- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Klemens #22511 üzenetére
egy döglött hangkari, hálókari, videókari, mindegy, csak valami, ami stabilan rögzül valahová és legalább néz ki valahogy. kifűrészelni abból egy ventinek való nyílást (nem kerek, nem fontos az ), néhány lyuk a csavarokhoz és az egészet beszúrni VGA alá 1-2 slottal. nekem nem gond ha a magas, több bővítő kártya úgy sincs, meg szerintem nem is lesz. amire még gondoltam, az az Arctic Coolingnak a Turbo Module, két darab 80x80x15-ös szinkronban egy tápról, nincs kerete, csak néhány lába, amit be lehet szúrni a bordába. S1-re is így rögzül.
(#22510) Wind-Storm: túl egyszerű. meg csúnya, meg gyári nem barkács.
(#22512) Gyíkac: persze, leszedném azt is, úgyse kellene az már oda. arra is gondoltam még, hogy fából valami hasonlót faragni...
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz Klemens #22415 üzenetére
De én azt nem annyiért vettem.....annyit azért nem szánnék rá.........és igaz DEWALT szerszámaim is vannak,de én nem csak tákolni szoktam,tavaly csináltam terasztető renoválást és ahhoz 2mm vastag acél lemezből csináltam tartótalpakat az oszlopokhoz,még a hegesztést is én csináltam és kellet rá lyukat (16mm átmérő)fúrni amivel belefogatom az oszlopot,és azért a 2mm acéllemezhez kell egy jó fúrószár készlet,na meg egy jó gép ami meghajtja azt......és nálam ez rendszeres......10év alatt kell egy s mást csinálni a ház körül.......ami nem 2 perces munka és nem is lehet tákolás módszerrel csinálni.....de nálunk a klímát is én szereltem fel,és mivel hátul kőzetgyapot szigetelést kapott a fal ezért a kültéri egységet oda nem lehetett felrakni és ahhoz is én csináltam,hegesztettem specko konzolt,hogy feltudjam rakni.......
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz Klemens #22407 üzenetére
Szerintem azért ez a totyik nem csak a gányolást és a barkácsolást takarja ,ha megnézed azért vannak itt szép igényes moddok,és tervek.Ehhez pedig ma már szinte ipari szerszámokra vannak szükségek mivel a barkács kategória ma már egy hulladék......de itt egy idézet:"nekem jó munkát végeznem,ehhez jó szerszámra van szükségem"és nem azt mondom,hogy a nincs jó barkács kategóriályu szerszám,de azok ma már szinte annyiba kerülnek mint az ipari szerszámok
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Klemens #22407 üzenetére
Is-is.
Kétszer nem akarok költeni u.arra a célra használható eszközre, és én inkább a jobb minőségűt veszem, mint egy "gagyit". 30-40e. már nekem is sok, egy 12e.+szállítás árú (fúró-) gépről indultam, de ilyen 20-25e. magasságáig még el tudom képzelni a vásárlást, ugyanis nem csak PC és környezete a felhasználási cél.
Erre egyébként pár éve vettem normális Dremel gépet, amivel azóta is meg vagyok elégedve, pedig a cuccal már vágtam ki pl. autó kalaptartóján a lemezt is hangszóró beépítéséhez.
Szóval bírja rendesen, aki ilyen 5-6e. HUF árú kis gépet vesz, majd látja meddig is bírja.
Viszont ha pl. nagyobb kört szeretnék kivágni egy ventillátornak pl., na arra már gyenge lenne, és be sem tudnám fogni a körkivágót.
Erre (is) kell a fúró>>> a többi az előzményekben olvasható.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Morty1987
csendes tag
válasz Klemens #22366 üzenetére
Kis szériában biztos megvan az ára... de nagyobb tételben olcsóbb szokott lenni....
Hozzánk a legközelebb, Makón hőkezelnek és eloxálnak - amit tudok - és kb olyan 5k körül....
Van házi eloxálás is... bár ezzel az a gond, hogy sokan inkább az alu zsírtalanításának mondják.... itt ph-n is találtam egy leírást, hogyan csinálta egyik tagunk....
Sok helyen még azt írják hozzá, hogy a sima háztartási ruhafestékkel lehet a tri-sós oldatot színezni olyanra amilyenre akarod....
Bár ugye ez nem konkrétan eloxálás - hiszen az eloxálás hasonló kémiai úton megy végbe egyenáram segítségével.
Én mindenféleképp megkeresnék egy céget és árajánlatot kérnék rá, hogy mennyiért is csinálnák meg... - az ilyet (is) jobb szakikra bízni szerintem
De sok sikert hozzá
Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó
-
szab.tam
nagyúr
válasz Klemens #22358 üzenetére
alapozó. ugyanmá'...
alsó kép.nem mondom, hogy követendő példa. csak egy idétlenkedés volt a részemről.
hőleadást biztos rontja.én inkább utánaéznék az eloxálásnak. én még nem csináltam, járj utána, és majd számolj be. de az lesz a megoldás.
[link]:
"•Az eloxálás során kialakult porózus oxidréteg lehetővé teszi a felület tetszés szerinti színezését pl. fekete, kék, piros,zöld, arany stb. (színkatalógus);
•Alumínium felületkezelés javítja az alumínium tulajdonságait pl. hűtőbordák esetében-hőleadás, vezetőképesség"[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
geprombolo
őstag
válasz Klemens #13609 üzenetére
Várjál, mit fogattál fel és hova? A winyókat a dobozra, a dobozt az asztalra, vagy a ventit a doboz oldalára? Csak mert elképzeltem magamnak, ahogy odaragasztod a dobozt egy szép ház oldalára.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz Klemens #11323 üzenetére
Gyorsan toltam a srácnak egy privit. Köszi a linket.
Ha valakinek még van hasonló, szóljon, mert félek, hogy ez kicsit túl ritkás a gép elejéhez.
Ami a gépedet illeti, a kék, meg a fekete jól elvan egymással, főleg a sötétkék (esetleg UV). Kívülre meg nyomhatnál egy fekete-kék mintát, akármilyet, ami neked bejön.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
bandi210
aktív tag
válasz Klemens #5815 üzenetére
hát én azért gyúrok rá
hehe azért vannak itt hűtési megoldások
a snikers landolhatna nálam meg a pia is!
hehe jaja a fültisztítás...a domestoszos vizet egy nagynyomásún át rányomatni!!!
Ja hát akk dinamikusan haladunk a 6ezer felé...szóval mik is az ajándékok???By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
geprombolo
őstag
válasz Klemens #5820 üzenetére
Ez rá volt ragadva, így a száraz ecset semmit sem ért volna, elhiheted. Volt már dolgom retekkel. Különbenis, csak teszteltem egy elméletet egy nélkülözhető hangkarin. Amúgy nekem van portalanításra egy külön ecsetem, de ettől elmenekült
#5821 Maximinus nagyon csúcs, bár én tudnék ilyet csinálni!
#5822 MmDorian mit? Hogy ez nem gány? Hát mi, ha ez sem? Ide csak a Snickers nem illik a képből! Remekmű, várunk továbbiakat is.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
bandi210
aktív tag
válasz Klemens #5805 üzenetére
na esélyed sincs...ne álmodozz....fogadjunk hogy vagy egyszerre 5en akarnuk majd írni aztán 1 tizedek meg a net gyorsasága fog dönteni na akkor győzzön a jobbik...na meg a szemfülesebb
télleg kitől és mi az ajándék?By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
Devil Smile
őstag
válasz Klemens #5643 üzenetére
En az Edigitalnal vettem meg mielott felment az ara.. 15e ft volt csak volt egy kis kedvezmenyem ezert 13.200 ft ert eltudtam hozni.. de ha jol emlekszem eleg sok helyen 14e ert is arultak ilyet.. pl a4team.hu
de sztm itt a ph!-s bazarosoknal is lehet venni..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Devil Smile
őstag
válasz Klemens #5636 üzenetére
Hat igen a plexis cm690es annyival dragabb h nem eri meg azt venni es raadasul olyan kicsi h inkabb ne lenne .. ezert is plexiztem magamnak.. kulon meg 5e a plexis oldallap..
en 13 ert vettem kb 1 honapja a 690esem.. de kinek a pap kinek a papne...Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
-
Petiapó
tag
válasz Klemens #5611 üzenetére
Nyugodtan neki állhatsz flex-el. Én is azzal vagdostam a gépem.
Ha nem nagyon nyomod neki, és ahogy Devil is mondja az 1mm-es korong kell, akkor nem fog forrósodni, legalábbis annyira nem hogy a festéknek bármiféle baja legyen.
Az viszont fontos, hogy ha előrefelé vágsz a flex-el, tehát tolod az anyagban, akkor a színe felől kell támadni. Ha pedig magad felé húzod, tehát a hozzád közelebb eső élével akarsz vágni, akkor a fonákon kell jelölni és vágni. Egyébként a sorják nem befelé fognak állni hanem kifelé, utóbb ugyan eltűnik mind, egy kis csiszolásra, de azért jobb az óvatosság.
(általában előrefelé vágunk, mert jobban kontrolálható a vágás, és nem utolsó sorban a jelölést is látod, ami mentén vágsz, szerintem ez jó érv )
Keresek képet a régi művemről.
Szerk.: meg is van. sajna nem volt jó hatásfokú, úgyhogy ez csak művészeti zsákutca maradt
profilból
és ennyit lóg ki
egyébként ugyanaz a suzuki swift fűtőradiátor amit már láttatok.[ Szerkesztve ]
...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
Devil Smile
őstag
válasz Klemens #5611 üzenetére
Koszonom ..
Obi praktiker ilyen helyeken 3-5e ft kozott kapni FERM v Einhell v vmi hasonlo markaju Dremel utanzatokat es azok is tokeletesen megfelelnek a celnak
a flexet nem ajanlom bar ha veszel ra 1mm es korongot akkor lehet h jo..
de sztm annyira felforrosodik a lemez h deformalodni fog..a amsik meg ha nem akarod ujrafenyezni akkor sem ajanlom mert a hotol feleghet a festek...
tegyel egy probat vmi vekony lemezen h mit csinal a flex vele
be sztm megeri azt a 3-5e fto egy ilyen kis gep barmikor jol johet es sok mindenre hasznalhato...Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Devil Smile
őstag
válasz Klemens #5609 üzenetére
O volt a segitsegemre
majd egy kis reszeles sorjazas..
FBS es egy kis leszorito eroSteam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
pee13
senior tag
válasz Klemens #5584 üzenetére
Nálamrégen a maxtoromat úgy fogattam fel, hogy kifeszítettem az 5,25 helyek között két kötegelőt, ráraktam a vinyót és odahúztam a tetejét is. Egészjó volt ahhoz képest mintha be lenne csavarozva. Amúgy új házban majd úgy lesz megoldva(amíg nem gyűlik össze a quiet drive-re ) , hogy bicikliszelepgumin(kis gumicső, csúzlinak is tökéletes) áthúzok cérnát, és így fúzöm be a vinyó lyukaiba. Így méh ha el is szakadna a gumi, megtartja a cérna amíg intézkedek.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
bandi210
aktív tag
válasz Klemens #5584 üzenetére
szerintem nem lesz az annyira hintaszerű...láttam itt már olyat hogy postásgumi tartotta hát ha az nem akkor semmi se hintaszerű...de annyit nem mozog hogy belengjen,...
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
CounterBoci
senior tag
válasz Klemens #5288 üzenetére
1. négyszög anyagból indulunk ki. vagyis kockából. ha nem rémlik hogy csinálják a kockát, amibe lehet mégegy kisebbet esztergálni, kérdezd meg mire való a marógép.
2. négypofás tokmányba kell fogni.
3. ki kell számolni, mekkora kockát akarsz a nagykockába, és annak mennyi a
csúcstávolsága.4. be kell fúrni a belső kockáig, majd az előbb kiszámolt csúcstávolságra furatbeszúróval be kell szúrni.
5. meg kell ismételni mind a hat oldalon, az utolsó beszúrásnál óvatosan, mert akkor fog leesni a belső kocka.
logikus, hogy fúrsz egy furatot, amin befér a furatbeszúró késed, azon nem fog kiférni a belső kocka. ez a módja, már csináltam is. profibbak csinálnak 2 meg 3 kockát is egybe
-
Undoroid
őstag
válasz Klemens #5288 üzenetére
Szia!
Azt mondta? Akkor Ő "szeren van"!
A kiinduló anyag lehet(nem feltétel!) kocka alakú!Ebbe egy spéci furatkéssel kell ügyködni,de mind a 6 oldalról,egymás után...Ez a nehéz benne,de megoldható!
Jó a gépházad,de nagyon világít! Nálam,amit csak lehet azt letakarom,kikapcsolom,kikötöm!Zavar a csillárként világító PC!Hetente 2éjjel be van kapcsolva a gép és piszokul zavaró még így is!
Az alaplapom bekapcsolva így néz ki:
Még felszerelt oldallapnál is iszonyatos fényárt zúdít ki magából! Több,mint 20db magasfényű LED van integrálva az alaplapomra!
szerk: Még a CPU-hűtőventim is világít,de a gari miatt nem szeretném szétszedni...
Üdv: Undoroid
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Blaze71
őstag
válasz Klemens #5227 üzenetére
Gondolom Te is csak az iskolában esztergáltál szakmai gyakorlaton, mint a legtöbben, akinek nem ez a szakmája. Valahogy én is így vagyok vele, de egy jó esztergályos le tudja venni azt a pár századot, esetleg tizedet úgy, hogy nem töri el a lapkát. Viszont a befogás már bonyolultabb, mert ugye a tokmány 3 oldalon támasztaná a négyszöget....
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
imibogyo
veterán
válasz Klemens #5227 üzenetére
Hát akkor én már azért előrébb járok az esztergállás terén (nem 24 óra )........ Egyébként sem oldalról sem szemből nem töri le a kést, csak nagyon kicsit fogva kell szemből esztergálni, oldalról meg szinte bárhogy, esztergálhatsz........
Ettől függetlenül neki szerintem csak feleslegesen bonyolítottam a dolgot, igaza ban Blaze-nek, vigye el egy síkköszörűshöz, az megcsinálja neki gyorsan, vagy marad a kézi próbálgatás.......
-
Blaze71
őstag
válasz Klemens #5220 üzenetére
Azért leginkább arra kellene figyelni, hogy síkba csiszolja, mert hiába lesz tükötfényes, ha billeg a procin. Én inkább azt javasolnám, hogy csak finoman álljon neki, mert nem azon múlik, hogy fényes, hanem azon, hogy ne maradjon rajta a karc miatt sorja és régi megszáradt paszta. A többi nem számít annyit, főleg ha "gömbölyű" lesz.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
bandi210
aktív tag
-
-
Devil Smile
őstag
válasz Klemens #5022 üzenetére
ecetes flex?
sztm sima szappanos viz+rongy maj hagyod szaradni..
en spec egy antisztatikus tisztito habbal szoktam nem hagy foltokat es nem piszkalja a panelt kifejezetten panelekhez van sztm a sini.hu n is talalsz.[ Szerkesztve ]
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest