Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Inhouse

őstag

válasz SchumiBácsi #62161 üzenetére

Valószínűleg dekopír fűrész és lapja is válogatja, de nekem rossz tapasztalatom van ez ügyben, próbáltam. A lap hajlik, elmegy a vonaltól. Dekopírhoz kézi irányítás való. Kézi körfűrésszel, vagy asztalival már működik a dolog, mármint az egyenes vágás. A vágás minősége a fogazástól függ, meg, hogy mennyire nyomod neki. Házilag nem fog menni a laminált bútorlap lapszabászat minőségű vágása, sem pontosságra, sem a vágás simaságára nézve. A széle cakkos lesz. Láttam házi megoldást, egy spec sín, amin egy (műanyag vagy alu? nem emlékszem) csík van, ami leszorítja a vágás mellett közvetlenül, de a pontos beállítás ellenére is sérül és cserélni kell időközönként. A beállítása is macerás, kisebb helyszíni vágásokhoz használta a bútorkészítőnk. Anno én is agyaltam ezen, gondoltam egy hőlégfújós előmelegítőre a lap előtt, hátha a melegített műanyag bevonat lágyan nem olyan rideg és szebb lenne a vágás. Volt a másik ötlet, hogy előtte egy szikével végighasítani a bevonatot, ezt próbáltam is, működhetne, de nem sima sniccerrel, azzal nem megy a pontos vágás megvezetés mellett sem. Aztán van még egy megoldás, ami működhet, de szintén macerás. Elsőre nagyobbra vágod, hogy a cakk a valós méretbe ne szóljon bele. Aztán egy felső maróval megvezetve végigmarod a jó méretre.

• hegegabi80

addikt

Ahogy tomcat78 is írja, a szép egyenes vágáshoz körfűrész kell. Sokáig én is dekopírral vágtam mindent, aztán kaptam egy kis Lidl-s körfűrészt, azóta azt használom. Sokkal szebben lehet egyenesre vágni pl. a bútorlapot. Viszont íves dolgokhoz már nem jó.
    Bár dekopirral is lehet azért szépen vágni, csak a megfelelő vágólap kell bele, és lassan óvatosan kell vezetni. Sőt sógoromnál láttam valamilyen vezető állványt hozzá, ő azzal vág szép egyeneseket.

• tomcat78

őstag

Ha egyenes vágásokat akarsz,jobban jársz egy asztali körfűrésszel szerintem.Dekopírral is lehet egyenesen vágni,míg meg nem gyilkolod a tokmányt vagy a lapot.Az utóbbi nem gond,de az elsővel nem nagyon tudsz mit kezdeni.Az emberek gyakran bele esnek abba a hibába,hogy nagyon kis rádiuszon vágnak dekopírral,ami jobb esetben csak a lapot bassza szét,rosszabb esetben a komplett tokmány-tengely részt.Nem arra való....De egy új géppel nem lehet gond ez sem.A csiszlás meg anyag függő,hogy kell e.Nem vagyok asztalos!De tapasztalat alapján a körfűrész egy megváltás egyenes vágásokhoz a dekopír után...

Új hozzászólás Aktív témák