- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZTE_luky
aktív tag
T_chris
Igen ezt ismertem, és elég korrektnek néz ki. mindenképp beszerzek egy ilyet, köszi
Kernel
Nem pontosan erre gondoltam, de sztem nagyban hasonló. tapasztalataim szerint falon se hagy semmit, és ha el is engedi, akk előbb szakad le a falról minthogy vinné magával a festéket.
Köszi mindkettőtöknek a segítséget, majd próbálkozom ,aztán úgyis az idő oldja meg h melyik nem esik le
-
Kernel
nagyúr
válasz ZTE_luky #52993 üzenetére
Valószínűleg a Terostat tömítővel azonos anyagról van szó, amit kis készletben is forgalmaznak és több színben is.
Gyurmaszerű, de teljesen más anyag, mint az iskolai. Nem olajos, épp zsírtalan felületre tud jól tapadni, vagyis azzal nem összeférhető. Gyúrás közben a kéz melegére és páratartalmára lágyul. Jól felszedhető, a maradékát önmagával is lehet szedni, tehát egymáshoz tapasztva.
Falra nem használtam még, úgyhogy ezt nem garantálhatom, de annyira univerzális tapasztó anyag, hogy ilyennek szerintem kell otthon lenni. Minden olyan célra, amit sokan mondjuk rágógumival gányolnának össze, arra egy kulturált megoldás. Meg eleve annál jobb tulajdonságai vannak.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz MrDerekas #52994 üzenetére
értem, igazából egy 20cm átmérőjű körnek a kör ívét ragasztanám fel (kb 1-2cm)
magát és a rajta futó ledsort kéne megtartania. kétoldalú ragasztóból van 3M-es is de az nagyon erős az még vakolatot is hoz (tapasztalat) satnya minőség alatt nem tudom mire gondolsz teccsós?és a tábla ragacs akkor nem játszik?
-
MrDerekas
addikt
válasz ZTE_luky #52993 üzenetére
Kérdés mennyire van olaj/zsír származéka ennek a gyurmának. Mert azért az szép nyomokat hagyhat még két további festésre is Valami satnyább minőségű kétoldalú ragasztószalag lenne ideális. Max a port rántja le a festésről eltávolításkor.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, egy nem túl nagy tömegű kartondobozból kivágott kartondarabot szeretnék felragasztani falra úgy hogy az ne essen le és eltávolítható legyen úgy, hogy később ne látszódjon meg a falon (ne tépje le a festéket, ne hagyjon ragasztónyomot stb..)
Én ilyen kis táblagyurmára gondoltam vagy nem tudom m ia neve, szabadon formálható kis golyócskák amik ragadnak egy kb 5x10 cm-es táblába lehet venni.
Mit javasolnátok ti?
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Ezeknél a gépeknél általában a kúpos fúróórsóra koccintják rá a szintén morse kúpos tokmányt.
Levenni úgy tudod, hogy kalapács+ valami puhább anyag( réz, alumínium ) kombóval körkörösen kocogtatod a tokmányt, és egyszer csak lepottyan.
Megpróbálhatod simán kalapáccsal is, szintén kocogtatva, közben forgatva az orsót.
Nem kell félni a szétbarmolástól, nem olyan kényesek azok a tokmányok azért.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
-
Atesz 666
aktív tag
@Atesz 666:" Belenéztem a tokmányba, de nem jöttem rá, hogy lehetne szétszedni - nincs csavar, csak valami szegecs-szerűség."
-Szerintem azért mert kúpos felfogatású,vagyis le kell ütni róla?
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Beren
aktív tag
Kösz mindenkinek!
@Atesz 666: Belenéztem a tokmányba, de nem jöttem rá, hogy lehetne szétszedni - nincs csavar, csak valami szegecs-szerűség.
@donmackó: Kösz, ez az univerzális cucc jó tipp, meglesem.
@Barret001: Annyit nincs használva a cucc, hogy gyorsan tönkremenjen, majd meglátjuk, mit bír. Pár száz forint, szóval ha csak egy-két alkalmat visel el, akkor buktam ennyit, de legalább már tudni fogom, hogy milyen kulcs is kell pontosan...
-
donmackó
addikt
válasz donmackó #52983 üzenetére
Sőt ez még jobb, 4 különböző mérettel rendelkezik. Így lesz mindenhez kulcsod.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv.
-Szerintem a középső méretnek látszik,de ha le tudod kapni a tokmányt akkor vidd magaddal egy barkácsboltba és meg tudod melyik méret jó hozzá.?
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
donmackó
addikt
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Beren
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy ilyen állványos fúrómasinám, aminek elkallódott a tokmánykulcsa. Nem tudja valaki véletlenül, hogy milyen kulcs kell hozzá? Millióféle van a Gugliban, de lövésem sincs, melyik jó ehhez a géphez...
Beren
-
Barret001
addikt
válasz Rivaul #52979 üzenetére
Nekem egy jó kis robogóm van,10 éve vettem de nagyon meg vagyok elégedve vele
Az én gumimon nincs szerkezeti károsodás,ezért csak a lyukat kellett eltömíteni!
Régen az összes belső gumi gyárilag lyukas volt,mert itt juttatták bele a levegőt.
Itt volt veszélyes a defekt! A tubeless gumi defektek veszélytelenek,hacsak nem vágja szét valami a gumit... -
MR_Joe
senior tag
válasz Barret001 #52974 üzenetére
Kutyaharapást szőrivel?
Kis A160 mercim úgy döntött automatizálja a bal hátsó ablakot. Középkonzolon lehetett valaha felhúzni az ablakokat, de egy ideje nem működött rendesen, két napja pedig állandóan leengedte az ablakot, úgy hogy felhúzni se lehetett, ma pedig az egész elektronika beesett a váltó mögé.. Cirka fél óra volt szétkapni a konzolt, majd megállapítottam, hogy előző tulaj vmit beleborított korábban és megmarta a nyákot és most rövidre zárta.
Kapott egy kis wd40-et és fogkefével megsikáltam. Szépen leoldotta a mocskot és most működik. Persze egy pöcök összerakásnál kimaradt, amivel a hátsó ablakokat lehet lezárni (ablak-gyerekzár) . Mivel besötétedett megoldottam egy gyufásdoboz darabbal átmenetileg. Remélem WD40 nem oldja szét a nyákot
Viszont a konzol hátsó része szétjár, a műanyag pöckök már kitágultak, gondolom már volt szerelve. Kell találnom megoldást, hogy ne járjon szét, de oldható legyenGigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
creation
senior tag
-
Barret001
addikt
Évek óta lyukas a motorom gumija,1-2 nap alatt leereszt! Megcsináltam,1 hete tartja a nyomást!
Egy gombostűt nyomtam bele a lyukba Ez eddig miért nem jutott az eszembe? 1 perces művelet volt. -
Irmscher 353
aktív tag
új slagot kell venni, vagy kivágni a lyukas részt, fémcsövet beletenni és bilinccsel kétoldalt rögzíteni (mint pl slagtoldásnál), vagy veszel két gyorscsatlakozót s az ahhoz való toldót, vagy sima slagtoldó adaptert teszel.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Mivel lehet lyukas kerti slagot javítani? Van rajta egy lyuk amit a kutya csinál mikor kisebb volt. Kb 1 éve küzdök vele, de 1-2 hétig tart minden kötözésem.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok aki jól ért a led sorok bekötéséhez, azon belül a hasonló music controllerekhez, kérem segítsen előre is köszi!
-
szab.tam
nagyúr
-
Pete55555
addikt
válasz flashpointer #52964 üzenetére
Az SSD mellett lesz majd egy 1Tb-s noti vinyó, így a lenti 3,5ös meg fog szűnni, majd oda fog menni a 230-as Bitfenix venti.
Szerintem meg igen.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
-
Barret001
addikt
TFX táp javítás,már ha ez a neve
Két döglött pupos kondit cseréltem ki,sikerrel!
Érdekes módon eddig f1-et kért,a behatolás kapcsoló nyugtázására...
Most már nem kell neki -
imibogyo
veterán
válasz DrojDtroll #52957 üzenetére
Gyors kábeltoldás kellett? Elszakadt a kábel?
Topik-ON az biztos, csak nem értem.... -
Rivaul
addikt
válasz DrojDtroll #52948 üzenetére
Nem. Viszont legalább akkora teret nyert a home made szekcióban mint a szigszalag, az tény és való.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
shteer
titán
-
MrDerekas
addikt
Ez így hülyeség. A jégcsákány is sok helyen beválhat az ütvefúró helyett, de k.vára nem mindenhol helyettesíti. Nagyon nem egy ligában fociznak ezek. Ténymegállapításod akkor bír némi igazsággal, ha eddig csupán kötözésre, rögzítésre, kábelmenedzselésre felhasznált szigetelőszalagos megoldást láttál.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Ribi
nagyúr
Teljesen más a felhasználási kör. Honnan jött ez?
-
Irmscher 353
aktív tag
elektronikában, villanyszerelésben semmiképp...
-
DrojDtroll
veterán
Kezdem azt hinni hogy a gyorskötöző majdnem mindenhol helyettesítheti a szigetelő szalagot.
Vélemények?
-
MrDerekas
addikt
válasz elfelejtette #52945 üzenetére
Ettől "gány". Amúgy csak egy sima mod volna.
-
hideg83
csendes tag
válasz elfelejtette #52945 üzenetére
Értem.
-
elfelejtette
veterán
válasz hideg83 #52944 üzenetére
Használtuk a pontozót, sajnos mégis elmászott. Meg mint kiderült, az én 41mm-es furat távolság mérésem felfele kerekítés volt, mert valójában kb. 40.5mm volt, a hűtőn a furatok pedig kb. 41.5mm-re lettek egymástól, és így az már sok lett...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hideg83
csendes tag
válasz elfelejtette #52943 üzenetére
Amin fúrni szeretnénk lukat az anyagot pontozóval meg kell jelölni,erre akár ha az anyag nem túl kemény mint itt az alu borda ahoz jó egy vastag szög is.Igy nem 'mászik' el a fúró hegye,illetve ha elkezdtük a fúrást és látjuk h. a fúró megy elfele lehet 1 kicsit korigálni ,oly módón hogy amerre ment elfele a fúróhely arra fele megdöntjük a fúrót és ugy probáljuk visszafele 'terelni' a fúrási pontot .De ez csak akkor játszik ha még épphogycsak elkezdtük a fúrást,nem akkor már amikor 1-2 mm-re belefúrtunk a fúróhely teljes keresztmetszetével az anyagba.
-
elfelejtette
veterán
válasz shteer #52942 üzenetére
Nem, sajna akár mennyire is próbáltuk pontosan fúrni az anyagot, kicsit elment a fúróhegy, és ezért van benne fél mm pontatlanság, ezért nem a nyákon lévő lyukhoz esnek a furatok...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
shteer
titán
válasz elfelejtette #52941 üzenetére
Furán állnak benne a csavarok úgy kalapáltad bele?
szerintem jónak tűnik..
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #52658 üzenetére
Napi kókány, a vga hűtésére 2.0.
Még mindig ennek a kártyának a hűtésén próbálok javítani:
Gyárilag terhelve 70 fok, 70%-os porszívó hangú ventivel.
Így fix 25%-os ventivel 45 fok terhelve.
Már csak az a baj, hogy annyira keskeny házat vettem most, hogy ez a verzió több, mint 1cm-re kilóg, így lesz 3.0-ás verzió is..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Reggie0
félisten
válasz Satyricon #52935 üzenetére
Aceton oldja a cianoakrillatokat. Javaslom rakd a hutobordaval lefele es a borda felol folyasd az oldoszert, igy nem eri a panelt, bar az acentont rovid ideig viszonylag jol viselik az alkatreszek. Tudni kene, hogy pontosan mivel erintkezhet es meg kell nezni az alkatresz doksijat, hogy milyen anyagbol van, majd kemiai kompatibilitasi tablazatbol kinezni, hogy mennyire viseli el.
[ Szerkesztve ]
-
Krogoth
senior tag
válasz kalozhun100 #52938 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
Kábelharisnyázáshoz ért valaki? Egy FSP HExa HE 500as tápot akarok leharisnyázni. Értem itt eszközök, anyag stb. Mi kell hozzá.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Gyíkac
aktív tag
köszönöm mindenkinek akik jelentkeztek azoknak már vissza írtam, a kapcsolatot az említettekkel felveszem. a ház sorsáról még gondolkodok. lehet festve lesz de még alszok rá 1-2 napot, + felmérem a károkat.
-
Satyricon
addikt
válasz Gyíkac #52912 üzenetére
Köszi, írtam nekik!
--------------------------------------------------------
Srácok
szükségem lenne:
pillanatragasztó oldására való tutibiztos folyadékra. A hangkártyám X-FI chipjének 4 sarkába nyomtam 1-1 kis pöttyöt, majd középre MX4 pasztát kentem, aztán rá a vízhűtőblokkot! Most pedig 3 évre rá le akarom cserélni a blokkot egy profi EK blokkra. Valami nem maró hatású folyadék kellene, ami feloldja a pillanatragasztót, viszont nem roncsolja az X-Fi chip körül található apró alkatrészeket.
Ha ez megvan, akkor viszont egy szintén tutibiztos, hővezető ragasztóra lenne szükségem. A blokk kb 20 dkg, ezt a súlyt, és a csatikat kellene megbírnia. Tudtok ajánlani?
Szerk.:
A mi a francnak kell vízzel hangkártyát hűteni kérdésre annyit tudok válaszolni: Mert nyáron kva meleg a chip![ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Gyíkac
aktív tag
esetleg tud valaki hdd carryert?? nem tudom magyarul mi a hivatalos neve.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz flashpointer #52930 üzenetére
nem festett, még én is gondolkozok. Egy ilyen házhoz jutottam, de cudarul bánt vele sors.
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
tanácsot kérnék. Van egy gépházam, rajta sok a fényes felületű műanyag.
amin szintén sok a sérülés karcolás.van valami bevált taktika ezeknek a csiszolására kijavítására? festeni nem akarom, rengeteget kellene maszkolnom,
-
Rivaul
addikt
válasz Irmscher 353 #52924 üzenetére
Én konténertöltelékként vettem. Tájékoztatott hogy jelenleg használhatatlan. Sok ilyen van rajta. Ö csak behozta külföldröl, több jó motorral egyetemben lutriként. Ez egy 160e moci használtan. Én 35-ért hoztam el, pont az állapota miatt. Szóval probléma nincsen csak hogy volt aki így használta az a durva
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tegla80 #52921 üzenetére
Nagyfater, mikor az üvegcserép kihasította a gumiját, vágott egy darabot az épp nála levő slagból (úgy van, locsolótömlő) és dróttal meghúzatta a két végét rá a felnire, majd végigtekerte a felnit a dróttal, hogy jobban fogja a tömlőt. 18km-t ment úgy vele.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Rivaul
addikt
A gumi egy roncs rajta. Cserélni akartam. A felni fala mögött bújt meg ez a gyöngyszem. Megálltam egy percre mikor megláttam miként is oldották meg a szakadást. 70-nél kicsit rázhatott
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Gyíkac #52913 üzenetére
Egy 50-es Benelli Pepe moped (még minarellis nem kínai). Mostanra már az utolsó csavarig szét van szedve. Takarítás és kezdem összepakolni Van vele baj. Nem véletlenül kaptam meg egy százassal olcsóbban
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz donmackó #52909 üzenetére
Amúgy is vennem kell. Akkor az lesz. Köszi. Már, már házi barkács a moci. Legalábbis ahogy szereztem... Egy rakás, drót, szig szallag, kötöző és miegymás... Viszont olcsó volt. Most jön a home made felújítás
-
Rivaul
addikt
Meg kéne tisztítanom egy kábelköteget. Szereztem egy motort amit elemeire bontottam és el kéne takarítani. A fő elektromos kábelkötegnek viszont nem tudom hogy álljak neki. Sár, zsír, olaj, és minden dzsuva van rajta amit el tudtok képzelni. Van erre valami tippetek miként pucolhatom el? Deszt víz és mosó adalék vagy simán víz azt hagyjam pár napot kiszáradni?
-
trialboj
őstag
Youtubeon vannak videók amikben mindenféle szerszám/alkatrész elkészítését bemutatják, pl esztergapadon hogy dolgoznak, csiszolókkal stb. Nem tudom az itteniek néznek-e ilyen fajta videókat, de én most valami olyan oldalra, v YT csatornára lennék kíváncsi ahonnan ötleteket tudnék meríteni, hogy rendszerezzem minél szebben, a szerszámaimat.
GOndolok itt pl a fúrópisztolyra, láncfűrészre, villáskulcs stb. Minden érdekel, mert rengeteg kacatom van, amiket 5-10 percekig keresek, egy 30 mpes melóhoz.
Sima képek annyira nem érdekelnek, azokat én is találok, valami komolyabb tartalom vagy ilyesmivel foglalkozó oldal/videó lenne a cél.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
M0ng00se
őstag
Üdv Urak!
A HD6850-emen köhögött a venti, gondoltam lecserélem, de meg szerettem volna oldani a szabályzást. Ehhez kis mókolás kellett, szétvágtam a videókártya venti vezetékét, meg a felszerelendő venti vezetékét is, és EZ alapján összekötöttem. Viszont most sem szabályzás sem RPM nincs .Persze így is jó, csak mi lehet a baj? Amit felraktam az alap amd hűtő ventije, 4pines. Vagy a cpu fan szabályzása máshogy működne mint a gpué?V6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest