- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hama Urage Exodus 900 "í" hiba
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
válasz #90933760 #37415 üzenetére
Minima 10-es tipli, kapupánt csavarral, vagy valami muckos pozdorja csavarral - a lukacsos téglába.
De erre is van már egy speckó tipli, ha netán kitágulna a porózus falon a luk, ha gondolod, megkeresem.Meg is van: [link]
Mi ezt használtuk lukacsos téglába, mert jól kitágult a lukban.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz #90933760 #36906 üzenetére
Igen, erősebb, viszont sokkal pontosabban kell fúrni a betonba. Ha nem sikerülne pontosan (mert hát beton), akkor a ráhelyezendő fémben kell 1-2mm-el nagyobb lukat fúrni, h könnyebben rácuppanjon.
És jól gondolod, azért 8-10cm közt kell hagyni közöttük, h ne "szakítsák" szét a betont maguk körül.
Azzal is számolj, h azáltal rögzül a cucc a lukban, ahogy ráhúzod az anyát, ugyanis ez húzza be a szár ékelt végét a karmos hüvelybe.Én is ezzel tettem fel egy általam hekkelt kampót a falra, amire felakasztottam a biciklimet.
De melóba is sok dolgot rögzítettünk már ezzel.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz #90933760 #36897 üzenetére
nem tudom mekkorat eshetsz, ha kidol a korlat, de az a tiplis csavaros megoldas eleg gyengusnak tunik. haveromek teraszan is igy van es nem idotallo dolog, hamar kiborult. (kettes metro felujitott allomasain is igy van megoldva...)
sztem maradj a kirohadtak potlasanal, egy lukban vasrud korben cementtel eleg eros, h rabizd magad.
nemreg tettunk be kresz tablat demszki oszlop helyere (5-8cm-vel vastagabb luk), lehet kapni barkacsaruhazakban gyorskoto cementet, azzal oldottuk meg. kicsit draga, meg por alakban mergezo, de negyed ora alatt kesz a betonod.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz #90933760 #36154 üzenetére
En anno villanyszerelo gipsszel kentem ki az apro lukakat (festheto is), abban a szezonban kidoglottek, bar azok poszt mehek voltak. Kovetkezo evben sem volt gond, utana megint. Ilyen a termeszet koforgasa. Abbol az "alombol" szarmazo egyedek megjegyzik a koordinatakat es visszamennek ugyan oda tabort verni.
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Vajon acetonnal működne-e?
56,3 celsius a forráspontja. Elméletileg amíg nem melegszik túl a proci 54 foknál, addig ott lötykölődne felette a folyadék. Tehát ha nincs terhelve, akkor huzamosabb ideig kellene 50 fok körül működnie. ?
Építenék szívesen valami ilyesmit, de félelmetes az ismeretlen.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz macko20 #35646 üzenetére
Igen, alapból én is arra gondoltam, h azért fújatom a radiátort, h mindenképp meglegyen a kívánt hőfok.
Viszont panelban nyáron mostanában már előfordul a tartós, 5-10 napos 30-35 fokos levegő hőmérséklet.És igen, nyilván a kanál sem melegszik fel a fiókban 35 fokosra (bár még nem mértem soha).Visszaszívom. Érdekes a dolog nagyon, jó téma. Ha jól láttam, volt egy olyan hőmérsékleti értéked, ami meglehetősen alacsony volt (20-on pár fok), gondolom az meg annak köszönhető, h forráskor hőt von el a körülötte levő közegtől a dietil-éter.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
-
lukaszokni
aktív tag
válasz lukaszokni #35091 üzenetére
Még mindig van ingyen plexim, le is mértem őket:
350x160x4, karctalan;
350x160x7, karctalan;
350x190x7,5, karcos.
Budapesten Stadionoknál vagy a XI-be tudom odaadni.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Kedves modderek és gányolók!
Van pár bontott és felhasználatlan, különböző méretű, 4-7-8mm vastag exit lámpa plexim ajándékba.
Lematricázni van karcosabb, de van sima is, futó emberke motívummal, akinek erre lenne szüksége.
Egy ideig gondolkodtam, h csináok egy ilyesmi dobozt, de a kulturált kinézethez nincsenek meg az eszközeim.
Akit érdekel, írjon rám privit.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Üdv a gányolóknak!
Szereztem egy 6 cm vastag Kaiflex darabot (zárt cellás hőszigetelő anyag), abból az ötletből fakadóan, hogy berakom a traktor merevlemezem alá - ugyanis a rezgéseket jól elnyeli.
Az lenne a kérdésem, hogy véleményetek szerint nem ragadna be sok hő a merevlemez és a "szivacs" közé? Nem főzném meg ezzel a vinyót?mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy eszébe jutott már másnak is itt a dolog, de felteszem a kérdést, hátha nem hülyeség.
Szóval vizsgálgattam a vízhűtéseket és az tűnt fel, hogy a zárt rendszerű hűtőkben keringetett vizet minimum csak szoba hőmérsékletűre tudom visszahűteni, így a processzoron lévő hűtőelemen csak 20-30 fokos vizet tudok átkeringetni.
Így az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha ezt a vizet lehűteném mondjuk egy szivargyújtós hűtőtáskából kiszerelt hűtéssel.
Ahogy láttam ezek Peltier rendszerűek, azaz termoelektromos elemekből állnak, bár pontosan a gyakorlatban nem tudom hogy néz ez ki belülről egy ilyen láda.
Ha valahogy ezzel a rendszerrel tudnám hűteni azt a vizet, amit keringtetek a proci fölött, nyerhetnék pár fokot.
Azt tudom, hogy a Peltier elemek egyik oldala lehűl, a másik baromira felmelegszik. Ez megoldható lenne úgy, hogy az elem(ek) melegedő felére nagy passzív, vagy egy 12cm-es, lassú ford.számú ventivel ellátott hűtőbordát szerelnék fel, ez lenne felül; a hűtő felét pedig egy mini-hőcserélőre erősíteném fel, vagy tulajdonképpen egy gyári vízhűtés lamelláira, esetleg közvetlenül a csövekre... Mindez persze a gépházon kívül kapna helyet.
Vélemény? Baromság?[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest