- Vezetékes FEJhallgatók
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fsb1000
nagyúr
Tudod gyakran urbanlegendek terjednek a net-en.
Szerintem az egyik ilyen a DS3 gyenge hűtése. Volt ez már valkinek korlát ha tuningolni akart?Max FSB470-en tudom beterhelni a procim. A FET-ek elég melegek a túlfesz miatt, de nem sokkal jobban mint az északi híd passzív bordája.
A proci a szűk keresztmetszet, nem a tápellátás melegedése.
Gondolkodtam, hogy teszek rájuk chip hütőket, de készülék nélküli méréseim (kézrátétel) után úgy gondoltam felesleges.Ha valakinek van ezzel ellentétes tapasztalata akkor szívesen olvasnám.
-
fsb1000
nagyúr
A képet látom én is, szép...
De Idle/Load hőfokok érdekelnének igazán, szóval valamivel tudományosabb érv.Eddig milyen hátrányát tapasztaltad, hogy DS3-on nincs hűtés a proci körüli IC-ken?
Vajon a höcsőves megoldás, nem hozza azonos hőfokra a komponenseket DS4-ben?
Az Északihid ad át a hőt a FET-eknek vagy fordítva?
Még nem volt DS4 lapom, ezért csak kérdezem -
A DS4 jobb, fejlettebb hűtése miatt javasoltabb Q procikhoz, mivel ezen a deszkán nem különálló bordák hűtik a hidakat, mint a DS3-on, illetve a DS3P-től eltérően a HP nem csak az NB-t hűti, hanem az SB-t, és a CPU körüli tranzisztorokat is, továbbá a CPU tápellátása is jobb, mint a kistesókon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest