Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Váltó ruha, és edző cipő szerintem alap etikett és igényesség egy edzőteremben. Legtöbb helyen nem véletlenül van házirend kifüggesztve. Papucsban eleve nem edzünk (nálunk volt egy pali abban is lábazott, guggolás, lábtoló minden játszott).
Az, hogy valaki guggolásnál mondjuk zokniban áll be a ketet álá teljesen okés. -
Biqci
aktív tag
válasz
szőröscica #183588 üzenetére
Jah, ne is mond... kedvencem mikor mezítláb, azaz zokniban guggol és fújtat. Vagy mikor lábszár középig érő fehér zokniban és papucsban jön, átöltözik, de a zokni és papucs marad...
-
-
Biqci
aktív tag
válasz
Janaboy #183580 üzenetére
Itt nálunk a tulaj tervezte egy pár évvel ezelőtt, hogy a hét egy napján este 8-tól a férfiak póló nélkül edzhetnek. Mert akkor feszítgethetnek a tükör előtt, magyarázta a srác. De szerencsére nem lett belőle semmi, így is van néha olyan pojácáskodás, hogy rossz nézni...
-
Janaboy
veterán
-
stingy2
senior tag
válasz
Janaboy #183580 üzenetére
Én a legolcsóbb kínaiboltos fehér pamut pólóban. Pár hónap alatt úgyis kiszaggatja az öv, meg a rúd. Régebben próbáltam vmi műanyagot (poliészter talán) de rámrohadt már az edzés elején, és úgy is maradt végig. A pamut meg felszívja az izzadtságot. Mondjuk, ahogy elnézem a teremben a "sportolók" többségét, nekik nem kell ezzel foglalkozni
-
Janaboy
veterán
Egy más jellegű téma csak hogy megtörjem ezt a félig off tengert
Ti milyen anyagú, márkájú pólóban/felsőben edzettek?
Sok sport jellegű póló nagy részben vagy 100%-ban poliészter, ezek a jobbak?
vagy a 100% pamut is jó? -
aleister
veterán
válasz
Fred23 #183576 üzenetére
Simán lehet.Egyébként a Jóbarátok óta tudjuk, hogy "nem az fáj, amit az ember mond, hanem ahogy mondja".
Az ominózus szó inkább egy cimbiskedős megszólítás volt -amit a moderátor kolléga remek érzékkel helyesen értelmezett- mintsem bántó hangsúllyal odabökött valami. Tőlem legalábbis távolt állt bárminemű rasszizmus vagy épp bántás.HussarF:
Hmm...dnelb:
Isten tartsa meg jó szokását! -
aleister
veterán
válasz
Biqci #183571 üzenetére
Az említett oldal még itt van a...izé színesbőrűs kommentben.
Én pont perempe megmozdulásáról maradtam le. Azt láttam, hogy van 3 új komment, de az oldal frissítése után már csak a moderált állapot köszönt vissza.
Szóval nem tudom, hogy összeért-e a két szál.De most tényleg... hova tűnt Angel?
-
Rivaul
addikt
válasz
Dreadloord #183572 üzenetére
Az elmúlt év alapján naivitás azt feltételezni, hogy bár miből is tanulna. Az ilyenek hasonló helyzetben, gyártanak egy ideológiát önmaguknak hogy miért lettek bántva. Ami mások hibáztatásán alapul. Aztán visszatérnek mint ha mi sem történt volna.
-
benfolds
őstag
válasz
Dreadloord #183572 üzenetére
0 hozzáadott érték? hány angol gyakorlat nevet tanultál?
-
Biqci
aktív tag
válasz
benfolds #183568 üzenetére
Az igaz, ebben a mai világban nem igazán píszí megszólítás hogyan kerülte el a kaszát...
De volt még más is ami eltünt, egy kis vita kezdett kibontakozni egy bizonyos csellendzs oldal miatt, aminek a kezdetét még elkaptam, az is eltűnt. Lehet a kettő valamilyen módon összeért, de ez már csak összeesküvés elmélet...
-
Biqci
aktív tag
Bakker, ezt most dobta fel a YT [link]
Van itt minden, koxos nagyi, szintol hős, korrekt láb és gerinc edzés stb... Eddig nem ismertem ezt a csatornát, de rögtön fel is iratkoztam... -
Biqci
aktív tag
válasz
bigmasterg #183552 üzenetére
Úgy tűnik valakinek elege lett a
trollkodásbóla folyamatos edzésből és edzeni akarásból... -
TomDeNemm
csendes tag
Ja, és ami lemaradt, megjutalmaztam magam: 5 puncs szelet
-
Dare2Live
félisten
havi biotech 20% tudja vki mikor lesz?
Más nagyobb akció vhol? Kellene fehérje, vitamin meg tudomisén...
-
Woodslave
félisten
válasz
bigmasterg #183552 üzenetére
volt egy kis összeröffenés bizonyos "szakmai" kérdésben
Perempe collateral damage vagy vele mi volt?
-
TomDeNemm
csendes tag
Jelentem továbbra is edzek, ugyan azzal a programmal, parkban. 4. hete eljutottam oda, hogy ma ment 4x6 húzódzkodás, tolódzkodás, bicepszből felhúzás. Ugye 3x6-al kezdtem. Lehet elsőre menne, de a cél a fejlődés volt ezekben a gyakorlatokban, illetve nem túledzés, hanem erősödés. Következő cél 4x8, ami szintén menne szerintem, de ez a kis alapozás kellett.
-
Biqci
aktív tag
Na bakker, eltűnt egy pár oldal, pedig még az előbb itt volt. Vajon ennyire kiverte a biztosítékot a modiknál egy kis adok-kapok véleménykülönbség?
-
aleister
veterán
Anno linkeltem valami cselllllendzses oldalt. Valami pösti rendezvény volt, ahol tán 20 ismétlést kellett pár gyaksziból megcsinálni (felhúzás, húzódzkodás vagy kétkezes rúddal bicepsz, stb), és a kapott pontok alapján lehetett arany, ezüst, bronz plecsnyit kapni. Volt amatőr, pro, stb liga is.
Nem emlékeztek/tudja valaki, hogy mi volt ez?
Most bevillant a dolog, és arra gondoltam, hogy jövőre elindulok. -
Túl van spilázva ez a fehérje kérdés. A levegő 78%-a nitrogén. Aki igazán kemény és elhivatott az beszívja a levegőt, rákoncentrál és beépíti a nitrogént, majd még egy kis koncentrálással fehérjét szintetizál belőle. Aki erre nem képes, az annyit is ér.
-
m3tr0
őstag
válasz
Fred23 #183529 üzenetére
"Letöltöm/megnyitom 200-300 olyan ember képét, akik DEXA alapján x vagy y százalékos testzsíron vannak, aztán összehasonlítom a látottakat a tükörben látottakkal."
Jóóó,hát azért nem mindenkinek van ám erre ideje...meg azért a többség normális és csak simán azzal számol amit olvas a neten, mond neki az edző vagy edzőtárs.
-
Fred23
nagyúr
válasz
aelod #183523 üzenetére
& m3tr0:
Zsírmentes testsúly, testzsírszázalék elég pontosan megállapítható szerintem. Letöltöm/megnyitom ~200 olyan férfi képét, akik DEXA alapján x vagy y százalékos testzsíron vannak, aztán összehasonlítom a látottakat a tükörben látottakkal.Igen, szerintem 1%-nál többet nem fogok tévedni így szemre sem.
És persze tényleg nem baj, ha egy kicsivel több fehérjét visz be az ember, mint amire feltétlenül szüksége van, de minek nagyon túltolni, ha tényleg elég kevesebb is?
-
Woodslave
félisten
válasz
m3tr0 #183524 üzenetére
Teljesen felesleges ezen baxakodni szerintem is. Nem valószínű, hogy az a 20-30 gramm fehérje többlet okozna bármilyen egészségügyi problémát. Persze a krumpli talán még mindig olcsóbb mint a csirke vagy akármilyen hús, lehet ezen is spórolni.
De ha valaki nagyon akar kalkulálni, akkor én vagy azt mondom a célsúllyal számolja. Már ha valaki 150kg és 75 kellene legyen, lehet elég a 150 gramm (ami mondjuk a mostani testsúly kg *1
)
-
m3tr0
őstag
válasz
Fred23 #183522 üzenetére
Miért is kellene zsírmentes testsúlyra számolni?
Ki tudja azt biztosan? Én 40 éve nem tudom,hogy mennyi a testzsírom...talán majd idén eljutok oda,hogy megmérjék géppel.Szóval szerintem akinek 15% a testzsírja és akinek 30-40% ugyanannyi fehérjét vihet be,mert az egyik izomtömeget épít vagy tart meg, a másik meg ha már eljut odáig,hogy mennyi fehérjére van szüksége akkor valószínűleg diétázik,ahol szintén kell a magas fehérje bevitel.
Ez egy ilyen általános kijelentés,hogy ennyi az annyi és az kb. mindenkinek jó.
-
aelod
veterán
-
Fred23
nagyúr
válasz
aelod #183521 üzenetére
Tudom, olvastam róla már eleget. Ez az 1.6 g / ttskg az egyik leggyakoribb nézet. Mondjuk aki testsúllyal számol, és nem zsírmentes testsúllyal, számomra már csak emiatt is elég kókler tudóska. Elveszik az ember tudósokba vetett bizalmát az olyan cikkek, amik elvileg komoly emberektől jöttek, de amik nem veszik figyelembe a testzsírszázalékot. És rengeteg ilyen van.
Az egyik ember 10%-os testzsíron 100 kiló, a másik meg 40%-on, de egyenek ugyanannyi fehérjét. Ja.
Sajnos az a helyzet, hogy itt vagyunk 2023 őszén, és még mindig gyakran úgy járunk legjobban, ha figyelünk a saját testünk jelzéseire, fejlődésére, illetve a környezetünkben lévők táplálkozására és eredményeire. Illetve ha kigóglizunk olyan kutatési eredményeket, amik akár nem is annyira ismertek.
-
hadam98
senior tag
válasz
Woodslave #183518 üzenetére
Nem csak a benne levő fehérje mennyiség számít hanem az amino tartalom is, ami szinten elengedhetetlen. Pont ezért nehezebb a dolgod mert például ha növényi fehérjét veszel ott nem elég egy fajta mert nincs meg benne az összes aminosav.
A fehérje mennyiség pedig legalább 0.8/kg. Ez talán elég egy izom tartáshoz, de sok mindentől függ. -
Woodslave
félisten
válasz
KonzolKartel #183512 üzenetére
nem számolgattam ki, de mondjuk ha egy aránylag tömegelős 2800-3000 kcalos növényi étrendet vennénk, kizárt dolgonak tartom, hogy nem lenne meg benne 150 gramm fehérje.
nekem egyszerűbb hogy egyszerre sütök 5-6 adag húst, tudom hogy 3 napra (napi kettő kaját tesz ki) elég. Nincs kedvem ezt babbal, meg lencsével kiváltani, elkészíteni stb.
De kipróbálnám ha valaki megfőzné mittomén bezártnának a krisna völgybe egy hónapra
vagy ha mondjuk valami vegán meal prep küldene napi 2 kaját. De mivel ilyen nem lesz marad a hús.
-
Cs1csó
titán
válasz
+ Fred
Nyilván ha CH sincs akkor a test ahhoz nyúl ami van: zsír (ez a ketózis) de ha az sincs akkor lebontja a fehérjét is. Tehát kell a CH is. -
Fred23
nagyúr
válasz
KonzolKartel #183514 üzenetére
Csak ebben a topikban saccra úgy 5000 hozzászólás lehet, ami a fehérjeszükséglethez kapcsolódik. Volt már itt minden. Ettől függetlenül van azért néhány tudományosan elfogadott alapvetés is.
Ch az izom (fehérje) megtartásában segíthet, de sosem lesz belőle izom.
Személyes tapasztalatom pedig az, hogy ha megvan proteinből a zsírmentes testsúly duplája grammban, az diéta és tömegelés alatt is elegendő számomra. Vagyis a kábé 60 kilós zsírmentes testsúlyom esetén legyen meg a 120 g proteinem.
De tényleg nem vagyunk egyformák, és sokan fogyasztanak ennél többet, meg páran kevesebbet is.
-
Cs1csó
titán
válasz
CH-val is tud izmot építeni.
Izomépítéshez (vagy megtartáahoz egy szigotú diéta/szálkásítás mellett) aminosavak vagy komplex formában fehérje kell.
Persze a fehérjebevitelt is ésszel kell csinálni mert a túl sok köszvényt okozhat.
-
hadam98
senior tag
válasz
De nem tudsz. Mit takar az a kevés fehérje?
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Hangfalképű #183510 üzenetére
Hogy hogy mi? Úgy ahogy leírtam. Ezt mondta neki egy vegán testépítő, hogy nem kell annyi fehérje. Sőt, hogy CH-val is tud izmot építeni.
hadam98:
Persze, be lehet nem is volt kérdés. -
Hangfalképű
tag
válasz
KonzolKartel #183506 üzenetére
Hogy mi?
-
hadam98
senior tag
válasz
A fehérjét be lehet vinni hús nélkül is, csak sokkal nehezebb dolga van az embernek. Egyébként ilyen nincs. A fehérje kell ugyan úgy tömegelés és szálkásításnál is, hogy izmot építs vagy ne menjen le. Alacsony fehérje bevitel, itt nem tudom mennyire gondoltál, de elég nagy hülyeség.
-
perempe
veterán
válasz
A Fegyencedzésben pl. olyanok vannak, hogy a nagy melákoknak kell napi 60g fehérje. A napi háromszori étkezésre esküszik a szerző.
-
hadam98
senior tag
Megjött
Applied Nutrition Critical Whey - fehér csoki málna
Kiváncsi leszek. Ma este kóstoló. Valaki rendelt már valami különlegesebb ízben, például Bueno? -
Fred23
nagyúr
2000 kcal
F (25%E) 125g
Szh (45%E) 225g
Zs (30%E) 67gMost ez megy, kicsit változtattam a makrók arányain. Az első mérlegelésem alapján az előző változat jobb volt, de még nincs lefutva, kivárom a hónap végét, esetleg pedig csak 2 teljes hónap után értékelek.
-
perempe
veterán
válasz
aelod #183485 üzenetére
Holnap valószínűleg együtt edzek tesitanár barátommal a miskolci Balázs Győző tér melletti kondiparkban, már csak a pontos időpontot kell fixálni. Hazafele veszek lókolbászt a Búza tér mellett, nálunk másfélszeres áron kapni hasonló minőséget.
Reggel csináltam oldalemeléseket és felhúzásokat kézi súlyzókkal. Úgy próbáltam csinálni utóbbit, mintha lenne hex rudam.
-
Rivaul
addikt
válasz
hadam98 #183496 üzenetére
Pont nem rég kérdeztem. Eddig mindig edzettem amikor csak kicsit nem stimmelt valami. Most nem eshettem ki a munkából, így kihagytam teljesen. Sikerült is kihúznom a hetet anélkül hogy nagyon megborultam volna. Azt hittem tegnap már tudok edzeni, de nem. Taknyom nyálam egybe folyik most, de más bajom nincsen. Az eddigiek alapján jobban teszem ha kivárom teljesen a végét. A kényszer nem jött be, most másik utat járunk. Nem esik le 1-2 hét alatt az izom, sőt addig legalább meggyógyul rendesen.
-
stingy2
senior tag
válasz
hadam98 #183496 üzenetére
A megfázást is vírusok okozzák, amivel edzésen akár több embert is megfertőzhetsz.
Én pl. nagyon utálom, mikor a teremben köhögnek, tüsszögnek, fújják az orrukat, és nem gondolnak arra, hogy ezzel akár megbetegíthetnek másokat. 1 hetet ki lehet bírni otthon, te is hamarabb gyógyulsz, és nem is fertőzöl meg senkit.
Az immunrendszernek nem hiszem, hogy jót tenne akármilyen megterhelés betegen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest