- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Anno Piroska szörpös üvegben tároltam az alkatrészlemosónak használt denaturált szeszt. Egy házibuli alkalmával ilyen üvegben előkerült házipálinka is, a lakótárs meg a szobámból lehozta a denszeszt is és bekerült a fagyasztóba. Még jó, hogy nem iszom, így még fogyasztás előtt felismertem a tényt és jeleztem a helyzetet.
A probléma abból fakadt, hogy szagra nem tudtuk megkülönböztetni őket.
Azért pallérozott elmék voltunk már akkor is (matek tanár, közgazdász, fizikusok), így kitöltöttünk egy-egy kupicával, meggyújtottuk és amelyik tovább égett, azt nem ittuk meg.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mephi666
nagyúr
ja, madarak nem reklamálnak ...most jelöltünk ki megsemmisítésre egy halom régi kotlát, serpenyőt, tepsit, összevert zománcozott edényt... elgondolkodtató, hogy valamit barkácsolni kéne abból is
lidliben vettem pár napja ilyen 33fiókos rendszerezőt (33 fiókból 16 3felé osztható) és 2 napja egy délelőttöt elszórakoztam azzal, hogy összeszedtem a lakás összes pontjából a különféle dobozokban tárolt mindenféle csavart, majd szépen felcímkézve elpakoltam bele... ezzel is rengeteg hely felszabadult... egyszerűen alig férünk el a lakásban, mert sok a kacat és csomó cuccot nem rendszerezve tároltunk...
nem tudom, hogy mutattam-e: pár hónapja a hűtő fölé a folyosóra raktam egy polcot, amire gyerek kistraktorja, futóbiciklije, szánkója, régi babakocsija meg egy halom más elfér következő projekt az egyik beépített szekrény kipucolása (itt is van anyós hajdu centrifugájától kezdve a töltöttkáposztafőző batárnagy lábasig minden) ...ebből akarok a barkácscuccnak és szerszámoknak egy jó helyet kialakítani... meg ide férnek el majd a horgászcuccok is
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
eszakas
senior tag
Köszönöm.
Vízhűtés van nekem is benne, egy corsair H115i pro /360/ csak a házat 65W-os TDP-s procihoz vettem és most egy 105w-os van benne . Csakhogy ez kb 80%-os terhelésen elég hangos a /szélzajra gondolok/ saját ventilátorok meg elég morgósak . Bár a hátsót kicseréltem egy Noctua ventire és az elsők cseréjét is tervezem úgy talán többet fog beszívni . Maga a ház szép megválni nem szeretnék tőle.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Hàny lapàt van rajta?
Miböl van?
Fenthagyod a helyèn,ès kèzzel megpörgeted.
Azt a lapàtot,amelyik alul àll meg,megjelölöd.
Mèg pàrszor megpörgeted,ès ha mindig ugyanaz a lapàt àll meg alul,kicsit faragsz le a vègèböl.
Pörgetsz,faragsz,pörgetsz,faragsz addig,amìg a jelölt lapàt is mindig màshol àll meg.
Ezzel kèsz is vagy.
Ha jòl csinàlod,idövel fogod làtni,hogy a jelölt lapàt egyre lassabban fordul be az alsò holtpontra,nem lendül tovàbb,stb...Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Sándor -P20-
senior tag
Esetleg pontozóval a peremet jópár helyen megütni?
Alulról valami "puha" anyaggal (ólom / kemény műanyag tömb) megtámasztani, hogy kicsúcsosodjon?
Ha a perem elég széles, 1-es; 1,5-ös; vagy 2-es fúrófal megfúrni és óvatosan megszegecselni? Esetleg 1,5-ös tömör réz villanyvezetékkel? A nitt szegecset nem említem, az idejét sem tudom mikor láttam boltban. (bár nem is kerestem mostanában)
Rozsdamentest lehet forrasztani pétisós előkészítéssel.
Szerzel valahonnan egy kevés pétisót, felmelegíted a cuccost, az apró golyókat a forrasztás helyére rakod, ha elolvadt mehet neki az ón.
Vagy a felmelegített ónt beledugod a pétisóba, hogy néhány golyócska rátapadjon, majd így tolod a forrasztani kívánt felületre.
Mindenesetre érdemes előtte kicsit csiszolóvászonnal felérdesíteni a felületet.
Más ötletem hirtelen nincs.[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
DonElvis
aktív tag
Ha egyik eddigi tipp sem jön be, akkor a IV.kerületben kettő kiváló csavarboltot is tudok. Az egyik a Szögker, egészen elképesztő választékuk van (balmenet stb.) a másik egy kisbolt, ahol nagyon jó áron lehet kapni mindenfélét. Szöger aszem van Kőbányán is.
Ami nem számít, az nem érdekel
-
-
TheProb
veterán
Én is ilyesmire gondoltam. Konkrétan ugyan ez a koncepció is felmerült Az a gond, hogy a csatlakozó részénél nincs elég széles"váll", hogy felfeküdjön és fent maradjon a kötöző Bár lehet nagyon passzentosan menne.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Kernel
nagyúr
Könnyebb eset a vártnál, sem hő, sem nyomás, az anyag sem az a fajta, ami még a pillanatragasztót is taszítja (a pillanatragasztóról tévesen hiszik, hogy mérgező).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Essejó
veterán
Részemről műanyag ragasztópisztollyal próbálkoznék. Ha jól tévedek mostanában lesz akciós a Lidl-ben.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Ezeknél a gépeknél általában a kúpos fúróórsóra koccintják rá a szintén morse kúpos tokmányt.
Levenni úgy tudod, hogy kalapács+ valami puhább anyag( réz, alumínium ) kombóval körkörösen kocogtatod a tokmányt, és egyszer csak lepottyan.
Megpróbálhatod simán kalapáccsal is, szintén kocogtatva, közben forgatva az orsót.
Nem kell félni a szétbarmolástól, nem olyan kényesek azok a tokmányok azért.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
-
Atesz 666
aktív tag
@Atesz 666:" Belenéztem a tokmányba, de nem jöttem rá, hogy lehetne szétszedni - nincs csavar, csak valami szegecs-szerűség."
-Szerintem azért mert kúpos felfogatású,vagyis le kell ütni róla?
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv.
-Szerintem a középső méretnek látszik,de ha le tudod kapni a tokmányt akkor vidd magaddal egy barkácsboltba és meg tudod melyik méret jó hozzá.?
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
donmackó
addikt
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Gh00st
tag
Nem, a többi helység viszonylag elég jó állapotban volt.
Nagyszoba, kisszoba rendben(tapétázva, festve, tükör mennyezet, műanyag ablakok).
Konyha, wc plafonig csempézve, középen választva normális bordűrrel.
Járólap és laminált padló.
Mondjuk az ajtók és a tokok viseletesek, de csak a fürdő nézett ki ilyen gyalázatosan.
Szerintem régóta tervben volt az eladás és erre nem költöttek(vagy ide már nem vettek mosdókagylót és csapot)....A mester csak itt engedte szabadjára a fantáziáját
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
imibogyo
veterán
Hát mondjuk igen... De azért csodát ne várj, ha "mély" a rozsda, akkor a rozsdamaró csak "javít", de nem oldja meg a gondodat, ahhoz kell a többi eszköz használata is (valószínűleg felváltva). Anno úgy 300 db rozsdás fúrószárral küzdöttem meg, hát el voltam velük egy darabig mire értékelhető eredményt tudtam felmutatni...
(#52291) Pete55555: amúgy teljesen jogos amit írsz. Nem volt elég pontos a kérdése...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Méretezd. Jobban jársz.
Szerk.:
Ha papíron megvan, akkor az mérhető. Ha mérhető akkor az a rajzra rávezethető. Ha sacc megnézel 10 kigoogle-zott rajzot, akkor rá tudod vezetni, mert látod milyen elvek alapján kell. Ha esetleg bármilyen műszaki pályán mozogsz, akkor meg mennie kellene alapból.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest