Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
dgyuri0123 #92298 üzenetére
Én is alátámasztom. És az a durva, hogy pont azt hallottam, amit lapalapa is mond. Lett (több vagy szebb) mély, talán a tér is más.
-
lapalapa
senior tag
válasz
Mathiask #92297 üzenetére
Igen egyre hatékonyabban tudnak jittert csökkenteni.
"De USB-nél meg az átviteli frekvencia és annak jittere nincs közvetlen kapcsolatban a mintavételi frekvenciával."
Hát igen, de ha a bementi jelet nagyon hatékonyan szűrik jitterre és a kapott hang jó, de elé beiktatunk egy plussz jitter szűrést, akkor a kapott hang még jobb lesz, nálam legalábbis működik. Nem értek hozzá, de ez a zaj átmegy mindenen, a reclockolt shiftregisztereken is csak közben csökken. Valahogy odaér a dacba és belerombol a hangba. -
Mathiask
senior tag
válasz
lapalapa #92295 üzenetére
"A probléma a jitter amire a mostani dacok nagyon érzékenyek"
Én azt látom, hogy egyre kevésbé érzékenyek úgy általában. Egyre mondernebbek és egyre több megoldás van, hogy SPDIF-nél is kiszűrik a jitter jó részét. Minél régebbi a DAC annál érzékenyebb a jitterre.
De USB-nél meg az átviteli frekvencia és annak jittere nincs közvetlen kapcsolatban a mintavételi frekvenciával. USB átvitelnél nem az van (kis túlzással) mint SPDIF-nél, hogy akkor jön a felfutó él és az adja a mitavételi frekvenciát, hanem USB-nél egy csomagban átjön mondjuk 5 minta egyszerre 8kHz-es frekvenciával.(közöttük nem is értelmezhető a jitter, mert egyszerre jönnek, nincs a minták között "idő") -
-
lapalapa
senior tag
válasz
SunMount3r #92283 üzenetére
Itt nem (csak) erről van szó. A 0-ák és 1-ek egy ratyi kábelen is át tudnak menni hiánytalanul.
A probléma a jitter amire a mostani dacok nagyon érzékenyek, (nincs tér, nincs igazi bassz, nincs szép és hihető közép és magas..., digitális íz viszont van)
Ha megnézed a linket, ott a rajzon látszik hogy a négyszögjel le és felfutó éleinek időbeli bizonytalanságáról van szó. Jittert minden komponens termel (-het), ami a jeltovábbítás útjában van, így a kábel is. Drága kábeleket úgy alakitják ki, hogy ez minimális legyen, alkalmazott (drága) anyagok, vezetőszálak elhelyezése, árnyékolás..., ja és belefektetett munka és tudás. Ezeket kell megfizetni a pénztárnál (jójó, +tisztes haszon). Ha nem működne, akkor senki nem venne drága kábelt.
A dacokban próbálják szűrni (csökkenteni) a jittert a bemenő jelfolyamon, több kevesebb sikerrel. A jó megoldás szerintem a többlépcsős szűrés és a jittert termelő komponensek cseréje (pl kábel).
A jitter csak egy (fontos) tényező a hangminőséget befolyásoló tényezők között, ha a cucc amit hallgat az ember egyéb jellemzőiben sem kiemelkedő, akkor önmagában a jitter csökkentés nem hoz különösebb (vagy semmilyen) eredményt. -
niof
veterán
válasz
dgyuri0123 #92290 üzenetére
Igen, a Supra az egyetlen, aki azt mondja, hogy az ő kábelük fizikai paraméteri megfelelnek akár 15m hosszon is a szabványnak. Én is ezért választottam, bár igaz, az enyém csak 1m-es.
De mikor kerestem, én nem találtam más gyártót, aki igazoltan a szabványnak megfelelő kábelt gyártana. Csak az ezoterikus lózungot találtam mindenhol...
És nem mellesleg itt is sokan írtatok róla, meg külföldi fórumokban is ajánlják mindenhol, ez is sokat nyomott a latban. És megérte.@Tulku
Itt a szabvány, ami a kábelre vonatkozik. Ha jól tudom, a Supra esetén a geometriára is (és pl. az impedanciára) kiemelten figyelnek, ezért is működhetnek 15m-en is. -
-NoVa-
veterán
válasz
lapalapa #92280 üzenetére
Sógoré, csak eljátszadozok vele amíg épp itt van.
UAPP-al jó, natívan Tidallal jönnek a hangerőugrások Androidon. Furának fura, de még mindig jobb, mint anno mikor ugyanezt csinálta (azért nem teljesen) a gyári firmware-el a Gryphon, ami nem 2.1V, hanem 6.7V, és 1W...
Persze az nem használat közben, hanem pl alapbeállításon nyílt meg teljes hangerővel, vagy Windowson forrásváltáskor volt az alapértelmezett a 100%, stb, jóval kiszámíthatóbb, mégis raktak bele max hangerő limitet, és hasonló hasznosságokat.Egyébként a Cobalt és a VE MegaTRON hangja első benyomásra teljesen azonos (ES9038Q2M vs ES9018K2), leszámítva a kb 10x-es teljesítmény miatti extra dinamikát a VE dobozánál nehezebben hajtható bigyókkal (pl P1), és hogy pont emiatt teljesen más eszközökkel ideális párosítás a kettő.
Eljátszom még velük ma sokat, EJ07m, Tanchjim Oxygen, meg az RSV hármassal.
-
Tulku
veterán
Számomra az USB A-B kábelben van 4 db ér, ami helyesen összekötve átviszi a digitális jelet A egységből B egységbe...vannak akik tesznek köré árnyékolást is, van, hogy csak meg van fonva, de van, hogy semmi nincs...erről megoszlanak a vélemények...
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy (ha a csatlakozások helyesen és normálisan vannak bekötve) mi teszi az egyik kábelt "jobb hangúvá" a másiknál.... (?)
Tudom, sokat akarok így egyszerre, csak érdekel... -
dgyuri0123
nagyúr
Figyelem! 5m-es USB kábelről beszélek... Volt egy Klotz-om (is), amit bamba hangúnak véltem. Sávhatárolt, fedett, mélybehúzó, kásás, ugyanakkor dinamikátlan volt. Sok próbálkozás után végül jött egy Supra, ami mindaddig maradt is rendszerben, amig át nem váltottam hálózati lejátszóra. A Supra mindenben ellentétje volt a Klotznak. Nem húzott semerre, nem volt sávhatárolt, tiszta volt/folyékony hangú és úgy mindenben sokkal jobb volt, mint előtte bármelyik kábelem. Biztosan van jobb nála is, csak nem ennyiért...szerintem.
-
btraven
őstag
válasz
A CD lemez nem csak megcsuklik, hanem másképp is szólhat a zene. Nálam volt egy ilyen poros CD lemez.
Lejátszottam ezt lemezt egy DVD lejátszón is és az egyik számból hiányzott egy jól ismert szintetizátorhang. Kiderült hogy a másik CD lejátszón azért van ott mert furcsán olvassa a poros részt. Tangerine Dream lemez volt. -
niof
veterán
válasz
Azt nem tudom, hogy hasonlóan jelentkezik e, de gondolom igen. Ha valami komolyabb gond van az átvitt jellel, ha csak a DAC-oknál maradunk, biztos megbirkózik vele, de a korrekció nem marad büntetlen. Amúgy a CD elég "megengedő" ebből a szempontból, ha jól emlékszem 200 körüli hibát tud kezelni /sec (audio). De már nagyon rég olvastam a vörös és a narancs könyvet (még a technikumban, 98-99 körül), lehet rosszul emlékszem...
-
niof
veterán
Na, így gép elől már könnyebb. Szóval úgy érdemes rákeresni, hogy USB 2.0 EYE diagram.
Lehet találni pár cikket/mérést, ahol erősen deformált a "szem", bár ez, ahogy írják, nem csak a kábelen múlik. Ha a csatolófelület rosszul van tervezve, az is okozhat deformitást a jelben. Bár elég nagy tűrése van, ha jól értelmezem, bizonyos esetekben okozhat hibás átvitelt egy erősen gyenge minőségű kábel is. Szóval van alapja a jobb USB kábel használatának, de igazából tisztán csak technikai oldalról megközelítve. Mivel ugye bitperfekt átvitel szükséges egy digitális információ átviteléhez, mindegy, hogy kép, hang, akármi, az egyik oldalon pont annak kell lennie, mint a másikon.
És hogy akkor miért halljuk másnak egyes USB kábelek hangját? Hát ez elég egyszerű. Ha a hibajavító áramkörnek sokat kell dolgoznia, befolyással lehet a kapott hangra. Ha keveset, vagy nem is dolgozik, az is. -
niof
veterán
válasz
-Skylake- #92274 üzenetére
Amúgy én ugyanígy vagyok. Csak és kizárólag azért vettem meg a Supra-t, mert az ő kábelükön rajta fityeg a hivatalos USB szabvány minősítést jelző kis biléta, és nem ezoterikus hülyeségekkel magyarázzák a kábelüket, hanem egyszerű fizikai paraméterekkel, pl. hogy ami az USB kábel szabványában le van írva, azt teljesíti. Az más kérdés, hogy mikor bekötöttem, úgy éreztem, hogy más lett a hang. Asszem erről írtam is akkor. Én egyébként csak olyan szinten vagyok hajlandó elfogadni az USB kábelek létjogosultságát, hogy az átvitel problémamentesebb, és ezért kevesebb a hibajavítás a fogadó oldalon. Meg hát ugye vannak mérések, amiken nagyon szépen látszik, hogy hogyan viselkedik egy jó és egy kevésbé jó kábel. Majd keresek képet vagy cikket róla, ha érdekel valakit...
-
lapalapa
senior tag
válasz
-NoVa- #92277 üzenetére
Igen van Cobaltom azt próbáltuk annó a P1-eddel, nem sok sikerrel.
Óvatosan dicsérjük, mert nem nagyon szeretik errefelé, de elég finom hangja van.
Nem használom.
Viszont ez a hangerő ugrás nagyon csúnya, nekem nem volt ilyen soha.
UAPP-al használtam, meg win gépre dugva.
Mostani szerzemény?
Lehet hogy hibás példány?
Firmware frissítés esetleg? (Redhez, Blackhez látok, ehhez nem)
Kipróbálhatjuk az enyémmel is, meg szó volt egy Griphon + jitter killer partiról, meg az RSV is izgi lenne... -
Amartus
senior tag
[Ez] az, amiről szó van?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
SunMount3r #92272 üzenetére
Bitperfekt, de a különbséget a jitter okozza. Sokszor volt erről szó itt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
lapalapa #92276 üzenetére
Emlékeim szerint használtál valamiféle DragonFlyt. Telefonról próbáltam ma Cobaltot, és akár hangerőállításra, akár Tidal stream beletekerésre felugrott a hangerő a maximumra, eléggé nem ezt vártam tőle. Holnap meghallgatom Mac-en is. Az RSV-vel egész kellemesen szólna, ha nem süketítene meg véletlenszerű pillanatokban.
-
lapalapa
senior tag
válasz
SunMount3r #92269 üzenetére
Szia!
Nem hallottam még DC03-at, nem tudom milyen lehet, ha drága kábellel használod biztos hogy valami változni fog (pl bankszámla egyenleg). Itt az a kérdés hogy hallani fogod e a változást, vagy nem. Ha a drága kábelre dugott cucc minősége átlép egy szintet (árban is), akkor ott hallani fogod a különbséget. -
fericske
addikt
válasz
Mindegy a digitális kábel azt mondod, mert mind egyformán adja tovább a muzsikát, akkor miért rugózol ezen a kérdésen? Válassz olyan megoldást ami számodra kényelmes és esztétikus.
Amit linkeltél kábel nagyon gáz nem lehet, mert usb digiből usb digit csinál.
Alin, ebayen előfordult már analóg rca-ból digi usb-be egy szál dróton keresztül kábel is.
Azt azért nem kell elhinni, anyira nem mindegy a kábel. -
-Skylake-
addikt
válasz
Ebben egyebkent egyertunk, en sem hiszek a digitalis kabelekben, de ha mar, akkor legalabb olyan dolgok legyenek osszekotve vele ahol lesz difi. DC03-nal nem lesz.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Attol lesz bottleneck, hogy logikailag az. Tenyleg el kell magyarazni, hogy miert nem kell egy 20ezres eszkoz ele 50ezerert kabelt venni ? Azert, mert 70-ert elbol sokkal jobb tulajdonsagokat kapsz. Ennek amirol beszelsz ott van ertelme, amikor az utolso tizedszazalekot probalod valamibol kipreselni es mar nincs mas ut. Egy DC03-nal errol hogy beszelhetnenk ne hulyeskedjunk mar, egy atalgos fejhallgato PARNA is dragabb mint az a komplett DAC. A szivacs dragabb. Itt nincs semmi "ezt meg kisajtolhatjuk belole" es tarsai, ami ez alatt van abbol mar nem is jon ki hang.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
-Skylake- #92270 üzenetére
Mitől nem "bottleneck" és mitől lesz már az? Egy USB kábel esetén? (Minőség, árnyékolás, ilyesmikre tudom max. gondolni, de mik is ezek pontosan (és az ezotériás részét tényleg hagyjuk ki)? Pl. USB-s winyóról játszok le UHD / HDR / HD hangos filmet (Pl. True-HD Atomos 7.1) ez egy rendes média lejátszó Box-ba a winyóról "máshogy megy át" (akár a kép, akár a hang), ha egy "jó drága", deluxe kábelt használok hozzá, mint egy sokkal olcsóbb "akár milyet"? Nálam itt rezeg léc... Mert tudom, hogy az égadta világon semmi különbség nem lesz, se kép, se hangminőségben... Minden esetben (ha csak nem egy tényleg hulladék és "hibás" kábelről van szó) sima bitperfect adatátvitel van, semmi más...
-
niof
veterán
válasz
Ahogy apám szokta mondani, "a hóemberbe is bele lehet kötni, hogy jó neki a meleg kályha"...
-
-Skylake-
addikt
válasz
Ez olyan kicsit mint a 95 benzin meg a power racing. Valoszinuleg lehet annyira melyen merni a motor teljesitmenyet, hogy kijojjon a differencia, csak ez a difi egy 110loeros ford focusnal halalosan tokmindegy. Esetedben pont ugyan ez van, a DC03-nal teljesen mindegy, hogy egy szazezres kabel log elotte vagy egy gsmboltos 400 forintos cerna, mert nem ez a bottleneck. Ne hulyeskedjunk mar...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #92266 üzenetére
No pl. ezt sem értem ebben az "ezotériában", vagy miben. Mit számít, hog ha csak egy "belépő szintű kis izé", vagy egy több százezres DAC, ha maga az USB kábel (adatátviteli összeköttetés) gyengesége ugyan úgy ronthat ezen is, meg azon is? "Leggyengébb láncszem effektus", fura, hogy ezt magyaráznom kell pont neked és pont itt. Az, hogy esetleg a DC03 esetében tényleg egy alap cuccról van szó és ti "lenézitek" technikailag, szakmailag, attól ez a reakció az adott kérdésre még nem lesz sem technikai, sem szakmai, sőt épp az ellenkezőjének érzem. Ugyan úgy elvárná azt a szintű hozzáállást a láncban feltételezz összes összetevőre vonatkozólag, mint bármi más esetén. (Ez nem kötekedés, meg ércelődés akar lenni, félre értse itt valaki, csak hát na. De ha én vagyok nagyon "dummy" még mindig itt valamiben, akkor várom a felvilágosítást és a dolgok tisztázását...)
Szerk.: amúgy meg lényegileg: holnap azt hiszem megrendelem azt a kábelt.
Nekem még mindig jobb ötletnek tűnik, mint a további "toldozgatás".
-
bkercso
nagyúr
válasz
SunMount3r #92264 üzenetére
Egy belépő szintű kis "izénél"? Biztosan kihallani, ha vért izzadsz, de a zenehallgatás nem erről szól.
-
makinen
csendes tag
Üdv, srácok! DAC-os kábeles problémám van. :D
Mert nekem mindig valami extra kábel kell...
Most épp a CD játékosom optikai digitális kimenetét szeretném összekötni a DAC-om USB bemenetével, ehhez keresek kábelt vagy átalakítót, adaptert.
Létezik ilyen? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #92263 üzenetére
Épp ezt az extra toldi-foldi-t akartam elkerülni. Mert ez nem árthat a hangminőségnek? (Bocs, de olyan Topic-okat figyelemebe véve, ahol már több százezres USB kábelekről is szó esik, habár tudom, hogy ennek a kb. 98%-a badarság, vagy konzumer idiotizmus és főleg persze más okok miatt, de de technikaliag ez még ezen a szinten sem "annyira" egyértelmű).
Mert ha nincs ilyen veszély, akkor inkább akár vehetnék egy ilyet is hozzá. ?
-
bkercso
nagyúr
válasz
SunMount3r #92262 üzenetére
Kábelben nem lesz. Használd az átalakítót és azt toldd meg!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #92255 üzenetére
Pár (xfél) napnyi keresgélés után: hogy lehet az, hogy pont ilyen kábel (USB-C anya->USB-A apa) szinte sehol sincsen és ha van is, akkor is csak valami abszolúte noname, vagy márkásabb, de az is max. 20cm-es. (Pl. az Ali-n)? És szinte az összes elképzelhető többi típusból meg megrogynak a raktárak polcai... ??? Aki tud még webshop-os javaslatot rá, az ne tartsa magában... Min. 1m-es kellene. Köszi!
-
fehér_ember
addikt
válasz
-NoVa- #92260 üzenetére
Válasz erre:
Még nem vetettem őket közvetlen össsze (nem hasonlítgattam), egyelőre csak az új szerzeményt hallgattam (de még keveset). Ismerkedek a kezelésével, funkcióival.
Zidoo UHD2000 lejátszóját használom (és mégcsak pendrive-ról) illetve BubbleUPnP-vel nyomattam rá a tidalt telóról annak ellenére hogy androidos app is van rajta.
De amúgy igen, lehetséges hogy jobb mint az impact twin.U.I.:
Auto módba tettem a ventit.
Amúgy Roon, a hangzást számomra negatív írányba befolyásolta. Nekem nem jött be, amikor próbahónapokon voltam. Igaz, akkor ugyanazon pc volt a végpont is (bár nem tudom hogy számít-e). De nekem ily módon hallgatva kicsit túl voltak tolva a részletek a megszokott láncon. Úgyhogy már nem akaródzik újra kipróbálni (se). -
-NoVa-
veterán
válasz
Gzula[HUN] #92258 üzenetére
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Gzula[HUN] #92257 üzenetére
INNEN még lehet olcsóbb is, az meg hab a tortán, hogy gyorsabban megjön.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Amartus #92256 üzenetére
Z is ilyet használ. (9:53)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pulutodurumo #92251 üzenetére
Oké, már rég volt, mikor utoljára rendeltem onnan, még a VÁMFA bevezetése előtt.
Akkor az ÁFA már az árban van és ha mondjuk AliExpress-es szállítási móddal rendelem, akkor vámkezelési díj se lesz rá (ezt írták az Ali-s Topic-ban).
----
De most látom, hogy ez valszeg. csak töltésre jó kábel, adatátvitelre nem, tehát nem lesz jó.
Találtam ilyen "nonameket", de csak jobb lenne valami márkás, Vention, vagy Baseus féle. -
Amartus
senior tag
Itt biztos hamar tudják a választ.
Keresek olyan 2.5-4.4 átalakítót, ami nem csak átalakítja a jack-dugót szimmetrikusra. Beyer szimmetrikus kábelt gondoltam beszerezni, de 2.5-ös a csatlakozó, nekem a ZenCan-on meg 4.4-es van. -
pulutodurumo
őstag
válasz
SunMount3r #92250 üzenetére
Az Aliról vettem nemrég DAC dongle-t, és fülhallgatót. Az Express One hozta hipp-hopp. Persze az ÁFA már benne van fizetéskor.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #92242 üzenetére
Ja, persze nyilván, de amióta VÁMFA szankció van, már annyira nem jutnak ezek az eszembe. Pl. már fél órája kerestem az Alin-n és eddig ezt az egyet találtam, amit EU-s raktárból is lehet rendelni. Ez meg csak 15cm, ami édes kevés lenne. Amúgy lenne választék bőven, csak ugye mind Kínából.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Archttila #92247 üzenetére
Nem. Nem is tervezem. Egyébként is több van belőle, de a másikat se próbáltam. Egyelőre nem is merek hozzá nyúni, mert mostanában amihez hozzá fogok, azt elb@szØm.
Amúgy érdekelne, hogy technikailag ez hogyan valósítható meg, mert annak se néztem utána.
-
Archttila
veterán
válasz
Gzula[HUN] #92244 üzenetére
Persze nyilvan tul van arazva, viszont cserebe nem kell ra heteket várni, es legalabb tudod hogy milyen vezeteket hasznalnak majd az osszerakasnal
Kozben az Aliexpress 2 -rol kiderult hogy problemas az iFi-vel:
the problem with this cable is that the 4.4mm cannot be fully plug into the iFi Zen DAC as when fully plugged in the left channel have no sound so you need to pull out a bit inorder to hear both left and right channel.Mondjuk van egy olyan sejtesem, hogy ebbol ujfent Reddit velemenykikeres lesz
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Archttila #92241 üzenetére
A Kácsás dugó szerintem tök olyan, mint ami már nekem úton van Kínából. 2-t rendeltem, egyik megy a vintage planárra.
-
fericske
addikt
válasz
HUNNIA1920 #92240 üzenetére
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy egy korrekt minőségű dac-kal szépen muzsikál, ameddig egy másik szintén jó dac-kal meg nem, holott más erősítőkkel nem ilyen difik jönnek ki az adott dacoknál.
Asszem dac kimenő jelszintje körül van a kutya elásva.
Állítólag az R2R dacok ilyen háklisak.
Aztán lehet szimplán csak szinergia az Echonál, csak az átlagnál jobban kidobja, én meg összekombináltam azok alapján amiket olvasgattam róla, saját tapasztalat ezzel nincs. -
bkercso
nagyúr
válasz
SunMount3r #92239 üzenetére
Aliexpress, eBay.
-
Archttila
veterán
PreSonus Eris E5 XT/Zen DAC v2 balanced (4,4 to XLR TRS) kábel ügyben kérnem a segítségeteket.
Olyan 12-15 de max 20k -ig szerintetek melyikkel járnék a legjobban?1,
Kácsánál összerakatom (megrendelem) az alábbi alkatrészekből:
2db KáCsa MC-947G - XLR dugó | 4k | [link]
1db KáCsa AP-370G - 4,4 mm Pentaconn 5-pólusú jack dugó | 2k [link]
2x1,5m KáCsa KCO-HPCu fejhallgató kábel /m | 8k [link]
Összesen: 14k2,
Aliexpress 1 (4,4 dual to XLR 1,5m) | 22.5k [link] (ez mar kicsit túl van a max kereten)3,
Aliexpress 2 (4,4 dual to XLR 1,5m) | 11.7k [link]4,
Aliexpress 3 (4,4 dual to XLR 1,5m) | 11.5k [link]Más egyéb/jobb ajánlatokat is szívesen fogadok!
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
fericske #92237 üzenetére
Köszi!
Ha jól értem, akkor inkább karakter béli különbség van közöttük, mintsem kategória.
Érdekelne még egy TMP Ant + Empyrean vélemény is, hátha valaki próbálta már.
"Viszont dac érzékeny, ahogy olvasgattam róla annó.
Az ilyen probléma orvosolható, ha jól tudom, valami kis elektronikával amit a dac és erősítő közé kell iktatni, hozzájuk igazítva a paramétereit, tehát nem univerzális. Bkercso biztos tudja mi ez."Na erről még nem hallottam, érdekelne, hogy miről is van szó.
Patice: igen, én is HE400S-el próbáltam, egyáltalán nem volt rossz, de akkor nem éreztem semmi különöset, csak szimplán jól szólt. Viszont Bertalan CompositeAmp-jára vissza váltva sem éreztem, hogy a CA egy jóval olcsóbb erősítő lenne. Tehát ott akkor azzal a felállással nem volt az Ant vs. CA között kategóriányi különbség (szerintem), míg pl. a MomentDAC Mk2 vs. ANT DAC között már nagyobb difi van (mások véleménye szerint is), de az árakat figyelembe véve ez talán normális is.
-
SunMount3r
nagyúr
-
fericske
addikt
válasz
HUNNIA1920 #92234 üzenetére
Az első Echo-t hallottam, pár éve fejestalin, nem tudom, hogy milyen csőszettel, ezt Contaxg tudná megmondani. Feltételezem a gyárilag mellékeltekkel.
Egy Ant szett már volt ott, úgy nagyjából emlékszek néhány különbségre.
Az Echo egy Mytek Liberty-n volt.
Ebben a felállásban az Echo könnyedebb, légiesebb, teresebb, kevésbé meleg hangzást nyújtott, mint az Ant szett.
Impedancia illeszkedése nagyon jó (volt).
Gond nélkül ment vele a 8 ohm Pandora, 20 ohm Quad, 30 ohm Empyrean, annak ellenére, hogy 100 ohm-tól javasoltak a fejesek a leírásában.
Viszont dac érzékeny, ahogy olvasgattam róla annó.
Az ilyen probléma orvosolható, ha jól tudom, valami kis elektronikával amit a dac és erősítő közé kell iktatni, hozzájuk igazítva a paramétereit, tehát nem univerzális. Bkercso biztos tudja mi ez.
Az Ant dac-kal nem tudom milyen. -
Patice
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #92222 üzenetére
TMP Ant-ot hallottam a kettővel korábbi fejestalin még a saját HE400S-emmel, nekem bejött, bár csak pár percig volt alkalmam erre.
-
bkercso
nagyúr
válasz
SunMount3r #92232 üzenetére
USB-C host kábelnek hívják.
-
Archttila
veterán
Imadom amikor van egy olyan termek ami amugy minden szempontbol tokeletes DE! azert biztos ami biztos raknak bele egy akkora ertelmetlenseget, hogy csak fogod a fejed.
iFi Zen Dac v2 igen rolad beszelek. Ha nem lenne ilyen remek a hangzas mennel vissza oda ahonnet jottel...
valaki magyarazza mar el nekem, hogy mi az istenert kell a line out kimenetet bekapcsolva hagyni, ha bedugok egy fejhallgatot?
Becsuletete legyen mondva mas negativumot nem nagyon tudok felroni neki. A Fosi utan azert ez egy mas vilag mind a hangzas, anyagminoseg es felszereltseg tekinteteben is. Gyakorlatilag (balanced) studio monitor+fejes kombohoz nem nagyon talal az ember jobbat ebben az arsavban. (55k) -
gianni85
veterán
válasz
HUNNIA1920 #92225 üzenetére
Hát sajna az új árak emelkedése húzza fel a használt árakat is, de egyetértek veled. Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy visszavenném, de most iem kellene.
-
bkercso
nagyúr
válasz
SunMount3r #92223 üzenetére
Hosszabbító kábellel.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Esetleg írhatnám még a Monoprice Liquid Platinum erősítőt, ami érdekelne, mert arról is nagyon jókat írnak és nem egy arany árú cucc.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
gianni85 #92224 üzenetére
Ahogy olvastam, azért a gyári ajánlott 100 Ohm alatti fejesekkel is nagyon jól szólnak, legalábbis IEM fülesekkel is használják ezeket. Egyébként meg igen, általánosságban az OTL erősítők inkább 100 Ohm felett tudnak jól szólni.
Nem lehet, hanem biztos, hogy a tiéd volt. Próbáltam felvenni a tulajjal a kapcsolatot, de nem igazán partner a válasz adást illetően. Az árát is sokallom kicsit, mert 6 év alatt azok a csövek már lehet kuka érettek, és abba való 4db normális új cső nem 2Ft (az erősítő árához viszonyítva), akkor viszont nem értem, hogy miért kerül ugyanannyiba.
Tudom, most jön az, hogy mindennek megy fel az ára, de abban biztos vagyok, hogy ha én valamit feltennék drágábban, mint amennyiért tavaly vettem AVX-en, széttépnének.
-
gianni85
veterán
válasz
Ant-ot nem vágom milyen kapcsolás, de az Echo OTL és magasabb impedanciájú dinamikus fejesekkel az igazi. Nekem Espressivo volt, ami az eredeti Echo felett helyezkedett el, valszeg az Echo 2 szint. Class A SS erősítőhöz képest volt benne egy kis plusz HD650-et, K712-t hajtva. Meglepően tiszta hangja volt, semmi mosott, vagy meleg, ahogy egyes csöves erősítőket jellemeznek. Egyébként van is egy Espressivo AVX-en eladó, még az is lehet, hogy anno az enyém volt
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #92221 üzenetére
Hát akkor csak annyira "van igazam", hogy a basszust biztosan kiemeli valamennyire az átlaghoz képest. Ezt hallásra rossznak nem tartom, mert elég "jól" emeli ki. Nem puffogós, meg elmosott, hanem a harapós, lüktető és dinamikus. Már amennyire meg tudom ítélni. De egy szaki lehet más véleményen lenne, pl. hogy egyszerűen már "túl sok". De szerintem annyira mégsem, mert nem érzem elnyomottnak a magasat, meg a közepet se.
akkor szerintem is támaszd alá, hogy ne érje erő a kis sodrott kábelét, mert kontaktossá válhat.-> Én is ettől félek. De mivel támasszam alá és hogy? A gépem hátuljának legtetején "lóg" kifelé, mert ott vannak az USB 2-es portok (alul csak USB 3-as van, de azok közül is mind használatban). A hangfal kábelét annyira aláhúztam már L alakban, amennyire csak lehet, hogy az se "feszítse" kifelé. No de erre gondoltam ki a hosszabbítós megoldást, hogy így szépen az asztalon maradhat a kütyü. Vagy ez valamiért nem jó ötlet?
-
HUNNIA1920
őstag
Van esetleg itt közöttetek olyan, aki hallotta a TMP Ant és a Feliks Audio valamelyik erősítőjét, pl. Echo (akár egymás mellett)? Fejhallgatóval használva melyik miben jobb, ha jobb vagy kb. egy kategória?
Az Echo agyon van magasztalva mindenhol, de pl. engem az Ant erősítő nem igazán hozott (vásárlási) lázba (HE400S, Heddphone-al próbáltam). Előtte forrásként Fiio M11 Pro és TMP Ant DAC volt kötve.
Echo fölé egyelőre nem akarok menni, már az is az eredeti kb. 150eFt-os árról majdnem 300 ezerre ugrott. Persze ha valaki olcsón megszabadulna egy Feliks Audio Envy-től, szóljon.
-
bkercso
nagyúr
válasz
SunMount3r #92220 üzenetére
Sokszor arra írják a "neutrális"-t, hogy nem emeli ki se a mélyet, se a magasat, se a közepet. Nem a ritmikára, természetességre, folyamatosságra vagy kis torzításra. Ami ezt is tudja, az zsebbenyúlós.
Az USB-adapterre meg pöttyintesz egy KICSI pillanatragasztót és fújod ventilátorral egy negyed órát, hogy ne csapódjon ki az érintkezőkre...
Ha hosszú távon használnád, akkor szerintem is támaszd alá, hogy ne érje erő a kis sodrott kábelét, mert kontaktossá válhat.
-
SunMount3r
nagyúr
Használtan vettem, tehát ez szerintem már felesleges lenne.
-----
Amúgy még talán 3. pontnak hozzátenném, hogy valóban, mintha jóval "agresszívebb" lenne a hangja, mint az eddigi hangkártyáimnak (és persze ezt is olvastam már róla valahol). De tényleg, talán épp a basszus miatt érződik valahogy dinamikusabbnak, pattogósabbnak, lüktetőbbnek az egész. Sok helyen meg épp azt olvastam, hogy nagyon "neutrális" hangja van, hát ezzel annyira nem értenék egyet, de lehet én nem azt értem ez alatt, amit ők.
-
Tulku
veterán
válasz
SunMount3r #92217 üzenetére
Járasd 30-50 órát...
-
SunMount3r
nagyúr
No megjött az iBasso DC03. Az első dolog ami meglepett az a mérete. A képeken nem tűnt ilyen aprónak, de kézbe véve már nagyon... Az első tesztben csak simán bedugtam a Win11-es gépbe, valami alap driver egyből felment és lehetett is használni. Jriver és Direct Sound módban a Kontrust: Police c. számával kezdtem és kb. olyan érzésem volt az eddigiekhez képest, hogy a refréneknél leviszi a fejem.
Két dolog ami biztos: 1. a jelszint sokkal nagyobb, mint bármelyik eddigi Realtek-es alaplapimé, de még a Xonar DS-énél is jóval hangosabb. 2. a basszus is sokkal erőteljesebb (ezt írják is sok helyen, hogy eléggé ki van emelve). A harmadik talán az lenne, hogy kicsit "digisen" szól, nem pedig annyira "organikusan", ami lehet csak azért tűnik fel (vagy így), mert ezt is olvastam valahol. Lényegében sokban érződik az előre lépes, változás. De még sok kedvencemmel kellene meghallgatni, hogy pl. a Xonar DS-nél jobbnak kiáltsam ki, de az biztos, hogy másabb.
FW-t is frissítettem a legújabbra és az ASIO driver-t is feltettem (a nélkül csak DS és WASAPI módok voltak Jriver alatt). Ami gyak. a Bravo-HD ASIO app-ot jelenti:
Ami viszont kontra (az eladónak is): Az USB-C->USB-A adaptere vacak. Mikor először megpróbáltam kihúzni a gépből (a FW frissítés alatt, mert épp ezt kérte a program), akkor az adapter műanyag burkolata egyszerűen lecsúszott a belsejéről és a kezemben maradt (még szerencse, hogy lett belőle nagyobb gond). Működni működik, de a műanyag burkolata gyak. csak ez "zokni", amibe bele van húzva. Tehát erről ennyit, kell majd egy másik adapter hozzá. Az amúgy lehet, hogy gyárilag is ilyen tré volt, mert az egyik review-ben pl. arra panaszkodtak, hogy "lötyög" benne az USB-C dugó vége (mondjuk nekem lötyögni épp nem lötyög), de azért ezt megemlíthette volna az eladó is...Ezzel kapcsolatban gondoltam, hogy akkor már egy USB-C->USB-A hosszabbító kábeles adaptert vennék. Mert jelenleg csak úgy "lóg ki" a gépem hátuljából ez a kis izé, és talán jó lenne neki egy min. 30cm-es kábel, hogy legalább az asztalra le lehessen tenni. Erről mi a véleményetek, jó ötlet ez így, vagy árthat a hangnak/zajnak stb. esetleg egy ilyen hosszabbítózás?
-
Patice
nagyúr
válasz
letoltobeze #92200 üzenetére
Erre a problémára a virtuális föld megoldások ugrottak be. Ha nincs föld, hát lehet csinálni.
Készülj fel, sokak szerint semmi értelme és csak ezotéria, de ki tudja… -
bkercso
nagyúr
válasz
letoltobeze #92211 üzenetére
Ja és lassú kioldású ("T") biztit vegyél!
-
niof
veterán
Tök mindegy hogy hol van, a földeléshez szonda kell, amit tudtommal ki is mérnek, hogy megfelelő e a kivitelezése. A villanyászok szoktak is vele csalni, de ezt a cimborád biztos tudja (sós víz, stb...). Társasházaknál is kell lennie, csak ott még EPH-t is kell csinálni, legalábbis az új építésűeknél biztosan. Meg halkan jegyzem csak meg, én is dolgoztam villanyszerelőként egy időben, pl. Siófok, Azúr hotel majdnem teljes szerelését mi csináltuk (a három vendégépületből kettőt teljesen (C-B) a harmadikba csak bedolgoztunk (A), a Wellness, a konferenciaterem, a kazán és a villamos elosztóközpont), úgyhogy nem kell bemutatni a dolgot.
És nem, baj valóban nincs belőle, egészen addig, amíg valami védőföld köteles berendezés nem kerül a hálózatba, ne adj isten meghibásodik, és valaki "megsérül", de ez extrém eset. Igazából az a jelentősége (a nyilvánvalón kívül, hogy az érintésvédelmet szolgálja), hogy a hozott 0 (nulla), az helyileg nem az az elektromos potenciál, mint ami az épületben van, az erőműtől távol. Lehet bőven eltérés (van is), ilyenkor tapasztalható, hogy "ráznak" a fémházas berendezések, amik kvázi egy lebegő 0 értéken vannak valahol a helyi földhöz képest. Ezért is hozzák össze ezt a kettőt egy sínnel a kapcsolószekrényen belül, hogy ne legyen potenciálkülönbség. A helyi értékét meg nyilván a földelőszonda adja. Az EPH rendszerben pedig minden fém tárgyat össze kell kötni a (védő)földdel. Ez nagyjából így szabályos, nem az számít, hogy te mit gondolsz erről úgy általában. A legtöbb háztartási elektromos berendezés kettős szigetelésű, így valóban vidáman elvannak, mert nekik csak az N és L közti érték bír jelentőséggel.#92213 Digitalis
Szebben le sem lehetett volna írni. Én ilyen mélységig anno nem láttam bele, de ahogy olvasom a hozzászólásodat, úgy érzem, az alapok azért megmaradtak régről. De csak azok... -
Digitalis
senior tag
Földelőszonda amit írtál, többnyire trafó csillagpontú földeléshez TT rendszereknél, vagy potenciál rögzítésre pl. villanyoszlopoknál használják. Meg aztán társasházakban, bérházakban lehet 3-4-5 vezetékes megvalósítás, melyek figyelembevételével kell bánni az elosztó, szintelosztó, nulla- és a nullázósíneket összekötő vezető kapcsokkal. Védelem kialakítása többek közt lehet TT, TN, TNS és TNC rendszerű. Itt képbe jön még a PEN-vezető, mely mind üzemi, mind pedig hibaáramok vezetésére szolgál. Mérete minimum 10 kvadrát. Mindenki hibázhat, a villanyszerelők is. Például a koma elvégzi szépen a bekötést a 3-5 vezetékes rendszerben nem szedi szét és a gyári, söntösszekötést az elosztóban hagyja. Többek közt ez sűrűn előferdül, és meg is van a rejtett nullázás. Ennél a hibánál összes nullázott villamos szerkezet testére fázisfeszültség kerülhet, és kampó. Pl. ha a PEN-vezető folytonossága valamiért, valahol megszakad. Írtad, hogy rengeteg helyen az N a föld...ebben semmmi baj nincs... Elnagyolva, van nulla, és védővezető, kettőt egybemosni nem szabad. (nem állt szándékomban megmondó ember lenni)
-
bkercso
nagyúr
válasz
letoltobeze #92211 üzenetére
Mert nincs más, de abban is vacak oszci volt és csillapítatlan táp, valamint egyetlen ferritet se tettek bele. És melléb...tak egy ócska kapcsüzemű tápot.
De a semminél (jitterbug és társai) jobb. -
Tulku
veterán
Bocs, de villanyszer vállalkozó a legjobb barátom....rengeteg helyen az N a föld...ebben semmmi baj nincs...
Nyilván egy 2 méterre lepattintott szonda dedikáltan az igazi föld, de ez nagyon sok helyen nince meg...és valljuk be öszintén, mondjuk egy pesti vagy budai bérházban a 3. emeleten kevéssé megoldható.92205 Bkercso: Ne kérlek....még viccből se...ebből van a legtöbb baj...
-
bkercso
nagyúr
válasz
letoltobeze #92206 üzenetére
Nem tudom, de nem hálózati túlfesztől szokott kiégni a biztosíték szerintem. Inkább kábel.
Mekkora túlfesz van amúgy? Ha jelentős, mehet eggyel nagyobb bizti bele.Oelbach-tól nem vennék semmit; elég igénytelen banda.
-
niof
veterán
válasz
letoltobeze #92206 üzenetére
Mivel a hálózatnak van alapvető hiányossága, ezért azt kéne megoldani. De mivel albi, meg egyéb, ez nem egyszerű, ahogy írod is. És mivel ennek a berendezésnek éppúgy kéne a védőföld, és az nem kiváltható, gyakorlatilag pénzkidobás.
-
niof
veterán
válasz
letoltobeze #92202 üzenetére
Ez nagyon sok régi építésű házban így van sajnos. Vagy max. úgy "oldották meg", hogy tök szabálytalanul kihúztak még egy szálat a 0-ból, aztán oszd be... Ez amúgy mindenképp villanyász meló, teljesen külön szálat kéne behúzni mindenhová, földelőszondát telepíteni, beméretni, villanyóraszekrénybe bevinni, EPH, szóval nem olyan egyszerű történet. De ahogy kercso mondja, ettől baja a készülékeknek nem lesz, pláne, ha kettős szigetelésű, és nem igényel védőföldet. De hűtő, mosógép, kazán stb. esetében már lehet gond. Pl. ha "csípked" a bojler, az nem jelent túl jót...
-
bkercso
nagyúr
válasz
letoltobeze #92202 üzenetére
Emiatt nem lehetett.
-
bkercso
nagyúr
válasz
letoltobeze #92200 üzenetére
Nem egészséges állapot és nem is tudod mással helyettesíteni a védőföldet. Elvileg nem okozhat meghibásodást, de megcsináltatnám. Leginkább életvédelmi okokból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest