Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz fehér_ember #86647 üzenetére

    Nagyon szívesen, és persze én is köszönöm a drótokat és az iFi Powert!

    Nem is írtam még ide a Pioneerrel kapcsolatos tapasztalatokról. Szóval Pioneer U-05, pár hét után. Eredetileg csak egy szimmetrikus dacot szerettem volna a hangfalas láncba, amin van usb és optika, a fejes erősítő nem volt létszükséglet. Ez nekem régi szerelem, egyrészt a dizájn miatt, másrészt a kicsit aktívabb autóhifis éveimben a kedvenc fejegységem szintén egy Pioneer volt, részletes, dinamikus, levegős, élénk, de nem bántó hanggal. Fejes találkozón hallottam és tetszett, de csak más együtt élni valamivel, mint egy pár perces próba... Ez úton is köszönöm Earnek és Bodznak is a megerősítést, hogy érdemes vele egy próbát tenni; a korábbi írásaik is segítettek. Ebayről, Németországból, mailboxde segítségével jött, miután egy helyi eladó néhány üzenetváltás után eltűnt és szeretkezett válaszolni. Időközben befutott egy újszerű Questyle CMA400i, de csak nem hagyott nyugodni a Pioneer.

    A külsőt továbbra is imádom. Lehetne fekete, ezt leszámítva tökéletes. Méretes, van kijelzője, ami kikapcsolható (a Pio jó szokása), a gombok, kapcsolók tökéletesen kattannak. Van, hogy kikapcsolt állapotában elmegyek mellette, és kapcsolok párat a bementválasztón :DDD A kezelése a távirányítóval együtt szintén 10/10. Lehet fázist fordítani az xlr-en, használható preampként, rengeteg rajta a bemenet, a szokásos szűrőkön túl a lock range beállítással is lehet a hangján finomítani (köszi, Bodz!), és a szűrők sem dísznek vannak rajta. Két bajom volt vele első körben. Az első: 15 perc tétlenség után kikapcsolt. Kézikönyv elolvas, auto standby kikapcsol, örül. Viszont nem tudtam rávenni, hogy foobarral (vagy bármi mással) menjen a dsd. Nem hallgatok ilyesmit, egyszerűen csak ki akartam próbálni, és nem ment. Itt is a Pioneer által készített leírás segített: egy régebbi foobar plugint kellett feltenni, azzal működik. Szóval mint használati tárgy, mint kütyü nekem tökéletes, pusztán funkcióit tekintve hozza, amit ígér.

    A hang sem rossz, sőt. Ez egy mai szemmel nézve öreg eszköz: nem xmos/amanero az usb része, valami régebbi Sabre van benne, papíron elavult, ennek ellenére simán oda lehet tenni a Questlye mellé. Fejes erősítőként single ended üzemmódban is végtelen erő van benne, ahogy fehér_ember is írta, szépek az énekhangok, nem hallom ki a Sabre szúrósságát (pedig a Focal Elear magától, Sabre nélkül is tud szúrni), jó a tere. Részletesség szempontjából talán a Questyle jobb volt, de dinamikát, tonalitást tekintve a Pioneer jobban tetszik. Keríteni fogok egy szimmetrikus drótot az Elear mellé, kíváncsi leszek, úgy mit tud a Pio.

    A hangfalas láncban még nagyobb változást hozott a Questyle-hoz képest. Egyértelműen több részletet vélek kihallani, úgy több a magas, hogy nem sérült a többi tartomány, jobban pozicionált a tér. Megvan benne az a levegő és dinamika, amit annyira csíptem az autóhifis Pioneer fejben. A Questlye kicsit hátradőlős, nyugis volt az én zenéimhez. Lehet, hogy ha veszek végre egy rendes hangfalat, akkor más lesz a véleményem az U-05-tel kapcsolatban, nem biztos, hogy ez az utolsó dac/ampom, mindenesetre egyelőre kifejezetten elégedett vagyok vele.

Új hozzászólás Aktív témák