Hirdetés
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
Úgyérzem rászántam magam egy Legacy 3-ra és egy c8 balanced kábelre. Honnan érdemes rendelni, linsoul, amazon.de vagy esetleg Ali? A gyári eartip jó hozzá vagy érdemes mindjárt azt is beszerezni hozzá?
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
-NoVa- #86093 üzenetére
Ah, nagyon köszi ez így elég részletes, nekem Urbanfuntól van (Alin), ők időnként kiraknak egy batchet, aztán leszedik, ahogy elnéztem, de dokumentációjában megegyezik a linsoullal, szóval remélhetőleg akkor az. Meglátjuk másik eartippel, nekem elég nagy a fülem, általában az M-es elég kicsi, és az L-es vagy jó, vagy picit nagy, szóval rápróbálok a Spinfitre, legalább kiindulási alapom lesz, mert ezzel nekem szerintem értelmezhetetlen, tényleg csak kézzel tudom beállítani. Most nyüszögtettem kicsit, és oh boy, már a popszámok basszusa is elkezdett hangokra bomlani, ami eddig sose tűnt fel
Jaja a forrás nem lesz gond, gépen már a második fokozat is kicsit hangosabb, mint ami nekem kéne
Ami még beugrott, hogy lehet a V-karaktert se szeretem annyira (bár az AT-M50 azért tetszik), mert előzőleg Einsear T2 volt, és azon a szinten eléggé tetszett a hangja, csak miután a második kábele adta fel, gondoltam veszek valami minőségibbet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Alan[HUN] #86089 üzenetére
Jót tesz neki néhány hét járatás (könnyedebb lesz valamivel), de azért indulásként sem volt pocsék hangja. 2-3 óra után kifejezetten imádtam. Ha rányomva javul, akkor simán illeszkedésproblémád van. Szivaccsal nincs jó hangja, szilikon kell rá, abból nem extrém nyitott, de nem pontszerűen kis nyílású. Pl Spinfit CP145, ha mást nem találsz, jó a csövére. Hosszabb az átlagnál, elég univerzális cucc. Én S-es FiiO balanceddel szeretem a hangját a legjobban, bármi nagyobbal kitolja magát a fülemből, de nekem eleve mindenhez S-es kell. Kivéve az L3 meg a Zero Audio Carbo-I, azokhoz XS
Forrásra sem kényes, telefon (S9), MacBook Pro, BTR5, Roland erőlstő mind kellemesen hajtotta, úgyhogy eartipkereséssel próbálkozz.
Ha te is a Linsoultól rendelted, akkor esélyesen ez is beryllium, de itt valóban nagy a bizonytalanság.
Vagy, ahogy általában az ócsókínai cuccoknál, minőségbiztosítási probléma. Itt is a legtöbb review kb ugyanazzal a véleménnyel van, mégis van egy, ami a Blonnal hasonlítva azt hozza ki technikai győztesként, és eleve rengeteg egyértlemű dologban eltér a véleménye. Na az vagy nem BE változat (pink cable lenne a gyanús?), vagy hibás darab lehetett. A Legacy3-nál ugyanez megy, 1-2 eltérő vélemény, azok közül van, aki mérte is, és egészen eltér a mérése másokétól, úgy már érthető, hogy szarozza azt a konkrét darabot. Manufaktúrális gyártás hátrányai. Valamennyire érthető az oka, amikor egy kis gyártóra óriási rendeléshullám érkezik, akkor vagy állandó out of stock állapota lesz, vagy túlterheli magát, a beszállítói hálózatát, bevon más alkatrészellátó forrásokat is, és jönnek a bizonytalan reviewk.A kábelen másfél hónap nem egy tartósteszt, de egész sokat használom (többet, mint a P1-et) és nem deformálódik. Szóval drukkolok, hogy szimpla eartip/fit problémád legyen csak vele, mert amúgy csodajó cucc, a Bose QC35 a hasonlóan enyhe V karakterű hangjával emellett részletszegényebb, és kevésbé élő énekhangokat tud, és párszáz dollárral drágább
-
Alan[HUN]
senior tag
Halihó!
Végre megjött az Urbanfun YBF-ISS014, és majd szeretnék is róla írni, de egyelőre pár kérdés merült fel, főleg -Nova- felé :R, mert azt hiszem neki azért hamarabb ideért:
- ugye ez még fog javulni a bejáratással? egyelőre elég ratyi, inkább ilyen 3-5000-es kategória
- szivacsot/szilikont milyet érdemes rátenni? a hozzá adott legnagyobb szilikon is kicsi, ha kézzel határozottan benyomom a fülembe, akkor azért sokat javul, de nem tarthatom folyamatosan
- azt, hogy Beryllium-e van bármi esély kideríteni? rendelésnél a képre az volt írva, de a dobozon és a manuálon nem szerepel (bár az is igaz, hogy más se)
- kábel mennyire bírja a gyűrődést? masszívnak tűnik, de kézzel ki lehet csavarni, ha a tokjában hurcibálom, de viszonylag sokat, akkor ellesz vele, ugye? (a csatlakozót tudom, hogy sz@r, az már utánaolvasásból is lejött :DDD)Előre is köszi a helpet, és ha sikerül vele dűlőre jutni, írok majd róla részletesebb szösszenetet is :))
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sennheiser CX 300S mennyire ajánlott?
A 9 éve vásárolt CX 300-II cseréje esedékes lenne, mert már nem szól olyan jól.
Ha hozza a CX 300-II szintjét azzal már elégedettek vagyunk (márkahűség). -
monti0222w
addikt
-
niof
veterán
válasz
kemcso #86083 üzenetére
Nem mondtam, hogy kiegyenlített volt, csak hogy tetszett. Főleg az énekhang. Volt mélykiemelése, de azt egész jól lehetett variálni az illesztékekkel. Egy saját gyártásúval használtam jó sokáig, munkavédelmi füldugóból csináltam. Csak az volt a bajom vele, hogy 3-4 alkalom után cserélni kellett, főleg nyáron, mert megszívta magát nedvességgel, és onnantól nem lehetett összepödörni, hogy berakja az ember. Most viszont már Mandarin Symbio-t vennék akármelyik típushoz, anno is egy ilyesmit kerestem, csak akkor még nem leltem rá. Az, hogy a magasakat vágta, nem zavart, nem szeretem, ha az a tartomány kikiabál a zenékből.
Szóval igen, enyhén mélykiemeltet, vagy kiegyensúlyozott hangzásút keresnék. Nem kell high-end hang, mégis csak a városban jövés-menés közbeni zenehallgatásról van szó. -
A három füles nem egy kategóriában versenyez... Sztem mindhárom normálisan szól a clip+-ról.
niof Az Shure SE215 semmiképp sem nevezhető kiegyenlítettnek, egy magasvágott, mélyben erős füles... Ezek alapján is kiegyenlítettet keresel? 50e alatt igazán jó hibrid vagy BA-t nem tudok Mo-ról. Most akciós az AudioFly AF120 a Muzix-ban (nem hallottam, csak van aki szokta ajánlani), menj el hallgasd meg (azért előtte kérdezd meg, hogy a jelenlegi helyzetben ezt meg tudod-e tenni)
-
jano8
újonc
Sziasztok megint!
Tönkre ment a galaxy s3 gyári fülesem amit sansa clip+ al hajtottam.SM es18 vagy SM E11 vagy SM e80 re érdemes beruháznom ha a hajthatóságot nézzük?Nem szeretném ha vérszegény,dinamikátlan lenne amit hallgatok
-
niof
veterán
Sziasztok!
Néhány év kihagyás után kedvem szottyant visszatérni a fülhallgatót is használók táborába. Az ajánlóban viszont csupa olyan füles van (amik érdekeltek volna), amiket már nem kapni sehol, ezért kérdeznék. Mik az ajánlott darabok manapság, az alábbiak alapján?
Formailag az IEM kialakítás érdekel, fül feletti kábelelvezetéssel. Szívesen kipróbálnék hibrid vagy csak BA driveres típusokat is. Az eddigi legkomolyabb fülesem a Shure SE215 volt, annak szerettem a hangját, valami hasonló karakter érdekelne. Kiegyenlített, esetleg nagyon enyhe mélykiemelés még belefér, magaskiemelés semmiképp ne legyen. Nem kívánok vagyonokat rááldozni, ezért a max. plafon legyen 50k. Egy Lotoo PAW5000 MKII-vel lenne használva, ha ez fontos. Előre is köszönöm a segítséget!Ja igen, lehetőleg itthonról, de max. az EU-ból vásárolnék, és csak új érdekel!
-
laleeee
őstag
Jött ma ez a kis kábelem,egész bivaly hangja lett tőle a cca c12-nek, habár nem ehhez vettem. Még egy kis basszus
,meg egy kis részlet.
Valószínüleg a barna KZ kábel nagyon kaki.Egy hét alatt ideért. [link] -
válasz
lapalapa #86075 üzenetére
Teljesen a CIEM se zárja ki a külvilágot, hisz "csak" a füledet zárja el teljesen a külső zajoktól. De annak, akinek van, és bírja az metrózik is nagy örömmel. IEM-ből is van igen jól izoláló típus, megfelelő illesztékkel. Vagy még ott az egyéni illeszték, is mint lehetőség...
-
-NoVa-
veterán
Tudatos vásárló az kinéz egy WAF (Wife Acceptance Factor) összeghatárán lévő ajánlott darabot, azt megveszi, és nem nézeget több reviewt, használja amíg működik. Azt hiszem, akinek 3-nál több működő IEM van otthon, az ebből a körből könnyen kizárható, onnantól ez már gyanúsan hobbi kategóriába esik, és ott a racionalitás másodlagos, a cél meg a motiváció végtelenül sokféle.
-
Tulku
veterán
A megfelelő minőségű fülhallgató megfogalmazása azért egyszerű és bonyolult, mert személyhez kötött...
Nyilván a pár 10 ezer forintos kategóriában hiába keressük a szent Grált, nem fogjuk megtalálni ( az itt sokat emlegetett P1 is a sztatikus volta miatt nyújtja a levegősséget, rengeteg hiány van benne bármilyen eszkábálással, persze megvillant ezt azt...) bármennyire is szeretnénk...lehetnek jó fülesek (vsonic gr07, soundmagic e80....stb) de rengeteg kompromisszumot kell kötnünk...
Ettől függetlenül sokan megmaradnak ezeknél a füleseknél, nem affinitás hiány, vagy primitivitás miatt, sokkal inkább hozzák soak számára az elégséges szintet...
A baj ott van, ha költeni nem akarunk, de elégedetlenek vagyunk mégis a kapott eredménnyel....sajnos ez az igazi pokol....ehhez kell normális tudat....vagy az elfogadáshoz, vagy sajnos a zsebbenyúláshoz...
No persze a zsebbenyúlás sem egyenértékű a tudatos vásárlással, élettel....sok esetben csapongás, vagdalkozás...lásd anno esetemben pár alkalommal
De ugye bátraké a szerencse.... -
lapalapa
senior tag
válasz
kemcso #86060 üzenetére
Hát persze, csak a magam nevében beszélek, saját izlésemet írom le.
Ezért írtam oda, hogy a saját fülünknek higgyünk!
Persze, meg kell hajtani, nagyon jól kell illeszkedjen, enyhe déli szél, bárányfelhők, 38,7 fokos napállás, délután 4:05-6:37 között, jéghideg Dreher IPA... Viszont ha mindez megvan, akkor NEKEM nagyon tetszik. A többi csak zenél, de ez rendesen be tud húzni, itt atmoszféra van (NEKEM). -
madahun
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos megadta magát a Yamaha EPH-100 típusú fülesem és a javíttatás se akar sikerülni.
Merre fele nézelődjek, ha ezzel teljesen meg voltam elégedve?Köszi előre is
-
fericske
addikt
válasz
kemcso #86060 üzenetére
Igen. Rendes meghajtással sem lesz basshead füles, nem is igazán nő meg tőle a mennyisége, de a minősége, mélysége, hatása jelentősen nő.
Odafigyelős, nyugis zenehallgatásra nagyon jó, utcára én nem találtam jónak.
Oda mélyben erős füles kell, és nem is szükséges a magas hangminőség. -
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #86054 üzenetére
"Persze csak kiakadok néha mikor, azt olvasom mondjuk hogy a p1-nek nincs basszusa. Hogy milye nincs ?? Miért nincs ? Érted."
Ne akadj ki, van neki, és nagyon szép!
A Blont hallgatom pár hete, és tegnap visszatettem a fülembe a P1-et, nagy megkönnyebbülés volt. Ez egy csoda q-nagy csoda nekem, még mindig.
A saját fülednek higgy, ne hallgass mendemondákra! -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86052 üzenetére
Persze csak kiakadok néha mikor, azt olvasom mondjuk hogy a p1-nek nincs basszusa. Hogy milye nincs ?? Miért nincs ? Érted. Amúgy meg pár hónapja nem gondoltam volna hogy ilyen vihar lesz a fülemben mint mostanában és ezek is pár 1000 Ft os cuccok amiket én használok. Végülis belefér hogy egy-két zeneszámban annyira élesek a magasak hogy majd kivágja dobhártyámat. Fogjuk rá hogy azért , mert jól követi a füles a zene keverési hibáit
eszembe jut néha egy régebbi hozzászólásod, ami valami olyasmi volt hogy, a mediamarktban és a euronicsben kapható fülhallgatókat nem kell bolygatni, ott kell hagyni a helyükön
Valamelyik nap ennek[link] egy 60000-es változata volt a fülemben. Oké hogy bluetoothos, de komolyan mondom a 2700 forintos qkz vk4 felmossa vele a padlót simán.
Nem elégedetlenkedek, csak ùgy mondtam hogy nehéz olyat találni ami mindenben klappol az árához képest, vagy esetleg azon túl -
kecstama
tag
válasz
laleeee #86049 üzenetére
Szerintem nagyon jó,
A mélyei kifejezetten megleptek. Van bőven belőle, de még nem az a búgó kategória. Hozzáértőbb nyelven "feszesek".
Elektronikus zenéhez nagyon illik, de a kedvenc rock/punkosabb albumaim mellett sem vérzik el.
Magasai nem érik el az álatam kedvelt Audio-Tecnika szintet de ettől függetleül elég jók.
Közép/Ének szintén jó, nincs elnyomva a magas vagy a mélyek által.
Kényelem szempontjából is jó, még hozzá kell szoknom de nem zavar, ellenék vele egy egész napot.
A gyári tokja viszont elég érdekes, "lapos tojás", viszont ez is fém és belül szivacsozott, szóval mégha a dizájnt el is rontották (szerintem) a minőséggel nem spóroltak
Mindent összetéve szerintem jó vétel. Legalábbis amennyiért vettem
Most egy Cambridge Dacmagic XS hatja, egy jobb dac/amp biztos sokat dobna a hangon, ilyenkor sajnálom hogy eladtam az Canamp kombómat
Majd ha sikerül összeszednem egy Oppo HA2-t vagy hasonló kategóriájú hordozható dac/amp-ot lehet újra írok egy véleményt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
kecstama #86042 üzenetére
Költeni akarsz, vagy spórolni, mit válaszoljunk?
Amúgy fülesfüggő, van, ami csak az extra teljesítményéből profitál, más meg nagyon sokat javul a teljesen szétválasztott üzemben. A P1 inkább az első, jobban szól unbalanced 1W fölötti csöves cuccokon, a Legacy 3 meg extrémen sokat javul térérzetben. Pusztán hangzásban nincs különbség, sztereó térben nagy.
A Blonnak meg mindegy, pont ugyanúgy szól unbalancedről is. -
-NoVa-
veterán
válasz
Kékes525 #86043 üzenetére
Ha nincs túl nagy füled, akkor utcára a ThieAudio Legacy 3 csodálatosan hozza ezt mintkét dipswitchet felkapcsolva. Kár EQ-val bohóckodni, ha lehet elektronikával is
.
Izolációban nálam eddig a legjobb, de ez fülméret és formafüggő, dícsérik elegen. Ízlés szerint lehet az árat feltolni a 120$-os alaptól 200 fölé is, de annyiért már küldesz füllenyomatot és személyre szabott CIEM-et kapsz, szóval ezzel sem feszegetem túl az összeghatárt. Aztán majd a többiek is bedobnak más tippeket. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Kis update, hogy múltkori kérdésem nyomán egy fórumtárstól vettem Final audio szilikon tipeket.
A jó hír, hogy tényleg tökéletesen illeszkedik, szerintem ehhez kell a puhább külső anyag. A rossz, hogy a B&O E8 ennek ellenére nem szól jól vele, idegesítő, magastúlsúlyos. Úgyhogy keresgélek valami szélesebbet.Másik: Alis Trn ezüstözött rézkábel megjött, egyik oldal nem szólt. Rendesek voltak, küldtek újat, gyors szállítás pickpack pontra.
A minőség szerintem nagyon jó, a másiknál szerintem forrasztási gond lehetett. A csatlakozók nagyon masszívan mennek a helyükre, jól néz ki, jó is a hang, úgyhogy ennyiért nekem ez szuper (Shure SE530). -
Kékes525
félisten
válasz
-NoVa- #86041 üzenetére
50-60-as évek rock és beat, blues-rock, blues, jazz. A mostani RHA MA750i-füllhallgatómnál egyértelműen jobbat szeretnék. A FiiO BTR5-el már elég szépen szól, sokkal jobban, mint a Galaxy S9 plusszal, azonban még lehetne csiszolni rajta. Ja és utcára kellene, erős zajban is használnám. A meleg hangzást kedvelem, szeretem a mély és magas kiemelését, maximum 100 ezer forint értékig. Nem tudom, mennyire lényeges a mély és magas kiemelését a fülestől várni, mert szoftveresen is be lehet állítani.
-
kecstama
tag
Amúgy mennyire számít a balanced minőség terén?
Megéri kiadni 5-6 ezret a kábelre + még a dacra ami tudja is? -
-NoVa-
veterán
válasz
Kékes525 #86039 üzenetére
Mert a méret az csak egy szabvány, aztán hogy hány lábon mit csinál, az más. Van unbalanced 2.5mm is pár cuccon, főleg régi mp3 lejátszók szerették ezzel szivatni a népet. Fülesből meg extrém a választék, bármi MMCX vagy 2 pin csatlakozással fogad balanced kábelt is. Veszel egy 26$-os Blon BL03-at, duplázod az árát egy kábellel, kész is vagy aprópénzből. Valami zenei célirányt esetleg írj, akkor már lehet árat és minőséget emelni.
-
Kékes525
félisten
válasz
lapalapa #86036 üzenetére
Milyen fülest tudnál erre (2.5-ös jack-est) javasolni, maximum 100 ezer forintig?
Ilyeneket látva gondoltam erre: [Ugreen AUX 2.5 mm jack-ből 3.5 mm jack-é átalakító] Bocs srácok, nem értek hozzá, nézzétek el, ha hülyeségeket írok.
-
stickrs
senior tag
Hello. Egy sennheiser cx300-at használok Sony SBH50 bluetooth vevőjével, de sajnos az egyik oldala néha szól, néha nem.
Az elképzelés, hogy FiiO BTR5 + egy jobb fülhallgató, sok méllyel ( 90%-ban technot hallgatok)...de nemtudom mi lenne a megfelelő, ebben kellene segítség. Ár max 120eur, esetleg ha tényleg sokkal jobbakat lehet venni 20-30eu-val többért, akkor az még nem gond. Jabra elite 65t-m is volt közben, de az sport közben kiesett mindig a fülemből, szóval inkább maradok a kábeleseknél. -
lapalapa
senior tag
válasz
Kékes525 #86032 üzenetére
Lefordítom a válaszokat: 3 pólusból (3.5) nem tudsz átalakítóval 4 pólust (2.5) csinálni.
Fordítva menne, vagyis 4 pólusból tudsz 3-at csinálni átalakítóval, ilyenkor 2-t összezár az átalakító (föld).
Tehát szimmetrikus (4 pólusú) csatlakozóba csak szimmetrikus kábellel tudsz csatlakozni (új kábel kell)
Vagy aszimmetrikus csatlakozó (3 pólusú, 3.5) levág, szimmetrikus (4 pólusú, 2.5) csatlakozó felforraszt, ha egyébként a csatlakozóba minimum 4 szál kábel megy. -
Kékes525
félisten
Milyen adaptert tudnátok javasolni a Fiio BTR5 2.5 -ös kimeneteléhez, hogy egy 3.5-ös fülhallgatót (RHA MA750i) dughassak rá. Ki szeretném próbálni úgy is.
-
preludium975
tag
Hali, utazáshoz keresek IEM füllhallgatót. Zenéből leginkább progrockot szoktam hallgatni, karakterisztikailag kiegyenlített, illetve egy nagyon picit mélykiemelt hangot keresek, mint pl. egy Sennheiser HD 58X. Kábelvezetést és kialakítást tekintve mindkettőből a hagyományos megoldás érdekel, mikrofon fontos, hogy ne legyen. Egy iFi Micro iDSD hajtaná a fülest. Újonnan vásárolnék, és max 20-25 ezer forintot költenék rá. Előre is köszi a javaslatokat.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok eljött az ideje hogy lecseréljem a Soundmagic E10 fülhallgatóm, nagyon megvoltam vele elégedve, csak egy kicsit leharcolt lett szegény.
Nem tudom most milyen lehetőségeim vannak ezt a fülest azt hiszem 8éve vettem kb.
Fontos szempont lehet hogy elektronikus zenét hallgatok, viszont elég nagy zajban dolgozom így szeretném ha hangos lenne így elnyomná a külső zajokat illetve a nagy basszus se hátrány
A maximum rászánt összeg 20ezer forint lenne. -
monti0222w
addikt
válasz
laleeee #86025 üzenetére
Az AF 160 felfelé mind zenészeknek is ajánlott studió monitor, mégis az én véleményem szerint a legjobbak között vannak, bàr az 1120-t nem hallottam, de a 180 nagyon ütős hangban az összképet nézve, kielégitené az itt lakó topictársak többségét, ami a visszatartó erő az ár!
-
szuzso
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok ugyanabban az árkategóriában (kb 7-8k)?
Xiaomi Mi Pro 2
Xiaomi Hybrid Pro 2
Jelenleg az utóbbi az utóbbi a nyerő nálam. Szerintetek?
Zenében abszolút mindenevő vagyok. -
kecstama
tag
válasz
funkmester #86022 üzenetére
Sziasztok!
Füleseket néztem 20-30 max35 körül, legfőképpen "IEM"-eket, cserélhető kábellel (Eddigi fülhallgatóim mind a kábelnél vesztel el, a mostani is kontaktos.)
Kettőt találtam ami jónak tűnt nekem:
Fender IEM Nine, Macie MP120.
Nem igazán mélyültem bele, csak úgy ránézésre tűntek ezek jónak.
Nem feltétlen akarom a "legdurvábbat", a lényeg hogy jó legyen, felőlem lehet 20 körül is.Most egy Tinhifi T1 van, azt váltaná.
-
funkmester
aktív tag
a hifiman re600 es a vsonic gr07 eloadas modjaban mik a kulonbsegek? mikent kozvetitik a zenet? hangszinpadot festnek? szolnak fejben stb...
-
fericske
addikt
Sokféle illeszték van ami nem kompatibilis minden fülessel.
Szóval tudni kellene, hogy milyen füleshez, de legalábbis a vetőcső átmérője kellene.
Formára is változatosak ezek az illesztékek. Lehet, hogy egyik féléből XS méret lesz jó, másikból M.
Egyébként többnyire S, M, L méreteket jelölnek meg. -
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Honnan lehet szerzni külön XS méretű gumiharangot? Sajnos kicsi a fülnyílásom és kényelmetlenek a gyári megoldások... Ebeyen esetleg?
-
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86013 üzenetére
Egy peak-et így eltolni elég meleg....most nem írom le pontosan miért, de max csőhosszal lehetne, viszont az is brutális mértékben kellene mondjuk növekedjen....végeztem erre kísérleteket...
A függőleges irány más tészta, az tiszta sor, még ha egy kondenzátor értéket változtat meg akkor is....de ahol akkora völgy volt, ott nem lehet hegy és fordítva...tehát vagy a reference plate-et nem találta el egyik esetben, vagy én nem tudok valamit... -
-NoVa-
veterán
Szavakban leírni emlékezetből nehéz (vagy könnyű szarul megfogalmazni), vizuálisan meg másoknál egyértelmű, de legalább valódi hallható eltérés:
Nem csillagászati, de eltérés. Az a 6k-s különbség meg abszolút nem látszott a másik grafikonján, ami vagy a bejáratás alatt jön elő, vagy mérési hiba.
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86008 üzenetére
Csak a csatolójáról írt (az az IEC711 klón) gyanítom a mikrofonja sem különb, mert ott lehet a kutya elásva....ettől függetlenül mérhet normális dolgokat...
Semmilyen kapcsoló nem tol el horizontális irányban semmit (ahogy írtad 500 Hz-zel) legfeljebb vertikálisan látszhatna (pl egy peak-et megemel, vagy lejjebb visz)....alapvetően egy kapcsolás max egy másik első vagy másodrendű váltó egyik elemét változtatja meg (rezisztort, vagy kapacitort) ezért kizárólag annyit tud tenni....magát a freki menet egyes kiugrásainak helyét nem változtathatja meg, tehát az adott armatúra karakterisztikáját nem tudja kezelni eképp, max az egymáshoz viszonyított helyzetüket ...
Ennél persze többet várna az ember egy kapcsolástól, itt lehet a kutya elásva, vagyis a mikrofonja nem pressure field, tehát biznyos fokig érzéketlen... -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #86007 üzenetére
A lerása alapján kibontotta, nyersen meghallgatta 1-2 órát a default tipekkel, és reviewt írt róla, aztán next. Más magyarázata nincs a lassú basszusra meg mesterséges középre panaszkodásnak, hacsak nem előtte valami extrém high-end 10x-es árú cucc volt a fülében. A mérései is furák, a kettes kapcsoló a 8K-s treble peaket eleve eltolja vagy 500Hz-el, ami az ő grafikonjain egyáltalán nem látszik. Igaz, leírja, hogy pontosan milyen típusú kalibrált mikrofon... klónjával... készítette a méréseket.
Amúgy meg az a technikás, ami képes tiszta dinamikus hangokat jól leadni, nem elgyengülten, nem eltúlozva, egyszerre többfélét. Taps, üvegcsörömpölés, ének, miközben szól sok más hangszer, és mindez egyszerre, nem egymás kárára, nem eltúlozva. Ha sziszeg az énekhang, meg csattannak a magasak, vagy dübörög a basszus ott, ahol nem kéne lennie, az már nem jó. Ha halkan hallgatva már egybefolynak azok, amik hangosan még nem, az sem az igazi, aztán van rengeteg fokozata.
Azt viszont fenntartom, ha a QKZ-nél több basszust keresel, nagyon nem ezt akarod
-
laleeee
őstag
Mit jelent az hogy technikás egy iem ? Itt azt hiányolja egy tesztelő [link]
-
törölt tag
Ebbol a harombol melyik lenne a legjobb valasztas ? (Mindenfele zenet hallgatok, egy Meizu Hifi Pro Daccal hasznalnam)
iTech ProStereo L1
SoundMagic E11c
SoundMagic E50 -
-NoVa-
veterán
válasz
BLUE TORNADO #86002 üzenetére
Ezesetben Soundmagic E10C az általánosan ajánlott.
-
balbla
tag
Köszönöm a segítséget. ma elmegyek és megveszem a btr5-öt
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- Call of Duty: United Offensive
- Linux kezdőknek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3000 Micro!
- Eladó GAMER Konfig I9-12900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX3080 10GB!
- Eladó GAMER konfig! I5-13400F 512B SSD 16GB DDR5 RX6700XT 12GB!
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max