- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Viszonylag nagy asztalra keresek én egy egy rugalmas, szabadon állítható asztali lámpát maximum 10.000 forintig. Első körben ezt néztem ki magamnak: ANTIFONI Asztali lámpa
Érvek, ellenérvek, esetleg itt- meg ott jobbat kapsz ennyiért hozzászólásokat megköszönnék!Kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánok!
-
Dani_kp
addikt
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden lelkes barkácsolónak.
Ha minden a tervek szerint alakul akkor jövőre aktívabb tagja leszek a topicnak.Addig is tudom nem pont ide való téma, de aki jár lidl-be...nem látott valaki valahol 1 hónappal ezelőtti akciós kézi körfűrészt, ami 10k. volt bf-kor?
-
pjen
félisten
válasz
tomcat78 #62194 üzenetére
Nem tudom,segítek e,de hátha.Multkor láttam egy vezérmű szíj cserét a Tv ben.A régit egy szikével hosszában ketté vágta és a külső felet elvágta,levette.A csere szíjat félig fel tudta tolni,nem mozdult el semmi.Aztán levágta a maradék régit,feltolta az újat és kész.Persze,ha elszakadt akkor nem müxik .
-
Irmscher 353
aktív tag
Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nyomtatókban használatos fogasszíjat (nem gumi, sárgás színű anyag...), Ti mivel próbálnátok megragasztani?
Vagy próbáljam máshogy összekötni a két végét?Előre is köszönöm!
-
tomcat78
őstag
Sziasztok!Első:kellemes ünnepeket nektek.
Másodikebrecenbe nincs valakinek kölcsön egy normális dugókulcs készlete?Minőségi kéne,mert itt ragadtunk,ki kéne cseréljem a kocsin a vezérműszíjat...A kerékanya kulcs nem bírta...
-
emre
veterán
-
Paxker315
addikt
válasz
trialboj #62186 üzenetére
én ugyan ecet-szódabikarb függő vagyok takarításra (... egyszer kerámialapos tűzhelyre ráégett műanyag flakont szedtem le a kombival 2 perc alatt..
)
De fémekre inkább ezzel megyek: kevéske a tárgyra, aztán valami finom ronggyal törölget. Nem kell hozzá semmi eszköz, régi lyukas alsó v gyerekpóló is tökéletes
-
Dr.Zoo
őstag
Fűtés témában, készítettem képeket a kazánról, meg a csőtermosztátról.
Az első képen az utólag beépített Honeywell termosztát látható, a tag toldás öntöttvas lezáró lapját leszedtük, ebbe esztergán utólag menet lett vágva, és becsavarva a szabályzó.
A második képen a visszatérő körbe be lett építve egy szivattyú, amit a csőtermosztát vezérel.
Előtte gravitációs módon volt használva, de nem fordult meg normálisan a víz, így tökéletesen működik.
A huzat szabályzó beépítésével meg gazdaságosan üzemeltethető a kazán. -
Köszi az infót mindenkinek.
Ami minőséget elvárok a vágásokról sztem ezzel a géppel tudnám a legegyszerűbben, legbiztosabban megoldani. Ha jól gondolkodok akkor a képen jobboldalt 70cm szélességben ha gondoskodok egy megfelelő alátámasztásról akkor 1méter hosszan simán tudok vágni - a túloldalt ne billenjen és ne essen le a tábla ahogy tolom. Baloldalt csak 92centit vághatok a gördülő sínen.
E mellé egy maró (ha csapozni is akarok) meg egy dekopír (kivágás miatt feltétlen kell) már izmos tétel.
Sztem egy ilyesmi lesz a titok nyitja. Feltéve ha az 1400mm sin egyben van. De ahogy olvasom 2×700mm-ből tevődik össze és nekem kell összetrükközni.
Asszem átbattyogok az asztalos topikba de ezt is figyelemmel kísérem. Köszi az infókat!
-
trialboj
őstag
SoS segítség kellene.
Egy réz órát, amit pont egy éve vettem ajándékba kellene megtisztítanom holnapra. Hihetetlen hogy néz ki, teljesen zöld a hátlapja, nem értem hogy nem lehet ezt valamivel lekezelni, a csukló izzadságától ennyire képes oxidálódni? Nem kínai és nem is volt különösen olcsó.
Ezt a házi receptet találtam:
"
Tegyünk egy kis tálkába kb. fél deciliter ecetet és egy csapott kiskanál konyhasót. Keverjük el a sót, hagyjuk az ecetben feloldódni, majd a folyadékkal alaposan törölgessük át a réztárgyat."Nem kimondottan drága óra, de a tulajdonosának értékes, tehát semmiképp nem szeretném tönkre tenni, viszont holnap viselni akarja szóval meg szeretném tisztítani. Van más módszer, vagy tudja valaki igazolni hogy ez nem tesz kárt benne? Utána nem elég ha nedves kendővel áttörlöm, muszáj víz alatt leöblíteni?
Vagy nagyon ajánlott hogy óráshoz vigyem el, és majd ő megoldja?
-
Inhouse
őstag
válasz
SchumiBácsi #62178 üzenetére
Egy felsőmaró is jó ha van, azzal lehet a legszebb kört csinálni, sőt pl. hangszóró süllyesztést is, kerekítést...stb.
Szerintem a linkelt Festool volt a bútorosnak, azzal vágott majdnem olyan szépen laminált bútorlapot a helyszínen, mint a szabászat. Legalábbis nagyon hasonló és látszik az alá rakható megvezetőn az a leszorító spicc...
Ha dobozokat, polcokat, szekrényeket akarsz összerakni, akkor el kell majd döntened, hogy csavarozol, vagy fatiplizel. Ez utóbbi újabb gépeket igényel, de legalábbis spec eszközt. Illetve hozzáférhető egy harmadik megoldás, ami csavaros, de rejtett, ehhez is csak egy sablon/fúrószár készlet kell.
Ami még szükséges szokott lenni, az összefogatást segítő eszközök. Derékszögben tartó rögzítő, illetve spaniferrel szorítható 4 kis derékszögű idom...meg még a fene tudja, mi minden, egy fél műhelynyi eszköz, és gép. De mindig fog kelleni egy olyan, ami nincs, egyszer kéne, de akkor nagyon! -
Trebron09
őstag
válasz
imibogyo #62171 üzenetére
Nos, kiderült, hogy magát a csapágyat természetesen úgy oldották meg hogy ne hogy ki lehessen csak azt cserélni, egyben kell az egészet műanyagházastul. Mind megtudtam az se elég hogy ugyanaz a típusa a gépemnek, mert abból is több fajtát gyártottak, a dolgot tovább bonyolítja, hogy a cserealkatrészek közül van silányabb minőségű lengyel amit nem rozsdamentes acélból csinálnak és van a minőségi olasz.
(#62172) emre: Köszönöm neked is az infót!
Végül nem ezeken a helyeken de meglettek a korrekt cseredarabok. -
imibogyo
veterán
válasz
SchumiBácsi #62182 üzenetére
Hát a szalagfűrészemet 20.000 Ft-ért vettem és a legtöbb vágást azzal végeztem. De a kézi körfűrészem is egy olcsó darab (erre nem is költenék többet, mert nem használom olyan sűrűn) és ezeknek is állítható a vágási mélysége egy egyszerű billenős mechanikával.
Mivel csóró vagyok ezért nekem az asztali körfűrészem is egy nagyon olcsó darab (a mostani kínálatból talán ehhez hasonló lehet a "tudása"), kicsi, lesúlyozás nélkül instabil és ha hagyod "mozogni" akkor pontatlan is, de most már évek óta jól szolgál. Egyértelműek a korlátai, de én már kitapasztaltam, hogy 2-3 nagyméretű malomkövet berakok lécekkel a keresztmerevítőkre és "tökéletes". Egyszer majdnem sikerült egy közel 1 tonnás Kiskőrösi körfűrészre lecserélni, de nem jött össze. Az nem kicsi előrelépés lett volna, de ház-körüli nem ipari munkákra ez is tökéletesen elég.
Szerintem ilyen jellegű munkákhoz amúgy egy merülőfűrésszel járnál a legjobban (ár-érték arányban persze). Ezekkel nagyon szépen és pontosan lehet dolgozni. És sok "kitörést" is meg lehet akadályozni azzal, hogy nem tud "táncolni" a fűrész a kezedben. Olcsóbb és drágább (Bosch, Dewalt is van, de most nem keresek ki minden márkát
) is van belőle természetesen, a csúcs Festool pedig +300k, de gondolom az most nem játszik.
-
-
válasz
tomcat78 #62179 üzenetére
Aham. Valami hasonló megoldás kell dekopírhoz avagy felsőmaróhoz és nemcsak vízmérték ami megvezeti.
Létezik ilyen gyárilag vagy inkább nekem kell legyártani? : kétrészes vezetősín, a fix oldala leszorítva, a mozgatható oldala két végén állítható, csavarokkal. És így lépésenként közelítem a marót a pontos mérethez ha elsőre nem sikerül elérni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Azért körfűrésszel, gérvágó fűrésszel (kisebb daraboknál) és szalagfűrésszel is lehet nagyon szépen dolgozni bútorlappal. Legegyszerűbb módja a "dupla vágás" (én csak így hívom ezt a technikát).
Én anno úgy oldottam meg, hogy vezető mellett vágtam a bútorlapot szalagfűrésszel (és "zero clearance" blokkal, bocs nem tudom mi a magyar neve), de előtte alul és felül is végigvágtam vagy 4-5x a laminálást tapétavágó késsel úgy, hogy a vágás közvetlenül e bemetszés mellett történjen. Egy teljes konyhát szabtam így ki (nem teljesen mondjuk, csak elcseszték a méreteket, nekünk viszont költözni kellett, azért így is volt vagy 60 vágás) és nem volt vele gondom. Egy-két helyen sérült csak a laminálás, de elenyésző mennyiségben és mértékben és ezeket el is dugtam.
MDF meg annyira könnyen alakítható, hogy szinte bármivel vágható. Azt dekopírral is könnyen le tudod szabni, majd csiszolóval, vagy ráspollyal a tényleges méretre tudod alakítani. Ebben az esetben nem kell a vágásodnak sem tökéletesnek lennie.
Felső-maróhoz is lehet relatíve egyszerűen vezetőt generálni. A jobb (drágább) gépek pedig gyárilag is rendelkeznek megfelelő kiegészítőkkel, például Festool, vagy Bosch (Festool sínhez is megoldható).
-
tomcat78
őstag
válasz
[link]
Ezzel egyenesen is tudsz vezetni,bár azért ha messze van a vezető kicsit instabil,de kis gyakorlással meg lehet csinálni.Gép meg gyakorlatilag bármelyik jó hozzá a dremel kínálatából.
Amúgy meg én megvezetni vízmértéket szoktam használni álltalában,asztalos szorítóval lefogatva,ha kell. -
válasz
tomcat78 #62177 üzenetére
Mutasd meg azt a dremelt ha nem gond. Olyan is van nagyon régóta tervbe egyéb célból.
Az MDF és bútorlap eldarabolásra az eddigiek alapján jelenleg 2db konstrukció létezik:
Dekopír, ami után végigmegy a felsőmaró.
Kézi körfűrész, és dekopír a kivágásokhoz.A felsőmarót mi mentén vezetem ahhoz hogy egy kevésbé pontos vágás után nyílegyenes legyen?
-
tomcat78
őstag
válasz
SchumiBácsi #62176 üzenetére
Mdf-be én pl dremellel vágtam totál szabályos kört,van egy tartozék spéci körkivágójuk..Pontosabb,mint a dekopír
Amúgy szerintem a vagdalkozás tipikusan az a folyamat,amiben kb mindenhez lehet találni spéci cuccot,de nem igazán létezik all-in-one megoldás,ha maximalista az ember.Minden másra ott a dekopír...Vagy legalábbis viszonylag sokmindenre használható,de sokszor kompromisszumokkal. -
válasz
Inhouse #62175 üzenetére
Igen, a legideálisabb egy ugyanolyan gép lenne mint az asztalosnál, de az valszeg sose térülne meg
Akkor az ugyanúgy megvezetett kézi körfűrész lehetne a nyerő "végtelen méret" esetén. 92x70cm maximumra korlátozva meg az a Bernardo gép amit már mutattam. Körkivágáshoz meg ugyanúgy kellene a dekopír szóval alakul a helyzet
Mi van ha borzasztó mértékben lassítom a dekopírt? Ha nem is egy akku/méter sebességre, hanem 2mp/cm sebességen. A munkák nagyobb részét MDF tenné ki az sztem megértőbb mint a bútorlap.
Jelen állás szerint kellene akkor egy kézi körfűrész az egyenesvágáshoz, dekopír a nagyobb kivágásokhoz.
-
Inhouse
őstag
válasz
SchumiBácsi #62161 üzenetére
Valószínűleg dekopír fűrész és lapja is válogatja, de nekem rossz tapasztalatom van ez ügyben, próbáltam. A lap hajlik, elmegy a vonaltól. Dekopírhoz kézi irányítás való. Kézi körfűrésszel, vagy asztalival már működik a dolog, mármint az egyenes vágás. A vágás minősége a fogazástól függ, meg, hogy mennyire nyomod neki. Házilag nem fog menni a laminált bútorlap lapszabászat minőségű vágása, sem pontosságra, sem a vágás simaságára nézve. A széle cakkos lesz. Láttam házi megoldást, egy spec sín, amin egy (műanyag vagy alu? nem emlékszem) csík van, ami leszorítja a vágás mellett közvetlenül, de a pontos beállítás ellenére is sérül és cserélni kell időközönként. A beállítása is macerás, kisebb helyszíni vágásokhoz használta a bútorkészítőnk. Anno én is agyaltam ezen, gondoltam egy hőlégfújós előmelegítőre a lap előtt, hátha a melegített műanyag bevonat lágyan nem olyan rideg és szebb lenne a vágás. Volt a másik ötlet, hogy előtte egy szikével végighasítani a bevonatot, ezt próbáltam is, működhetne, de nem sima sniccerrel, azzal nem megy a pontos vágás megvezetés mellett sem. Aztán van még egy megoldás, ami működhet, de szintén macerás. Elsőre nagyobbra vágod, hogy a cakk a valós méretbe ne szóljon bele. Aztán egy felső maróval megvezetve végigmarod a jó méretre.
-
Bile Demon
őstag
Használ valaki 13cm-es rozsdamentes csővel bélelt kéményt vegyes kazánnal (16-20kW)?
És 14x14-es béleletlen kéménnyel? 8m körüli hosszról van szó.
Működhet, vagy teljesen lefolytja és csak jönne vissza a füst?Azért kérdem, mert már kéményes cégnél jártam, ezzel a kérdéssel, és azt mondják, min. 15cm-es csővel bélelt kémény kell a vegyes kazánhoz és az én 13cm-esem-re csak "kis kandallócskát" lehet rákötni. Azt meg nem akarok, mert a pincéből indul és a fürdőszobán megy át. A kandalló nem játszik.
Egy kisebb vegyes kazánt szeretnék (16kW) a pincébe. Szűkíteni tilos, ez ok, de olyan is létezik aminek 13cm-es a füstcsöve az ráköthető szűkítés nélkül a kéményre, de erre is azt mondják, hogy nem jelenti azt, hogy elég neki a kémény.És a gyakorlatban mi várható? Azért érdekelne, hogy muzsikál a 14x14 kémény, mert ha már az is problémás, akkor én meg se próbálkoznék a 13cm-essel.
-
veze
őstag
válasz
Irmscher 353 #62170 üzenetére
a kéményseprő mit mondjon? ugyis ezt mondja, akármelyiket is kérdezné az ember. mert Ő nem mondhat mást. És tényleg, meg is lehet nézetni. Viszont a szóban forgó kémény már engedélyezve van , nem kell engedélyeztetni.
Kötözködni ( és a meglévő engedélyt esetleg addig felfüggeszteni) meg lehet, pl miért nincs a tetején szikrafogó ha vegyes tüzelésre használják, ( bár a környékünkön egyen sem látok) a 30 éve épült kémény belső vakolása már nem sértetlen, vakolja ki újra belölről ( persze ez lehetetlen, ezért bélés csövezze ki százerért legkevesebb csak akkor lesz megfelelő, stb) Miközben arról van szó hogy időnként begyújtana egy jancsikályhába hogy melegebb legyen a pincében ha ott van dolga Azt azért meg kell nézni nem esett e bele egy két vadliba, legyen átjárható,( tükör) a huzatot is meg kell nézni egy égő ujságpapirral, hogy huzza e a lángot befelé..
de ez csak egy vélemény, senki ne kövesse ! én én csináltam a sajátomat és azóta sem robbant fel semmi -
emre
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz
Trebron09 #62168 üzenetére
Cserélhetőek egyébként? Tehát ki tudod szedni őket a műanyag fészkükből? Mert ha igen, akkor pl. csapagy.hu-ról tudsz rendelni, ha lenyitod az egyes menüpontokat, akkor méretre is tudsz szűrni.
-
Irmscher 353
aktív tag
Az év elején beszéltem az illetékes kéményseprőékkel, S ők mondták, hogy érdemes lenne szakemberrel megnèzetni.
(Ez 7e Ft, lenne S ha minden rendben van ez az engedélyeztetési költség volna)
Ha valamit módosítani kell, akkor elmondanák azt is.Nyilván nem akarom sem a magam, sem a családom testi épségét veszélyeztetni. Így ez a költség adott, enélkül neki sem fognék az egésznek.
-
donmackó
addikt
válasz
gerenda110 #62167 üzenetére
Igen
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Úgy látom itt sok szaki van, hátha tudtok valami költséghatékony megoldást.. Úgy néz ki tönkrementek a csapágyak a felültöltős 6 éves mosógépemben, hol tudnék bele csak csapágyat venni ( persze elvileg van hozzá, de egyben a tartó műanyaggal és valami 8 ezer lenne csak az egyik oldalra ) ha találnék is, mivel ragasszam be a műanyag házába ami bírja a vizet és tart is.
Akinek van valami ötlete azt köszönöm -
Hát az a helyzet hogy felmerült a kézi körfűrész, de ezzel nincs megoldva a kivágás, ami például hangdoboznál szempont.
Asztali körfűrész is felmerült, de azon kívül hogy hosszabb távon kihasználatlanság esete forogna fent, nem látom át hogyan tudok például ezzel mondjuk egy 100x40cm felületet levágni. És úgy érzem hogy az eljárási táv alapján 92x70cm az ami ezzel a géppel még pontosan leszabható.
1ébként a legkisebb rádiusz 13cm körül volna amit vágnék egy dekopírral, az alatt már vannak körkivágóim. Mindazonáltal a leggyakoribb az egyenesvágás lenne 16 és 18-19mm bútorlap/MDF lapban.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ahogy tomcat78 is írja, a szép egyenes vágáshoz körfűrész kell. Sokáig én is dekopírral vágtam mindent, aztán kaptam egy kis Lidl-s körfűrészt, azóta azt használom. Sokkal szebben lehet egyenesre vágni pl. a bútorlapot. Viszont íves dolgokhoz már nem jó.
Bár dekopirral is lehet azért szépen vágni, csak a megfelelő vágólap kell bele, és lassan óvatosan kell vezetni. Sőt sógoromnál láttam valamilyen vezető állványt hozzá, ő azzal vág szép egyeneseket. -
tomcat78
őstag
válasz
Ha egyenes vágásokat akarsz,jobban jársz egy asztali körfűrésszel szerintem.Dekopírral is lehet egyenesen vágni,míg meg nem gyilkolod a tokmányt vagy a lapot.Az utóbbi nem gond,de az elsővel nem nagyon tudsz mit kezdeni.Az emberek gyakran bele esnek abba a hibába,hogy nagyon kis rádiuszon vágnak dekopírral,ami jobb esetben csak a lapot bassza szét,rosszabb esetben a komplett tokmány-tengely részt.Nem arra való....De egy új géppel nem lehet gond ez sem.A csiszlás meg anyag függő,hogy kell e.Nem vagyok asztalos!De tapasztalat alapján a körfűrész egy megváltás egyenes vágásokhoz a dekopír után...
-
donmackó
addikt
válasz
gerenda110 #62154 üzenetére
Be lehet vele fedni ekkora lyukat is. Sőt ha vársz vele egy kicsit, ahogy hűl, még az ujjaddal (vagy kanál végével) szintbe is tudod húzni, majd beszínezni alkoholos/festék filccel.
-
Üdv all!
A dekopírfűrészt ha megvezetem egy stabil egyenes mentén (rögzített zártszelvény / tömör faléc) azzal milyen minőségű vágást lehet elérni? Meguntam a bútorasztalos hozzáállását az alkalmi dolgokhoz, ezért szeretném a darabolási folyamatokat is kézbe venni. Összeszerelésben már van tapasztalatom, mert a legutóbbi cuccot is csak leszabni ért rá, itthon én szereltem össze.
Ha egy kis óvatoskodással jó minőséget lehet elérni, akkor kell e külön csiszológép? Keret van rá, de a legfontosabb most a fűrész, kezdésnek pedig olyan dolgokat csinálnék ahol nem követelmény a tized mm pontosság, a rések fugaszillel könnyedén tömíthetők.
Milwaukee gép érdekelne elsősorban abból is az akkumulátoros mert már van milwaukee csavarozóm/fúrom ami szintén akkumulátoros és ugyanez az akku való bele. Azaz csereszabatos oda-vissza az akku és a töltő is ha kell.
Húzós ár, de ha nem b*szódik el akkor nekem örök élet. Kérdés lehet e szépen vágni ezekkel?
-
veze
őstag
-
A Zéé
addikt
válasz
Irmscher 353 #62157 üzenetére
azért mielőtt befűtesz a kályhába, és az általad sosem használt kéménybe, azért érdemes lenne kihívni a kéményseprőt, hogy legalább nézze meg, hogy milyen állapotban van: szabad-e a keresztmetszete végig, nincs-e benne valami hiány, nincs-e benne éghető lerakódás...
A felrobbanó kályha, a füstmérgezés, a lakásban megjelenő random füstbetörés, és a kéménytűz egyike se túlságosan mulatságos dolog. -
veze
őstag
válasz
Irmscher 353 #62157 üzenetére
Azért merem ilyen bátran állítani , mert ugyanezt csináltam én is, tervrajzon szereplő kéménnyel, és semilyen hátrányom nem lett ebből. Pedig akkor még kötelező volt a kéményseprőket beengedni. Ő is tudomásul vette hogy ez egy házzal együtt épült kémény ami mindig is ott volt van és lesz :-))
Ha gázra szeretné használni az ember , akkor ki kellene bélelni de fa(vegyes) tüzeléshez nem kötelező -
veze
őstag
válasz
Irmscher 353 #62152 üzenetére
tök mindegy hogy kapott engedélyt, kapott ! és az vonatkozik a házzal egyidőben épült kéményre ( nyilván akkor falazták a kéményt amikor a falat , sőt a korabeli tervrajzon minden bizonnyal fel is van tüntve. Onnatól kezdve pedig egy vegyestüzelésű kályha jogosan működhet ott, mindenféle külön engedélykérés nélkül. Ráadásul már a kéményseprő sem ellenőrizheti, mert nem kötelező, és amiatt sem hogy megállapítsa hány müködö kémény után fizetsz - mivel mostmár magánszemélynek nem kell fizetnie sem érte.
Ha van kályhád már holnap begyujthatsz, addig is aíg a radiátárso dolog kivitelezésre kerül -
donmackó
addikt
válasz
gerenda110 #62151 üzenetére
Egyértelmű hogy meleg "takony" ragasztó.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
cinemazealot #62148 üzenetére
Jogos, gondoltam már erre is, csak anno mikor a tetőteret beépítettük, volt is róla szó, hogy feldobunk egy nagy lapradiátort, amit csak akkor nyitnék meg, ha lent vb dolgom.
De aztán ez a dolog elmaradt...Majd lehet egy fűtésszerelővek felveszem a kapcsolatot (van ismerősi körben), hogy nézze meg, meg számoljon utána.
De ezt már majd csak a fűtési szezon után kellene megcsinàltatni...Magánszemély vagyok, nincs vállalkozásom...
Pjen: iggen, kéményajtó sincs jelenleg beleépítve, az meg hogy az előző tulaj hogy kapott lakhatási engedélyt, az számomra is rejtély...
-
gerenda110
aktív tag
Sziasztok!
Xbox 360 slim gephaz atalakitasan vagyok rajta, az io panel helyet kivagtam hatul, es az a kerdesem, hogy szerintetek mi a legjobb megoldas az io panel felfogatasahoz?? Cellux szilo kotegelo kilove. Elore is koszi a tanacsokat.
Ui. Epoxy es uvegszalas gitt mellett tanakodom, hogy a hezag se legyen mellette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tudományos Pandémia Klub
- Google Chrome
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest