Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tomcat78
őstag
válasz
Dani_kp #61944 üzenetére
Jó kérdés,nem ismerem.Nem vagyok profi lakatos
Co-val jobban boldogulok,csak azzal nehéz volna alpinozni
Nekem is az Iweldet ajánlották,mikor vettem,Nekem az bevált teljesen,ezért mertem ajánlani.
Adatlapja alapján gyengébb valamivel,de ez nem biztos,hogy a valóságban is így van. -
enginev3.0
félisten
válasz
macilaci78 #61938 üzenetére
Hívtam, és ezen kívül nagyjából 8-10 pesti boltot, sehol nincs
-
-
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Karácsonyra szeretném meglepni magam egy inverteres hegesztővel. Hecht 1820 vagy 1822 amit kinéztem egyenlőre. Kettő közül melyiket vennétek? Illetve ilyen árban (50-60 ezer) mi az ami még szóba jöhet? Otthoni barkácsra kell, de azért gagyit nem szeretnék. Köszi előre is!
-
Essejó
veterán
válasz
enginev3.0 #61931 üzenetére
Kersgélj: [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szögker? VG-Trade?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
szabifotos #61930 üzenetére
Nen olyan rossz a Parkside azért. Ne hasonlítsuk már a BOSCH-hoz. (gondolom a zöldre gondolsz). A Parkside az Einhell műhelyeiben készül, rá is van írva.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
enginev3.0 #61935 üzenetére
Esetleg itt:
Ha van rá lehetőség, ki kell válltani az ilyen speckós csavarokat. A lézeres szintezőm tartó csavarja is ilyen csavarral volt megoldva, első dolgom volt metrikusra átépíteni.
-
imibogyo
veterán
válasz
szabifotos #61930 üzenetére
Hát én is olvastam ilyen infót is, de maximum zöld Bosch és abban az esetben de, szinte mindegy... A zöld Bosch fúrómon 2 év alatt megettem az irányváltó kapcsolót olyan gagyi tervezés, amit az Einhell-en 9 év alatt sem sikerült. Anno dobtam be ide is képeket a javításról ami szintén csak pár hónapig bírta. És nem, nem az én javításom adta meg magát, hanem a fúró egy másik helyen fáradt el. Már nem volt kedvem szétszedni és megragasztani még egyszer, így azóta is valamilyen nem vezető hosszú tárggyal (fadarab) váltok irányt, vagy mondjuk csavarhúzóval, de ekkor azért kihúzom a konnektorból..
A kék Bosch az megint más kategória természetesen, abból is van vagy 10 gépem és össze sem hasonlíthatóak zöld társaikkal, miközben az áruk sokszor alig magasabb. Ma már csak ilyen gépeket veszek (már ha Bosch-ról van szó)...
-
pjen
félisten
válasz
Szerintem próbáld meg a tizenhetedik ker Gyöngytyúk u 33 ban.én még mindenféle csavart kaptam ott.
-
enemi
senior tag
válasz
Még mindig itt tartasz?
Szerintem facen kérj megosztást,hogy ki ismer esztergályost,maróst...lehet lalálnak készen a fiókjukban is.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Hol kapok 1/4" Whitworth csavart?
Lehetőleg budapesten, vagy környéken
-
DonElvis
aktív tag
válasz
steve1021 #61924 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Barkács célra teljesen jó az Einhell. Habár Bosch fan vagyok, Einhell a kompresszorom, ami 10 éve kiszolgál. A gérvágóm is ez a márka, annak ellenére, hogy fára lett kitalálva, egy kis átalakítással viszi a fémet is gond nélkűl. Szal jó ez.
-
imibogyo
veterán
válasz
Azért néztem Einhell gépeket mert az kb olyan áron mozog mint a Parkside Workzone gépek. Kérdés van e olyan jó minőségű a cucc? Valaki szerint ezek az új Einhell gépek semmit nem érnek.
Egyrészt a Workzone (ez biztosan) és a Parkside (ez csak egy erős talán) az Einhell gyártmányai saját bolti márkás gépekként. Szóval biztosan vannak olyan jók az Einhell gépek (általában jobbak), mint amazok hiszen sarkítva ugyanott készülnek.
Másrészt én masszív Einhell használó vagyok (gérvágó, levegős egyenes csiszoló + vésőgép, fúrógép, körfűrész, szalagcsiszoló, kézi gyalu, asztali dekopír, kompresszor és tartozékai, akksis fúró, elektromos szögbelövő stb.) a kék Bosch és Makita gépeim mellett, de én még igazán gagyi, vagy rossz Einhell géppel nem találkoztam. Van ami nem olyan húdejó, de a munkát mindig el tudtam velük végezni. És most a komplett házat ezekkel a gépekkel újítottam fel lényegében a nulláról (központi fűtés aljzatba vésett csövekkel, belső falak átrendezése, komplett vízszerelés, villanyszerelés, falak vésése stb...).
Egyedül a szalagcsiszolóm szenved most (szorul és nyöszörög), de ez egyrészt 11 éves gép, másrészt szerintem egy teljes szétszerelés, takarítás, olajozás után újra jó lesz, mert pont egy nagyon finom poros munka után "szorult meg", szóval szerintem csak telement kosszal.
-
Inhouse
őstag
válasz
Elmegy kategória, falfúróm van belőle sokéves, még működik, bár megerőltették párszor. Elejétől vacakol az SDS tokmány, de rájöttem a trükkre. Viszont szerintem manapság a Tesco-s Reikel nem rossz, olcsó, de súlyra is van bennük anyag. Egy dekopírt, meg egy másik falfúrót vettem ebből, olyan régimódi elpusztíthatatlannak tűnő darabok. Nézegettem más készüléket is belőle, azok is szimpik voltak, csak más most nem kell, a többiek jól vannak.
-
dewil666
őstag
válasz
macilaci78 #61923 üzenetére
-
steve1021
csendes tag
válasz
macilaci78 #61923 üzenetére
Néztem én is az aldis és lidls gépeket csak sajnos mindig más van akcióban.
Azért néztem Einhell gépeket mert az kb olyan áron mozog mint a Parkside Workzone gépek
Kérdés van e olyan jó minőségű a cucc?Valki szerint ezek az új Einhell gépek semmit nem érnek.
Nem mindig követem sajnos az akciókat így van hogy lemaradok az akciós lidl és aldis gépekről. -
macilaci78
nagyúr
válasz
dewil666 #61916 üzenetére
Most dobtam ki egy bóvli kulcstartót, egy mini villanykörte formája volt, 3 db LR41-es gombelemmel működött, villogott színesen, mint a veszett fene.
Irmscher 353: kb 3-5 mm közökkel és az ív nagyságától, a lap vastagságától függ, hogy milyen szélesek a marások. Annyit azért súgok, hogy készen is kapni ilyen beirdalt táblákat.
A 2×10 mm-rel már éjjeliszekrény lábát hajlítottuk meg fordított U alakban. Rá is álltam már.tomcat78: a sima MDF nem tapsol a víznek, szerkezetileg gyengül, a vízálló MDF-et meg hiába locsolod.
steve1021: az Einhell nem rossz erre, de kérdés, hogy mit értesz otthoni barkácsolás alatt? Például egy társasház széjjelvésése elektromos hálózat felújítása okán már lehet, sok.
Aldi, Lidl akció során Workzone, Parkside gépeket is érdemes nézni, akcióban jó az ár, 3 év érvényesíthető gari, kérdés nélkül cserélik, vagy adják vissza a pénzt, az akkus gépek is jók, kapni hozzá vágókorongokat is. -
steve1021
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezősködök ha nem előre is bocsánat.
Szeretnék vásárolni otthoni barkácsgépeket Akkus csavarozót rezgő csiszolót meg miegymást.
A kérdés az lenne,hogy az Einhell márkáról valakinek van valamilyen tapasztalata.
Otthoni bakrács cél lenne a fő szempont nem ipari felhasználás, csak mégis szeretnék egy olyan gépeket vásárolni aminek van neve is.Sajnos a tescos stratus austria gépek mind a kukába landoltak.Ezért gondoltam egy kicsivel többet szánnék rá legyen megbízható és tartós. -
dewil666
őstag
válasz
Irmscher 353 #61917 üzenetére
Köszönöm ez jó ötlet!
Igaz másik fajta lámpám van de a villogás megoldva -
tomcat78
őstag
válasz
Irmscher 353 #61917 üzenetére
Sugár és vastagság függő.De vizesen,kis ívet lehet belőle hajtani bevágások nélkül is,feltéve,ha nem vastag.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
dewil666 #61916 üzenetére
Bicikli lámpát vennék, van az a szilikonos fajta, amit fel lehet gumizni a kormányra, nyeregcsőre.
A fehér LED lehet erős lenne ide, de a kék búra alatt talán még működhetne is. Kivezetékelni, max egy két ellenállással lehetne a fényerejéből visszavenni. A cr2030-as gyári elemmel szerintem sokáig bírná.Kérdés:
MDF lapot hajtottatok már meg, hogy íves legyen?
Milyen sűrű kell azt "beirdalni", hogy a sík felületet ivesre lehessen húzni? -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Vettem a kislányomnak egy tűzoltó darus kocsit.
Ennek szeretném a kék lámpáját úgy megcsinálni hogy elemmel működtetve tudjon villogni.
Ötletet szeretnék kérni milyen elektronikával tudnám megoldani hogy villogjon. Egy 5050-es ledre gondoltam de van 3028-as is itthon.
Köszönöm a segítséget!
Erről lenne szó: -
Ati00
tag
válasz
Submarine #61910 üzenetére
Ez a probléma. a moduláris tápnak a vinyókábelén a sata csatinak a műanyagja lejött és nem tom visszarakni, cserébe most így néz ki a dolog. Jó, hogy két ilyen kábelem van(mármint a táphoz ennyi járt plusz egy PCI-E), így a másik ami még ép állapotban van arra veszek molex-sata átalakítót. (a másik kábelnek a molex csatija leér a vinyóig majdnem, így a molex-sata átalakítóval no problem lesz. Nem akarok lakástüzet meg rövidzárlatot így ehhez folyamodok. (egy Antec NE450M-es tápról van szó amúgy, ami tökéletesen működik, csak ez az egy hibája van, hogy a kábele silányminőségű)
árgépen a molex-sata átalakítóegyik discordos szerverről idézem magam:
"csak azért sajnálom hogy szétment a sata csati és a vezeték megtörött, én meg azért nem nagyon akarok lakástüzet egy szar kábel miatt ami netán zárlatot okozna, visszabasztam a kábelt a dobozba(módosítva)
na itt már jobban látszik, a narancssárga vezeték konkrétan kijött
amúgy tegnap vettem észre mikor szereltem bele a tápot az új gépbe , és a vinyómba beleraktam, mikor végeztem a gépem szerelésével, mikor leraktam, hallottam zörgést azt mikor kiráztam azt ami zörgött az egy pici műanyag darab volt, és ma reggel megnéztem hogy mi a szar van és látom hogy hát a sata táp csatlakozónak annyi, mert hiányzik róla az a takaró műanyagdarab" -
tomcat78
őstag
válasz
cinemazealot #61911 üzenetére
Megnéztem a videót,és nem feltétlen igaz....Egy lapszabászaton gyakorlatilag le tudod gyártatni a javarészét.A többit meg jóformán pl egy dekopírral el lehet intézni.Egy fúró/csavarozó meg azért sztem szinte minden háztartásban van...
-
-
Ati00
tag
Ha már házi gányolás:
Nem tudom mennyire életképes megoldás, de remélem megteszi a celluxos ragasztás. Röviden, a számítógépházamba a vinyónak való hely alul van, így a tápkábelt meg kell feszíteni , hogy beletudjam tenni a SATA csatit, mert még utána jön egy PATA (vagy amiből lehet még SATA vinyónak csinálni tápkábelt) tápcsati. Viszont, a csatiról lejött a kis pöcök ami ugye takarná a kábelek érintkezéseit, és a narancs vezeték ki is gyütt a helyéről. De én sufni módra visszatettem, bár nem tudom, hogy műkszik ígyis a vinyó ezzel a csatival (van még 2 szabad csati így azokat feltudnám használni még)Lehet inkább a maradék csatikat használom.
-
Essejó
veterán
válasz
Irmscher 353 #61858 üzenetére
Ezt kukkold meg: [link]
-
-
válasz
MasterDeeJay #61904 üzenetére
Igen. Ez nem egy szofisztikált akku, azaz csak a túláramot és a cella hőmérsékletét figyeli (itt nincsen balanszolás, mert csak egy cellából áll)
Bármilyen hasonló méretű és alakú, de működő akkuból ki tudod mókolni a cella csomagot!DE ÓVATOSAN, MERT A LEGKISEBB KILYUKASZTÁSRA IS AZONNAL BEGYULLAD A LÍTHIUM!
-
-
válasz
MasterDeeJay #61901 üzenetére
Szerintem ebben egy sima "párna" cella van
Régi, de még működő Nokia akkuból át tudod tenni. Ne felejtsd el előtte feltölteni a donort. Párhuzamosan kösd rá és utána válaszd le a púpost. Így nem veszi észre az elektronika a cserét. -
Van egy régi akciókamera amiben púpos az akksi. Neten csak ebayen van hozzá az is horror áron. [link]
Kérdésem az hogy lehet-e valahogy barkácsolni hozzá egyet.
Pontos típusa:
KB-3 Li-ION Battery 3.7v 1800mah
Így néz ki: (ebayes kép de ugyan ilyenem van)Méretei: 58x48x8mm
Leginkább egy vastagabb telefonaksinak néz ki. Mivel tudnám helyettesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest