Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szentkuti11 #60096 üzenetére
Köszi, így már tudom hova tenni
(#60097) Tulku ez tök viszonylagos, a P3 sem egy csodahang, de a kínai áráért (4e alatt) jó füles. Ez meg ha 6-8e, 3 év garanciával, stb akkor bőven lehet ajánlott. Hangra meg a w60 és a csaj után minden szar lesz neked
Készülj fel a találkozóra, amikor az 1-2-3e füleseket próbálgatod
-
vicze
félisten
Karácsony után lesz még jóval több is.
Mondjuk ha a 9e-s magyar árazását nézem a P3-nak, akkor annál simán lehet hogy jobb választás ennyiért, minőségre mindenképp.Kedvencem eddig a trükkös címzés: "(Tdk) RHA S500 prémium fülhallgató"
@szentkuti11: MA350-et is beleértve?
-
Tulku
veterán
válasz
szentkuti11 #60096 üzenetére
Körülírtad a sz.r szó jelentését
-
Tulku
veterán
válasz
szentkuti11 #60093 üzenetére
Hát úgy nagyjából nekem a t20 volt egyáltalán hallgatható...ezt te mutattad...de mondjuk a gr07 keresztbe lenyelte - szerintem - egyenletességben, előadásmódban, hangszínpadban...meg is vettem tőled...nem is bántam meg
Nekem ezek az erősen V karakterek nem jönnek be (RHA, UE 900s, ...) enyhe V esetleg...
-
válasz
szentkuti11 #60093 üzenetére
Szokásos olcsóbb RHA karakter? (V, magasvágott, stb?)
-
Tulku
veterán
A rosszfogást ellepte vmi rha 500-as füles...gondolom leesett vmi kamionról, vagy osztogatják előfizetés mellé a népnek...
...tesztelni kéne, és ha bejövős hangú ajánlottá tenni...ennyiért...új ára persze húzósabb, de ha elhangzik itt egy-két dícsérő szó róla, gondolom megrohanják az eladókat a szorgos ügyfelek
Ha kuka a hangja akkor felejtős...persze...
-
válasz
ZavaBalazs #60089 üzenetére
arra vigyáz, hogy nem biztos, hogy mindre tudod érvényesíteni a garanciát, vagy ha igen ahhoz Kínába kell küldeni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
ZavaBalazs #60085 üzenetére
eustock-ban van a legjobb áron mo-i garival, ha jól tudom
szerk.: most nézem, hogy ők is kifogytak
-
törölt tag
válasz
Elvileg az edigital is árulja, náluk nézted?
-
válasz
Aprón szokott lenni Piston 3, nézz körül esetleg ott. Vagy Soundmagic ES18 pl
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #60079 üzenetére
xiaomishopban kifogyott a piston 3
valami olyan tipp, ami hasonló áron megy (7000 ft lett volna ott), és el is tudom vinni boltból időben, hogy bekerüljön a fa alá?
-
törölt tag
Sikerült kipróbálni egy Bose QC20-at, az egyik kollégám nyerte valami játékon nem olyan régen. Forrásként Fiio X3k volt jelen.
Kialakításra érdekes füles, van rajta szilikon illeszték, de nem igazán megy mélyen a hallójáratba, inkább olyan, mint egy puhább earbud, elég kényelmes, és egyébként van kétféle méretben (ha jól nézem) illesztéke, szóval kisebb és nagyobb hallójáratokhoz is jó. Nem zár légmentesen, így nincs az a kellemetlen eldugult fül érzés, amit az iem-ek tudnak okozni, viszont cserébe nem is szigetel annyira jól hangot. Irodában jól használható, eléggé jól kizárja a zajokat, még a NC funkció nélkül is, de szerintem tömegközlekedésen már anélkül valószínúleg kevés lenne, illetve a ruhához súrlódó kábel zaja jelentős tud lenni NC nélkül.
Hangra elég meleg, dorombolós, viszont közel sincs olyan részletes, mint egy armatúrás füles. Az összkép egész élvezhető, bár ezt inkább a hang szellőssége és a térézet adja, mert azért kicsit fedett minden tartományban. Elsődleges hangkeltőnek nem igazán jó emiatt, de mondjuk ha van otthon egy korrekt cucca az embernek, és éppen valami kellene az útra, akkor arra élvezhető azért. Ami érdekes, hogy a NC kapcsolójával együtt változik a hang is, szóval valószínűleg egy mini erősítő is van abban a dobozkában, ami az aktív zajcsökkentéshez szükséges akksit tartalmazza, mert egyrészt jóval hangosabb lesz a füles, ha bekapcsolja az ember a funkciót, másrészt a fátyolosság majdnem teljesen megszűnik, kicsit eltolja a hangképet a V karakter felé, de egyben dinamikusabb és tisztább is lesz tőle a hangzás.
Aki csilingelős magasakat vár, annak nem ez lesz a fülese, mert az egyszem dinamikus driver ilyet nem tud, viszont annál inkább testes, ütős mélyeket, ami mellé egy egész hallgatható hangkép társul, és elég jó kényelem is.
Kíváncsi lennék egy olyan modellre, aminél nincs zajszűrés, hogy ott alapból megoldották-e a normális hangzást, vagy azok eleve ilyen fedetten szólnak és kész. Főleg azért is, mert a QC20 azért marha drága, és egy újabb lemerülő eszköz az embernél nem a legjobb dolog azért. -
assemble
addikt
+1.
Ergonomiaban a VSD3S-nek sztem a nyomaba er egyik earbud sem amit eddig hasznaltam. Ful mogotti elvezetesu, es pont olyan alaku, hogy kb perfekten beleilleszkedik az ember fulebe, szerintem ezerszer ergonomikusabb, mint barmilyen earbud vagy nem ful mogotti elvezetesu fules valaha is lehetne.
(hangminosegben, plane tomegkozlekedesi zajok kozott pedig plane nem rug labdaba egyik earbud sem amit hallottam.. de jo ideje nem is hallottam ilyet, mert szinte kihaltak az ilyenek..)
-
válasz
ZavaBalazs #60079 üzenetére
Nincs ajánlott színes Mo-ról. A p3-ból van asszem színes verzió picit gyengébb hanggal (youth vagy dazzle talán) de nem kapható itthon (és nem is tudom van-e kék)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
kemcso #60078 üzenetére
nana, mondom nőnek lesz, tehát az is fontos, hogy hogy néz ki.
magamnak venném, akkor tényleg nem lenne szempont, pláne nem fontosabb szempontok rovására, de anyámat ismerve egy fekete, illetve egy szép kék, de a másikhoz képest csak 8/10 hangzású füles közül az utóbbit választaná.
de köszi, akkor a pistonnak behúztam +1-et, ha nem lesz ajánlott kék, akkor az lesz.
-
válasz
ZavaBalazs #60077 üzenetére
Mivel karácsonyra kell így a külföldi rendelés kiesik, így a Piston 3 jó lesz sztem. A kék szín, mint tényező meg ne legyen mérvadó
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
édesanyámnak szeretnék karácsonyra fülest venni, paraméterek:
-hallójárati
-hagyományos kábelezés
-normál/nyak mögötti kialakítás mindegy
-mikrofon és legalább 1, de lehetőleg 3 gomb (lumiával lesz használva, gondolom a szabványos bekötésnek megfelel)
-5-10000 ft
-lehetőleg kék
-anya annyira nem audiofil, tehát ha valami hangzásban csak picivel rosszabb, de a többi feltételben jobb, az nem feltétlen gonda piston 3 majdnem jó lenne, de kékben nincs, ha van valami kékben is kapható ajánlott vétel, azt örömmel venném, ha nincs, akkor a piston 3 jó a célnak?
-
szaya
tag
válasz
PR0JECTNR56 #60070 üzenetére
Ez egy baromi érdekes dolog... Sokáig csak earbud füleseim voltak, az utolsó egy Sennheiser MX980. Próbáltam pár IEM fülest mert lassan lejár az earbud ideje sokak szerint, és én is ezt tapasztalom, de egyszerűen borzalmasak voltak. Volt Xears, valami noname, Samsung, Piston 3.
Aztán ahogy olvasgattam a fórumot megakadt a szemem egy KZ ATE nevű fülesen. Rendeltem egyet, és öröm, boldogság. Olyan mintha mindig ilyet használtam volna. annyira bejön a formája, a fül feletti kábelvezetés, a vetőcső szöge, stb. Lehet, hogy ha nem jön szembe ez a KZ füles, még mindíg azt mondanám, hogy csak earbud.
Más kérdés, hogy a KZ-ATE -n kívúl nem sok ilyen formájú fulest tudnék mondani. Talán a Shure, de ez az én tudatlanságom, biztos van egy csomó. A lényeg, hogy meg kell találni az egyénileg megfelelő formát és méretet. és akkor minden okés. -
vicze
félisten
válasz
Hát én az Earbud-ot képtelen voltam egész életemben elviselni, hogy most a leg több on-eart se tudom, sose értettem miért kényelmes vagy miért szeretik egyesek.
Hangra rettenetesek, és össze vissza nyomja a fülem + állandóan kiesik. IEM-mel soha nem volt ilyen problémám, csak becuppan és minden jó, sose kell különösebben igazítgassam vagy bármi hasonló. -
tboj
tag
válasz
Ezek szerint akkor itt is érvényesül a kivétel erősíti a szabályt elve.
-
tboj
tag
válasz
PR0JECTNR56 #60059 üzenetére
"Az első IEM mindenképpen kényelmetlen lesz, ha addig earbud-od volt tökmindegy mivel fogod kipróbálni."
Ezt cáfolnám. Nekem a Piston 3 első fülbehelyezéstől kezdve kényelmesebb volt, mint az addig használt earbud. Az viszont természetesen igaz, hogy más érzés volt, de egyáltalán nem kellemetlen, inkább szokatlan. Mostanában már szinte fel sem tűnik, hogy a fülemben van.
-
HF77
őstag
üdv
szerintetek EZ megér 2500ft-ot?köszi
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Piftuka #60056 üzenetére
Az első IEM mindenképpen kényelmetlen lesz, ha addig earbud-od volt tökmindegy mivel fogod kipróbálni.
A hallójáratodnak kell egy kis idő és neked is mire megszokod, hogy egészen más felépítésű fülesed van (nálam ez kb. két hét volt, addig rengetegszer esett ki a fülemből, hézagosan szigetelt és nem volt az igazi).
Ezt követően megszokod és egyre tovább marad bent, kitapasztalod milyen illesztékkel a legkényelmesebb neked (mind méretben, mind anyagválasztásban) és mi az az IEM forma ami közel áll hozzád (kis vagy nagy ház, ergonomikus vagy hengeres formák, fém vagy plasztik anyagúak stb.).Valakik ezt a folyamatot vagy nem hajlandóak kivárni vagy tényleg kényelmetlen számukra az IEM fülhallgató, ilyenkor marad az earbud, de ez kizárólagosan saját tapasztalatra építve ismerhető meg.
Én hosszú távon nagyon örülök, hogy az IEM mellett döntöttem, ez a kialakítás bármikor köröket ver az earbud fülesekre. -
Piftuka
veterán
válasz
darvinya #60054 üzenetére
"Mint kínai licenszeli a nevet, ami mostanában elég sokszor előfordul."
Látod, ezt nem tudtam. Mindenképpen hasznos információ.
(#60055) kemcso válasza Tulku (#60051) üzenetére
"(#60053) Piftuka earbudban Mo-ról kb bármit, ami tetszik. Külföldről már lenne pár ajánlott, de emlékeim szerint nálad a Mo-i beszerzés játszik csak."Az Earbud füles a nővérem karácsonyi ajándéka lesz. Ezért kerestem csak magyar beszerzést. Mert ezt még időben meg tudom vásárolni. A Sennheiser MX-375 nagyon szimpatikus. (Lehet is kapni itt helyben több üzletben is.)
De tényleg jó volna tudni, hogy az MX-365-től miben különbözik!?
A magam számára választott fülhallgató esetében nem zárkózom el a külföldi rendeléstől sem.
-
Piftuka
veterán
válasz
#16820480 #59902 üzenetére
"Ha nem szereted az IEM-eket, és nem lennének kényelmesek, akkor feleslegesen nézelődsz, főleg az ilyen olcsó szarok körében."
Nem mondtam, hogy nem szeretem. Nem ismerem őket. Nem volt még ilyen, és óvatosságra int, hogy tucatnyi ismerőst megkérdezve sokkal több ismerős mondta kényelmetlennek ezeket, mint amennyi elégedetten használja.
Mindazonáltal egyelőre letettem a saját magam részére történő fülhallgató vásárlásról. Inkább várok még, olvasom a teszteket, és az itt leírt véleményeket, és aztán választok. És talán 10.000 forintban húzom meg a felső határt.
Annál többet azért nem akarok költeni rá, mert az MP3 lejátszóm bár korrektül szól, ennél "profibb" fülhallgatót nem igényel.
Aztán úgyis rég óta szeretnék egy komolyabb, "audiofil" lejátszót (mondjuk egy FiiO X1, vagy X3 típust), és ahhoz már nyilván egy "más ligában játszó" füles dukál.
Több, fülhallgatókkal foglalkozó teszt elolvasása alapján úgy gondolom, hogy a Yamaha EPH-100 éppen ilyen.
-
Önmagában még belefér, de ha már illesztéket teszel rá igen kellemetlen lesz nekem. Legfőképpen ezért ment el a Samsung füles is, az is 5mm-es volt és tehettem rá bármit: nyomott.
(#60053) Piftuka earbudban Mo-ról kb bármit, ami tetszik. Külföldről már lenne pár ajánlott, de emlékeim szerint nálad a Mo-i beszerzés játszik csak.
-
Piftuka
veterán
válasz
darvinya #59901 üzenetére
Köszönöm a választ!
5. nem nagyon ismerek ilyen Pioneer-t
Pedig látod, létezik ilyen.
"2/3. Sennheiser-ről Téma összefoglaló"
Elolvastam. (Mindig azzal kezdem, hogy elolvasom az összefoglalót.)
Világos, hogy ár/érték arányban nem a legjobb, de az is, hogy "Earbud" kialakításból a SONY és AKG mellett ez a márka ajánlott.
A nővérem számára mindenképpen ennél a kialakításnál maradnék, ez leszűkíti a választási lehetőségeket. De...
Egyik kollégámnak köszönhetően volt lehetőségem tesztelni a Sennheiser MX-365 fülhallgatót, és kifejezetten tetszett, amit hallottam.
A saját MP3 lejátszómmal (amilyen a nővéremnek is van), a kedvenc zenéimmel alaposan leteszteltem.
Elsőre feltűnt a nagy dinamika, és az, hogy még nagy hangerőn sem torzít különösebben.
A Sennheiser nyílt fejhallgatóira jellemző fényes, magasdús hangzás jellemzi. Egy kicsit már "cicergősek", nyersek a magasai, így kérdés, hogy mennyi idő után lesz fárasztó. Ugyanakkor kifejezetten széles tartományban szól, kellemes sztereó hangképpel, és jó térérzettel.Ami pedig meglepett, hogy nyílt kialakítása ellenére kifejezetten jól definiálható basszust produkált. Nem sokat; éppen annyit, amennyit kellett.
Én ugyebár Heavy Metal dalokkal hallgattam, és ebben a műfajban tipikus a basszusgitár középdús, mély-középdús ún "kopogós" hangzása, a bridge pick-up morgós hangjával együtt. (Persze ez hangszerfüggő, de az általam hallgatott dallamos metal csapatok esetében 10-ből 9 esetben így szól a basszusgitár.)
A "Helloween - Eagly Fly Free", "Angra - Nova Era", "Dionysus - Time Will Tell", "Vision Divine - La Vita Fugge", és "End of Paradise - Még ma is várlak" dalokkal teszteltem alaposabban. Utóbbi balladával a szinti szőnyeg, és az akusztikus gitár csilingelése is nagyon jól szólt.
Összességében eléggé kiült a mosoly az arcomra, amikor hallgattam.
Az itteni vélemények alapján nem számítottam ennyire jó hangzásra ettől a fülestől.
Mindezeken túl még hosszabb távon is kényelmes volt. Szinte észre sem vettem, hogy a fülemben van.
Az viszont érdekel, hogy miben különbözik ettől a Sennheiser MX-375!?
Ugyanis a kettő között árban annyira minimális a különbség, hogy ha bármiben is jobb a 375-ös, akkor nyilvánvalóan azt fogom megvenni.
-
Cynicelectro
aktív tag
válasz
BigBlackDog #60045 üzenetére
Úgy gondoltam, ha már rászánok ennyi pénzt (nekem sok), legyen benne egy kis teknika. Egy árva német tesztet találtam, ahol meg voltak elégedve vele. Ha lemerülne az erősítő, megy vonalban is, erősítő nélkül. A +14dB-es basszus erősítést kamunak tartom, de a tesztben azt írja, szereti a basszust de soha nem kellett feljebb tekerjen a mélyen, annyira jól adja vissza a mélyeket.
Hangulattól függően, a kemény Rock-tol a Jazz-en át egészen a gépi zenéig mindent hallgatok, valamelyik stílusnál úgyis elvérzik mindegyik teknika, mindet nem fedheti le. Ha megérkezik, megosztom tapasztalataim.
Például a Harman Kardon HK6100 végfokom szépen szólt akusztikus zenében (pl. Jazz) De ha lobogtatni akartam a hajamat keményebb Rocck-ra elfogyott a szufla. Ez van a Tuc-Tuc zenékkel is.
A Denon ADV-1000-em nem fedi le olyan szépen a hangszerpalettát, de mindig erőteljes marad. -
válasz
Iszonyatosan nagyok, de ha megnézed sheratan képét, akkor látszik ott is mekkora az X3K mellett.
-
darvinya
titán
válasz
Azért egy lejátszó eszköz adott fizikai adottságtól és kiépítésétől függ a hangzása.
Mint kondenzátor felüláteresztőként, ellenállás alulátersztőként funkcióinál.
Tranzisztor anyagminősége felel mekkora frekvenciát ad át.
Persze csöves tranzisztorok nagyobb felületük(és stb.) miatt nagyobb az frekvencia átadó képessége.A kapcsolással pedig agyon szűrhetjük és ezzel megmásíthatjuk a hangot.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kemcso #60043 üzenetére
Basszus, ezek videón még durvábban néznek ki, eléggé cirkáló méretűek.
Viszont az első mondatodra +1. Térjünk át fejesekre, a topik meg zárható.
(#60022) bza1980: A render képeken elég szép, de én azt a látványt osztanám 2-vel (még mondjuk úgy is tűrhető). Ez az erősítős, vezérlőelektronikás megoldás egész érdekes, ha jól látom, külön lehet vezérelni a két driver hangerejét (vagy legalábbis a basszusnak és a magasaknak), csak kérdés, hogy a megvalósítás hogyan sikerült. Arra azért nem adnám az életemet, hogy csont nélkül használható ez a gyakorlatban is. Meg aztán az elektronika doboza nem túl kicsi és le sem lehet csatlakoztatni, mivel fixen lett kábelezve.
-
Golota
aktív tag
Sziasztok! Earbud-ot szeretnék ajándékba venni, ha lehet, akkor a fejhallgatoplaza kínálatából. A keret olyan 10-12 ezer, tehát vérmes reményeim nincsenek, de azért ennyi pénzért earbudban talán már decens hangzást kapok. Akinek ajándékba lesz, főleg telefonról hallgatná és klasszikus rock műfajt preferál. Nem kell basszus orientált, inkább valami kiegyenlített, minél tisztább hangú cucc. IEM kizárva. Esetleg valami stabilan felrakható clip-on szóba jöhet. Köszönöm!
-
Tulku
veterán
Az ezer az 1100 és erre jön a szállítás, jobb esetben áfa esetleg vám...Európában több....
Frissítés...ahogy látom gépesítik a kézimunkát...eddig minden egyedileg készült, ez meg is látszott a házakon, nem volt két egyforma és sajnos kezdetben rengeteg ilyen irányú probléma volt (még a vetőcsövek hossza is különbözött, de a testen található hibák száma volt jelentős...) amit mostanra korrigáltak...viszont nem értem, egy Layla annyira kevéssé fogy, hogy akár meg is maradhattak volna a kézi gyártásnál....
Sheratannal értek egyet...ilyen böszmedékeknél ha valakinek nincs igen nagy belső hallójárata (mondjuk nekem az van....) fellép a mindent elsöprő kényelmetlenség, ha mégis megszállott, akkor kizárólag CIEM vonalon kap értelmes hangot...
...esetleg W60-hoz upgrade kábel, egyéni illeszték és analitikus lejátszó...az is megteszi estére
-
vicze
félisten
válasz
norbert1998 #60038 üzenetére
-
darvinya
titán
válasz
norbert1998 #60035 üzenetére
Miért függenék?
Maradtam 4.3-on, engem nem vonz újabb ficsörök.
-
vicze
félisten
válasz
norbert1998 #60035 üzenetére
És még mindig a régi dal...
Nincs Wolfson benne, forráskód szinten semmilyen driver vagy akármi sincs hozzá, nem értem miért terjed el ez a legenda.
Semmilyen hivatalos LG specifikációban se szerepel és több cikkben is le van írva, hogy WCD9320-van benne, mind minden S800 mellett. Lehet USB csatolással mást is mellé rakni, de sok értelme nem lesz, max mókusvakítás. -
norbert1998
nagyúr
válasz
darvinya #60033 üzenetére
Hát, a DG rendesen odavág a Wolfson-nak, nemcsak hangerőben, tisztaságban is. Gondolom egy U7 vagy hasonlók még jobban, dehát annak a felára is ott van
Hogy konkrét legyek, ez a DAC van a G2-ben: Wolfson WM5110
Legalább az LG ezt elmondja, nem úgy mint mindenki más, aki egy szót sem szól, lehet VIA van benneXonar DG:
Ha jól emlékszem, te is bagyusz-ra vagy ítélve, igaz? 5.1 van?
Én nagyon jókor ugrottam ki szerintem. 15K ráfizetésből hibátlan G2-m lett. Snapi 800-al és legendák közé illő unofficial support-tal. 4.2-től 6.0-ig bármi, minden mennyiségben. Aksi az SP-vel egyenlő szintű, szóval 5-6 óra nem nagy kunszt, sőt, alapelvárás. Igaz, aksi képernyő stb más, de kb pont ugyanaz.
Amúgy gyárilag ugyanolyan, mint az SP a saját kategóriájában, olyan súlyos a rendszer mozgása.
Mondjuk az, hogy gyári rendszerrel a T-mobile-ban röhögve agyonvertem multitaszkban az SGS6E+-t, 3 GB RAM_al, valami fenomenális érzés volt. Igen, most is hater vagyokvicze1
Az a baj, a környezetemben élők a szkállkendinél meg az apple-féle gyári fülesnél nem látnak tovább
Mindegy, mondom, akkor marad az AKG, és köszi a segítséget hozzá -
vicze
félisten
válasz
norbert1998 #60030 üzenetére
A P3 általánosan egy laposabb V-s füles, eléggé mélykiemelt, ahogy a magasai is ilyenek.
Van akinek ez jócskán kevés, nekem pont a felső tűréshatáromon mozog, de még élvezhető. Ha teheted, hallgass meg egy P2-t vagy Piston Hybrid-et, azokban jóval több a mély.De mint írtam még mindig füles vs. fejes összehasonlítás a probléma.
-
darvinya
titán
válasz
norbert1998 #60032 üzenetére
Wolfson DAC szerintem egy rakás sz…, másikat nem.ismerem.
Hallgasd meg más eszközzel (ha tudod ) ugyanazt a számot.
Ahogy elnézem egy darabig még ez lesz.
Igaz nekem semmi bajom vele.
Max. a RAM ami már kevés, és sajnos egyes app-ok nem műkődnek frissítés nélkül.
Azok persze egyre nagyobbak és több RAM-ot igényelnek. -
darvinya
titán
válasz
norbert1998 #60028 üzenetére
Hát…az AKG K518 az én Modecom MC400-as elveri rendesen.
Min hallgatod a P3-at?
-
norbert1998
nagyúr
Hát nem tudom, nekem az a kiegyenlített, amit az AKG produkál, az tűnik egyenletesnek. Nem huppog, hanem meleg és puha. De írtam is a kvótád után, hogy kis melegséggel. Az a bajom a Piston-nal, hogy az amellett hogy meleg, hideg is. Ráadásul nem is elég meleg.
Viszont így akkor értem, és hagyom is a dolgot. Akkor marad az AKG, ha összetöröm és a ragasztó sem fogja meg, veszek még egyet, vagy egy másik ajánlottat, mélyorientációval, vagy kiegyenlítettséggel.
Köszi szépen
-
vicze
félisten
válasz
norbert1998 #60028 üzenetére
IEM vs. fejhallgató, Auto vs. helikopter... Értelmetlen összehasonlítani.
Ahhoz hogy "ugyanazt" megkapd IEM-ben mint fejhallgatóban, a fejhallgatóhoz viszonyítva legalább dupla árral számolj, ha nem többel."viszonylag kiegyenlített"
Fejhallgató topikból:
AKG K518
Fő karakterisztika: mélyorientált
Akkor most kiegyenlített, vagy olyan legyen mint a K518, azaz mélykiemelt?Mindenekelőtt, azt kellene eldönteni, hogy mit szeretnél, fülhallgatót vagy fejhallgatót?
AKG K518 ára meg maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem alacsony, de nem is drága.
-
norbert1998
nagyúr
Üdv!
Van egy Piston 3-am, és eléggé elégedetlen vagyok a hangjával.
Nekem nem tetszik a hangképe. Valahogy a gitár apró részletei olyan halkak, nagyon figyelni kell rá, és hasonlókEmellett van egy AKG K518-am, ami összevisszaveri szh@rrá a kis fülest ilyen, és minden más téren is.
Már egy 15-20 órát ment, tehát a bejáratás zömén túlvagyunk, bár tudom, ez olyan, mint az 1/x függvénye, sosem lesz nulla, de mégis...A minőséggel semmi gond, szépen szól, objektív szemmel nézve.Dinamikus meg minden, de nekem, szubjektíven, a K518 után nagyon nem tetszik. Mellé vettem banggood-ról 3600-ért.
Ezt el szándékozom adni olyannak, akinek ez a hangkép tetszik, és érdeklődnék, hogy zártabban, hogy ne a busznak szóljon a zene például, a K518-hoz hasonló hangképpel* rendelkezik, kategóriánként milyen forma fülesek ajánlottak? Vagy maradjak inkább az AKG-nál? Igazából azt féltem cipelni mindenfelé
Mikrofon és táv teljesen mindegy, de ha táv, akkor driod párti legyen. Illetve a tényezők elvileg az IEM típúsra jellemzőek, bár ha más, és jól szigetel, akkor meghallgatom azt is*viszonylag kiegyenlített, kis melegség(no homo), kategóriát összevissza alázó dinamika, és a legfontosabb: nagyobb hangerőn nem visít mint a barom, hanem szépen, egyenletesen emelkedik a hangja(bár ez lehet a K518 viszonylag nagy, 2000mW-os terhelhetősége miatt is, szóval hogy a fejemről már leviszi a bass, de még mindig tisztán szól, bár ember legyen a talpán aki kibírja azt a hangerőt.) Viszont sajnos az AKG elég kényelmetlen, feltételezem ez az egyik oka az alacsony, 10-15K HUF-os árnak.
Előre is köszi szépen
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #60008 üzenetére
Hm, megnéztem az árakat, és az 1000$ körül van az Angie, először nem értettem, de most látom, hogy épp frissítik őket. Kehet most érdemes venni annyira nem vészes, a fém ház nem fogja könnyíteni őket...
-
poptartcat
csendes tag
Sziasztok,
van egy Xiaomi Piston 3-mam, tök jó, meg minden, viszont a Sennheiser CX300-II után a gumikat nem tudom megszokni. Nem olyan stabil, mint a sennheisernél, kicsúszkál néha, arra gondoltam hátha van valami más füleshez való, ami passzol rá és nem ilyen ótvar.
A sennheiseré nem jó rá sajna, már próbáltam. Valakinek van tippje? -
vicze
félisten
válasz
Cynicelectro #60022 üzenetére
Ennyiért ne szemezz vele.
Inkább innen vagy, az erősítő nélküli verzió.
Nemrég írta valaki, hogy vett, talán ír róla. Illetve azért nézd, meg jobban, hogy az ZN1-hez egy elég nagy aksis erősítő van. -
hentes555
senior tag
válasz
hentes555 #60019 üzenetére
Valószínűleg az Ace-szel lesz vlaami gond, gépen hallgatva a DSX faszául, szépen, tisztán szól, próbálgattam még az illesztékeket, meglepett hogy tényleg mennyit tud változtatni a hangzásán. A Xears féle dupla harang egy idő után nyom, hiába van elég jó hangja, ha nem tudom elviselni a fülemben egy idő után. Találtam egy illesztéket, ezt még haverom adta, fogalmam sincs milyen féle, annyit tudok hogy a belső csöve az ilyen világoszöld/menta árnyalat és elég puha. Ez olyan szinten jól illeszkedik, hogy a fülemben túlnyomást(?) tud csinálni, vagyis bedugom a fülembe és ha nem jól csinálom, akkor nagyon tompa és halk lesz az egész zene, ebből gondolom. Bármeddig el tudnám viselni, az izolációja is jó, a zene részletei is megvannak kb. Viszont lehet van ennél jobb is, mert olvastam fentebb, Dave azt írta nagy belső átmérőjű szilikonokkal az igazi, ez meg még a gyárinál is szűkebb, legalábbis a nyílás a végén, a csöve nagyobb átmérőjű és nagyon szépen illik az LTD csövére.
-
Bici
félisten
Sziasztok megint!
Brainwavz M1 vételén (is) töröm a fejem.
Az mp4nation-ön mikor szokott lenni akció? -
Cynicelectro
aktív tag
Meghalt a Sony mdr-ex300ap. Ezért egy KZ ZN1 fülessel szemezek. Nem találok semmi tesztet róla. Valakinek van-e valami tapasztalata esetleg. Nem vagyok nagyon vájtfülü, de meghallom a különbséget, ennél többet azért nem szánnék rá...
-
hentes555
senior tag
Miért lehet az, hogyha bármilyen zenét elkezdek hallgatni, akkor van egy folyamatos, halk sistergő hang a zene alatt? Egy Galaxy Ace 4-en hallgatom, akármilyen lejátszóval (gyári, musixmatch, YT, Deezer) ez van
-
bmakszim
senior tag
Van egy kb 3 hetes Piston 3 fülesem. Elhalkult a bal oldal, mit lehet tenni? Kuka?
-
DemonDani
addikt
Szerintetek a Brainwavz M1 megéri ezért az 40-44 dollár körül mozgó árért?
Nem mai darab már, nem tudom, mennyire haladtak el mellette a többiek, meg régen olcsóbb is volt.
-
most bontottam ki, és a hangja meglehetősen kellemes a gyári illesztékkel és remekül izolál, valamint nagyon kényelmes is... mondjuk az EP001 kényelmét nem éri el, pedig az nem fül felett vezetett.
most hagyom had mozogjon kicsit, aztán este visszatérünk rá, de meglepően jól szól. -
-
törölt tag
válasz
kemcso #60009 üzenetére
Igen, szerintem is ez lesz a következő lépése majd
Tulku: Igen, majd ha esetleg muszáj lesz fülest hallgassak, akkor lehet, hogy olyat fogok venni. Egyelőre alkalmi hallgatáshoz bőven elég egy olcsóbb füles is, nem az a fő zenehallgatási platform jelenleg nálam.
Az Angie szerintem elég jól ellenne valami újabb generációs AK-ról is, azoknak is hideg hangjuk van, mint a Matrixnak, nem hiába ílyenre csinálták az AK-nál, azért csak van logika a termékpalettában. -
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #60008 üzenetére
1. neked mindenképp CIEM kell...ha sokáig itthon leszel, csináltass egy Ciem feltétet, de a ciem fülesek rendre nem lógnak ki a füledből illetve tökéletesen passzolnak, továbbá nem kell illesztékekkel sz.rakodni.
2. Fiio x3k-tól azért váltam meg, mert a magasai ércesek voltak nekem, a mélyei pedig középmély brummogásban teljesedtek ki, nem ment elég mélyre..ezeket mind orvosolta az X5...tehát csak alátámasztani tudom a méréseidet....
Egyébként szinte biztosan feküdne az angie-nek a plenue....ki is próbálom vele ha megérkezett...
Van egy olyan érzésem hogy a kisasszony elég válogatós lesz meghajtás terén....
-
törölt tag
Egy kis előzetes:
A képen látható versenyzők futottak ma, forrás egy Fiio X3k volt, ami digitális koax kimeneten csatlakozott egy Matrix Mini-i Pro DAC-ra, és annak a fejhallgató kiemnetéről szólt a két füles.
Kakashi KM16: Továbbra is V karakter, nagyon részletesen szólt erről a forrásról, viszont én jobban kedvelem melegebb hangú lejátszóról, mint amilyen a Plenue 1 volt, azzal tökéletes párost alkottak, ez a Matrix kicsit túl hideg és analítikus hozzá, nem az én ízlésemnek való.
A&K Angie: Erről a forrásról végre megjön a dinamikája, és megjönnek rendesen a mélyek is, a Fiioról magában elég vacakul szól***, és jobban illik ehhez a DAC-hoz, mint a KM16. Kicsit tágasabbnak érződik a tere, és kiegyensúlyozottabb produkciót nyújt. Ami nekem a legnagyobb bajom vele, az a kényelem (meg az ára, de az amúgy a KM16-nál is elég elszállt). Akkora hatalmas füles, hogy nem tudom sehogy sem kényelmesen a fülemben tartani, a kábel nem fekszik fel a halántékomra, eláll, lifeg, kibillenti a fülest, sapka alá képtelenség lenne viselni, és egyszerűen csak nyom... Maga a hangzás jó lenne, de egyrészt egy átlagos DAP simán nem elég alá, másrészt meg amennyibe kerül, abból komplett fejhallgatós rendszert épít az ember (ami meg cserébe nem hordozható, tudom).
*** Ugye itt meg kell jegyezzem, hogy a kábelen egy kis dobozban levő csavarokkal angolható a basszusa a fülesnek, de ez nem segített a forrás hiányán. Fiioról maximális állásban simán csak brummogott, ráült a mély a hangzásra és nem volt részletes sem eléggé. Levéve olyan 2/3 környékére már az összkép jó lesz, viszont a szubok teljesen eltűnnek. Ugyanilyen állásban a Matrixról teljesen jól szólt.
A kettő közül nekem ha válaztani kellene, akkor a KM16 lenne a választás továbbra is, de az sem elég kényelmes, hogy megérje kiadni a pénzt érte. Egyre inkább hajlok afelé, hogy ha már muszáj lenne fülest vegyek, akkor inkább teteszene valami 1964ears CIEM, az legalább jól illeszkedik, és elvileg kényelmesebb is.
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Brainwavz M2-ről mi a véleményetek?
Enyhén meleg hangú, nagyjából kiegyenlített hangú fülest keresek, sima, lágy közép-magas tartománnyal.
Az RE400 túl drága, a Piston 3 számomra csalódás, tehát a kettő között keresek valamit, ami mikrofon nélküli, és nem kell a fül körül vezetni a kábelt. -
vicze
félisten
Még szám eszembe jutott, ami látványosan kihozza a BA-t.
Pink - Try Itt nem tudom pontosan milyen effekt van, de mikor bejön a refrénnel a "cin", ami elsőre cinnek hangzik, de BA-val hallhatóan nem, mert sok-sok külön hangra ugrik szét, míg DD-vel és amúgy hangszóróval is, egy egységes massza, de BA-val valami teljesen más. Lehet hogy effektezett cin vagy nem tudom, de nagyon furcsa, és az egész albumon ilyen van.
Még fontos, hogy előbb valami DD-vel hallgasd meg, mindegy milyen, után pedig BA-val, elég markáns a különbség.Shinedown - Second Chance (Acoustic) Fontos, hogy akusztikus verzió, mert így csak húros van benne, és egyre több és több, és egyáltalán nem esik szét a végére mint DD-vel.
Még szintén tőlük Shinedown (feat. Lzzy Hale of Halestorm) - Breaking Inside, szintén specifikusan a Lzzy verzió, mert borzasztó sok a cin benne, simában is, de ebben még több.Mondjuk nekem ezeket XBA-300 elég élesen adja vissza a Try szinte fülsértő, a AX35 valamivel szebb, a Piston Hybriddel jó lenne, de a sok basszus miatt lehetetlenség rá figyelni.
-
hentes555
senior tag
Okés, rakom is bele szépen, ezt csak így írtam hogy megjöttek és így szárazon ilyenek.
Az meglepett, hogy az LTD-hez amiket adtak, azokat konkrétan alig lehet ráerőltetni a csövére, az egyikkel vagy 3 percet kínlódtam vele, mire sikerült. A Xears félék meg simán rácsúsznak és tartanak is jól
Azokból amúgy a sima, egyszerű szilikonok nem jönnek be. Közepes méretig nem szigetel jól, meg kiesnek a fülemből. A nagy meg nyom és az sem az igazi izolációt tekintve sem. Ami bejött az a dupla szilikon, tökéletesen illeszkedik, észre sem veszem, hogy a fülemben van és a szigetelése is jónak mondható. Valamint a szivacsos, aminek a legjobb az izolációja, azzal hallom a legtisztábban a zenét. Sajnos azok már elég gatyán vannak, akarok venni helyettük valami jófélét alin. Azok közül esetleg tudsz ajánlani valamit? -
válasz
leximester #59996 üzenetére
Ha lényeges a Mo-i 3 év garancia, a jó összeszerelési minőség akkor jó választás a T10i
Szerintem jó a hangja is, a kiegyenlítetthez képest kicsit több a mély de általában ezt szokták szeretni az emberek
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Dell OptiPlex 3000 Micro!
- Eladó GAMER Konfig I9-12900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX3080 10GB!
- Eladó GAMER konfig! I5-13400F 512B SSD 16GB DDR5 RX6700XT 12GB!
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!