalakhoz szándékozom venni egy használt hálózatos HDMI-s házimozi erősítőt.
A keret az max 100-110E ft lenne rá.
Fontos hogy zenére, sztereón is korrektül szóljon, ill. a pendrive -ról történő zenelejátszás.
Köszönöm előre is! -
BBéci
legenda
válasz
Bigmasterl #11374 üzenetére
Az valami rettenet bóvli hangkeltő, kerüld messziről!
-
arcitec
addikt
-
eumano
tag
Sziasztok!
Elektrowelt24-en mennyire jellemző a black friday?
Megtartják ők egyáltalán ezt az "ünnepet"?Köszönöm a segítséget előre is!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy Jamo Sub650 mélyládám, aminek sajnos a hangerőszabályzó potija úgy néz ki tönkrement..Gyakorlatilag olyan mint ha csak be-ki kapcsolásra lenne jó (félhangerőn már egyáltalán nem dolgozik, csak a max hengerő, és a közvetlen a max hangerő előtti kis tartományba dolgozik).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megtudnám oldani ezt a problémámat, egy ilyen , vagy ehhez hasonló külső hangerőszabályzóval?
A hm erősítőből kijövő y sub kábelt rádugnám az egyik felére, a potinak a másik felét meg a subra.
Szét szedni nem szeretném a ládát.
A hm erősítővel is tudom variálni a mélyet, de számomra nem elég pontosan.A választ előre is köszi!
-
Bigmasterl
tag
Szerintetek érdemes lecserélni egy JBL SB 350 soudbart egy Yamaha HTR-2067 erősítő + 4 Skytronic SHFT60B hangfalra? Zenére és filmre használnám.
-
BRDragon
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #11370 üzenetére
Hát igen, csak sajna sosem emlékszem már az előzőre mikor hallgatok egy újat 1-2 nappal később. Csak akkor hallottam nagy különbséget amikor ugyanabban az üzletben a szám közepén átkötötték a rendszert egy másik hangfalra. Úgy oké, de napokkal később egy másik helyen már esélyem nincs összehasonlítani a korábbival.
Mint a TV-knél: szépnek tűnik a gyengébb is, amíg mellé nem teszik a jobbat hogy egyszerre lásd őket... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BRDragon #11369 üzenetére
"Akik nem tudják még azoknak lehet többet segít egy tanács, szakvélemény, vagy valami szóbeli összehasonlítás (vagy tesztek)."
Ezzel a gond, hogy ahány "ajánló", annyi változat/lehetőség lesz, de igazából a különbségeket nem fogod tudni (főként ha első rendszer)
Én például a "nem hazai" vásárlás híve vagyok, mert jóval jobbak az árak, pl. külföldön a rz 800 és az x3300 kb. hazai áráért ilyeneket is kapni [link] [link] [link] igaz ettől még nem fogod tudni melyiknek milyen a hangja, de ha mégsem jön be, akkor árában eladható és veszel mást.
De a legjobb megoldás első rendszernél, hogy nem ragadsz le egy adott szettnél mások tanácsára, hanem minél több lehetőséget meghallgatsz.
-
BRDragon
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #11368 üzenetére
Igaz, de sajnos nem egyszerű ez a hallgatózásos téma, mert nagyon ritka hogy pont van hangfalból és erősítőből is az amiket szeretnék együtt meghallgatni. 10-ből 9 esetben vagy az erősítő vagy a hangfal eltérő lesz, sőt gyakran mindkettőben kell egy kis kompromisszumot kötni mert pont olyan egyikből sincs amit keresek. Meg nagyjából ugyanaz a készlet mindenhol, pl ha vlahol csak monitor audio bronze 2 van raktáron, az 5 nincs, akkor tapasztalataim szerint az összes többi helyen is csak 2-es van raktáron és az 5-ös nincs sehol az egész országban.
De még ha meg is tudnám hallgatni pontosan azokat a szetteket amiket szeretnék, akkor is könnyen lehet hogy a nappaliban teljesen másképp szólna mint az üzletben. Szóval hallgatózok én szivesen csak nem igazán érzem hatékonynak sajnos, lehet ezt tapasztaltabbaknak érdemes inkább akik már nem az első rendszerüket veszik hanem már tudják mit (pl. milyen hangkaraktert) keresnek. Akik nem tudják még azoknak lehet többet segít egy tanács, szakvélemény, vagy valami szóbeli összehasonlítás (vagy tesztek). -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BRDragon #11367 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy "melyik hozza ki a legtöbbet belőle", hanem neked melyikkel tetszik a hangja .... de szerintem addig ne dönts, amíg meg nem hallgattál párat, ahogy olvasom elég nagy a "szórás" és még azt sem tudod melyik hangja tetszik neked vagy mennyi a pontos keret amit rászánnál ....
-
BRDragon
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #11365 üzenetére
Hát igazából 500-ból akartam volna kihozni az egészet, de ment feljebb hétről hétre az összeg ahogy hallgatóztam meg olvasgattam meg javaslatokat kértem/kaptam. Először dali zensor 5 szettel indult denon x1300-zal a terv 300+170-ért, aztán kúszott feljebb a hangfal szett is meg az erősítő is árban... A Rhodium 400 szett az már szerintem el van döntve, ehez keresem a legjobban passzoló erősítőt ami a legtöbbet kihozza belőle. (A Focal chorus 714 is benne volt a pakliban de kizártam mert az már nagyon drága lenne.)
-
BRDragon
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #11365 üzenetére
Mármint úgy érted hogy mindkettő gyenge, vagy úgy hogy ha nem hallom a különbséget köztük akkor mindegy az AVR? (A Klipsch-et nem hallgattam még csak a Quadral-t.)
-
BRDragon
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #11362 üzenetére
Igaz, Denonnal hallgattam már őket (igaz nem a 3300-al), de sajnos ahol kapni Quadral hangfalakat ott nem szeretik az Onkyo erősítőket, csak rendelésre hoznak így nincs lehetőségem meghallgatni. Talán ha először csak a hangfalakat venném és vinném magammal valahogy a frontokat más helyre ahol van onkyo akkor ki lehetne próbálni, de elég macerás kocsi nélkül.
(Nameg az RZ800 már nincs sehol csak rendelésre mert kifutó modell.)
-
BRDragon
csendes tag
Sziasztok, szeretném kikérni a véleményeteket arról, hogy a Quadral Rhodium 400 5.0 szetthez melyik házimozi erősítő passzolna (leg)jobban?
-Onkyo RZ800
-Denon X3300Esetleg van más amelyik jobban kihozná belőlük a maximumot? (nem hangerőben, hanem minőségben) (Marantz SR5011 jobb lenne például?)
Főként mozira illetve stereo rock zenére használnám a szettet.
Köszi előre is a válaszokat.
-
andorb
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #11350 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Bigmasterl #11352 üzenetére
Amelyik jobban tetszik ránézésre és/vagy olcsóbb, lényegi különbség nincs köztük ..... "normális" zenehallgatásra viszont mindegyik egyaránt alkalmatlan, max. háttérzenéhez/rádióhoz jó ....
-
Bigmasterl
tag
Szeretnék segítséget kérni 5.1 es rendszer vásárlás előtt. Két kiszemelt van: JBL Cinema 610 illetve Harman Kardon HKTS 5 . Filmezésre és zenehallgatásra is használnám. Erősítő beszerzést majd a hangszóró vásárlás utánra tervezem. Véleményetek szerint melyik hangminősége jobb? Jenleg egy JBL SB 350 soundbarom van de nem adja át azt az élményt amire számítottam. előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest