- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz
krisztianAMG #92945 üzenetére
Más irány. Az RU6 akku nélküli dongle, mindenképp vezetékes kapcsolatot igényel, míg a Q5 LDAC BT képes, USB-n is használható kütyü. Hangra a FiiO szárazabb, az RU6 finomabb, de inkább a kialakítás alapján dönts. Tekerős hangerőszabályzó és BT + bass boost gomb kicsit szárazabb összhatással de épp jóval olcsóbban vs apró méret és finomabb, analógabb hang, de csakis vezetékkel a telefonodon lógva, a telefon csatlakozó és akku élettartamát csökkentve.
-
Tulku
veterán
válasz
HUNNIA1920 #92947 üzenetére
A termőföld szintjéig lealkudtam
-
Tulku
veterán
No vettem egy ilyet baromi olcsón az eredeti árához képest:
Egyelőre fülesekkel hallgatom, csatoló kondikat bypassoltam, katód kondit meg kicseréltem Nichicon FG-re....illetve a két fejes csatlakozás előtt van egy 20 illetve 80 ohmos ellenállat, na az egyik is ki lett cserélve (majd Bkercsoval beszélek privátban mi az istennek van erre szükség a kimenő trafó után egy fejes erőlködőben).
Felhívtam Rudit (Contaxg) akitől az Empyrean olcsósítását kérdeztem (alacsonyabb költségvetéssel dolgozok már) és azonnal rávágta a K612pro-t...azóta utána olvastam és meglepően jó dolgokat írtak róla, úgy hogy meg is rendeltem, majd beszámolok róla mit mutatnak együtt.
Kapcsolható a kimeneti impedancia (nem humbug, valóban több vezeték jön ki a kimenőből) így beállítható elméletileg...
Azt már a füleseknél is hallom, hogy a közepei nagyon jók, hangoltam is az ECC82 előfok csöveket (eredetileg JJ) előbb RCA-ra majd Tungsramra cserélve valós változást tapasztalok a hangképen...ki akarom próbálni az RFT és Telefunken csöveket is....de majd később... -
krisztianAMG
senior tag
Nemreg erdeklodtem hordozhato DAC+ amp kapcsolatban, es Cayin RU6-ot ajanlottatok. Ahhoz kepest egy Fiio Q5 hol helyezkedik el hangminoseg teren? 170€-t kaptam most ra egy ajanlatot.
-
stellaz
veterán
Nem tudom, hátha valaki másnak is megoldást jelent.
Sound-Magic A30 usb dac csak azokkal a programokkal szólt jól, amelyiken a beállításokban be lehetett állítani, hogy közvetlenül az usb -re küldje a zenét.
A zenei streaming szolgáltatók appjai nem ilyenek, azokkal az egyik oldal halkabban szólt, sokszor el sem indult vele, stb.
Most végre megtaláltam a beállítást, ami megoldotta a problémát. Androidon beléptem a fejlesztői módba és itt az USB alapértelmezett kapcsolatát MIDI módra állítottam.
Most bármelyik appal úgy működik, ahogy kell. -
-
niof
veterán
válasz
btraven #92939 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ami akkor a rossz kódolással, meg a 128kbps-al elveszett, azt nem lehet visszaállítani. Ezért is veszteséges az a kódolás, mert információt áldoznak fel. Konkrétan.
Az más kérdés, hogy egy más torzítású rendszer elviheti még az ilyen anyagot is olyan irányba, amit kellemesebb hallgatni, mintha egy precíz, semleges hangú rendszeren szólna ugyanaz. -
btraven
őstag
válasz
Polllen #92932 üzenetére
Hát hogy mit hallunk a torzításból meg mit nem hallunk..
Nálam most FxAudio Tube03+Loxjie P20 megy. Előszedtem a régi mp3 metál gyűjteményemet. Ezek mindenféle kétes helyről összeszedett csapnivaló felvételek, 128k-320k között. De inkább az előbbi, helyhiány miatt.
Na de ezzel a Tube03+P20 felállással! Hirtelen minden kitisztult, több kategóriával jobb minőségben szól.
(valószínűleg az lehet hogy az elektronok többször is átmennek vákuumon és kitisztulnak) <--- ez csak vicc)
Mert nem az a cél hogy minél hűbben visszaadjuk a (rossz) forrás anyagot, hanem hogy minél jobban szóljon. -
s4tch
veterán
válasz
ribizly #92902 üzenetére
Hasonlóan látom. Keveset fejesezek mostanában, de az elmúlt pár napban igyekeztem sokat hallgatni, hogy tudjam, elég lesz-e az Elear/Elex alá a Motu. Hallottam már lényegesen jobban szólni ezt a fejest, csak az a dac újonnan 3500 euró volt, és a mögé pakolt erősítő is hasonló kategória. A Motut oda lehet tenni a Pio U05 mellé, nem vall szégyent. Valóban az esetek 99%-ára elég, a maradékot meg lenyelem, lehalkítom, skippelem.
Egynek jó.
"Lehet csak az igényességem csökkent az idők során (mert termesztésen hallom a különbséget), de ez az egy, kis eszközös megoldás nagyon bejön."
Szó szerint.
-
-
válasz
Polllen #92932 üzenetére
0,1% alatt nem igazán hallani a THD-t. Hogy mit hallani, az még nyitott kérdés (ahogyan már többször előjött ez itt a topikban is). De ettől még torzítás, amit hallunk. Nagyfrekvenciás tápzaj, vagy a végfok keresztezési torzítása okozhat nyugtalanságot (abból gondolom, hogy nyugalmi áram növeléssel ez eltűnik). De csatolókondenzátornak is lehet ilyen karakterisztikája.
Tápzaj meg nem csak kívülről érkezhet, hanem csillapítatlan LC-szűről vagy stabilizátorok is oszcillálhatnak. -
kNG
senior tag
válasz
bkercso #92931 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! A HSZ-ed lementettem későbbi felhasználásra, egyelőre még nem is "piszkálnám" az MF Stacket, a K712 PRO-val nagyon tetszik a hangja, de a többi fejhallgatómmal még nem is teszteltem! Meg kell ismernem még jobban ahhoz hogy tudjam, mi az, amit biztosan másképp szeretnék - ha egyáltalán lesz ilyen.
Tegnap kíváncsiságból kicsit belehallgattam az egyik számba az e10k-val, és nem tetszett amit hallottam.
Hallhatóan nagyobb a torzítás, és már annak a hangját is harsánynak hallom, pedig régebben az ATOM-hoz képest még visszafogottabbnak is tűnt...
kellett nekem "elrontani" a fülemet...
.
Kereszbe kötöttem már az ATOM-ot az MF-el (tehát kipróbáltam az MF DAC-ot az ATOM AMP-al, és az MF AMP-ot az ATOM DAC-al). Hosszú ideig nem teszteltem, kb. 10-10 perc, de mindkét esetben határozottan világosabb lett a karakter. A térbeli pozícionálás sokat romlott a keresztbekötéssel, és általában véve a hangminőség sem lett jobb.
Számomra az ATOM Stack vs MF Stack vs mindenféle keresztbekötés egyértelmű győztese az MF Stack (tehát MF Dac + MF AMP)
. (Ezért is kértem a DAC-ot és az AMP-ot is, sejtettem, hogy ez lesz
.)
-
Polllen
nagyúr
válasz
bkercso #92931 üzenetére
Általános tapasztalat, hogy ha csökkentjük a torzítást (jobb tápszűrés, A-osztályba húzás), mélyebb lesz a karaktere egy elektronikának.
A kínai cuccoknál belefutottam párszor, h papíron nagyon alacsony a torzítás, de cserébe a karaktere világosabb.
Szerinted ott mi lehet, amit máshogy csinálnak?
-
Wow! Köszi a visszajelzést!
Pár dologra reagálnék:
- A DAC szabályozható kimenete előtti OPÁ-t tudom cserélni világosabbra; ekkor a fix kimenet hangja nem változik.
- A fix kimenet OPÁ-ja foglalatban van, így kis kézügyességgel te is kicserélheted. (Bár mostanában igen nehéz hozzájutni a legtöbb típushoz...)
Pár nagy felbontású OPA: enyhén világos pl. az OPA2140, határozottan világos (nem puha, de nem is bántó) az OPA1678. De csak eredetit szabad venni, pl. eBay-en európai/amerikai eladótól, vagy ha van még elfekvő valamelyik üzletben.
- Általános tapasztalat, hogy ha csökkentjük a torzítást (jobb tápszűrés, A-osztályba húzás), mélyebb lesz a karaktere egy elektronikának. Ezért is a harsány magasakat, amik hosszú távon fárasztanak "álrészletezőnek" hívjuk. E szerint megpróbálhatsz lineáris tápot adni az Atomnak, amitől várhatóan csökken a magasának az éle és a mennyisége is. (Illetve az MFA-nak is még kissé jót tesz, pl. részletességben vagy színpadban, de világosabb az se lesz tőle).
- A széles színpad és a pontos helyleképezés fejhallgatózásnál szerintem ellentmondanak egymásnak. Ezt abból gondolom, hogy crossfeed-et használva a színpad leszűkül a két füled közé, viszont a hangszerek/énekesek helye cserébe tűpontos lesz. Ezt ki is próbálhatod.
De lehet, hogy ettől még nincs ellentmondás, ha nem használunk crossfeed-et; nem tudom.
- A lineáris tápon túl még egy USB-újraórázó is határozottan tud hozni a minőségen. Nekem (a sajáton kívül, ami a hamarosan már tényleg elkészülő DACtron-ban van) egy tuningolt Oelbach USB XXL Master Clock van. Ha veszel ilyet, megcsinálom a tiedet is, de ennek is kell majd egy lin. táp.Valamint lehet keresztbe is kötni az Atom- és MF- DAC-ot és erősítőt egymással. Vagy az E10K-ra egy erősítőt...
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Nemrég egy MicroFluentAmp és DAC kombó tulajdonosa lettem, kb. 1 hétnyi hallgatózás után gondoltam leírom első szubjektív véleményeimet, hátha valakinek hasznos lehet.
Az ATOM Stack után én abszolút melegebb/sötétebb hangzást kerestem (OPA2604 került a DAC-ba és az erősítőbe is).
A tesztelés K712 PRO fejhallgatóval, JDS LABS RCA jumperekkel, és az ATOM Stack-hez járó gyári USB kábellel történt.
Hosszútávú hallgathatóság: MF > ATOM
Színpad mérete: ATOM > MF
Hang forrásának/irányának beazonosíthatósága: MF >> ATOM
Részletesség: ATOM > MF
Mélytartomány: MF >> ATOM
Középtartomány: MF > ATOM
Magastartomány: MF > ATOM
Fejhallgató valós karakterének visszaadása: ATOM >> MF
Megépítettség minősége: MF > ATOM
"Levegősség": ATOM > MF
Zeneszerkesztéshez: ATOM >> MF
Általános zenehallgatásra: MF > ATOMKicsit részletesebben kifejtve: ha létezne egy ANTI ATOM, akkor a MicroFluentAmp és DAC a dupla 2604 OPA-val az.
Ha használhatok fejhallgatós analógiát: ha az ATOM Stack egy Audio-Technica AD700X, akkor az MF egy Sennheiser HD650.
Ebben a felépítésben nagyon kimért, nyugodt, kellőképp dinamikus, de mégis visszafogott, úgymond "laid-back" hangja van az MF stacknek. Nagyon-nagyon hosszú távon hallgatható, és egyáltalán nem bántja az ember fülét. Az ATOM-nak nagyon részletes hangja van, leesik az ember álla ha hallgatja, de ami kis ideig szórakoztató, az hosszú távon zavaró, idegesítő. Ezzel szemben az MF Stack egy nagyon nyugodt, kimért, túlzásoktól mentesen megszólaló forrás. A részletek itt is megvannak, de (talán a 2604-es OPA duplázása miatt) a magas tartományban meglehetősen halkan szólalnak meg. Ezzel szemben az alsó tartomány, és a középtartomány nagyobb hangsúlyt kap, mint az ATOM Stacken. Óriási különbséget véltem felfedezni a hangok forrásának meghatározását illetően. Játékra az ATOM Stack alkalmatlan...egyáltalán nem meghatározható melyik hang honnan, milyen távolságból érkezik. Ebben az MF Stack kifejezetten jól teljesített, még a sötét OPA-kkal is meg lehet hallani minden apró neszt és annak forrását minden irányból, mérnöki precizitással.
A megépítettség minősége nagyon jó, sokkal szebb élőben a 2 kis doboz, mint a képeken, és zajt üresmenetben sem hallok. Erőben kb. ugyanott van a 2 Stack.
Hogy melyik a jobb? Erre nincs egyértelmű válasz...ízlés kérdése...egy HD650-hez előbb választanám az ATOM Stacket...egy K702-höz az MF Stacket...alapvetően én egy ligába tenném őket, mindkettő Stack jó, csak másban.
És eljött-e az audió nirvána? Nem.
- Hiányzik az ATOM Stack részletessége a magas tartományban, de azt a részletességet vegyíteni kellene az MF Stack simulékonyságával, lekerekítettségével
- Hiányzik az ATOM Stack színpadának szélessége, de mindkét stackből (számomra) hiányzik a színpad mélysége
- Az MF Stack talán egy hangyányival lehetne világosabb (ezen még egy OPA csere segíthet, de egyelőre filozofálok rajta szeretném-e ezt, mert most nagyon jó, hogy a világos forrás mellé van egy sötét)
- Hiányzik az ATOM Stack szellős, levegős hangzása, de nem az MF Stack mélytartományának elveszítése árán
- Hiányzik az, hogy kicsaljon belőlem érzelmeket az ATOM Stack, és az MF Stack...nem tudom miért, de erre a FiiO e10k képes, hiába játszik alacsonyabb ligában, mint a másik két stack...ott van valami varázslat...talán a vokálban jobb?És hogyan jöhetne el az audió nirvána, vagy hogyan lehetnék hozzá egy lépéssel közelebb? Ha lehetne vegyíteni az ATOM Stack, MF Stack és FiiO e10k tudását, és még kiegészíteni egy-két dologgal:
- Legyen nagyon részletes, de simulékony a magastartomány
- Legyen természetes, organikus a középtartomány
- Legyen a neutrálistól erősebb basszus
- Legyeb szélesebb, és mélyebb színpad
- Legyen mérnöki precizitású imaging (a jelenlegi MF Stack-től kb. 10%-kal jobb már tökéletesen elég lennede nem győzöm hangsúlyozni, ebben tényleg nagyon jó az MF Stack)
Hogy döntöttem, végül marad az MF Stack? Hát persze! Sőt, a daily driverem lett, az ATOM Stack most pihen...képes lennék eladni az ATOM Stacket az MF Stack javára? Igen... de nem szeretném...
Nagyon jól kiegészítik egymást.
Bkercso termékei pedig részemről maximálisan ajánlottak, bőven megállják a helyüket a piacon, és habár egy ideig nem tervezek forrást cserélni, már most várom Bertalan következő termékeit!
-
Sinesol
veterán
válasz
HUNNIA1920 #92928 üzenetére
Az szép, nem néztem egy ideje az árakat, de nem gyenge emelkedés.
-
Sinesol
veterán
Nagyjából mindenben elmarad a DX5-től, plusz funkcionalitás terén is kevesebbet tud, de az igaz, hogy a DX3Pro+ is egy nagyon erős versenyző, jelenleg kb. legjobb ár/érték arányú cucc a piacon.
A DX5-nél, van OLED kijelző, MQA, balanced kimenet, beépitett táp, minőségibb design, jobb technikai paraméterek, szóval szemmel látható az oka a magasabb árcédulának, az már egyéni döntés, hogy ez kinek mennyire éri meg a pluszt a DX3Pro+ hoz képest.
-
Sinesol
veterán
Jóval olcsóbban ott a Topping DX5 is, ami a balanced részt leszámitva lényegében ugyanazt tudja. A FiiO árában pedig lehet én is inkább az RME DAC-ot ajánlanám, mivel funkcionalitásban azért erősebb, van pl. beépitett EQ is, ami elég erős extra.
-
HUNNIA1920
őstag
-
bayarena
aktív tag
válasz
HUNNIA1920 #92922 üzenetére
Nekem csak a hangminoseg szamit, ugyan ebben az arkategoriaban mi az, ami jobb hangminoseget jelentene? (Uj termek)
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
bayarena #92919 üzenetére
Nekem nem drága, mert biztos nem venném meg mégegyszer.
Többen is panaszkodtak ilyen-olyan hibákra, amik jó része több hónap után javítva lettek (elvileg) firmware frissítéssel, de ahogy én is, úgy mások is voltak, akik inkább visszaküldték. Anno a Fiio egyszerűen letudta azzal, hogy semmi pánik, úgyis jön a Sabre verzió, azon már ki lesznek javítva a hibák. Ja mondom köszi.
Mondom ezt úgy, hogy semmi bajom a Fiio-val, most is használom a terméküket, de nekem már az eredeti 250 ezres árat se érte meg igazán. Persze nem vagyunk egyformák.
Ha kell a BT, az okostelefonos marhulas, a csili-vili gamer megvilágítás, illetve egy korrekt DAC és erősítő, na meg a szimmetrikus kimenet és nem sokallod az árát, akkor próbáld ki, max. visszaküldöd, ha nem tetszik.
-
bayarena
aktív tag
válasz
HUNNIA1920 #92917 üzenetére
Mar nem kaphato az AKM-es valtozat, a jelenlegi duple ESS chippes elvileg egy picit jobb.
Hasznaltat semmikepp nem vennek.
Az ara szerintem nem veszes, csak nem a magyar fizuhoz kell nezni.Az RME miben jobb?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
bayarena #92916 üzenetére
Nekem AKM-es K9 Pro-m volt. Nem biztos, hogy megvenném az eredeti árán, hacsak valaki nem használja ki a funkcióit. Hangra közte és bkercso DAC-os CompositeAmp-ja között nem éreztem nagy különbséget.
Most nézem, hogy én amikor vettem a K9 Pro-t, még 250eFt-ba került a 315eFt helyett.
Akkor inkább használtan egy RME ADI 2 FS.
-
bayarena
aktív tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban:
FiiO K9 Pro ESS DAC & Headphone AmplifierAjanlhato egybecsomag?
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Dorien #92912 üzenetére
Ah, szerintem bkercso-t még a Jokeres profilképe óta követem, talán hallgattam is régen egyet tőle, szóval ha azt javaslod, akkor lehet be is szerzem, annyi, hogy szerinted a Sonoroushoz melyik OPA-val érdemes kérni?
Igen, van az is hozzá, én szippantottam fel az AWX-re kirakottat, viszont sajnos nekem a gyári párna felejtős, mert a fülem hozzáér a driverhez és elviselhetetlneül fáj hosszabb sessionök után. (Jelenleg egy utángyártott 3cm mély van rajta, de most rendeltem egy döntöttet, mert ezzel meg elég sok elveszik a magasból és a középből). De a Scarletről így is igen-igen elégedett voltam vele, talán kicsti melegebbet tudnék elképzelni.
-
SunMount3r
nagyúr
iBasso DC03 vélemény "bővítés", jó néhány hétnyi hallgatás után: Amit korábban írtam az továbbra is áll rá, de mintha ezek az "előnyei" leginkább csak bizonyos "hangfal hangerő" felett mutatkoznának meg. (Windows-ban és a lejátszó app-ban (Jriver) is max-ra van húzva a hangerő állandóra, azt csak a hangszórón szabályozom.) Jó nyilván az, hogy általánosan javult valamelyest a hangminőség és több (és jobb) lett a basszus az bármilyen hangerőn biztos jelen van, de igazán érzékelhetővé, feltűnővé csak a hangfali hangerő szabályozó kb. 10,5 de még inkább 11 órás beállításnál és a felett jön már elő (mondjuk, hogy akkor kell igazán "életre" a sound). Ez csak azért gond, mert a korábbi, alaplapi Realtek hangkártyával és a Xonar DS-el is ha pont a gép előtt ülök, akkor volt már egy beállított és megszokott optimális hangerő (max 10 óránál). Szóval a mostani "optimális" 11 óra pedig már túl hangos ehhez képest ebből a távolságból, nem sokkal de épp eléggé ahhoz, hogy már egy kicsit zavaró is legyen.
Remélem elég érthetően fogalmaztam meg, mert hát az ilyesmit nem könnyű röviden, mert ez egy eléggé "fura" jelenség.
(Ja a "hangfalak": Genius SP-HF1250B. Tudom, sok köze lehet ennek is ehhez, de nem kizárólagosítanám a szerepét benne.)
-
Alan[HUN]
senior tag
Sziasztok,
Sonorous III-hoz keresek valami DAC/erősítő kombót, vagy akár külön/egyiket, a következő paraméterek mentén:
- keret: ~50k-ig, ha nagyon megérős, akkor esetleg 70-ig ki tudom tornászni
- jövőben DT770-t és DT70-et szeretném meghallgatni, hátha jobban tetszik, szóval azokhoz is elképzelhető, hogy használnám
- jelenleg laptopról/Musiland 01 US-ről próbáltam, de azok elég kevésnek bizonyultak, egyszerűen nem volt jó hallgatni
- Scarlet 8i6-on volt szerencsém meghallgatni szombaton, ha legalább azt a teljesítményt hozná valami, már boldog lennék, nem sok különbség volt hangban, de pont annyit tett hozzá, hogy tényleg azt érezzem, hogy megérte a fejes az árát
Előre is köszönöm a segítséget, és ha valamit kihagytam volna/ostobaságot írtam, nyugodtan dobáljatok meg, nem vagyok rest tanulni, ha kell -
agaron
tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jo helyen kerdezek, de hatha.
Adott egy Macbook Pro mint munkaeszkoz, illetve a sajat asztali PC-m (Sound Blaster Z hangkartya). Van egy mikrofonos fejhallgatom 4 polusu jack csatlakozoval (HyperX Cloud Alpha). A Macbook-ba ez ugye siman jo, a PC-mhez van atalakito kabelem (vegen kulon mikrofon es audio csatlakozoval). Orulnek neki, ha talalnek valami olyan eszkozt, amivel tudom valtogatni, mikor hova legyen kapcsolva a fejhallgatom, es ne a folyamatosan atdugom modszer legyen (nyilvan ha draga ez a megoldas, jo a regi mondszer is). De erdeklodnek, hogy erre valami egyszeru megoldassal talalkozott-e valaki esetleg/merre nezelodjek? Az elso korben mind1, csak nagyjabol szeretnem tudni, merre kell gondolkozni (ha epiteni kell es nem bonyolult az is mukodhet). Koszonom!
-
-
M3nt0R
tag
Sziasztok,
Egy KRK Rokit 7 vásárlását tervezem, viszont megakadtam a "bekötésénél". Tudnátok segíteni? A két kérdés:
- ha simán a PC-Macbook hoz csatlakoztatnám (amin 1 db 3.5 jack van) azt hogy tudom megoldani? Ez így lehet balanced, vagy mindenképpen unbalanced lesz?
- ha veszek hozzá egy DAC ot extrában (iFi ZEN DAC V2 a kiszemelt) akkor hogy változik a bekötés? PC-DAC között USB, de a DAC ból hogy megyek ki a hangfalakba? Szeretném hogy balanced legyen és ne legyen zaj/sistergés, de az iFin RCA van. Ill van balanced 4.4 es TRS, de azt milyen kábellel kötöm a hangfalba? Tudom banális kérdés, de ugye a DAC oldalon egy dugó van, amiből két kábelbe kell eljutnom.+ egy bónusz kérdés: mi történik ha bővítenék egy Sub-al? Mondjuk egy KRK s8.4. Azt hogy tudom bekötni mindezekhez? Vagy teljesen rossz vonalon vagyok és audio interface kell nekem?
Nagyon köszönöm a segítséget!!
Ádám -
stellaz
veterán
Sziasztok!
youtube music lejatszható valahogyan a neutron music playerben? Esetleg van olyan külső USB eszközt kezelő lejátszó, ami futtatja? Eddig csak olyat találtam, ami a tidalt kezeli.
-
ribizly
veterán
Nálam is pár napja most a Motu M2 szolgáltatja a dolgokat (előtte is volt egy SSL2 az ADI mellett, de az fejes erősítésben nem volt pálya). Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy annyit éppen tud a Motu, hogy már ne kelljen tőle jobb az esetek 99%-ban vagy nem tűnik fel, hogy ne lenne elég. Lehet csak az igényességem csökkent az idők során (mert termesztésen hallom a különbséget), de ez az egy, kis eszközös megoldás nagyon bejön.
-
s4tch
veterán
Motu M2 első benyomás
Előzmény: muszáj valami a pc mellé, amire rá tudom dugni a gitárt, és tudok szép halkan prüntyögni. Eddig Presonus Audiobox USB volt, aminek nem túl erős a fejes kimenete (simán dacként jobb), ehhez csatlakozik a Little Dot Mk2. Így jó a hang, de kicsi az asztalom, ezért szerettem volna valami kompaktabbat. Fejes továbbra is a drop párnával elexesített Elear.
Szóval első benyomás: nem rossz.
Ennyi egyelőre. Szép tisztán szól, nem tolja meg úgy a mélyeket, mint a Little Dot, viszont sajnos nem is simítja el úgy a magasakat. Erő van benne elég, dinamika, részlet szintén. Az Elear/Elex tere nem nagy, ebben nem tapasztaltam változást. Ha beiktatom a Motu és a fejes közé a Little Dotot, akkor kapok a korábbi Presonus-Little Dot párosnál jobb felbontású, erőteljesebb középtartománnyal bíró hangot. Ez lenne az igazi, de akkor a hely-előny oda: a Motu kicsit szélesebb, mint a Presonus. Szóval szokom a Motut szólóban. Youtube-hoz tökéletes, a tidal stream sávszélei már nem tetszenek annyira. Lokális fájl lejátszást még nem próbáltam.
Gitár interface-ként viszont már egy nap után is látszik, hogy tökéletes. Alacsony a latency, asiót használó pluginek mellett párhuzamosan mehet a zenelejátszás bármilyen forrásból, nagyon tiszta a felvett hang, klassz a monitor kapcsoló, finomak a potik, a kijelzőt meg kötelezővé kéne tenni minden hasonló eszközön. Van itthon épp 4 gitár, mind a 4 máshol klippel, és ezt a front lcd segítségével másodpercek kérdése korrigálni. Az a kis piros visszajelző led sem használhatatlan, ami a Presonuson van, de ez azért kényelmes, na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Politika
- iPhone topik
- EA Sports WRC '23
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest