- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakitm
tag
Fekete szigetellőszalag a tuti.
-
jayboss
csendes tag
Olyan embert keresek aki tudna (típustól függetlenül) Csinálni nekem egy 6fokozatú váltót és egy 3as (Gáz/Fék/Kuplung) Pedálszettet!!!
Gondolom ezeket USB-n keresztül tudom csatlakoztatni??!!(Láttam pár alkotást itt PH-n,csak sajnos nem eladók,vagy csak részekben eladók)
Esetleg már megépített szettet is vennék!
Ha van állvány is érdekel hozzá!!!
jayboss! Öntsünk tiszta vizet a pohárba... De ha a pohár nem tiszta?
-
jayboss
csendes tag
válasz
Pista0001 #15992 üzenetére
Igen,erre csak most jöttem rá én is,hogy ha billentyűzetes megoldással akarom akkor nem fog működni igazán mivel annak nincs holtjátéka,csak mondjuk a gáznál vagy 100% vagy 0%
Amúgy igen,a H-váltót azt meglehet vele oldani! Úgy hogy sajnos megint csak problémában vagyokjayboss! Öntsünk tiszta vizet a pohárba... De ha a pohár nem tiszta?
-
macko20
őstag
válasz
Robez88 #15966 üzenetére
2011 első házi munkája: Corsair airflow tisztitás ,és újra zsírzás
A hátoldalon a cimke megbontása után elő tünik a biztosító műanyag lemezke,itt nem csak a matrica hanem egy gumi dugó is véd a kenő anyag kifolyásától.
1 kép
Biztosító lemezke alatt egy gumi gyűrű véd a tengely melletti por bejutás ellen ,és a kenő anyag kijutásától ,
2kép
Még egy gumi gyűrű van a tengely másik végén
3kép
Ami nem töltötte be teljesen a funkcióját ,a zsír kifolyt a tengelytől
4kép
Összerakás után egy kis cellux-al lezártam
5képVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Pista0001
addikt
válasz
jayboss #15988 üzenetére
Meg lehet úgy is csinálni, de akkor a kormányzás meg a pedálok nem lesznek analógok, tehát nem tudsz kicsit kanyarodni, kicsit fékezni vagy kis gázt adni. Alapvetően egy kormány+gáz-fék pedál kell, a többit meg lehet oldani egy bill-el. Annyi szépséghibája lesz csak a dolognak hogy a kuplungot nem tudod csúsztatni. A játékok nagy részénél lehet mindegyik fokozathoz direkt gombot rendelni, így a H-kulisszás váltó is megoldható.
-
macko20
őstag
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
geprombolo #15953 üzenetére
Profi már így is
(#15961) Robez88: Több kép alapján jobban behatároható lenne
(#15963) geprombolo: Nekem egy logoutos cikk rémlik, de nem bizti...
(#15971) Razer6666: Szép volt, szép lett
(#15972) macko20: Szerintem az ATi márkajel lesz
(#15988) jayboss: Gyakorlatilag igen.
BÚÉK!
[ Szerkesztve ]
-
jayboss
csendes tag
Akkor magyarán ha én összeakarok barkácsolni a pc-hez egy tuti pedálsort(amihez még kuplung is van) és egy 6fokozatú váltót akkor a sok Kocsi cucc(pedálsor,6fokozatú váltó...) akkor elég nekem alkatrésznek egy USB-s billentyűzet???
-
-
Beretvás
veterán
Ejj emberek. Szerintetek hogyan rakjam rá a ventiket erre a hütöre?? Azonos irányba fujjanak vagy összefelé???? Most azonos itányban fujnak de valaki egyszer azt irta hogy jobb ha összefelé fujnak..
-
jayboss
csendes tag
válasz
geprombolo #15963 üzenetére
Sajnos nem találtam meg az albumban a képeket,de szívesen megnézném(főleg ha részletesen 1-2lépésben le van fotózva) Köszi
-
jayboss
csendes tag
válasz
Probber #15962 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Írtam a felhasználónak,hát ha tud nekem összeszerelni egy váltó egységet!!!!
A Blogjában egész szép alkotásokat látam!
Köszönöm!
És mindenkinek Barkácsolásban és Gányolásban Boldog Új Évet!
-
pc-user
senior tag
B. Ú. É. K. - sok-sok házi barkácsolást!
-
Beretvás
veterán
válasz
geprombolo #15976 üzenetére
Világit az most is rendesen de még a képet csináltam addig kivolt kapcsolva... A felsö venti az zöld ledes, De van még benne pár ledes venti..Ám most hajitottam ki velöle a piros neont..
-
macko20
őstag
válasz
geprombolo #15970 üzenetére
A venti lapátjainál vannak a ledek ,vagy a forgó rész alatt...
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Beretvás
veterán
Hali emberek..Volt végre egy kis modding..Ime a képek: ilyen volt. ilyen lett.... Bocs a képminöségért csak telo van... Véleményeket várom..
-
geprombolo
őstag
válasz
Pista0001 #15965 üzenetére
Ááá, szóval te voltál az elkövető? Vagy mégse? Mert nem találom a képeid között. Akárki is volt, nagyot ütött a dolog, gratula neki!
Robez88: Nem kívülről vannak a ledek bedugdosva?Nem értem.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
macko20
őstag
válasz
Robez88 #15966 üzenetére
A venti hátsó részén a cimke allatt van a tengely rögrzitve általában egy müagyag kör alakú biztositó lemez van a tengelyen ami egy sugárirányú bevágás miatt vehető le /varró tű segítségével/de ovatósan mert elpattanhat és az életben nem találod meg ,ha eltávolitottad akkor ki jön a tengely a lapátok felé ,vissza rakni sem lesz egyszerű ...../ 2 db varró tű /
[ Szerkesztve ]
-
Robez88
tag
válasz
geprombolo #15963 üzenetére
Szia geprombolo!
Szerintem kicsit félreértettél, mert panel alatt, csak a műanyag panelra gondoltam, nem a NYÁK-ra. Nem villog egyik sem, csak egy van ami nem ég. Igazából arra lennék kíváncsi, milyen módon lehet levenni a ventilátor tengelyt mert így esélytelen hozzáférni a ledeket takaró műanyag panelhez.
Köszi a választ!
-
Pista0001
addikt
válasz
jayboss #15957 üzenetére
Elég ciki hogy a sebmérő csak 240-ig van skálázva és nem is megy tovább
Inkább Audi műszert választott volna, azokat simán körbe lehet tekerni
geprombolo: A kézifék úgy készült hogy a seprűnyél másik végénél egy szétberhelt usb-s bill volt és azon a játékban kalibrált gombot nyomta meg.
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz
jayboss #15958 üzenetére
Ha jól emlékszem, valaki már itt a topicban csinált kéziféket egy fadobozból, meg seprűnyélből, meg néhány apróságból. Ha van sok időd, megkeresheted az albumomban a képeket. Váltót fogalmam sincs, ahhoz mindenképpen kell egy bontott váltókar, meg sok 5let. Egyik 5let az, hogy a váltó pozícióinak negatívját megcsinálni alul a kar alatt, abba járjon ki-be a kar alsó vége, esetleg meghosszabbítva. A végpontokban lennének az érintkezők, amik adják a jelet, hogy éppen melyik sebességbe is kapcsoltál.
Robez88: ha a ledek csak égnek és nem csinálnak semmi extrát (villogás, akármi), akkor cseréld ki mind a négyet és kösd őket sorba, majd rá a 12 voltra. A nagy fényerejű ledek 3 voltosak, így minden stimmelni fog és még a panelekkel se lesz több gondod. Mellékesen lehet, hogy pont a panel szállt el, nem a led. Mert a led nem égő, hanem dióda, aminek sokkal hosszabb az élettartama, mint bármilyen égőnek, vagy neonnak. Persze csakis akkor, ha nem vezérlik túl.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Probber
őstag
válasz
jayboss #15957 üzenetére
Ha komolyan érdekel, akkor keresd fel pointer4et, ő biztosan tud segíteni. Fusd át a blogbejegyzéseit is és a vele készített PH!-s interjút se hagyd ki.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
Robez88
tag
Üdvözlök minden "gányoló" mestert!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Adott egy Cooler Master SickleFlow 120 házventilátor. Sajnos az egyik led felmondta a szolgálatot -> [kép]
Látható, hogy kis panelek takarják el az egyes ledeket, de sajnos se tapasztalatom, se bátorságom nincs szétszedni. Valakinek van ötletet ezzel kapcsolatban? Ha esetleg nem jön össze, hova érdemes vinni megcsináltatni?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
macko20
őstag
válasz
jayboss #15957 üzenetére
Szerzel egy drága de jól működő müszerfalat ,egy programozot,és egy ráérös elekrtomérnököt és sok pénzt,meg időt ,ha van a családban akkor olcsóbb .Jó kis szet amúgy még annyit javítanék ,hogy a hőfok és az üzemanyag mutató középen álljon mert elég rossz ránézni ,hogy hideg motorral és üres tankkal 220-al száguldozik .
-
jayboss
csendes tag
A Másik kérdés pedig hogy: tudok én saját magam csinálni egy olyan kormány szetthez amihez nincs váltó egység,egy váltót/kézifék-et?? És hogyan??
-
jayboss
csendes tag
Na ezt hogy a francba lehet megcsinálni?? erre én is vevő lennék!
-
albert8
veterán
válasz
geprombolo #15953 üzenetére
Nagyon durván néz ki ahhoz képest amit régen felraktál
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
geprombolo
őstag
Mérföldkő a fiaim gépének barkácsolásában. Beplexiztem a gép oldalát és világítást is kapott.
Az előlap még hiányzik, abba először kell szereznem méhsejtrácsot, meg hát minden a fiaim jegyein múlik. Ha sok ötöst gyűjtenek, halad a meló, ha nem, akkor áll. Majd teszek fel képeket a világításról is, mert nem semmi megoldás az sem! 3 Voltos erősfényű ledekkel négyesével sorba kötve, összesen 12 darab került az 5 plexibe. A nagy kapott négy kéket a négy sarkába, a kicsik meg két-két zöldet. A zöldek terveim szerint valamikor valamiféle villogást is fognak produkálni, de ahhoz még meg kell csináljam a vezérlőt, ami nem olyan egyszerű, mint hittem.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz
#25954560 #15932 üzenetére
Nem semmi! Szerintem a varázsszem helyére varázsolj egy varázsszemet! Autentikus lámpás megoldást. Ha vágod egy picit az elektronikát, nem lesz nehéz, szerintem a gép által szolgáltatott feszek elegendőek hozzá, a teljesítménye meg amúgy is kicsi.
Nagyon szép készülék, megkímélte a nagyid.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Wannacoke
tag
van valakinek ötlete hogy egy compaq armada 100s miért nem ismeri fel a hynix ramot?
üdv -
Wannacoke
tag
újra ringben egész jól tart a zsanérnál
-
petiww
tag
-
törölt tag
válasz
macko20 #15935 üzenetére
nem rossz otlet, bar igazibol szukseg nincs ra. egy pci-os siman elferne, nem szivesen dugnek bele usb-set, hacsak nem vezetekezem be az alaplapi belso usb head-re.
igazibol netre, illustrator-ra es hd videolejatszasra kellett. a proci kicsit lassucska, de azert jol hasznalhato az osszes feladatra. es hala a zalman cpu-hutonek meg a passziv 3650-nek, nagyon csendben van.
najo, lehet nezek bele egy tuner-tRazer:
be lesz, koszi. csak ritkan nelkulozheto egy-ket teljes napra, szoval nem lesz az a villam a befejezes.[ Szerkesztve ]
-
DIMITRIUS
tag
válasz
Beretvás #15912 üzenetére
Öregem ne félj a tuningolástól nyugodtan emeld a feszültséget nem lesz baja a procinak 1.475v-ig! amugy nekem "Amd phenom II x2 550 BE" van amit sikerült "Amd phenom II x4 B50"-re azaz 2-ről 4 magosra váltanom és 3.1ghz-ról 3.7ghz-ra növelnem! Úgyhogy hajrá
[ Szerkesztve ]
VW Golf 2 1.8 16v <3
-
törölt tag
meg nincs kesz teljesen (tan sose lesz)
aopen ak79d-400vn, 2500+ barton, zalman cnps7700cu, 3G memoria, asus 3650pro silent, 3 vinyo. az optika meg nincs benne, valszeg az elolap egy darabjaval vagy az uveggel egyutt fog nyilni (csak kell neki 'futomu' az uveg tomege miatt). a bekapcsologomb es a reset az eredeti gombokkal lesz megcsinalva. ahol pedig most a bekaccsologomb madzagja log ki, visszakapja az eredeti varazsszemet.
-
bandiras2
senior tag
válasz
macko20 #15929 üzenetére
ezt én követtem el.
Az RJ45 meg nem túl strapabíró mint azt a mellékelt ábra mutatja. Használattól szétkopik... Ismerős eszköében is kellett már a csatlakozó belső drótjait visszagörbítenem eredeti állapotúra. A soros jobb.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
bandiras2
senior tag
Ami az előzőből kimaradt, hogy az "adapter" másik vége egy döglött LAN kariról lementett RJ45 csatlakozó.
Megcsinálnád nekem a képeket egy hszedbe hogy rendesen látszódjanak?[ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
bandiras2
senior tag
NA az itten az látszik hogy a laptopban a használattól ANNYIRA elöregedett a LAN csati, hogy egyszerűen eltörtek a csatlakozószálak a foglalatban. Persze az ecceri ember nem esik 2 shake be, kitotózza a lábkiosztást, majd a modemcsatlakozóval együtt az RJ45 foglalatot is eltávolítva beilleszt egy lábszámra megfelelő sorosport hátlapi kivezetésről mentett csatlakozót( ami még az első 286 gépéből maradt a polc mélyén ) valamint egy másikat amit szintén a fiók mélyén talált, viszont forrasztható. Kicsit kilóg, viszont van NET,és nem került csak egy rakat fejfájásba, mert a laptop szétszedhető kategória, viszont a felöntések el-kitörtek, és rémálomvolt hogy újra épnek tűnjön. Képek reményeim szerint bennelesznek a hszben.
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-12/26/15234_lpnm29mbnlsx0aq9_img0043a.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-12/26/15234_q847mrn9dwilugwh_img0044a.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-12/26/15234_b6hsaw58eat1gacm_img0042a.jpg
NEm megy ez nekem. Ha linkelem, akkor hibát jelez klikkeléskor, viszont kimásol beilleszttel működik.
Telóval készültek, azért ilyen a minőség[ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
macko20
őstag
válasz
Beretvás #15922 üzenetére
Ime egy külső DVD író a felhasználó a táp csatlakozót rosszul dugta bele .és ennek következtében tönkre ment a vezérlő panel az 1. képen felül ,ennek a helyére került egy törött külső HDD keret elektronikája ,az USB ,és a táp kábel úgy lett szerelve ,hogy a felhasználó ne tudjon kárt tenni benne, a bekapcsoló lett az egyetlen áruló amiröl észre venni az átalakítást.2. képen.
Kép 1
Kép 2Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
albert8
veterán
válasz
Beretvás #15917 üzenetére
Van egy olyan topik hogy Tuning kezdőknek szájbarágósan na ott mindent elmondanak és jó is lessz ,én is ott huztam fel a e5200-ast főleg darálow segitségével
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Pista0001
addikt
válasz
Beretvás #15912 üzenetére
Utána néztem kicsit hogy milyen procid is lehet, ha gyári 4 magos akkor vagy Athlon II vagy Phenom II, tehát biztos hogy K10.5-ös architektúra, azoknak meg alapfeszen illik tudni a 3500-3800-at (szorzótól függ). Nekem például egy Sempron 140 (13,5-es szorzó) 3577-et ment alapfeszen egy MSI lapban (265 MHz ref clk) gyári hűtővel (!!!), előtte egy ASRock-ban csk 240 MHz ref clk-ig jutottam ugyan azzal a procival.
Amúgy AMD-t tuningolni gyerekjáték, itt le van írva minden.
-
Beretvás
veterán
válasz
macko20 #15911 üzenetére
Na addig b@sztattam a bioszt hogy alapfeszen 150mhz-t engedett.. azon felül bármit állitottam kikapcsolás után nem indult.
Biztos kellett volna nekije adni feszt de azt nem merem mert kicsit drága volt a proci is meg a lap is ahhoz hogy elkurjam.. Ám ment a 2.8 athlon 3500 at is csak kikapcsolás után nem indult...Bár ez nem ebbe topikba valo téma..
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz
macko20 #15903 üzenetére
Én kicsit félek hogy a mostani tápomnak nem lessz elég hosszu a 24 pines csatlakozoja vagys a kábele...Mert az alaplapon inkább a felsö felén van a csatlakozo. De remélem jo lessz.. Az alaplap pedig ijen..s ezen jol látszik hogy mi hejzet.. Esetleg neked mi a véleményed?? Egyszerü mezei táprol van szo..
-
macko20
őstag
Esetleg vkinek van otthon pluszba egy a #15898 hsz-ben látható, de sérülés mentes TT oldallapja az nyugodtan keressen meg privátban.
-
Beretvás
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- E-book olvasók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Hibátlan - Cooler Master Hyper 212 EVO - Thermaltake UX100 ARGB processzor hűtők
- Hibátlan - BE QUIET! 630W Pure Power BQT L8-CM-630W ATX félmoduláris tápegység
- Thermaltake Toughpower Grand RGB 850W használt moduláris tápegység eladó garanciával!
- Merevcsöves vízhűtés alkatrészek Block+Tartály!
- be quiet! Pure Base 500 Window
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest