Hirdetés
- Apple MacBook
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
válasz
ponti_ak #4073 üzenetére
Igaz, ez a Sony MDR-EX700LP már a drága fülesek kategóriába sorolható, de legalább van itt egy kis szemléltető ábra, hogy hogyan is néz ki egymás mellett az átlag 9mm-es meghajtóegység és a 16mm-es
(kattints a specifications-re)
Azt ne mondd, hogy nem lesz köztük különbség a nagyobbik javára, ha meghallgatod.
-
ponti_ak
addikt
válasz
dieversity #4096 üzenetére
Első benyomásaim:
- gyanúsan olcsó: egy próbát talán megérhet, de szerintem inkább ne. Hama-nál talán jobb.
- nyakbaakaszós kivitelű, ráadásul fehér: nem szeretem, és csak kisméretű mutogatnivaló DAP-hoz jó
- bumszli a kivitele, bár pozitívum(?) a hangerőszabi és a kábelrendező(?)Márkáról: ilyen márkájú, hagyományos fülest csomagoltak régebben az iAudio lejátszókhoz (2,5 éve a G3-hoz egy "Cresyn Axe"volt, ami Sennheiser mx alsó kategóriás példányaihoz hasonló hangzást tudott, már amikor a fülemben volt, mert azt a típust elefántoknak tervezték..)
-
dieversity
csendes tag
Sziasztok!
Ezekhez a fülhallgatókhoz mit szóltok?
Ismeri valaki őket?
Nekem cx-300 asom van már mmásfél éve és nagyon megvagyok vele elégedve.
Csak úgy kíváncsiságból kérdezem van valakinek tapasztalata ezekkel a fülhallgatókkal vagy ismeri valalki egyáltalán ezt a márkát?
[link]Köszi!
-
benny23
tag
válasz
zeorsdfd #4088 üzenetére
Tény, hogy annyira nem zár jól mint a cx300!
Tehát, ha a cx300 100%osan zár akkor az EX082 85%!
Ha meg olyan nagy a zaj, akkor feljebb lehet tekerni a hangerőt!
Csak azt tudom mondani, hogy ha nem olyan fontos a hangminőség, akkor vegyél cx300at!
Sajnos én elég kényes vagyok ezen a téren és a cx300al nem volt élvezhető a zenehallgatás! -
Peat;)
veterán
válasz
zeorsdfd #4088 üzenetére
Hév, Metro (magyar version-ök) meg ilyen helyeken nekem a cx300 sokkalta jobban bejön. Az ex-082 nemcsak kifele de befele sem szigetel annyira. Félúton van kb a hagyományos és a teljesen fülbedugós fülesek között. Üres szobában pedig valóban sokkalta telítettebb a hangja, a magasak és a sztereo hangok nagyon szépen elkülönülnek, a mély pedig megfelelő. Tömegközlekedésen a mély eléggé eltűnik, a magas persze megmarad utána hangosítással, de míg 14-15-ös hangerővel is használtam a sony-t addig a cx300-at 10-11-essel hallgatom. Viszont az alapzajjal rendelkező lejátszóknál az ex082-esmél alig van alapzaj, míg a cx300-nél sokkalta nagyobb. Tömegközlekedésen persze nem hallható alapzaj, de üres halk szobában nagyon illúzió romboló hatású. Ha a te lejátszódnak nincs alapzaja akkor egyértelmű hogy cx300, ha van akkor ott vagy ahol én voltam, ha hangos helyen hallgatsz többet zenét akkor cx ha halk helyen akkor ex
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
Macilaci457 #4091 üzenetére
Na igen, ez az Etymotic elég durva, csakhát az ára, ugye.
Várok még asszem, sőt összecelluxozom a kontakthibás MDR-EX71-esemet -
BloodyEddie
őstag
Ismételném magam:
Sennheiser MX 55ől tudtok valamit? Én csak arra jöttem rá h nehéz beszerezni..
-
Macilaci457
őstag
válasz
zeorsdfd #4088 üzenetére
Csak némi támpont képpen, komolyzenére normális intraaurális füles (IEM) az Erymotic er4, ami kifelé 40dB-t csillapít, és ezzel kiemelkedik a többi IEM közül is. De a hangzásért cserébe €173,95 -t kell fizetni!
Magyarán szólva, egy rendes IEM ennyibe kerül, amivel mindenki azt próbálja kiszűrni melyik a kevésbé sz@r 10ezer forintért, az az alsó kategória. Ezek után mérlegelj.
Ez alatt csak kompromisszumokat találsz, e-fölött viszont nem biztos, hogy sokkal jobban szól ami drágább. -
macikos
addikt
Nekem tetszene a CX300, ha (ahogy írjátok) nem lenne gyenge a magas hangok tekintetében. Éppen emiatt a hibája miatt nem értem, hogy hogyan lehet az egyik legsikeresebb fülhallgató. Erre mindenki azt válaszolja, hogy "tuc-tuc" zenéhez van. Na és?
Egyébként CX400-al is ez a helyzet?
-
BloodRay
veterán
válasz
zeorsdfd #4088 üzenetére
Szerintem elég jól zár a Sony, engem párszor már majdnem elütöttek vele és akkor mi lenne ha tökéletesen kizárna mindent...
Egyébként én is a városban mászkálva illetve buszon szoktam hallgatni fele hangerőn a Clip-en.
De pontosabb választ benny tudna adni, ő össze tudja hasonlítani a kettőt. -
zeorsdfd
senior tag
válasz
benny23 #4086 üzenetére
Az eddigiekből úgy tűnik, hogy egy csendes szobában az ex-082 lenyomja a cx-300-ast.
De mi a helyzet a 7-es buszon, csúcsidőben, úgy, hogy mögötted 2 részeg veszekszik, előtted meg iskolából hazajövő tinédzserek vihognak???
Ha ugyanis tényleg nem zár olyan jól, (mint ahogy ezt sok helyen lehet olvasni) akkor nekem cx-300 fele billen a mérleg.De még mindig senki nem írt a Philipsekről. Lehet, hogy is ez jelent valamit?
-
benny23
tag
Magamat idézném!
"A cx300-al hasonlítanám össze az EX082-t!
Halkabb, kevesebb basszus! De élmény vele zenét hallgatni!
Sokkal finomabbak a hangok, főleg a mély!
A magas az magas! A legfőbb problémám a cx300-al az volt, hogy a magasa ocsmány volt! Nem volt élvezhető a zene!
És van benne valami, amit nem tudok leírni! Belevisz a zenébe! Gyönyörű a hangzása!
Én zene terén mindenevő vagyok, kivéve a progresszív és hasonló tuc-tuc! Az igényes zenét szeretem! Szóval, azt nem tartom zenének, amit (szerintem) én is össze tudnék dobni néhány óra alatt fasttrackerrel! (ha ismered a progit)
Nagyon nem bántam meg a cx300-al ellentétben!
Ennyi pénzt (6,5k) simán megért!"BloodRay:
-
ponti_ak
addikt
válasz
zeorsdfd #4084 üzenetére
Értem. Az FL100 nem mai csirke, de van benne rendes EQ, és a pár teszt alapján amit olvastam, jó lehet egy megfelelő IEM-mel.
Csak azt nem tudom, hogy melyikkel. Várjuk meg, más mit szól hozzá..iAudio lejátszókkal (G3, D2, U3) próbáltam a cx300-ból komolyzenét kicsikarni, de 5-10 percnél nem bírtam tovább. Valahogy nem volt elég jó hangképe hozzá, vagy nem is tudom.
A beszűrődő zaj is elég nagy volt (metrón még a cx-szel is nagyon necces klasszikusokat hallgatni) így az EQ-val sem törpöltem annyit, inkább hagytam, és otthon elővettem a p(m)x-et, azzal már tetszett, amit hallottam.
-
ponti_ak
addikt
válasz
zeorsdfd #4082 üzenetére
Jaaj! Azt gondoltam, hogy nem egy bakelit-lemezjátszóhoz kell füles..
Ehh, akkor így kérdezem: milyen mp3-lejátszóhoz (márka, típusszám érdekelne) szeretnéd? Csak mert a nagyon érzékeny IEM-ek kihozzák az alapzajt is, nem csak a szép hangokat (lehet hogy tudtad ezt, de), ezért nem mindegy, mire kötöd.
Már azt hittem, agysebész vagy. De végülis a kettő hasonlít, hiszen a pszichológus is "a fejekben turkál"....
..bocs, szar poén volt.
-
ponti_ak
addikt
válasz
zeorsdfd #4079 üzenetére
Állítani lehet, (és néha kell is) de azt nem tudod minden lejátszón megfelelően megtenni, bár az igaz, hogy a legtöbb player-en van, de nem mindegyiknek lesz a kívánt hatása (illetve az EQ nem igazán helyettesíti a hangkeltő eszköz képességeit).
Tényleg, milyen DAP-hoz lenne?
Wernicke-area... hümm... Szabad kérdeznem, hogy honnan tudsz ilyeneket / mivel foglalkozol?
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
BloodRay #4078 üzenetére
Vajon nem lehet equalizerrel utánállítani a CX-300-asnak, merthogy utánaolvasva többen írták, hogy az EX-082-es nem szűri annyira a zajokat, márpedig nekem az nagyon fontos lenne (Wernicke-áreába dugós kell!)
-
ponti_ak
addikt
válasz
zeorsdfd #4076 üzenetére
Ha jól számolom, akkor komoly zene --> kell a zajszűrés --> IEM ("agybadugós") *
A cx300-at nem tudom ajánlani, mert szerintem a magas hangok hiánya nem teszi megfelelővé (és emiatt a Creative 630/635-öst, sem, az kb ugyanaz, mint a 300-as, a Philips-eket meg nem ismerem).. Mostanában a cx95-öst favorizálják, többen mondták hogy az jobb, de az meg pont most drágult, 15k Ex.Digital-ban..
Vannak sokkal jobb IEM-ek is ezeknél, de itthon csak ezek elérhetőek, és jóval drágábbak.
MOD:
* ...vagy marad a hagyományos fülhallgató, azok olcsóbbak, viszont ugrik a jó zajszűrés..
Fejhallgató nem jó? Bár azok megintcsak nem szigetelnek (Sennheiser p(m)x 100, KOSS Porta Pro).. illetve a Sennh,. p(m)x200-as igen, de az sem annyira, bár csak utcára (no busz/metró/villamos) elég lehet...cserébe nem annyira szép a hangzása - ez relatív, de a 100-asnál kicsit halványabb.. -
zeorsdfd
senior tag
Najó, akkor most egy ilyet:
Milyen fülhallgatót vegyek utcai, komolyzene-hallgatáshoz? 10000 alatt.
-
-
ponti_ak
addikt
válasz
zeorsdfd #4071 üzenetére
Szia,
szvsz biztos. Személy szerint 100x inkább hiszek a neten olvasható felhasználói tapasztalatoknak meg a független teszteknek, mint akármelyik termék-adatlapnak. Nem mondom hogy muszáj Neked is így tenned, és hinni sem kell nekünk, de ajánlott.MOD: szerintem tény az, ami bizonyított. Addig minden ilyen csak adat, a 13,5-es driver, meg a nagyobb térhangzás, stb is.
üdv.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
Macilaci457 #4067 üzenetére
Jaja, olvastam én, persze, de az, hogy "nem ad érdemi információt" az azt is jelentheti, hogy az adatlapon szereplő értékeknél jobb is lehet, nemde? Namindegy.
Szóval ki tud valamit ezekről a Philips-ekről? She9800 nem is kapható még?
És tényleg, mire jó a megnövelt (13,5 mm) hangzástér? Az pl. egy tény, nem lehet túlzás. -
macikos
addikt
válasz
zeorsdfd #4066 üzenetére
A tartománynál lehet, hogy túloznak, de ki tudja.... Az edigital-on elég sok pozitív véleményt írnak a Philipsekről.
Nekem most a hangszóró átmérő keltette fel az érdeklődésemet. Philips SHE8500-nak 10mm-es a hangszórója, írják is több helyen, hogy milyen jól szól. Ellenben SHE9700-nek 8,1mm, 9800-nak viszont 13,5mm!
Sennheisereknél meg nem írnak semmit a hangszóró átmérőről.
-
SOAD19
addikt
válasz
BloodyEddie #4063 üzenetére
-
BloodyEddie
őstag
közben találtam egy ilyet: Sennheiser MX 55. De van MX 55 street, vc, meg sima. Ezek mind különböznek? Ha igen, mennyiben?
-
macikos
addikt
Üdv!
Tényleg senkinek nincs tapasztalata Philips fülesekkel kapcsolatban? Nekem még évekkel ezelőtt volt egy Philips hordozható CD lejátszóm, ahoz nagyon jó fülhallgatót adtak. Persze ez már nem teljesen mérvadó, de az biztos, hogy nem gagyik a füleseik.
Ezt néztem ki: [link]Egyébként Sennheiser CX 300-ban mekkora átmérőjű a hangszóró? Van rajta hangerőszabályzó?
-
BloodyEddie
őstag
válasz
Macilaci457 #4059 üzenetére
Lehetőleg fülbedugós/tevős, de ha van nagyonjó fülreakasztós is, az is elmegy. Nagyrészt zenehallgatásra kellene (rock és hasonló) és psp-hez is használnám (játékok/filmek hangja). Jah és a 6-7ezer a végső határ, annál több nem biztos h lesz rá..
-
shteer
titán
válasz
BloodyEddie #4058 üzenetére
creative ep-630 épp belefér az árba
-
Macilaci457
őstag
válasz
BloodyEddie #4058 üzenetére
Milyenre gondoltál? Fülre akasztós, fülbetevős, fülbedugós?
Milyen zenéhez? -
BloodyEddie
őstag
üdv!
a közeljövőben tervezek fülest venni, max 6-7e ft értékben. fő hogy megbízható legyen, vagy sokáig garanciális, hoszzú távra kéne, és persze minél jobb hangminőséggel. sonyn vagy sennheiseren gondolkodom, de azon belül tippem sincs. mit ajánlotok? -
Toto2000
tag
válasz
Macilaci457 #4054 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót!
Semmi bajom azzal, hogy kiáll. Különleges, oszt jónapot.
az er4es több mint kétszer annyiba kerül, ennyit már nem érne meg nekem a dolog...
Az EQ állításával (hangsúlyozom, hogy i7-hez lesz) ugye kihozható azért ennyi pénzért ebből is valamilyen dögös bassz?
Nagyon hátra soroltad, pedig igen jó kritikákat olvastam róla.
Egyelőre mindent egybevetve még maradnék ennél. Szar csak nem lehet...
-
Viktor77
titán
válasz
Macilaci457 #4040 üzenetére
-
Macilaci457
őstag
válasz
Toto2000 #4053 üzenetére
Nem tudom láttad-e hogy néz ki fülben a super.fi sorozat bármelyik tagja...
Főleg szemből izgalmas. Az egyik fórumon azzal szoktak viccelődni, hogy olyan, mint ha bébirépák állnának ki a füledből. Ugyanis oldalra áll ki.Van egy videó hogy kell betenni rendesen, azon lehet röhögni.
Ez a kényelmi részéről. Amúgy aki ezt lenyeli, azt mondja egész jó.
Kényelemről inkább a Westone Shure és Jays modellek ismertek.A legjobban izoláló füles viszont az Etymotic er4... és jól is szól. Ha jól tudom 40dB-t csillapít a külső zajokból!
A basszust persze lehet emelni EQ-val, erre a legtöbb embernek szüksége is van, de a fuper.fi 3 valóban inkább lapos karakterisztikájú. Ilyen még a Shure e4c, Jays D-Jays, (q-Jays), Etymotic er6 és er4.
Ha ezt választod, hogy lapos karakterisztika és majd állítod ahogy neked tetszik (én ebben hiszek), akkor ezeket javasolnám.
Fő szempontok szerint szerint csökkenő correndben(szerintem):
Izoláció: Er4, ER6, sf.3
Kényelem: q-Jays, d-Jays, ER6, sf.3,
Hangminőség: ER4, q-Jays
Ár: q-Jays, Er4, d-Jays, Er6, sf.3Szóljatok, ha valaki nem ért egyet...
-
Toto2000
tag
válasz
Macilaci457 #4038 üzenetére
A hangminőségre utazom. Nagyon sok kritikát olvastam és meggyőztek. Ahogy láttam általában a Shure egy-két fülesével szokták összevetni, az talán jobb?
Az tetszik benne, hogy irdatlan sok decibelt szűr ki. Nekem ez nagyon fontos, mindig maxon hallgatom a mostani fülesemet, mert zavarnak a külső hangok.
Két dolog miatt aggódom egy kicsit (a garancia lenne a harmadik, de annyival olcsóbb, hogy nem számít):
Egyrészt sokan hiányolják belőle a basszust. Erre én aszondom, mihez képes. Egy iAudio 7-hez fogom használni, majd legfeljebb feltolom a basszt rajta. Fontos nekem a bassz egyébként, mivel sok metált hallgatok. Szóval ez van, kis kockázat.
Másrészt meg mi van, ha nem passzol a fülembe a sokféle gumirész ellenére? Vagy nagyon kényelmetlen lesz?
-
BloodRay
veterán
válasz
Macilaci457 #4050 üzenetére
Ha a BS-en van mikrofon akkor így működik, csak szerintem így már marhaság.
Egyrészt még egy cucc, másrészt ennek az akksijára is figyelned kell, harmadrészt pedig a telefonod is jobban merül(mint a bluetooth-os headsetekkel ált).
Na meg az irányítás(nem tudod ki hív pl)... kehh nekem ennyit már nem érne meg.
De te tudod. -
Macilaci457
őstag
Most inkább az van, hogy hirtelen nem ér ez meg 13ezret nekem.
-
BloodRay
veterán
válasz
Macilaci457 #4046 üzenetére
Csak ezzel még mindig az a baj, hogy nincs mikrofon a fülhallgatódon.
-
ponti_ak
addikt
válasz
Macilaci457 #4043 üzenetére
Asszem találtam valamit...
A gugli ezt adta ki, a 4. találat az, by engadget...
..mondjuk a "bluetooth streamer"-re lehet hogy még többet dob a kereső, de lehet hogy ezek is jók...Az első: Jabra BT3030
és a második: Jays Bluestreamer 2Vagy ezek nem arra valók, amire neked kell..?
-
BloodRay
veterán
válasz
Macilaci457 #4043 üzenetére
Ezért nincs ilyesmi.
Bonyolult lenne és még egy eszköz.
Plusz amit te írtál abban még mindig nincs benne az, hogy mikrofon sem ártana, hogy kommunikálj.
Vaaagy még azt is kivezetünk a közbeiktatott erősítőből. -
Macilaci457
őstag
válasz
ponti_ak #4042 üzenetére
Vagy cseréld le a Clip-et egy BT-s Samsung DAP-ra.. ..de ezt úgysem fogod...
)
Tényleg nem.
Esetleg egy erősítő megoldhatná 2 bemenettel, és inverz hangerővel, ha az egyik jelen jön jel, akkor a másik lehalkul egy időre... csak ez még több doboz, még több vezeték..Inkább nem kell.
-
ponti_ak
addikt
válasz
Valamilyen BT-s vevőegység kellene, ami a hívás-kezelést is vezérli (ha van bejövő hívás, akkor zárja a DAP-jelet), és a Clip és az IEM közé rakhatsz?
Nem tudok ilyenről, de ettől még lehet hogy létezik, bár szvsz kicsi az esélye, hogy pont ilyen céleszközt találj...Vagy cseréld le a Clip-et egy BT-s Samsung DAP-ra.. ..de ezt úgysem fogod...
)
-
BloodRay
veterán
válasz
Szerintem egyszerre a telefonnal és az mp3 lejátszóval nem tudja tartani a kapcsolatot bluetooth-os füles. Másképp meg nem tudom elképzelni, hogy gondolod.
-
Macilaci457
őstag
Nekem olyan kérdésem lenne, tud-e valaki arra megoldást, hogy headset-ként használhassam a fülhallgatóm, de ne a trágya mobilról szóljon a zene, hanem az MP3 lejátszómról... magyarul bejövő hívásokat kezelje mellette....
-
ponti_ak
addikt
Ilyennel is próbálkoztam kb egy éve, de ez sem volt elég jó (Nokia E50-nel). Megrögzött iAudio-használó voltam már akkor is, azóta is. Különbözőek vagyunk.
A telefon nekem csak kommunikációra szolgál, a DAP-ok pedig zenélésre (és inkább cipelek plusz egy kütyüt magammal, semminthogy zavarjon a háttérzaj)
-
Macilaci457
őstag
válasz
Toto2000 #4031 üzenetére
Toto2000: Az sf.3 ára elég kedvező, viszont mellette van hasonló áron több olyan fülhallgató, amiknek bizonyos tulajdonságai jobbak nála. Amennyiben ezeket is megnézted, és úgy láttad a te igényeidnek mégis az sf.3 felel meg legjobban, úgy ez jó választás.
Hogy éppen neked éppen az sf.3 lenne-e a jó választás, innen elég nehéz megmondani.
De ha elmondod milyen szempontok fontosak neked, és melyek szerint választottad az sf.3-at, akkor talán tudok mondani 1-2 alternatív választási lehetőséget, amik közül leszűrheted, hogy melyik tűnik legszimpatikusabbnak, megfelelőbbnek. -
shteer
titán
válasz
ponti_ak #4036 üzenetére
dilemma
volt szerencsém kipróbálni egy cx300-zal és az bejött - jobb mint az eddigi headsetem (gyári headsetbe beforrasztva 2 pana rp-hv158 füldugó)
ha annyira nagy igényem lenne, vennék mp3 lejátszót - de ezen a téren szeretem a kompakt megoldást
ezt újítottam a telóhoz eddig:
[link]szerk: sztem a 3310c-nél jobb a jó öreg 6230i, persze összehasonlítottam a gépen lejátszott mp3-at a line-in-re bejátszott zenével és hááát.... de akkorse veszek külön kütyüt
-
shteer
titán
válasz
Blackhole13 #4034 üzenetére
mindenki ezt ajánlja
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Sennheiser cx300-at vennék, mennyire ajánlanátok ezt a márkát/típust? - Mp3-hoz használám. Esetleg jobb tipp, hasonló kat. AKG?
Milyen élettartammal érdemes számolni esetében?
Pusztán annyi a különbség a cx400 ellenében, hogy nincs hozzá hosszabbító? -
shteer
titán
nokia telóhoz kell ennél jobb füles? Panasonic RP-HJE200E-K
a másik jelöltem a creative ep-630tudom, hogy jobb a creative, csak nemtom a 6230i-vel kijön-e a különbség
-
Toto2000
tag
válasz
Macilaci457 #4029 üzenetére
Még nem rendeltem meg... Nem jó? (rengeteg amazonos commentet elolvastam és meggyőzött)
-
rhonin
senior tag
válasz
Macilaci457 #4027 üzenetére
Igaz-igaz.
-
Toto2000
tag
Szasztok!
Hozatok egy Ultimate Ears Super.fi 3 Studio-t Amerkiából. Mit gondoltok, jó vétel?
-
rhonin
senior tag
válasz
Macilaci457 #4025 üzenetére
De van, csak 250$-tól indul egészen ... egyészen nagyon drágáig.
De azokhoz képes az Aurvana is szemétre való vacak.Lehet, de az nem az átlag Magyar embernek készült, sajnos...
-
Macilaci457
őstag
válasz
janos666 #4023 üzenetére
lehet hogy a világon nincs olyan füles ami egyszerre szól a lehető legjobban miközben teljesen kényelmes is számomra
De van, csak 250$-tól indul egészen ... egyészen nagyon drágáig.
De azokhoz képes az Aurvana is szemétre való vacak.Amúgy IEM-ek megszokása nem egy nap, hanem általában 2 hét napi használat mellett.
-
janos666
nagyúr
Hmm. Én meg egy CX300-at hoztam ma haza. A közepes méretű gumi volt rajta ami elsőre kényelmesnek tűnt ezért azzal kezdtem próbálgatni egy MX55-höz viszonyítgatva (amire korábban már rátettem a legnagyobb gumit, mert úgy találtam legjobb hangzásúnak).
Aztán gondolkodtam melyiket szaggassam szét a kettő közül mert majdhogynem az MX szól jobban. Aztán rátettem a CX-re is a legnagyobb gumit és innentől nagyságrendekkel jobb lett a hangzás, csak picit nyomja a fülem.
Szóval nem bántam meg hogy MX55-ről CX300-ra váltok (hangzás szempontjából ér annyival többet amennyivel drágább), de még mindíg nem teljesen tökéletes a dolog. (bár pár nap alatt lehet hogy megszokja még a fülem és lehet hogy a világon nincs olyan füles ami egyszerre szól a lehető legjobban miközben teljesen kényelmes is számomra)
Ha kipróbálnék még valamit az a Cretive ZEN Aurvana lenne, csak az 17,5k és nem találni csempészáron... -
razsa
aktív tag
Hali! Most kaptam egy MX360ast, sztem megért 1900at, szép tisztán szól, basszusa is van, a magas hangok is egész jól összhangban vannak a mélyekkel. Nem annyira részletgazdag mint pl egy MX 560as, de szerintem jóval többet nyújt mint amennyibe kerül, és a 450/550es kategóriától nem is különbözik hangzásban szinte,talán az utóbbi kettő kicsit hangosabb.A vezetéke asszimmetrikus, és aranyozott a dugesz.
Hát ennyi. -
unyadavid
senior tag
és a mostani sony fülesemnél (MDR-E808) jobb a Philips SHE-8500 illetve a koss spark plug és ezek közül melyik a jobb mert adatok szerint a philips egész jó
-
ponti_ak
addikt
És van egy általán olyan in-ear füles a megfizethető kategóriában amire azt mondod/mondjátok, nem nyomja el a mélytartomány az énekhangot???
A megfizethető elég relatív kategória, de ha jól sejtem akkor a cx300 karegóriájában (max 10-12k) gondolkodsz. "A fiúk" mostanában a cx95-öst kezdik favorizálni a cx300 helyett, a sennheiser topikban olvashatsz róla.
-
Degeczi
nagyúr
a CX-300 egyébként sokkal kisebb mértékben ugyan, de hasonló karakterű a Plughoz: az is durván túlhangsúlyozza a mélytartományt, és elnyomja, függöny mögé teszi az éneket
de az árkülönbséget így is megéri (ha 11-et nem is, de pl Edigitalban 8800), az már megalkuvással hallgatható
-
rhonin
senior tag
válasz
Macilaci457 #4011 üzenetére
Hát mondjuk ami igaz igaz, de nekem nem kéne annyiért se....
-
rhonin
senior tag
válasz
Degeczi #4008 üzenetére
Hát mondjuk az a szivacsos kivezetőcsöves megoldás elég ratyi. Nekem soha nem jött be...
Igaz hogy nem szól úgy közel se mint egy cx-300-as, ezt én is tanúsítom mióta beszereztem eggyet, de a fiatalok körében mint ahogy legtöbb ismerősömnél is nem nagyon számít a minőségi zenehallgatás hanem csak "döngjön mint az állat aztán király".És nagyon sokan nem hajlandóak kiadni ennyi pénzt a cx-re. pl pécsett az árkádban asszem 11k-ért láttam Koss meg 5k körül van...
Persze én is a cx mellett vagyok nem azért írtam ezeket le -
Degeczi
nagyúr
nem igazán: még a szöveget sem érteni a Koss Plugokon, annyira eltompul rajtuk már az énekhang is
de ének nélküli elektronikus zenére sem lehet javasolni, hiszen ott is nagyon kiütközik a durva magashiány
ilyen állapotában (mert állítólag a kivezető csövét levágva, és kb kétszer vastagabbat helyére ragasztva egész elfogadható lesz) bármilyen zenére teljesen elfogadhatatlan hulladék, pénzkidobás
-
rhonin
senior tag
válasz
Macilaci457 #4006 üzenetére
Ezért írtam, hogy attól függ ki milyen stílusú zenét szeretne rajta hallgatni..
Szintem aki nem vájtfülü és nem komolyzenét akar rajta hallgatni annak ez egy jó alternatíva. -
Macilaci457
őstag
Miért az méri a fülhallgató minőségét, hogy milyen jó a mély? Az kb a hallható frekvenciatartományok 2.7% -a....
Tehát ha a 2,7% megér 5300.- Forintot, szóval akkor ha mindenben olyan jó lenne, épp 200ezer forintba kerülne. Szerintem ez elég rossz ár - érték.Attól, hogy valamin légkalapácsot lehet hallgatni, még nem azt jelenti, hogy zenét is lehet rajta.
-
-
janos666
nagyúr
Khmm. Próbált már valaki ph aprón eladni fülest mert rájött hogy mégse tetszik neki? Már 2 napja megvan hirdetve (lassan több mint ameddig használtam) és még rá se bökött senki hogy "hát én féláron elvinném, de többért nem". (MX-55, 5000-re áraztam de írtam hogy lehet alkudni...)
Mikor videókártyát, CPU-t, stb. cserélek pár perc múlva jönnek az irreális, pár órán belül a megfontolandó és 1-2 napon belül elfogadható árajánltok... -
unyadavid
senior tag
Szerintetek melyik a jobb illetve mennyivel?
KOSS Spar Plug vagy KOSS The Plug mert máshogy néznek ki de csak 300 Ft a különbség
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest