Hirdetés
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #71918 üzenetére
Zircon szintű mélyek az Einsearből? Akkor valaki vagy nem hall jól kettőnk közül, vagy valami defektes példányt hallott
A Zirconnak szerintem brutálisan sok mélye van, számomra élvezhetetlen. Az Einseart meg szeretem, bár nekem kicsit túl világos karakter.
És nem, ha belső átmérőről van szó, akkora keskenyebbel összenyomod a cső keresztmetszetét, több visszaverődést kapsz ami megnyomja a mélyek mennyiségét, tágabbnál fordítva. Nagy szobában gyengébb ugyanaz a mélyláda, mint egy kisebben, ugyanaz a hatás. A hosszabb illeszték egyébként növeli a magas mennyiségét, emiatt érezheted kevesebbnek a mélyet.
Aranyszabály szerint én szeretek a vetőcsőhöz passzoló illesztéket nézni, aztán ha finomhangolni kell akkor lehet tágabbat vagy keskenyebbet. Pl. a Plextone X41M sokkal jobb tág illesztékkel (közel 6mm-es csőhöz adnak gyárilag 4mm-es illesztéket), a BW-ES1 is hasonlóan le van fojtva.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #71911 üzenetére
Tehát a gyári illesztékkel soknak találod a mélyet, de egy szűkebb illesztékkel meg nem? Fura, mert a gyári 5mm-es, egy 4mm-es pedig kompresszálni fog, vagyis több lesz vele a basszus. Nézd meg még egyszer, elvileg a szűkebb illesztékekkel kell több mélyet kapnod. A gyári egyébként egész normális, de tudsz rá tenni még tágabbat is (5,5mm), azzal még kevesebb lesz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #71467 üzenetére
Akkor a legbiztosabb irány az Einsear. BT fülesből ennyiért nem kapsz normális hangot szerintem, legalábbis olyat mint a T2 tuti nem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #71457 üzenetére
Szia! BW/Einsear viszonylatban a következőt tudom mondani: a BW meleg és lágy, így közelebb van a Zirconhoz hangban (de még mindig eléggé messze van tőle pl. mélyek mennyiségében), a T2 viszont egy kifejezetten kiegyensúlyozott darab, az a Zircon után lehet nagyon steril lenne. Nem tudom szeretted-e a Zircont, de ha abban van 10 egység mély, akkor a BW-ben van mondjuk 7, a T2-ben meg 3, persze hasraütésszerűen mondom ezeket, de nagyságrendileg jelzik mire számíthatsz. Hangminőségre és anyagminőségre jobb a T2, de a BW kevésbé analitikus (a T2 eléggé az). A dupla driveres BW szerintem parasztvakítás.
Üdv.
Dávid
-
Dave™
nagyúr
válasz
#16820480 #71153 üzenetére
Örülök, hogy nem csak szerintem drága
Fülesből én elvagyok az olcsó kínaiakkal is, de az is igaz, hogy fülest használok legkevesebbszer. Fejhallgatóban már "igényesebb" vagyok, ahogyan hangsugárzóban is. Mégis, ha zenei egy füles (értsd: számomra megfelelően koherens a hangkép) akkor nem érdekel, hogy mennyivel gyengébb mint az AT fejhallgatóim vagy a Quad hangsugárzóm, élvezettel hallgatom. Mondjuk ezt én sem értem hogy van (mert látszólag ellentmondásos), de hátha van köztetek aki hasonlóan vélekedik. Abban nem értek egyet, hogy a fejhallgató sérülékenyebb lenne, önmagában már a kábele is sokkal vastagabb, de ezen nem veszünk össze
-
Dave™
nagyúr
válasz
#16820480 #71150 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs célközönsége, a high-end az high end bármiről is legyen szó, csak ki ne találjuk már hogy pl. az USA-ban ez nem drága, amikor már a 4-500 dolláros fejeseknél is húzzák a szájukat. Személy szerint én biztosan fejhallgatót vennék helyette, abból is bőven van választék hordozhatóban, és kevésbé sérülékeny meg univerzálisabb megoldásnak is tűnik számomra, de ízlések és pofonok.
Tulku: oké, nem is te mondtad amire válaszoltam, csak szerettem volna jelezni, hogy nem eszik olyan forrón... Egy fejhallgató is "ugyanúgy" elfér, én biztosan azt választanám, bár tény, hogy az Ikaruson az hülyén néz ki. De ott talán kicsit overkill egy ilyen füles is, mert kétlem hogy sikeresen csillapítaná azt a 80dB-nyi zajt, és ha mégis, még mindig ott van a beszivárgó gázolajszag
szerk2: egyébként nem félsz attól, hogy megsérül/ idővel lehal valamelyik driver stb? Egy mobil eszköznél amit hordoznak is ezek eléggé el nem hanyagolható tényezők. Egy fejhallgatónál még elég jó esély van a javításra, egy fülesnél nem tudom...
-
Dave™
nagyúr
válasz
kemcso #71145 üzenetére
Nem, ez elborult összeg bárhol a világon. Valódi high-end fejhallgatókat kapni ennyiért, és bár hangsugárzós (a hangfal az más lesz) rendszereknél már valóban "nem egy nagy" összeg, de azért 1 millából elég tisztességes láncot lehet összerakni. Pl. mytek DAC, Rega vagy Creek erősítő, Quad S-2 hangsugárzók meg a maradékból egy pár állvány és a kábelek - ez már nem belépő szint és elég tisztességesen tud szólni. Sőt, ezeket (vagy hasonlót) meg tudod venni használtan is és kiválóan tartják az árukat.
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #70976 üzenetére
Nem illik kép alapján ilyet kijelenteni, de szinte biztos vagyok benne hogy egy Awei ES-Q9 jobban szól ennél. Abszolút semmi értelme nincs a dual drivernek ilyen formában és kialakítással, ahogyan már a VJJB esetén sem volt. Random sötétben tapogatózásnak tűnik. Az ES1 tényleg jó, de az sem a BW érdeme valószínűleg, hanem az UiiSii-é, aki valószínűleg gyártja nekik (akinek szintén van jó pár félresikerült fülese). Az ES1 dizájnt lehetne picit továbbgondolni/tökéletesíteni, sokkal több potenciál van egy mélyebb házban ülő nagyobb driveres megoldásban, mint ebben a két kicsit driverben egymás fölé betuszkolva. De lehet tévedek, majd kiderül
-
Dave™
nagyúr
válasz
Heavyrain #70929 üzenetére
Igazából csak hasonló, mivel a linkelt példákban el van forgatva a vetőcső és általában nagyobb driverek esetén alkalmazzák ezt, az Einsearben meg eléggé átlagosnak mondható 8mm-es van és egyenes a vetőcső is. Én is nagy rajongója vagyok ennek a kialakításnak, mert az egyik kedvenc fülesem (KZ ANV) is ilyen, de van ellenpélda is, amikor nem igazán sikerült maradandót alkotni vele (pl. Rock Y5). Az új Rock füles (Mubow) ilyen és egész jó, de azért kicsit rendhagyó módon szól, vagy tetszik vagy nem. Ami jobban hasonlít a Blitzwolf BW-ES1, annak elforgatott vetőcsöve van. Az melegebb karakter, az Einsear hidegebb, analitikusabb, mindkettő nagyon jó kategóriájában, anyagminőségre az Einsear érezhetően jobb.
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #70260 üzenetére
Akkor meg Einsear T2 inkább, arra sokkal jobban illik amit leírtál.
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #70257 üzenetére
A VOX-ot nem ismerem, de mint olcsó hibrid, ez is tipikus erős V karakter lesz, ahogyan a kolléga írta is, az ES1 pedig egy kellemes, kicsit lágyabb, meleg hangú darab. Ez szerintem elsősorban abszolút ízlés kérdése, ne az árat nézd, hanem hogy milyen hangot szeretnél. Az ES1 az eddigi közel 40 darab kínai fülesből az egyik legjobb meleg hangú darab, tehát ha bejön ez a karakter, akkor bátran megveheted, vastagon megéri azt a 13 dollárt amennyiért vesztegetik.
-
Dave™
nagyúr
Gyakorlatilag bárhonnan, ebay, aliexpress stb. De van mindenhol, csak nem írják le általában a belső átmérőt, így kép alapján kell saccolni. Ez pl. 5mm körüli, csak referenciának. Lehet van otthon ilyesmid amit másik füleshez kaptál.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69948 üzenetére
Én rosszabbnak olvastam, de még nem hallottam. Megkockáztatom, hogy ua. a driver, csak más méretű - kisebb - házban. Remélem azért megreklamáltad a Q9-eket, főleg a másodikat, mert az tényleg menthetetlen volt. Olyannal még én sem találkoztam, egy olyan volt, ami elég szerencsétlenül jött szét, konkrétan levált a driverről a membrán. Na az kuka volt egyből. De elég sok darabból egy volt ilyen, az összes többi jól szólt. Sőt, árkategóriájában egyenesen remekül. Vannak itthon is akik eladják ugyanannyiért amennyiért vették, mert nem az ő világuk (aprón rendszeresen megfordul), tehetnél egy olyannal is próbát, ugyanannyiba kerül és nincs zsákbamacska. Nem mindenkinek jön be, ez tény, meg nem árt illesztékből is többfélét kipróbálni, de én két év után is csak ajánlani tudom, minden negatívuma ellenére is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69944 üzenetére
Folyóba, és az Awei Q9-ből igazából szinte mindegyik "gyártási hibás", ha ezalatt azt érted hogy szétválik a ragasztásnál. Sajnos meg kell ragasztani utólag, ami tényleg kellemetlen, de a mai napig nem találtam olyat, ami árkategóriájában akár csak meg tudná közelíteni, de még a drágább füleseknél is rendszeres probléma, hogy hiába jobbak, nem egységes a hangkép. Az Awei pedig megfelelő illesztékkel nagyon egyben van hangra, ha megragasztod, akkor meg fizikailag is
Ha van egy Q9-ed, egy BW-d meg egy T2-d, akkor elég széles palettát le tudsz velük fedni hangszeres zenékben!
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69911 üzenetére
Valami ott nem oké, hangzásban messze-messze az ATR felett van a T2, de még a Blitzwolfnál is jobb, igaz erősen más karakter tehát a BW is nagyon jó vétel. A minősége is remek (legalábbis azoknak, amikkel eddig találkoztam), és vannak gombok, csak rejtettek, meg tudod nyomni alul-felül. Nem tudom miért szól nálad rosszul, az áráért a legjobb (technikai értelemben) hang, amit eddig hallottam. Kicsit hideg meg analitikus, az oké, de ha ennyire rossznak találtad akkor az szerintem hibás darab lesz.
-
Dave™
nagyúr
IEM-eken a fa igazából csak külső díszítő elem, különösebb jelentősége nincs, minimálisan érintkezik a driverrel, de fullosan fém/műanyag fogja közre, szóval a hangba nemagyon nem kéne beleszólnia
Én úgy tapasztaltam (elég sok példán keresztül), hogy a faházas IEM-ek melegebb hangúak, olykor kevésbé, máskor jobban, de kivétel nélkül mindegyikre igaz volt, amit eddig hallottam (persze azokról van szó, amik tényleg faházasak és nem csak minta vagy egy kis betét). Ha belegondolsz egy zárt fejhallgató esetén is van ott műanyag meg fém körülötte, tehát nem ezen múlik. Ha tudsz mondani hidegebb, sterilebb hangú faházas fülest, ne fogd vissza magad, tényleg érdekel hogy csak engem került-e eddig el ennyire, vagy valóban van valami a fenti elméletemben
Régen én is azt hittem, hogy csak "parasztvakítás", csak idővel átértékelődött bennem a dolog.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69408 üzenetére
Mindenkivel jól kijövök, főleg aki szereti az audio cuccokat, legyen az bármi
De egy hangdoboz építése az már művészet (a mérnöki teljesítményen túl), azt nem lehet összemérni a fülesekkel. Itt tudsz 2-3 dologgal játszani, egy hangdoboznál pedig szerintem még én is fel tudnék sorolni 5-10x ennyit, pedig sose próbálkoztam vele
Sok sikert neki, tök jó hobbija van!
Szerintem nincs köztünk semmi különbség azon túl, hogy sok mindent hallottam és sok mindennel kísérleteztem. Az illesztékekkel a legkönnyebb és legtanulságosabb dolog kísérletezni, javaslom neked is meg mindenki másnak is, akit kicsit is érdekel a téma. A T2 esetén a gyári sem rossz, de egy olyan memóriahabos illesztékkel, aminek szilikon cső a belseje picit finomabbá lehet tenni a magasakat. Nincs nagy csoda, a cső végén a habszivacs csillapít. Ezzel lágyabb, hosszabban hallgatható lesz, ha pedig kell az "izgalom", akkor mehet vissza a gyári, vagy egy másik, 5 mm+ belső átmérőjű szilikon. Ha meg el akarod rontani (V karakteres irányban), tegyél rá egy szűkebbet
Ami kimaradt: én sokfélét használok, több füleshez, nincs állandó páros. Nincs tökéletes vagy kedvenc, hangulatfüggő.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69405 üzenetére
De, természetesen forrásfüggő is a dolog, bár olyat nehéz elképzelni, ami pont megfordítja a relációt két füles között
Inkább szigetelésbeli hiányosság lehet a háttérben, a BW-nek jóval több mélye van, már ha jól szigetel, mert pl. a T2 illesztékével sokkal kevesebb lesz (kicsit vékonyabb a vetőcsöve és a tövénél nem szigetel tökéletesen). Azt azért hozzáteszem, hogy bár a T2 technikailag egy szinttel a BW felett van, az összképet tekintve van olyan jó a BW is, csak nem ezt a hideg/analitikus vonalat hozza, hanem a teltebb, meleget. Mindkettőn nagyon sokat lehet finomhangolni illesztékekkel, ahogyan szinte bármelyik másik fülesen is. Ezt szerintem nem lehet elégszer hangsúlyozni, ráadásul sokkal olcsóbb is, mint egy új/másik fülhallgató. (bocs a kiemelésért, de ez a leginkább közérdekű része
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
hornis #69401 üzenetére
Érteni értem amit írsz, csak azt nem tudom elképzelni nálad hogyan van a T2-nek több mélye mint a Blitzwolfnak, mikor az Einsear egy kifejezetten lineáris füles, feszes mélyekkel meg kicsit túl élénk magasakkal (amit elég jól kompenzál egy hibrid memóriahab illeszték), a BW-ES1 meg egy jóval melegebb hangú füles sokkal több méllyel és lágyabb magasakkal, kisebb felbontással. Mélyekben nem tudnám megmondani "melyik nyer", mert a T2 sokkal pontosabb és feszesebb, de legalul gyenge, míg a BW testesebb, energikusabb mélyekben, cserébe lazább is és van egy kis populáris középmély emelése. A hozzáadott illesztékekkel hallgatod őket? De ennyi még illesztékkel sem tudnék módosítani rajtuk, pont azon kísérleteztem elég sokat, hogy egy kicsit csökkentsem a BW mélyeinek mennyiségét, mert amúgy más bajom nincs vele, így is igazából határeset, csak még jobb lenne úgy. A T2-nek meg kicsit több kellene 100 Hz alatt.
Újra elolvasva a második hsz-ed: ha úgy érzed nem jól szigetel a BW akkor cserélj illesztéket, mert tényleg nem szigetel jól (akár a hallójáratodnál, akár az illeszték tövénél)l. Sokkal több mélye van, mint a T2-nek, vagy nekem küldtek valami speciális darabot, amit inkább kizárnék
-
Dave™
nagyúr
válasz
hornis #69399 üzenetére
Én pont fordítva hallom, a T2 szerintem részletesebb és élénkebb is érezhetően, mint a BW, utóbbinak meg több mélye. Ami a BW mellett szól, hogy nagyon egységes a hangképe, míg a T2 kicsit túl élénk felül. Igaz nem gyári illesztékekkel hallgatom, de ennyit nem befolyásolnak azok sem. A lényeg, hogy mindkettő nagyon jó füles.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69393 üzenetére
A BW meg az Einsear két eléggé különböző füles, simán elférnek egymás mellett.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69391 üzenetére
Nem ismerem a ZS3-at, de a T2-t ne bánd, az kivételesen jó ár/érték arányú fülhallgató. Talán nem néz ki érdekesen, de nagyon jó hangja van, és ez az ami számít.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Peterhappy #69350 üzenetére
A másfél hónap még nem kirívó, lehet akár két hónap is mire megjön. Az Aweit szerintem is ragaszd meg, ahogyan előttem is javasolták, de metalra az nem lesz a legjobb amúgy sem, ahhoz túl lágy. Rock Y1, UiiSii HM7 és Plextone X41M cserélt illesztékkel (5mm-es belsővel) olcsóbban, vagy Einsear T2 kicsit drágábban, futáshoz meg olyat célszerű ami fül feletti elvezetésű, a KZ ATR ilyen pl. 4000-ből a fentiek közül akár kettő is kijöhet Kínából, de ha jobbat szeretnél akkor Einsear + ATR is teljesen jó kombó, futáshoz bőven elegendő az ATR szerintem. A Blitzwolf pedig jó füles, azt is rajta tartanám a listán, rögtön az Einsear után a második legjobb, csak azért nem írtam külön mert az szerintem még úton van.
-
Dave™
nagyúr
válasz
HornedReaper #69234 üzenetére
Furcsa, mert a Zircon sokkal nagyobb, de lehet az illeszték miatt is, a Zirconé nagyon jó, a HM7-é nem annyira. Próbáld meg másikkal. Anyagminőségre egyébként a Zircon jobb, valóban.
-
Dave™
nagyúr
válasz
HornedReaper #69232 üzenetére
Mi a baj a HM7 ergonómiájával? Apró és kényelmes
PC-re dugni alapból sem a legjobb ötlet, feltéve ha belső hangkártyára dugod, mert összeszed mindenféle alapzajt, meg valószínűleg vannak gondok a földeléssel meg egyebekkel is, ha "vezet". Szóval ez nem a füles miatt van, hanem a PC-d miatt.
-
Dave™
nagyúr
Egy ismerősömnek kellene BT füles 20-25k körül, jó zajszigeteléssel. "Sajnos" a BT fülesek kiesnek a látókörömből, tudtok ajánlani valamit? Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #69052 üzenetére
Veled vagyok Einsear fronton, árkategóriájában az egyik kedvencem, nagyon sokat ad kevés pénzért. Melegebb hangra meg ott a Blitzwolf, némileg szerényebb kvalitásokkal, de az is nagyon jó. Mindkettőt bátran merem ajánlani, mert jobbak, mint a "mainstream" kínai vonal.
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #68827 üzenetére
Így van, az még a kínaiak között is nagyon kimagasló, egyedül a KZ ANV versenyképes, bár az is inkább máshogy, nem direktben. Illetve még a Donki Hóte ft. által ajánlott Blitzwolf BW-ES1 is nagyon jó, de az inkább teltebb, melegebb hang (meg azon kötelező az illesztékcsere).
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #68777 üzenetére
Nem szoktam rangsorolni, de tudásra ott van a legjobbak között, igen. A V karakterért annyira nem vagyok oda, azért sem izgat a Joyroom, inkább a Blitzwolfot szeretném tuningolni, abban is nagyon sok potenciál van
Meg most bőven van anyag a harmadik körre, először csökkentem a készletet aztán majd a negyedik körre nézek új darabokat, előtte majd konzultálok veled is, tök jó tippeket kaptam mostanában mindenhonnan
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #68766 üzenetére
Tényleg zseniális, sokszor volt olyan érzésem, mintha egy új szériás (X-es) audio-technica fejhallgatót hallgatnék, azoknak van hasonló karaktere. A tere is érdekes, ahogy az AT fejeseknek is, kifejezetten tetszik. Általában közelebb állnak hozzám a melegebb hangú fülesek, de ez tetszik, üdítő kivétel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Krill77 #68760 üzenetére
Az Einsear T2 ilyen, szemben a Q9-cel ami azért se nem pontos, se nem csilingelős/részletes, szimplán csak koherens és zenei. Az Einsear összes "bűne" annyi, hogy picit élénk felül (illetve picit lehetne melegebb), de azért nem zavaró meg fárasztó, ellenben az egyik legjobb kínai füles, amit eddig hallottam. Szerintem azt nyugodtan bevállalhatod, nem fogsz csalódni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
balazs1022 #68226 üzenetére
A Zircon illesztékei brutálisan jók, az egyik legjobb, amivel találkoztam (gyári illeszték fronton). Még annyit, hogy szerintem nem definiálható pusztán úgy, hogy mélykiemelt, mert egyrészt nagyon erősen kiemel, másrészt nagyon széles tartományban, tehát nem a szokásos ütős középmélyről van szó, hanem egy vastag, öblös hangzásról, amit vagy szeret valaki vagy nem. Az biztos, hogy szinte minden zenét "transzformál", hogy ez tetszik/nem tetszik az persze ízlés dolga.
-
Dave™
nagyúr
válasz
m4rk.89 #68215 üzenetére
Én is mondok stílushoz passzoló kicsi darabokat jó hanggal, de olcsón: UiiSii HM7 (ez kifejezetten apró, V karakter, eléggé élénk), Plextone X41M (itt érdemes a gyári illesztéket 5mm-es belső átmérőjűre cserélni), ez illesztékcserével hasonló mint az UiiSii, kicsit kevésbé élénk/agresszív. Ezek olcsók, de kategóriájukban nagyon jól szólnak, és az UiiSii kifejezetten kicsi, a Plextone picit nagyobb, de baromi kényelmes, észre sem venni hogy a helyén van. Az én kedvenc fülesem egy (kifutóként) 10 dolláros KZ ANV, ami szerintem legalább az ötszörösét éri, mint amennyit kértek érte, és ezt a kínai fülesek között mondom, nem az átlag európai/japán/amerikai viszonylatban - tehát az ár egy dolog, ne abból indulj ki szerintem. Mindkét fenti kurrens modell, de az ANV-t már ne keresd mert nem kapható (meg az nem is olyan kicsi).
-
Dave™
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #68010 üzenetére
Ebben van valahol, de lövésem sincs, sokat kellene keresgélni. Nyitott házas mod volt, tehát ilyesmikre érdemes keresni. Esetleg a képek között.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #67890 üzenetére
Nem kell kukázni. Az ATE meg ATR jó lesz sportoláshoz, mert stabilan a helyén marad. De pl. zajszűrésre sem olyan jók, legalábbis az ATR-en több apró nyílás is van, az ATE-re már nem emlékszem. KZ vonalon túl sok izgalomra nem számítanék (az ATE után az ATR azért abszolút pozitív meglepetés volt), az ANV szintjét szerintem nagyon nehéz lesz megugrani, mert az inkább a CKR9LTD-vel versenyez ami nem a KZ-k pályája, úgyhogy most én is más márkákkal kísérletezem. Van pár ígéretesnek tűnő szerzeményem, majd a harmadik körben beszámolok róluk
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #67849 üzenetére
Tennmak
-
Dave™
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #67846 üzenetére
Az ATE sajnos nem tiszta, ugyan levegősen szól, de sok sebből vérzik. Az ATR-nek nincsenek ilyen látványosabb hibái, és ahogy egyre jobbakat hallasz, úgy fogod észrevenni hogy mindig van jobb.
A legolcsóbb jó és zenei füles ami koherens produkcióra képes szerintem még mindig az Awei ES-Q9, persze nem árt alá egy jobb forrás sem, meg azt is elhiszem hogy jelentősen szórnak minőségben.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #67828 üzenetére
Ez az ATE? Ha ennyire bejött, az ATR előtt vegyél be nyugtatót, nehogy bajod essen
Nem volt olyan rossz az ATE amikor megjelent de az ATR sokkal jobb. Az igazi mágus viszont a KZ ANV volt, csak sajnos kifutott, az egy pici tuning után állva hagyta a teljes KZ mezőnyt. Mondjuk a ház formáján nem kellett sokat gondolkodniuk, lemásolták az AT jubileumi fülesét
-
Dave™
nagyúr
válasz
User64476 #67690 üzenetére
Megvannak a hibái, de kategóriájában ritka az a szellős, "nyitott" hangzás, nyilván ezért szeretik sokan. Na most az ATR legalább két kategóriával jobb, és lényegben azért, mert szemben az ATE-tel nincs semmi szembetűnő hibája. És a súly is műanyag rajta ha jól rémlik, de erre most nem esküdnék meg. Szóval egyet is értek meg nem is, de az ATR sokkal jobban sikerült, mint az ATE.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #67686 üzenetére
Mindenképpen! A fülestesztnél most volt valaki, aki szintén ATE után próbálta, és szerinte is két kategóriával jobb az ATR.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #67684 üzenetére
Úgy, hogy semmi összefüggés nincs az ár és a hang között a KZ-nél
Az ANV-t 10 dollárért vettem anno, és kevés jobb kínai fülessel találkoztam, ártól függetlenül.
Ha jót akarsz, akkor dispute mert elveszett és vegyél helyette ATR-t, sokkal jobb, mint az ATE.
-
Dave™
nagyúr
válasz
balazs1022 #67663 üzenetére
Módosították 26. 05:00-re...
-
Dave™
nagyúr
válasz
balazs1022 #67638 üzenetére
25. 05:00 elvileg
-
Dave™
nagyúr
Rock Mula, az kifejezetten kiegyensúlyozott, csak érdemes a gyári illesztéket szűkebbre (4mm) cserélni, vagy Rock Y1, ami kicsit színezett alul és felül, de nagyon jó. A Zirconban szerintem túl sok a mély, de 5 nap múlva megjelenik a nagy kínai füles teszt II, abban benne lesz pár újdonság, illesztékajánlással kiegészítve, majd kukkants bele.
-
Dave™
nagyúr
Kicsit tisztult a dolog, ahogyan elmúlt az "újdonság varázsa", azért a CKR9LTD érezhetően jobb, csak eleinte lenyűgözött az ANV játékossága és AT-s prezentációja. A CKR sokkal valóságosabb hangot ad, viszont nagyon jól kiegészítik egymást, az ANV izgalmasabb karakter (zenétől és preferenciától függően), a CKR meg csak "szimplán nagyon jó". Ár/értékben mindkettő nagyon jó továbbra is, bár inkább a CKR az, amit kapni is lehet.
-
Dave™
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #62897 üzenetére
Mivel az eredeti is kínai, és ennyiért ment, amíg népszerű volt, így megkockáztatom, hogy eredeti, igen
Sőt, szerintem nem is a driverben van a mágia, az lehet csak egy átlagosabb darab, a ház kialakítása miatt lehet ennek olyan hangja, amilyen.
-
Dave™
nagyúr
De ha van köztetek kínai, akkor meg lehet venni 15 dollár körül is
-
Dave™
nagyúr
Azt kell mondjam, hogy a KZ ANV lett a kedvenc fülhallgatóm, jobban tetszik a CKR9LTD-nél is. Annyi módosítást kell azért rajta eszközölni, hogy le kell ragasztani az elülső lyukat, majd egy tűvel óvatosan kiszúrni, így szűkebb lesz a nyílás, ez már a továbbfejlesztett mod. Alapállapotban a mélyek a háttérben vannak és van egy középmagas emelése is, lezárva a mélyek tompák lesznek és jelentősen megnőnek, de a hangzás sokkal zártabb lesz, a fenti moddal pedig az arany középút valósul meg, a középmagasak is kordában vannak tartva, a mélyek feszesek, de jóval erősebben ütnek mint a módosítatlan verzión, és megmarad a szellőssége is (kicsit túl nagyra sikerült a lyuk alapból). A CKR9LTD-hez képest alul szerintem lineárisabb (a CKR egy szélesebb tartományban emel lent), van egy kis középmagas emelése ami jól áll neki, és felül sem fogy el annyira hamar, mint a CKR. És a legjobb az egészben, hogy ezt a notebookom alap kimenetéről is tudja (munkahelyen csak ez van, meg a telefon, de azt nem szereti valamiért). 10 dollárért vettem anno, de a mostani 45 dolláros árát is simán megéri, ezt venném az 50 dolláros CKR helyett, ha választanom kellene, leginkább a szellősebb és élénkebb hangképe miatt (a CKR-nek inkább csak széles a tere, ennek sokkal mélyebb, jobb a 3D térérzet, audio technicásan közvetlen a hangja, a mélyeket jobban érezni, ahogy ütnek, és felül sem olyan szolid). Sajnálom, hogy nem találtam hamarabb rá, 10 dollárért esélytelen lett volna ellenfelet találni, de szerintem még a 40-50 dolláros mezőnyben is bőven párját ritkítja (igaz nekem ott referenciának csak egy Beyer meg a CKR van).
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
kemcso #62341 üzenetére
Ez csak addig tűnik nagynak, amíg be nem helyezed, a fele ekkora Xearsek meg KZ-k jobban kilógnak, meg nehezebbnek is érződnek, ezáltal kényelmetlenebbek. Tehát valóban nagy, de elég jól megtervezték ahhoz, hogy átlagos fülforma esetén észrevétlenül használhasd. Merem állítani, hogy az eddigi egyik legkényelmesebb fülhallgatóm (kb. 25 darab közül), és bátyám is hasonló tapasztalatokról számolt be. Persze vannak kivételek is, mint pl. schawo, de úgyis csak akkor derül ki, hogy mennyire kényelmes egy füles, ha kipróbálja az illető. Lehet fele ekkora is, és sokkal kényelmetlenebb, ezt szerintem már tapasztaltátok ti is.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Na bátyám CKR9LTD-je sem flexes, ugyanonnan van mint az enyém. Sima egyszerű szilikonnal használja ő is.
-
Dave™
nagyúr
Örülök, hogy hasonlóan vélekedsz a kis Aweiről, elég megosztó füles ahogyan tapasztaltam
Szerintem is piszok jó amit tud 900 Ft-ért. A kérdésre válaszolva: a Zirconból kiegyenlített füles nem lesz, ott az aljától az alsó-közép tartományig kellene legalább -10-15dB, amit ennyire EQ-zni kell az már szerintem régen rossz. Az egy basshead füles, áruld külön, akinek ez a hangkép tetszik örülni fog neki, head-fin is sokan szeretik, de nem való hangszeres zenéhez. A másik kettőt nem ismerem, de a HDS1-ről eddig azt hallottam, hogy inkább lineáris, mint nem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #62197 üzenetére
Nekem nincs nagy fülem, sőt. A füles pedig hiába nagy, elég mélyre nyúlik, így jó esetben nem ér hozzá semmihez. Érteni én sem értem, anno az összes Xears ki akart esni a fülemből a súlyuk miatt, ez mintha odanőtt volna, gondolom jobb helyen van a súlypontja. Hirdetés: keress rá a hardverapro ckr9ltd-re, meglesz gyorsan.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #62194 üzenetére
Akkor lehet én vagyok helikopter. Hogy lehet fordítva betenni? Megkérdezem bátyámat a flexről, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz. Nekem a hirdetésben lévő műanyag tartó sem volt hozzá, meg a szilikonok is másmilyenek és csak 3 pár. Még jó, hogy ugyanaz az eladó... Annak viszont van reális esélye, hogy több helyen készültek, és ezért van ekkora szórás köztük. Így viszont nagy lutri.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz_23 #62188 üzenetére
Annyit nagyon megért. Már csak a flexet nem értem.
szerk: megnéztem a hirdetést, de nem hiszem el, hogy ez kényelmetlen lenne, szerintem a legkényelmesebb füles amivel találkoztam. Gondolom több mélyet szeretett volna vagy csak szimplán nem tetszett a tónusa, van ilyen, de nagyon fura fülforma kellene ahhoz, hogy ez nyomja a fülét.
schawo: na akkor már végképp nem értem az enyém miért nem. Igazából pár olcsó kínainál volt csak flexem, pl. az awei q9-nél, de a KZ-k egyikénél sem. Lehet mégsem egyformák teljesen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
lacko6 #62119 üzenetére
Akitől én vettem már nem árul, valami medi... volt a neve. Ez a képek alapján erősen hasonlít rájuk.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #62103 üzenetére
Igen, volt, és akkor sokat segítettél vele, mert határidős volt, ajándékba ment karácsonyra
A gyári szilikon alapból vágja a magasakat, túl kicsi a belső átmérője arra a vetőcsőre, szélesebbel biztosan jobb lesz. Nekem a Rock Zirconé van rajta, az egészen jó illeszték, illetve próbáltam Comply T400 másolattal, az sem rossz, csak kicsit vastag, elég lett volna az eggyel kisebb.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #62070 üzenetére
Szerintem sokkal többet adnak el, mint amennyi "selejt" keletkezhetett, 2000 darab ami hivatalosan létezhet, a kínaiak ennél többet adnak el gondolom. Ez így meg azért nyilván szemet szúrna az AT-nak is, szóval egyszerűbb bekapcsolva felejteni a gépsort, a QC munkatársra meg már úgysincs ott szükség. Így nyilván jóval nagyobb a szórás (az eredeti esetében is lehet szórás, már csak a működési elvből kifolyólag, ha nem tök egyforma a két szembefordított driver), viszont mindent el lehet adni a nyomott ár miatt. Tudjuk, hogy nem eredetit veszünk, ez kockázattal jár. Sajnos eredetit szerintem nem is lehet, max használtan, de az borzasztó nagy rizikó, mivel jó esetben nem lehet megkülönböztetni a kettőt, csak ha kilóg a lóláb. Amúgy járasd még, rengeteget változik a hangja, egyik másik fülesem sem változott ennyit, mint a CKR. 10 óra után már szembetűnő, de még utána is finomodik a hangja. Nem szabad elfelejteni, hogy duplán vannak a driverek, ráadásul oda-vissza hatnak egymásra.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #62068 üzenetére
Ez mondjuk nem jó hír, mert akkor ezek szerint van szórás. Azt gondolná az ember, hogy egy helyen készültek mind, ami lehet így is van, csak a QC itt nyilván nem túl erős, tehát könnyen lehet, hogy hibás az a példány, ami rezonál. Azért is volt furcsa, mert nekem semmi anomália nem volt a hangjával, csak sokkal jobb lett bejáratás után. Mennyit fizettél a drágábbért és honnan vetted? ebay? Mert ott kifejezetten eredetinek árulják, dobozzal, csak a voalkód sajnos a CKR10-hez tartozik, tehát kilóg a lóláb ott is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
fericske #61935 üzenetére
Hogy jön ide a hangdoboz? A bass-reflex teljesen más célt szolgál, ott hallod ami azon keresztül jön, a fülesnél meg nem, nem is arra szolgál. Fejhallgatóknál meg fülhallgatóknál pedig ha lezárod, akkor igen, zártabb lesz a hangja. Próbáltam már több fül- és fejhallgatón is. A KZ-ANV esetében pl. pont hogy növelte a mélyek mennyiségét a lezárás, és kevésbé volt után nyílt, szellős hangja, ezzel mérséklődtek is a középmagasak.
schawo: mondjuk az AT-k karaktere úgy általánosságban is elég messze van a Beyertől.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #61926 üzenetére
Azért valószínűleg a fizikai is besegít, gondolok itt a sokkal nagyobb driverre, a nagyobb térre (amit bezár a füled és a driver közép a párna), meg persze a füled is besegít, nem csak a hallójáratod közvetlenül). Plusz fejhallgatót illik normálisabb elektronikára kötni, és el is jutunk oda, hogy fülesből nem fogod megkapni azt, amit szeretnél, csak valami kompromisszumos megoldást. Ahogyan a fejhallgató sem képes egy rendes dobozos lánc élményét visszaadni, bár az inkább alma-narancs összehasonlítás, míg a fej- és fülhallgatók annyira azért nincsenek messze egymástól.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #61794 üzenetére
Mondtam én. Amikor a sok kis kínait teszteltem, akkor szembesültem vele igazán, hogy az illeszték a füles után a legfontosabb a teljes láncban, nagyon sokat befolyásol, akár jelentősen megváltoztatva a karakterét, nekem majdnem minden eseteben a szélesebb illesztékek jöttek be. A szélesebb vetőcsővel rendelkező füleseknél ez hatványozottan igaz. Karcos magasakat ne várj a CKR-től, mert az nem lesz, inkább olyan QUAD-os magasa van, nem Bowerses (én sokkal inkább az előbbit preferálom). Érdemes többfélét kipróbálni a szélesebb illesztékekből is, az egyik legjobb, amivel találkoztam a Rock Zircon gyárija, ez belül kifejezetten merev, kívül lágyabb anyagú, kicsit kúp alakú. Ezzel nagyon szép kiegyensúlyozott, nyitott-jellegű hangja van.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #61741 üzenetére
Én lemaradtam, nem tudom mit értünk prezensz alatt. Kicsit meleg hangja van, és felül némileg fedett, de semmiképpen sem tompa, viszont - szerencsére - nem is karcos. A legnagyobb változás egyébként az volt, hogy kinyílt, némileg szolidabb lett a mélye és jobban előjöttek a magasai. Az elején eléggé mély túlsúlyos volt, meg is ijedtem elsőre. De még bejáratás után is nagy különbség van a "gyári" és a nagy átmérőjű illesztékek között, előbbivel szerintem nagyon nem jó, vág a magasakból és rátesz a mélyekre, a tere is érezhetően szűkebb úgy.
-
Dave™
nagyúr
válasz
krisz242 #61505 üzenetére
Ha a sima CKR9 is olyan, mint az eredeti, akkor az kicsit világosabb, levegősebb, némileg gyengébb mélyekben, az LTD meg értelemszerűen a fordítottja. Az LTD-ben a CKR10 driverei vannak, de a 9 háza. A CKR10 már kicsit mélytúlsúlyos, az LTD kordában tartja a mélyeket, de nem is agresszívak a magasai, mint a sima 9-esnek. Ez az amit olvastam róluk, megerősíteni nem tudom.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem korrekten szól telefonnal, a moddolt Xonar Essence One-omról persze sokkal jobban szólt, de a középkategóriás kínai telefonommal is teljesen rendben van. Érdekes módon viszont a Surface Pro tabletről kicsit sok lesz a mélye, meg azt hiszem iPhone-al is kicsit több volt a mélye, azt nem én próbáltam. Karaktere: beutrális, enyhén meleg, telt, picit meg van nyomva a mélyek alja, de csak szolidan, nagyon mélyre lemegy, a közepei tiszták és hangsúlyosak, nem ül rá semmilyen szinten a mély, a magas picit limitált kiterjedésében, de cserébe lágyabb, nem fárasztó a legkevésbé sem. Összességében egy kiegyensúlyozott, levegős hangú füles, fantasztikus mélyekkel (nem a mennyisége, hanem a minősége).
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #61491 üzenetére
Amikor megjött, pont ezt éreztem én is, hogy "hát nem rossz, de erre volt ez a nagy felhajtás?". Meg mélytúlsúlyos is volt, ami engem zavar, de hagytam járatni (közben nem hallgattam) pár órát, és már akkor elkezdett szépen kinyílni, a mélyek is szolidabbak lettek, meg szellősebb az egész hangja (aki nem hisz a bejáratásban, annak ez a füles a legjobb példa a kétségek eloszlatására, annyit változik). Idővel nagyságrenddel jobb hangja lett, mint amikor megjött, és a head-fis srác is arról számolt be az elején, akinek volt mindkettő, hogy az alis csak kicsit hasonlít, az eredeti sokkal jobb, aztán amint beletett 50 órát, hirtelen megváltozott a véleménye, miszerint gyakorlatilag egyformák. A gyári AT-k elvileg bejáratva kerülnek forgalomba, legalábbis ott nem tapasztalták ezt a jelenséget, ez magyarázhatja a különbséget. Meg persze a szórás, ki tudja mit alkotnak a háttérben. De szép széles illeszték kell rá, a vetőcsöve sem keskeny, és így fog igazán jól szólni, a gyári nagyon szűk. A legviccesebb pedig, hogy a mérete és a külseje ellenére ez a legkényelmesebb füles, amivel eddig találkoztam.
sheratan: a DIY vonal saját drivert használ, csak a dizájnt koppintják (szia KZ ANV), ez viszont elvileg 1:1 utángyártás, valószínűleg elfelejtették lekapcsolni a gyártósort a 2000. darab után.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Mondjuk nem DAP-pal kell hallgatni, és egyből jobb lesz a végeredmény is. Én tök nyugodtan oda merném tenni mind a zárt mind a nyitott láncom, a három eszköz kerül újan kb. annyiba, mint az Angie, és biztos vagyok benne, hogy nem én lepődnék meg a végén. De higgy amit szeretnél, máshogy nehéz lenne megindokolni egy 1200 EUR-os fülhallgatót.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amatőr csillagászat
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest