- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz
SchumiBácsi #62161 üzenetére
Valószínűleg dekopír fűrész és lapja is válogatja, de nekem rossz tapasztalatom van ez ügyben, próbáltam. A lap hajlik, elmegy a vonaltól. Dekopírhoz kézi irányítás való. Kézi körfűrésszel, vagy asztalival már működik a dolog, mármint az egyenes vágás. A vágás minősége a fogazástól függ, meg, hogy mennyire nyomod neki. Házilag nem fog menni a laminált bútorlap lapszabászat minőségű vágása, sem pontosságra, sem a vágás simaságára nézve. A széle cakkos lesz. Láttam házi megoldást, egy spec sín, amin egy (műanyag vagy alu? nem emlékszem) csík van, ami leszorítja a vágás mellett közvetlenül, de a pontos beállítás ellenére is sérül és cserélni kell időközönként. A beállítása is macerás, kisebb helyszíni vágásokhoz használta a bútorkészítőnk. Anno én is agyaltam ezen, gondoltam egy hőlégfújós előmelegítőre a lap előtt, hátha a melegített műanyag bevonat lágyan nem olyan rideg és szebb lenne a vágás. Volt a másik ötlet, hogy előtte egy szikével végighasítani a bevonatot, ezt próbáltam is, működhetne, de nem sima sniccerrel, azzal nem megy a pontos vágás megvezetés mellett sem. Aztán van még egy megoldás, ami működhet, de szintén macerás. Elsőre nagyobbra vágod, hogy a cakk a valós méretbe ne szóljon bele. Aztán egy felső maróval megvezetve végigmarod a jó méretre.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ahogy tomcat78 is írja, a szép egyenes vágáshoz körfűrész kell. Sokáig én is dekopírral vágtam mindent, aztán kaptam egy kis Lidl-s körfűrészt, azóta azt használom. Sokkal szebben lehet egyenesre vágni pl. a bútorlapot. Viszont íves dolgokhoz már nem jó.
Bár dekopirral is lehet azért szépen vágni, csak a megfelelő vágólap kell bele, és lassan óvatosan kell vezetni. Sőt sógoromnál láttam valamilyen vezető állványt hozzá, ő azzal vág szép egyeneseket. -
tomcat78
őstag
válasz
Ha egyenes vágásokat akarsz,jobban jársz egy asztali körfűrésszel szerintem.Dekopírral is lehet egyenesen vágni,míg meg nem gyilkolod a tokmányt vagy a lapot.Az utóbbi nem gond,de az elsővel nem nagyon tudsz mit kezdeni.Az emberek gyakran bele esnek abba a hibába,hogy nagyon kis rádiuszon vágnak dekopírral,ami jobb esetben csak a lapot bassza szét,rosszabb esetben a komplett tokmány-tengely részt.Nem arra való....De egy új géppel nem lehet gond ez sem.A csiszlás meg anyag függő,hogy kell e.Nem vagyok asztalos!De tapasztalat alapján a körfűrész egy megváltás egyenes vágásokhoz a dekopír után...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest