Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz SchumiBácsi #62178 üzenetére

Azért körfűrésszel, gérvágó fűrésszel (kisebb daraboknál) és szalagfűrésszel is lehet nagyon szépen dolgozni bútorlappal. Legegyszerűbb módja a "dupla vágás" (én csak így hívom ezt a technikát).

Én anno úgy oldottam meg, hogy vezető mellett vágtam a bútorlapot szalagfűrésszel (és "zero clearance" blokkal, bocs nem tudom mi a magyar neve), de előtte alul és felül is végigvágtam vagy 4-5x a laminálást tapétavágó késsel úgy, hogy a vágás közvetlenül e bemetszés mellett történjen. Egy teljes konyhát szabtam így ki (nem teljesen mondjuk, csak elcseszték a méreteket, nekünk viszont költözni kellett, azért így is volt vagy 60 vágás) és nem volt vele gondom. Egy-két helyen sérült csak a laminálás, de elenyésző mennyiségben és mértékben és ezeket el is dugtam.

MDF meg annyira könnyen alakítható, hogy szinte bármivel vágható. Azt dekopírral is könnyen le tudod szabni, majd csiszolóval, vagy ráspollyal a tényleges méretre tudod alakítani. Ebben az esetben nem kell a vágásodnak sem tökéletesnek lennie.

Felső-maróhoz is lehet relatíve egyszerűen vezetőt generálni. A jobb (drágább) gépek pedig gyárilag is rendelkeznek megfelelő kiegészítőkkel, például Festool, vagy Bosch (Festool sínhez is megoldható).

Új hozzászólás Aktív témák