Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #61998 üzenetére
Ki kéne próbálni!
(Magyarul szerintem nem sokat, még!)
-
van 169$-ért 3 armatúra amúgy, Pai Audio MR3 (cserélhető kábel, felül vezetve)
-
Bodz
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #61992 üzenetére
Az posta, nem futár, szóval vagy vagy.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
kicsit OFF: egyik kollégával rendelünk VSD3 twin pack-ot lendme-ről. Ahogy látom csak DHL Global mail szállitási opció van. Ezzel kapcsolatban van tapasztalat, hogy ez, akárcsak a DHL express, 100% vámos vagy, olyan mint egy (svéd, holland stb) posta, hogy vagy-vagy?
-
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61989 üzenetére
Plus-t nem hallottam, így nem tudom. Elképzelhető hogy hangra nem változott, de ennek utána kell inkább olvasni.
-
Luissimo
veterán
Sziasztok,
Valaki keresett itt a napokban - vagy valakik - blututis fülest bringázáshoz, futáshoz,kondihoz, miegymáshoz.
Láttam egy Várfürdőjéről híres város egyik mobiltelefonos üzletében még orig SONY SBH20-ast,
amit már nagyon nehezen lehet kapni, esetleg ha jelentkezik az az ember, aki ezt kereste és úgydöntött, hogy szüksége van rá, akkor dobjon rám holnap reggelig egy privátot és megveszem neki nagyon szívesen.Holnap még nyitva lesz a bolt, holnap reggelig JELEZZE FELÉM, akit érdekel.
(10 körül láttam kiírva) -
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61984 üzenetére
2 változata van. In-Ear 3 (nem gyártják már) és 3 Plus. Utóbbi más kábelt kapott és mikrofonos.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #61984 üzenetére
Én nem tudok róla, hogy lenne újabb változata. Szerintem erről beszélünk: [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
Annyit még hadd kérdezzek, hogy az InEar3 az most melyik? Mert több félét is hoz a kereső, az újabb fajtát ilyen 260€-s áron...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #61981 üzenetére
Rock It R50-et ne sajnáld, mélyben eléggé hiányos szerintem. A 425 kényelmes, meg stapabíró, de eléggé vékonyka hang. A Creative InEar3 viszont jól szól szerintem. A HF5-öt nem ismerem. Én még esetleg a VC1000-et venném fel a listára, ha valahol még elérhető.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #61981 üzenetére
Szerintem valahogy ilyen sorrendben próbálj nézelődni.
Creative InEar3 - 36k - új
Shure 425 - 50k - használt
Edy HF5 - 41k - újEgyébként az oldalanként egy darab armatúrát tartalmazó fülesek közül nekem eddig egyik sem jött be, valahog ynem tudják rendesen visszaadni a zenét
Hiába a nagy head-fi teszt igen jól pontoz több ilyen fülest is. Én vettem pont azok alapján egy UE600-at, és elég gyenge hangja van sajna.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#16820480 #61980 üzenetére
Szerinted az eddig felsoroltak közül mi az, amit érdemes lehet behúzni?
Shure 425 - 50k - használt
Creative InEar3 - 36k - újRock-It R50/M - 50/51k - új- Nem kapható, gyári oldalon sincs készleten.
Edy HF5 - 41k - újAz árak az áfá-t és a postát is tartalmazzák.
Westone nem játszik, még a W10-es is 60k fölé jön ki.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #61979 üzenetére
Ebben az esetben szerintem a fül feletti kábelvezetésre, és a Shure/Westone jellegű kialakításra próbálj koncentrálni (ilyen lenne amúgy még a Rock-it és az Creative Aurvana In-ear is), mert azok egyáltalán nem állnak szinte ki a fülkagylóból, szemben a Sony füleseivel.
A Shure sajnos nagyon elszállt árban otthon, de ez a dolár árfolyama miatt van, régebben ilyen 60-70 körül volt csak a 425. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#16820480 #61978 üzenetére
Az jó lenne, mert tényleg nem 20 fillér kategória, bár az 50k-s használt ár sokkal barátibb, mint a bolti 90+, de persze a használt állapotát csak átvétel után tudom meg, mert képek nincsenek.
Az nálam is szempont, hogy sapka alatt jó legyen, mert szükség esetén fültok is kerülne rá, mikor olyan gépekkel dolgozok.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #61977 üzenetére
A meghallgatásban tud segíteni a közösség, általában elég segítőkész emberek vannak errefelé, szóval szerintem Se425-öt így biztosan meg tudnál hallgatni, ahogy GR07-et is.
Nem A2 volt nekem, hanem XBA2, az egy régebbi modell. A Sony elég hamar váltogatja a generációkat, volt XBA2, aztán XBA20, aztán XBA-A2, ezek mind eltérőek (bár az első kettő nem nagyon sokban).
A Sony hangzás aamúgy inkább mélybe húz, nem basshed, főleg nem az armatúrás füleseknél, de nem annyira csilingelnek a magasak, ahogy az armatúrás felhozataltól megszoktuk. Ettől függetlenül szerintem nem volt rossz a XBA2, de a kábelezése nekem nem tetszett, illetve sapkában nem volt jól viselhető, mert annyira kiállt. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#16820480 #61975 üzenetére
Nem mondom, hogy nem tetszik, csak nem abban az árkategóriában nézelődtem, mert onnan már ugye ott volt az Xcape és ha már csere, akkor szerettem volna előrébb lépni. GR07-ből pontosan melyiket is kéne néznem? (Nyilván nem a bass edition-t, de azon tól is van még pár) Se425 neccesen, de belefér a keretbe, ha tényleg annyival jobb. Shure cuccokat már hallgattam, a minőség nem kérdéses. W20-assal számomra az a bibi, hogy már csúnyán nem a 150$-os kategória, inkább a duplája.
Bose-t csak a zajtompítás miatt vetettem fel.
A baj az, amit te is írsz. Ezeket itthon nem lehet csak úgy meghallgatni. Na jó, a Shure-t valszeg igen, de ugye Ety itthon egyáltalán nincs és Vsonic is csak import. Sony-ból neked ugye A2-esed volt. Az milyen? Elég otrombának néz ki képek alapján a háza, de ha annyira nagyon jó, akkor megerőszakolva a büdzsét még talán belefér. Ez esetben a Shure-t kéne felülmúlnia, ha tudja.
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
f4lcon #61973 üzenetére
Az nem A2 volt, hanem sima XBA2, és már elfogyott
TESCO-Zsömle: Azért ennyi pénzért már előbb érdemes elmenni hallgatózni előbb. A Zero Audio Tenore egyébként nem tetszik? Illetve nem nagyon jutott senkinek az egészbe a GR07, pedig az is jó lehet ilyen zenékhez. Illetve (mondjuk ez inkább használtan fér bele) Shure Se425 is jó lehet, vagy Westone W20, bár ez utóbbit csak bedobnám a köztudatba, mert nem hallotta még senki innen, viszont a W30, W40 és W60 tapasztalatai alapján elég jó ez a sorozat.
A Bose nem rossz, bár a hangja nyilván nem ér annyit, de a hangszigetelése zseniális, viszont ott fog lifegni egy jó nagy lapos akksi (kb. 30x100x5mm) a kábelen, ami nem annyira kényelmes.
-
toth1156
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy vezeték nélküli fülhallgatót.
Tudnátok esetleg ajánlani ami minőségbe és árba is megfelelő (max 20k-ig)?
Én egy skullcandy-t néztem ki, de érdekelne hogy tudtok-e jobbat ajánlani. -
vicze
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #61968 üzenetére
Próbálok egy általánosokon kívül eső ajánlást is mondani.
Sony XBA-A1
Amiben megfelel a kritériumaidnak: "Kiegyenlítettség, izoláció, strapabíróság"
Hátrány hogy a cserélhető kábel miatt nagyobbacska és nehezebb, így sportolásra nem a legalkalmasabb, de az biztos, hogy kényelmes. Én főleg a cserélhető kábel miatt venném figyelembe.
Az biztos, hogy a név miatt túlárazott, de a cserélhető kábelt csak jóval magasabb kategóriában kínálják.Arra érdemes figyelni, hogy két kiszerelés van, japán only verzió mikrofon nélkül és AP jelölésű rest of the world mikrofonnal, más kábelezéssel.
-
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61970 üzenetére
A régi In-Ear 3, tehát nem a Plus, 101 dollár Japánból. Ha meg is fogják a vámon, még mindig 40 alatt marad.
Szerintem a hangja is kellemesebb, mint a HF5-é. -
-
válasz
TESCO-Zsömle #61968 üzenetére
A Vsonic VSD1 volt a legjobb izolációval rendelkező füles, amit próbáltam (w40 is jó, meg a 846 is, de más ligában játszanak)
Inear3 szerintem kapható, 150 euro, creative honlapján is rendelhető.
-
TESCO-Zsömle
titán
Most erre mit mondjak? Ennyibe kerül... InEar3-at is néztem, ahogy az 1. hozzászólás listáját is, a fele már nincs gyártásban, InEar3 sincs... Újonnan 50k, ha egyáltalán tudják szállítani, mert simán lehet, hogy csak lusták voltak frissíteni a listát...
Nem nagyon van mibe belekapaszkodni. Találtam ott azt a nagy tesztet, abban meg ezt a vackot, amiről most megtudtam, hogy annyiért az se jó, de akkor mit? Ez volt az alap kérdésem, amire akkor se és azóta se jött konkrét válasz...
-
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61966 üzenetére
Aha, hát olyan 30-35-ért még elmegy, szerintem többet nem nagyon ér.
Alternatívának ott van pl. a Creative In Ear 3, de az sem ilyen 40-50-ért. -
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61964 üzenetére
Mennyiért tudod amúgy beszerezni a fülest?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kemcso #61963 üzenetére
Xcape is balanced, erre már anno is figyeltem, mert nem csak mély-orientált zenét hallgatok. Egyszerűen nem tudom mi lenne a jó, idegen nekem ez a téma.
Jelöltek közt volt a BOSE aktív zajszűrős cucca is meg a Philips Fidelio S2, de utóbbira szinte kötelezően venni kéne a fültokot is, mert nyitott.
Jelenleg zömmel folk- és power-metált tolok, de tényleg mindenevő vagyok.
sz: A lényeg az lenne, hogy ne kelljen bömböltetni a zenét, hanem a zajt nyomjam el annyira, hogy tökéletesen halljam ami szól. A HF5 ezt hozná tökéletesen. És igen, én is fenntartásokkal kezelem az egy forrásból származó infókat, de a talált videó-tesztek készítői is egytől egyig azt mondják, ami ott le van írva.
-
válasz
TESCO-Zsömle #61961 üzenetére
1 BA, azzal azért óvatosan (mint ahogy a headfi által csodálatosnak mondott fülesekkel is). Én lehet inkább egy ZA Tenore-t választanék, azt többen hallottuk, jó hangja van.
Szerk.: de abban is a mély mennyisége khm lehet egy basszuserős füles után -
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61961 üzenetére
A Sunrise Xcape után erősen meglepő lesz.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nézegettem videókat, nem gyenge a cucc, remélem nem lesz tőle bajom. Kicsit félek az extrém részletgazdagságtól is, mert mint írtam, egy Clip Zip tolja az FLAC-t a fülembe, de ha ennyire jó a cucc, még azt is lecserélhetem. E téren meg is eresztek egy kérdést a vonatkozó topicban.
-
Bodz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61959 üzenetére
Nem jelent semmit.
De vigyázz, mert azt a fülest nagyon mélyre kell nyomni a füledbe, hogy "tökéletes" legyen!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #61811 üzenetére
Re.
Segítség híján kicsit a magam kezébe vettem a dolgokat és belevetettem magam a headfi-s óriástesztbe. Ki is kötöttem az Etymotic Research HF5-nél, amiről minden téren szuperlatívuszokban beszélnek, de a specifikációk szerint az egyetlen meghajtója 20Hz - 15kHz tartománya van. Nem tudom mit jelent ez a korábbi Sunrise Xcape 16Hz - 24kHz tartományához képest. Hogy lehet valami ennyire jó, ha 15kHz-nél vége van?
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Sportoláshoz szeretnék fülest venni, nincs semmi egyéni preferenciám, azon kívül hogy kényelmes legyen, és lehetőleg minél egyszerűbb a kivitele. És persze lehetőségekhez mérten szép hangzása.
Ár: 5-10k.
-
legiaap
félisten
Sziasztok,
Vezetekmentes fulest keresek 20.000 ft max. ertekben. Mit tudnatok ajanlani?
Jo lenne ha lenne taviranyito is a vezeteken vagy magan a fulesen valami. Jo lenne ha franko akkuja lenne meg sol fejjel adnak de nyilvan ennyi arart valami nem lesz.
Ja ear in vagy earbud nem tudom hogy mondjak erdekelnek csak. -
Herczi
senior tag
Na egy awei bl fülest bepróbálok sztem, nagy pénzt nem bukok rajta legrosszabb esetben sem. Awei füleseket hamisítják, mellé lehet lőni esetleg ilyen szempontból?
Meg azt kéne még kifundálnom melyik típus legyen:
A920BL
A990BL
A960BL
A980BLSemmilyen különbséget nem látok köztük (lehet egyáltalán?), még ergonómiailag is egyformának tűnnek.
-
M@rdel
őstag
-
-
fericske
addikt
válasz
s7evcsenko #61945 üzenetére
Igazat mondanak a boltban.
Azt a 14 napot furcsállom, mert tudtommal az online vásárlás 30 napos elállási joggal van nemzetközileg meghatározva. Habár ha külföldre nem forgalmaz, akkor nem furcsállom. -
Hauptmann
veterán
Gyorsan túlhaladta a topic a kérdésemet, felteszem megint. Elektronikus zenéhez Xiaomi Hybrid, vagy Rock Zircon?
-
Azt szeretném kérdezni, hogy valóban nem él a 14 napos netes vásárlás utáni elállás fülhallgatóra, vagy csak rosszul tudják a boltban?
Azt mondták higiéniai okok miatt. -
fericske
addikt
válasz
f4lcon #61942 üzenetére
A senn gyáriakkal jó, de a saját szivacsával egy nüansznyival jobb.
A spiral dot-osnak viszont adok esélyt, szerzek be, ha más nem a sony hibridek mellett elfér
Most a hétvégét amúgy is ennek szántam, mert kezd szétmenni a szivacs és le kell vadásznom egy ilyet és mellé jöhet a spirálos téma. -
ryyuk
csendes tag
Sziasztok!
Már nézegetem egy ideje a fórumot és nagyjából leszűkítettem a Rock Zircon és KZ ED9 kettős valamelyikére. Melyiket ajánlanátok, ha főleg rockot hallgatnék? Vagy esetleg más versenyző ebben az árkategóriában? Válaszotokat előre is köszönöm! -
fericske
addikt
Nem áll szándékomban vitázni, vagy vitát nyitni a bass reflex nyílásról és funkciójáról, ugyanúgy egy hangdoboznál vagy egy fülhallgatónál, ugyanaz a lényege mindkettőnél. Ha nem így volna minek vacakolnék vele?
A fülhallgató meg pici hangdoboz. Ugyanúgy fontos a kialakítása, az anyaga, a driverekhez való méretezése. Sőt, itt még fontosabb, mivel nem tudsz játszadozni az elhelyezéssel, mindenképp a füledbe kell dugni. A hallójárataink nem egyforma mélységűek, nem feltétlenül ugyanazt kapjuk vissza mint egy másik ember, mert már az akusztika ebből kifolyólag változik. A szimmetriánkról nem is beszélve. Erre tolt egy kísérletet az AKG az N90Q-val. Sokat lehet játszadozni egy fülhallgatóval, kezdve a megfelelő illeszték megtalálásával, amikkel teljesen más hangzásokat lehet elérni. Ugyanolyan könnyű elhamarkodott véleményt mondani egy fülhallgatóról mint egy akár tíz komponensből álló hangdobozos rendszerről.
Konstrukció függő az egyébként az egész. A GR07-nél a reflex szűkítésnél beszűkült a hang is. Ugyanakkor mégis ugyanaz történt, mert ott basszust növeltem emit meg csökkentettem.f4lcon
A gyári comply-jával. Azzal szól a legjobban, mert kicsit hosszabb mint pl. a Vsonic-okhoz adott szivacsok, és nekem úgy dinamikusabb és "teresebb" a hangja, és ehhez ráadásul kell a merevebb belső része is mint ami a szilikonoknál van. Kipróbáltam a GR07-el is ezt az illesztéket és az is ezzel szól a legjobban, bár tövig rácsúszik és ezért a vetőcső mozgathatósága nem játszik továbbra, ami egyébként nem izgat, mert nem éreztem különösebb jelentőségét.
Kijött az utódja - felteszem olyan hangolással amit én és néhány headfi-s hajtott végre az a2-őn - LZ-a3 néven, de bő dupla áron mint amennyibe emez nekünk fájt.
Mindenesetre ha ez összef..ssa magát én is bokán f..som magam, de kénytelen leszek bepróbálkozni az a3-assal.
Ha vissza tudod szerezni, nem bánod meg. Mod nélkül nem hallgatom, de moddal meg csak ezt hallgatom -
xmaas
őstag
válasz
schawo #61936 üzenetére
Ahogy mondtak a kollegak ha nagy elvarasok vannak bizony melyen be kell nyulni a zsebedben hogy azt megkapd amit keresel ilyen nagy elvarasokkal bizony a 100-100+ kategoriaban kell nezelodni azok vannak azon a "Holy Shit" szinten
Nalam csak egy AKG k 3003 volt amig tovabbadtam de ugy voltam vele hogy ha osszejon egyszer annyi plusz penz biztos veszek magamnak mert ilyen elmenyt nem lehet kihagyniEs persze be kell kalkulalni egy rendes lejatszot is ami 50+ kezdodik .
-
Dave™
nagyúr
válasz
fericske #61935 üzenetére
Hogy jön ide a hangdoboz? A bass-reflex teljesen más célt szolgál, ott hallod ami azon keresztül jön, a fülesnél meg nem, nem is arra szolgál. Fejhallgatóknál meg fülhallgatóknál pedig ha lezárod, akkor igen, zártabb lesz a hangja. Próbáltam már több fül- és fejhallgatón is. A KZ-ANV esetében pl. pont hogy növelte a mélyek mennyiségét a lezárás, és kevésbé volt után nyílt, szellős hangja, ezzel mérséklődtek is a középmagasak.
schawo: mondjuk az AT-k karaktere úgy általánosságban is elég messze van a Beyertől.
-
válasz
kemcso #61933 üzenetére
Tízenpárezer forintos fülesnek nem volt rossz, ekkora tételnél hajlandó vagyok random vásárolni, ötletszerűen. De ebben a kategóriában már csak meghallgatás és megfontolás után, impulzusvásárlás kizárt. Amúgy nem rossz ez a ckr, meg tudom érteni, hogy miért teszik valakinek, de nem az én világom.
-
bucsher
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #61931 üzenetére
$500. Ügyesen kell venni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
fericske
addikt
Nálam jelenleg a módosított LZ-a2-őm minden más alulírottat kispadra küldött. Igen, a K550-et is.
Röviden csak erről, mivel sajnos ilyen már nem szerezhető be (700-7000 GBP-ért még láttam az Alin, én 50 GBP-ért vettem).
Ennek is kellett úgy kb. 100 óra mint igazából minden eddigi fülesemnek ahhoz, hogy besimuljon rendesen a hangja, de inkább csak a dinamikus driverhez kellett ennyi, az armatúrákhoz harmadennyi sem.
A módosításról írtam már. A hátul lévő basszus nyílást beszűkítettem; ~3mm ---> ~0.3mm.
Eredeti felállásban a hangkép nagyjából egy dr tré fülesé, vagyis sok basszus erős 300-350 Hz-es kiemeléssel, viszont sokkal jobb közép és magas hangokkal. Vagyis elég durva minőségkülönbség a mély és közép/magasok között, így ebben a formában. Számomra zavaró volt ezért a hangja, plusz néhány zenei stílust egyáltalán nem volt jó hallgatni vele.
A módosítás után a 350 Hz-es púp eltűnt. A basszus nem igazán lett kevesebb, de megszelídült, részletesebb lett, megjelent egy kellemes - én azt mondom hangfalas - lüktető mélyenergia, ami jó testet ad minden stílusú zenének, mert most már minden stílust lehet vele hallgatni. Elég jól leköveti a különböző stílusoknak megfelelő mastereléseket, vagyis a pop zene popposan szól, a rock rockosan stb.
A hangja kinyílt a mód után, jóval több szerepet kapott a közép tartomány, ebből kifolyólag a térérzet is jobb lett, meg valamelyest a magasok is erősödtek.
Részletekben nem egy góliát az biztos, néhol van kicsi hiányérzetem, ugyanakkor felfedezek pluszokat is az ismert zenéknél.
Ez most nálam a favorit. Úgy vagyok vele mint Sheratan a Fostex-ével. Egyszerűen nem tudom letenni, akár a telefonomról hajtom akár az E10-ről. -
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #61926 üzenetére
Azért valószínűleg a fizikai is besegít, gondolok itt a sokkal nagyobb driverre, a nagyobb térre (amit bezár a füled és a driver közép a párna), meg persze a füled is besegít, nem csak a hallójáratod közvetlenül). Plusz fejhallgatót illik normálisabb elektronikára kötni, és el is jutunk oda, hogy fülesből nem fogod megkapni azt, amit szeretnél, csak valami kompromisszumos megoldást. Ahogyan a fejhallgató sem képes egy rendes dobozos lánc élményét visszaadni, bár az inkább alma-narancs összehasonlítás, míg a fej- és fülhallgatók annyira azért nincsenek messze egymástól.
-
törölt tag
válasz
schawo #61924 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy ez elvileg ez a fülesed egy elég drága darabnak az "utángyártott" változata, szóval elvileg azért lehetnek magas elvárásaid iránta. De szerintem csak próbaképpen rá kellene nézzél a többarmatúrás fülesekre is, kíváncsi vagyok mit szólnál hozzá. Vagy hibridre, mondjuk K3003 használtan, vagy DN200J, vagy Fidue hibrid.
-
válasz
#16820480 #61920 üzenetére
A CKR dinamikája nagyon jó, közelíti a T70-et. A relészletessége szintúgy. A tere egyértelműen jobb a T70-nél. De szanaszét kell(ene) EQ-zni, hogy valahogy szóljon. 4150Hz-nél van egy olyan rezonanciája, amitől falra mászok. 7000 Hz körül meg hatalmas luk van, pont a cinek egyik fontos rezonancafrekvenciáján, ezért az egész egy nagyon laid-back karaktert kap. Ha kiEQ-zom a füles sajátrezonanciáját egy nagyon szűk paraméteres beállítással (-15dB, Q=0,15), akkor pont a női énekhang prezensze esik össze, ezért azt meg kell húzni egy szélesebb tartományban kicsit. Ezzel viszont Neutronban mindkettő haranggörbés sávot máris kilőttem. Pedig még meg kéne kicsit emelni még 200Hz körül, mert ott lyukas kicsit, meg kéne húzni alaposan a 7kHz körüli tartományt, hogy a cinek visszakerüljenek a helyükre a távolból, és a shelf szűrővel pedig a 10kHz fölött, mert az elment szabadságra.
Ennyi paraméteres sáv nincs egyetlen lejátszóban sem, ráadásul bukom a DAP-os lehetőségeket, és legfőképp bukom a Tidált (amiben nincs eq egyáltalán).
-
törölt tag
-
Egyelőre feladom a fülhallagtós kísérleteimet. Vissztértem a fejhallgató hordozáshoz. Valószínűleg túl nagyok voltak az elvárásaim a fülesektől. Inkább legközelebb elmegyek egy fülhallgatós találkozóra, hogy kipróbáljam, hogy fülhallgatóban is létezik-e egyáltalán olyan hang, amit én keresek. Nincs értelme vakon (süketen) csapkodni össze-vissza.
-
Mydgard
tag
Csao!
A Sennheiser Pc 3 chat headset fulesemhez keresek uj szivacsot (50*55 ovalis), mert a regi elhasznalodott. Tudnatok adni tippet hol lehet venni es hol cserelnek ki?
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #61907 üzenetére
Miből gondolod amúgy, hogy van AptX támogatása egyáltalán, az elég drága szóval nem hiszem, hogy fizetnék a licencet utána.
Csak hogy tisztázzuk a teló oldali AptX támogatást.
iPhone nem támogatja. WP-n 8.1 óta támogatja minden készülék, BB10-nél támogatja minden készülék.
Android esetében a /system/lib/libbt-aptX-xxxxxxx.so fájlt kell keresni, ezt bármilyen file manager tudja olvasni, nem kell hozzá root. -
Švejk
őstag
válasz
f4lcon #61909 üzenetére
Most olvasgattam a füleskollekciódról visszafelé, és leszűrtem hogy a Piston Hybriden kívül még szimpatikus nekem a Zircon, meg az Auglamour.
Ahogy így leírtátok a Zirconnak talán már nekem is túl sok lenne a mélye, bár ki tudja, nagyon tetszik. Az Auglamour viszont nagyon érdekelne, egy P2-vel összevetve hogy tudnád röviden leírni a hangját?
A harmadik a HZSOUND amit néztem, de lehet hogy nekem ő túlságosan konszolidált lenne.laci0530: Tán már nekem is P2.1-em volt, illetve van is, csak nem szól szegénykém. De nagyon szerettem a hangját, persze új korában abba is sok-sok óra járatás kellett hogy kiteljesedjen. A Hybridet nem tudom milyen, bár kíváncsi vagyok arra is.
-
laci0530
senior tag
Helló! Én Piston 2.1-et nyúzok egy ideje, elégedett vagyok vele nagyon. Kíváncsi voltam a Piston Hybrid-re is, rendeltem a Gearbest-ről egyet, nemrég vettem át éppen, ma délután. Egyelőre még hajtani kell sok-sok órát persze, de valahogy a Piston 2.1-hez képest nem az igazi. Silányabb a kábelezése valamivel, a fülembe sem illeszkedik olyan komfortosan, illetve (be nem járatott állapotában legalábbis) kevesebb a mély benne, a magasak pedig kevésbé csilingelőek, fátyolosabbak, de ugyanakkor karcosabbak is, nem annyira tiszták. Végleges konklúzió persze csak bejáratás után lesz.
-
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Szeretett Piston II-m másfél év után végleg megadta magát, 20$-ig szeretnék venni helyette valami ütőset, lehetőleg headsetet, de nem feltétel, csak előny.
A Piston II hangképe nagyon bevált nekem, olyasmi stílusú cuccban gondolkoznék. Előtte vSonic GR06-om volt, de Piston II stílusa nekem jobban bejött.
Mit tudnátok ajánlani? Én kapásból a Piston III-ra gondoltam, de nem tudom mit érdemes még megfontolni. -
darvinya
titán
Up BT fülesemhez
Váltottam telot és abban van menü BT veszteségmenteshez, de bekapcsolva nem veszi figyelembe, hogy füles csatlakozva van.
De lehet a küldő készülékkel nem kompatibilis. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
BigBlackDog #61905 üzenetére
Köszi
amúgy igen, olvastam elsőre is, csak a "mennyi az annyi a P2/3hoz képest" volt a kérdés számomra. De akkor azt hiszem a sima jó lesz nekem pont, mert anno az S verzió nekem mélyhiányzos volt, kicsit a P3at is annak érzem, a P2 viszont ahogy írtam is, mélytenger. Az, hogy térben nincs észrevető különbség, pedig csak nagyon pozitív ismét. Viszont maga a hangkarakerét anno imádtam (kivétel a sziszegést, de Ostry-val edzőttem ilyen szempontból, nagoyn megszerettem azt a fémes, sok-sok magasát
)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #61904 üzenetére
"A VSD3, illetve VSD3S között szerintem csak a mélyek mennyisége a különbség."
Annyival akkor kiegészítem, hogy értelemszerűen a VSD3-ban több a mély. Szerintem a VSD3 mélyek mennyiségében a P3 és a P2 között lehet. A P2 számomra már élvezhetetlenül sok mélyet adott, a VSD3 azért bőven az elfogadható kategória volt számomra.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
BigBlackDog #61903 üzenetére
térben nagyon veri P3at az S verzió, ezt tudom, viszont mélyekben az S kb egy szinten van, talán picit kevesebb az S-ben, mint a P3ban.
Ezért kérdeztem, hogy a sima VSD3 milyen a P3hoz képest (azonos mennyiségű mély vagy, ha több, akk mennyivel), esetleg P2höz képest (ami már ugye eléggé a nagyon mélytenger felé húz számomra)
Illetve, a másik oldalról a tér is az S vs sima, ami számomra kérdéses (az fel sem merült, hogy P3nál jobb/több-e a tere)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #61902 üzenetére
Térben emlékeim szerint többet tud a VSD3(S) a P3-hoz képest. Mélyek mennyiségét tekintve kb. a P3, illetve a VSD3S azonos szinten van, ha jól rémlik.
A VSD3, illetve VSD3S között szerintem csak a mélyek mennyisége a különbség.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
egyébként van esetleg, aki pár hallota a VSD3 és a VSD3S verziót is? azt látom, h elv az S a kiegyenlítettebb, a simában több a basszus, illetve az S-ben jobb a tér, de igazán az érdekelne, hogy mondjuk egy P2 vagy egy P3ho képest mennyi a basszus a simában, illetve sima vs s verzió mennyire szembetűnően jobb térben az S?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingatlanos topic!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Konteó topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest