- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz zalman90 #42741 üzenetére
"igazából nem a lyukazás fogta meg"
ezt azért olvasd át még 1x.
képzeld el, ha a a perforáción akadna fenn a por.
és úgy megállna a semmiben.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz zalman90 #42739 üzenetére
szúnyoghál porszűrőnek semmit nem ér.
utálok minden repkedő és mászó ízeltlábú izét, csak hálós ablakot nyitok. rengeteg por jön át rajta.
csak a tavaszi szöszösfa virágzást fogja meg.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
válasz zalman90 #42571 üzenetére
Valami csak van. Ha nincs akkor meg eleve olyan kicsire van tervezve, hogy extrém körülményeknél se melegedik túl. Akkor viszont hiába aggatod tele, mert alapból folyamatosan megy.
De ettől, hogy rátettél a tetejére néhány alubordát persze nem lesz melegebb, ehhez rá kell barkácsolni legalább ugyanannyi felületet szoros és jó hőátadó érintkezéssel.Bemész a Teszkóba 10 rongy egy radi. Első alkalommal a garázsba kapcsold be és járasd maxon, mert büdös a festék.
-
Pete55555
addikt
válasz zalman90 #42562 üzenetére
Hmmm... hát elméletben igen. Mondjuk jópár darabot rá kell tegyél, hogy észrevehető hatása legyen, ha lesz egyáltalán. Szóval mindenképp nő a hőleadása, de nem vagyok benne biztos, hogy észlelhető mértékben.Viszont meló meg elég sok van vele, pláne a bordák ára, már ha vennéd - mert gondolom van otthon elfekvőben pár db.
...Szeretem leracsniztatni...
-
kmisi99
addikt
válasz zalman90 #42475 üzenetére
2 töltővel és 2 usb kábellel is kipróbáltam. Még videó is van róla [link]
Az a helyzet, hogy garanciás de kínai telefon. Az oda posta 3-4000 plusz még jó eséllyel simán rávághatnák, hogy hát biztos te rángattad fizesd a javítást akkor meg már vagy 10 000 felmehet és kb 2 hónapig telefon nélkül lennék. Pedig egy 50ft os szar megforrasztása az egész. Ezért írtam, hogy biztos van itt egy ügyes kezű kolléga akinek nem okozna gondot. Persze fizetnék is.
[ Szerkesztve ]
-
Pantok
aktív tag
válasz zalman90 #15353 üzenetére
Cicereg is kicsit de ez inkább annak a hangja hogy magasabb fordulatszámra kapcsol, pl játékok alatt.
Pormentes nagyrészt, és alig két éves, bár nem zárható ki hogy döglődne.
Én szivesen kicserélem a ventit egy 2-3 ezres házhűtő ventire, kérdésem hogy az elegendő-e neki.Ha lesz alkalmam megnézem a hőmérsékleteket is, bár szerintem nem lesz a hőfokkal gond.
-
sirdond
őstag
válasz zalman90 #15324 üzenetére
na ezt nem is tudtam, mindig tanul valami újat az ember
mindenképpen kipróbálom majdés ha ilyenre kialakítanám a lapátokat, mint ezen a noctua ventin? van rá esély,hogy halkabb lesz?
-
-
LW
őstag
válasz zalman90 #15062 üzenetére
Egyre inkább alkalmazzák ezt a láb nélküli Chipforrasztást, és a lábak a chip alján vannak. Ez szép és jó, csak míg egy rendes 1-2milis láb tud tágulni és alkalmazkodni, a láb nélküli ici-pici forrasztások egy idő után a hőtágulás miatt elpattannak.
A VGA megy, mert változik a kép a kimenettel együtt, csak a kontakthiba miatt torzul, csikoz, pixelez, lila minden.
2 kártyám van x1600 és x1650 pro, mindegyiknek 1:1 ugyan ez a baja, az összesen minden szinte minden GPU és mem láb nélküli. Csak épp muter letiltott a sütőről, mert fater megrémítette a meleg hatására robbanó elkókondikkal (jogosan). De holnap úgy is dolgoznak, amiről nem tudnak, az nem is fáj.
Vagy fatert ráveszem, hogy fújjuk meg, de az nem olyan egyszerű mint bedobni a sütőbe. -
ndavid
tag
válasz zalman90 #15018 üzenetére
zalman90: előtte simán lehetett hallani, ahogy teker, zörög meg minden (naná, négy csavarral a 3,5-ös keretbe volt gyógyítva), most abszolút kussban van, mindent elvesz a gumi
body007: elöl meg hátul 1-1 hosszú gumi van megfeszítve, áthurkolva a kereten (tehát ilyen 8-as szerűen), és a másik oldalon összecsomózva, és ezek közé van becsúsztatva a vinyó. (kép arról az oldalról nincs, a gép meg most elfordíthatatlan állapotban van az asztalon )
Don't panic!
-
LW
őstag
válasz zalman90 #15006 üzenetére
Ő neki sárga a szeme! Miénknek zöld (asszem). Előnytelen egy képet választottál, de ha csukott szájjal, ha szembe néz veled, bizonyára aranyos. Kormos királyfi is szeret énekelni, egyszer megörökítem, csak nehéz elkapni.
Ha már megjött az ihlet, akkor megpróbálom a dezodort, úgy is kezeli az izzadságot. Hővezetőpasztának se lehet rossz. Valamit majd alkotok.
De amúgy valóban, a zsírt inkább szigetelésre használják, lehet benne valami.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz zalman90 #14796 üzenetére
Teljesen jól működik, csak a ledet kell pontosan beállítani, hogy a szenzor alatti területet világítsa meg. Én most egy nagy fényerejű zöld ledet használok, illetve a görgő megvilágító kék led helyett is zöldet tettem be.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
kmisi99
addikt
válasz zalman90 #14787 üzenetére
Igen felül egy fekete meg elől egy db ki be kapcsolható pirosledes venti. Meg hátul egy borzasztóan trágya hangos CM venti.
Amúgy megint szerencséd van csak úgy unalmamban tévedtem ide és láttam meg a hsz ed pont mint a scythe topic nál ott se jártam volna ha nem unatkozokItt a háznak a topicja ha érdekel! [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
geprombolo
őstag
válasz zalman90 #14770 üzenetére
Ez így van! Kicsi korom óta szétszedek mindent, ami a kezem ügyébe kerül. Összerakni.... hát vagy sikerül, vagy sem.
Panzermeyer: Lehet, hogy egy típusról beszélünk, az általam szétkapott gépben is ki kellett szedni az alaplapot, hogy levehessem a hűtőt.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
-
zodo
nagyúr
válasz zalman90 #14747 üzenetére
Köszi és EarL 007-nek is.
Igyekeztem, ennyire futotta.
Elvárásaimat felülmúlta, nem bíztam benne, hogy valaha is működőképes lesz.
,de sajna nem maradhatott egyben a (nekem) hiányzó vga miatt.
Viszont ahogy szokás mondani egy Irodai vagy letöltőgépnek tökéletes ill. némi játék is beleférhet. lásd: videoportál / "HD3200" keresés -
draco31
veterán
válasz zalman90 #14731 üzenetére
Hát igen, por az van benne bőven. Lehet nem lenne baj a paszta csere sem, már vagy 8 éve ugyanaz van benne. Pont nem régen vettem egyet, (Spire sp700-as) csak még soha nem csináltam pasztázást. Mivel lehet lekaparni a régit, mennyit nyomjak alá? Nagyobb hűtőbordát lehet rá fabrikálni valahogyan?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
total90
veterán
válasz zalman90 #14715 üzenetére
Én is ezen agyaltam.
Ami az aláhúzást illeti, ha hibásan írsz valamit, akkor van aláhúzva pirossal. Persze csak ha magyar a böngésződ, akkor igazodik annak helyesírás ellenőrzéséhez. Ha angol, akkor minden magyar szót alá fog húzni. Én azért értettem mit akartál írni, szóval részemről no problem.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
kmisi99
addikt
-
Davidof92
senior tag
válasz zalman90 #14636 üzenetére
KB annyi mint gyárival, nem lett hűvösebb tőle. Esetleg úgy lehetett volna, ha a gyári leveszem, mert forgott az is és ellendolgozott ennek. Egyenlőre megy rajta, szóval nincs gond. Mindegy, majd kap vizet a szája azt jóság lesz .
Mi csak ketten voltunk, felénk nincs senki más aki eltudott volna még jönni, mindenesetre jó volt. Ez már a 2. volt, majd csinálunk még az tuti. Bár a vizes cuccomat nem tudom hogyan fogom elcipelni majd.
-
total90
veterán
válasz zalman90 #14564 üzenetére
Köszi A szellőzéssel alap esetben sincs gond... és talán a plexi sem lenne cserélve, de nem tetszik a gyári 2 ventihely a plexin. Először arra gondoltam, hogy veszek bele egy színezett plexit, de aztán inkább a fém háló mellett döntöttem. Szerintem több rétekben, 2 szín keverékével jól fog kinézni.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
senior tag
válasz zalman90 #14512 üzenetére
Én most vettem tescoban 100x100cm es 299ft volt akcijóban..nekem már csak a felszerelésre kell rászánnom magam.
Ezekhez van egy öntapadós csik, aminek a másik fele ilyen ..huh.. minek is mondjam..szal mint a tépőzár dúrvábbik oldala..
Azt kell felragasztani az ablakkeretre pl, esetünkben meg a gépházra pl.. majd erre rá lehet tapasztani a szúnyoghálót....
Valami ilyesmit.. a lényeg látszik a képen...[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz zalman90 #14458 üzenetére
Ha kihúztad volna a konnektorból, tíz másodperc múlva már működött volna. Szerintem. Én a Dell asztali gépem tápját zárlatoltam egyszer, leállt szépen a védelem miatt, kirántottam a drótot, visszadugtam és ment szépen a gép tovább.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
pee13
senior tag
válasz zalman90 #14387 üzenetére
Szerintem nekiállsz gázlángon melegíteni egy iylet, akkor a képedbe robban.
Amúgy meg szappanos vízzel kell feltölteni a csövet, megfagyasztani, és akkor lehet hajlítani, mert akkor nem törik meg. Csak ugye ez már le van zárva."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Sonky
aktív tag
válasz zalman90 #14217 üzenetére
Nem neked ment! Félrenyomtam...
Van egy XDL-Happy 5b plexi oldalas házam.
Kicsit meg moddingolnámMit ajánlanátok?
Alulrra-felülre tervezek egy-1 12Cm-es ventit hátul van 2db 8cm-es Delta blokk. 5800Rpm-el forognak
Oldalt is ilyen van.
Szép hangjuk van. Neon az van 1pár uv meg 1pár kék.Ha kész lesz mutatok fotót
(#14218) skitzoo:
Annak a rengeteg levegőnek ki is kéne jutni a házból. Mert ha megreked b*szhatod
[ Szerkesztve ]
Egy legenda vagyok.
-
mmcc02
tag
válasz zalman90 #14175 üzenetére
A venti piros drótját az USB kábel piros drótjára, a feketét meg a feketére. 5 Volt. csak vigyázz, ne köss rá túl nagy ventit (kár az USB-portért).
Szerk.: Egyébként nekem is ilyenem van!
mmcc02
[ Szerkesztve ]
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
Probber
őstag
válasz zalman90 #14037 üzenetére
Volt anno egy 400w-os Codegenem. Úgy ingadozott a feszültség, hogy néha-néha gondolt egyet és újraindult tőle a gép.
A mostani 350w-os FSP-m gond nélkül viszi a gépet, úgy, hogy ráadásul több alkatrész is hajt mint a 400as."Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
mmcc02
tag
válasz zalman90 #14033 üzenetére
Be lehet úgy is kapcsolni (dróttal zöld-fekete), csak le kell legyen zárva a táp burkolata (másképp (élet)veszélyes). Ajánlott rákötni a tápra egy fogyasztót (pl. HDD, venti) (lehet, hogy el sem indul anélkül)
mmcc02
[ Szerkesztve ]
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
-
-
pee13
senior tag
-
geprombolo
őstag
válasz zalman90 #13847 üzenetére
Szabályzót lehet vele vezérelni, szóval direkt módon nem tudod szabályozni, mert iszonyú kicsi a teljesítménye, hamuvá ég seperc alatt. A legegyszerűbb, ha egy tranzisztort vezérelsz meg vele, ami direktben szabályozza a ventit. Elég egy BD 135-137 stb tranyó, még hűtő sem kell rájuk, mert azok elbírnak kb. 2 watt terhelést borda nékül is. Kell némi kalibrálás, de menne a dolog. Ja, ha nem értesz hozzá, kérd ki a doki -nem, hanem egy elektronista véleményét.
[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz zalman90 #13836 üzenetére
Érdekes a gyári megoldás. Ekkorka lyukon megy ki az összes meleg levegő? Vagy ez valamilyen mellékág? Nem túl zajos a ventid a gégecsővel? Mert ezek a csövek hajlamosak a muzsikálásra. Fújd meg és megtudod! Ráadásul óriási légellenállást kreál a gégecső bordázata, ami lényegesen csökkenti a keresztülvihető levegő mennyiségét. Meg még valami: gondolom a végleges verzióban a venti hozzá lesz erősítve az elülső panelhez, hogy kijöjjön a meleg levegő a házból. Egyébként nagyon ötletes megoldás, vérbeli gány. Gratulálok találmányodhoz! Az anyu tölcsére meg külön dícséretet érdemel a szigszalaggal egyetemben. Csak majd nehogy hiányozzon a konyhából!
-
mmdms
addikt
válasz zalman90 #13801 üzenetére
Flexel egy hatszöget kivágtunk a lemezből, majd a hatszögre merőlegesen tartva a flexet lefaragtuk a nagyját. Ezután fúróba fogott henger alakú csiszolófejjel a lehető legszebbre formáltuk. A festést majd lekapjuk róla, úgyis csak a teteje lesz átfestve, az oldallapok maradnak ugyanolyanok. Remélem sikerül hasonló festéket szerezni, mint az oldallapoké.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Seasonic Focus GX850 full modular
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest