- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz McSzaby #52699 üzenetére
Cellánként 1,2V a névleges feszültség, 15 cella tesz ki névlegesen 18V-ot.
Töltés alatt kb. 1,4V-ig emelkedik, ami a töltés lekapcsolása után 1,3V körül szokott megállni, tehát az összesen 19,5V. Ez persze még esik is terhelésre, de ilyen kis eltéréseknek nincs jelentősége a motor szempontjából.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
McSzaby
őstag
válasz Kernel #52698 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni.
De mindegy is, megnéztem, mérlegeltem és már át is alakítottam kábelesre. Egy laptop töltő volt itthon, azt belenyomorgattam az akksiba, amiből kivettem a cellákat, összekötöttem az érintkezőket, biztosítottam mindent és működik, mint álom. Az akkuk 19,5 voltot adtak le, szóval gondolom, ahogy merültek úgy lett kialakítva egy átlag 18V. Sajnos 18V-s tápom nem volt itthon, szal 19V-st használtam. Úgy érzem 20V-ig toleráns a benne erőlködő motor, szóval szerintem nem lesz gondom ezzel többet. Ha igen, kuka.
Köszönöm a tippeket és segítséget!
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Kernel
nagyúr
válasz McSzaby #52697 üzenetére
Ezt sokan összekeverik, akkuba mindig csak védelmet szokás integrálni.
A töltőáramkör mindig külön van. Csak egy példa, a töltő cellánként 4,2 V-ig tölt, a védelem mondjuk 4,3V-nál szakítja meg az áramkört.
Merítésnél az adott készülék (pl. telefon) kb. 3V-ig merít, a védelem 2,5V-nál szakít meg.
Tehát ebből érzékelhető a dolog logikája: az integrált védelem mindig csak egy második biztonsági lépcsőt képvisel. Amellett a védelem feladata a túláramok (két irány lehetséges) és túlmelegedés érzékelése is, ha tud olyat.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
McSzaby
őstag
válasz gyenesmartin #52696 üzenetére
Tényleg csak kérdezem, de egy laptop akkuban mindig van egy töltésszabályzó, amit szerintem ugyanezt teszi. Nincs igazam?
-
gyenesmartin
őstag
-
McSzaby
őstag
válasz gyenesmartin #52693 üzenetére
A Mannesheimnak a töltő adapter része és ma a töltő két különálló dolog. Mi van ha összeforrasztom úgy, hogy egy laptop töltő hajtsa az adaptert ugyanazon a feszültségen. Azt is lithiumra találták ki. Vagy itt az a gond, hogy a töltést nem áll meg, amikor elérte a kívánt értéket?
-
salaud
aktív tag
válasz Blabcsi #52685 üzenetére
Tavaly vettem a Tesco-ban Tesco Value gépet, kemény 11900 forint volt. Vésni nem használtam(mit akarnék vésni panelben????), csak fúrásra, úgy viszi a panelbetont, mint a vajat. Egy az egyben ugyanaz, mint a Strauss, stb gép, csak nincs kofferben és kevesebb hozzá a tartozék. Amúgy az ilyen olcsó gépek is nagyon sokáig bírják, ha megkapják az előírt gondozást, ami a "használat utána takarítsd el és a megfelelő kenőanyagot biztosítsd" -ban kimerül. Persze ezek azért nem professzionális gépek, de otthonra, magánhasználatra tökéletesen megfelelnek.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
McSzaby
őstag
válasz gyenesmartin #52691 üzenetére
Bocsánat az ostoba a kérdésért, de miért kell a külön töltő? Ha sorba kötöm őket és belerakom a meglévő házba, akkor a meglévő töltő miért nem tölti? Tényleg csak kérdezem. Elnézve a töltő árát, ugyanott vagyok ahol a part szakad.
Amúgy van itthon 3 döglött laposból akku, megnézem őket.
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz McSzaby #52690 üzenetére
Jófogáson és vaterán van új 1500mAh samsung 500Ft-ért. 700-ért bontott LG HE 4 (2,5Ah). Ezekből 5-öt sorba kötsz és meg is van a 18V. A lényeg, hogy legalább 15-20A terhelhetőségű akkut vegyél, lehetőleg ne laptopból bontottat (Hacsak nem nagyon olcsón jutsz hozzá)
Töltőnek meg imax b6. -
cinemazealot
addikt
Én jó néhány éve egy Asist SDS fúrókalapácsot vettem talán a Baumax-ban kofferben, számtalan kiegészítővel talán huszonegynéhányezer forint volt. Vaterán úgy látom, most valaki pont ilyet árul. A gép tényleg nagyon jó, jól bírja a strapát, a fúrószárak is jól teljesítenek, de a vésőszárakkal a panel beton kifogott: egyik-másik elég rondán kicsorbult. Azokból érdemes jobb minőségűt venni, bár az nem lesz olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Igazatok van, azt elfelejtettem írni hány V-s. Szóval 18V-s gépről van szó. Én is gondoltam, hogy lövök occóért egy laptop töltőt és ráforrasztom, de az a baj, hogy használnám olyan helyen is, ahol nincs hálózati áram.
Ez a lithiumosítás viszont tetszik, mint ötlet. Egyszer már újítottam fel laptop akkut. Az elég egszerű volt, kivenni, beforrasztani, csók. Az én esetemben ez új töltési módszert is igényelne? Amúgy Mannesman 1799-18 a gép.
-
MrDerekas
addikt
Persze kell egy erős, jó gép is, de elsősorban a fúrószár minősége a lényeges szempont. A makita négyélű fúrófejeit ajánlom. Éltartósság és minőség egyben. Nem utolsósorban megfizethető kategória.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Ütve fúró témában kérnék egy kis súgást.Konkrétan, milyet érdemes venni házgyári beton panel fúráshoz.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
imibogyo
veterán
válasz McSzaby #52676 üzenetére
Én megoldottam a dolgot egy fali adapterrel (laptop töltő) + 10 méter vékony/rugalmas kábellel a B&D-en. Azóta egyáltalán nem hiányzik, hogy valami akkumulátoros legyen. Épp ezért az új csavarozó gépem is már hálózatról megy és nem cserélném el semmiért. A B&D pedig átkonvertálódott "műhelygéppé". A cirka 8 méternyi távolságot műhelyen belül simán áthidalom vele és soha nem kell azzal foglalkoznom, hogy fel van-e töltve.
Ha pedig terepre megyek (pergola, vagy faház építés stb.), akkor ott úgyis van áram. Ha nagy ritkán még sincs hálózat (ami egy építkezésnél azért nagyon ritka), akkor pedig van 2-3 olcsó akkus gépem tartalékba. De ez amúgy is ritkaság, mert az embernek legtöbbször nincs mindenből akksis cucca, vagyis ha nincs áram fúráshoz, csavarozáshoz, akkor nem lesz a körfűrészhez, marógéphez, kompresszorhoz (szögbelövő) sem. Épp ezért ha pedig van áram, akkor csavarozókból sem hiányzik az akksis.
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #52680 üzenetére
Ha tudsz szerezni lecserélt laptop akksit,akkor meg ingyen van a felújítása
Csak egy olcsó töltöre lesz a cellák mellé szükség. 1000 ft? -
Kernel
nagyúr
Meg kellene nézni a felépítését (azt sem tudjuk, hány V-os), utána megvizsgálni a lítiumosítás lehetőségét.
(#52677) MrDerekas
SC a leggyakoribb (Sub-C) ezeknél a Ni-Cd pakkoknál, vagy előfordul a rövidebb 4/5SC méret is.
-
cinemazealot
addikt
válasz gyenesmartin #52678 üzenetére
"700Ft darabja egy ilyen cellának."
Tudnál küldeni linket?
-
MrDerekas
addikt
válasz gyenesmartin #52678 üzenetére
Bakker. Lehet érdemes lenne a régebbi bosch, metabo cuccaim felújítani...
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
Ez egy ilyen üzlet. Átlag a két akku felújítása, pár ezerrel olcsóbb, mintha mostani szériás új szettet veszel akcióban. Viszont lehet cserélni az akkuban a cuccot, csak nem olcsó. Ezek a mini góliát (fenetudja mi a szabványneve) akkuk is elég drágák, és egy aksihoz kell belőle hat, ha jól rémlik. Erősen mérlegelni kell. (Főleg mikor 12-13 ezerért Black&Decker aksisokat dobálnak utánad, amik két évet simán kibírnak) De majd jönnek itt szakik is és lehet van olcsóbb megoldás is
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
fogalmam sincs mi a megfelelő topik, de esetleg ez. Van egy Mannesman csavarozó gépem, ami teljesen elég arra, amire nekem kéne, de sajnos meghalt benne az akksi. Néztem ebay-n, találtam is akksit, de 12e, ami sajnos nem éri meg, mert pár ezer forinttal többért, vadizsír makita-t kapok 2 akkuval, ugyanannyi nyomatékkal.
Tudtok bármi más utat? Akku felújítás, vagy bármi ilyesmi olcsóbb lehet?
-
Krogoth
senior tag
válasz Barret001 #52670 üzenetére
Csatlakozók számával van probléma. Ez ilyen pályázatos gép, amin az alaplapba egy 14 pines csati megy, szintén az alaplapból kell áramot adni a hdd-knek, ezen kívül van egy 4 pines proci meletti csati és egy 6 pines, de a tesztelendő kari 2*6ost igényel.
[ Szerkesztve ]
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Egy vidikarit akarok tesztelni. A probléma, hogy nincs olyan tápom amivel megoldhatnám.
Ha belerakom a gépbe a karit és egy másik tápról kapja az áramot (másik táp 220-ba bedugva és manuálisan elindítva) lehet-e baja a karinka/gépnek? -
--HARDCORE--
senior tag
Megadta magát a Nokia 5310es utángyártott töltőjének a dugója.
Konkrétan addig kopott amíg egyáltalán nem töltött.
Más ember talán gyárit venne 500Ft-ért, de nekem támadt egy ötletem, hogy kimérem, miért nem lehet a microUSB-n keresztül tölteni?.
Probléma megoldva, És az utángyártott töltő is kapott egy MicroUSB kábelvéget.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
Pete55555
addikt
Na, kész a kis remekmű.
Idle 28-30 fokos a proci passzívan, AIDA stresszteszt alatt is max 70 fokra ment fel, úgyhogy én elégedett vagyok vele
...Szeretem leracsniztatni...
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #52659 üzenetére
Köszi!
Egyelőre nem a kari vezérli, most molexre van kötve, 5V-on, így nincs turbina hangja, de az értékek alapján nem is kell. Eredileg egy s462-es réz hűtőt akartam rátenni, de az túl nehéz lett volna, de lehet hogy alu verzióban még megkapja 8cm-es ventivel."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
félisten
válasz elfelejtette #52658 üzenetére
Igen, LP kártyákkal kapcsolatban nekem is az a félelmem, hogy mi lesz, ha hangosabb lesz az idő múlásával.
Egyébként grats, szép munka!
A ventit a kártya vezérli?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
elfelejtette
veterán
Mai kókányolásom. A vga gyári papírvékony hűtőjét leszedtem, helyette egy lga775-ös gyári hűtőt raktam fel. Csak mivel low-profile a kari, meg közel is voltak alkatrészek, ezért az inteles hűtő 2 oldalát egyenesre kellett fűrészelni. Rá meg egy hdd hűtőből való 6*6*1cm-es ventit raktam. Így nem (annyira) zajos, és 1250MHz-en is max. 46 fokos. A gyári hűtővel az alap 1045MHz-en is 65 fokos volt.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
imibogyo
veterán
válasz KisDre #52651 üzenetére
Szerintem erre a célra a Sketchup program sokkal jobb, mivel rengeteg minden eleve le van modellezve és a Warehouse-ból is leszedhetőek. Utána már "csak" legózni kell. Van topikunk is, ahova az ötleteléseket be szoktuk dobni. Érdemes átfutni a topik összefoglalót, egy pár hasznos hardver "lelőhelyet" összeszedtem. Pár gépet már én is összedobtam.
(#52653) Runo: én már nagyon régóta nem építek be semmilyen optikai meghajtót a gépembe. Viszont egy külső USB-set mindig tartok, mert például életmentő tud lenni OS újrahúzásnál. Épp a minap futottam bele, hogy egy UEFI-s gépre akármilyen beállításokkal sem tudtam pendrive-ról OS-t telepíteni. Elővettem az USB-s DVD meghajtómat és pikk-pakk felment minden gond nélkül. Szóval azért néha jó az öreg háznál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kmisi99 #52649 üzenetére
Csak annyit az elavult optikai meghajtókról, hogy a minap mentem egy ismerőshöz, hogy gépet rakok neki össze.
Miután kész volt, mondom pakolok rá játékokat is DVD-ről, de nem akarta olvasni a lemezeket a meghajtó...
Szerencsére elég gyorsan rájöttem az elején levő "52x" feliratból, hogy miért nem...
Ő még azt használt... Vittem neki kölcsönbe egy laptopba való meghajtót, most azzal másolgatja a DVD-ről a játékokat az 1 TB-os vinyójára...[ Szerkesztve ]
-
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan gyakorlatiatlanságból fakadó kérdésem lenne, hogy ha mondjuk tervezek egy gépházat építeni, amolyan hagyományos ATX-eset csak hely spórolósabban (csak 1db 5,25"-ban gondolkodva és "floppy slotok" nélkül ), mennyire lehet szemből "benyomni"? Tehát ha mondjuk a táp lentre kerül, az alaplap és Dvd lejátszó a fő beleszóló az én esetemben, mivel hogy utóbbinak vízszintben kellene maradnia, a plusz HDD meg SSD meg úgy helyeződne aztán ahogy tudna vagy logikus.
Mondjuk egyelőre még csak játszok a gondolattal hogy építsek egy jól szellőző gépházat
[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
imibogyo
veterán
válasz norbert1998 #52642 üzenetére
Tudtok már valami pontosabbat a gépről? Vagy már épül is?
Lehet volt róla szó, de nem olvasgattam nagyon a topikot mostanában...Pár gondolat azért:
Mit javasoltok, mekkora emelkedése legyen a mozgatoorsonak a maron?
Amit elbír a mechanika. Én úgy méreteztem anno az enyémet, hogy a kb. 800 mm/perc meglegyen sebességben. Na ez nem jött össze... 470 mm/perc felett berezonál a 10-es trapézmenetes orsó. A orsók hossza 700 mm. Most tervezem 25-ös golyós-orsókra cserélni őket az X és Y tengelyen.Másrészt minél nagyobb a menetemelkedés, annál pontatlanabb lesz a gép, mert ugye egységnyi fordultra egységnyi utat fog megtenni a híd például (ezen persze lehet a microsteppinggel javítani, de akkor az megint a sebességből vesz le, tehát ugyanott vagy).
de mivel a léptetőmotor nem szereti a nagy fordulatot, jobb lenne a nagyobb menet emelkedés.
Csak aztán meg nehogy a motor legyen kevés a nagy menetemelkedés miatti nagy nyomatékszükséglethez a mechanika pedig a gyors marás esetén fellépő szakító és nyíró erőkhöz.... -
salaud
aktív tag
válasz norbert1998 #52642 üzenetére
Nem akarok beleugatni, de nézz meg egy szerszámgépet, nem véletlen van az az anya bronzból. És nem zsírozzák azokat, mert a zsírba beleragad a forgács, fém/egyéb por, és megszorul, illetve hatványozottan kopik. Egyik szakmám gépszerelő-karbantartó, a trollkodás látszatát kerülvén tenném hozzá.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
norbert1998
nagyúr
Lenne még egy kérdésem. Mit javasoltok, mekkora emelkedése legyen a mozgatoorsonak a maron? Olyan 1000*500-as munka felületre gondoltunk maximum, de mivel a léptetőmotor nem szereti a nagy fordulatot, jobb lenne a nagyobb menet emelkedés. Mi T12*3-as orsót néztünk, C45-os acélból, és anyából is acélt, mert a bronznak harmadába kerül és három kell legalább. Szóval csak ha tényleg muszáj, akkor lesz bronz anya acél helyett (egyébként (gép) zsír van bőven itthon)
Jó lesz ez így? Közvetlen egy 2Nm-es rögzítő erejű léptető motor hajtaná.
-
MrDerekas
addikt
válasz trialboj #52640 üzenetére
Bocsi! De tényleg!!!
A labda széle.... Ez hatalmas. Egy gömbön ha ezt megtalálom, az minimum Nobel...
Pillanatragasztót nem javaslom. Miután az igen keményre szilárdul, így ami szivacs azt beszívja, az morzsolódni fog. Legalábbis az átitatott rész. Valami rugalmasra kötő ragasztót inkább. (palmatex, palmafix, ilyesmi) Illetve bőrműves (vagy volt fegyenc ) simán javítani tudja.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
trialboj
őstag
Haverral kimentünk rugdosni egy pályára, és a 3. kapura lövés mellément, és egy kósza vasdarab kivágta a labda szélét.... de csak a szivacsot marta fel, egy 1,5 cm-es 3 szög alakban. A labda szinte zsír új volt, én lőttem, de nem az enyém volt, és most eléggé fura helyzet áll fenn.
Lehet ezzel kezdeni valamit? A kiszakadt részt pillanatragasztóval visszaragasztani jó ötlet? Nem marja majd szét a szivacsot, és gyengíti még jobban a gumit burkolatot is?
köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Egy dell t5600-t szeretnék bővíteni két procival. Vettem két Dynatron R17-est, de ennek rövidebb a rögzítőcsavarja, mint a képen is látszik.
Szerintetek valamilyen toldattal, vagy adapterrel meg lehetne oldani a kérdést? (backplate-be csavarható olyasmi dologra gondoltam, mint amiket az alaplap alá szokás rakni) Ha ez működne, valaki le tudna nekem gyártani 8 db ilyet?Vagy csak csavarcserében érdemes gondolkozni?
Üdv,
SomaEladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Kernel
nagyúr
válasz cinemazealot #52626 üzenetére
A/D konverter kellene, régebben én is gondolkodtam hasonlón, más célra.
Egyebek mellett felmerült a klasszikus game-port felhasználása is, ami a joystick potméterének analóg jelét eleve képes feldolgozni. Ezzel összefüggésben feszültségmérő programot is találtam, ha jól rémlik. De végül felejtődött az egész, nem is ajánlom az ezzel való szórakozást, inkább csak az érdekesség kedvéért említem ezt is:
Mindenesetre az akku és a gép között bizonyára van valamilyen átalakító, nem a stabilizált 12 V-ot kell vizsgálni, hanem a nyers akkufeszültséget. Például Li-ion töltöttség-indikátort láttam eBay-en is (nem számítógéphez, csak önmagában).
-
Kernel
nagyúr
válasz #33253120 #52625 üzenetére
De a leírásban is szerepel, hogy 6V adapter mellékelve, ahhoz szokott lenni tápfeladó egység, ami az AC-DC közösítést, illetve a tuner felé DC-leválasztást intézi.
Ha elveszett, tápfeladó kapható külön is. Erősítő is (ehhez nem kell, de más antennához). Mindamellett az antennaerősítő mindig felemás dolog, problémát is okozhat. Közhely, de legjobb erősítő az antenna, inkább abból kell nagyobb nyereségűt alkalmazni.
-
Reggie0
félisten
válasz cinemazealot #52630 üzenetére
Hivatalosan 10.8V-on meg mennie kene, mert 10%-os a 12V turese. Alatta minden tizedvolt ajandek
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz cinemazealot #52630 üzenetére
Azt csak úgy példaként írtam. Szerintem kellene majd egy konverter ami folyamatosan 12V al látja el. Legalább is gondolom hamar bemenne 12V alá az akku, bár én csak a lítium akkukat ismerem amik ugye 4,2V-3V körüli tartományban működnek. Azért ott is jelentőset zuhan a feszültség. Mert ja szerintem már 10V biztos nem tetszene a gépnek.
-
kmisi99
addikt
válasz cinemazealot #52626 üzenetére
Talán lehetséges ilyen, viszont ettől jóval egyszerűbben lehet építeni egy kis áramkört ami a beállított feszültség esetén felvillant egy ledet. Szóval teszem azt beállítod 10V ra, és az 10V on elkezd világítani, hogy lemerültem.
-
félisten
Üdv!
Utángyártott CPU-hűtőkhöz (s1150) szoktak adni kis alátét-gyűrűket, hogy a rögzítőcsavarok ne a PC-hez érjenek hozzá.
Ezeket hogy hívják, és hol tudnék önmagában ilyet venni?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
cinemazealot
addikt
A kérdésemmel ide lettem irányítva.
Létezik olyan beszerelhető alkatrész, vagy már létező kivezetés desktop PC alaplapoknál, ami alkalmas arra, hogy feszültség szintet mérjen (pl. akkumulátorét, de nem a CMOS elemét) amit aztán az OS ki is tud értékelni?
Azért kérdezem, mert szeretnék desktop alkatrészekből egy akkumulátorral megtáplált mobil(abb) gépet összerakni, de egyelőre csak azt találtam megoldásnak, hogy az egyik hangkártya mikrofon bemenetére leosztom a 12 V-os akksi feszültségszintjét és valamilyen szoftveres megoldással rávezetem az OS-t, hogy megértse, melyik jelszint, milyen akku töltöttségi szintnek felel meg.
Az ötleteket előre is köszi.
-
törölt tag
Van egy USB-s DVB-T tunerem. (Na jó, kettő mert kértem egyet kölcsön is.) Van hozzá kis fogpiszkálónyi antenna. De bizony kevés ott ahol én lakom. Hiába viszem ki a laptopot a teraszra, ott is gyenge.
Kellene valami olyan antennaerősítő, ami nem nagy, be tudom dugni a tuner, és az antenna közé, és esetleg a másik USB portról adok neki 5V-ot.
Szerintetek létezik ilyen?
Persze próbáltam cserélgetni az antennákat, egymás között, meg mindenhogy, (az egyiken marconi antenna van, abból is próbáltam más méreteket) de semmi.
Az sem kizárt, hogy az egyik tuner döglött, de a másik amit ideadtak napi használatban van, bár ott csak a DVB-C része ami menni szokott, itt a max siker annyi volt, hogy az FM része hozott valami zaj mellett egy kis zenét. Szóval szerintem antenna baj lesz.Ötlet?
Szóval van itthon ilyen dürhő nagy Sencor SDA-500, de annak meg a tv/beltéri adná ki a villanyt, arra meg a stick képtelen. Esetleg ezen a vonalon is elindulhatnánk...
-
őstag
válasz Sándor -P20- #52619 üzenetére
Sztem egy biciklipumpa nem szállít annyi levegőt amennyi kellene. Igaz nekem az AV szelephez való van. A DV verzió emlékeim szerint fújt is valamennyit. Van viszont egy igencsak olcsó medencepumpám na ott van szállítás és villany se kell neki
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz Reggie0 #52622 üzenetére
Húgom Lenovo T400-át azzal kentem. Kár volt. Fél év után megint +25 fok. Ritka gyorsan száradt.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Reggie0
félisten
válasz BRIKLY #52617 üzenetére
De nem ezert nem halt meg.
(#52620) salaud: En MX-4-rol szoktam le. Meg a tubusban is szaradt... Ezek a markas cuccok mind ilyenek, kulonben nem kene tonnaszam gyartaniuk.(Detto mint a markas ruha, legtobb 3-6 honap alatt szarramegy, hogy vegyel ujat.) Azota ilyen szurke(talan coolermaster) vagy hasonlo atlagos pasztat hasznalok es sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Sándor -P20- #52619 üzenetére
Erre is gondoltam, meglátjuk mennyire lesz elég
-
salaud
aktív tag
Nagyon sok éve olcsó, kínából rendelt, fehér színű elektronikai pasztát használok. Tavaly belém bújt a kisördög, vettem mx-2-őt meg egy cooler master pasztát, boltban(!) amit kb egyenértékűnek írtak vele teszteken. És visszatértem a fehér kínai pasztához. A cooler master szimplán rosszabb, mint a kínai, az mx-2 meg fél év után(kiszárad) lesz rosszabb. A kínait meg felkenem, és gyakorlatilag amíg meg nem kell bontani a hardvert, maradhat.
-
BRIKLY
veterán
Mindenki másként gondolja.. Én nem sajnálok rászánni évente 1-2 órát, cserébe még 1 VGA-m sem halt meg túlmelegedés miatt. Sőt,amúgy is csak 1 halt meg,amit addig gányoltam,míg megsérült..
-
norbert1998
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #52612 üzenetére
Hát nem szedem szét
Mondom, majd ha nagyon látszik a különbség hőmérsékletben, akkor majd. Addig meg a levegő megold mindent, főleg, mióta a gép nem a szőnyegen a földön van, hanem az íróasztalom tetején.BRIKLY
Hát ráhibáztál
Szinte mindig megy az AB monitorozás a képernyő sarkában. 71 fokon tetőzik a hőmérséklet elég régóta, és nagyon hangja sincs.Egyébként 8g-os volt ez az MX-2, 1400-1800 ft-ért (nem emlékszem), ilyen kis fecskendő szerű zárható dologban.
-
BRIKLY
veterán
válasz norbert1998 #52611 üzenetére
Ha nem állandóan figyeled mondjuk játék közben a hőfokot,lehet,hogy fel sem tűnik,hogy 1 évvel ezelőtt ugyan olyan körülmények között több fokkal jobb volt a helyzet. Én Noctua NT-H1 pasztát használok, ez kb 1500Ft. Ha csak a gépemhez használnám,5 alkalomra tuti elég lenne. Szóval én nem sajnálom évente pasztázni,megérdemel ennyit a cucc.Olyankor legalább mindent alaposan le tudok takarítani,gépházat megfürdetni..
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz norbert1998 #52611 üzenetére
Az viszont nem gagyi paszta. Gagyibbnál érdemes. Meg ha szétkapod és kitakarítod, nem rakod rá a használt pasztára a hűtőt vissza.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
BRIKLY
veterán
válasz norbert1998 #52608 üzenetére
Nem feltétlen.. Minőségi paszta esetén belefér a 2 év,de olcsó pasztának annyi már sok.
-
Tothgera30
Ármester
válasz elfelejtette #52606 üzenetére
Az sem rossz megoldás, nekem is hasonló, csak low megoldás kellene, nem akarok router házat vágni..
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
forest_ns
tag
válasz Kernel #52604 üzenetére
Köszönöm, egy próbát megérhet ez a parabolás antenna. Ha találok ilyet. Meg kísérletezek kicsit az erősítővel, mint írtad, a zajt is erősíti, és én egész jól feltekertem eddig, mert elsőre úgy találtam jó vételt. Azok a botantennák meg nem is kellenek gondolom, azzal is feleslegesen szedem a zajt?
-
elfelejtette
veterán
válasz Tothgera30 #52605 üzenetére
Én a low profile GT640-re akarok proci hűtőt rakni, úgy mint anno az FX5200-ra is. Csak arra egy P1-es borda ment, erre meg egy 775-ös bordát akarok rakni.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Tothgera30
Ármester
Használt hűtőbordákat, régi Cpu hűtőket hol érdemes venni? Router hűtését akarom egy kicsit moddolni. Az egyik kész lett, csak két kicsi AC borda került rá, kíváncsi vagyok mit tudna nagyobb hőleadó felülettel.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Kernel
nagyúr
válasz forest_ns #52590 üzenetére
Irányított antennára van szükség, aminek hátrafelé csillapítása van, de még akkor is kétes az eredmény, ilyen szobaantennánál, ahol még a falakról visszaverődő jel is beleszól a vételbe.
Esetleg lehet próbálkozni ilyen logper antennával is, szokták a szekrény tetejére feldobni például, aránylag kisméretű antenna. Érdekes nevét onnan kapta, hogy az SWR (állóhullámarány) a frekvencia logaritmusával periodikusan változik (ha jól emlékszem).
Vagy a példa kedvéért mutatnám a lentit, közben kiderül, hogy mire próbálok kilyukadni. A 8-as formájú sugárzó szolgál az UHF-vételre, ami a BiQuad-antennának egyfajta változata. Hátrafelé árnyékolja a parabola formájú reflektor, de azért csodát nem kell tőle várni. A reflektor rásegít a hasznos jelre is, visszaveri a BiQuad elemre. Kísérleteztem vele önmagában (a parabola nélkül), érezhetően gyengébb jelet produkált.
A kihúzható botantenna elvileg csak a VHF-vételre való, gyakorlatilag beleszól az UHF-vételbe is, noha egyébként a beépített erősítő is elkülönül a két sávra, szokásos sávszűrőkkel is ellátva, a kimenetük van közösítve. Viszont a botantenna hátrafelé is ugyanúgy veszi a jelet.
Erősítő nélkül is teszteltem egyébként (csak a "parabolás" részét), hiszen vannak esetek, amikor egy erősítő többet árt, mint használ (túlvezérlés, zavarok felerősítése).
[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz forest_ns #52590 üzenetére
Sajnos nincs más megoldás, csak az antenna minél távolabb helyezése a zajforrásoktól. Nekem is újra kell az egészet építenem, pedig azt hittem a szabad ég alatt tökéletes lesz. úgy látszik néha jól jönnek a falak adta árnyékolások, csak játszani kell vele, hogy honnan árnyékoljon.
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
BRIKLY
veterán
Sűrített levegő, kompresszor.. Ezekkel tényleg gyorsan ellehet fújni a port,de..
Ecset! Ha már évente egyszer takarít valaki gépet,akkor már illő alaposan tenni azt,nem beszélve arról,hogy akkor már VGA-nak,procinak nem árt friss pasztát adni. Ha meg már pasztázás,akkor a hűtő meg mehet a csap alá,mosogatószer,ecset..Szerintem...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Seasonic Focus GX850 full modular
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest