Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #60696 üzenetére
Közben találtam említést róla a fórumban, de nem túl sokat.
Igazából az érdekelne, hogy mennyire kemények, szimpla szilikon haranghoz képest? -
K1LLMy53Lf
senior tag
én próbáltam őket (még a monster inspiration iem "incidenskor"). Nekem nagyon nem jöttek be ezek a szilikonnal "tömített" illesztékek... már nem tudom mi volt vele, de az összes közül a foam illsztékei (ha minden igaz, innen a fehér színű) tetszettek (15pár, különböző fajta illesztéket adtak a füleshez)
-
vicze
félisten
Ilyen Monster Gel harangot próbált már esetleg valaki?
-
Simi-San
tag
Szevasztok,
Rebdeltem poénból egy KZ ED9-t nem kicsit mosolyogtatott meg ennyi pénzért, csak ajánlani tudom!
Eléggé mélysúlyos de a közepek és a magasak is helyükön vannak, abszolút nem érzem elnyomotnak őket a mély mellett. -
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #60687 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van Sony esetében, különben nem lenne több fülesük is ajánlott. Van ami nem sikerül jól, ez minden gyártóval megesik.
-
zzola
titán
Köszönöm srácok a segítséget! Végül megrendeltem a Xiaomi Hybrid-et...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
holozis_HUN #60686 üzenetére
ez szimplán azért van, mert a Sony esetében (ahogy sok, másik, ismert márka esetén is) van egy név és mögötte egy iszonyatosan nagy marketing
Nem azt mondom, hogy minden termékük ezeknek a gyártóknak szemét, viszont az eladási ár 70%+ részét ez teszi ki
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kemcso #60681 üzenetére
Pedig a Sonyról mindenki azt gondolja, hogy micsoda multimédiás eszközöket készít (kamera, mikrofon, hangszóró, headset, füles stb stb) és már sok embertől hallottam, hogy nem igazán jók
Z3 mondjuk nekem nagyon bejön, és a hozzá kapott headset is. De szerintem a Sony cuccok a magasabb árkategóriákban jók.
-
zzola
titán
válasz
kemcso #60681 üzenetére
Köszi! Egyébként vájtfülű vagyok, de most magas összegért nem tudok vásárolni. Olvastam visszább, hogy elektronikus zenére pont a Xiaomi Hybridet ajánlották (az még beleférne a keretbe), szemezek még a Pistol 3-mal és a KZ ED9-cel. Külföldi forrásból szerezném be, aliexpress, banggod, garbest....
-
balazs1022
őstag
Aham, root kell hozzá. A PBMC mappings meg egy xposed modul. Külön kell letölteni. Itt minden gombhoz több funkciót lehet hozzáadni. Nekem alapból nem reagált egy headset gombra sem. De ezzel minden működik.
pl.:
- hang fel: hangerő
- hang fel hosszan nyomva: előző zene- hang le: hangerő
- hang le hosszan nyomva: kövi zeneamúgy ez semmi, mert nagyon sok Beállítási lehetőség van. Nekem annyi is elég, amit fent említettem
-
válasz
trident1 #60678 üzenetére
A Sony-t ne, az elég szar. A TDK-kat nem ismerem, valszeg azok se jók, de azokról legalább nem tudom biztosra, hogy ne
(#60676) Zolar olcsósági világbajnokok egyike a Piston 3 Dazzle, és nem lesz gond a gombokkal sem mivel csak 1 van
Fölfele piston 3 youth, piston 3 hybrid...
-
zzola
titán
válasz
balazs1022 #60679 üzenetére
Xposed-hez root kell (?), a másikat meg nem ismerem...
-
trident1
tag
Sziasztok!
T-mobile-os kuponomat szeretném ellőni egy fülhalgatóra.
Szerintetek melyiket válasszam:TDK BASS BOOST MC300 ACÉL FÜLHALLGATÓ
SONY MDR-EX110AP FÜLHALLGATÓ HEADSET
TDK SIE20 FÜLHALLGATÓ
TDK EB120 FÜLHALLGATÓ
SONY MDR-EX110AP FÜLHALLGATÓ HEADSET
TDK IP150 FÜLHALLGATÓ
TDK SIE30 FÜLHALLGATÓTudom hogy nem nagy szám de valamit választani kellene.
-
zzola
titán
Üdv!
Huawei P8-hoz szeretnék vásárolni egy fülhallgatót-a gyári elég gagyi! Olyat szeretnék, amin a gombok is működnek (hangerő/hívás fogadás), főként elektronikus zenét hallgatok (vocal és progressive trance, inkább az utóbbit). Az sem baj, ha sportolásra alkalmatos lenne, az ár minél olcsóbb!
Tudnátok javasolni valamit, vagy válasszak az ajánlottak közül? -
holozis_HUN
addikt
Milyen illesztékek a legjobbak? Szivacs, szilikon, gumi? Hangszigetelés és kényelem szempontjából? Úgy tudom, ha szivacsos az illeszték, akkor nincs driver flex....
-
elszakadt a fischer dba02 harangja.
mit tudtok ajánlani, ami itthon is beszerezhető? annyira nincs most kedvem a 10 usd-s gyárit 20 usd postáért ideszállíttatni.
-
törölt tag
HDS1 nek cserélhetőek a füldugói? Ha nem akkor nem rendelnék hozzá + dugókat.
-
Cavalera
tag
Helló, elromlott a telefonhoz a fülesem, ezért szeretnék venni egyet. Na de milyet? Olcsóskodok, ezért 2500-3000 forintnál többet nem szeretnék rá többet költeni. Ezen az áron mi a top? A leglényegesebb szempont, hogy ne recsegjen, illetve legyen minél hangosabb, mert a telefonom nem igazán az. Ja, és mindenképpen hallójáratos kéne. A tippeket előre is köszönöm!
-
|AP|
veterán
Piston 3, vagy Xiaomi Hybrid, ha eddig Sennheiser CX II-t használtam?
Azt hiszem ezek után bejönne nekem a Hybrid több mélye. -
törölt tag
-
sfbalazs
tag
Szerintetek 5,6 dollárért jó vétel? huawei honor am12
-
holozis_HUN
addikt
Uhh ez a Sony MH-750... Egy frekvencián recseg... Az igen...
-
Mike81
senior tag
válasz
holozis_HUN #60653 üzenetére
Köszi a választ😉
-
Mike81
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Esedékes lenne a füles cseréje. Eddig egy Samsung S2 fülesét használtam. Mert mérföldekkel jobb mint az Lg, telefon mellé csomagolt Quad Beat okosságai.
Szemezgetek a Xiaomi Piston 2 vagy 3-as szériával, csak nem tudom melyik lenne a jobb választás. Főleg elekronikus zenéket hallgatnék rajta(deep&tech house breakbeat). Ezek fügvényében melyik lenne a jobb?Mennyire strapabírók ezek, mert találtam pár commentet amik arról szólnak, hogy pár hónap allatt bedöglött a füles. Elsődleges szempont hogy itthon is beszerezhető legyen. -
BigBlackDog
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #60649 üzenetére
Ment pü.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BigBlackDog #60648 üzenetére
msi p45 platinum alaplap van és integrált hangkártya van, 2.1 szépen szól
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #60647 üzenetére
Szerintem a géppel van a gond. Minden hangerőcsúszkának az ura vagy (lejátszóprogram, windows)? Milyen hangkártyát, lejátszót használsz?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BigBlackDog #60646 üzenetére
audio-technica ckl-202 telefonon egész jól szól, de gépen rettenetesen halk, reméltem, hogy nem kell hozzá már semmit sem venni :s
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #60645 üzenetére
Milyen fülhallgató ez? Igen, léteznek fül/fejhallgató erősítők, amitől "hangosabb" lesz.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
gépen hogy tudom hangosan hallgatni a fülhallgatót, mert elég halk.. kell hozzá valami mini erősítő, vagy mi?
-
gbela
senior tag
válasz
BigBlackDog #60641 üzenetére
Köszi a választ, akkor lehet megnézem még ezt a kinai vetőcsőcserélőset. Ez csak meló közben youtube-ról hallgatós, szóval nem kell hi-end, csak vmi vsd szintű (hangban).
-
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #60641 üzenetére
Yamaha EPH-M200 még, de az is jóval drágább, meg a hangja...
-
gbela
senior tag
Elhalkult a VSD1-em jobb oldala, szóval kell valami replacement.
Ami most érdekelne (mert ebben nagyon imádtam), az az állítható a vetőcső. Mely más, hasonló árkategóriás füles tudja ezt? Nem nagyon láttam ilyet, bár nem is vagyok annyira otthon a témában, mindig csak akkor ásom bele magam amikor kell. -
törölt tag
válasz
balazs1022 #60637 üzenetére
A szerelés a legkevesebb. Amúgy sem értek hozzá, ennyi pénzért legfeljebb kivágom az ablakon ha bekakil.
Igazából Piston 3-at akartam rendelni, de eléggé felment az ára és így már majd' 2x annyiba kerül mint a HDS1.
A HDS1-nek cserélhetőek a füldugói?
És engem is érdekelne a HDS1 vs.hangerő dolog...
-
válasz
#76385920 #60635 üzenetére
HDS1 vagy az új S3
a többi KZ inkább erős közepes szerintem@Bodz: ma ment egy kicsit a fülemben a Plextone S50, és továbbra sem vagyok elájulva tőle, de úgy, hogy nem a telefonon keresztül hallgatom, hanem az Oppo-ról, úgy egész szépen megjött a basszus és a magasak is előbújtak. Olyan, mintha "kitisztult" volna, mert telefonról olyan mintha egy hatalmas vödörben szólna, több réteg vászon mögül. Olyan, mint egy régi Sokol rádió. Lehet kell neki egy kis erősítés? Az durva lenne, mert egy 2 ezres fülesről van szó
mindenesetre az iPhone-omról se magasa, se mélye nincs, végtelenül fátyolos és elmosott a hangja. Az a kevés mély ami van, az is inkább csak üresen puffog nincs enne semmi erő vagy test. Átkötve az erősítőre (low gain, no bassboost) tisztul a kép, de a túlzott hangerőt nem szereti, pedig ránézésre elég nagy a driver nem olyan micro mint mondjuk a HDS1 ami roppant rosszul reagál a hangerőre. Ha az Oppo-n bekapcsolom a Bass+ funkciót, akkor kicsit teltebb hangja lesz, de mélyekből nem lesz több, vagy erősebb. (vannak olyan dalok, ahol szinte észrevehetetlen a Bass+ funkció hatása, ilyen még nem b@sztam
)
A zenék amiket többször hallgatok ilyen esetekben:
- Rúzsa Magdolna: Egyszer (Live), Dalok húrokra és fúvósokra album - női énekhang, akusztikus gitár, hegedű, szaxofon
- James Arthur: Impossible (Acoustic), James Arthur Deluxe album - férfi énekhang, akusztikus gitár
- Steve'n'Seagulls: Thunderstruck, Farm Machine album - bendzsó, nagybőgő, harmonika
- Slash (feat. Myles Kennedy): Automatic Overdrive, World on fire album - rock zene, elektromos gitár, dobok, cintányér és Myles Kennedy fura énekhangja
- R.Kelly: Fiesta (Remix), The R in the R&B Collection vol.1 album - rap zene, basszus, szub-basszus
- Dire Straits: Sultans of Swing, The Very Best of Dire Straits album -
törölt tag
Nem tudom eldönteni melyiket vegyem...
ED2, HDS1, ED4 közt vacilálok.
Főleg Rock, Grunge (Motörhead, Foo Fighters, Guns, Slash, stb...)
-
törölt tag
A KZ fülesek milyen csomagolásban érkeznek? Van valami tok hozzájuk?
-
|AP|
veterán
jelenleg egy elég régi Sennheiser CX300 II-t használok. Teljesen elégedett vagyok vele, a minőséggel is, a hangjával is, de tényleg olyan régi már, hogy lassan érik egy csere.
Az új fülesnél nem ártana, ha mikrofonos lenne, hozza hangban legalább azt a szintet, mint az előd, és amit még nagyon szeretek a CX300-ban, az az aszimmetrikus kialakítás.
Elolvastam az összefoglalót, a Piston3 és a Soundmagic E10 lenne a nyerő ár és tudás alapján, de mindkettő szimmetrikus kialakítású. Annyira megszoktam már, hogy hátul átvezetve a nyakamba tudom venni a fülest, hogy erről nehezen mondanék le.
Aszimmetrikus kialakítással 10-15k körül van ajánlott vétel? -
holozis_HUN
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #60618 üzenetére
Dettó, egy HDS1-gyet tesztelnék
-
sch_a
addikt
Hello!
Múlthéten megjött a KZ HDS1-em. Itt olvastam a tippet valakitől, még novemberben.
Hát köszi szépen, bárki is osztotta meg, ~2000 Ft-ért ajándék volt. Gyönyörűen szól! -
válasz
holozis_HUN #60612 üzenetére
csak HDS1 van, a Hibridet nem vettem meg mert azt mondják elég sötét a hangzása.
-
válasz
K1LLMy53Lf #60611 üzenetére
tőlem aztán persze
-
darvinya
titán
Csináltam egy 20Hz-20khz-ig tartó szinuszos tesztet 2 fülhallgatóval:
1. Panasonic HS6 20Hz-12.5kHz-ig hallottam
2. KZ ATE 30Hz-16.5kHz-ig hallottamViszont voltak tartományok mind2 esetben, ahol le kellett vennem 50%-os hangerőt, mert bántotta volna nagyon.
1. 70Hz-6kHz
2. 700Hz-10kHz -
mielőtt eladom az összes kínait, mi lenne, ha körbemenne pár tagon, és mindenki a saját csöndjében meghallgatná amelyik tetszik és leírná a véleményét?
"csak" annyit kellene áldozni, hogy mindenki fizeti a postát? vagy a pestiekkel találkoznék?
(és remélhetőleg mindet visszakapnám a végén)
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #60606 üzenetére
Ja igen el is felejtettem, NC31 tesztelve.
Utolsó előtti sorban ültem szóval egyik leghangosabb hely, és hát sokkal, de sokkal nyugisabb volt az út. Nem kellett a filmet hangosra tekerjem, hogy halljak valamit. Maradt valamennyi zúgás + fehérzaj, de sokkal elviselhetőbb mértékű lett. Nem egy Bose, de mindenképp használni fogom nagyban növeli a komfort érzetet, hogy -3óra zúgás. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kemcso #60602 üzenetére
Még az 1000$-os fejes is nagyon foghúzás lenne, lehet, hogy abból is keresek valami olcsóbbat
vicze1: Nem tudom, ezeket az A-kat nem nézegettem eddig, de most ránézve szerintem még talán az A1 lehetne, de az is túl hosszúkás, kilóg nagyon a fülből -> nem lehet rá sapkát húzni normálisan. Már az XBA2 is eléggé kilógott ahhoz, hogy ez problémás legyen.
Az új Dunuk érdekesek lehetne, de ezek már elég nyomott árak, amiket mondok, az átlag efelett van jóval. -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #60602 üzenetére
Igen...rájött...de fejes fronton is felléphetnek folyamatok, eszkalálódhat egy párosítás utáni nem megfelelő állapot (nem elsősorban S-re értem).... úgy látom
Bizonyos ponton túl ez a láncolat nem áll meg, ha füles, ha fejes a kiválasztott célszerszám...
Egyébként van 500 alatt is elfogadható minőség, ráadásul kis kontinensünkön késziti lengyel barátunk...
Egyébként ha csináltatna egy egyéni illesztéket az izolációt kilőhetné...a kényelemről nem tudok beszélni, mert előfordulhat hogy másképp éli meg...hangminőségben biztosan állíthatom hogy hozna az egyéni illleszték...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- A rend őrei
- Elite: Dangerous
- Path of Exile (ARPG)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Am4 félkonfig
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest