- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
hi all,
légyszi segítsetek beazonosítani ezt a kondenzátort:
TV nagyot durrant, utána se kép se hang. Egy biztosíték is kiment, annak megvannak a specifikációi, a kondinak is utánanéztem és ezt találtam megfelelőnek.
Egy ami aggasztó, a kondin lévő "1KV" felirat, ami alapján 1 kilovoltra asszociálok...
kicsit még nézegettem, lehet ez lesz a befutó[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
válasz macilaci78 #88381 üzenetére
felül stimmel. a sín csak szó szerint egy sín, csavarokkal van rögzítve, állítása nem nagyon van.V6
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
már egy ideje szenvedek ezzel a szekrénnyel, a tolóajtó felkerült, de eláll, nem párhuzamos az alja, a teteje stimmel. nem sok tapasztalatom van bútor összerakással eddig. hol lehet a hiba, és hogy tudnám kijavítani?
V6
-
M0ng00se
őstag
válasz macilaci78 #86152 üzenetére
akkor az a huzal lehetett ami folyton szikrazott vagy a beton bar nem toltam melyre direkt
V6
-
-
M0ng00se
őstag
hi all,
úgy alakult hogy fa padló széleit meg kell vágnom sarokcsiszolóval. tudtok ajánlani fához való korongot? (115mm)
kösziV6
-
M0ng00se
őstag
válasz hegegabi80 #73311 üzenetére
A VRM-en van gyárilag egy darab kimunkált alumínium darab, de azt nem vagyok hajlandó bordának nevezni pedig még anyagból sem kéne több, ha legalább hűtőborda formájúnak terveznék őket. Feltehetőleg az is elvégezni a dolgát, de 70-80 körüli értékeket nem szívesen látnék ott azért erős terhelés alatt. Ami vicces, hogy hőmérőt raktak oda, ami nem megszokott, főleg hogy egy 20k kategóriás lap.Erős cpu hűtéssel, aminek a fuvallata telibe kapja a vrm-et, 40 fok alatt marad, bár ki tudja hol lakozik pontosan a hőmérő
V6
-
M0ng00se
őstag
A kókány folytatódott, de sajna már szinte nem maradt mit behűteni xD Alaplap hátuljára raktam hővezető lapot, annak mindkét fele ragacsos szóval tuti fent marad. Hőmérsékleteket nem mértem ki, de nekem már az is elég, hogy megcsinálhattam 5600x+b450m lap, vehetnék jobb lapot nyilván, de valahogy jobb reszelni és finomhangolni, vagy csak szeretem szívatni magam xDV6
-
M0ng00se
őstag
Helloka.
Szerintetek hővezető ragasztót hómméd mennyire lehet helyettesíteni? Van itthon MX4 pasztám, meg pillanatragsztóm, gondoltam kombinálom a kettőtV6
-
M0ng00se
őstag
Hello tagok!
Rég jártam itt, de mint a tettes, én is vissza térek a tett színhelyére anno emiatt a topik miatt regisztráltam, most hozok sok idő után 1-2 dolgot.
Anno FX korszakban bohóckodtam "custom" VRM hűtéssel cirka 6 éve, viszont az után gyártott lefogatót azt sehol, viszont az elmúlt időben fejlődtem gyorskötöző használatban és elkövettem egy ilyet:
Gigabyte B450 D3SH. Egy hurka lap, mivel az előző VRM modolás közben adta be a kulcsot xD.Na szóval ez egy átmeneti lapnak indult, de ez a hűtés olyan jól sikerült, hogy lehet marad a lap is. R5 2600X @ 4150MHz /w ~1,42V, a VRM 64 fokot produkált 30+ perc linx alatt, hwinfo szerint 140w körüli fogyasztással...Bár biztosan sokat számít, hogy a toronyhűtő alulról telibe fújja.
Ezt csak mert miért ne 😏 van itthon csomó réz bordám, azzal beragasztgattam a ramot, meg a chipeket, a "szép" kék pedig pontosan ráment a vezérlőre. A kék borda egy régi zalman gpu hűtés ramsünije.
És akkor kicsit "kifinomultabb" mod a közelmúltból.
Long story short, régebben megírtam már, hogy a gépház elejét menyitottuk,
mert teljesen zárt volt, és kellett a levegő az 5GHz-n futkosó FX-nek Ide anno hajtogattam lyuggatott lemezt ami kb ottmaradt, de mivel tudtam szerezni ilyen rácsot, gondoltam az előlapra is rakok, hogy valamennyire "egységes" legyen. Elől tényleg fura, az oldala viszont tetszik.Sima plexi lap volt a ház oldalán, ezt push-pinek tartották a helyén. Meglepetésemre, a ezekkel a pushpinekkel nagyrészt fel tudtam fogatni a rács, nagy részét, a kritikusabb helyekre meg nyomattam ragasztó pisztollyal ragacsot, és kb ennyi a recept. A háló az sima praktikeres kerti háló. Fémből szerettem volna, de sehol nem találtam olyat amilyen kigondoltam, úgyhogy maradt ez.Kb 1 éve játszottam a gondolattal,hogy az oldallapot modolni kéne és kb mikor megvolt az anyag, 45 perc alatt végeztem vele xD Tudom, hogy bezavarhat a légáramba, mert oldalt nincs mi terelje, de eddigi mérések alapján a VGA-nak hozott pár fokot, meg úgy gondolom csak jobb ha szellőzik. Egyelőre ennyi, bár vannak még terveim a házzalV6
-
M0ng00se
őstag
Hello!
Nemrég írtam ide hogy a gépház oldalán a plexit le akarom váltani valami olyanra ami szellőzik. Most a legújabb ötlet az a fém szúnyogháló, ezzel volt már dolgotok?V6
-
M0ng00se
őstag
Hello.
Tudom, hogy nem ez a legjobb topik ennek, de itt tudom hogy vannak sokatlátott szerelők.
Van egy indesit hűtőnk, amiről letörött egy pöcök alulról.Szerencsére a papíroknál volt belőle még egy darab, de amikor átoperáltam arra hogy a másik oldalról nyíljon sikeresen eltörtem azt is. A lényeg hogy stimmel minden papír alapján, viszont alul a fagyasztó részénél amint becsukom kinyílik az ajtó 1-2 másodperccel később.Létezhet olyan ,hogy most az a fele van a zsanéroknál amelyik eddig a másik oldalon volt, és mivel nincs annyira összenyomódva elnyomja magától a hűtőt?Ha más nem holnap megpróbálom visszarakni az eredeti oldalra...
szerk.: ez a cucc törött le
[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
Hello urak, rég jártam erre.
Kérték, hogy dobjam be ide, szóval most pontosan azt fogom tenni.Crosshair formula-z lap hátsó vrm talpának maszek hűtése.Borda elején sziloplaszt ,hogy ragadjon, utána meg paszta ,hogy tapadjon.
V6
-
M0ng00se
őstag
-
M0ng00se
őstag
válasz Ed3r_X_ #58410 üzenetére
Rossz videókártyámról leszedtem pont volt rajta még 2 csík a ramoknál, azt igényesen felhasználtam a vrm-en. FX8350 @ 5Ghz , sony vegas 12 cpu only render egy két effekttel, 90-94% cpu terheléssel gyilkoltam a procit egy laza 10 percig, vrm egy ventivel hűtve (holnap veszek még rá ha lesz), throttlingnak semmi nyoma
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv kedves emberek!
Nemrég írtam az északihíd hűtés miatt, igazából úgy hagytam, raktam fölé egy ventit aztán elvan az Most a vrm hűtéshez szeretnék hozzányúlni. Ugye van a mosfet-eken az a hővezető szivacs, viszont én gyanakszom arra ,hogy vagy alapból gagyi minőségű vagy valahol nem ér oda rendesen mert a borda nagyon lassan melegszik át. Nyilván ez jó dolog is lehetne , de stressz tesztnél eldobja az órajelet, pedig a proci tudna még melegedni throttling előtt.A kérdés az lenne hogy mit tehetnék a VRM és a borda közé? Ezt az "ARCTIC Thermal pad"-ot láttam meg az előbb de azok picik lennének. A hővezetése (elméletileg) 6.0 W/mK ez jónak számít?V6
-
M0ng00se
őstag
Igen, azt a két furatot kéne használni Viszont nincs sajnos forrasztó felszerelésem.
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv Szakembörök!
AM3+ lapra szeretnék eszkábálni elfogadható méretű bordát. Jelenleg ezt dobta a gép van ötletetek hogy hogyan tudnám ezt rögzíteni? Valami összeállt a fejemben hogy gyorskötözővel valahogy megoldom, de bedobom ide a dolgot, hátha lesz egy-két ötletV6
-
M0ng00se
őstag
Üdv gányolók!
Kérdést szegeznék hozzátok, hátha lesz ötletetek. Ma megjött a fülesem úgy is szól ahogy kell, viszont a fülpárnája nagyon is melegíti a fejem és már 15 perc után is kényelmetlenül meleg. Tudtok erre valami mókolást?V6
-
M0ng00se
őstag
válasz Ed3r_X_ #55514 üzenetére
Igazából ez a kettő videó hozott lázba engem is. Egyedül a lefogatás lenne bajos, azért gondoltam a második videóban látott blokkra . Az első videóból pedig a radiátor tetszik, mert lényegében bármeddig növelhető (az más kérdés hogy meddig hatékony)
[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv szakik!
Tegnap néztem házi folyadékhűtésről videókat és kedvet kaptam hozzá!
Még csak tervezgetem fejben, és akkor egy ilyen videóba futottam:Egy ilyen "blokk" mennyire lenne hatékony? A mostani Cpu hűtőmet lehet beáldoznám, az annyival más hogy 3 hőcsöves
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Ma vettem egy alaplapot viszont a képeken nem láttam , hogy lesz rajta cpu hűtő merevítő. Gondoltam csak lefeszítem róla óvatosan, de picit ropogott így inkább ezt a módszert hagynám. Van valami humánusabb módszer leszedésére? Még annyi ,hogy a merevítő és a lap között van valami gumis anyag, gondolom hogy ne karistolja össze lapot.V6
-
M0ng00se
őstag
Köszi a válaszokat!
Akkor marad így.. Van előlapi takaró is, de a szövetet nemhiszem hogy érdemes lenne lefúni festékkelV6
-
M0ng00se
őstag
Üdv emberek!
Van nékem egy vénecske hangfal párom, azt szeretném feldobni egy kis festéssel.Ilyen most.Úgy terveztem hogy a membránt fehérre, és a magas-sugárzó előtti rácsot is, de az nem is oly fontos.Valakinek van ilyesmiről tapasztalata?Olyat olvastam hogy a membrán széli gumit ne fessem le, de az logikus.Fújós festéksprayre gondoltam mint matéria.Egyébként megragadna rajta? De hogyha hangzásban lenne különbség negatív irányba akkor sztornó. Egy piaci 2000ft-s hifi hajtja ami tompán szól, de gépen equalizerrel egy elfogadható hangképet hoztam össze.Ha valaki tudna tanácsot adni ebben, azt megköszönném
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv főnökeim!
Hangszigetelés gyanánt szereztem néhány tojástartót, az az ajtómra szeretném rögzíteni ami egy oldschool üveges ajtó azokkal a rücskökkel.erre jó lenne ha vennék kétoldalú ragasztószalagot? valami olyasmit ami nem full papír vékonyságú hanem aminek van egy kis vastagsága,
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Ma mókoltam egy kicsit, 350Ft-ból elkészítettem egy maszek ventilátor "szabályzót"
Egy váltókapcsoló, a két játszószál helyett, be van kötve a tápból jövő 12v, mellé pedig az 5v, és ami eredetileg a bejövő oldal lenne, az most az elmenő.[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv Urak!
A HD6850-emen köhögött a venti, gondoltam lecserélem, de meg szerettem volna oldani a szabályzást. Ehhez kis mókolás kellett, szétvágtam a videókártya venti vezetékét, meg a felszerelendő venti vezetékét is, és EZ alapján összekötöttem. Viszont most sem szabályzás sem RPM nincs .Persze így is jó, csak mi lehet a baj? Amit felraktam az alap amd hűtő ventije, 4pines. Vagy a cpu fan szabályzása máshogy működne mint a gpué?V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv Urak!
Segítséget szeretnék kérni !
PS2 Slim-nél lejött a lemez tartó pöcök.Most így néz ki. Van valakinek ötlete hogy mit lehetne csinálni vele házilag? persze, másik megoldás e-bay, de arra sokat kell várni ugyanitt ps2 slim táp vétel
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv a fórumozóknak !
Meguntam hogy nem tudom rendesen elvezetni a vezetékeket, ezért csináltam egy letisztult módszerttudom hogy a piros szigetelőszalag mindent visz, de más nem jutott eszembe, a cellux meg gagyi
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Nem pont idevágó a kérdés, de tudom hogy itt vannak mindenhez (mindenhez is) értő emberek
Vettem piacon 1200-ért egy hifit, működik is, csak nem tudok kitalálni hogy mikori. Évszám nincs rajta, viszont ami különleges, hogy fából van a hátulja, és az allja. Ez alapján be lehet tippelni egy évjáratot?V6
-
M0ng00se
őstag
válasz flashpointer #48765 üzenetére
teszkóban beszerezhetőek ilyenek? mert ha igen akkor holnap lenéznék.
szerk.: egyébként az a leszorító pöcök hogy is van? a gyorskötöző közé teszem be hogy szorítsa?
[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Megjött a thermalright hr-09 mosfet hűtő, egyetlen hiba hogy nem tudom ráfogatni a lapra mert az alaplapi tápcsati belelóg.
Itt látni hogy csak pár mm hiányzik.Addig elkövettem valamit de nem szeretném maradandónak:
Esetleg nincs ötletetek?
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv! Pár üzenettel előbb volt szó erről a mosfet hűtéssről:Thermalright HR-09. Namármost ezen két borda van egy rövidebb és egy hosszabb érintkező "felülettel". Az egész hossza 84mm . Elméletileg ez elég lenne, mert a mostani bordán kb, 8 cm-re vannak a felfogató pöckök. A Na, elméletileg felmenne a lapra de nem vagyok benne biztos. Szerintetek?
V6
-
M0ng00se
őstag
Igen most van rajta az alap vrm hűtés de az nem valami acélos. 4,3Ghz-t tudtam elérni úgy hogy odaraktam egy ventit. a fölött már throttlingolt a cpu, de a borda maga kézmeleg volt (arctic freezer a30) . Most találtam egy régi p4-gyes északi híd hűtőt, szerintem az jó lenne. mivel nincs elég hosszú a borda hogy felfogassam, ezért ragasztanám. bár lehet van még valahol hosszabb bordám, később ránézek, és akkor akár lefogatást is tudnék rá csinálni. amúgy a cél, kb 4,5-4,6ghz.
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Részben idevágna a kérdésem. Lényeg hogy van egy ASRock 970 Extreme4 alaplap és VRM hűtést csinálnék rá. Most felvetődik több kérdés is. Egyrészt hogy egy "nagyobb" bordát vágjak-e ki, ami mint a 4+1 fázist lefedi, vagy kisebbeket, és mindegyik fázisra rácuppantom. Ezután az hogy sűrűn legyen lamellázva, vagy ne. Ha jól tudom a ritkán lamellázott inkább passzív üzemre van, és léggel nehezebb hűteni. Van itthon pár bordám ami jó lenne alapnak, ja és még egy kérdés. Mennyire számít hogy milyen vastag az talpa? Mert egyik AMD-s bordámnak elég vastag..V6
-
M0ng00se
őstag
Érintésvédelmileg helyes?
V6
-
M0ng00se
őstag
Nem fért volna be a kártya, hát megoldottam. Remélem garisok nem látják ezt a képet
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv zsiványok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Átfösteném a ventiket egyrészt érdemes vele bajlódni? Vagy egyszerűbb venni olyan színűeket amilyen kell? Zöldre szeretném festeni őket.nem enged képet berakni :S
lényeg hogy a keret piros, a lapát fekete.A lapátot zöldre szeretném, a keretet pedig feketére. Hogy kezdjek neki? csiszoljam le oszt uccu neki?Kapjam ki a lapátot oszt külön azt is?sima fújós fösték jó?[ Módosította: föccer ]
V6
-
M0ng00se
őstag
Kisgépet teszteltem az ágyon.Gyorsan kellett egy megoldás
Mérnöki precizitás.
V6
-
M0ng00se
őstag
Találtam ilyen cuccot, aminek mind két fele ragad. Hővezetésre alkalmas lehet?
Vagy tegyem rá valamire ami melegszik, aztán ha a borda is meleg akkor jó?
V6
-
M0ng00se
őstag
Pintyőkéim, videókártyán lévő VRM mekkora hőt bír? Van rajta borda, de a teteje olyan meleg volt hogy nem bírtam rajtatartani a kezem :S elkéne egy venti?
V6
-
M0ng00se
őstag
Egy gyors kérdésem lenne.Mégpedig mivel tudnám leghatékonyabban feltenni a kis ramsüniket dógokra?Eddig szilikonpasztát használtam, de úgy egy idő után lefognak esni.Valami kéttónusú ragasztótól hallottam.De a ragasztó az nem hőt szigetel?
V6
-
M0ng00se
őstag
Írok privátot
V6
-
M0ng00se
őstag
No.8000-ért vettem egy 6870-et.Hibásként árulták, "Képet ad, hibája : 3D alatt fagy kb 5-10 perc után. Sérülés mentes."Gondoltam ha képet ad, nem csíkoz 10 perc után fagy, 3d-ben akkor túlmelegedés.Igazam is lett.Kártyáért elmentem, üzlet megvolt, (csak megjegyzem számítógépes bolt volt, és codegen tápban mutatta meg a kártyát), hazajöttem, gagyi gyári hűtés le (az az oldalraforgos hülyeség), két venti rá, kis paszta, polír és kész is.43C°haven benchmarkban.És a lényeg, a kép
(szép a lepedő )Tápellátás is kapott egy 6 cm-es ventit, mert miért ne?Elfér, és csak jót tesz . Még nem mondtam hogy a nagy venti az 4500Rpm-es úgyhogy van benne craft
V6
-
M0ng00se
őstag
Lenne egy ötletem.Kellene egy nagy felületű procihűtő, és egy naaagy mélynyomó.Mélynyomóra adnánk valami folyamatos kövér basszust, szub csövet pedig a procihűtőre állítjuk.Működne? (persze felesleges, meg minden de működne nem?)
V6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Path of Exile 2
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Akvarisztika
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest